De Jong blikt terug op ‘pijnlijk’ moment: ‘Ajax had niks te vertellen’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Luuk de Jong erkent dat het mislopen van de landstitel pijn doet. De aanvaller stelt in gesprek met Voetbal International dat PSV niet goed genoeg was om Ajax van de eerste plek af te houden. "Helaas waren zij net iets beter dan wij. Bij ons blijft de teleurstelling nog wel even hangen", stelt de spits, die het competitieduel met Ajax aanstipt als cruciaal moment.

PSV verloor in de Johan Cruijff ArenA met 3-1, volgens De Jong een onnodige nederlaag. “Net als iedereen in het stadion hadden wij na de rode kaart voor Ajax (van Noussair Mazraoui, red.) en de 1-1 van mij het gevoel dat het klaar was. Als we daar hadden gewonnen, dan was het gat acht punten geweest en waren wij kampioen geworden, denk ik."

De Jong zegt dat PSV 'dominanter en sterker' was. “Maar dan moet je wel slim blijven, want je weet dat zij ook met tien man snelle spelers hebben om te kunnen toeslaan in een counter. Dat gebeurde. Eén keer eruit, ongelukkig moment van Daniel Schwaab, penalty en hup, 2-1. Ze hadden eigenlijk niks meer te vertellen. Die nederlaag was onnodig en het was onze eigen schuld.”

De Jong feliciteert de landskampioen. “Ik kan ook met respect kijken naar Ajax en er goede dingen over zeggen. Andersom is dat niet anders. Voor het Nederlandse voetbal is het toch goed dat Ajax Europees goed heeft gepresteerd en dat wij met PSV ook behoorlijk hebben meegedaan in die zware poule. Voor Oranje is dat ook goed”, aldus de spits, die openstaat voor 'een mooie club in Europa'.

“Ik ben nu veel sterker dan toen ik naar Borussia Mönchengladbach ging. Ik heb meer ervaring en ben in veel facetten van het voetbal heel erg gegroeid. Dus als de club bij mijn spel past, ben ik ervan overtuigd dat ik ook in een buitenlandse topcompetitie heel belangrijk kan zijn voor een club. Dat blijft een droom. Iedere voetballer streeft het hoogste na", besluit De Jong.


Poll

Verwacht jij dat Luuk de Jong vertrekt bij PSV komende zomer?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Ik neem PSV niets kwalijk, het was inderdaad een zware poule... maar als je over deze prestaties tevreden bent is er wel iets mis hoor. Zeker Inter was echt zo goed niet.

22 mei 2019 om 08:21

Tegen Inter thuis hadden ze ook wel veel pech. Niet gegeven rode kaart voor de keeper en meen me te herinneren dat een doelpunt of onterecht was afgekeurd van PSV of juist doelpunt van Inter onterecht was goedgekeurd. Hoe dan ook zat het PSV daar niet mee, anders waren ze waarschijnlijk gewoon door in de EL... Anyway, als als als... Ze hebben het niet gehaald en het moet komend seizoen beter op Europees niveau, dat is toch waar PSV te weinig laat zien.

22 mei 2019 om 08:39

Achteraf heeft PSV het maximale eruit gehaald.weinig redenen om te klagen.
Komend seizoen moet een makkie worden. Hun voorsprong op Fey consolideren,en het de landskampioen Ajax moeilijk maken. Meer hoeven ze niet. geen bekers of titels,maar gewoon proberen met gedegen voetbal,hoeft niet aantrekkelijk te zijn,die 2e plek veilig stellen. Zou ook leuk zijn als PSV het bekertoernooi niet laat schieten,en zich richt op een reeel Europees doel,bv het behalen vd kwartfinale El.met een beetje geluk moet dit mogelijk zijn,en wie weet meer als PSV in een flow komt.

22 mei 2019 om 08:47

1 punt in de CL was het maximale? Uit de beker geknikkerd door RKC? De lat ligt laag blijkbaar.

22 mei 2019 om 09:07

die lat lag hoog idd. alles op de titelstrijd. dus met een B elftal tegen Rkc,en je geen ilusies maken op CL nivo. Psv had met wat mazzel kampioen kunnen zijn.
conclusie . PSV heeft het maximale eruit gehaald dit seizoen...

22 mei 2019 om 10:11

barca1,

Precies door wat jij hier zegt, is het verdiend dat ze het deksel op de neus hebben gekregen.

Maximale eruit gehaald, is onzin.
Als Psv met Guti en Peirero was gaan voetballen, hadden ze fluitend het kampioenschap kunnen binnenhalen.

Het waren gewoon tactische blunders, van Bommel is een verdedigende coach waarbij het natuurlijk onzin is om zomaar een prijs te laten schieten( Rkc).

Na het RKC debacle ging van Bommel met extra verdedigende middenvelders spelen, hoop dat hij blijft en vasthoudt aan zijn plan A.

22 mei 2019 om 10:13

@bvbrunschot

de nederlaag tegen Inter mag je wat mij betreft volledig op het conto van Zoet schrijven. die geeft gewoon 2 goals weg met domme blunders

22 mei 2019 om 13:58

Barca1: PSV heeft er niet alles uit gehaald dit seizoen, is mijn mening. Ik heb maar 1 potje gezien waar ze er echt alles uithaalden en dat was tegen Ajax.

Hadden ze met diezelfde mentaliteit, inzet en agressiviteit gespeeld dan had het seizoen er op alle vlakken heel anders uitgezien. Ook in de Cl/el.
De teveredenheid waarmee PSV terugkijkt op het CL-avontuur doet me denken aan het Ajax onder de Boer: we hebben best leuk meegedaan, helaas mocht het niet zo zijn.

22 mei 2019 om 10:20

Over de Champions League-campagne kun je weinig klagen. Het grootste deel van de tijd heeft PSV zich uitstekend laten zien naar mijn idee. Hopelijk trekt De Jong daar komende zomer echter de enige les uit: als spelers als Zoet, Luuk de Jong, Hendrix, Schwaab en Viergever het cement tussen de (talentvollere, maar jongere) stenen in je selectie is die die kar moet gaan trekken, schiet je gewoon tekort. Het segment 'ervaring' binnen de ploeg, moet je gewoon echt inruilen voor iets beters.

De houding om een verder prijsloos seizoen steeds recht te lullen door met name Van Bommel en De Jong stoort me wel geweldig. Van Bommel die zijn keuzes tegen RKC doodleuk opnieuw zou maken of zijn oeverloze gezemel over kampioenswaardig punten- en doelpuntenaantal, het tegen Ajax laten liggen, etcetera. Gelul! Een kampioenschap win je niet in de topwedstrijden. Als je slechts drie uitwedstrijden weet te winnen en je het laat welgevallen om tegen Emmen, FC Utrecht, SC Heerenveen en AZ steken te laten vallen, dan ligt daarin je tekortkoming! Zeker als je in zulke partijen de kans hebt om je concurrent op achterstand te zetten! Dus vlieg op met je verklaring dat je wel degelijk goed gevoetbald hebt en schei uit twee controleurs tegen De Graafschap op te stellen als je goals nodig hebt.

22 mei 2019 om 10:59

Het recht lullen van dit verloren seizoen door met name van Bommel ben ik inderdaad ook wel klaar mee.

Van Bommel is een beginnend coach en hij mag fouten maken. Dat hij geen prijs heeft gepakt in zijn eerste seizoen is ook nog geen probleem. Hij moet echter wel zijn eigen fouten onder ogen zien en hier ook voor uit durven komen.

Hij moet dus ophouden met te zeggen dat het allemaal wel goed is gegaan. Vooral dat overloze gelul over hoe de statistieken in de 2e seizoenshelft allemaal beter waren. Man als het in het tweede deel van het seizoen echt beter was geweest dan was PSV al eind maart landskampioen geweest en was niet Ajax dat alsnog geworden.

Hoop echt dat iemand bij PSV hem ff op z'n plek zet en de ogen opent voor zijn eigen falen. Dan kunnen ze daarna weer verder bouwen aan een goede basis voor komend seizoen.

Als laatste, ja de ervaren middelmaat van PSV moet worden vervangen. Daarom is het ook niet erg als Lozano & Bergwijn worden verkocht, kan dat geld mooi gebruikt worden voor een kwaliteitsimpuls op de plekken waar nu de middelmaat regeert.

22 mei 2019 om 14:07

Precies, Lozano en Bergwijn moeten het grote geld opleveren. Daarnaast moet je Zoet, Hendrix, Pereiro en Luuk de Jong elk voor zo'n 8 tot 15 miljoen proberen te slijten en haal je met Luckassen, Behich en hopelijk Sainsbury nog wat kleingeld op. Als dat lukt kun je je buigen over de komst van drie verdedigers, waarvan er twee direct basiskrachten moeten worden, een extra middenvelder en een vleugelaanvaller die er direct staat. In combinatie met de overdaad aan jong talent wat PSV heeft staan kun je dan een heel mooie selectie hebben én genoeg geld bij elkaar hebben om de komende tijd niet meer afhankelijk van verkopen te zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik PSV geen enkel moment in de wedstrijd dominanter en sterker vond. Tenzij de Jong bedoeld dat al die lange ballen op hem ook van dominantie getuigen.

22 mei 2019 om 08:17

Er waren welgeteld 5 minuten waarin PSV grote kansen kreeg. Op die minuten na had PSV juist weinig te vertellen.

22 mei 2019 om 08:24

Klopt inderdaad. In die 5 minuten hadden Bergwijn en Viergever PSV wel naar het kampioenschap kunnen schieten. Maar goed, dat gebeurde niet en uiteindelijk werd Ajax de terechte kampioen.

22 mei 2019 om 15:18

Ajax had 2 echte kansen in de hele wedstrijd. Neres 96e minuut en de penalty, als je dat mee zou tellen. PSV had er 4 met de Jong bergwijn lozano en viergever. Ligt dus puur aan effectiviteit.

22 mei 2019 om 10:06

Je moet toch toegeven dat na die 1-1 Ajax rijp was voor de slacht. Ik dacht toen ook dit is gespeeld.

Haha. Dominanter en sterker? Noemen ze Ajacieden arrogant. De grootsheidswaanzin van Bommel en van Luuk beginnen wat zielig te worden. Straks gaan we in interview van Dumfries krijgen die gaat vertellen dat ze nog steeds kampioen gaan worden.

PSV had in de Arena niks te vertellen. Zelfs met 10 man durfden ze niet te voetballen. Allemaal risicoloos en zoutloos voetbal. Ajax heeft dik maar dan ook dik terecht in de Arena gewonnen.

22 mei 2019 om 08:25

PSV scoorde tegen 10 man anders wel snel de 1-1 en kreeg twee grote kansen op de 1-2.

22 mei 2019 om 08:26

Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Eerste helft was gelijk op, na de rode kaart was het tegenhouden en counteren van Ajax. Ajax had mazzel dat PSV het niet afmaakte en dat Schwaab blunderde.

22 mei 2019 om 08:32

@bvb;

de juiste wedstrijd. De eerste helft gelijk op? PSV creëerde niks man. Ga weg. Na de rode kaart heeft PSV misschien 5 minuten gehad dat ze kansen creëerden (dat wil niet zeggen dat ze domineerden trouwens). Verder konden ze tegen 10 man niet een vuist maken. Ajax ging counteren ja. Klopt helemaal. Maar gezien de kansen die gecreëerd zijn en qua voetbal heeft Ajax gewoon meer dan terecht gewonnen. Maar goed als Psv'ers graag in een bubbel willen zitten. Prima hoor. Doe ik leuk mee.

Jullie waren super dominant in de CL. Lekker gevoetbald. Totaal onterecht eruit gegooid. In de knvb beker waren jullie ook aan het swingen. Heerlijk dominant tegen Rkc. Totaal gedomineerd. Heerlijk gevoetbald in de competitie. Lekker aanvallend. Tegen Ajax hebben jullie uit ook fantastisch en heerlijk gespeeld en totaal gedomineerd. Wat jij wilt.

22 mei 2019 om 08:34

Het is geen mazzel als de tegenstander blijkbaar de kwaliteit niet heeft om het op zulke momenten af te maken. Volgens die logica had PSV ook mazzel dat ze via Nous in de wedstrijd kwamen

22 mei 2019 om 08:52

@bvbrunschot

Ik snap echt niet waar deze bewering steeds vandaan komt, Van Bommel zei na de wedstrijd ook al dat ze " de zaakjes in de eerste helft prima op orde hadden", en ik zie veel mensen dit op dit soort forums herhalen.
De cijfers van de eerste helft lijken mij anders duidelijk zat: 59% om 41% balbezit, 11 schoten (waarvan 4 op doel) tegenover 3 schoten (waarvan 0 op doel) en een 1-0 voorsprong allemaal in het voordeel van Ajax.
Dat er na die rode kaart iets stond te gebeuren lijkt me voor iedereen duidelijk maar als je het dan niet voor elkaar krijgt om de 1-2 te maken en zelfs nog 2 doelpunten tegen krijgt tegen een tiental van Ajax, kun je wat mij betreft zeggen dat PSV zeer terecht heeft verloren die middag.

22 mei 2019 om 08:58

@JK-Ajax: Gaan we zo kinderachtig doen? PSV domineerde en was sterker op dat moment. Net als Ajax tegen Tottenham was er één ongelukkig moment dat de koers van de wedstrijd veranderde. Het stond op dat moment nog niet in de sterren geschreven...

22 mei 2019 om 09:01

Ja precies lees mijn reactie. Als je iets tot in den absurditeit doortrekt zie je pas in hoe absurd de statement is. Dat je deze conclusie trekt na PSV-Ajax dan snap ik dat. Als één partij niks te vertellen hebt dan domineer je inderdaad. Bij Ajax-PSV speel je met 10 man. Je creëert 5 minuten aardige (niet meer dan dat) kansen en de rest van de wedstrijd creëer je niks en vervolgens als domineren gaan labelen. Nou sorry maar dan val je in mijn definitie van arrogant.

Maar goed de term arrogant is nogal losjes te gebruiken. Vooral mensen met een blinde antipathie richting Ajax zijn nogal royaal met het gebruiken van het oord arrogant. Als ze in Eindhoven na elke doelpunt simply the best afspelen en doodleuk vertellen dat ze de voetbalhoofdstad van Nederland zijn dan is het oké. Maar als Ajacieden statements maken in dezelfde categorie (wij zijn ajax wij zijn de beste) dan zijn we arrogant. Suuuuuuuure...

22 mei 2019 om 09:01

@JK-Ajax. Zeker waar. Maar wat ik vooral merk is waarom Ajax de meest gehate club is, is niet door de club zelf. Die speelde gewoon fantastisch voetbal en doet na 10 jaar eindelijk zijn naam weer eer aan. Het komt vooral door de arrogantie van de "wij"-ajax fans. Kijk alleen de reacties hier al, waarin men zo graag de Jong onderuit trapt om iets te willen bewijzen? Geen andere club heeft zogenaamde voetbal liefhebbers die zo graag tegenstanders aanpakt om niks. Antwoorden op een interview. (En nee doel niet op harde kern josties . Die heb je overal en die neem ik bij geen een club serieus)

22 mei 2019 om 09:14

Ik heb de wedstrijd teruggekeken. Ajax controleerde, maar domineerde niet. Beide clubs hadden een andere tactiek en die werkte in principe ware het niet voor individuele fouten. En nu kan er weer allerlei andere aspecten aangehaald worden die niks met deze discussie te maken hebben, ik zie alleen maar lange tenen. En het zal je misschien verbazen, maar ik ben opgegroeid in een Ajax huishouden. Ik sprong ook van de bank om het succes Europees, en de mooie wedstrijden die Ajax speelde. Maar hoe sommige hier reageren, die dan zogenaamd objectief zijn, daar stoor ik mij vooral aan.

22 mei 2019 om 09:31

Heeft iemand hier dan ook maar ergens gezegd dat Ajax domineerde? Volgens mij niet.

Als je de wedstrijd gewoon objectief bekijkt, dan zie je dat Ajax de eerste helft het betere van het spel had en PSV daar weinig in te vertellen had. De tweede helft kwam PSV na de rode kaart van Mazraoui wat beter in de wedstrijd, maar op een paar minuten dreiging na was het niet veel.

22 mei 2019 om 12:58

@kordaat,

Het was ook zeker niet goed van PSV zijde, maar om nu te beweren dat Ajax vele malen sterker was en PSV niets te vertellen had slaat eveneens nergens op.

Leuk dat balbezit en die schoten, maar echt grote mogelijkheden zaten daar niet tussen. Ondanks dat PSV een tegengoal kreeg in de eerste helft bleven ze toch nog best makkelijk overeind.

Toen in de 2e helft Ajax met 10 man kwam te staan en PSV een periode had waarin het sterker was, bleef Ajax met meer moeite overeind, PSV kreeg grotere kansen toen.

Daarna was het na de snelle uitbraak en domme overtreding van Schwaab wel over.

Ik reageerde vooral op de opmerking van Filip dat Ajax zo veel sterker was en PSV niets te vertellen had, en daar dan ook nog eens bij vermeldt dat dit arrogantie is van Luuk. Daar kaats ik de bal op terug, want dat is gewoon grote bullshit.

22 mei 2019 om 08:54

Uit jouw reactie blijkt net zoveel arrogantie als je Luuk de Jong verwijt. Ajax noteerde die wedstrijd een Expected Goal aantal van 0.49 uit open spel, oftewel ze hebben nauwelijks een fatsoenlijke kans gehad. Van 'dik maar dan ook dik terecht gewonnen' lijkt me niet echt sprake.

22 mei 2019 om 09:15

Oh ja. Is dat zo?
Schoten 16 om 11. Op goal 7 om 3. Balbezit 49,3 om 50,7. Dat in een wedstrijd waar we bijna een volledige helft met 10 man gespeeld hebben. Hoe durf je dan het woord domineren te gebruiken? Echt waar.

Ik heb het over verdient. Ik vind dat wij de eerste helft de bovenliggende partij waren. Tweede helft spelen wij met 10 man en wij voetballen er gewoon doorheen en hebben het op 5 minuten na weinig echte kansen tegen gekregen. Vond ons al omschakelend zelfs beter voetballen.

Dik maar dan ook meer dan dik terecht dat wij gewonnen hebben. Daar heb ik dan 0 twijfel over. Maar goed misschien heb je gelijk dat ik totaal bevooroordeeld ben. Net zoals jij dat blijkbaar bent.

22 mei 2019 om 09:19

Schoten zeggen toch helemaal geen fluit, of ben je in jouw ogen de dominerende partij als je 10 keer van 30 meter op doel rost? PSV heeft weinig uitgespeelde kansen gekregen, maar Ajax in mijn ogen nog minder. Kan me er niet meer dan twee herinneren, maar je mag me geheugen best even opfrissen als je daar anders over denkt.

22 mei 2019 om 09:26

Dat is het verschil tussen jou en mij. Ik gebruik het woord domineren niet. Ik heb het over verdient. Gezien de kansen en het voetbal vond ik het verdient. Ik haal het niet in mijn hoofd om het woord domineren te gebruiken. Daar was het te gelijkopgaand voor. Eerste helft Ajax bovenliggende partij. Tweede helft was gelijkopgaand (met 10 man!!) waarin Ajax de grootste kansen creëerde.

22 mei 2019 om 09:26

Dat waren alle afstandschoten van Ziyech die in deze wedstrijd nou niet echt met scherp schoot maar wel van heel ver. Ajax heeft 1 kans gehad, minuut 2 en daarna in de eerste helft niks zelf gecreëerd op het ongelukkige eigen doelpunt na. PSV had een tactiek om Ajax tegen te houden en waren daarna niet bij machten om het om te draaien tot aan de rode kaart. Op die manier snap ik wel dat je zegt dat PSV hun zaakjes op orde had want Ajax werd amper gevaarlijk.

22 mei 2019 om 09:28

Dus als je 3x op doel schiet en de tegenstander 11x, dan ben je de dominante partij? Goh, weer wat geleerd. Het had Luuk de Jong gesierd als hij gewoon had gezegd dat Ajax terecht kampioen was geworden. Iedereen zegt dat als je aan het eind van de rit de meeste punten hebt, je terecht kampioen bent. Wel, als je na de wedstrijd meer hebt gescoord dan de tegenstander, heb je gewoon terecht gewonnen, tenzij er discutabele beslissingen zijn genomen, zoals een onterecht doelpunt goedgekeurd. Dat is niet gebeurd. Ik vind verschillende spelers van PSV sympathiek, maar Luuk de Jong heeft altijd een klaaglijke en zeurderige uitstraling.

22 mei 2019 om 09:30

En toch krijg je tegen 10 man 2 goals tegen en weet je zelf alsnog weinig te creeeren. Filip zegt dat je in dat geval de overwinning niet verdient. En daar kan ik hem ook geen ongelijk in geven.

22 mei 2019 om 09:33

Schoten zeggen wel meer dan zo een onzin statistiek waar jij mee komt.

22 mei 2019 om 09:38

Is wel vrij duidelijk dat PSV gewoon niet de kwaliteit had en heeft om dit soort wedstrijden naar hun hand te zetten. Dan vooral na de winterstop bedoel ik. Ook beetje laf gewisseld om geen creatieve man erin te zetten van Van Bommel en dat was natuurlijk wel goed voor Ajax! Al met al snap ik niet dat er mensen vinden die PSV beter vonden, zat geen idee achter hun spel.

22 mei 2019 om 09:42

Filip, misschien moet je mijn reacties eens daadwerkelijk lezen voordat je mij allerlei woorden in de mond legt. Ik zeg nergens dat PSV gedomineerd heeft of dat ik het eens ben met de visie van De Jong. Ik geef enkel aan dat Ajax in mijn ogen niet 'dik en dik verdiend' gewonnen heeft zoals jij dat zo stellig beweert. Dat gaat ook gewoon niet samen met het feit dat Ajax nauwelijks een fatsoenlijke kans heeft gecreerd.

22 mei 2019 om 17:30

@Kyle66 Luuk zegt letterlijk dat Ajax verdient kampioen is geworden dus misschien moet je even je brilglazen poetsen. Lees het artikel eens door voordat je onzin verkondigt.

22 mei 2019 om 16:05

Ajacieden zijn ook arrogant, dat is niet zoveel nieuw. Dat nu echter dit soort reacties uit Eindhoven komt geeft wel aan dat de realiteitszin kwijt is geraakt tijdens het verwerkingsproces van geen Landskampioen.

Luuk zou naar Frankrijk of Portugal moeten gaan. Een competitie net onder de top. Bij bijvoorbeeld een Marseille of Benfica. Vind hem qua spits wel op Dost lijken en die jast ze er ook allemaal in bij Sporting

22 mei 2019 om 08:47

Hoezo zou hij naar Portugal moeten gaan? Er is in Portugal een hoop beter, meer salaris en beter weer.. maar die competitie is echt niet beter dan de onze hoor.. hij kan toch ook gewoon blijven? Hoezo moeten spelers altijd verkassen?

22 mei 2019 om 11:05

Over de competities ben ik het met je eens, echter denk ik dat zowel Marseille (met Valère Germain & Mario Balotelli) en Benfica (Joao Felix & Seferovic) niet op Luuk zitten te wachten. Was Toulouse vorige zomer niet dicht bij zijn komst? Voor die regionen van de competitie lijkt ie mij meer geschikt.

PSV heeft het dit seizoen goed gedaan, veel punten gehaald en er een spannend seizoen van gemaakt! 2e seizoens helft was wel iets minder. Ben benieuwd wie er allemaal blijven!

Ajax en snelle spelers, ik heb ze niet gezien dit seizoen. Als je die had tegen Tottenham bv denk ik dat het thuis een andere wedstrijd zou zijn geweest. PSV is vakkundig op de counter gepakt, zodat ze dat zelf ook heel vaak doen, alleen dan met veel snellere buitenspelers

22 mei 2019 om 08:35

Tegen Spurs thuis, was die speler geblesseerd. Dat was namelijk de speler die PSV aan gort voetbalde op de counter. En kijkend naar dit seizoen kan de discussie wie is beter, Neres, Bergwijn of Lozano gewoon de prullenbak in.

Dus Ajax en snelle spelers. Uitstekende combinatie, mitst ze ook kwaliteiten hebben in de kleine ruimte. PSV heeft echt een hele matige 2e seizoenshelft gespeeld. Zo goed als ze waren in de 1e seizoenshelft, zo slecht waren ze in de 2e seizoenshelft. Ajax heeft echt meerdere keren punten laten liggen en PSV wist er niet tot nauwelijks van te profiteren. En daar zaten toch ook verre van zware tegenstanders tussen, zoals bv Emmen. Daar heb je het laten liggen. De directe confrontatie was eigenlijk een beetje de laatste kans om het gat weer echt te vergroten. En Vitesse uit was de laatste kans om een voorsprong te behouden. Je hebt dus stelselmatig op meerdere momenten gefaald en niet slechts in één wedstrijd.

Net zo als Ajax ook wel gefaald heeft. Tegen Heerenveen was de kans om 1e te worden, faalde ze. Tegen Spurs de kans om naar de CL finale te gaan, faalde ze. De hele maand februari was een grote faal, maar toen het eenmaal op de rit stond, hebben ze nationaal elke strohalm gegrepen die er kwam.

22 mei 2019 om 08:43

Wellicht doelt hij op snel als in snel in denken en in de passing. Niet zo zeer in loopsnelheid.

Je kunt Luuk de Jong tegenwoordig ook gewoon nog op 10 zetten! Haal je nog een multifunctionele speler in huis ook! OT. Heeft een prima seizoen gedraaid en ben erg benieuwd of er een club is die het met hem aan durft! Heeft toch al meerdere malen gefaald in het buitenland. Ben benieuwd!

Als dit voor Luuk de beste manier is om de wonden te likken... Tot de rode kaart had Psv zelf niets te vertellen en zelfs tegen 10 man durfde de ploeg niet door te pakken. Angst regeerde. Net als na een voorsprong tegen Spurs en Inter. Qua puntenaantal hebben ze een prima seizoen gedraaid. Maar als je uit 4 mogelijke prijzen (oke 3 realistische) er 0 pakt was het gewoon een slecht seizoen

Als als als ja zo lust ik er nog wel een paar Ajax heeft 5 verloren aan Heracles als ze dat niet hadden gedaan , v Bommel had een aanvaller moeten brengen toen Ajax met 10 man stond maar durfde dat toch niet aan die kreeg het loon van de angst , dus je kunt wel blijven janken maar het feit is dat Ajax kampioen is geworden en terecht en maar goed ook want ze speelden het beste voetbal hebben over tot het laatst meegespeeld beker , kampioenschap en CL terwijl PSV zich alleen op de competitie kon richten van januari en dan ben je in mijn ogen gewoon zeer terecht kampioen . Dus meneer de Jong niet zeuren over gemiste kansen volgens seizoen weer een kans .

22 mei 2019 om 08:31

Hij zeurt toch niet. Hem wordt gewoon gevraagd naar het seizoen en hij geeft ook gewoon aan dat Ajax uiteindelijk beter was. De wedstrijd in Amsterdam had wel degelijk gewonnen kunnen worden na die rode kaart en daarmee het kampioenschap.

Als je met 3-1 wint lijkt mij dat je dan genoeg te vertellen had. Zeker als je met 10 man speelt. Maar de droeftoeter uit Eindhoven moet toch wat te zeggen hebben i.p.v. de schuld bij hun zelf te zoeken.

Waarom reageert iedereen direct zo overtrokken? Luuk doelt volgens mij vanaf het moment dat Ajax met 10 man kwam te zijn. Op dit moment hinkten ze duidelijk op twee gedachten: Het spel controleren en een gelijkspel eruit slepen of vol voor de winst gaan en het kampioenschap min of meer veiligstellen. Dit was aan de coach om hier een duidelijk signaal aan af te geven door aanvallend te wisselen.

Verder domineerde Ajax de wedstrijd niet, maar controleerde ze de wedstrijd. Het spel was vooral op het middenveld. Vanaf het moment van de rode kaart vielen er aan beide kanten wat ruimtes, waar Ajax van kon profiteren.

En iedereen beticht hier constant elkaar van arrogant zijn. Kunnen mensen niet gewoon inhoudelijk reageren op elkaar en dat kinderachtige gedoe achterwege laten?

22 mei 2019 om 08:55

Jij snapt hem. Men reageert overtrokken want hier wordt geen tegengeluid gewaardeerd. Je bent voor Ajax of arrogant. Daarbij zit de euforie nog hoog. Zijn alle spelers geweldig. En verdiend iedereen een pluim. Maar men vergeet wel dat door een gross deel van deze 'fans' tot zeker eind januari Ten Hag, Schone en zelfs Neres werden uitgekotst.

22 mei 2019 om 09:16

Ik vind het wel grappig dat jij reageer op Gerardv, die notabene zegt, kunnen we dat arrogante niet weglaten en jij vervolgens weer arrogantie erbij betrek.

De euforie zit hoog, klopt. Maar Kan jij mij vertellen wanneer Schone en Neres werden uitgekotst? Volgens mij wilde iedereen Neres namelijk in de basis zien toen hij op de bank zat. Ik heb gevoel dat jij je denkbeeld over "iedereen" vooral uit de media trek, die bleven heel lang een hetse tegen Ten Hag en een paar spelers voeren terwijl de fans op het stroeve begin na, eigenlijk niet geklaagd hebben. Ja zo nu en dan zijn we even kritisch, maar dat hoort bij Ajax, er zit alleen verschil in kritisch zijn na 1 a 2 slechte wedstrijden en iemand uitkotsen. Alleen Dolberg kreeg hier end daar wat commentaar.

22 mei 2019 om 09:32

Jij snapt het blijkbaar niet zo goed Keybordheld. Ik zou de reactie van Gerardv nog een keer lezen en dan mag je het weer proberen

22 mei 2019 om 09:57

Neres en Schone uitgekotst? Wat een hoop onzin verkoop jij he.

Schone is soms wat traag en Neres laat wel eens ballen van zn voeten afschieten, maar dat is niet uitkotsen...

22 mei 2019 om 19:25

Ik doel natuurlijk op eerste half jaar en dan voornamelijk de reacties hier (niet doelend op Telegraaf items). Zo veel ongenuanceerde reacties waren hier na de verlies partijen of gelijkspelen van de "echte fans" die contracten wilden ontbinden of gratis wegdoen... Zoals laatst ook over Dolberg werd geroepen. Ik zeg dus niet jullie persoonlijk, maar er waren wel een flink aantal.

Man man man, wat mist deze speler een realiteitszin.. In de Arena heeft PSV een strategie gekozen voor lafbekken en die hebben ze zelfs na de rode kaart in stand gehouden. Op geen enkel moment hebben ze gedomineerd en de 1-1 viel ook gewoon uit een persoonlijke fout van Onana ipv een uitgespeelde aanval. PSV heeft gewoon heel veel lelijke wedstrijden gespeeld, een prachtig aantal punten bij elkaar gespeeld en is zeer terecht 2e geworden. De CL was gewoon een drama, maak het niet mooier dan dat het is, ook al was het een zeer moeilijke poule.

Hahaha.. dit seizoen heeft ie laten zien dat er een paar steekjes los zitten.. wat een zuiger, kaarten aannaaier en onrealist.. Ik ken genoeg PSV fans die ik voor t eerst heb horen zeggen "020" heeft de titel echt heeft verdient.. ook door de wedstrijd in A'dam

22 mei 2019 om 09:04

Zo ken ik er nog wel een paar. Er zijn andere die nog erger zijn maar die zetten niet zo'n verontwaardigde kop op. Daarbij heeft Ajax ook terecht gewonnen. De Jong geeft alleen een keerpunt aan, dat ALS daar gewonnen was dat de kans groot was dat Ajax niet kampioen was geweest. En dan was PSV de terechte winnaar. Zoals iedereen die aan het eind van de rit bovenaan staat

Verkoop de Jong! Lamers en Romero staan klaar.

Onzinnige conclusie van de Jong. De competitie telt 34 wedstrijden. Soms win je gelukkig en soms verlies je ongelukkig. Dat geldt voor Ajax en PSV. Uiteindelijk wordt de beste kampioen. En dit seizoen is dat Ajax. Proficiat dus.

22 mei 2019 om 09:16

Misschien moet je de tekst even lezen en niet alleen de titel. Luuk geeft precies aan wat jij zegt: 'uiteindelijk waren zij net iets beter dan wij'

De club met het mooiste voetbal kampioen is geworden Luuk. Wees eerlijk PSV was toch vaak niet om aan te zien

Hoorde in de wandelgangen dat de Jong vertrekt bij psv en naar de andere azijnzeikers gaat om daar verder te huilen en te brommen...

van Ajax kan je verliezen maar dat je 8 punten voorsprong weg geeft is je eigen schuld. je verspeelt dat 3 punten tegen Ajax maar die andere 5 punten had je gewoon moeten consolideren. PSV heeft daarin gefaald en dat heeft je uiteindelijk het kampioenschap gekost

Uiteindelijk is er maar een ploeg in Nederland die niets te vertellen heeft dit seizoen. Het zou deze club sieren om niet terug te kijken naar momentopnames van het afgelopen seizoen. In plaats van dit aanhalen en wijzen naar die ene wedstrijd hoor ik niemand over hoe zwak het was tegen RKC of een debacle bij Emmen uit, of het geluk bij Utrecht. Feyenoord heeft ook als hoogtepunt een ruime overwinning in het seizoen.

In een competitie of een wedstrijd zijn er altijd cruciale momenten. Als je die naar je hand weet te zetten, is een kampioenschap flink dichterbij. In de eerste helft van de competitie heeft PSV niet te klagen gehad. Een stuk of wat wedstrijden beslist in de laatste- of extra toegevoegde minuten. Dat bleek minimaal zes punten op te leveren. In de tweede helft van de competitie werd die factor minder en verloor het de onverstoorbaarheid van de eerste helft van de competitie. Tegen Ajax heeft PSV inderdaad de kans laten lopen om de Amsterdammers op 8 punten achterstand te zetten. Niet gedaan en daarvoor uiteindelijk de rekening betaald. Maar een kampioenschap haal je niet in 15 minuten binnen, maar over een hele competitie. En op het eind wordt vaak de terechte kampioen gekroond. Dit seizoen Ajax dus. En al met al dik verdiend, want als je met daarnaast al die energie vretende CL wedstrijden toch nog een zorgeloos PSV achter je kunt houden, ben je met recht de sterkste. Om over de schoonheid van het spel maar te zwijgen; dit omdat voetbal nu eenmaal geen jurysport is. Maar als je die factor toch meeweegt....;-)

PSV mee gedaan in de CL? hebben niet eens op een 3e plek kunnen eindiggen, ga toch weg man.

23 mei 2019 om 02:32

@ fckangaroo

Daar verbaas ik mij ook over. Ja ze zaten in een zware groep, maar dat heeft Ajax recentelijk ook gehad en wisten desondanks toch elke keer als derde te eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

187 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
PEC Zwolle ziet Sepp van den Berg voor minimaal 1,9 miljoen euro naar Liverpool vertrekken en meldt zich in Noord-Brabant voor een vervanger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren