De Boer: ‘Dan wordt hij daarna verkocht, dat is het niet waard voor Ajax’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Martin Ödegaard wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax en de door Real Madrid aan Vitesse verhuurde Noor liet dinsdagavond tegen FC Groningen nogmaals zien waarom velen in hem de ideale opvolger van Hakim Ziyech zien. Ronald de Boer is er eveneens van overtuigd dat de spelmaker goed tot zijn recht zou komen in Amsterdam, al vraagt hij zich wel af wat er mogelijk is.

“Als je vanavond kijkt, is dat een abc’tje. Bij Real Madrid gaat hij niet spelen, dus wat is zijn volgende stap? Hij en Ajax moeten dat wel willen. Ik weet niet wat er voor een prijskaartje aan hangt”, analyseert de oud-middenvelder bij FOX Sports. Real Madrid verhuurde Ödegaard eerder al aan sc Heerenveen en hij is nu ook op tijdelijke basis actief in Arnhem.

In de afgelopen weken werd er eveneens over een mogelijke huurdeal voor Ajax gerept, maar De Boer denkt niet dat dit de best mogelijke constructie is voor de Nederlands landskampioen: “Als je hem huurt en hij het heel goed doet bij Ajax, dan wordt hij daarna verkocht aan een club als Valencia. Ik denk niet dat dat het waard is.”

Hedwiges Maduro denkt op zijn beurt dat Ödegaard beter in LaLiga kan gaan spelen als hij nog wil slagen bij de Koninklijke: “Dan zien de mensen in Spanje of hij het Spaanse niveau aan kan. De mensen bij Real Madrid nemen de Eredivisie niet echt serieus. Die kijken alleen de Champions League-wedstrijden.”

Ødegaard vindt vergelijking Ziyech mooi: 'Ga eerst met Real praten'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Martin Ödegaard volgend seizoen voor Ajax speelt?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door frits1948)

Dat hij geweldig kan voetballen weten we allemaal. De vraag is meer of hij consistent kan zijn. In de westrijd tegen Groningen uit was hij namelijk vrij onzichtbaar.

21 mei 2019 om 23:24

Dan benoem je 1 van de hooguit 2 wedstrijden dat hij wat minder speelde gedurende -gehele- 2e seizoenshelft. Dat is nog best consistent.

21 mei 2019 om 23:27

Vergeet je voor het gemak wel dat het hele elftal voor het grootste deel van de wedstrijd niet over de eigen helft is gekomen. Bovendien is dat éen onzichtbare wedstrijd in lange tijd. Deze jongen wordt steeds weer beter, begin er haast bang van te worden. Heeft groningen in zijn eentje helemaal kapotgespeeld. Ik kan het weten als supporter.

Prima speler hoor en hij speelt echt wel goed. Maar met alle respect, hij laat het zien bij Vitesse. Een subtopper. Ik vraag me af of hij het niveau van Ajax aan kan. Het niveau bij Ajax is op het moment wereldtop. Dat is wel een verschil met voetballen in een ploeg als Vitesse.

21 mei 2019 om 23:27

Maar als hij het niveau van Ajax niet eens aan kan, waarom zou Madrid hem destijds dan gehaald hebben?

21 mei 2019 om 23:30

Mischien houden ze van gokken daar in madrid?

21 mei 2019 om 23:31

Madrid haalde hem enkel en alleen om de spierballen te laten zien. Het was puur prestigegericht aangezien half Europa en ook Barcelona achter hem aan zat. Ancelotti sprak destijds tegen het bestuur: “wat moet ik met die jongen?” Dus nee hij is niet gehaald omdat hij nodig was of omdat men toekomst in hem zag.

“Ancelotti zwaaide de scepter als trainer ten tijde van de komst van Ödegaard. De Italiaanse trainer blikt erop terug als een grote publiciteitsstunt, omdat destijds iedereen het had over de Noorse tiener. In zijn meest recent gepubliceerde boek over leiderschap bespreekt Ancelotti hem. "Als Florentino een Noorse voetballer koopt, moet je dat gewoon accepteren", zegt de coach in een terugblik.

"De voorzitter bepaalde daarnaast ook dat Martin drie wedstrijden in het eerste zou spelen, als public relations-oefening", aldus Ancelotti. Hij zegt zijn toenmalige president nooit te hebben gevraagd om Ödegaards transfer. "Al was hij de beste speler op aarde, het maakte me niet uit: ik had niet om hem gevraagd. Die hele transfer was een publiciteitsstunt", meent de Italiaan, die een paar maanden na Ödegaards komst zelf weg moest.

21 mei 2019 om 23:42

@elninoo

maar moet een club die ook de lange termijn in het oog moet houden nu opeens heel hun beleid gaan afstemmen op een coach die slechts een passant is? ik vind het sowieso al onbegrijpelijk dat bij zoveel clubs de coaches het aankoopbeleid bepalen

Ancelotto vond het misschien een publiciteitsstunt maar waar is het bewijs dat ze destijds echt bij Real geen groot talent in Odegaard zagen? ze hadden hem waarschijnlijk anders al een lange tijd geleden verkocht

21 mei 2019 om 23:55

Japie,

Dat bewijs is er niet. Maar het lijkt mij dat als je een grote naam als ancelotti aanstelt je hem zijn gang laat gaan zonder dat hem spelers door de strot worden geduwd. Hij moest wedstrijden spelen en en meetrainen met het eerste, terwijl hij daar helemaal nog niet klaar voor was.

Als perez real is dan is ancelotti dat toch net zo goed? Laat ik het dan anders stellen. De jongen is gehaald door een deel van Madrid terwijl een ander deel dat helemaal niet zag zitten. Dat trainers passanten zijn a la. Maar in werkelijkheid werkt het natuurlijk anders en krijgen trainers doorgaans de jongens waar ze wel mee willen werken.

Als ze het overigens echt in odegaard zagen zitten verhuurden ze hem niet aan Heerenveen of Vitesse maar aan een club waar ze zijn ontwikkeling van dichtbij kunnen volgen. Dat zegt mij wel genoeg over hoe optimistisch ze zijn over zijn toekomst bij de club.

22 mei 2019 om 00:00

@elninoo

dan vind ik dat zo een trainer veel te veel macht krijgt. ik vind dat de club moet bepalen wie er gehaald word en dat de trainer een systeem moet verzinnen waarin zijn beste spelers kunnen renderen.

als je de trainer laat bepalen wie er komt en er komt straks een trainer met weer een andere voetbalvisie en kan je bijna heel je selectie waarschijnlijk weer weg doen met verlies. dat is kapitaalsvernietiging

22 mei 2019 om 00:14

Japie,

Natuurlijk hebben ze veel macht. Maar denk je dat die grote mannen met hun Egos komen als de directeurs alles bepalen? Dan nemen ze wel een andere club. Sowieso werkt een trainer maar een bepaalde tijd. Neem Mourinho. Dat is het schoolvoorbeeld van een trainer met een houdbaarheidsdatum. In het begin pruimen ze hem allemaal goed. Dan behaalt hij succes en vervolgens brokkelt het allemaal af en gaat hij op zoek maar een andere club waar hij zijn werk kan toepassen. Veel trainers moet je gewoon laten gaan en dan komt het succes vanzelf. En komt dat succes niet dan gaan ze eruit en proberen ze het met een ander. Maar bij grote clubs is het vaak een wisselwerking tussen trainer en directeur. De een kan trouwens ook niet zonder de ander.

22 mei 2019 om 00:19

@elninoo

een wisselwerking kan ik idd wel begrijpen, zolang een coach maar niet alles in zijn eentje bepaald. dan krijg je de ellende die je bij United nu al een paar jaar ziet

Odegaard werd gehaald toen hij 16 jaar was. ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het bestuur tegen Ancelotti heeft gezegd geef die gozer van 16 maar wekelijks een basisplaats

22 mei 2019 om 00:24

@japie, wie heeft er een betere kijk op wat er gehaald moet worden, iemand op kantoor of iemand op het veld. Natuurlijk moet het in overleg, maar lijkt me niet gek dat iemand die bij de jongens op het veld wel redelijk kan inschatten wat er nog ontbreekt in de huidige selectie.

Maar als bestuursleden alsnog willen halen, ok, maar dan vind ik niet dat je tegen een trainer moet zeggen dat diegene ook nog moet gaan spelen.

22 mei 2019 om 00:25

Japie,

Ik kan het mij ook niet voorstellen maar het staat in de tekst. Je kunt dat van een trainer ook niet eisen maar er gebeuren wel gekkere dingen in de voetballerij. Wel weet ik dat hij verplicht mee trainde toen hij in het tweede speelde. De onderlinge verhoudingen lagen daar niet lekker omdat hij zijn “wedstrijdgenoten” vrijwel nooit zag en ook nooit met ze trainde. Enkel op wedstrijddagen zagen ze elkaar. Er zal natuurlijk ook wel wat jaloezie bij die jongens van Castilla hebben gezeten aangezien hij op die leeftijd al 4 miljoen euro opstreek. Ergens ook wel logisch gezien hij nog niets had laten zien buiten Noorwegen.

22 mei 2019 om 02:37

@metaalverf

ik bedoel ook niet een of andere kantoorbobo maar bv in samenwerking met een technisch directeur met verstand van voetbal en misschien ook een verleden in het topvoetbal, die binnen een club de lange termijn bewaakt

21 mei 2019 om 23:30

Ach doe eens normaal. Ajax heeft een hele sterke dynamiek dit seizoen. Maar ze mogen op de knieën als odergaard daadwerkelijk komt. Kom nou zeg... Je doet nou net alsof odegaard niet aan schone of van de beek kan tippen. Dan is het een beetje in de bol geschoten. Als je deze spelers makkelijk laat schieten loop je weer de aansluiting mis kan ik je verzekeren.

21 mei 2019 om 23:43

Begin eens bij jezelf zou ik zeggen. Odegaard komt nu een beetje tot wasdom en hiervoor was het allemaal erg pover. Hij mag Ajax heel dankbaar zijn als vervolgstap, zeker nadat hij Ajax in de jeugd al een keer afgewezen heeft. Bovendien gaat je vergelijking erg mank, want je vergelijkt hem met twee spelers bij Ajax die niet op zijn positie spelen. Hij kan ook op 10 spelen, maar hij speelt vnl. vanaf de flank. Dus je zou hem moeten vergelijken met Ziyech en dan ziet het er een stuk minder rooskleurig uit voor je vergelijking en de bijbehorende smeekbede die Ajax richting Odegaard moet doen.

21 mei 2019 om 23:49

Ik vind Ziyech ook beter dan Odegaard. Maar volgens mij onderschat jij zijn talent nogal! Ajax mag in zijn handjes knijpen als hij komt want hij behoort tot de meest technische spelers en hij is ook de speler die erg veel kansen creëert. Met iets betere spelers om zich heen zal hij nog meer uitblinken daar ben ik van overtuigd.

22 mei 2019 om 00:28

@B_Hol, je moet ook niet vergeten dat zijn traject mentaal niet makkelijk is geweest. Je droom komt uit met een contract voor Real en vervolgens word je verhuurd aan een Heerenveen en lijkt het perspectief op eerste van Real klein. Ook in een onbekend land op jonge leeftijd. Dat is allemaal niet makkelijk te verwerken. Ik vermoed dat hij toch vooral gewenning en weer nieuw vertrouwen nodig heeft gehad.

21 mei 2019 om 23:47

@redondono5

Ziyech liet het zien bij een degradatiekandidaat toen Ajax hem aantrok dus dat zegt niet altijd wat

je zal toch wat moeten doen als Ajax zijnde nu je waarschijnlijk een paar sterspelers gaat verliezen. een Kevin De Bruyne ofzo gaat niet naar de Eredivisie komen dus dit is toch een beetje de vijver waaruit je moet vissen. de grote talenten uit de kleinere competities

22 mei 2019 om 07:56

Terechte vraag. Feyenoord waar minder druk is dan bij Ajax zou hij beter passen + Vilhena gaat weg, is ook een linkspoot Geld heeft Feyenoord niet veel, maar gelukkig wel De Vrienden van Feyenoord.

22 mei 2019 om 08:04

Misschien kan hij beter terug naar Real gaan. Als hij daar het niveau niet aan kan, dan is Ajax helemaal te hoog gegrepen.

22 mei 2019 om 09:31

Hoop dat hij terug gaat dan, speelt hij tenminste structureel voor de CL.

22 mei 2019 om 12:53

Ik denk dat je de cynische ondertoon in mijn bericht hebt gemist. Real speelt inderdaad structureel voor de CL maar Odegaard zelf zal weinig spelen. Als ze bij Real hem willen behouden, of daarover twijfelen, dan moeten ze hem echt in La Liga gaan verhuren. Zo niet, dan hoop ik dat ze bij Ajax de portemonnee trekken

22 mei 2019 om 11:04

Het niveau wás wereldtop. De vraag is wat hier nog van over is na de vakantie? Alleen Schöne? Het nieuwe Ajax gaat zeker een half jaar nodig hebben om ingespeeld te raken.

22 mei 2019 om 14:41

Maar die wereldtop kan aardig afgeroomd worden. De Ligt, De Jong en wie weet wie nog meer. Een tweede Ziyech is niet te koop voor Ajax maar wel Ødegaard. Onmiskenbaar veel talent en Ziyech is ook gegroeid bij Ajax. Dat zou met Ødegaard ook zeer wel mogelijk zijn.

Nou Maduro, ik denk dat de gemiddelde Madrista sinds vorige maand best nieuwsgierig is naar de eredivisie. Aangezien ze compleet zijn weggespeeld door n ploegje uit die niet-zo-erg-interessante competitie...

22 mei 2019 om 07:45

Dat zal allemaal wel leuk zijn, maar als hij in Spanje speelt komt hij wekelijks langs bij de plaatselijke studio sport. Dan zal hij voor Spanje natuurlijk veel meer opvallen.

22 mei 2019 om 12:29

Helemaal waar, maar t ging mij er om dat Maduro ff voor Real bepaalt dat de Eredivisie niet interessant is en dat ze alleen CL zouden kijken.

In t verleden genoeg spelers van hier weggehaald en alleen al omdat Odegaard hier speelt zullen ze vlgs mij best met belangstelling kijken.

er is toch niet zoveel mis met een speler huren die je elftal echt sterker maakt? zijn het er 5 of 6 is het een ander verhaal maar 1 huurspeler moet kunnen. wie weet kan je hem daarna alsnog definitief vast leggen

21 mei 2019 om 23:51

Dat ben ik met je eens maar Ajax heeft in principe wel het geld om talentvolle spelers aan te trekken met al het geld dat ze deze zomer binnen gaan halen. Deze jongen zal je misschien best voor 15 miljoen kunnen kopen maar dan zal Real wel eisen dat ze hem terug kunnen kopen voor een bedrag van ongeveer 25 miljoen. Ik denk dat er genoeg clubs zijn die zo'n deal graag zouden maken.

21 mei 2019 om 23:56

@memphisdepay

dat is zeker zo alleen creatieve middenvelders zijn wel zeldzaam. daar leg je vaak erg veel geld voor neer. Ajax had toen geluk met Ziyech voor 11 miljoen omdat Twente in de financiele penarie zat en moest verkopen, maar vaak betaal je veel meer geld voor dat soort spelers

als ik Ajax was zou ik die deal dan ook maken. sportief gezien haal je een hele goede speler in huis en als ze hem terug willen kopen maak je alsnog een redelijke winst

22 mei 2019 om 00:19

Deze jongen erbij is altijd interessant. Maar als je hem zou huren zou dat wel voor langer dan 1 seizoen moeten zijn en anders zou ik er als Ajax zijnde niet aan beginnen en doorzoeken naar een ander. Nu weer ik niet precies hoeveel jaar contract hij nog heeft in Madrid maar het kan best zijn dat dat binnenkort ook afloopt. Dan heeft hij de clubs voor het uitzoeken en lijkt mij gezien de geschiedenis de kans erg klein dat hij voor Ajax gaat kiezen.

22 mei 2019 om 00:20

@elninoo

inderdaad minimaal voor 2 seizoenen. anders zou ik het ook niet doen als ik Ajax was

22 mei 2019 om 00:31

Japie,

Contract loopt tot 2021. Dat zal dus een lastig verhaal worden dan. Of Madrid moet tussentijd met hem verlengen, dat kan natuurlijk ook. Maar of ze het echt in hem zien zitten vraag ik mij af. Hij heeft aan salaris dan inmiddels ook 20 miljoen gekost zonder ook maar Iets toe te voegen aan de club. Wel lekker zon talentje van 4 miljoen op de loonlijst verhuren.

Een verkoop lijkt mij logischer. Odegaard zal zelf toch ook wel realiseren dat real op dit moment niet zijn niveau is?

22 mei 2019 om 01:50

Denk dat er verlengd zal worden. Behoud die zijn riante salaris en zal mis verhuurd worden. Daarnaast valt hij ook onder kopje zelf opgeleid speler wat ook belangrijk is voor selectie inschrijving Europees voetbal

22 mei 2019 om 03:44

hij telt dus doordat ie steeds verhuurd is niet als eigen jeugd en ook niet als spaanse jeugd dan hadden ze hem binnen spanje moeten verhuren of moeten behouden. de regel is als clubjeugd 3 jaar voor je 21e bij de club zelf zitten en voor land 3 jaar voor je 21e in het land spelen. dit de wereld uitgeholpen hebben is het een toptalent die ik graag zie komen maar alleen in geval dat je er mogelijke winst op maakt anders zou ik zeggen niet doen.

Denk dat een jaar huren niet perse verkeerd is hoor. Voor hem en Ajax ook niet. Ik zou hem ook liever willen kopen. Maar soms zijn het buitenkansjes. En let wel je moet zorgen dat je niet verplicht bent om hem op te stellen. Hij moet er maar voor knokken. Voor de breedte kan Ajax gewoon wel goede gasten gebruiken. Zeker als je weer zn lang seizoen krijgt evt. Ik snap wel dat je zijn waarde dan ms verhoogt voor een andere club. Maar je hoeft niet altijd aan winst te denken. Soms is het hebben van een extra goede voetballer ook wel prettig. Als hij mee helpt aan nieuw succes. Dan heeft het zijn nut denk ik wel.

Leuk bedacht van Ronald, maar zo werkt het natuurlijk niet. Ja, clubs weten dat Ajax geld heeft, maar 10 miljoen minder als een andere club zich meldt is wel erg overdreven. Ik denk dat niet dat je Odegaard moet willen huren. Kopen met een aardig doorverkooppercentage lijkt me meer reëel.

Lekker laten lopen. Ziyech, vd Beek en Neres contracten naar topniveau brengen en he hebt alleen nog een goede extra buitenspeler net veel diepgang nodig. Dan kan Ajax zo weer doorpakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. KaravaevVerdediger371
T. SereroMiddenvelder351
M. ØdegaardMiddenvelder359
N. FoorMiddenvelder345
B. LinssenAanvaller3412
M. BeroMiddenvelder329
A. BüttnerVerdediger322
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Interesse Ajax in Quincy Promes is ‘serieus’: ‘Voor de rechterkant’

Ajax heeft serieuze interesse in Quincy Promes, zo bevestigt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. De aanvaller annex vleugelverdediger van Sevilla werd de afgelopen weken regelmatig aan Ajax gelinkt en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren