Sierhuis: ‘Viergever gaat expres liggen, daar zijn ze bij PSV wel goed in’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Kaj Sierhuis speelt inmiddels een halfjaar voor FC Groningen, maar voelt als kind van de club van Ajax nog altijd de rivaliteit met PSV en Feyenoord. In een interview met Voetbal International noemt hij Nick Viergever de moeilijkste tegenstander als spits. Hij looft de verdedigende kwaliteiten van Viergever, maar heeft minder op met zijn 'maniertjes'.

Volgens Sierhuis weet Viergever als geen ander het meeste van een situatie te maken. "Ik vind Viergever een goede verdediger, maar hij heeft wel maniertjes. Hij is slim, ervaren en weet wat hij moet doen. Als hij een duwtje krijgt, gaat hij expres liggen. Maar daar is PSV sowieso wel goed in", vertelt Sierhuis met een glimlach in het camera-interview.

Als hij wordt gevraagd welke speler hij wel een kaart zou willen aannaaien, antwoordt Sierhuis dat hij 'vast wel een Feyenoord-speler' zou kiezen. "Maar ik weet niet wie. Jens Toornstra, Jordy Clasie... Ik had Dirk Kuyt willen zeggen, maar dat kan niet meer." De aanvaller heeft gemengde gevoelens over de clubicoon van Feyenoord.

"Als je voor Ajax bent, is het lastig om te zien dat Kuyt drie keer scoort in een kampioenswedstrijd. Maar ook grote hulde voor Kuyt, want ik ben ook Liverpool-fan en daar heeft hij het fantastisch gedaan", stelt Sierhuis, die tot medio 2020 door Ajax wordt verhuurd aan Groningen. Tegen die tijd kan Groningen gebruikmaken van een optie tot koop.

Viergever: 'Het was geen goede wedstrijd van ons'
Meer video's


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Wat een inhoudelijk fantastisch artikel. Zit werkelijk waar geen lijn in. Ook in het interview mag ik hopen dat ze ook relevante thema's hebben aangesneden, zoals hoe ziet hij z'n toekomst bij Ajax. Maar dit klikt lekkerder op sociale media natuurlijk.

21 mei 2019 om 20:40

Dit is ook meer bedoeld voor de jeugd op social media. Ze stellen wat ander soort vragen, die niet altijd erg diepgaand zijn. Het heet 'buiten de lijntjes' dus het is niet bedoeld om een dood serieus interview voor te stellen. Het zal inderdaad wel wat kliks opleveren. Maar ik vind het zelf wel leuk om te kijken, een keer iets anders.

Wat een rare vraag: 'wie zou je het liefst een kaart aannaaien'.

21 mei 2019 om 23:16

En dan ook nog bloedserieus antwoord Gaan geven... Wat een debiel

Dit gaat een interview worden wat, mocht die ooit in de belangstelling van psv of feyenoord komen te staan, naar boven wordt gehaald. Nooit slim om het zo op de club te spelen, kan later alleen maar nadelig uitpakken.

21 mei 2019 om 20:38

Het scheelt dat een speler van het kaliber Sierhuis zich daar (ten minste) de komende vier à vijf jaar geen zorgen over hoeft te maken.

21 mei 2019 om 20:39

Kan snel gaan kijk naar weghorst en die had nog meer beperkingen.

21 mei 2019 om 21:08

@Yamiown, en waarom dan wel precies niet? In de jeugd elftallen schoot hij o.a. In jong Ajax in de Jupiler league 14 ballen in 20 wedstrijden in het doel. In de Youth league presteerde hij ook meer dan prima. Zijn grootste manco was zijn fysiek, en als ik zie hoe hij daar in gegroeid is. Zou komend jaar zomaar opeens terug gehaald kunnen worden door Ajax (20/21 dan)

21 mei 2019 om 22:40

Hij is drukker met zn youtube kanaal dan zijn carriere

21 mei 2019 om 22:55

D-Bergkamp, nou die kans lijkt me niet zo heel groot dat, dat gebeurt. Het kan natuurlijk altijd maar vooralsnog heeft hij niet echt weten te overtuigen met 3 goals in een half seizoen. Ajax heeft ook al Brobbey, Danilo, Dolberg en Traore dus jonge spitsen genoeg. Daarom zijn deze uitspraken van hem niet zo heel slim want er is natuurlijk een kans dat hij misschien nog ooit naar PSV of Feyenoord kan. Maar goed we moeten het ook niet groter maken dan het is.

21 mei 2019 om 23:32

Als PSV fan hoop ik dat Sierhuis niet naar PSV komt, alleen al omdat hij gewoon niet beter is als een Lammers, Luuk de Jong of een Malen. Alle 3 laten zien dat ze kunnen voetballen en scoren. Misschien iets voor Feyenoord dan maar?😁😂

Als je een Feyenoorder vraagt wie zou je een blessure gunnen bij Groningen; het antwoord is bekend

Wat een hoop onzin komt uit de mond van deze middelmatige spits.

21 mei 2019 om 20:39

Onzin? Bij Psv hebben ze er echt wel een handje van. Dus alles behalve onzin. Lozano heeft veel strafschoppen meegekregen door makkelijk naar de grond te gaan en de meeste waren onterechte penalty's.

21 mei 2019 om 20:48

Alsof PSV daarin ook maar enigszins verschilt van welke club dan ook.

21 mei 2019 om 20:49

Noem er even 3 op die onterecht waren.

21 mei 2019 om 20:53

Cantonaeric, je hebt wel wat weg van een middelmatige spits! Bespeur je commentaar ook heel vaak op pure onzin!

21 mei 2019 om 21:00

Ach ja.... Gebeurd bij Ajax ook veelvuldig en dan zeker rond de 16 aangezien ze daar de vrije trap specialisten hebben... Wat een geblaat richting PSV in dit artikel

21 mei 2019 om 21:24

Viergever heeft dat dan waarschijnlijk bij zijn vorige club geleerd.. Hij heeft namelijk langer voor Ajax gespeeld dan hij voor Psv speelt..

21 mei 2019 om 22:21

Toch zijn ze bij Ajax niet zo van het vallen. Tadic en dan vooral zijn maniertjes kunnen maar weinig supporters bekoren. Kijkend naar de spelers die vanuit de jeugd doorbreken is de grootste aansteller veltman, en die kan niet beter. Heeft dat gewoon nodig om overeind te blijven op dit niveau. De nare schwalbes van Suarez waren ook sterk verminderd in zijn Ajax periode. Lozano echter is het niet minder gaan doen, maar meer en wordt dan met hand en tand verdedigd door supporters (ook een van de spelers waarbij Veltman door Ajax supporters wordt aangemoedigd om de smerigste truuks uit de kast te halen). De spelers die bij Ajax het meest geliefd zijn, hebben over het algemeen niet zo veel op met aanstellen en vallen.

21 mei 2019 om 22:22

Ajax spelers gaan liggen rond de 16 omdat ze daar specialisten voor hebben? Dus als ze geen specialisten hadden waren ze rond de middenlijn neergegaan?

21 mei 2019 om 23:33

Hoezo Onterecht? Ik herken ook spelers die een penalty meekrijgen voor helemaal niets, begin dit seizoen bijvoorbeeld; Heerenveen tegen Ajax toen Dolberg naar de grond ging? Of dat Neres tegen PSV de penalty opzocht, hoezo is Lozano dan een 'naaier'?

22 mei 2019 om 00:12

Lol t gebeurt rond de 16 bij Ajax vanwege de specialisten... kom op man neem je dat echt zo serieus

22 mei 2019 om 00:37

Hahaha. Doe je gekleurde bril af man. De likes die je krijgt zijn waarschijnlijk ook van de kanslozen onder ons. Vergeet je de rol actie van Veltman nog? Om maar een voorbeeld te noemen? Neymar wannabe?

21 mei 2019 om 21:05

Dit is juist iemand die géén onzin uitkraamt. Maar als de vragen van dusdanig laag niveau zijn moet zelfs Sierhuis ervoor zwichten. Hartstikke slimme, goeie gast dit. Fijne spits ook die nog velen kan verassen, waaronder FC.Juve.

21 mei 2019 om 21:39

Ik zou even de video kijken, dan denk ik dat je van mening veranderd.

Tja Luuk de Jong is je captain he en met Lozano er bij leer je ook een stukje acteren, alhoewel ik het grappig vindt hoe vaak de scheidsrechters er nog in mee gaan.
Ja, mensen ik weet dat Tadic ook wel eens naar het gras gaat en zeurt om niets en ik vind het ook onnodig.
Nick Viergever kan bij mij niks fout doen, Schalke uit toen ik het alweer fout zag gaan, die jongen doet gewoon hartstikke zijn best, en hij is dit jaar nie kampioen geworden, dus voor mij is t n topper

21 mei 2019 om 21:41

Viergever zal ook voor mij niks fout doen, ook door Schalke uit, maar ook door legia thuis, wat veel mensen vaak vergeten, maar zonder die goal waren we niet eens door gegaan.

21 mei 2019 om 21:56

Tadic, veltman, neres etc niet gezien dit jaar? Hoeveel (onterechte) penaltys hebben ze wel niet gehad & ook niet tegen gekregen (heerenveen thuis)... dus hou die onzin lekker voor jezelf

22 mei 2019 om 00:14

etc...???? Veltman????
Groot verschil vind ik vaak dat Tadic en Neres wel eens zeuren om niets, maar dat Luuk hem ook nog meekrijgt ook.
Ik houd lekker niets voor me zelf. das t fijne aan deze website.

21 mei 2019 om 23:38

Ik denk dat jij maar eens in de positie van Luuk de Jong moet staan, een van de betere koppers van de ED en als er dan constant aan je shirt getrokken wordt dat hij nog net niet uitgaat dan is het niet gek dat hij daarom gaat zeuren of liggen. Ik snap dat je daar als Ajacied niet aangewend bent aangezien jullie de laatste jaren geen spits hebben gehad die 1.90 is en dit probleem heeft

22 mei 2019 om 00:10

Ha grappig, ga mijzelf niet vergelijken met Luuk, maar speel oop op 9 en eigenlijk op dezelfde soort manier. Ook ik kan niet echt meer voetballen, maar gebruk mn lengte, kracht, en kop kwaliteiten. Tja ik ben ook fysiek bezig en er is iets als getrokken worden, maar die man gaat lichen als een stervende zwaan.

Jongens, kijk ff het interview op YouTube. Het is heel lollig opgezet en je ziet hem ook daarom alleen maar antwoord geven op de vragen.

Waarom zou het precies moeilijk zijn om als Ajacied Dirk Kuyt 3x te zien scoren in een kampioenswedstrijd? Ik heb niet veel met de persoon Dirk Kuyt maar wat heeft hij Ajax nou misdaan? Beetje simpele teksten van Sierhuis om de achterban van Ajax te pleasen lijkt het wel..

21 mei 2019 om 22:24

Omdat zonder die goals van Kuyt, Ajax waarschijnlijk kampioen was geworden...... Laatste wedstrijd van het seizoen. Verschil tussen Feyenoord en Ajax was 1 punt.

21 mei 2019 om 23:13

Hij noemt specifiek Kuyt als maker van een hattrick lijkt het. Klinkt niet echt alsof dat per se om die titelstrijd ging maar meer om de persoon kuyt.

in de categorie onnodige quotes uit een interview. Logisch dat hij een voorkeur heeft maar antipathie uitspreken moet je niet doen als verhuurde speler. Richt je maar op Groningen, daarna misschien weer op rivalen van Ajax.

Die jongen kan beter zijn mond houden en zijn voeten laten spreken. Leuke eredivisie voetballer voor de middenmoot. Daar houdt het ook mee op.

Wat is dit nou weer van een raar artikel. Er zijn gewoon wat losse quotes uit een lollig opgezette YouTube serie van VI geknipt en dat is dan nieuws... Zo kun je overal wel schokkend nieuws van maken.

Ze hebben daar overal een handje van oen.lekker lullen voor de bühne. Ach gelukkig kan hij(een heel klein beetje) voetballen.

"ik ben voor Ajax, dus ik vind alle PSV-ers jankers en ik wil alle Feyenoorders graag een kaart aannaaien."

Vroeger had mijn amateurclub een clubblad waarin elke maand een speler uit de F- of E-jeugd wat vragen mocht beantwoorden. Dan kon je nog wel eens zulke antwoorden verwachten. Maar van een 21-jarige profvoetballer? Dan ben je toch ergens in je ontwikkeling als mens een keertje vastgelopen.

Wat een kleuters antwoorden zeg, mijn zoontje van 4 is slimmer en wijzer dan dit groot kind.

22 mei 2019 om 04:23

@ Voetbalpassie

Bekijk eerst de rubriek even waar deze uitspraken vandaan komen, want dat is namelijk een rubriek waar altijd een dikke vette knipoog aan te pas komt. Ik mag toch hopen dat jij in het dagelijks leven niet zo gespannen door het leven gaat. Dit keer is het een Ajacied dus is de selectieve verontwaardiging niet van de lucht en bestaat er opeens geen humor meer.

Ook al zou hij het zonder knipoog zeggen, wat dan nog. Iedereen heeft er altijd de mond er over vol hoe mooi rivaliteit is, en vooral wanneer spelers zich hiervan bewust zijn en het zelf ook voelen. En dan vind ik dit soort plagende opmerkingen over en weer wel moeten kunnen hoor, rivaliteit in het voetbal lijkt vandaag alleen als de term beleefd te mogen worden. Zodra iemand wat zegt, en daarbij geen ernstige scheldwoorden, ziektes, dood verwensingen etc etc gebruikt schreeuwt iedereen weer moord en brand.

Overigens vind ik dat spelers heus wel mogen zeggen dat een bepaalde ploeg of speler er een handje van heeft om iets te doen. En ook hier geld wat mij betreft; dat zolang het op een normale manier gezegd word dit ook gewoon moet kunnen.

23 mei 2019 om 00:31

Ach, slim is het misschien niet maar ergens toch ook wel een keer leuk om te lezen dat iemand eens niet zo politiek correct is. 90% van de interviews kan je vooraf toch al invullen.

Misselijk ventje die Sierhuis. Grote bek voor pure middelmaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. PadtDoelman360
S. MemiševićVerdediger355
M. te WierikVerdediger350
T. HandwerkerVerdediger330
D. ZeefuikVerdediger321
R. DoanMiddenvelder325
L. ReisMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ZoetDoelman340
D. DumfriesVerdediger344
AngeliñoVerdediger341
N. ViergeverVerdediger343
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Leeds United is van plan om Jay-Roy Grot andermaal op huurbasis te laten vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren