Arsenal laat Mkhitaryan buiten selectie voor EL-finale door spanningen

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Henrikh Mkhitaryan moet de finale van de Europa League aan zich voorbij laten gaan. Arsenal meldt dinsdag dat de Armeense aanvaller niet is opgenomen in de definitieve selectie van manager Unai Emery. De eindstrijd tegen Chelsea vindt plaats op 29 mei in Azerbeidzjan en door de zeer slechte verhoudingen tussen dat land en Armenië is het volgens the Gunners onverantwoord om Mkhitaryan af te laten reizen naar hoofdstad Baku.

De finalist uit Londen komt dinsdag met een officieel statement via de officiële kanalen. “We hebben alle opties verkend, maar zijn na intensieve gesprekken met hem en zijn familie tot de conclusie gekomen dat het beter is dat Micki niet meegaat met de selectie. We hebben onze zorgen kenbaar gemaakt bij de UEFA. Hij is erg belangrijk geweest in de weg richting de finale en het is dan ook erg spijtig voor het elftal dat hij de finale moet missen.”

“Het is niet te verteren dat een speler door de huidige situatie aldaar een Europese finale niet kan spelen. Zulke wedstrijden komen namelijk niet vaak voor in de gemiddelde loopbaan van een speler. Micki blijft echter betrokken bij de selectie totdat we aankomend weekeinde richting Baku vertrekken”, zo luidt de verklaring vanuit het Emirates Stadium.

"We zijn tot deze moeilijke beslissing gekomen nadat alle opties zijn overwogen. Dergelijke wedstrijden komen niet vaak voor en het besluit om niet te gaan doet dan ook erg veel pijn. Ik zal ondanks alles mijn teamgenoten steunen. Laten we hopen dat Arsenal de Europa League-beker mee terugneemt naar Londen”, aldus Mkhitaryan in een post op zijn Instagram-account.

Arsenal speelde in de groepsfase ook al in Baku, tegen FK Qarabag, en ook toen ontbrak Mkhitaryan in de wedstrijdselectie van Emery vanwege de politieke spanningen tussen beide landen. De vleugelaanvaller maakte de Europa League-finale van twee jaar geleden wél mee. Hij was in de finale van 2017 verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Manchester United tegen Ajax. The Mancunians wonnen uiteindelijk met 0-2.Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door arno_p)

Schandalig dit. Hoe kan de Uefa hier geen rekening mee houden bij de organisatie van dit toernooi? Het is dat hij geen grote impact heeft op dit team, maar het zou je sterspeler maar zijn. Dat maakt in dit geval voor Mkhitaryan natuurlijk niks uit, voor hem is dit gewoon zwaar klote.

21 mei 2019 om 13:06

Het maakt helemaal niks uit of het wel of geen sterspeler is. Als Uefa zou je dit soort landen gewoon moeten boycotten om een finale te mogen organiseren (eigenlijk helemaal uitsluiten van Europees voetbal). Maar zal wel weer met geld te maken hebben.....

21 mei 2019 om 13:06

Te simpel, wisten zij veel dat arsenal se finale zou bereiken. En clubs ZOVEEL nationaliteiten dat dit haast onmogelijk is. Ik stem voor een stadion te kiezen als de finalisten bekend zijn. Of vanaf de halve finale, dan kan je dit voorkomen

21 mei 2019 om 13:09

Arsenal staat natuurlijk wel bekend als één van de grote kanshebbers. Daarnaast is het ronduit belachelijk om voor een land te kiezen waar niet iedere veilig speler naartoe kan. Er zijn genoeg opties waar dit wel mogelijk is in Europa waar zelfs de fans ook nog eens naartoe kunnen reizen.

21 mei 2019 om 13:11

In bijna alle Europese landen kunnen spelers van alle nationaliteiten spelen. Oekraïne, Kosovo, Servië zijn daarin uitzonderingen. Ook Rusland lijkt me als Oekraïnse club niet heel fijn. Voor de rest zijn er genoeg opties over. Helemaal als je helemaal naar Centraal Azië gaat voor zo'n finale, dan moet zo'n land natuurlijk wel aan alle eisen voldoen.

21 mei 2019 om 13:13

Dat ligt eraan. Je kan een finale plannen in heel veel landen zonder dat daar veel kritiek op gaat komen. Dat hoeven niet per se West-Europese landen te zijn. Volgend jaar is de finale van de EL in Polen, helemaal niets mis mee.
Er zijn heel veel nationaliteiten, dat klopt. Het enige verschil is dat de meeste of geen problemen met elkaar hebben, of geen mening hebben over elkaar.
En de kans dat Arsenal de finale zou bereiken was wel een van de realistische opties, vorig jaar halve finale als ik me niet vergis, en dit jaar qua naam toch wel een van de favorieten. En het is niet de eerste keer dit jaar dat Mhkitaryan niet kan spelen in Europa, in de groepsfase kon hij ook niet mee toen we naar Azerbeijan moesten.

21 mei 2019 om 13:19

marootje

Arsenal was natuurlijk wel 1 van de favorieten. En sowieso zijn er zijn genoeg landen in Europa waar men de veiligheid van iedere speler kan waarborgen. Waarom ga je die Europese finale dan in Baku (voor mij sowieso al meer Azie dan Europa) organiseren waar de veiligheid van sommigen niet gegarandeerd kan worden? Het hoeft niet altijd West-Europa te zijn hoor, maar zorg toch dat de veiligheid van iedere potentiële finalist gegarandeerd kan worden, en anders organiseer je er gewoon geen finale. Dit is alweer lachwekkend amateuristisch van de Uefa en in mijn ogen gewoon zuivere competitievervalsing. Wat als Lacazette en Aubameyang of Kante en Hazard Armenen waren geweest? Dan kon je net zo goed de trofee nu al uitreiken.

21 mei 2019 om 15:32

Weet je wat te simpel is, de opmerking "wisten zij veel dat Arsenal de finale zou bereiken". Daar kan en mag de Uefa zich nooit achter verschuilen. Je gaat mij namelijk niet wijsmaken dat er niet één iemand binnen de Uefa rondloopt die aan de bel kan trekken en zegt "jongens, dit kan niet, Azerbeidzjan is niet veilig voor Armeniërs". Zelfde verhaal geld overigens wanneer de finale in Rusland, Oekraïne, Servië of Kosovo gespeeld had moeten worden. Landen waar per definitie niet alle mogelijke UEFA-atleten worden geaccepteerd/getolereerd moet je op voorhand al uitsluiten.

Overigens zou ik het in het kader van meedenken met de fans wel een tof idee vinden om het stadion pas aan te wijzen zodra de beide finalisten bekend zijn. In het geval van de huidige voetbaljaargang had men dan mooi voor Wembley kunnen kiezen. Dan spelen zowel Chelsea als Arsenal op neutraal terrein (wel zo eerlijk), en heb je ook geen gezever met (dure) verre reizen. Anderzijds snap ik het vooraf aanwijzen ook gewoon. Voor een organisator is dat stukken makkelijker dan wanneer je vrij last minute te horen krijgt dat je een EL of CL-finale mag organiseren.

21 mei 2019 om 16:01

Inderdaad Airbags,

Het is toch te bizar voor woorden dat je helemaal naar Baku moet om een Londens onderonsje uit te vechten? alle supporters zullen nu een wereldreis moeten maken om de wedstrijd te zien. Arsenal en Chelseafans in dezelfde vliegtuigen. Als dat maar goed gaat. allemaal.

Beter zou zijn dat er een stadion in het midden gekozen wou worden. Duitse tegen een engelse club? Dan speel je hem in Nederland of Belgie. Italiaans tegen een spaanse club? dan speel je het in Frankrijk. En als twee teams uit dezelfde regio tegen elkaar spelen dan speel je hem dus in die regio.

Lijkt me financieel gezien een veel beter te verantwoorde onderneming. Het is leuk dat de kleinere landen ook zo nu en dan een finale krijgen toegewezen. Maar als deze dan politiek gezien in de knoop liggen met andere landen moet je hier direct een stokje voor steken. Het is van de zotte dat een speler van Arsenal om wille van Politiek gezeik niet mee kan doen. Het is en blijft een spelletje (waar weliswaar veel geld in omgaat) maar dat moet je ver van politiek vandaan houden.

21 mei 2019 om 13:14

Geen grote impact? Na auba en laca topscorer..

21 mei 2019 om 13:15

In de EL heeft Mhki vrij veel gespeeld, alleen een wedstrijd tegen Vorskla en twee keer tegen Qarabag heeft hij niet meegedaan, en dat laatste was om dezelfde reden als nu.

21 mei 2019 om 13:18

Ik vind dat Chelsea en Arsenal allbei moeten weigeren om mee te doen aan dit idiote evenement voor de bobo’s(want dat suggereren de tickettoewijzingen) in een voor fans onbereikbaar land! Schande! Laat Abramovich hier eens een vuist tegen maken ipv tegen het bijna niet bestaande antisemitisme in de VS en Engeland....

21 mei 2019 om 13:38

@YoeriCFC Haha ik hoop dat Abramovich dit doet, maar Arsenal niet. Begrijp me niet verkeerd, het is schandalig dat iedereen kan zien dat de UEFA en FIFA 's werelds meest corrupte organisaties zijn en dat ze steeds maar mee weg blijven komen. Maar waar deze finale voor Chelsea weinig voorstelt is het voor Arsenal van levensbelang dat door dit potje CL voetbal wordt binnengehaald. Anders zal Arsenal alleen maar verder wegzakken uit de top 6. Dus als Abramovich nu inderdaad een statement maakt en Chelsea zich terugtrekt uit het toernooi waardoor Arsenal wint, zou het een win-win situatie zijn inderdaad.

21 mei 2019 om 16:05

Als je denkt dat antisemitisme in de VS en Engeland bijna niet bestaat heb je wel echt je kop in het zand zitten hoor.

21 mei 2019 om 13:56

Ik vind dat dit meer lijkt op een principiele Micky probleem, met hem en zijn familie erbij die deze situatie uitmelken, voor de tweede keer al, dan dat er een daadwerkelijke reden zou zijn om daar niet te spelen. Micky brengt zo Azerb. in slecht daglicht.. Zie ook alle reacties hier. Ik lees termen als boycotten. Typisch een Armeense lobby die zich hiermee heeft bemoeid en die is ontzettend echt ontzettend invloedrijk. Jammer dat Arsenal zich hiervoor heeft willen lenen.

Er is werkelijk waar geen enkele reden om niet daar de finale te kunnen spelen. Micky zal wel als een held bejubeld worden in Armenie.

21 mei 2019 om 14:41

@diegopeladona. Mag ik weten waarop je dit baseert? Want ik vind dit nogal een gewaagd statement vanuit jou kant, met vrij weinig onderbouwing. Zeker als je stelt dat hij dit al voor de 2e keer doet.

21 mei 2019 om 14:46

Alsof Arsenal zich hier mee bezig houdt, voor hen telt maar 1 ding en dat is die finale winnen, en Mkhitaryan had daarmee kunnen helpen dus als er werkelijk waar geen enkel risico was, hadden ze gewoon meegenomen.

21 mei 2019 om 15:36

@allebei
Wie van jullie heeft wel een bron voor een serieus gevaar-argument. Iedereen neemt dit maar aan hier. En meteen maar stellen dat het een bananenland is waar het gevaarlijk is.

Azerb is zeker geen Nederland, maar is gewoon een veilig en redelijk westers georienteerd land. Er is gewoon al een tijd gedoe over de lijn van de grens met Armenie. Meerdere confrontaties hebben zich dan ook in dat gebied voorgedaan. En dat is daar bij meer landen.

Afgelopen jaren hebben meerdere Armeense sporters gewoon in Azerb deelgenomen aan sportevenementen en andersom. Ja, de Azeris zullen niet massaal boor Miki klappen, maar veel meer dan fluiten en boe roepen gaan ze niet komen.

Azerb is al jaren bezig om zichzelf op de toeristische kaart te zetten. En deze finale was een stunt van ze. De Armeniers grijpen dit weer op hun beurt aan om de toerisme naar dit land en de sympathie voor de Azeris niet te doen groeien. Gewoon eeuwenoude burenruzie. Maar meer ook niet.

En zoals het in die landen gaat, is er een collectivistische druk voor iedere bekende die even in een positie komt waarin hij verbindend kan optreden. Dat wordt gedemoraliseed. Druk op diegene opgevoerd, soms met bedreigingen dat men anders schandalen naar boven brengt indien die zich niet committeert en ga zo maar door.

Azerb kan het zich op geen enkele manier permitteren, mocht er maar iets gebeuren wat Miki in gevaar zou brengen. Zij zouden er alles aan doen om dat te voorkomen. Want toerisme is waarop ze voor de toekomst op mikken.

Het is gewoon komisch dat we hier vanuit onze referentiekaders even massaal allemaal dat land willen boycotten, de Uefa corrupt noemen (wat het ook is), de Fifa erbij halen (ik zeg niet dat jullie dit doen, maar dit zijn de teksten hier (alleen de Fifa heeft hier helemaal niks mee te maken) ) en dat niemand even serieus dit artikel leest en denkt.. Verdomd, er staat eigenlijk geen enkel argument.

@Bon jovi
Arsenal had Miki moeten beboeten misschien. Of aanmanen.

De verbindende boodschap die typisch hier onder voetbal gebracht had kunnen worden naar die regio is nu verbasterd.

Hoe mooi zou het zijn als Armenie en Azerb met Miki en het voetbal dit moment hadden aangegrepen om te laten zien dat ze ook samen iets positiefs de wereld in kunnen brengen.

Uiteraard blijven de grenzen een issue. Maar je kan alles zo groot of klein maken als je wil.

21 mei 2019 om 16:02

Ik begrijp beide kanten wel. Arsenal fans hebben gelijk als ze zeggen dat Mkhitaryan een misschien wel belangrijke rol had kunnen spelen in de finale. Daarom zou het ook beter zijn als ze de finale stadion pas bekend maken na de halve finales. Maar diegopelodona heeft zeker ook een punt. Veilig hij is zeker het probleem niet, dus als de speler en zijn familie dat erbij halen kramen ze pure onzin uit. Azerbeidzjan organiseert niet voor de eerste keer een groot evenement met Armenen erbij. Er zijn al tal van andere sport evenement geweest waar Armeense atlenten aan hebben meegedaan en voor hun was er ook geen veiligheid probleem. Bovendien de reden dat hij destijds niet met Arsenal naar Baku had afgereisd(wed. tegen Qarabag) was ook niet omdat het niet beilig zou zijn. Het land verleende hem geen visum omdat hij een keer naar de regio Qarabag was afgereisd om zijn steun uit te spreken voor de annexatie van de regio.

21 mei 2019 om 16:13

@aze
En alsnog heeft Aze hem wel de visum verleend na tussenkomst van de Uefa. Maar hij heeft toen zelf geweigerd om mee te gaan. Iedereen mag zijn politieke overtuiging houden, en dit kan bij de mensen in die regio heel diep zitten, maar ik vind het niet kunnen dat er dan zo een verkapte artikel wordt geschreven, de publieke opinie zich allemaal tegen het land keert, en dat niemand echt de moeite neemt om het even in persepectieven te schetsen. Heel maar dan ook heel lelijk.

Dat dit voor Arsenal en Miki niet leuk is, snap ik ook. En ik wil tussen Armenie en Azerb geen positie kiezen, maar het wordt zo verkeerd verteld, dat men hier weer even zijn gal kan spuwen op landen die bij ons minder bekend staan.

21 mei 2019 om 16:22

Mensen van Armeense komaf mogen Azerbaijan normaal gesproken niet in. Lijkt me niet meer dan logisch dat je dan bedankt voor een wedstrijd daar. Toch?

21 mei 2019 om 16:29

Nee Migi
Ze moeten een visum aanvragen. En als je wat op je kerfstok hebt, of ze denken dat je dat hebt, dan wordt de visum geweigerd. Doet de VS ook bij Iraniers bijvoorbeeld.

Dat schiet mij even binnen. Manucharyan (Armeen) vertrok van Ajax naar een Azerbeidjaanse voetbalclub. Edit: klopt niet.

21 mei 2019 om 16:32

@aze/che 4 Ever @diegopelodona, ik log zelden in op voetbalzone om commentaar te geven maar nadat ik jullie stukken las moest ik wel even wat kwijt.
jullie praten alsof het zo makkelijk is, een armeen in azerbeidzjan is simpelweg een ''no no'', in nagorno-karabach zitten uiteraard nu wel armeniers maar het is moeilijk om te zeggen dat het bij armenie of azerbeidzjan behoort ( het hoort momenteel bij azerbeidjzjan topo gezien).

Er is een simpele reden waarom FK Qarabağ van die streek verhuist is naar het veilige Baku, omdat er onrust heerst. Waarom heerst er onrust, omdat het simpelweg armenie vs azerbeidzjan is in nagorno karabach. Wat vind de bevolking van azerbeidzjan hiervan, juist... ze steunen hun eigen land en zijn tegen de ''indringers'' oftewel tegen armenië.

En jullie willen zeggen dat het veilig is voor een armeniër om ff naar baku te gaan voor een balletje te trappen? Nationalisme komt naar boven als men een ''vijand'' ziet. Er zijn al zo weinig supporters van chelsea en arsenal die meegaan aangezien ze weinig kaarten tot hun beschikking hebben, en er gaan sws veel azeri's het stadion binnen om de wedstrijd te kijken.
Wij weten maar al te goed dat er wel altijd maloten tussen het publiek in zitten die gevaar stichten voor spelers/supporters/ omdat ze simpelweg niet helder kunnen nadenken. En wanneer er nota bene een armeniër, het land waar jou vaderland momenteel in conflict is en regelmatige slachtoffers vallen voor beide partijen het ''durft'' om zijn gezicht te showen terwijl hij de vijand steunt en ook nog eens in karabach zelf is geweest om zijn steun te betuigen, dan komt de nationalisme nog sneller naar boven dan het al was.

Ik weet waar ik over praat aangezien ik weet hoe mensen in die omstreken zich over zulke zaken voelen, denken en handelen. Dit kun je zelfs over de hele oud sovjet unie zeggen. dit is gewoon hoe de meeste zijn. Natuurlijk is niet iedereen zo, maar erg veel zijn jammer genoeg wel zo. De kans is simpelweg te groot dat er iets ongelukkigs kan gebeuren met miki ten opzichte van andere spelers/staf. Het kan ook zo zijn dat miki andere in gevaar brengt alleen al door zijn aanwezigheid.

Er is een simpele reden waarom Armenië niet aanwezig was bij de europese spelen en eurosongfestival ( die beide in azerbeidjan waren).
Het is een te groot risico om je als armeen daar te bevinden, het is al een risico om als armeniër in karabach te zijn, laat staan azerbeidzjan zelf ( dus exclusief karabach).

21 mei 2019 om 16:37

''dat schiet mij even binnen. Manucharyan (armeen) vertrok van Ajax naar een Azerbeidjaanse voetbalclub.''

Geef eens even een bron waar je dit vandaan hebt? ^^

Want dit klopt absoluut niet

21 mei 2019 om 16:38

@diegopelodona

''dat schiet mij even binnen. Manucharyan (armeen) vertrok van Ajax naar een Azerbeidjaanse voetbalclub.''

Geef eens even een bron waar je dit vandaan hebt? ^^

Want dit klopt absoluut niet

En was het maar zo dat ze een visum moeten aanvragen...
Ja ze moeten een visum aanvragen dat klopt, maar het gebeurt niet dat ze dat doen aangezien het Altijd word geweigerd.

Ik begin me langzamerhand af te vragen hoe jij aan je informatie komt ^^

21 mei 2019 om 16:52

Clonevader

Je zegt dat je weet waar je over praat maar als ik je reactie lees betwijfel ik dat eerlijke gezegd.

Niemand beweerd dat een Armeniër makkelijk het land binnenkomt en vervolgens alle vrijheid heeft(dat is maar goed ook). Echter bij evenementen krijgen ze wel toegang tot het land en er is nog nooit een incident geweest. Dat je zegt dat Armenië niet aan de Europese spelen heeft meegedaan klopt ook niet. Ze deden met 25 atleten mee en wonnen 1 zilveren medaille en weer geen enkele incident voorgevallen. Enkel wat gefluit...

Verder is je hele stuk over nationalisme meer je onderbuik gevoel dan feit.

21 mei 2019 om 16:53

@Clonevader
Ik wil je bedanken voor jouw uitgebreide reactie en het feit dat je ons mee wilt nemen naar het gevoel wat er bij de mensen speelt.

Ik ken niet deze regio, maar net daaromheen goed. Ik weet wat er kan spelen en dat is wat ik ook bedoel dat het gedemoraliseerd wordt door de collectivistische druk die er heerst. Er zijn voldoende sporters die wel gaan, dan is er niets aan de hand. Maar wanneer het een groot evenement wordt, dan wil Armenie steeds een politiek statement maken. Aze zal dat waarschijnlijk ook uitmelken wanneer dat hen weer goed uitkomt.

Feit blijft dat de veiligheid als een soort mantel over het echte probleem wordt getrokken. Het is geen veiligheidsprobleem voor de sporters. Iedereen in Azerb weet dat zo een incident op zo een internationaal podium zou betekenen dat zij komende 10-tallen jaren niet meer zo een kans krijgen. En heel het beleid van Aze is toerisme naar haar land trekken. Dit zou nimmer getolereerd worden. Wat wel kan, is dat Miki door een Armeen iets wordt aangedaan, of door Armeense nationalisten ingehuurde partij. Want zo gaat dat in die landen. Dan zorgen ze dat dit goed bedekt is en niet of nauwelijks te achterhalen.

Mocht Miki een gevaar lopen, dan denk ik dat dat gevaar eerder van de Armeense kant is dan van de Azeri kant. Azeris hadden hierbij geen belang, hun belang is dat hij veilig is en gewoon kan spelen. Zodat zij als land veilig voor toeristen overkomen. Armenie heeft een ander belang. En Miki is een kleine offer voor het grotere doel. Dat zouden ze zelfs zijn familie goed kunnen verkopen. Zo bezien snap ik dat hij zich niet aan die wedstrijd waagt.

Maar niet om de redenen die je aangeeft.

21 mei 2019 om 16:57

@Aze
Dank voor je aanvulling. Ik heb beide toernooien niet gevolgd.

21 mei 2019 om 17:06

@Clone
Ik heb het al ge-edit, nog voordat jij hierop hebt gereageerd. Ik geef al aan dat het niet klopt.

Ik heb het wel zo gelaten, zodat het voor de reageerders, zoals jij, geen verwarring zou brengen.

21 mei 2019 om 17:08

Ik moet je gelijk geven over het feit over de europese spelen, maar dat was ook wel echt een uitzondering uiteindelijk. Want bij eurosong was dit weer niet het geval dat er toegang werd verleend, maar dit kwam ook dat beide partijen moeilijk deden, azerbeidzjan wou niks geven en armenie wou niet meedoen.

en dat hele stuk over nationalisme is helemaal geen onderbuik gevoel. dat is hoe het altijd is geweest in de kaukasus/sovjet unie en wss ook andere delen van de wereld.

Je kunt het of goed vinden met elkaar of slecht, in die gebieden heb je niet echt een ''zwitserland'' .

Waarom zou je je eigen gezondheid/ leven riskeren of dat van een ander als je het simpelweg kunt voorkomen.

en nogmaals bekijk het even van de supporters kant, hoe vaak denken wij dat een groot evenement goed beveiligd is om tot schrik te zien dat er iemand alsnog het veld opkomt.
Je moet gewoonweg alle mogelijke scenario's checken, hoe en wat, wie en waarom.
Miki zou hoogst waarschijnlijk een hogere prioriteit hebben dan een alonso om het even zo te zeggen mocht er iemand alsnog het veld betreden, waarom....??
omdat de een een armeen is en de ander een spanjaard, het is nu eenmaal zo zwart wit in oud sovjet unie.

21 mei 2019 om 17:09

@Clone
Als er afgelopen jaren Armeense sporters naar Aze reizen. Dan hebben zij dus een visum aangevraagd en is deze gegeven.

En om je nog even te attenderen, door te stellen dat Aze dus nooit een visum geeft, en daarom geen visum aanvraagt en het dus niet krijgt, betekent dit niet dat Aze nooit een visum geeft.

Ze zullen het niet makkelijk geven aan een Armeen, maar er zijn er genoeg die het krijgen.

21 mei 2019 om 17:10

Diegopeladona,

Mijn bron is dat Arsenal Mkhitaryan niet mee neemt, een speler die ze hadden kunnen gebruiken voor de belangrijkste wedstrijd in jaren.

Dit is voor alle duidelijkheid dus echt wel de belangrijkste wedstrijd in jaren. Het gaat niet eens om die beker, maar vooral om het CL-ticket dat daar aan vast hangt. Als Arsenal verliest, zakken ze verder af. Als Arsenal wint, krijgen ze een sportieve en financiële boost door dat Champions League ticket en kunnen ze misschien met enkele gerichte transfers weer een stap vooruit zetten en bij de andere Engelse topclubs aanhaken.

Ik ben helemaal niet op de hoogte van de lokale situaties en conflicten dus daar laat ik me niet over uit. Maar ik ben wel op de hoogte van het belang van deze wedstrijd voor Arsenal, en als ik rationeel nadenk, lijkt me dat Emery en Arsenal Mkhitaryan gewoon mee zouden nemen naar Bakoe als er werkelijk geen enkel gevaar was. Ongetwijfeld hebben ze overlegd met de lokale veiligheidsinstanties die met alle respect over meer concrete info en kennis beschikken dan jij, en blijkbaar was het advies negatief.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat een ambitieuze topsporter als Mkhitaryan een Europese finale zomaar aan zich voorbij laat gaan om Azerbeidjan in een slecht daglicht te stellen. Je hebt mensen als Messi en Dokovic die meermaals alles winnen wat er te winnen valt. Maar de meeste topsporters, waaronder Mkhitaryan, werken hun hele carriere voor die ene WK deelname, Europa League finale of Roland Garros finale. Dan laat je dit toch niet schieten? Maar goed, tot daar nog aan toe.

Ik kan me echter he-le-maal niet voorstellen dat een club als Arsenal zich laat gebruiken voor dergelijke persoonlijke doeleinden. Arsenal is alleen maar geïnteresseerd in het winnen van die finale, en Mkhitaryan kan hen daarbij helpen, dus als er geen gevaar is, nemen ze hem gewoon mee. Stel dat jij gelijk hebt, dan laat Mkhitaryan Arsenal zwaar in de steek. Ik neem dan aan dat ik morgenochtend in de krant lees dat zijn contract ontbonden wordt, of dat hij naar de B-kern vliegt.

21 mei 2019 om 17:12

Diegopelandona

Tijdens de Europese spelen hebben een aantal Armeense atleten zelf in interviews aangegeven dat vanuit hun eigen land druk op hun is uitgeoefend om niet naar de Azerbeidzjan te gaan voor de spelen. Dus het klopt idd dat Armenië vaak opzoek is naar manieren om de evenementen in Azerbeidzjan te boycotten. Het zegt ook genoeg dat ze zich terugtrokken van de deelname aan de songfestival, al snel nadat het bekend werd dat het in Baku georganiseerd zou worden. Nog voordat er naar de veiligheid werd gekeken of voordat er überhaupt iets bekend was over de songfestival in Baku.

21 mei 2019 om 17:17

@diego

Dus jij wilt zeggen dat ik als armeniër een visum kan aanvragen en het geaccepteerd wordt door azerbeidzjan alleen omdat ik daar als toerist naar toe wil gaan?

ik zou zowel mijn tijd als die van een ander die het moet beoordelen gewoon verspillen

21 mei 2019 om 17:27

@Bon Jovi
Dank voor jouw reactie.

Ik heb met mijn reacties gewild dat er een discussie zou komen en men van gedachten zou wisselen over wat er nou werkelijk speelt. Zie hiervoor ook de reacties van Aze/Che 4 Ever en Clonevader en hieronder Xemu.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij, opgegroeid in een individualistische samenleving waarin men je volgens het concept van Maslow doet ontwikkelen om alleen het beste uit jezelf te halen. Je weg naar zelfredzaamheid en jouw beste versie van jezelf.

Zo gaat dat niet bij mensen die vanuit een collectivistische cultuur komen. Voor hen geldt de piramide van Pinto..het doel is niet jouw zelfontplooiing, maar eer. Jouw naam in de groep, je omgeving is het allerbelangrijkste wat je kunt bereiken. En daar offer je voor. Je offert daar dus jouw persoonlijke doelen voor. Alles wordt gemoraliseerd, en iedere beslissing is ethisch of moreel verwerpelijk of niet. En de groep beinvloedt de individu, zet die onder druk en manipuleert indien nodig. En als ze dat doen, is dat moreel nodig, vinden ze.

Ik snap jou dus heel goed. Miki zal nu in een identiteitscrisisperiode zitten. Want dit is ook voor hem heel zwaar. Maar dit is geen veiligheidsprobleem zoals men dit doet vermoeden. Hier heeft de Armeense lobby echt een dikke vinger in de pap.

21 mei 2019 om 17:30

@Clone
Ik weet niet of jij een Armenier bent. Ik weet ook niet of je politiek actief aan dingen hebt deelgenomen waaruit Aze zou kunnen vermoeden dat je onrust komt zaaien.

Ik weet wel dat Aze Visa verleent aan Armeense sporters. En dat zal ook op een ander niveau (minder publiek) zeker gebeuren. Ik denk wel dat ze goed research doen om te voorkomen dat mensen daar onrust stoken.

21 mei 2019 om 17:34

@Aze
Wederom dank voor jouw inbreng en inhoudelijke aanvullingen. Ik wilde graag dat men niet aan dit artikel voorbij gaat zonder deze situatie van meerdere kanten te bekijken.

Dat meningen verschillen, en dat het politiek geladen kan zijn is niet erg. Ik wil ook niet zeggen dat de ene partij goed is of de andere partij minder.

Het is alleen naar wanneer zo een artikel zo wordt gedropt, en suggereert dat een heel land niet deugt. En dat dit gebeurt zonder informatie over het probleem te verschaffen.

21 mei 2019 om 17:54

Diegopeladona

Ik snap ergens wel dat mensen er maar vanuit gaan dat het zo is als in het artikel staat. Arsenal maakt na overleg met de speler en zijn familie bekend dat het niet veilig is en de media neemt dat over. We zullen nooit weten of de beslissing van Mkhitaryan beïnvloed wordt door zijn omgeving en politieke standpunt.en gezien we professionaliteit verwachten van een voetballer gaan we daar ook niet vanuit. Dus dan geef je de organisator automatisch de schuld. Wel fijn dat er nog altijd mensen zoals jij zijn die verder kijken dan wat er in een artikel staat.

21 mei 2019 om 14:23

3e topscoorder achter laca en auba, vriend.

Trieste wereld leven we toch in..

21 mei 2019 om 13:09

Trieste organisatie laten we het voetbal toch door leiden..

21 mei 2019 om 13:09

In dit geval is zowel leiden als lijden op z'n plaats.

Hoelaat is de wedstrijd? Want ik hoorde via rondo dat het om 13:00 zal gespeeld worden wegens het tijdverschil. Maar even terug op het onderwerp, het is inderdaad triest dat uefa geen rekening ermee houd en ook nog de beide clubs 6 duizend kaartjes maar geef voor de finale.

21 mei 2019 om 13:07

9u lees ik overal

21 mei 2019 om 13:08

21:00 Nederlandse tijd 23:00 Plaatselijke tijd. Hoe zij ooit bij 13:00 komen is mij een raadsel

21 mei 2019 om 13:25

Google gaf dat aan als je op de wedstrijd googlede direct nadat de teams bekend werden

21 mei 2019 om 13:26

Volkomen idioot dat er zonder verlenging al tot in de nacht gespeeld gaat worden...

21 mei 2019 om 13:25

De wedstrijd wordt afgewerkt op 21:00 uur Nederlandse tijd. Ik ben groot Arsenal-fan en ik ben diep teleurgesteld door deze gang van zaken. Er is werkelijk waar geen enkele goede reden te bedenken om de Europa League finale in deze bananenrepubliek te organiseren. De grote verliezer is natuurlijk weer de echte fan, net zoals bij het belachelijke EK door heel Europa heen. Op dit EK is Baku overigens ook een speelstad, belooft veel goeds... Maar het zou natuurlijk ook niet eerlijk zijn als de mensen uit Azerbeidjan hun nationale team niet thuis kunnen zien spelen, oh wacht...

Ik blijf het gek vinden dat grote eindtoernooien gehouden worden in landen waar in welke vorm dan ook structurele onrust heerst. Als Uefa heb je toch ook de verantwoordelijk voor voetballers en fans op een veilige plek te laten verblijven. Er zijn genoeg landen in Europa met mooie stadiums waarin een eindtoernooi gehouden kan worden. Alleen nu wordt er waarschijnlijk alleen naar de centjes gekeken.

Te bizar voor woorden. Speel de finale dan ergens anders. Dit moet echt niet mogen..

Dit was natuurlijk te verwachten. De UEFA moet echt strikter kijken naar dit soort situaties. Het is ongehoord dat dit kan.

21 mei 2019 om 13:19

De uefa zelf moet eens grondig worden doorgelicht. De onaantastbare positie van deze club laat hen kennelijk dergelijke niet te verantwoorden beslissingen nemen.

ontzettend jammer dat hij niet mee kan! ondanks dat de voetbalbond van azerbeidzjan hem de veiligheid kon bieden. helaas kan je dit niet meer terug draaien.

Diep triest natuurlijk, Ik begrijp Arsenal wel maar wat als Auba en Laca niet mee mochten? Dan zou het toch het een ander over gezegd en gedaan worden. Door een achterlijk land mag je daar nu niet spelen, denkt UEFA wel na over de locatie? Er mag ook maar 3000 man per club mee aan fans volgens mij. Corrupte zooi

21 mei 2019 om 13:10

Welke is nou een achterlijke land? Azerbeidzjan of Armenië?

21 mei 2019 om 14:32

Azerbeidzjan

Met deze belachelijke finale moet zowel Arsenal als Chelsea een statement maken naar de Uefa door niet af te reizen of door jeugdteams tegen elkaar te laten spelen. Een finale in Baku is hetzelfde als een WK in Qatar.

21 mei 2019 om 13:14

Waarom is een WK in Qatar hetzelfde als een EK finale in Azerbeidzjan. Volgens mij had ik niemand gehoord toen er Wk's plaatsvonden in Zuid-Afrika en Brazilië, waar mensen in zware armoede leven. Overdrijf niet zo, het leven gaat verder.

21 mei 2019 om 13:17

Het gaat hier niet om de armoede in het land, maar om de corruptie bij de Uefa en Fifa.

21 mei 2019 om 13:33

Diezelfde FIFA heeft de WK’s in Brazilië en zuid Afrika toegewezen, of waren ze toen nog niet corrupt...? Dat het jou niet om de situatie in de betreffende landen gaat is denk ik treffend voor de selectieve verontwaardiging die mensen dus níet voelen tov een land als Brazilië, maar wel tov Qatar.

21 mei 2019 om 13:34

Jij komt er nu pas achter dat de Uefa en Fifa corrupt zijn. Volgens mij zijn de Wk's 2002, 2010, 2014 net zo corrupt. Voetbalbond van Azerbeidzjan heeft Arsenal verteld dat Mkhitaryan volkomen veilig zou zijn daar.

21 mei 2019 om 13:37

Het maakt hun natuurlijk niet uit, zolang Nederland maar meedoet en goed presteert. Wk's in Brazilië en Zuid-Afrika en nu ook WK in 2026, waar Trump meerdere keren heeft gedreigd naar de Fifa zijn net zo corrupt als al die andere toernooien.

21 mei 2019 om 13:41

Waar wordt het wk 2026 dan gespeeld? Als Trump mensen wijst op corruptie oid ben ik btw niet onder de indruk, heeft geen al te best track record die man..

21 mei 2019 om 13:46

WK 2026 wordt gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Iedereen is bang voor die Amerikanen. Je hoort niemand daarover praten.

21 mei 2019 om 14:04

@Karel
En het WK van 2006 in Duitsland sla je voor het gemak over. Over dat WK, is zelfs bewijs dat de Duitsers een deal hebben gesloten met de Saoedis om wapens af te leveren, terwijl de Saoedis op dat moment op Duitsland zouden stemmen ipv op Marokko. Diezelfde week nog is een schip vol met wapens die kant op gestuurd. Beetje research en je komt erop. Nooit is zo een WK fair aan een partij gegeven. Dus kom niet allen doen dat het pas corrupt werd toen het WK buiten de traditionele landen werd georganiseerd.

Veel mensen meten hier altijd met 2 maten. Heb ik er profijt van, dan let ik niet op de corruptie. Heb ik er last van, ga ik de morele bezwaren even allemaal uit de stoffen kast halen.

21 mei 2019 om 14:12

Nee daar heb jij zeker gelijk in. WK 2006 was ik even vergeten. Voor mij zijn alle Wk's na 1998 allemaal corrupt. Wie met de meeste geld komt aankakken krijgt een toernooi en de rest bekijkt het maar. Mensen vergeten ook dat Azerbeidzjan heeft gezegd dat Mkhitaryan volkomen veilig zou zijn. Maar de Armeniërs moeten weer zielig doen, wat ze al jaren lang doen.

21 mei 2019 om 14:29

@Karel Ook alle WKs voor 1998 waren corrupt en vriendjespolitiek. Vanaf de eerste WK al.

21 mei 2019 om 14:29

@Karel
Ook alle WKs voor 1998 waren corrupt en vriendjespolitiek. Vanaf de eerste WK al.

21 mei 2019 om 14:33

Dat zou zeker kunnen met deze corrupte wereld. Ik ben zelf pas na 1998 begonnen met Wk's kijken, vandaar dat ik dat aangaf. Vooral hier in Nederland zijn we goed in om andere landen zwart maken ( vooral islamitische landen ).

21 mei 2019 om 15:41

@karel
Ik denk overigens dat dit een internationaal probleem is. Als het je uitkomt wijs je een ander aan. Doen moslims en Arabieren ook (en ik ben ze beide). Het is een gebrek aan reflectie en de wens om als mens en als samenleving echt vooruit te willen gaan.

Ik ben het wel met je eens dat veel mensen echt denken dat veel corruptie en problemen zich alleen in landen voorkomt die niet westers georienteerd zijn. Het is ergens ook juist dat het daar meer voorkomt. Zeker waar de verschillen tussen arm en rijk groot zijn. En men in machts en huerarchieverhoudingen leeft. Dat speelt allemaal dan meer dan in landen waar het allemaal op gezagsverhoudingen loopt. Maar uiteindelijk, speelt vriendjes politiek altijd en overal een rol.

21 mei 2019 om 13:31

Ik ga alvast niet kijken, voornamelijk omdat ik niet kan. Maar ook omdat ik eens mijn middelvinger wil tonen aan die corrupte zakkenvullers bij de uefa en fifa. Van 1 kijker meer of minder zullen ze natuulijk niet wakker liggen. Daarom hoop ik dat anderen er hetzelfde over denken, en die avond ook wat anders doen. Ook het feit dat beide supportersclans amper 6000 tickets krijgen op een capaciteit van 64000..

21 mei 2019 om 13:39

Precies, dat is het enige wat mensen vanuit hun luie stoel kunnen doen om een signaal af te geven, maar dan moet t idd wel collectief. Ben bang dat de hypocrisie dan toch overwint, ook bij mijzelf.. niet zozeer bij deze wedstrijd maar als het bv het WK betreft dat sinds 2010 in landen wordt gehouden waar het een slechte zaak voor de gewone burgers is..

Het is toch ook te triest voor woorden dat je een finale houdt in een land waar niet elke speler kan speler puur om politieke redenen. Verder is het ook nog helemaal op het randje van Europa waardoor lang niet iedereen die wil kan komen. In Baku hebben ze de infrastructuur niet om alle fans op te vangen waardoor Arsenal en Chelsea die 6000 per club niet eens mee kunnen nemen

21 mei 2019 om 16:32

Baku heeft enkele dagen geleden nog de Formule 1 georganiseerd

Ongelofelijk dat we dus een finale spelen in zulk soort landen waarin conflicten mee spelen waarin dus sommige spelers die miljoenen gekost hebben niet mogen of kunnen mee spelen. Echt schandalig van de UEFA dat ze tot dit soort besluiten komen...money rules blijkt maar weer,.....te triest voor woorden.

21 mei 2019 om 13:44

Nou ja we doen maar alsof dit zo’n ver van Mn bed show is die alleen ver weg in oost-Europa plaats kan vinden. Maar kijk bv naar de situatie met Catalonië in Spanje. Ik ken de aard en de omvang van het conflict tussen Azerbeidzjan & Armenië niet, en ga ervan uit het overgrote deel van de reageerders ook niet. Enige terughoudendheid/nuance is wat mij betreft dan ook wel op zn plaats

21 mei 2019 om 14:52

Terughoudendheid...hoe wil je het hebben gast. Dit soort finales moeten gewoon niet aan zulke landen gegeven worden...punt uit. Finales horen thuis op iconische plaatsen en niet in stadions en landen waar uitsupporters niet eens normaal naar toe kunnen.

Arsenal heeft de laatste weken flink aan de telefoon gehangen met de Uefa weet ik intussen. Allereerst al om de beschikbare tickets voor de fans van Arsenal en Chelsea, en nu om dit. Ik denk dat de Uefa eens goed moet gaan nadenken over zulk soort zaken. Voor je het weet moet je ineens finales in nog minder stabiele regio's gaan spelen.

Ik heb makkelijk praten, maar als ik Arsenal was zou ik haast weigeren te spelen. El finale in een land dat zo ver ligt, op voetballend gebied niks voorsteld, waar je net aan 10 procent van de kaarten krijgt en een speler niet eens meekan. Het is dat de belangen van de finale voor Arsenal redelijk groot zijn

Geen Mikhtaryan, slechts zesduizend fans van beide clubs welkom, deze finale is nu al in alle opzichte een clusterfuck. Misschien gaat er bij Uefa eindelijk eens een belletje rinkelen dat als je de sport als melkkoe ziet om maar zoveel mogelijk geld uit te halen, mensen zich steeds minder verbonden voelen met de sport.

UEFA ga je diep schamen. Eerst die 6.000 kaarten voor elke club, Baku is bijna onbereikbaar voor fans en het kost duizenden euro’s om daar te komen en nu kan een speler niet meedoen ivm politiek?? En dit moet een Europese finale voorstellen. Alles draait alleen maar om geld en na WK 2018 en WK 2022 is dit een nieuw dieptepunt. Eigenlijk zouden Arsenal en Chelsea gewoon niet moet komen en de finale op Wembley spelen. In de praktijk zal dit natuurlijk niet kunnen maar de UEFA zet zich weer eens goed voorschut met deze finale!

Wat was er aan de hand dan in 2018? Ik begrijp je niet helemaal.

21 mei 2019 om 13:22

WK 2018 is duidelijk gekocht door Rusland. Draait alleen maar geld en Rusland wou even laten zien hoe goed en aardig ze wel niet zijn. Is een principe gewoon positieve propaganda voor hun..

21 mei 2019 om 13:30

Als jij denkt dat alleen dat WK is gekocht door Rusland, ben je wel gek. Volgens mij draait heel deze wereld alleen maar om geld. Maar ja als het over Rusland, Turkije of andere landen draait worden jullie allemaal gek. Waarom mogen dat soort landen geen toernooien organiseren? Stond jij toen ook op toen Israël de Euro songfestival mocht organiseren? Zeker niet! Terwijl dat land ook niet in Europa ligt en jaren lang bezig is met oorlog voeren.

21 mei 2019 om 13:43

Isreal mocht het Songfestival organiseren omdat zij de voorgaande editie hebben gewonnen. De regels schrijven voor dat de winnaar het volgende jaar organiseert. Dus daar komt geen biedingsronde aan te pas, dus je voorbeeld slaat nergens op.

Het Songfestival gaat trouwens niet om geografische ligging van Europa maar over de EBU-landen, een overkoepeling van publieke omroepen. Know the facts.

21 mei 2019 om 13:49

En jij vindt het wel kunnen dat er een evenement wordt gehouden in een land waar al jaren oorlog is? Dan moet je Israël uitsluiten voor de deelnames toch? Maar wacht daar hoor je niemand over praten. Jullie mensen zijn net zo hypocriet.

21 mei 2019 om 13:53

Het gaat hier toch over voetbal en niet over een songfestival. Leuk dat je gelijk heel wat aannames doet maar toevallig heb ik ook schande gesproken over Israël en dat zij een van de grootste boevenstaten zijn van de wereld. Dus hou lekker je mening voor je als je gelijk alleen aannames gaat doen terwijl je er niks van weet. Ik heb ook nergens gezegd dat alleen dat WK is gekocht maar dat is wel een recent evenement op voetbalgebied en daarom neem ik dat als voorbeeld..

Verschrikkelijk dat dit vandaag de dag nog mogelijk is..

De enige stap lijkt mij om niet te gaan kijken dus naar de finale. We vinden het allemaal een schande maar kruipen wel voor de TV.

In termen van ons kleine landje doet het niks, maar wanneer een breed scala zegt we gaan niet kijken (over alle Europese landen). Dan denkt een commerciële zender nog wel een keer na om rechten te kopen.

En daar buiten, maar 12.000 echte fans van deze twee clubs aanwezig, dus een verhoogde sfeer kan je vergeten. Hooguit gespannen sfeer door de locatie.

Echt schandalig, als Arsenal zijnde zou ik gewoon niet opdagen. Het zou Chelsea ook sieren het zelfde te doen en de finale gewoon op Wembley te spelen.

Wel top dat zoiets nog steeds voorkomt. Waarom niet gewoon in Europa de finale spelen? Alle wedstrijden worden hier gespeeld maar de finale moet weer ergens ver weg afgewerkt worden.. alle supporters moeten nu ook verder reizen.

Waar zijn alle linkse/groene partijen die hier op tegen zijn?
Ook de formule op Zandvoort. Ik hoor Groenlinks niet mekkeren dat het akkoord is mits alleen de top3 ploegen rijden want de rest verbrand alleen maar brandstof voor Jan met z'n korte achternaam.

21 mei 2019 om 17:24

Wat heeft de Nederlandse politiek hiermee te maken? Om vervolgens te praten over de formule 1 om je politieke standpunt kracht bij te zetten...

22 mei 2019 om 10:27

We hebben met z'n alle de mond vol over zuinig zijn op het milieu en alles moet gerecycled worden maar voor een potje voetbal moeten we wel met z'n alle naar Baku reizen?
Ik dacht geef een kleine vergelijking met de Formule 1.. ook zo onzinnige bezigheid.

Mijn politieke voorkeur is niet Groenlinks maar ik schat die partij als eerste in om te hun vinger op te steken als iets milieu vervuilends gebeurt.

Gewoon Euro League finale spelen in stadion van bijvoorbeeld: Arsenal, Lyon, Napoli, Valencia.. clubs en steden die voetbal ademen.. niet zo'n zandbak als Azerbeidzjan

Schandalig. Een land dat niet de veiligheid kan garanderen van alle spelers, ongeacht nationaliteit of achtergrond, mag gewoon absoluut nooit een Europese finale of een eindtoernooi toegewezen krijgen.

21 mei 2019 om 16:10

Dat klopt. Maar in dit geval is het meer Mkhitaryan die niet wil afreizen vanwege publieke druk in zijn land. Azerbeidjan heeft er juist alle baat bij om te zorgen dat alles daar perfect en veilig verloopt. Dat land is volop aan het inzetten op toerisme en deze finale in Baku is daar een voorbeeld van. Daarnaast hebben wel vaker Armeense sporters veilig gespeeld in Azerbeidjan. In mijn beleving is Mkhitaryan met deze actie Azerbeidjan in een kwaad daglicht aan het stellen terwijl er geen enkele bewijs is dat de situatie daar voor hem onveilig is.

21 mei 2019 om 16:19

Je gaat toch niet vrijwillig een Europese finale laten schieten omdat je een land voor lul wil zetten?

21 mei 2019 om 16:39

Hij is een Armeen en die liggen op zeerrrrr gespannen voet met Azerbeidjan. Je kan dan twee dingen doen. Gaan en laten zien dat je als Armeen prima kan reizen/voetballen/tijd doorbrengen in het land van de vijand. Of juist boycotten en de veiligheid-mensenrechten-gevaar kaart op tafel gooien. Om als held in je vaderland gezien te worden doe je uiteraard het tweede. Vooral als de publieke opinie en je familieleden dat ook willen. Denk jij dat de veiligheid van Mkhitaryan echt in het geding is? Op zo een event?

Het staat nergens duidelijk in het statement van Arsenal en Mkhitaryan waarom hij niet kan gaan. De reden dat ze dit niet doen is omdat het niet Azerbeidzjan is die hem tegenhoudt om te komen spelen, maar publieke opinie in Armenië. Er is conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over de regio Nagorno-Karabach. De VN heeft meerdere keren aangegeven dat het officieel Azerbeidzjan is. Armenië en de mensen in de regio willen dat niet accepteren en het is nu de facto onafhankelijk/een regio van Armenië. Wie er gelijk heeft is eigenlijk niet relevant, maar wel hoe het geïnterpreteerd wordt. Azerbeidzjan laat sporters gewoon toe, maar in Armenië is het not done om te gaan. Dit is hetzelfde als dat Frankrijk nu de onafhankelijkheid van Catalonië gaat steunen en Lloris daarom niet mee wil doen in de CL-finale. Het enige verschil tussen dit en Armenië/Azerbeidzjan is dat mensen in Frankrijk er niet zo over denken.

Gewoon de UEFA aanklagen als Arsenal zijnde. Ze hebben maar oog voor 1 ding: geld.

Ik zou als team niet komen opdagen. De enige oplossing voor dit probleem. Dan moet de Fifa wel met alternatieven komen.

Te belachelijk voor woorden dit. Zeker na incidenten als die met Ramil Safarov is het onbegrijpelijk dat westerse landen niet alle lijntjes verbreekt met dit middeleeuwse land. Laat wel weer zien wat voor organisatie de UEFA is, echte reclame voor het voetbal dit!

Verplaats de finale naar Wembley. Probleem opgelost. Is het ook gelijk in Europa en das toch geinig, bij de Europa League.

Zwak van Arsenal. Gewoon mee laten komen en anders maar niet heengaan. Op deze manier laat je jezelf als club zijnde kennen en laat je je speler in de steek.

21 mei 2019 om 14:56

Je kan toch niet als club een speler meenemen waarvan je de veiligheid niet kan garanderen? Arsenal zou gewoon niet moeten komen opdagen in Baku. Als de Uefa finales gaat organiseren in bananenrepublieken puur en alleen voor het geld, dan moeten ze daar ook eens de gevolgen van voelen.

Mkhitaryan is een middelmatige speler die ik liever kwijt dan rijk ben. Maar principieel is het complete bullshit dat Arsenal noodgedwongen geen beroep kan doen op een lid van de selectie, ongeacht wie het zou kunnen zijn, omwille van waar hij geboren is. Het is een schande, maar het zijn typische UEFA-dingen.

Baku is al een ongelooflijke rotplek om een Europese finale te houden, niet omdat het niet-Westers is, maar omdat het idioot moeilijk te bereiken is en het enige vliegveld dat ze daar hebben een instroom van max. 10000 man per uur aan kan. Het is totaal niet geschikt voor zo'n mega-evenement. Arsenal en Chelsea raken hun kaartjes aan de straatstenen niet kwijt.
Alleszeggend bij twee van de grootste voetbalclubs van de wereld. En dan komt daar nog bovenop dat wij een speler thuis moeten laten omdat wij niet garant kunnen staan voor zijn veiligheid.

Dat is oneerlijk. Wij spelen letterlijk een Europese finale met een handicap omdat de UEFA zo graag een podium wilt bieden voor de halve witwaspraktijken van Azerbeidzjan. Want dat zie je ook vaak in sport. Men dat geld kwijt moet of een imago wilt oppoetsen, doen dit via sport.

21 mei 2019 om 14:53

Volledig mee eens. Zelfde geld voor bijvoorbeeld de formule 1 die daar gehouden wordt. Alles om enigszins een goed imago te creëren naar met name West-Europa, maar iedereen met een beetje verstand weet dat er veel misstanden zijn in Azerbeidzjan.

21 mei 2019 om 15:12

De F1-race dacht ik ook aan. Leuke race hoor, maar putdeksels raakten los en meerdere dingen vielen op de baan in het eerste seizoen. Stoer doen over veiligheid met de halo, maar tegelijkertijd doen alsof je neus bloedt wanneer Russell zichzelf bijna kapot rijdt, omdat de organisatie die er verantwoordelijk voor is je heel dik betaalt.

Toch jammer dat geen van de clubs in europa de ballen hebben om dit te boycotten. Ik zou het prachtig vinden als zowel Arsenal en Chelsea zouden zeggen: we komen niet, zoek het maar uit met je 50.000 bobos..

21 mei 2019 om 15:08

Dat zou inderdaad geweldig zijn. Helaas staat er voor Arsenal te veel op het spel, namelijk de laatste mogelijkheid om CL te spelen

21 mei 2019 om 15:09

Helaas draait het bij Arsenal nog om CL voetbal. Als dat binnen was geweest, dan was de kans groter geweest om zoiets te doen..

Misschien sowieso een idee dat als twee clubs uit hetzelfde land elkaar treffen in een Europese finale, dat die dan automatisch gespeeld wordt op een neutrale locatie in dat land... Want twee clubs die 10 kilometer van elkaar vandaan zitten in Londen en die dan allebei 4.000 km moeten reizen om tegen elkaar te spelen, dat is eigenlijk gewoon absurd.

21 mei 2019 om 16:24

Kunnen ze niet sowieso meerdere plekken nomineren aan het begin van het seizoen en dan kijken welke optie logistiek het makkelijkst is. Als bedankje naar de fans?

De UEFA zou moeten stoppen met dit soort landen mee te laten doen. Laat staan er een finale te organiseren. Doe de finale gewoon in west europa, kan iedereen meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League

106 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren