Vitesse is niet meer zo enthousiast als drie jaar geleden en hakt knoop door

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Jong Vitesse speelt volgend seizoen niet meer in de Tweede Divisie, zo melden de Arnhemmers dinsdagochtend via de officiële kanalen. De club heeft besloten om zich met het beloftenteam terug te trekken uit de voetbalpiramide. Vanaf seizoen 2019/20 gaat Jong Vitesse weer onderdeel uitmaken van de landelijke reservecompetitie.

“De rol van Jong Vitesse kent een opleidend karakter en is ondersteunend aan het eerste elftal. We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd”, zo laat technisch directeur Mo Allach weten op de clubsite.

“Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen aan de voetbalpiramide en wordt het steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse. Ook speelt het financiële aspect mee. We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen”, aldus de sportbestuurder.

“Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee. Komend seizoen gaan we ons voorbereiden op de eventuele totstandkoming van een Onder 21-competitie en gaan we met Jong Vitesse voor een optimale participatie in de landelijke reservecompetitie”, zo besluit Allach op de site van Vitesse.


Poll

Een verstandig besluit van Vitesse?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Hmm. De weerstand in de tweede divisie is toch wel een stuk groter. Het lijkt me dat de jeugd nu moeilijker doorstroomt naar het eerste elftal

Het belangrijkste aspect wordt hier voor het gemak weggelaten... Ze kunnen namelijk niet promoveren maar wel degraderen. Zelfs als je niet op een degradatieplek staat kan je degraderen wanneer de andere twee beloften teams boven je eindigen... Terwijl de beloften van Ajax, Psv, Az en Utrecht niet kunnen degraderen.... Dit is dus wederom een gedrocht van een competitie opzet waar nu alleen 4 clubs de vruchten van plukken.

21 mei 2019 om 10:16

Dat is zeker een rare opzet. Voor mijn club zou het wel een nadeel zijn, maar ik ben wel voorstander dat de laagst geklaseerde Jong KKD ploeg dan minimaal een promotie/degradstie wedstrijd zou moeten spelen om het eerlijk te maken. Gebeurd dat niet, tja dan ben ik natuurlijk blij met het voordeel zolang het duurt. Eerlijk is eerlijk haha

21 mei 2019 om 10:22

Tegen het hoogst geplaatste Jong team we te verstaan. Je creëert een competitie in een competitie. Het moet alleen ook niet zo zijn dat de Jong teams op den duur de KKD over zouden nemen. Zie het niet snel gebeuren, maar je moet dat scenario voorkomen. Door het laagst geplaatste Jong team in de KKD een promotie / degradatie wedstrijd te laten spelen, tegen het hoogste geplaatste Jong team in de tweede divisie, geef je ieder Jong team een eerlijke kans.

Wel slecht inderdaad dat een beloftenteam niet kan promoveren naar de eerste divisie.

Het zou sowieso wel wat gezonder zijn als er een normale promotie/degradiestroom zou zijn tussen de eerste en de tweede divisie. Maar zolang die er niet is, zou het misschien goed zijn om op z'n minst na elk seizoen het laagstgeklasseerde beloftenteam uit de eerste divisie een promotie/degradatie-playoff te laten spelen tegen het hoogstgeklasseerde beloftenteam uit de tweede divisie.

*edit: ik zie nu dat elamdaoui1 dat idee ook al had.

21 mei 2019 om 10:35

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, want dan hangt er naast het opleidingsaspect ook nog een prestatie-aspect aan, met hele andere belangen dan de rest van de competitiedeelnemers. Dat schreeuwt al bijna competitievervalsing.

21 mei 2019 om 10:50

Lijkt mij juist geen competitievervalsing als er een prestatie-aspect aan komt te hangen. Nu is het zo dat het voor Jong teams geen zak uitmaakt hoe hoog of laag ze eindigen in de KKD en krijg je naar mijn inziens juist een steeds wisselend team. Prestatiegericht zou er voor zorgen dat ook zij altijd de beste 11 moeten opstellen om te zorgen dat ze geen laatste worden. Buiten dat is het natuurlijk veel eerlijker voor alle Jong teams die nu vast zitten in de Tweede Divisie.

21 mei 2019 om 11:13

Het maakt nogal een verschil of je de laatste speelronde tegen het laagstgeklasseerde jong team of degene daarboven speelt. De één zal spelen om niet te verliezen, de ander raust erop om te winnen. Terwijl jij daar als derde club geen zak mee te maken hebt.

21 mei 2019 om 12:37

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor jong ploegen maar voor alle ploegen, als je op de laatste speeldag tegen een ploeg speelt die nergens meer voor mee doet is het waarschijnlijk makkelijker van te winnen dan een ploeg die wel ergens om speelt

21 mei 2019 om 15:16

Dat is juist normaal binnen een competitievorm? Ploegen die nergens voor spelen en niet kunnen degraderen zijn dit niet.

21 mei 2019 om 15:16

Als reactie op Harryloenst*

Is het nu mogelijk dat Feyenoord deze open gekomen plek op gaat vullen.
Of zijn ze verplicht om via een ander traject dit te doen

21 mei 2019 om 11:32

Laat de beloften lekker in hun eigen competitie spelen. Pp een sfeerloos jeugdcomplex spelen en dan ook geen supporters meenemen

21 mei 2019 om 13:04

Feyenoord moet gewoon het normale traject volgen, wat inhoud dat ze onderaan de pyramide moeten beginnen. Alhoewel de Knvb natuurlijk graag uitzonderingen verzint voor Feyenoord hebben we gemerkt...

21 mei 2019 om 15:18

Wanneer heeft de KNVB uitzonderingen gemaakt?

21 mei 2019 om 16:01

De JC-schaal die ineens per se in de Kuip gespeeld moest worden om een jaar later alles weer terug te draaien...

Die hele voetbalpiramide moet een keer goed op z'n kop.

Ik begrijp het besluit, maar dan moet er wel een goede competitie onder 21-competitie komen, want onze talenten moeten uitgedaagd worden en het verschil naar ons 1e elftal moet niet te groot gaan worden. Uiteindelijk moeten er de komende jaren wel wat talenten doorstromen.
Buitink is een begin, Musaba wordt het volgende talent. En ik blijf het jammer vinden dat Margaret niet doorgaat bij ons, was een groot talent !

21 mei 2019 om 11:10

Dan moeten clubs maar gewoon weer, zoals vroeger, spelers gaan uitlenen aan andere clubs. Dan heb je geen hoogstaande, grandioze beloftencompetitie nodig.

21 mei 2019 om 12:02

De Graafschap heeft dat ook gedaan met een jeugdspeler. Gewoon goede jeugdspelers uitlenen aan een 2de divisie club. Krijgt hij toch zijn weerstand.

Toch mooi dat de reservecompetitie zo weer een beetje sterker wordt.

Puur een financiële beslissing van Vitesse. In de opleiding wordt op alle fronten bezuinigd. Jongste jeugdteam gaat er ook uit, aantal fysio’s op de jeugdteams, assitent trainers etc. Aan ene kant zonde want Vitesse is/was goed bezig met de opleiding. Maar als je dan ziet dat er in de technische staf paar van die Russische assistenten lopen dan zet je toch weer vraagtekens.

21 mei 2019 om 12:22

Vitesse geeft naar verhouding het meeste geld uit aan de jeugdopleiding. Dus dat vind ik niet echt bezuinigen.

21 mei 2019 om 13:05

Die Russische assistenten zijn stagiaires en krijgen geen salaris...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren