‘Klopp rende naar me toe en begon recht in mijn gezicht te schreeuwen’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Mario Götze is blij dat hij in zijn beginjaren van zijn profcarrière onder Jürgen Klopp heeft mogen werken. De aanvaller werkte bij Borussia Dortmund jarenlang samen met de Duitse oefenmeester en prijst diens kwaliteiten en persoonlijkheid. "Hij was mijn eerste trainer en was de enige die in mij geloofde", memoreert Götze bij The Players' Tribune.

"Hij is zo authentiek en zegt wat hij wil. Maar ik denk dat de meeste mensen vooral de versie zien van Klopp die aan de zijlijn staat. Er is ook een erg serieuze kant. Toen ik zeventien of achttien jaar was, gaf ik een keer niet alles op een training. Dan kon hij heel intimiderend zijn. Hij rende dan naar mij toe en begon recht in mijn gezicht te schreeuwen."

"Ik kan het niet perfect vanuit het Duits vertalen, maar jullie weten wel hoe hij kan praten, tandenknarsend: 'Je moet meer passie tonen en alles geven! F*ck! Come on!' Na de training kon hij dan weer helemaal normaal zijn. Hij neemt je dan apart en zegt: 'Mario, hoe gaat het met je? Laten we het over het leven hebben. Wat gebeurt er allemaal?'"

Götze vertelt dat Klopp van nature erg grappig is. "Ik zal nooit vergeten dat ik hem tegenkwam in Düsseldorf. Hij ging naar een specialist voor een haartransplantatie. Het werd groot nieuws in Duitsland, maar hij ging er luchtig mee om. Toen hij vertrok, knipoogde hij en zei: 'Mario, wees gerust. Ik zal het telefoonnummer bewaren.'"

"Ik zei: 'Hoe bedoel je?' Klopp zei: 'Het nummer van de dokter. Ik zal het bewaren. Voor over een paar jaar, als jij het nodig hebt.' Toen vervolgde hij zijn weg met een lach op zijn gezicht. De meeste mensen zouden zich schamen of niets zeggen, maar het maakte hem niets uit. Hij is erg grappig en heeft zo'n positieve invloed op iedereen om hem heen", aldus Götze.Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door est-1913)

"kwam recht in mijn gezicht" knap stukje vertaalwerk Vz... On: Voor talenten is als Gotze is Klopp wellicht een hele goede leermeester. Hij maakt spelers ook echt beter. Blijkbaar helpt passie bij het overbrengen van een tactische boodschap (zie ook Guardiola)

21 mei 2019 om 09:37

Die passie is aanstekelijk! De mensen die Klopp niet mogen zijn verre van gepassioneerd en dat wekt afgunst. Klopp is een peoplemanager, down-to-earth met ook nog eens verstand van het spelletje. Ik zou iig alles voor hem geven.

Gezien zijn passie, kennis en het motiveren van spelers, zou hij de ideale opvolger van Löwe zijn. Liever vandaag dan morgen. Löwe is een gedateerde trainer.

21 mei 2019 om 09:51

Je bedoelt Löw.

Op en top motivator, kan t onderste uit mensen halen en zorgt ervoor dat zijn ploeg voor elke meter strijd.

Geweldig figuur die Klopp. Je zag het bij Mainz, je zag het bij Dortmund en je ziet het nu bij Liverpool. Spelers gaan voor hem en voor elkaar door het vuur. Hij heeft er een perfecte eenheid van gemaakt, uiteraard met de nodige aankopen. Een CL overwinning zou dit seizoen echt glans geven en de zure nasmaak van het mislopen van de BPL op één punt wegspoelen.

Altijd gezien dat Klopp enorm gepassioneerd omgaat met zijn spelers, maar om nou recht in hun gezicht te komen gaat me wel wat ver.
On topic: ik hoop dat Gotze ooit zijn niveau van de eerste periode bij Dortmund terug weet te vinden, toen was hij echt geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

444 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
2016/2017 Borussia Dortmund 11 1 1 0
2015/2016 Bayern München 14 3 1 0
2014/2015 Bayern München 32 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Transfer-Sensation’: ‘Mats Hummels maakt transfer in Duitsland’

Borussia Dortmund is van zins om Mats Hummels terug te halen, zo verzekert BILD vrijdagavond. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant uit Duitsland hebben er reeds concrete gesprekken tussen de betrokken...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren