Heracles als springplank: ‘Allemaal een mooie stap naar het buitenland’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren diverse spelers afgeleverd die de stap naar het buitenland hebben gemaakt. Voormalig voorzitter Jan Smit is onder de indruk van de manier waarop er gewerkt wordt bij zijn oude club. Hij stond tusen 1998 en 2017 aan het roer in Almelo en ziet dat Heracles de stijgende lijn sinds zijn vertrek heeft weten door te trekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door hankey)

Een beetje wij van wc-eend artikel dit, breng dit soort dingen niet op deze manier naar buiten mannen. Een veer dient iemand anders in je kont te stoppen.

21 mei 2019 om 09:13

Wat is er mis om jezelf complimenten te geven voor het voeren van jarenlang goed beleid? Helemaal niks in mijn ogen. Andere clubs kunnen daar best jaloers op zijn.

21 mei 2019 om 09:20

Ik ben het met je eens dat andere clubs er op jaloers kunnen zijn en ik ben ook ontzettend trots op het beleid van mijn club, ik vind het alleen niet des Heracles om zichzelf zo publiekelijk op de borst te kloppen.

21 mei 2019 om 13:41

Dit was meer iets voor Munsterman geweest inderdaad

Maar eerlijk is eerlijk: de complimenten zijn verdiend, ook al komen ze van binnenuit.

Heracles is het bewijs dat je met een goed beleid gewoon veel kunt bereiken en dat is ontzettend knap. Als je zevende eindigt met de twaalfde begroting heb je het gewoon super gedaan inderdaad. En ze eindigen al jaren op een mooie plek. Jezelf de complimenten geven moet ook kunnen natuurlijk, want het is gewoon terecht!

21 mei 2019 om 13:18

Ja en nee. Het klinkt als super geweldig, maar zoveel verschil zit er niet in begroting tussen nummer 7 tot en met 12 a 13. Dan heb je het snel over 1 a 2 miljoen. Als de rest dan ook nog eens echt gras heeft ipv kunstgras dan is het verschil in begroting helemaal verwaarloosbaar. Emmen bv is veel knapper. Die hebben een begroting die echt significant lager is dan de rest en het verschil is niet op te lossen door kunstgras aan te leggen. Dus vooral borstklopperij, de prestatie valt met een wat diepere blik reuze mee.

21 mei 2019 om 13:52

Maar in het begin was de begroting niet zo hoog en toen ook geen nacompetitie gespeeld,dus met een diepere blik is het best knap

21 mei 2019 om 13:55

Wat Heracles heeft gepresteerd is tot nu toe vele malen knapper dan wat Emmen heeft gepresteerd. Sinds dat zij gepromoveerd zijn hebben ze geen enkele keer nacompetitie gespeeld. Destijds kampioen geworden. Stadion stelselmatig verbouwt en als club gegroeid. Ieder jaar de beste spelers verkocht en blijven bouwen aan een solide elftal.
Kunstgras discussie is elke keer erg makkelijk willen scoren.

Uitermate veel respect voor Heracles en de wijze op welke ze zich nu al jaren handhaven in de eredivisie. Zelfs nooit in de problemen gekomen, wat uniek is (zie Roda, Nac, Nec, Willem II, Sparta, Twente, Vitesse, Ado).

Het zou overigens beter zijn als een club als Heerenveen, Vitesse, Willem II of Twente er een dergelijk beleid op zou nahouden. De potentie van die clubs is een stuk groter.

Ook denk ik dat Feyenoord wel eens mag informeren naar de scout van Heracles. Met minimale middelen hebben ze daar toch veel leuke spelers weten aan te trekken en met winst te verkopen.

21 mei 2019 om 12:46

Volgens mij heb je geen idee wat het beleid van Vitesse is. Vitesse leid juist al jaren jonge spelers op die met winst verkocht worden. Zie de laatste jaren jongens als Rashica, Nakamba of Hollandse jongens als Propper en Van Ginkel. Daarnaast heeft Vitesse als enige 'private club' een aantal garanties ingebouwd door de eigenaar. Zo is het gouden aandeel van de supporters waardoor de club nooit zomaar van logo, naam, speelstad of kleuren kan wijzigen. Dus geen Red Bull beleid in Arnhem. Tevens is er een bankgarantie waarin de eigenaar nog 4 jaar lang alle (mogelijke) tekorten afdekt. En ik zeg niet voor niets mogelijke aangezien de club nu al twee jaar op rij winst maakt en een flink eigen vermogen heeft...

"jongens als Robin Gosens, Jamiro Monteiro, Oussama Tannane en Samuel Armenteros." Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar deze namen hebben bijna allemaal in het buitenland geen poot aan de grond gekregen. Gosens nu natuurlijk wel bij Atalanta, maar die is daarin een uitzondering. Leuk spelen bij Heracles maakt niet dat je in het buitenland echt slaagt.

21 mei 2019 om 09:53

Die garantie krijgt geen enkele club als je een speler koopt.
Feit blijft dat veel jongens zich in de kijker spelen bij buitenlandse clubs.
Als je ziet hoe en met welke financiële middelen Heracles spelers aantrekt, en verkoopt kan je niet anders concluderen dat ze dat erg goed doen.

21 mei 2019 om 10:03

Het gaat meer om de stap die deze ‘middelmatige’ spelers maken. Die zullen het nu financieel allemaal een stuk beter hebben. Verder kan je ook namen als Uth, Klavan,Dost en Weghorst noemen. Die hebben het wel in het buitenland kunnen waarmaken en allemaal hebben ze bij Heracles gespeeld.

Het is ook een mooie prestatie van Heracles. Al vraag ik me af of ze hetzelfde hadden gepresteerd zonder dat platic veld.

21 mei 2019 om 10:11

Ik was al verbaasd dat niemand hierboven daarover begon. Tuurlijk waren ze dan niet zo hoog geëindigd, die clubs halen daar (te) veel voordeel uit, daarnaast is Jan Smit wel de laatste persoon die daar wat over kan zeggen. Als de KNVB echt zo kijkt naar Heracles kan het nog wel is lang gaan duren voordat de Eredivisie weer op echt gras voetbalt.

21 mei 2019 om 10:52

Dus met een kunstgrasveld heeft men gegarandeerd succes. Waarom lukt het andere clubs met kunstgras dan nooit om zich in de middenmoot te vestigen. De meeste clubs met kunstgras bungelen vaak onderaan.

21 mei 2019 om 13:23

Kuch kuch, Emmen, kuch kuch. Sterker nog, van de plastic veld clubs, speelt er slechts 1 nacompetitie. Excelsior. De rest niet. Gedegradeerd, NAC, echt gras. De Graafschap na competitie, echt gras.

21 mei 2019 om 14:02

Pak je eerdere seizoenen er ook even bij. Dit lijkt eerder een uitzondering dan de regel.

21 mei 2019 om 18:38

Vgm zie je mij nergens iets schrijven over gegarandeerd succes. Ze halen er echter wel voordeel uit. Dat valt gewoon niet te ontkennen.

Met de 12de begroting van Nederland zou je toch het voetbal eens serieus moeten nemen en gras moeten leggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. AgcaMiddenvelder20
T. BijleveldMiddenvelder20
J. BlaswichKeeper20
L. de la TorreMiddenvelder20
O. KiomourtzoglouMiddenvelder20
R. VloetMiddenvelder21
T. BreukersVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

31 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren