‘Ziyech heeft heel bewust gekozen en is niet overal maar ingestapt’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Oranje Onder-17 werd onlangs voor de tweede keer op rij Europees kampioen. Foppe de Haan is onder de indruk van de prestatie van de Nederlandse talenten en denkt terug aan 2006 en 2007, toen hij bondscoach was van het Jong Oranje dat eveneens tweemaal achter elkaar Europees kampioen werd. Lang niet alle spelers van die lichting hebben het gered in de absolute top en De Haan waarschuwt de huidige jeugdinternationals dan ook om niet te vroeg de stap naar het buitenland te maken. "Kijk naar Martin Ödegaard", aldus De Haan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door vernon)

Hakim Ziyech.. Van enfant terible, uitgefloten in eigen stadion.. Naar voorbeeld voor de jeugd en Ajacied van het jaar! Het kan verkeren...

21 mei 2019 om 07:19

Je krijgt al snel een stempel in het voetbal, zeker als je zelfbewust bent.

21 mei 2019 om 08:00

En al helemaal als je ook nog eens een Marokkaanse achtergrond hebt.

21 mei 2019 om 15:10

Dat klopt, maar dit is niet alleen maar een kwestie van stempels en zelfbewust zijn.

Dat zelfbewustzijn was er al en is er nog steeds. Dat is mooi. Maar verder is er wel wat veranderd. Daar waar Ziyech zich eerst met enige regelmaat irritant gedroeg en op zijn minst de indruk wekte dat hij niet alles gaf voor het team, is dat gewoon veranderd. Dat is zijn eigen verdienste. Hij gedraagt zich nu volwassener en werkt tijdens de wedstrijd een stuk harder. Dat is fantastisch om te zien. Dus hij verdient nu alle lof die hij krijgt. Maar hij verdiende voor een deel ook de kritiek die hij eerst kreeg.

21 mei 2019 om 07:44

Volgens mij had het uitfluiten geen betrekking op zijn carriereplanning en dat is wat hier als voorbeeld voor de jeugd wordt gesteld. Heeft dus niets met elkaar te maken.

21 mei 2019 om 08:24

Hij refereert ook niet alleen aan dit artikel maar aan alles wat er over Ziyech gesproken en gezegd werd. Vond het persoonlijk wel een strakke post.

21 mei 2019 om 12:51

Was Ziyech echt een enfant terrible?

21 mei 2019 om 15:13

Ik vind het wel meevallen. Hij was weleens irritant, ook op onhandige momenten. Daar heeft hij deels terecht kritiek op gekregen, en deels was dat overdreven. Daarnaast werkte hij op het veld destijds niet zo hard als nu.

Maar ik heb altijd de indruk gehad dat hij professioneel bezig was. Heb nog nooit een trainer over hem horen klagen over zijn instelling buiten het veld, om maar iets te noemen. Dat hij vooraf al aangaf dat hij een broodvoetballer is en geen ajax-logo's zou gaan kussen, vind ik alleen een pluspunt. Daar zouden meer voetballers eerlijk over moeten zijn.

Een enfant terrible is in mijn ogen iemand die zich niet opstelt als teamspeler en zich onprofessioneel gedraagt. Daar is bij Ziyech volgens mij totaal geen sprake van.

21 mei 2019 om 14:40

Enfant terrible heeft niemand hem ooit genoemd, zo wel dan is het totaal ongegrond. De kritiek die hij echter kreeg was ook gewoon terecht. Dat hij zoveel loopvermofen laat zien laatste maanden wil niet zeggen dat hij dat hele jaar deed, tevens vertoonde hij zijn welbekende vervelende maniertjes als er iets mis ging bij een ander(of zichzelf). Ook feit dat ie standaardsituaties blijft nemen en heel veel schiet zonder effectiviteit was terechte kritiek. Maar wat hij laatste tijden heeft getoond is fantastisch en daar verdient hij dan ook terecht de credits voor, net als hij de kritiek ook terecht kreeg. Nu nog wat efficiënter worden en deze jongen kan nog veel verder komen

schitterend om nu te lezen dat ze Ziyech als schoolvoorbeeld gaan gebruiken hoe het nou wel moet.

Ik hoop met ganze harte dat de pareltjes die we nu hebben rondlopen in de jeugd, dat ze bij Ajax, PSV en of Feyenoord blijven en een pas door de voordeur vertrekken rond hun 22-25.

21 mei 2019 om 09:59

Ik hoop niet dat de echte pareltjes tot hun 25e blijven in de eredivisie. Daar worden zij echt niet beter van hoor. De echte grote talenten (die de ligt en de jong) moeten gewoon zo snel mogelijk weg hier om echt beter te worden.

21 mei 2019 om 15:16

Eens met de kleine generaal, maar dat geldt dan ook alleen voor de echte buitencategorie, dus inderdaad De Ligt en De Jong. Ziyech zit daar net een tikkie achter, en dan is het goed dat je langer blijft. Je ziet ook dat Ziyech dit jaar gewoon echt nog beter is geworden. Ook op zijn leeftijd kan dat dus in de eredivisie.

21 mei 2019 om 18:17

Vind dat Ziyech met zijn huidige leeftijd echt wel een transfer naar het buitenland mag maken. Beetje uitgeleerd en een broodvoetballer als Ziyech moet gewoon lekker een avontuurtje aan gaan.

Royston heeft echt geen slechte keuze gemaakt door naar Real te gaan. Iedereen zou dat gedaan hebben in zijn positie. Bovendien heeft hij daar echt wel grote kansen gehad. Hij heeft het zelf laten liggen.

21 mei 2019 om 08:25

Royston had een vol seizoen gedraaid bij feyenoord. Hij heeft daarna nooit meer een vol seizoen gespeeld. (met uitzondering van zijn comeback bij Sparta dit jaar). Ik begrijp dat hij die keuze heeft gemaakt, maar het was zeker wel een slechte. Hij was bij Feyenoord onbetwist geweest en had zo in een paar jaar even veel wedstrijden op niveau kunnen spelen als nu zijn hele carriere.

21 mei 2019 om 08:28

Een logische keus wil niet zeggen dat het een goede keus is. Na Real heeft ie niks meer gepresteerd.

21 mei 2019 om 08:48

Er zijn genoeg spelers die het bij de top niet hebben gehaald en zich daarna weer hebben herpakt. Henry van Juve naar Arsenal. Aumebayang van Milan naar Dortmund en Arsenal. Diego Forlan van utd naar Villareal, atletico en Uruguay. Depay herpakt zich nu prima bij Lyon en Oranje en de ex chelsea spelers De Bruijne, Lukaku en Mo Salah als voorbeelden. Het is maar hoe je je herpakt.

21 mei 2019 om 08:59

al die spelers hadden meerdere goede seizoenen achter zich voordat ze naar de top gingen. Ze hadden de ervaring om zich te herpakken.

21 mei 2019 om 09:02

Ben ik met je eens hoor. Maar voor Drenthe geldt dit niet

21 mei 2019 om 10:12

Spelers als Van Aanholt, Rekik, Ake en Bruma hebben ook vroeg de stap gemaakt en hebben ook een mooie carriere. Het kan dus wel.

21 mei 2019 om 13:49

Bruma op de bank bij Schalke. Rekik speelt bij hertha, van Aanholt en Ake onder in de premier league. Best aardig hoor, Duitsland en England. Maar als dat de beste voorbeelden zijn van vroeg weg gaan, dan zou ik toch twijfelen als ik een jeugdspeler was.

Foppe moet zich er niet mee bemoeien. Heel leuk dat hij met veel geluk de titels heeft gepakt en de Olympische Spelen heeft bereikt maar wat hij vindt is niet meer relevant.

Dit is ook weer een open deur intrappen. Ziyech is een goed voorbeeld uiteraard, dat weten we allemaal wel.

21 mei 2019 om 10:14

Een ervaren trainer die de inns en outs van het voetbal kent mag zich er niet mee bemoeien? Tuurlijk mag hij dat wel! Het is een stukje advies naar die jongens toe. Hoe hun er mee om gaan is een ander verhaal.

@Carlosz Zeer goed verwoord. Wat betreft herpakken na n mislukte keuze heeft niks met ervaring te maken maar met de juiste mindset. Drenthe had die niet, het licht zag ie pas jaren later. Welke eredivisiespeler weigert real Madrid tja als ie misschien de keuze heeft uit Barca of Man U? Dat is bijna hetzelfde als n talentvolle jeugdspeler(17 of 18jaar) tegen de hoofdtrainer zegt: trainer, neem mij liever niet op de wedstrijdselectie want ik kan het nog niet aan,ik train en speel liever nog met de U19.

Volgens mij zijn er wel meer uitgegroeid tot volwaardig A International.
Emanuelson, De Zeeuw, Michel Vorm, Kenneth Vermeer, Braafheid, Schaars, Pieters, Maduro en Tim Krul zijn ook allemaal meer dan 20x uitgenodigd voor Oranje.

Kortom ik vind dat de spelers die destijds kampioen zijn geworden het best goed hebben gedaan.
Afellay, meer dan 50 interlands....

Ik kan me overigens wel goed vinden in het punt van De Haan, dat je niet te snel moet kiezen voor een absolute topclub uit het buitenland als je voor je kans wil gaan. Echter als er met een grote zak met geld wordt gesmeten is het ook moeilijk nee te zeggen. Ik denk dat Odegaard het nog niet zo slecht heeft gedaan. Hij zal dit seizoen echt een stap maken naar een club a la Ajax, dus hij komt wel bovendrijven (met een real madrid salaris).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


24 fans
Actuele wedstrijden

24 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren