Perez: ‘Als PSV veertig miljoen van Ajax krijgt, dan is PSV de grote winnaar’

Maandag, 20 mei 2019 om

De zomerse transfermarkt opent op 11 juni de deuren in Nederland en vermoedelijk wordt Steven Bergwijn een van de meest besproken spelers. De buitenspeler van PSV staat in de belangstelling van Ajax en zou zelf wel oren hebben naar een transfer. Volgens Kenneth Perez moet PSV niet bij ieder bedrag de boot afhouden.

"Als PSV veertig miljoen van Ajax krijgt, dan is PSV de grote winnaar", stelt de analist maandagavond bij FOX Sports. "Buitenlandse clubs zullen niet gauw dertig miljoen euro voor hem betalen. Dat betalen ze voor iemand als Memphis Depay, na een absoluut topseizoen." Tafelgast Sjoerd Mossou zou een transfer echter 'zoveel mogelijk proberen te voorkomen', als hij het voor het zeggen had in het Philips Stadion. "Je geeft anders een heel slecht signaal af richting je eigen achterban. Je zegt eigenlijk: 'Ajax is de partij met het grote geld, dus kom ze maar halen en bouw het monopolie maar uit.' Dat moet je als PSV nooit willen."

Perez vraagt zich af hoe Ajax zal omgaan met de veranderingen die deze zomer plaatsvinden. Hij wijst naar het vertrek van 'een aantal bepalende spelers', onder wie Frenkie de Jong en vermoedelijk Matthijs de Ligt. "Je moet nog maar zien of dat zo makkelijk op te vangen is. Ja, ze hebben heel veel geld, dus ze vissen in een heel andere vijver dan PSV of Feyenoord. Maar er gaat een trainer weg (assistent Alfred Schreuder, red.) en de technische staf is vrij onervaren. Christian Poulsen begint net en Michael Reiziger komt erbij. Ook dat is een verandering."

"Je moet nog maar afwachten of het zo’n vaart zal lopen", concludeert Perez dan ook. Overigens wil PSV absoluut niet meewerken aan een vertrek van Bergwijn: nadat de eerste verhalen over de interesse uit Amsterdam opdoken, liet een clubwoordvoerder aan Voetbal International weten dat Ajax zich niet had gemeld. "Wij hebben niets gehoord van Ajax of de zaakwaarnemer hierover. Een transfer naar Ajax is voor ons onbespreekbaar."


Poll

Zou PSV akkoord moeten gaan met een bod van veertig miljoen euro van Ajax?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door panerai)

Ach. Niemand had voorspeld dat Ajax zon topseizoen zou hebben. Als er veel spelers weggaan is t natuurlijk lastig te zeggen. Maar t kan ook zo gaan als in 97/98. Veel spelers weg na een succesperiode. 1 matig seizoen. Veel transfers en ook in 97/98 1 vd betere seizoenen draaien in de clubgeschiedenis.

Behalve als ze dit van een buitenlandse club ook zouden krijgen natuurlijk...

21 mei 2019 om 00:00

Dan ook niet, als PSV de keuze heeft om Bergwijn te verkopen aan een buitenlandse club voor 40 miljoen of aan Ajax zou ik hem als PSV zijnde liever aan Ajax verkopen. Want Ajax kan voor 40 miljoen betere spelers halen dan Bergwijn. Voor 40 miljoen haal je als Ajax Vargas en Pavon en hou je nog geld over. Dus het werkt twee kanten op, je versterkt jezelf en je verzwakt Ajax.

ON: Met dat gezegd hebbende zou ik als ik Ajax was niet te ver gaan voor Bergwijn. 22 miljoen plus een paar miljoen variabelen zou mijn maximale bod zijn, anders zijn er veel betere opties.

21 mei 2019 om 00:13

Eens. Ik denk ook niet dat Ajax ooit 40 miljoen gaat betalen voor Bergwijn.

21 mei 2019 om 00:52

Dat mag ik toch hopen. Bovendien is alleen Frenkie op zeker al vertrokken. Maar de media moet wat te melden hebben. Laat Bergwijn maar lekker in Eindhoven of anders naar het buitenland vertrekken.

21 mei 2019 om 07:16

ajax moet dit nooit nooit doen, voor 40 miljoen haal je martin odegaard en je kan contracten opbreken binnen ajax of geef teken geld. ajax is echt dom bezig.

21 mei 2019 om 11:11

Gelukkig ben jij niet de TD van PSV Rugu. Natuurlijk gaat PSV haar beste speler niet aan Ajax verkopen als je hem voor hetzelfde bedrag naar het buitenland kunt doen.

21 mei 2019 om 11:57

Als dat de enige reden is om hem niet naar Ajax te laten gaan dan zou PSV waanzinnig blij moeten zijn met een TB als ik. Want dit zegt dat ik in dit geval rationele keuzes kan maken en niet Bergwijn niet naar Ajax laten gaan op basis van emotie en sentiment. PSV mag in z'n handen knijpen met mij als TD.

21 mei 2019 om 01:17

En welke club had je in gedachte die zo gek zou zijn om ver boven de marktwaarde te gaan betalen voor een talent die zich voornamelijk heeft laten gelden in de Eredivisie? Sowieso zorgt 40 miljoen gelijk dat vrijwel de meeste clubs afvallen plus dat de meeste clubs die wel dat soort bedragen uitgeven niet mikken op spelers van het kaliber Bergwijn. En dan ook nog precies nu op zoek zijn naar een vleugelaanvaller. Dan zijn de clubs plots op een hand te tellen.

Haal een kwart van die 40 miljoen af en dan is het lijstje een stuk groter en realistischer. En dan staat Ajax nog steeds niet op dat lijstje, voor het geval je daar zorgen om had.

Heb ik last van déjà vu of heb ik een dergelijk verhaal al twee keer gelezen de afgelopen zeven dagen?

21 mei 2019 om 07:33

Of zeven keer de afgelopen twee dagen? Maar zonder gekheid, Ajax gaat natuurlijk nooit 40 mln betalen voor Bergwijn.. het is waarschijnlijk gewoon een speldenprikje geweest vanuit Ajax.

Voor 40 miljoen kan Ajax Edson Alvarez, Pavon en Vargas kopen. Veel betere keuzes. Liever 3 nieuwe spelers erbij.

21 mei 2019 om 00:38

Pavon had je drie jaar geleden moeten kopen. Hij heeft de laatste jaren 0.0 progressie geboekt en zit zelfs op de bank. De topclubs zitten niet meer achter hem aan. Ik zou als ik Ajax was eens kijken naar Thiago Almada of Matias Zaracho, ook al zijn dat geen buitenspelers zoals Pavon.

Ajax kan het geld veel beter besteden dan aan Bergwijn. Voor Bergwijn zelf zou het wel een geweldige overstap kunnen zijn, van Ajax vertrek je toch sneller naar de Europese top.

Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en hoeveel PSV voor Bergwijn kan vangen. Ik vind 30/40 miljoen al erg veel voor een speler die zich enkel in de eredivisie heeft bewezen.

En Perez denkt dat Ajax eventjes 40 miljoen betaalt.... Dacht het niet. Er zijn goedkopere en betere alternatieven. We gaan onze concurrent niet spekken. Ik ben benieuwd welke club Psv 40 gaat betalen voor Bergwijn... Wat is Ziyech dan wel niet waard ??

21 mei 2019 om 06:04

Het punt is dus dat PSV alleen van Ajax 40 zal eisen als onder het mom van alleen voor de hoofdprijs de concurrentie versterken. Los van dat Ajax dit waarschijnlijk te veel vind (wat dus ook de bedoeling is) zullen andere clubs dit ook niet neerleggen. 30 a 35 mil acht ik wel reeel.

Krijgen we niet. Ajax zou gek zijn als ze dat doen voor die prijs, eigenlijk elke club.

Dit vat wel samen wat ik ook vind: van die 40mln kan PSV zo de hele defesnei oplappen en een nieuwe buitenspeler halen, want gemiddeld kan je voor de Eredivisie voor 10-15mln toch wel echte top halen (zie nu ook Ajax met die nieuwe back, of een Pavon ook mogelijk). 40mln is gewoon veel teveel als je alle alternatieven in ogenschouw neemt.

21 mei 2019 om 06:06

Als je die bedragen direct weer netto zo kunnen uitgeven dan zou je verhaal kloppen. In de realiteit ben je zo 40 procent kwijt aan belastingen, zaakwaarnemers en eventuele doorverkooppercentages. Willem 2 krijgt bijvoorbeeld 11 mil van de transfersom van Frenkie.

21 mei 2019 om 10:44

40% belasting? Waar heb je dat vandaan? Volgens mij gfwlder er geen luxe belastingen op transfersommen...

21 mei 2019 om 10:55

Gelden*

21 mei 2019 om 14:10

@est1913

Dat zeg ik toch niet? Volgens mij was het rond de 20 belasting, daarnaast is het gebruikelijk dat een zaakwaarnemer en/of speler een deel krijgt (ligt rond de 10. Daarnaast zijn doorverkoopercentages bij gekochte spelers zijn ook geen uitzondering daar zit je ook al snel aan 10 of te wel totaal 40.

20 miljoen en hoger moet je echt niet gaan. Willen ze dat niet? Geen probleem.

21 mei 2019 om 06:08

20 mil, laat me niet lachen, denk je dat PSV helemaal gek is geworden. Voor dat bedrag krijg je Viergever terug en de schoenen van Berwijn, met handtekening dat dan weer wel.

21 mei 2019 om 06:35

Hahahaha @ Panerai. Wel erg veel grootspraak dit. Viergever mogen jullie houden. Perfecte voorbeeld van net niet speler. Is geen toeval meer dat hij weer geen kampioen is geworden. Zou zeggen geniet ervan. En vooral blijvenbhopen dat Ajax geld over de balk smijt. Kijkend naar het verleden is die kans klein. Miskopen hou je altijd, maar in de 10 miljoen+ categorie doen ze het toch heel aardig.

21 mei 2019 om 07:56

hahahahahahaha. jij snapt het! die ajaxieden denken alleen dat Ajax goud waard is omdar ze na 5 jaar ook weer een keer de schaal hebben hahahaha

21 mei 2019 om 18:04

Ooohhh, wat ben jij cool Panerai!!!

Neen maar ff serieus, als ze dat niet willen is dat hun volste recht. Maar meer is hij echt niet waard, en dat zeg ik met alle respect. Heb niks met Ajax of PSV maar 40 miljoen is gewoon een belachelijk bedrag, te veel voor Bergwijn.

22 mei 2019 om 09:53

Ik ben zo geboren kan ik niks aan doen.

Neen maar ff serieus 20 mil is helemaal niks meer tegenwoordig en dat weet jij ook donders goed. PSV kan vragen wat ze willen en ik kan je verzekeren dat PSV meer gaat ontvangen dan 20 mil, let maar op!!

Voor 40 of 30 of 20 miljoen gewoon niet doen. Ik hoop zo dat Ajax dit niet door drukt ja onder de 20 miljoen misschien maar meer ook niet

Waarschijnlijk zal Bergwijn vertrekken maar een buitenlandse club , voor een lager bedrag dan 40 miljoen. Ik denk niet dat de supporters hem terug willen zien na die foto met greetings from Amsterdam. Als deze jongen vertrekt dan heeft Ajax toch zijn zin , de concurrentie verzwakt zonder ook maar een euro te betalen hier aan

21 mei 2019 om 06:11

Wat een flauwekul. Ik als PSV’er vind dat totaal geen probleem. Die jongen komt toch uit Amsterdam? Zouden wij hem dan moeten verbieden om zijn geboortestad te bezoeken waar zijn familie woont? Hij staat toch niet voor de Arena op. Niks met voetbal te maken die foto.

21 mei 2019 om 06:37

Jij misschien niet , maar misschien denken er andere supporters er anders over. Hij heeft niet echt duidelijk gezegd dat dit gerucht onzin is of dat er geen sprake is dat hij naar Ajax gaat...... lijk me vreemd dat dit bij bij de fanatieke supporters geen reactie te weeg zal brengen

21 mei 2019 om 07:26

Daar tegenover heeft hij ook nergens gezegt dat hij wel interesse heeft dus het ie maar net hoe je het bekijkt. En ik ben ook een fanatieke supporter, heb een seizoenskaart en bezoek regelmatig uitwedstrijden of is dat niet fanatiek genoeg. Alleen kortzichtige mensen met een iq van een paling hebben problemen in die foto.

21 mei 2019 om 11:11

We zullen het zien , maar ik denk dat PSV twee nieuwe aanvallers moet gaan zoeken. En dat de huidige aanvallers in het buitenland te bewonderen zijn.
En ja er zijn genoeg 'supporters met een iq van een paling'

21 mei 2019 om 08:40

"ik denk niet dat de supporters hem terug willen zien na die foto met greetings from Amsterdam."

Onzin. Bergwijn komt uit Amsterdam en zijn familie woont daar nog. Dus van mij mag hij daar zo veel rondhangen als hij wil. En zelfs de groetjes doen.

Ik blijf zeggen dat Berghuis een betere en goedkopere optie is. Berghuis heeft zich meer bewezen en past perfect bij Ajax, die komt daar helemaal tot zijn recht. Natuurlijk wel iets ouder dan Bergwijn maar je kan er evengoed nog veel winst op maken als die bij Ajax slaagt. Voor 15 miljoen heb je hem binnen. Ajax blij, Berghuis blij en Feyenoord blij.

21 mei 2019 om 07:49

Dus jij gaat er vanuit dat Feyenoord van plan is om mee te werken aan Eem transfer. Ajax is groter maar dit moet ik nog zien gebeuren, idem verhaal met Bergwijn.

21 mei 2019 om 08:09

Ik denk dat Feyenoord weinig keus heeft. Ze moeten Berghuis verkopen en Berghuis zal graag naar Ajax willen, dat toch zijn club is.

Ja bergwijn heeft een dramatische vorm en ja hij is het bedrag niet waard en ja hij heeft bij oranje nog niet veel laten zien. Allemaal waar, maar het is hier weer zo opportunistisch als wat. Heeft alleen in de ed laten zien? De champions league groepfase zowat de beste psver had bijv. tegen barca meerdere assists kunnen hebben als lozano niet van elke positie was gaan schieten en tegen inter moest die steeds vanaf de eigenhelft het veld over dribbelen tussen 5 a 6 inter spelers, wat kwa dribbelen ook veelal lukte. Bergwijn nog niet zo bepalend als depay? Bergwijn had voor z'n blessure gewoon elke wedstrijd een doelpunt of assist op z'n naam, hoe kan je meer bepalend en constant zijn? Het lijkt alsof die te snel klaar gestoomd is voor ajax uit toen en niet helemaal goes is hersteld (mogelijkheid niet meer dan dat)

21 mei 2019 om 07:54

leuke is altijd dat de Ajax fans hier her altiid zo goed weten. grappig die arrogantie altiid zeker als het om psvers gaat. Ajax word na 5 jaar weer een keertje kampioen en ze slaan gelijk door

Wat een gelul van die Mossou, dat PSV zou moeten handelen met het idee om een signaal af te geven naar de achterban... Ik ben die achterban en wil graag dat PSV met verstand handelt en niet zo zeer met gevoel. Als Ajax bereid is een gruwelijk bedrag op tafel te leggen voor Bergwijn, en dat is dan meer dan een andere ploeg wil betalen, dan moet PSV daar gewoon mee akkoord gaan. PSV kan het geld goed gebruiken om verder te investeren in de selectie. Uiteindelijk zal PSV er dan sterker van worden, en als ze het goed doen worden ze zelfs meer versterkt dan Ajax door de komst van Bergwijn. Bergwijn is maar 1 speler, een goede speler, maar nog steeds maar 1 speler...

Ergens zou ik er toch ook wel de humor van in kunnen zien. Ajax stuurt een jeugdspeler weg, PSV pikt 'm gratis op en 8 jaar later moet Ajax z'n eigen transferrecord breken om hem terug te halen...

22 mei 2019 om 01:20

Lijkt een beetje op het verhaal van Pogba.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

42 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV voorziet zelfde scenario en heeft maximumbedrag in het hoofd’

PSV heeft een transfersom van maximaal tien miljoen euro in het hoofd voor Steven Berghuis, zo stelt De Telegraaf vrijdag. De Eindhovenaren hebben de aanvaller al geruime tijd op de radar...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren