Kenneth Perez oordeelt hard: ‘Ze vertonen tekenen van een subtopper’

Maandag, 20 mei 2019 om

Kenneth Perez denkt dat Feyenoord dit seizoen naar zijn kunnen heeft gepresteerd. De Rotterdammers eindigden als derde in de Eredivisie en dat is volgens Perez een logische eindklassering, als naar het spelersmateriaal wordt gekeken. "Feyenoord voelt zich een topclub, en is dat misschien ook wel. Maar ze hebben geen topselectie", vertelt de analist maandagavond bij FOX Sports.

Perez beaamt dat Feyenoord 'een grote club' is, maar denkt dat de buitenwereld te veel verlangt van de ploeg. "De pijn zit in het feit dat de verwachtingen niet reëel zijn. Je wordt met deze selectie incidenteel kampioen, zoals twee jaar geleden", geeft de oud-middenvelder aan. "Iedereen wil daar altijd horen dat ze meedoen tot de laatste dag. De realiteit is dat je twintig punten achterstaat op Ajax en PSV."

Het verval was dit seizoen groot bij Feyenoord, dat in topwedstrijden meermaals aan het langste eind trok maar faalde tegen de mindere goden. "Daarom is de derde plek misschien wel het hoogst haalbare. Ze vertonen tekenen van een subtopper die zich helemaal kan opladen voor een wedstrijd tegen een topploeg en de week daarop zomaar thuis kan verliezen van Fortuna Sittard."

"Feyenoord is een grote club waar altijd wat gebeurt, maar dat soort tekenen willen de supporters daar niet zien", weet Perez, die betwijfelt of Leroy Fer de spelersgroep van een gewenste impuls kan voorzien. De oud-Feyenoorder is transfervrij, nadat Swansea City afgelopen week besloot zijn contract niet te verlengen. "Je moet kijken naar het blessureverleden van een speler en hij is onwijs vaak geblesseerd geweest."

Ten Hag: 'PSV-thuis en bekeruitschakeling Feyenoord kantelpunten dit seizoen'
Meer video's


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Met deze uitspraken zal Kenneth Perez veel vrienden maken.... Maar hij heeft jammergenoeg wel gelijk.

21 mei 2019 om 08:19

Ik zal misschien ook geen vrienden maken maar als Ajacied vind ik het echt jammer om te zien dat Feyenoord aan het afgljjden is. Feyenood hoort gewoon dichtbij te staan in de top 3: dat is een van de dingen die de Nederlandse competitie lang aantrekkelijk maakte, de onderlinge rivaliteit binnen de top 3. Ik denk dan ook dst het een hele verstandige beslissing is geweest om niet verder te gaan met Gio aangezien ik bij vlagen het gevoel had dat hij de selectie teveel pamperde en dat er een groot gevoel van tevredenheid binnen de selectie hing waar hij niet doorheen scheen te kunnen prikken. Stam ljjkt mij veel meer op zijn hoede voor deze mentaliteit en bovendien denk ik dat hij een trainer is die de wind eronder houdt. Ook denk ik dat het slim is om v. Geel de deur te wijzen want laten we eerlijk zijn die heeft er niet veel van gebakken de afgelopen jaar. Feyenoord zou er denk ik goed aan doen weer meer terug te vallen op de jeugd en ik denk dat de supporters ook wel snappen dat je met die insteek niet direct de vruchten kan plukken maar dat dat even tijd nodig heeft. Ik hoop dat Feyenoord een ommekeer kan bewerkstelligen in deze (kleine) identiteitscrisis en dat het snel weer de topclun van weleer wordt!

21 mei 2019 om 14:24

Van Geel is inderdaad goed dat die iets anders gaat zoeken. Van Bronkhorst heeft met het geringe materiaal, toch het maximale eruit kunnen halen. Ik denk dat zowel de TD als de nieuwe trainer, het niet heel veel beter gaan doen. Puur omdat er weinig potentie (geld en jeugd) aanwezig is.

Precies de vinger op de zere plek. Jaap Stam zou eigenlijk nu 2 jaar moeten bouwen om in jaar 3 te kunnen oogsten. Maar ik betwijfel of hij de tijd krijgt om dit te doen, door de hoge verwachtingen die de Feyenoord aanhang heeft

20 mei 2019 om 22:51

De Feyenoord aanhang weet echt wel dat je niet meekan doen met PSV en Ajax. Dat Feyenoord echter al jarenlang verliest van laagvliegers is meer het probleem. We kunnen ons alleen opladen in topwedstrijden. Hopelijk kan Stam hier wel iets in veranderen.

20 mei 2019 om 22:57

Niet alleen stam maar ook de nieuwe technisch directeur moet hier wat van maken. Feyenoord is verworden tot een lege huls, zonder visie of uitdracht waar het naartoe wil. De toekomst is onzeker, niet het voortbestaan maar welke kant het op gaat. Het stadion, de jeugdopleiding, het eerste elftal. Het is allemaal toe aan vernieuwing. Ik hoop dat Feyenoord met deze nieuwe TD de weg omhoog in kan slaan. De eredivisie heeft een strijdvaardig Feyenoord keihard nodig.

20 mei 2019 om 23:07

Helemaal met elninoo eens! Feyenoord moet weer vooruit. Qua stadion, opleiding als huidige selectie. Daar heb je uitstekende mensen met visie voor nodig in je directie. Geen Van Geel's of De Jong's. Overmars en Van der Sar hadden die visie en hebben jarenlang consequentie daaraan gebouwd. Feyenoord heeft dat ook nodig. En daarbij maakt het vaak niet uit wat je visie is, als je maar koers blijft houden en blijft verbeteren. Ik hoop ook op progressie bij Feyenoord.

20 mei 2019 om 23:14

Dat is al jarenlang het probleem, bij PSV en Ajax zie ik wel een duidelijke visie. Bij Az zie ik ook welke kant het op wil. Alleen bij Feyenoord begrijp ik er gewoon helemaal niets van. Het is allemaal half/half. De ene week dit en de andere week dat. Championsleague-Geld dat er beschikbaar was is bizar slecht geinvesteerd in spelers die momenteel niet meer waard zijn geworden dan bij aanschaf, op een enkeling na. Gewoon over de balk gesmeten. Dat had zoveel beter gekunt. Kijk nu bijvoorbeeld naar az. Dat heeft ook de centjes van Weghorst en Jahanbasksh opgepot voor als het een keer nodig is. Dat had Feyenoord ook moeten doen. Niet blind kopen maar de visie volgen en afwachten tot er een speler voorbij komt die echt in het plan van de club past. Dan kun je pas stappen zetten.

Overigens ben ik van mening dat Feyenoord 100 spelers kan kopen maar dat het toch nooit structureel beter word als andere dingen niet worden opgelost. Daar zou eerst geld ik moeten worden gestopt. Koop kennis in plaats van spelers. Zet netwerken op en gebruik dat om de boel structureel omhoog te stuwen. Trek een goede hoofd jeugdopleiding weg (desnoods bij dynamo Zagreb) en investeer in scouts die visbare vijvers in ogenschouw nemen waar Feyenoord wel kan vissen. Zo kun je groeien. Ajax haalt een speler van Defensa y Justicia terwijl ik mij afvraag of er überhaupt bij Feyenoord ook maar iemand in het bestuur rondloopt die van het bestaan van die voetbalclub afweet. Zo ver lig je achter als club.

Kortom draag een visie uit en communiceer dat ook naar de achterban. Niet een bekersuccesje op korte termijn en vervolgens weer op 0 beginnen. Dat is onbegonnen werk. Pappen en nathouden.

20 mei 2019 om 23:21

@FRGiooo De reden dat je van topploegen wint is ook precies de reden dat je van laagvliegers verliest. Feyenoord is top als de ander het spel wil maken. Flink die motor verstoren, taakbewust en gedisciplineerd spelen. En echt uitstekend anticiperen op de geboden ruimte. Zodra dit omdraait en de tegenstander mag taakbewust en gedisciplineerd spelen en Feyenoord moet het spel maken, gaat het moeizaam, terwijl de tegenstander de geboden ruimte zo optimaal mogelijk benut. Het spel maken is heel moeilijk, heb je de juiste tactiek maar ook de juiste spelers voor nodig. Van persie was een speler die het kon, maar die is gestopt. Om die complete druk bij kokcu neer te leggen is waanzin. Groot talent, maar het is geen messi he. Daar moet een slimme middenvelder bij die kan verdedigen, maar ook opbouwend het nodige brengt. Precies dezelfde middenvelder die PSV mistte dit seizoen.....

20 mei 2019 om 23:25

Ik ben wel benieuwd waar az naartoe wil eigenlijk. Het is gezond en investeert minimaal, maar een serieuze aanval op de top 3 zie ik nog lang niet voorbij komen. Door het aanstellen van een gevestigde naam als trainer die weet wat het inhoudt om prijzen te pakken had ik de koers nog wel begrepen, maar de onervaren slot is een gok. Zo blijft het imo vrijblijvend.

20 mei 2019 om 23:38

Az voert momenteel eenzelfde koers als dat Ajax doet maar zit nog in de beginnende fase daarvan. Het lijdt een boel spelers op die allemaal geld in het laatje brengen en van dat geld hoopt het buitenkansjes te halen. Verder pot het vooral veel op. Als het budget daarvoor toereikend is gaan er steeds meer vijvers open en kun je plots die ene speler die ontbreekt toch halen terwijl dat vroeger niet kon. Waar az vooral naar streeft is budget om de spelers langer bij de club te houden. Wanneer dat lukt gaat het zeker stappen maken en streeft het Feyenoord voorbij want az heeft potentieel gezien vaak veel talentvollere selecties dan Feyenoord.

Momenteel is er geen top 3 maar een top 2 en daaronder een subtop waar az en Feyenoord samen deel van uitmaken. Daarna komt een lange reeks clubs die stuivertje wisselen met elkaar. Maar az draait momenteel prima op goedkope krachten en goede jeugd uit eigen opleiding. Een aanval op de top 2 zal niet gaan, laat staan kampioen worden. Maar met twee dirigenten erbij kan az wel stappen maken en dichter bij PSV en Ajax komen.

Az beseft inmiddels ook dat wanneer je kapitaalkrachtig genoeg bent en je je spelers alleen nog voor de absolute hoofdprijs laat gaan je vanzelf je selectie in tact houd. Dat heeft Ajax bewezen. Die verkopen nu enkel nog voor bizar hoge prijzen.

20 mei 2019 om 23:06

@fanatic; het zou me verbazen als Stam 3jr bij feyenoord blijft. Zn carriere (zowel als speler als trainer) laat zich niet echt kenmerken als een honkvast persoon. En dat terwijl feyenoord juist behoefte heeft aan een bouwer die spelers beter weet te maken, ipv iemand die zich richt op korte termijn succes (wat wel logisch is voor een trainer want die moet ook overleven).

20 mei 2019 om 23:12

Welke hoge verwachtingen? Wie verzint die onzin toch iedere keer? Feyenoord is de derde club van Nederland qua budget, dat begrijpen de supporters echt wel, die verwachten niet fluitend kampioen te worden. Maar je verwacht wel meer ontwikkeling en consistentie te zien in het veldspel. Dat was onder Gio gewoon dramatisch. Het lijkt alsof sommigen hier vinden dat we ons verwachtingspatroon maar weer moeten verlagen naar het niveau onder Mario Been. Inmiddels zijn we echt een paar stappen verder en gezonder als club hoor.

Tja.. ik blijf zeggen dat je met Larsson, Jorgensen, Berghuis en eventueel daarachter een jongen als Kokcu gewoon een goede aanval hebt. Als Stam dan wat nodige discipline erin kan krijgen, zeker in de achterste linie, dan staat er gewoon wat. Niet genoeg om dat gat van 20 punten te dichten, maar om in ieder geval langer het idee te hebben mee te doen waarop je kunt hopen op misstappen van psv en/of ajax.

Overigens is leroy fer met zijn ervaring qua blessures wel goed voor jongens als st juste en haps. ;-)

20 mei 2019 om 23:01

Inderdaad Emile. Het zou een hoop schelen als jongens als Jorgensen, Haps, Botteghin en St. Juste een heel seizoen fit zijn. Er heeft de laatste twee jaar nooit vastigheid in gezeten, zo veel blessures. Als je nu Vilhena kunt verkopen en twee gerichte aankopen doet, staat er misschien wel een team dat niet minder is dan PSV. Want die kunnen wel meer besteden, maar zie Bergwijn en Lozano maar te vervangen

20 mei 2019 om 23:53

Dit soort reacties begrijp ik nu niet. Vilhena verkopen en er dan twee gerichte aankopen van doen? Is dat de oplossing? Wellicht een tijdelijke maar voor de lange termijn? Nee dat niet.

Zijn er niet veel belangrijkere dingen waar Feyenoord geld in zou moeten investeren om het op lange termijn beter te maken? Zou je dat geld van vilhena dan niet beter in je jeugdopleiding kunnen stoppen, of wat daar nog van over is? Kan Feyenoord van dat geld niet beter goede scoutingsnetwerken opzetten waar het jarenlang plezier van kan hebben? Het is allemaal kortetermijndenken.

Als je naar het niveau van PSV wilt groeien dan moet je wel dezelfde kennis in huis hebben en als je er voorbij wilt moet je meer kennis dan PSV in huis hebben. Is die nu aanwezig? Nee die is niet aanwezig. Zou je die dan niet eens gaan verzamelen voordat je “twee gerichte aankopen” gaat doen? Als je als club minder budget, minder kennis en een minder netwerk hebt dan je concurrenten leg je het structureel gezien altijd tegen ze af. Incidenteel zul je eens winnen maar dat is nooit voor de lange termijn. Dat is namelijk onmogelijk.

Dus zet eerst de juiste mensen op de juiste posities binnen Feyenoord. Investeer een jaar lang weinig tot niets in spelers en laat de mensen eerst hun werk doen voordat er weer aankopen worden gedaan die 0.0 meerwaarde hebben voor de club. Een Haps, St Juste, Botteghin en Larsson had je makkelijk zelf kunnen opleiden of kunnen pikken uit andere jeugdopleidingen voordat ze zo duur werden. Maar omdat je die kennis niet in huis hebt word dat niet ingezien.

21 mei 2019 om 00:05

De opleiding bij Feyenoord is niet zo verkeerd. Je hebt altijd te maken met hoe goed een lichting is, maar er zitten wat goede talenten aan te komen. Helaas zijn de ware toptalenten als Chong, Bogarde en Zirkzee vertrokken. En investeren in de scouting en jeugdopleiding klinkt wel leuk, maar het zijn containerbegrippen. Feit blijft dat Feyenoord ook gewoon scout, maar dat Van Geel de voorkeur gaf aan spelers uit Nederland, België of Scandinavië. Dus, ja: als Vilhena vertrekt moet je twee gerichte aankopen doen in mijn ogen. Dan kun je met Jorgensen, Berghuis, Larsson, Emil Hansson, Kokcu, Ayoub, Haps, St. Juste, Botteghin en Vermeer, en nog een speler of twee erbij, wellicht gewoon een leuk seizoen tegemoet

21 mei 2019 om 00:29

Ik denk niet dat je begrijpt wat ik bedoel te zeggen. Natuurlijk kun je dan “een leuk seizoen tegemoet” gaan. Je kunt ieder jaar wel een leuk seizoen tegemoet gaan en als het niet goed gaat dan gaat het niet goed.

Vent kom op man. Je bent als Feyenoord zijnde een slapende reus. Met Rotterdam als achtergrond waar ik weet niet hoeveel talent rondloopt. Hoe kan het zijn dat een depay niet bij Feyenoord speelde? Een strootman er niet vandaan komt? Dumfries bij PSV voetbalt en Willems daarvoor? Allemaal jongens die bij Sparta vandaan komen. Een voor een gemiste kansen voor Feyenoord. En dan noem ik er nog maar enkele op. En dan zeggen dan Chong, Zirkzee en Bogarde vertrokken zijn. Bij Ajax roven Engelse clubs toch ook de jeugdopleiding leeg? Hoe komen die dan aan een , frenkie de Jong, onana, Dolberg, de ligt of mazraoui of van de Beek? Hoe komt het dat Ajax , PSV en az wel talenten leveren die fors geld in het laatje brengen? Feyenoord zit gewoon te slapen. Al jaren. Het mist constant de boot. In een vijver als Rotterdam met zoveel talent zo weinig goede spelers afleveren. Sorry hoor maar dat is ronduit slecht. Al jaren.

Natuurlijk scout Feyenoord maar hoe kan het steeds al die goede voetballers missen? En de opleiding is zo slecht nog niet? Waarom moeten er dan marginale voetballers als Haps, st Juste, Clasie, Larsson of Sinistre worden aangekocht? Kun je die zelf niet opleiden? Aanloopbeleid is ronduit belachelijk. Allemaal korte termijndenken. Je hebt een selectie met 0 restwaarde. Misschien is dat iets overdreven maar het is niks vegerleken met Ajax en PSV.

Ik vind het allemaal wel heel makkelijk praten. Er word en is gewoon jarenlang prutswerk afgeleverd. Maar als jij er tevreden over bent en gewoon een leuk jaartje tegemoet wilt gaan is dat ook prima. Maar sorry, in zon club als Feyenoord zit potentieel 100x meer dan wat er nu word uitgehaald. Natuurlijk heb je te maken met lichtingen maar wanneer was eens de laatste goede lichting vanuit de jeugd? Ik kan het mij niet eens meer heugen.
Je kunt dus stellen dat er structureel iets goed fout zit bij de club. En die problemen los je enkel op wanneer je de dingen weer hersteld. Dat kost geld en dan maar een keer geen twee gerichte aankopen. Het publiek heeft meer aan een succesvolle opleiding dan aan twee gerichte aankopen. Op de lange termijn dan.

21 mei 2019 om 01:39

Ik begrijp zeker wat je wil zeggen en ben het grotendeels volledig met je eens. Het ergste is dat de lat bij Feyenoord structureel te laag ligt, al sinds de jaren 70. Van Gastel werd ooit van zijn aanvoerdersband beroofd omdat hij kritiek gaf op de leiding van Feyenoord, omdat zij na de titel in 1999 niet doorgepakt hadden. Zijn woorden werden bestreden door de Uefa Cup winst, maar hij had natuurlijk gewoon gelijk. Sindsdien is er echter weinig veranderd. Nu Feyenoord weer gezond is, moet het stappen gaan maken. Ik vind PSV een mooie club, maar ze zijn werkelijk in niets groter dan Feyenoord, terwijl ze al decennia lang beter presteren. En wat betreft de spelers die je noemt, ook volledig eens. Deroy Duarte, Van Drongelen, Dumfries, Depay, Dervisoglu, Strootman, Willems, El Ghazi, Emnes. Allemaal uit de Rotterdamse vijver gevist en ik vind het bijna genant dat dat soort gasten vervolgens bij bijvoorbeeld PSV schitteren. Laten we echter ook niet doen alsof Feyenoord de opleiding in zijn geheel niet op orde heeft, want het heeft de club zelfs gered, met Fer, Wijnaldum, De Vrij, Martins Indi, Kongolo, Karsdorp.

Na de titel was ik ervan overtuigd dat Feyenoord goed inkocht, met Boetius, Larsson, Amrabat, St. Juste, Berghuis en Haps. Het werd uiteindelijk een matig jaar, maar toen de spelers werden gehaald was iedereen tevreden. Ik herinner me een kop van VI uit september 2017: 'feyenoord is PSV op alle fronten voorbij.' Dat bleek een momentopname, maar het zegt wel iets. De logica achter de aankopen was goed. Ik vind het dan te makkelijk om nu te roepen dat er nergens meer iets van deugt. Als Vilhena verkocht wordt, vind ik dat er prioriteit moet liggen bij het versterken van het eerste elftal. Met een goede rechtsback en een goede centrale verdediger erbij, kun je namelijk een goed elftal formeren als het meezit met blessures komend seizoen. Talenten komen er echt aan, met Kokcu, Burger, Summerville, El Bouchataoui, Bannis, Hendriks en Geertruida. En zeker de teams van O12 t/m O15 bulken van het talent. Een 'leuk seizoen' klinkt misschien alsof ik snel tevreden ben, maar zo bedoel ik het niet. Onder 'leuk' versta ik resultaat. Dat Feyenoord geen kampioen wordt, kan. Maar niet op zo'n afstand derde worden.

Waar ik me aan stoor bij Feyenoord is het verzadigde gevoel na een behaalde titel. Niet eens zozeer in het technische beleid, maar in de hele vibe rondom de club. De druk om te blijven presteren lijkt te verdwijnen als er een schaal binnen is. Wat ik bij Feyenoord wil zien, is honger. Iemand die een winnaarsmentaliteit uitstraalt binnen de club. Ik hoop daarom dat Eenhoorn komt, maar ik vrees van niet. Bij AZ brengt hij dat al, die mentaliteit. Je merkt in die hele club dat ze gretig zijn, ondanks dat ze qua grootte in het niet vallen bij de traditionele top drie

21 mei 2019 om 08:06

Chapea! Goed verwoord. Hier kan ik mij helemaal in vinden. Wat je ook zegt over PSV. In allea kleiner dan Feyenoord. Dat is de spijker op zn kop.

21 mei 2019 om 12:27

@bobiku, geen speld tussen te krijgen. Al die commentatoren die zeggen dat feyenoord de lat te hoog legt erger ik me ook mateloos aan. Er heerst absoluut geen topsportklimaat of (lange termijn) visie. Natuurlijk schandelijk dat jong-feyenoord in een kleutercompetitie speelt terwijl jong utrecht of jong az gewoon in de jupilerleague spelen. Wat geen gemiste kans.. Maar hoe nu verder? Geen TD wil komen, Jan de Jong staat 3-0 achter al weet hij het zelf niet. De VVF staan hier ook haaks op waardoor er precies niets gebeurt

Het hangt er vanaf wat de definitie van een topclub is. Als je kijkt naar het aantal supporters en de geschiedenis is Feyenoord wel een topclub. Als je kijkt naar de prestaties van de afgelopen twee jaar weer niet. Een open deur, dat weet ik, maar je kan niet zomaar zeggen dat het geen topclub is.

20 mei 2019 om 22:52

Feitelijk gezien is het voor de buitenwacht een topclub, maar als je realistisch bekijkt heeft Perez hier een punt. En helaas zie ik dit gezien de verwachtingen en soort spelers bij Feyenoord hier niet op korte termijn verandering in komen. Ze zullen eerder AZ, Utrecht en Vitesse onder zich moeten houden dan dat ze het gaat naar PSV en Ajax gaan dichten.

20 mei 2019 om 22:59

Het vervelende voor Feyenoord is dat ze op korte termijn geen spelers hebben die veel geld op gaan leveren. Financieel lopen ze achter op Ajax en PSV. Pas als ze een heel goede jeugdspeler hebben of een aankoop doen die het dubbele opbrengt na een tijdje, kan Feyenoord weer meer besteden. Ik begrijp dat de Vrienden wel geld willen geven, maar op voorwaarde dat ze (nog) meer inspraak krijgen. Dat laatste lijkt mij geen goed idee. Feyenoord zit nu dus in een vicieuze cirkel: geen geld, daardoor achterstand op Ajax en PSV, nog minder geld dan die twee, etcetera.

21 mei 2019 om 00:15

Dat die spelers die geen geld opleveren er niet zijn is niet het probleem. Ik zal het je sterker vertellen, die komen er ook niet meer. Het probleem ligt veel dieper, namelijk dat toen er wel geld was er niet werd gedacht dat dat maar eenmalig was. Er werd gestrooid met geld maar dat geld was niet structureel. Het vervelende bij Feyenoord is dus dat er niemand was die zich dat realiseerde. Want men dacht aan de korte termijn.

Dat geld had in structurele onderdelen van de club moeten worden gestoken zodat daar aan de lopende band weer meer geld voor terug zou komen. Natuurlijk is het leuk om een speler te kopen, voor op de korte termijn. Maar een jeugdopleiding is voor vele jaren. Had Feyenoord dat geld nu maar niet in de waardeloze aankopen gestoken maar allemaal in de opleiding, scouting en andere bestuursfuncties. Dan stond Feyenoord nu nog exact waar het nu ook staat maar was de vooruitgang in werking gezet waarna je, naar verloop van tijd stappen kon maken.

Het vervelende is dat niemand bij Feyenoord dat zag, en blijkbaar nog steeds niet heeft gezien, gezien de huidige situatie.

20 mei 2019 om 22:54

Maakt dat van Leeds United ook een topclub?

20 mei 2019 om 22:59

Vind jij dat je Leeds kan vergelijken met Feyenoord?

20 mei 2019 om 23:06

Draait Leeds mee in de bovenste regionen van de BPL?

20 mei 2019 om 23:38

Draait Feyenoord mee in de top van de BPL?

21 mei 2019 om 00:25

Is Feyenoord een Engelse club?

Helaas voor Feyenoord heeft Kenneth hier gelijk. Zonde van zo'n mooie club! Maar los van het stadion, de uitstraling en de achterban is Feyenoord vervallen tot een subtopper. Dan kunnen we beginnen over de 5 prijzen, maar voetbal is niet begonnen op het moment dat Feyenoord de eerste van deze 5 prijzen won. Ter illustratie: als Feyenoord alleen de beker wint, is het seizoen gered. Als Ajax of Psv alleen de beker wint, is het een schrale troost.

20 mei 2019 om 23:02

Het is onzin om te stellen dat het seizoen geslaagd is bij bekerwinst. Hoogstens dat het een fraai tintje geeft aan een seizoen. Maar als je als supporter naar 30 klotewedstrijden in de reguliere competitie zit te kijken heb je echt geen leuk seizoen hoor. Daar maakt 1 middagje feestvieren nav een bekerwinst niet ineens een einde aan.

20 mei 2019 om 23:15

Nou, ik weet niet of jij de reacties na vorig seizoen las maar die waren niet mals. Ondanks dat we de beker wonnen was iedereen toen al gealarmeerd over het slechter wordende veldspel. Onzin dus.

21 mei 2019 om 08:09

@ijsmuts en orgullo. Ik heb dat dan verkeerd begrepen. De meeste supporters die ik heb gezien leken tevreden met uberhaupt 1 prijs en dat er 'helemaal niets in Amsterdam' was.

"de pijn zit in het feit dat de verwachtingen niet reëel zijn''. Iedereen roept elkaar hiermee na, maar dit is gewoon onzin.

Niemand verwacht dat Feyenoord kampioen wordt en ook de supporters weten dat de derde plaats (voorlopig) het hoogst haalbare is. Echter, het seizoen is dan niet meteen automatisch geslaagd als je ook derde wordt. Het gaat meer om de manier waarop. Een heel seizoen spel laten zien waar geen enkel idee achter lijkt te zitten en structureel verliezen van ploegen in het rechterrijtje, 21 punten achter de koploper eindigen en thuis verliezen van Fortuna, Willem 2 en Ado is gewoon Feyenoord-onwaardig en ook totaal onnodig. Toppunt was in een week tijd verliezen van Trencin en Graafschap en eraan voorbijgaan alsof er niets gebeurd is.

20 mei 2019 om 23:05

Exact.

20 mei 2019 om 23:16

Precies dit dus. Het lijkt wel dat sommige analisten Feyenoord weer heel graag naar de calimero modus toe willen praten. Niemand verwacht een kampioenschap onder stam, maar om nou met z'n allen maar alles te slikken slaat ook nergens op.

Dit ziet en beseft iedereen, ook diehard Feyenoorders. Feyenoord is geen Nederlandse top op dit moment en ze staan dichter bij AZ dan bij PSV of Ajax.. Waarbij een club als Feyenoord, omdat het van topclub naar subtop gaat momenteel ook nog de negatieve effecten daarvan merkt zoals een oud en onrealistisch verwachtingspatroon. Dit leidt dan weer tot teleurstelling.. Bij AZ groeit men gedraagt en blijft de stemming hierdoor positief. Elke keer is er weer groei, verbetering. AZ lijkt mij momenteel voor veel trainers, spelers en directieleden een veel betere werkgever en springplank dan Feyenoord.

De supporters verlangen niet te veel. Ook de supporters zien in dat een derde plaats geen schande is binnen de huidige omstandigheden, maar de manier waarop gaat het om. 5-1 tegen Trencin over twee wedstrijden en punten laten liggen tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap, Excelsior en Groningen kan gewoon als Feyenoord zijnde niet. Dat kan en moet beter.

Dit is toch allang duidelijk. Stuur- en visieloze clubleiding. Befaamde jeugdopleiding waar weinig aan verdiend wordt te weinig echte talenten breken door Malacia-Verdonk-Nieuwkoop niveau NAC. Als je echt mee wilt doen dan kan je ook niet een afscheidseizoen van RVP hosten. De man was klaar en over Clasie begin ik niet eens. Jaap had moeite de knvb cursus af te ronden en heeft geen ervaring.... kampioenschap?! Degradatie . Zonde van die club.

20 mei 2019 om 23:14

Wat kraam je nou voor een onzin uit?

Het enige geluid over het kampioenschap dat ik hoorde kwam bij Feijenoord vandaan, niet van de buitenwacht. Ik denk dat aan het begin van het seizoen de meeste dachten dat Ajax wel even kampioen zou worden en dat PSV tweede zou worden en dat Feijenoord zou moest knokken voor plaats 3

Niet bepaald verrassende uitspraken. In vrijwel alles is Feyenoord een veredelde subtopper. En die status vinden ze prima binnen Feyenoord. Er moet een grondige schoonmaak komen en van mij mogen ze de Vrienden van Feyenoord de absolute macht in handen geven. Laten hun maar de club opnieuw opbouwen. Als ze erin slagen Eenhoorn te strikken is dat al een goed begin.

21 mei 2019 om 06:55

De vrienden van feyenoord wilden ook per se dat stam werd aangesteld, ‘heeft zo’n goeie kop, laat die jongens werken en kan hard zijn.’ Als dit argumenten zijn om beleid te voeren blijf je met deze mensen emotiemanagement voeren

21 mei 2019 om 08:12

Je gaat er met stam flink op vooruit t.o.v. Van Bronckhorst. En met de kandidaten die beschikbaar waren was Stam naar mijn mening de beste keuze. Dus de aanstelling van Stam kan je, gezien je situatie, een goede zet noemen.

21 mei 2019 om 08:29

Ik weet niet of Stam een vooruitgang gaat blijken (ik hoop het). Misschien dat hij voetbaltactisch wel sterker is, dat hoop ik, maar tegelijkertijd is Gio een sterke persoonlijkheid gebleken die stormen kon weerstaan. Bij Stam ben ik bang dat hij vrij snel de handdoek in de ring gooit.

Ik ben een beetje Perez moe! Kan hij ook een keer geen mening hebben over iets. Heel voetbalzone feed zit vol met Perez artikelen, met veelal onzin die hij uitkraamt. Waar ik het meest steil van achterover ben geslagen was toch wel zijn opmerking over dat Hoffenheim wel een geschikte club was voor Ziyech; w

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ClasieMiddenvelder331
T. VilhenaMiddenvelder336
S. BerghuisAanvaller3312
J. ToornstraMiddenvelder328
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
J. van der HeijdenVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

44 jaar
12 fans

In de wandelgangen

Zondag 16 juni
Napoli is weer een stuk dichter bij de komst van James Rodríguez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren