Van Persie: ‘Je kunt ook iemand opbellen, dat zou ik stijlvoller vinden’

Maandag, 20 mei 2019 om

Willem van Hanegem is in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad met enige regelmaat negatief over de prestaties van Feyenoord en aarzelt vervolgens niet om man en paard te noemen. Robin van Persie heeft veel respect voor de oud-speler en coach van de Rotterdamse club, maar vindt de analyses van de trainer in ruste te vaak een negatieve lading hebben.

“Ik moet zeggen dat ik het niet altijd met Van Hanegem eens ben”, opent Van Persie in een interview met FOX Sports. “Ik vind zijn insteek vaak negatief. Dat is niet mijn insteek, ik bekijk het liever positief. Willem is een voetballegende natuurlijk, als iemand z'n mening mag geven, dan is hij het. Alleen: de manier waarop hij dingen brengt, is niet mijn manier. Ik denk dat er andere, betere manieren zijn om iemand te raken.”

“Als je een jonge speler bent en je hoort een pittig verhaal over jezelf, dan kan dat iets met je doen”, vervolgt de onlangs bij Feyenoord afgezwaaide Van Persie. “Ik denk dan: wat is hier het doel van? Het kan ook op een andere manier. Je kunt bijvoorbeeld ook iemand opbellen. Ik zou dat stijlvoller vinden.”

De 35-jarige oud-international van Oranje trok vorige week zondag tegen ADO Den Haag voor de laatste keer het shirt van Feyenoord aan. Zijn afscheidswedstrijd in De Kuip eindigde in mineur, want hij kwam niet tot scoren en stapte met een 0-2 nederlaag van het veld. Het is nog niet bekend of Van Persie als trainer of in een andere hoedanigheid terugkeert in de voetballerij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door crazymadness)

Mijn respect voor de mens van Persie is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid. Hij laat mensen in hun waarde en blijft netjes, maar geeft wel duidelijk aan wat hij vindt. Ik ben heel benieuwd wat voor hem de volgende stap wordt in zijn leven.

20 mei 2019 om 17:47

Eens, het is echt 180 graden gedraaid vergeleken met die jongen die bij Jack tekeer ging over Pierre. Misschien schuilt er wel een goeie coach/manager in hem.

20 mei 2019 om 19:05

Ik denk daar inderdaad echt precies hetzelfde over. Toen hij bij feyenoord vertrok begon ik net met voetbal kijken en vond ik hem helemaal niks. Maar vanaf zijn tijd bij Manchester besloop me steeds meer het gevoel na interviews dat ik hem misschien wel fout had beoordeeld (misschien wel mede door de insteek van de media, maar ook door zijn eigen gedrag natuurlijk).

Je merkt dat hij bij Feyenoord echt wordt gewaardeerd door zijn ploeggenoten. Die waardering krijg je toch alleen als je als captain je team weet te motiveren. Dit had een Robben ook bijvoorbeeld. Je kon het niet met hem eens zijn, maar je had wel respect voor het figuur Robben.

Ik zie in Van Persie wel echt een Guardiola achtige manager op het veld. Rustig en gentleman achtig maar wel duidelijk

20 mei 2019 om 19:29

Misschien is het een hele andere wereld toen Willem zelf voetbalde is niet te vergelijken wat de media tegenwoordig doet natuurlijk

Aldus vPersie die zn hele carrière (op dit laatste seizoen) puur en alleen aan zichzelf dacht en regelmatig botste met de pers en bij Oranje! En dat pappen en nathouden wat vPersie deed bij Feyenoord werkt ook niet. Ik vind van Hanegem kritisch maar niet te itt sommige Analisten! Goed genoeg oud genoeg en dus hoort kritiek er zeker bij.. worden over algemeen goed betaalt en deze jonge spelers kunnen kritiek van vHanegem beter oppikken en wat mee doen

20 mei 2019 om 17:56

Jij vindt dat over het algemeen voetballers niet aan zichzelf denken? Haha. Dat is dan een hele grote misvatting. Van Persie bedoelt vgm ook dat Van Hanegem vaak kritisch is, zonder zelf met een oplossing te komen. Als speler kan je daar heel weinig mee vind ik. Net zoals bij Maher vandaag. "Ja kan alleen ballen brengen". Wat moet Maher daarmee dan?

20 mei 2019 om 18:20

Waarom zou Willem.met oplossingen moeten komen? Hij schrijft stukkies en geeft zijn mening.

Daarbij is hij van de oude stempel, niet pappen en nathouden flauwekul van tegenwoordig.

20 mei 2019 om 18:44

Ik pretendeer ook niet dat Willem dat zou moeten doen. Van mij mag die zo zuur zijn als hij wilt. Het zou hem in ieder geval sieren. Hij heeft altijd gezegd dat die bereid is om het Nederlands voetbal of Feyenoord te helpen. Willem weigert een officiele functie te bekleden. Wellicht dat hij dat wel via zijn visie in zijn columns zou kunnen doen. Of zoals Van Persie aangeeft, opbellen, al kan ik niet beoordelen of van Hanegem dat wel of niet doet.

20 mei 2019 om 19:41

Heeft niks met zuur te maken, dat is zoals hij is, 'oudere mentaliteit'.
En natuurlijk heeft hij dat gezegd, maar er is ook een tijd gekomen om dat niet meer actief te doen of willen/kunnen doen. Willem is 75 geworden, en als hij nog actief had willen zijn in het voetbal had hij een paar weken geleden kunnen'maar geef hem groot gelijk dat hij het niet gedaan heeft.

Misschien via zijn columns, zoals je schrijft wel een goed idee.

Maar opbellen, ik mijn optiek zou hij dat niet hoeven doen, daar hebben ze tegenwoordig vele mensen binnen de clubs voor

20 mei 2019 om 17:56

Jij weet duidelijk niet waar je over praat. Van Persie staat er al jaren om bekend dat hij jeugdspelers goed begeleidt.

20 mei 2019 om 18:02

Hij zegt niet dat Willem zijn harde worden voor zich moet houden. Hij zegt alleen dat het soms effectiever gebruikt kan worden. Of in ieder geval, dat hij het anders zou doen.

Ik ben het niet 100 met van Persie eens, soms moeten spelers inderdaad gewoon even horen dat ze slecht hebben gespeld. Een ongezouten mening hoort er bij. Is ook onderdeel van de Nederlandse en vooral de Rotterdamse cultuur.

Robin heeft denk ik in Engeland gezien dat het ook anders kan, nou prima. Niets mis mee. Ik vind het mooi hoe voorzichtig hij is als hij praat over voetbal en voetballers een enige status. Zie je ook als hij praat over Bergkamp, Van Basten en andere grootheden. Ook hier leid hij zijn kritiek goed in. Zo stelt hij het voorop dat Willem een held is. Respect staat altijd op een. Dat vind ik mooi, zo hoort het.

Een aantal (veel?) van de jonge spelers worden al teveel gepamperd en tonen dan ook verwend gedrag. Ik heb de collums van Willem niet gelezen maar hij krijgt geloof ik betaald om daar zijn mening te geven en heeft een kritische blik. Daar is niks mis mee, tuurlijk kan je ook positieve dingen meer benoemen, maar als je beter wilt worden als team/speler moet je probleemgebieden eerst benoemen en ze dan aanpakken,

Ja je kan ze opbellen, maar veel spelers luisteren niet naar tips of persoonlijke begeleiding meer en gaan pas echt wat doen wanneer in de media (soms onterecht) ze aangepakt worden. Daarnaast wil het volk gewoon weten wat Willem vind van de huidige gang van zaken.

Robin is absolute favoriet van mij als speler en als mens ook prima denk ik, alleen gaat hij dan nooit in de media kritisch zijn naar (jonge) spelers en belt hij ze altijd eerst even op? Want als je dat dan niet doet ben je hypocriet bezig!

mooi verhaal van Van Persie maar een analist zit er niet om spelers te motiveren, maar om te zeggen wat hij in een wedstrijd heeft gezien

RvP is een kloon van Kuyt geworden, de ideale schoonzoon uithangen daar kweek je sympathie mee .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1658 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren