Ajax-aankoop: ‘Ik hoop ooit net zo goed te worden als Maxwell’

Maandag, 20 mei 2019 om

Lisandro Martínez is na Kjell Scherpen, Razvan Marin en Kik Pierie de vierde aanwinst van Ajax voor volgend seizoen. De 21-jarige Argentijnse verdediger, afkomstig van Defensa y Justicia, tekent bij een succesvolle medische keuring een vierjarig contract met de kersverse kampioen uit Amsterdam, met de optie op een seizoen extra. De Telegraaf sprak maandag op Schiphol met de nieuwbakken Ajacied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door arepa)

Eindelijk proactief spelers vastgelegd. Hele voorbereiding meedraaien en rustig inpassen! Ben erg benieuwd naar zn kwaliteiten

20 mei 2019 om 19:20

Hoe bedoel je eindelijk? Overmars doet bijna niet anders dan proactief spelers vastleggen de laatste jaren. Magallan, bandé, neres zijn voorbeelden van spelers die al vroeg werden gehaald om alvast te kunnen wennen.

20 mei 2019 om 21:09

Kijkend naar de afgelopen seizoen (voor afgelopen seizoen) begon Ajax pas te kopen voordat er verkocht werd. Nu heeft Ajax een bredere selectie en kun je een uitgaande transfer opvangen omdat je de opvolger al in huis hebt

Erg benieuwd naar deze speler. Veel goede verhalen gehoord en op Youtube ziet het er allemaal positief uit, het blijft altijd afwachten natuurlijk.
Blij dat hij zowel in het centrum als op de linksback positie kan spelen, toch handig multifunctionele spelers! Hierdoor kan je Blind af en toe doorschuiven naar het middenveld en Martinez in het centrum.

Dat hopen wij ook Lissandro! Maxwell, wat een sierlijke maar bovenal erg goede back was dat zeg. Denk wel een van de beste backs die Ajax gehad heeft!

20 mei 2019 om 17:24

Maxwell is zeker wel de beste back van de laatste 20 jaar die Ajax heeft gehad.

20 mei 2019 om 18:40

Chivu voor mij

20 mei 2019 om 18:52

Chivu was geen back..

20 mei 2019 om 18:55

Nee klopt, had erover heen gelezen. Dacht dat het over verdedigers ging haha

22 mei 2019 om 16:36

Oei, was hem even vergeten, maar die mag van mij ernaast.

20 mei 2019 om 17:41

Trabelsi blijft mijn nummer 1.

20 mei 2019 om 18:13

Trabelsi was leuk maar komop, beste back? Dan was Grygera ook top zeker. Trabelsi had een loopvermogen van heb ik jou daar, maar de techniek van Maxwell, jaren in de absolute top daarna gespeeld en Braziliaans team, dat is toch ff wat anders toch? Eerlijk is eerlijk

Ben erg benieuwd naar deze gozer. Hopelijk past ie zich goed aan en kan ie gelijk LCV gaan spelen waardoor Blindje naar het middenveld kan. Heerlijk middenveld heb je dan, Blind - Van de Beek - Marin. Nu nog een (kop)sterke RCV als vervanger van Mdl, lekker bezig Marcie Netto!

20 mei 2019 om 17:01

Ik zie liever dat Ajax Alena gaat huren van Barcelona voor twee seizoenen door middel van dat samenwerkingsverband dat beide clubs willen aangaan.

20 mei 2019 om 17:02

Ik heb liever dat Ajax niet leent maar gewoon koopt of de jeugd de kans geeft.

20 mei 2019 om 17:05

Welk samenwerkingsverband ?

20 mei 2019 om 17:06

Huren en spelers opleiden van Barca? Begrijp me niet verkeerd, ik vind Barca een prachtige club, maar je moet niet een satelliet club van Barca willen worden.

20 mei 2019 om 17:09

Ik heb liever meer kwaliteit. Alena lijkt mij een paar klasses beter dan Marin. Marin mag dan reserve zijn of op de positie van Schone spelen als hij dat kan. Na 2 seizoenen kan Unuvar het plekje van Alena overnemen. Zie het als een goede tussenoplossing.

20 mei 2019 om 18:23

Idd van de Sar zei dat ook al en zou bespottelijk zijn.

20 mei 2019 om 17:01

Misschien is Koulibaly nog beschikbaar als RCV, anders Skriniar 😉

20 mei 2019 om 17:03

Misschien heeft Bram van Poolen zin in een seizoentje Ajax

20 mei 2019 om 17:05

Dat hoeft van mij dan weer net niet.

20 mei 2019 om 17:27

Denk idd dat Koulibaly en Skriniar wel oren hebben naar een stapje omlaag ja. In de Serie A kunnen ze nauwelijks bijbenen.

Het werd al eerder aangehaald maar Ajax lijkt nu meer een koopclub te gaan worden en massaal 'talent' te kopen dan dat ze zelf opleiden. Niks mis mee natuurlijk als er 1 op de 5 echt voor een groot bedrag weg gaat mogen de andere 4 mislukken en dan maak je nog steeds winst maar als ze zo door gaan staat er over 1 a 2 jaar geen eigen opgeleide speler meer in de basis, dat is toch niet echt de 'ajax filosofie'.

20 mei 2019 om 17:01

Onana, Lamprou, Mazraoui, Veltman, De Ligt, Blind, Gravenbergh, De Wit, Ekkelenkamp, Lang, Vd.Beek, Frenkie, Dolberg, Cerny hebben allemaal in de eigen jeugdopleiding gespeeld. Dat is 70% van de hele selectie. Ik zie het probleem niet? Noem 1 club die dat ook heeft?

20 mei 2019 om 17:24

Dolberg? Frenkie? Onana? Ja, zo kan je alles wel eigen jeugd noemen. Het zijn gewoon aankopen en heeft weinig met opleiden te maken. Ajax is, zeker voor Nederlandse begrippen, een koopclub. Maakt dat iets uit? Als dat hen sterker maakt, prima toch?

20 mei 2019 om 17:26

Jij noemt ze eigen jeugd. Ze hebben in de eigen jeugdopleiding gespeeld dat betekent dat ze gedeeltelijk zijn opgeleid door Ajax. Als ik ergens een 1 jarige opleiding ga doen ben ik ook gedeeltelijk opgeleid via die 1 jarige opleiding.

20 mei 2019 om 17:44

Hele kromme vergelijking. In jou ogen is dus bijvoorbeeld Vinicius ook eigen jeugd van Real Madrid? Die heeft ook fftjes in het jeugdteam van Real Madrid gespeeld.

20 mei 2019 om 17:46

Klopt niet wat je zegt. Vinicius heeft voor het eerste van Flamengo gespeeld en is daarna naar het eerste van Real Madrid gegaan. Nogal een verschil met Onana, Frenkie en Dolberg die minimaal 1 jaar in de jeugd bij Ajax hebben gespeeld. Oorspronkelijk en voor de meeste tijd zijn ze door Barcelona, Willem 2 en Silkeborg opgeleid maar dus ook gedeeltelijk door Ajax. Sterker nog: als ze niet gedeeltelijk door Ajax waren opgeleid waren ze waarschijnlijk nog niet zo ver in hun ontwikkeling geweest als nu.

20 mei 2019 om 17:03

Ajax haalt al tientallen jaren overal spelers weg. Het enige verschil is dat ze nu iets betere spelers kunnen halen dan voorgaande jaren. Toch kreeg eigen talent altijd al de kans en daar zal weinig in veranderen.

Klagen dat over 1 a 2 jaar geen eigen talent meer in de basis staat, terwijl Ajax zojuist op een haar na de CL-finale heeft misgelopen met Veltman, Mazraoui, de Ligt, Blind, van de Beek en Frenkie de Jong als belangrijke spelers. Neem daar nog Dolberg en Onana bij die een aantal jaren in de jeugdopleiding hebben rondgelopen en spelers die gedurende het seizoen hebben mogen ruiken aan het eerste elftal, zoals de Wit, Ekkelenkamp, Gravenberch en Lang. Ik vind het hilarisch. Noem eens die jeugdspelers van Liverpool en Spurs die zulke belangrijke rollen hebben gespeeld als de eerste namen die ik noemde.

20 mei 2019 om 17:53

Mocht jouw verhaal kloppen, dan zou Ajax op PSV beginnen te lijken, maar dat klopt niet helemaal. Wel heeft Ajax - mede door de sportieve en (vooral) financiële mogelijkheden - de scouting voor de Jong elftallen geïntensiveerd. Wat inhoudt dat er ook meer wordt gekeken naar de talenten van andere Bvo’s. AZ is daar recentelijk het “slachtoffer” van geworden en Feijenoord kan daar nu ook over mee praten. Daarnaast kan Ajax het zich financieel ook permitteren te scouten in het duurdere segment; zowel buitenlandse talenten als ook gearriveerde spelers. Blind en Tadic zijn daar de voorbeelden van. Nu ook zonder blikken of blozen aan een speler als Bergwijn kan worden getrokken geeft wel aan in welk opzicht Ajax de koers heeft verlegd. Het tweesporenbeleid houdt in nog meer inzetten op de jeugd en het halen van - voor Eredivisie begrippen - beste spelers. Natuurlijk tot op zekere hoogte, want ik denk niet dat Ajax meer dan 20 miljoen voor een speler gaat betalen - mits deze van buitencategorie is. Maar dan nog bestaat er voor Ajax een soort van financieel plafond. Dus kopen is deels waar, maar dat gebeurt bij iedere club, maar Ajax wil wel degelijk afhankelijk blijven van “eigen” jeugd. In dat opzicht begint PSV (eindelijk) een beetje op Ajax te lijken. Ook daar wordt ingezien dat dat model zo gek nog niet is. Mede gelet op de recentelijke doorbraak van een aantal prima talenten! En ook PSV “plukt” jeugdspelers van andere Bvo’s. Dus wat is nu een koopclub?;-)))

Voor het eerst sinds mijn twee weken ban maar weer eens een reactie. Geen kwaad woord over voetbalzone.nl hoor, ik heb het er zelf naar gemaakt. Ik kan soms doorslaan, 500 likes op grappen krijgen en daarna diezelfde grap hopend op nog zo’n fuifnummer nog 5 x maken... maar goedn topic: speelt Ajax hiermee tevens in op mogelijk vertrek van landgenoot Tagliafico?

20 mei 2019 om 17:02

Nee, Nico blijft bij Ajax

20 mei 2019 om 17:04

Tagliafico heeft onlangs een contract getekend met de belofte dat hij nog minimaal 1 seizoen blijft. Indien dit dus de vervanger van Tagliafico wordt, zal nico in de zomer van volgend jaar verkocht worden, zodat deze jongen LB kan gaan voetballen. Het kan ook dat hij LCV komt te staan en Blind doorschuift naar het middenveld. Als dat zo is zal er wel een kopsterk RCV moeten komen om voor zijn lengte te compenseren.

20 mei 2019 om 17:16

Boeiend. Ontopic: dat ligt eraan of ze een linksback of centrale verdediger in hem zien.

20 mei 2019 om 19:05

Als je je er even in verdiept weet je dat Tagliafico sowieso nog een jaar bij akax blijft

Heb net even een compilatie van voetballende acties van deze speler bekeken. Hij oogt heel comfortabel aan de bal en heeft een goede pass in de benen. Speelt zowel in het centrum als ook op de linksback positie. Verdedigend weinig acties, maar grijpt bij gelegenheid kordaat in. Is een ander type dan Tagfiaglico; lijkt inderdaad veel meer op Maxwell. Zo op het eerste gezicht een prima aanwinst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Real Madrid mengt zich opnieuw in de strijd om Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren