‘Hij heeft verschillende eigenschappen waarmee hij perfect bij Ajax past’

Dinsdag, 21 mei 2019 om

Na Razvan Marin, Kjell Scherpen en Kik Pierie is maandag de vierde zomerse aanwinst van Ajax in Amsterdam gearriveerd. Lisandro Martínez doorliep met succes de medische keuring en zette zijn handtekening onder een vierjarig contract, dat hem tot medio 2023 aan de kersvers kampioen van de Eredivisie verbindt. Wie is de 21-jarige verdediger, die te boek staat als een ‘betere en slimmere versie van Nicolás Tagliafico’?

Martínez had slechts twee seizoenen nodig om zijn naam te vestigen in Argentinië. Hij werd geboren in Gualeguay, gelegen ten oosten van Rosario, en zette bij de lokale clubs Club Urquiza en Club Libertad zijn eerste stappen in het voetbal, alvorens hij in de jeugdopleiding van Newell’s Old Boys terechtkwam. “Ik kon me niet voorstellen dat ik zo'n kans zou krijgen, omdat ik niet had gepland om Gualeguay te verlaten. Het was een prachtige kans, dus ik twijfelde niet. Het heeft me veel gekost, omdat ik verwijderd was van vrienden en familie. Maar ik was gefocust op mijn doel, omdat ik dit wilde bereiken en ik ben erin geslaagd om me aan te passen”, zei Martínez in een interview met El Diá de Gualeguay. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Newell’s Old Boys en maakte voor die club op 27 juni 2017 op negentienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal, toen hij negentig minuten in het veld stond in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Godoy Cruz.

Op dat moment was Martínez al jeugdinternational, daar hij met Argentinië Onder-20 in 2017 deelnam aan de Copa América. Ondanks dat hij te boek stond als groot talent, liet Newell’s Old Boys hem twee jaar geleden op huurbasis vertrekken naar Defensa y Justicia. Helemaal toevallig was het niet dat de club uit Florencio Varela, een buitenwijk van Buenos Aires, bij Martínez uitkwam. Defensa y Justicia werd op dat moment getraind door Juan Pablo Vojvoda, die daarvoor het tweede team van Newell’s Old Boys onder zijn hoede had. In zijn eerste seizoen bij Defensa y Justicia was Martínez direct basisspeler, waardoor hij totaal 21 competitiewedstrijden speelde. Halcón eindigde in die jaargang verrassend als negende, terwijl Newell’s Old Boys zichzelf juist onderin de Primera División terugvond. Defensa y Justicia nam Martínez na dat seizoen voor een bescheiden bedrag van 725.000 euro definitief over van het financieel geplaagde Newell’s Old Boys, al behield die club wel een deel van de transferrechten.

Afgelopen seizoen vestigde Martínez definitief zijn naam in het Argentijnse voetbal. Defensa y Justicia schreef geschiedenis met de tweede plaats in de Primera División achter kampioen Racing Club, wat de beste prestatie in de clubhistorie is. Martínez speelde in alle 25 competitiewedstrijden mee, in het gros als centrumverdediger. De Ajax-aanwinst kan ook als linksback uit de voeten, maar speelde het grootste deel van zijn wedstrijden in dienst van Defensa y Justicia in het hart van de defensie. In maart werd Martínez beloond voor zijn ijzersterke seizoen met de eerste oproep voor de nationale ploeg van Argentinië, voor wie hij in de met 3-1 verloren oefeninterland tegen Venezuela zijn debuut maakte. In gesprek met Varela al Día vertelde Martínez over de eerste ontmoeting met Lionel Messi.

“Het was een prachtige ervaring. Hij is een goed persoon en geeft altijd het uiterste voor het Argentijnse team. Messi geeft je het voel dat hij gewoon een speler is, ondanks dat hij de beste ter wereld is. Hij is heel bescheiden, een positieve leider en ik heb ervan genoten om met deze spelers te trainen. Ik had het genoegen om mijn debuut te maken terwijl hij op het veld stond, daar ben ik heel gelukkig mee”, zei Martínez. Door Argentijnse media werd hij bestempeld als een van de meest veelbelovende spelers van de Primera División en het mag geen verrassing heten dat zijn naam de afgelopen maanden meer dan eens in verband werd gebracht met een stap hogerop. In Argentinië hield men er lang rekening mee dat Martínez naar River Plate zou verkassen. In april liet de enkelvoudig Argentijns international nog weten dat hij geen haast had met een beslissing over zijn toekomst, dat hij zich op zijn plek voelde bij Defensa y Justicia en dat hij nog niet met River Plate had gesproken. “Ik zie de geruchten als compliment. Als iets concreet is, gaan we praten en dan zien we wel wat het beste is voor mijn carrière.”

De cijfers van Martínez in dienst van Defensa y Justicia.

Na het seizoen was er ook interesse vanuit Europa en Mexico, maar klaarblijkelijk was Ajax het meest slagvaardig. De Amsterdammers tellen naar verluidt een bedrag van zeven miljoen euro neer en een deel van dit bedrag zal nog naar Newell’s Old Boys gaan. De Argentijnse journalist Peter Coates schreef op Golazo Argentina dat hij Martínez bij Ajax vindt passen. “Hij is technisch superieur, comfortabel aan de bal en heeft een hele goede pass, eigenschappen waarmee hij perfect bij Ajax past. Ondanks dat hij betrekkelijk klein is, is Martínez verrassend goed in de lucht. Zijn inzicht en kwaliteiten aan de bal zijn goed en met zijn snelheid en passing heeft hij het vermogen om als centrumverdediger, linksback of middenvelder te spelen”, aldus Coates. Journalist Duncan Edwards is in gesprek met Goal dezelfde mening toegedaan. “Zijn sterke punten zijn zijn onberispelijke timing als het aankomt op het inzetten van een tackle en zijn kwaliteiten in balbezit. Bij Defensa y Justicia is hij meestal de eerste speler die in balbezit komt in de achterhoede. Het is een ploeg die net als Ajax graag vanuit balbezit wil spelen, dus dat past zeker bij zijn talenten. Hij is ook veelzijdig, zo speelde hij dit jaar als centrale verdediger en linksback.”

Grads Frühler, scout in Zuid-Amerika, liet tegenover De Telegraaf weten dat Martínez een ‘betere en slimmere versie van Tagliafico is’. “Nico werd weleens vergeleken met Maxwell, maar daar deed je Maxwell mee tekort. Hij was een stilist pur sang, Tagliafico meer een bijter. Maar Martinez heeft wel veel weg van Maxwell”, aldus Frühler. De vraag is voor welke positie Ajax Martínez naar Amsterdam haalt. Argentijnse media bestempelen hem als de eventuele opvolger van Matthijs de Ligt, omdat hij in eigen land toch voornamelijk gezien wordt als centrumverdediger. Op deze positie leek Martínez ook kans te maken op deelname aan de Copa América, maar bondscoach Lionel Scaloni nam hem niet op in de voorselectie. De afgelopen tijd is ook meer dan eens de vergelijking gemaakt met Tagliafico, die komende zomer in Amsterdam zal blijven. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat Ajax met de komst van de veelzijdige Martínez uitstekende zaken heeft gedaan.

Erik ten Hag tegen fans: 'Ik hoor jullie niet!' | HULDIGING
Meer video's

Poll

Denk jij dat Lisandro Martínez een aanwinst voor Ajax is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Eerst maar eens zíen.. de nieuwe, de betere versie van... 9 van de 10x teleurstelling bij het geen mee vergeleken.

20 mei 2019 om 13:42

Met zijn woordkeuze ben ik het ook niet eens. Is een totaal andere type voetballer. Op basis van de beelden die ik heb gezien ben ik wel erg onder de indruk van zijn opbouwende kwaliteiten. Heeft echt een hele goede inspeelpass. Is totaal niet van het balletje breed, maar speelt echt in de diepte en heeft ook een enorm goede crosspass. Ook de volgers van het Zuid-Amerikaanse voetbal zijn lovend over hem en zien Ajax als de perfecte volgende stap in zijn carrière.

Zelden zo'n gehypte onbekende verdediger gezien : p Ben benieuwd!

20 mei 2019 om 20:19

Bijv. Davinson Sánchez vergeten?

20 mei 2019 om 21:37

Point taken : p

20 mei 2019 om 23:48

Mwah hij werd vooral opgehypt (terecht) door de interesse van barcelona destijds.

Echt belachelijk dat deze jongen al zo veel druk opgelegd krijgt om beter te zijn dan Tagliafico.. Een speler die zich vanaf het begin in de basis geknokt heeft en met zijn strijdlust en passie een van de lievelingspelers van de fans is geworden. Krijgt op deze manier veel te weinig respect. Geweldig ook dat hij nog een jaar blijft; laten er meer dat voorbeeld volgen! En hopelijk kan deze jongen het daarna overnemen en net zo goed zijn

20 mei 2019 om 13:20

Ja ook lekker voor deze gast. Met Blind en Tagliafico kun je ervan uitgaan dat hij de eerste seizoenshelft zeker, heel weinig gaat spelen. Ook helemaal niet gek. Maar met zoveel mooie woorden wil iedereen hem natuurlijk direct zien.

20 mei 2019 om 13:38

Blind Kan nu Misschien eindelijk weg van de CV positie en naar zijn vertrouwde nummer 6 positie schuiven en die overnemen van Schöne

21 mei 2019 om 19:33

Nee, Blind was geweldig als CV, Ten Hag gaat hem daar echt niet weghalen, zeker niet aangezien onze andere CV ook al vertrekt. Marin is al gehaald als opvolger van Schone.

20 mei 2019 om 13:24

Deze gast is heel goed. Er wordt niet overdreven

20 mei 2019 om 20:17

@dc00l

Quote: "echt belachelijk dat deze jongen al zo veel druk opgelegd krijgt om beter te zijn dan Tagliafico.. ".

Maakt helemaal niets uit. Bij Ajax is er altijd druk en als je daar niet mee kan omgaan, ben je sowieso niet geschikt voor Ajax en ga je het sowieso niet redden in de Arena.

22 mei 2019 om 02:46

Hij zal eerst in de luwte mogen wennen en spelen. Hij heeft prachtige leermeesters boven zich. Wat ik alleen maar toejuich. Als hij echt zo goed is krijgt hij vast zijn minuutjes af en toe wel. Het zal even afwachten en aankijken zijn, hoe de ploeg zich ontwikkelt. Marin is gehaald als 6 volgens mij, daar waar Blind een eventuele optie is als er bv een blessure is of een andere tactiek gevraagd word. Of wanneer deze jongen snelle stappen maakt als CV. Maar heb zelf het gevoel dat hij meer als linksback word gezien en gehaald. Daarbij denk ik en hoop ik dat Marin ook niet zomaar even van de 6 positie word gespeeld. Maar kan ook nog Schone de plek gaan kosten. We zullen zien hoe het gaat lopen. Ik heb zin en vertrouwen in het nieuwe seizoen. Hoop dat er veel blijven. En anders echt waardige vervangers worden aangetrokken. Wat nog een mooie klus is en word voor Overmars en consorten.

Grads Fuehler roeptoetert over Lisandro Martã­nez: 'hij is de betere en slimmere versie van Nicolas Tagliafico'. Fuehler doet net of Tagliafico niet zo slim is. 'eerst zien en dan geloven', zou de apostel Thomas zo'n 2000 jaar geleden geroepen hebben. .

20 mei 2019 om 14:59

Tagliafico is goed, maar zeker niet slim. Hij maakt regelmatig hele domme overtredingen en pakt daardoor domme kaarten.

Leuk en aardig al die vergelijkingen met Taglia maar dit is gewoon een centraal achter die op linksback Kan maar dat is niet zijn beste positie vind ik, bij DyJ heeft hij dit jaar bijna alleen maar centraal gestaan

20 mei 2019 om 16:12

Baseer je dat op het internet of heb je daadwerkelijk wedstrijden gekeken?

20 mei 2019 om 22:04

Ik heb daadwerkelijk wedstrijden bekeken. Ik ben zelf Argentijns namelijk, heb hem ook live aan het werk gezien dit seizoen

21 mei 2019 om 10:59

Top, dan kan ik je mening waarderen 😜

21 mei 2019 om 23:53

@gdoncabalitto

hij is maar 1.78 meter lang. hoe ga je die dan in je centrum zetten? ik zeg niet dat je niet de waarheid spreekt maar ik vind het gewoon erg vreemd van die club waar hij vandaan komt om hem in het centrum van de verdediging te zetten. of er moet een gozer van 2 meter naast hem hebben gestaan, dan het misschien kunnen

Het lijkt me in ieder geval niet heel handig als hij naast Blind centraal gaat spelen. Twee kleine centrale verdedigers die ook nog eens allebei links zijn is vragen om problemen.

Ik zie alweer dat ik niet de enige ben die deze titel raar vind . Kom op hey een betere versie als Tagliafico, dat gaat echt moeilijk worden hoor. Laat deze jongen eerst eens acclimatiseren en zijn debuut maken voordat er allerlei belachelijke vergelijkingen worden gemaakt.

Zoals ik dat met elke aankoop heb bij Ajax, eerst zien dan geloven.

We gaan het allemaal zien.. Helaas pas over een heleboel voetballoze weekjes..

De meeste mensen kijken bij een bericht van zn speler youtube compilaties. Ja sorry maar dan is matavz in de komende 8 min beter dan aguero. Wacht nou eerst maar eens af. Het verleden heeft al te vaak anders bewezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren