‘Zidane vond het essentieel om Cristiano te behouden en hem te verkopen’

Maandag, 20 mei 2019 om

Gareth Bale geldt dit seizoen als een van de symbolen van een mislukt jaar bij Real Madrid en het begint er steeds meer op te lijken dat de Welshman aankomende zomer gaat vertrekken uit het Santiago Bernabéu. De aanvaller bleef zondag, tijdens wat zijn afscheidswedstrijd tegen Real Betis had kunnen worden, negentig minuten op de bank en oud-voorzitter Ramón Calderón denkt dat de verstoorde verstandhouding tussen Bale en trainer Zinédine Zidane niet meer te lijmen is.

“Zidane is geen fan van hem: hun relatie zal ten einde komen”, steekt de oud-preses van de Koninklijke van wal in gesprek met de BBC. “Het lijkt erop dat dit zijn laatste wedstrijd bij Real Madrid was. Zidane dacht vorig jaar, voordat hij vertrok, dat het essentieel zou zijn om Cristiano Ronaldo te behouden en Bale te verkopen. Ze besloten echter om dat niet te doen.”

“Het lijkt er nu op dat het onmogelijk voor hem is om te blijven… vanwege de trainer en vanwege zijn relatie met de fans. Ze denken dat hij niet toegewijd is en dat is een probleem. Hij kan het beste vertrekken en hij zou de kans moeten aangrijpen zodra die zich voordoet.” Calderón weet echter ook dat het salaris dat Bale incasseert in Madrid een obstakel vormt: “Misschien vertrekt hij op huurbasis.”

“Het is een probleem als een trainer en een speler het niet met elkaar kunnen vinden, je moet dan elke optie bekijken om tot een oplossing te komen. Het probleem is dat hij veel verdient (naar verluidt 31 miljoen euro op jaarbasis, red.). Hij heeft vanaf het begin weinig geluk gehad in Madrid. De fans dachten dat hij voor dat geld beter zou zijn dan Cristiano, maar dat was echt onmogelijk. Het wordt een moeizame scheiding. Ze zullen op zoek gaan naar een club die hem wil huren of misschien een transfer voor een laag bedrag.”


Poll

Denk jij dat Gareth Bale volgend seizoen nog voor Real Madrid speelt?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door almachtig)

Als Bale roept dat hij gewoon 31 miljoen per jaar wilt en anders niet weggaat dan denk ik niet dat er veel hongerige clubs zijn. Ik denk ook niet dat veel supporters op hem zitten te wachten.

Met zo'n salariseis haal je liever Sane of een andere wereldspeler.

20 mei 2019 om 10:20

Volgens mij haal je sane binnen voor max 9M per jaar.

Tja, vrij logisch dat Zidane liever Ronaldo wilde behouden dan Bale. Hoewel ik toch vind dat er een beetje dramatisch gedaan wordt over zijn bijdrage aan Real in zijn tijd daar. Heeft regelmatig belangrijke goals weten te scoren, waaronder in de CL. Wel is waar misschien te weinig gebracht, maar een teleurstelling wil ik het nu ook weer niet noemen. De koek is op. Bale verkopen en plaats in het salarishuis creëren voor de enige echte nieuwe galacticto die er is, namelijk Mbappe.

20 mei 2019 om 10:01

Galactico’s worden al een tijdje niet gekocht, die bijnaam behoort nu tot transfers van Barcelona.

20 mei 2019 om 10:13

Na zo'n dramatisch seizoen gaat Madrid natuurlijk de markt op en dat doen ze niet om relatieve nobody's te kopen en die verder te ontwikkelen.

De club zal een statement willen maken en dan kan je er toch niet omheen dat er wel degelijk een 'galactico' aankoop gedaan zal worden. Of wellicht meer dan 1.

20 mei 2019 om 10:35

Ik ken nog een galactico, hij heet De Ligt.

20 mei 2019 om 10:53

De komt van Golden Boy winnaar De Ligt zou ik met beide handen omarmen. Wat een fantastische jonge god is dat zeg, en zo veel rust al op die jonge leeftijd. De Ligt en Mbappe moeten samen toch wel minimaal 250 a 300 gaan kosten ben ik bang? Dan is een verkoop van Bale, en eventueel nog meer spelers, geen gekke gedachte.

20 mei 2019 om 11:25

Mbappe gaat zelf alleen als minimaal 250/300 miljoen kosten. Die Arabieren gaan hun sterspeler niet laten gaan, kijk naar Marquinhos, Silva, Verratti en Rabiot die allen rond waren met Barca maar niet wegkwamen. Rabiot werd zelf verbannen

20 mei 2019 om 11:17

Je gaat er zeer lichtjes over, maar Bale verkopen gaat een zeer moeilijke opgave worden. Real mikt op een bedrag tussen de 80 en 100 miljoen. Dat gaat gewoon geen enkele club voor deze Bale op tafel leggen natuurlijk. Ze gaan dus ofwel hun vraagprijs serieus moeten laten zakken, of een andere constructie moeten uitzoeken. Dat laatste acht ik het meest waarschijnlijk, dus het zal wel een ruildeal of een huurconstructie worden. In beide gevallen zit je echter nog steeds met een groot probleem en dat is het gigantische salaris dat Bale nu opstrijkt. Dan is het aan Bale om serieus in te leveren en de vraag is of hij dat wil doen.

Volgens mij zal het dan ook een huurconstructie (met aankoopoptie) worden waarbij Real misschien nog een deel van het salaris ophoest. Het is dan te hopen dat hij zijn spelvreugde en vorm terugvindt bij zijn nieuwe club en dat je hem over een jaar definitief van de hand kan doen.

Na wat ik van Bale heb gezien dit jaar, zou ik er als club alleszins mijn handen niet aan verbranden. Genoeg andere (en jongere) opties op de markt denk ik dan.

Bale heeft geweldige dingen gedaan voor Real maar is te vaak uit met een blessure. Het is erg jammer maar hij kan beter naar een andere club gaan. Misschien Sane of Sancho als opvolger halen. Bale zou misschien terug kunnen naar Tottenham als ze Son verkopen.

20 mei 2019 om 13:58

Sancho? Die speelt net een seizoen leuk. Daar moet je als Real Madrid zijnde niet eens aan beginnen. Sané daarentegen is een speler van absolute klasse die goed bij Real zou passen.

20 mei 2019 om 14:02

Heb je gelijk in maar zoveel keus is er niet voor op rechts.

Toch wel bizar hoe het met Bale gelopen is. Vraag me toch af of het helemaal aan hem zelf ligt. In de wedstrijden die hij op het veld staat speelt hij toch vrijwel nooit onder de 5.

Ik hoop dat een club als Tottenham of United hem zal kunnen oppikken deze zomer. De situatie zoals die nu is heeft niemand baat bij.

20 mei 2019 om 10:10

Hij speelt wel vaak onder de 5, en bij Real moet je minstens een 7/8 scoren per wedstrijd. Als je een 5 scoort is dat toch geen Real materiaal?

20 mei 2019 om 10:14

Het ligt misschien niet aan hemzelf. Wel zozeer aan het feit dat het Spaanse voetbal ‘te hoog gegrepen’ is voor hem. Te technisch. En voor 100milj. mag je wel wat meer verwachten op 6j Real. Ipv 2 belangrijke goals!! (Want meer heeft hij echt niet gebracht!)

20 mei 2019 om 12:18

alleen zijn eerste jaar was hij geweldig, hij werkte voor het team en speelde in team verband met elke wedstrijd minimaal een assist.. maar na dat jaar begon hij zichzelf de ster te vinden van het team en begon meer voor zichzelf te spelen, geen vuile werk opknappen en uit moeilijke hoeken proberen te scoren terwijl een ander speler voor de goal vrij staat.. dat is het enige wat aan hem te verwijten valt voor de rest kan hij er weinig aan doen dat hij IEDER jaar geblesseerd raakte..

Real schiet zich in eigen been. Welke club zit er nu te wachten op een blessuregevoelige speler die een enorm salaris vraagt en waar ook een stevig transferbedrag voor betaald dient te worden?zullen er niet veel zijn.

20 mei 2019 om 10:15

Er zal een situatie komen waarbij Real, als ze Bale echt kwijt willen, nog even op zal draaien voor een deel van zijn salaris. Er van uit gaande dat Bale daadwerkelijk stug vol zal houden aan het verdienen van een vergelijkbaar salaris indien hij verkast.

20 mei 2019 om 10:32

(sammerans)
En hij heeft gelijk ook Real is zo belachelijk geweest om hem A voor meer als 100 miljoen te kopen en B om hem zo'n belachelijk salaris te geven , ik heb hier wel lol van laat hem nog maar lekker 3 jaar zitten en het geld opstrijken dan houd het misschien een keer op met deze belachelijke salarissen , want er is geen club die dat salaris gaat betalen ik denk dat als Real van hem af wil hij transfer vrij vertrekt .

20 mei 2019 om 10:54

Zelfs al wil Real van hem af, dan zal hij alsnog een deal moeten sluiten over de afkoopsom. Bij zijn nieuwe club wilt hij vervolgens waarschijnlijk ook weer oin detzelfde schaal terechtkomen. Of in ieder geval, 1 die er dicht bij komt.

20 mei 2019 om 12:21

een grote bedrijf als real weeg echt wel hoe ze contracten sluiten en hoe ze daar weer onderuit moeten komen, maak je daar maar geen zorgen over. los daarvan in de tijd dat real hem van tottenham overnam stond ieder club in de rij om hem voor een vergelijkbaar bedrag en salaris over te nemen

Ik vind het altijd apart hoe ex-medewerkers over een ex-baan of ex-collega's praten in de media. Buiten de voetbalwereld is het niet echt gepast om over zulke zaken te praten en bijvoorbeeld de werkrelatie tussen Zidane en Bale te verklappen. Voor ons is het leuk, want zo hebben we weer iets te lezen en kunnen we gaan speculeren, maar echt netjes is het eigenlijk niet.

20 mei 2019 om 12:23

voor Calderon is het ook speculeren.. wat weet hij nou over te relaties in de kleedkamers op dit moment,, de guy was 10 jaar geleden al president van real af..

20 mei 2019 om 12:41

Dat maakt het verhaal in principe alleen nog maar erger. Ergens over praten terwijl je er geen weet van hebt.

Bale is beter dan cr7 dat is de reden waarom perez cr7 verkocht. Bale zit nu in een dip maar als hij eruit komt dan is hij de beste speler ter wereld.

20 mei 2019 om 10:23

Ik vraag me af in wat voor dip je zit als je al in een dip zit sinds 2014. Beter dan cr7? Moet ik serieus nemen of ben je heel sarcastisch?

20 mei 2019 om 12:30

Dat bale in een dip zit, ben ik met je eens. Dat bale in vorm een van de beste van de wereld kan zijn oké. Maar beter dan Ronaldo? Onderbouw eens

Bale heeft gewoon veel te weinig gebracht. En Zidane zag dit ook! 2 belangrijke goals op 6j, veel te weinig voor iemand die 100milj. kost. Maar geraakt maar is af van een 2de rangsspeler die zoveel geld verdiend. Ik snap Bale ergens wel dat hij in Real wil blijven, met zo een salaris. Maar dat typeerd dan misschien het verschil tussen hem en de echte wereldtop. Liever veel geld ipv speelplezier. Zoiets zou Messi, Ronaldo en misschien ook wel Hazard nooit doen!!

Lijkt mij dat psg de enige is die hem kan betalen. Ruildeal met psg voor mbappe/neymar+150 miljoen?

20 mei 2019 om 14:00

Alsof PSG dat gaat doen. Je beste spelers/speler inruilen voor een non-stop geblesseerde Bale. Dan mag je de TD daar direct ontslaan.

20 mei 2019 om 16:51

Als ze tegelijkertijd de garantie van Madrid dat ze niet voor Pogba gaan kunnen afdwingen zou ik het overwegen. Met de som die Madrid oplegt kun je zijn komst bekostigen. Psg moet het middenveld versterken en als je dat met een topper als Pogba en tevens de grootste Franse ster, marketing gewijs, kunt doen, dan is dat het overwegen waard

20 mei 2019 om 16:53

Dat is wel heel utopisch. Barcelona kan bijvoorbeeld Pogba ook kopen.

Vind het wel een goede voor Manchester United. Ik denk ook dat hij weer helemaal kan opbloeien in de premier league net zoals hij bij de Spurs deed. salaris is ook geen probleem voor ze, gezien Sanchez

Mbappe wordt gehaald door Madrid let maar op. Eerst was het onmogelijk en nu zegt Mbappe zelf misschien wel het hoogtepunt hebben bereikt in Parijs. Ik verwacht dat Mbappe zijn droomtransfer dit jaar gaat maken, naar de club waar hij thuis hoort. De Ligt zou zeker een versterking zijn gezien Ramos zijn leeftijd maar je weet niet wat ze doen daar.. misschien gaat Varane wel weg wie zal het zeggen. Maar een ding is zeker, Nacho is 10x niks dus de Ligt is zeker een optie.

Er is niets mis met de stats die Bale heeft, zijn bovengemiddeld zelfs al heeft hij de pech gehad dat die van Ronaldo buitenaards zijn en dat is wel de standaard geworden. Ik denk zelf dat van Bale verwacht wordt iets te zijn wat hij kwa persoonlijkheid en karakter niet is: een galatico. Wat betreft Zidane, getuigd van weinig stijl om iemand niet een minuut te geven als afscheid. Zidane zijn stats zijn dit seizoen trouwens slechter dan die van Scolari.

Ondanks zijn goede statistieken verwacht ik niet dat een club het salaris wil betalen dat Bale verlangd, daarnaast zal er een transfersom op tafel moeten komen. Enkel een verhuur waarbij Real Madrid een gedeelte van zijn salaris wil betalen zie ik tot een reële optie aangezien ik niet verwacht dat Bale heel veel zal willen inleveren van zijn salaris.

Ik zou hem proberen te ruilen met Mbappe en 150-180 miljoen opleggen. Daarnaast psg garanderen dat je niet voor Pogba gaat zodat de weg voor hen compleet open ligt. Neymar wordt weer de enige grote ster voorin zoals hij altijd wou, de aanval van PSG wordt met cavani, di Maria, Bale en Neymar niet enorm verzwakt en met pogba wordt hun zorgenkindje dat het middenveld is versterkt. Neymar blij, mbappe blij, Bale blij, pogba blij, Madrid blij en psg blij. Ik zie geen verliezers. Tja, de portemonnee van Madrid misschien 😂

Ik zie in Bale nog steeds een winger en geen echte aanvaller, spits of buitenspeler. Zijn beste tijd kende hij ook als winger. Sinds hij bij Real in de voorhoede staat is het minder met hem gegaan. Nu weet ik niet of dit zijn wens is, of dat de technische staf het heeft gedaan, maar het was een slechte zet. Ik zie hem wel weer opbloeien wanneer hij op een positie voetbalt waar hij beter tot zijn recht komt. Misschien als winger in Italie of terug naar Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4236 fans
Stand
Actuele wedstrijden

761 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0
2014/2015 Real Madrid 31 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Hoe Real Madrid zich de duurste transferwindow ooit kan veroorloven

Voor de transferperiode daadwerkelijk begonnen is, heeft Real Madrid al meer dan driehonderd miljoen euro over de balk gesmeten. Het is de eerste keer dat een club deze grens doorbreekt tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Dani Alves wil na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain graag terugkeren bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren