‘Josep Guardiola opent deur voor vertrek van ontevreden Leroy Sané’

Maandag, 20 mei 2019 om

Leroy Sané was eerder nog een belangrijke schakel bij Manchester City, maar de aanvaller werd in de tweede seizoenshelft van de net afgelopen voetbaljaargang meerdere keren gepasseerd voor belangrijke wedstrijden. Josep Guardiola koos er in die duels voor om de Duits international in te zetten als een ‘joker’ voor de slotfase en dat heeft tot de nodige ontevredenheid bij Sané geleid.

De 23-jarige buitenspeler zou dan ook niet afwijzend staan tegenover een vertrek en het doorgaans goed geïnformeerde Kicker meldt dat Guardiola een eventuele transfer van zijn pupil niet meer tegen zal houden. Sané werd afgelopen week al in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar de Spaanse oefenmeester vormde destijds een obstakel tijdens de onderhandelingen.

Guardiola is nu echter naar verluidt van gedachten veranderd, waardoor een terugkeer van Sané naar de Bundesliga mogelijk een kwestie van tijd is. De negentienvoudig international van die Mannschaft beleefde zijn opleiding bij Bayer Leverkusen en Schalke 04 en maakte in 2016 voor vijftig miljoen euro de overstap naar Manchester City. Bij Bayern zou hij de opvolger kunnen worden van Arjen Robben of Franck Ribéry, die afgelopen weekend allebei afscheid namen met de Duitse landstitel.

Voorzitter Uli Hoeness ondernam zondag echter wel een poging om de toegenomen verwachtingen onder de achterban te temperen: “We spelen geen Monopoly, we zijn een voetbalclub. We hebben de grens van de tachtig miljoen nu een keer bereikt (voor Lucas Hernández, red.), ik denk niet dat we daar snel overheen zullen gaan.” Hoeness gaf echter ook aan dat Bayern niet zal stoppen met het ‘veranderen’ van het team en dat voorstellen van de technische staf en directie club altijd ‘met welwillendheid’ zullen worden ontvangen.


Poll

Vind jij dat Bayern München er deze zomer alles aan moet doen om Leroy Sané binnen te halen?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door koftheprof)

Als barca zijn slag wilt slaan moeten ze deze jongen op halen. Wereld top!

20 mei 2019 om 08:37

Gaat absoluut naar Bayern, kan niet anders. Past helemaal niet bij barca naar mijn mening

20 mei 2019 om 08:44

Hoezo denk je van niet? Ik denk dat Sane namelijk bijzonder compleet is voor een winger. Heeft snelheid, een uitstekende dribbel, goede pass, kan goed afronden. Denk dat Barcelona heel blij zou moeten zijn met zo'n winger. Zou in elk geval veel beter passen dan een alleen maar naar binnen trekkende Coutinho. Denk dat hij qua voetbalkwaliteiten overal zou kunnen slagen.

20 mei 2019 om 09:05

Dan is de voorwaarde wel dat Suarez en Coutinho vertrekken lijkt mij. Messi kan dan weer in de spits, met Sané en Dembele dan op de flanken. Gebeurd dat niet, dan heb je straks Sané, Dembele, Malcolm en Coutinho voor 2 plekken, waarvan 3 met een grote aankoopsom. Dat gaat niet goed komen. En Sané komt niet voor de bank.

20 mei 2019 om 09:15

Deze jongen naar Bayern en dan Gnabry terug naar Arsenal? Zou voor alle partijen echt perfect zijn. Gnabry kan bij Arsenal een bepalende speler zijn, hij kent de club al en Bayern krijgt in de vorm van Sane een absolute wereldspeler.

Dromen mag

20 mei 2019 om 10:12

Zou zeker geweldig zijn voor ons, maar gaat natuurlijk niet gebeuren haha! Bayern zal het vast wel fijn vinden om meer dan 2 vleugelspelers te hebben, dus die houden sowieso Gnabry en Coman.

20 mei 2019 om 10:52

Vraag is natuurlijk of je een speler met de potentie van Gnabry op de bank tevreden kan houden als zijn concurrenten net zo jong zijn als hem en waarschijnlijk de voorkeur genieten. Als je Sane, Coman en Gnabry hebt zal er 1 moeten banken, zonder dat er direct utizicht is op een basisplek in de toekomst (zoals nu was bij Robben en Ribery).

20 mei 2019 om 12:22

Dromen mag. Maar Sane speelt op links en Gnabry op rechts. Tevens is Coman de afgelopen 2 jaar nou ook niet bepaald blessure vrij geweest. Dus mocht Sane komen gaat er denk ik niemand weg op de flank. Er zal hopelijk Nog iemand op rechts bij komen,hoop ik.

20 mei 2019 om 17:06

Ik ben het niet met je eens dat Sane een complete winger is. Het belangrijkste (de snelheid) heeft hij zonder meer. De afronding vind ik ook niet onaardig alleen de dribbels zijn soms inderdaad wel leuk alleen als je soms in de competitie ziet dat er heel vaak door Sane balverlies word geleden juist door zijn mislukte acties en verkeerde passes

21 mei 2019 om 00:26

@futureboss Coman kan wat mij betreft gewoon op de bank. Goeie speler hoor, daar niet van maar Gnabry heeft meer talent. Sane en Gnabry op de flanken is echt heerlijk. Ik hoop dat Uli Honess gewoon uit zijn nek praat, zo niet dan denk ik dat het tijd voor mij is om een andere club te zoeken. Dit is gewoon een mogelijkheid die je nimmernooit mag laten lopen.

20 mei 2019 om 08:53

@djoowey

Quote: "als barca zijn slag wilt slaan moeten ze deze jongen op halen. Wereld top! "

Wat denk je, dat Barca een eigen gelddrukkerij heeft? City heeft al 45 miljoen voor hem betaald. Dat hij weg mag, zal met zijn contractsituatie te maken hebben, maar dat wil niet zeggen dat City hem voor een appel en een ei wil laten gaan. Zijn transfersom zal toch snel de 100 miljoen aantikken. En dat soort bedragen kan barca niet uit blijven geven zonder in problemen te komen met de FFP regels.

20 mei 2019 om 13:09

Barca kan blijkbaar 125 miljoen betalen voor Griezmann, dus waarom zouden ze dat voor Sane niet kunnen ophoesten? Als Griezmann niet komt, kan Barca weldegelijk Sane betalen

20 mei 2019 om 13:17

Guardiola heeft sowieso geen aversie tegen Barcelona dus die zal er al niet moeilijk over doen. Als Coutinho er voor open staat dan zouden ze er best wel eens uit kunnen komen. Sane is wel de speler die de linkerflank beter kan opentrekken dan coutinho. Van mij mag Suarez wel het kind van de rekening worden. Ik zie liever Sane komen dan Griezmann zeker gezien potentie en leeftijd. Als Barca Dembele, Sane en Coutinho kan houden dan heb je wel een mooi trio voor de toekomst als Coutinho op 10 mag spelen.
Daarbij flirt Mbappe ook met clubs met zijn 'kruispunt' uitspraak. Coutinho wil met Neymar samenspelen. Ik zeg switch die 2 dan maar en dan alleen cashen met een paar spelers (Rakitic, Denis Suarez, Andre Gomez, Rafinha, Umtiti/Lenglet) voor de Ligt

Bij Duitsland met Gnarby vormde hij echt een dodelijk duo tegen Nederland! Samen met Timo Werner en Bayern zit gebakken voor de komende 10 jaar!

20 mei 2019 om 10:35

Met dat duo kunnen inderdaad eindelijk weer de gouden 'robbery' jaren geëvenaard worden. Een speler als Sané moet ook gewoon wekelijks op het hoogste niveau spelen.

Eigenlijk ongelooflijk dat een geweldige speler als dit zijn draai niet weet te vinden in het elftal van Guardiola. Vindt Sane echt een top aanvaller met een dribbel van wereldniveau en een enorme aanvallende drive. Real Madrid zou naar mijn mening een bod moeten uitbrengen op deze topper.

20 mei 2019 om 08:41

Staat op dezelfde plek als Hazard, dat wordt teveel van het goede aangezien we Vinicius JR ook nog hebben. Ik zou hem wel willen zien bij Bayern.

20 mei 2019 om 09:00

Bayern is denk ik ook een hele mooie optie voor hem. Is een team dat ook moet verjongen, speelt heel aanvallend en graag met vleugelspitsen.

20 mei 2019 om 10:37

Maar ik zou eerlijk gezegd veel liever Sané hebben dan Hazard. Die laatste is absoluut een topper, maar waar die laatste al tegen zijn plafond aanzit zie ik Sané nog wel verder groeien als hij bij een club het absolute vertrouwen krijgt.

20 mei 2019 om 13:20

Als ik Zidane was zou ik dat zeker een betere optie vinden. Dan is alleen Hazard wel echt in zijn p..... genaaid.

20 mei 2019 om 14:07

Haha inderdaad, lijkt me niet eerlijk tegenover Hazard. Ben het er wel mee eens dat Sané nog kan groeien en dat Hazard al in zijn beste dagen zit. Het is natuurlijk de vraag of Sané Real ook ziet zitten. Ik weet niet of dat het geval is aangezien er nog geen berichten zijn geweest over een eventuele transfer naar Madrid. Ik denk dat hij bij Bayern goed op zijn plek zal zitten.

20 mei 2019 om 09:05

Hij vind zijn draai zeker wel, al 2 jaar lang hoort hij bij de best presterende wingers in de Premier League. Guardiola heeft gewoon enorm veel keuze.

20 mei 2019 om 09:08

Zijn draai niet vinden is misschien niet helemaal de juiste woordkeuze, maar het ligt ook niet enkel aan de vele opties die Guardiola heeft dat Sane niet 100% uit de verf komt. Als je soms ziet voor welke speler hij op de bank moet plaatsnemen vind ik dat echt opvallend.... Het is ook geen makkelijke jongen geloof ik, aangezien hij met low niet boterde en ook bij guardiola niet onbetwist basisspeler is ondaks zijn kwaliteiten.

20 mei 2019 om 09:34

Zijn plaats had hij inderdaad na zijn eerste seizoen wel gevonden. Er is echter iets gebeurd na de tweede seizoenshelft (dit seizoen) wat ervoor zorgt dat hij niet presteert zoals hij zou moeten doen. Pep laat hem invallen, hij presteert goed en de volgende wedstrijd staat hij in de basis. Als hij echter de volgende wedstrijd zijn basisplaats verpest dan zit hij de volgende wedstrijd weer op de bank. City heeft op de vleugel voldoende keus, dus de concurrentie is groot. Als ik dan zie dat hij niet voor ballen loopt die te halen zijn en dribbels veel te ver doorvoert, dan snap ik waarom hij op de bank zit. Ik hoop dat hij zichzelf kan oprapen en zijn oude niveau weer haalt. Want in vorm is hij een van mijn favoriete spelers van City.

Dit is een speler die de komende 10 jaar gaan schitteren mits hij bij de juiste club terecht komt, Bayern is natuurlijk ideaal voor hem maar zal me niks verbazen al Real en Chelsea en nog meer clubs zich hier mee gaan bemoeien.

20 mei 2019 om 09:48

Ik zie chelsea toch als 2 stappen terug voor deze jongen. Hij kan makkelijk mee met juve real barca en bayeren

20 mei 2019 om 12:11

Nou als je Chelsea 2 stappen terug noemt, vraag ik mij af waarom je Real wel noemt. Hebben in mijn ogen niet zo best gepresteerd dit seizoen, hebben ook nog eens minder punten in een zwakkere competitie gehaald dit seizoen

20 mei 2019 om 13:25

Terecht punt, maar ik denk dat de druk op Perez nu zo hoog is na dit seizoen dat 5 cl's etc hem niet gaan redden. Zidane is een imposante trainer voor veel jonge spelers dus er zullen sowieso nog 2 of 3 topaankopen komen. Wel apart dat Kroos met 5 jaar verlengd heeft. Met Jovic en aankopen van vorige zomer zie je wel dat ze willen bouwen voor een team dat over 2 of 3 jaar weer elk jaar voor alle prijzen mee gaat doen. Barcelona doet er slim aan om zo'n seizoen te voorkomen en deze zomer al door te schakelen. En Sane is daar zeker geen slechte speler voor.

Ik zou zeggen PSG sla je slag, verkoop Neymar en Draxler haal deze speler en Coutinho er voor terug dan is de selectie helemaal top. Neymar is een geweldenaar maar mist toch wel erg veel wedstrijden gedurende een seizoen met deze twee kun je prima verder.

Mbappe weg, Sané weg.. kan een vurige transferzomer worden!

Barca , Sla je slag! De missing link in mijn optiek. We hebben geen dreigende speler meer op die positie sinds Neymar. Coutinho is te traag daarvoor en Dembele hoort in mijn optiek aan de rechterkant.

Ik hoop dat Barca hier achter aangaan, zou een schot in de roos zijn met zijn speelstijl en dreiging!

20 mei 2019 om 13:26

100 procent mee eens. Maar ik ben benieuwd welk gevolg je hierin voorspeld voor andere spelers?

Als ik Sane was zou ik naar Bayern gaan en de vleugels gaan domineren met Gnabry bij Bayern en Duitsland. 60 miljoen pond en Boateng zal goed moeten zijn.

20 mei 2019 om 09:17

Maar waarom zou City Boateng terug willen? Qua verdediging zitten ze best goed, en Kompany zullen ze eerder vervangen met een jongere verdediger a la De Ligt.

20 mei 2019 om 11:41

Ik denk dat City meer in de richting van 60 miljoen pond en Alaba denkt. Zij zoeken sowieso een linksback en een verdedigende middenvelder. Uiteraard ook een cv, maar Boateng is niet meer de speler van weleer.

Ik snap niet waarom Real Madrid hier nooit mee gelinkt word. Zo een geweldige speler die daar meteen tot een van de betere hoort. Ik hoop heel erg dat Real Madrid zich vol op Sané zal richten. Die vind ik persoonlijk beter dan Hazard. Of niet slechter in iedergeval. De statistieken die Sané kan overleggen zijn gewoon zeer indrukwekkend. Vooral als je die koppelt aan aantal gespeelde minuten.

20 mei 2019 om 09:24

Ik vind hazard ook niet nodig. Beter sane

20 mei 2019 om 10:59

Gewoon allebei + mbappe gewoon heel die voorhoede vernieuwen

20 mei 2019 om 13:29

Omdat Real waarschijnlijk al een jaar met Hazard praat en die wil graag, Neymar wordt al lang genoemd en het liefst zouden ze ook nog Mbappe halen. En nu ineens ze alle 4 relatief haalbaar zijn dan is het keuzes maken. Maja Real heeft zichzelf dit seizoen geen dienst bewezen qua resultaten.

Zou hem wel heel graag bij Real willen zien. Als Bale weg gaat kan hij op rechts spelen tot Hazard weer weg is. Real moet echt investeren willen ze weer prijsen winnen. Hazard, Sane/Sancho, Mbappe/Jesus en James terug halen en je hebt een team die kan mee strijden om alle prijsen. Denk dat Jesus trouwens meer haalbaar is dan Mbappe. Met Militao heb je al een versterking in de verdediging.

20 mei 2019 om 13:45

Wat knap dat je met een investering van meer dan een half miljard meedoet om de prijzen...

Zou een topaaankoop zijn! Sané vind ik met Mbappe en Dembélé toch wel het grootste aanvallend talent op dit moment. Hij zou de ideale opvolger van Ribery kunnen zijn. Met met Coman, Gnabry en Sané heb je wel een paar heel goede vleugelspelers rond lopen, met enorm veel potentie. Ook de verdediging staat al heel goed met Lucas, Süle en Pavard centraal en Kimmich en Alaba voor op de backs. Daar komt nog bij dat Lucas en Pavard ook als backs kunnen fungeren en Kimmich en Alaba als diepliggende middenvelders. Zeer multifunctioneel dus. Als Bayern zijnde zou ik alleen dan nog Havertz halen. Dan is ook je middenveld wereldtop. Met Goretzka, Tolisso, Sanches, Thiago en Havertz kun je nog jaren vooruit. Ik denk dat Bayern binnenkort ook op Europees gebied weer gaat domineren. Wel zal er eerst een goede coach aangesteld moeten worden. Tuchel lijkt de gedroomde kandidaat, gezien zijn aanvallende voetbalstyle, nationaliteit en kwaliteiten om met talent te werken.

20 mei 2019 om 11:39

Werner en Arp komen ook nog. Lucas is herstellende. Stiekem verwacht ik ook nog de ligt bij Bayern maar de BMW deal is geannuleerd.

20 mei 2019 om 14:26

De BMW-deal is inderdaad geannuleerd maar Audi wil het contract verlengen en Bayern nog meer betalen dan BMW geboden heeft.

Geloof dat we hem gaan halen, zou top zijn! Sané-coman-gnabry= 3 sterke flanken

20 mei 2019 om 11:37

Pepe en Odoi vallen af? Ik geloof dat Werner en Arp ook nog komen. De Ligt en Sané moeten top prio zijn voor Bayern.

20 mei 2019 om 12:16

Ik zou vol voor Sané gaan, met hem zouden we op de flank top zijn + gnabry/coman andere kant.. Werner zal idd komen maar volgens media wordt werner niet gehaald als flank( natuurlijk kan hij er eens spelen). Arp komt definitief klopt. Pepe las ik zou te duur zijn voor prijs-kwaliteit maar voor sané zou het een ander verhaal zijn. Odoi zouden we een akkoord mee hebben maar als sané komt+gnabry-coman & davies.. zou odoi dan wel nog komen?

20 mei 2019 om 12:16

Bericht kicker: Bayern & Germany @iMiaSanMia · 8 m Bayern are considering the signing of Leroy Sané. Contacts between the club and Pep Guardiola still exist and the Catalan manager wants to offload the winger. Sané wants to join Bayern if he leaves City [Kicker]

Real moet echt gaan stoppen met slapen, haal lekker Sane inplaats van Hazard! Allebei zou. Natuurlijk nog beter zijn, maar dan moet Hazard echt als valse spits spelen met Sane vanaf links.

Best dom van Guardiola. Je hoort vaak dat Mbappe of Neymar na het tijdperk van Ronaldo en Messi de grootste kanshebbers worden voor de Ballon D’or maar spelers als Sterling, Sane en B. Silva gaan later absolute wereldspelers worden.

Snap pep bij deze totaal niet. David Silva is al op leeftijd. Bernardo kan goed als aanvallende mid spelen. Zet hem op die positie en speel met sane en sterling op de zijkanten. tegen spurs zag je toch dat Bernardo snelheid te kort kwam.

20 mei 2019 om 13:34

Ik snap soms dingen ook niet bij topclubs, maar ik zou niet durven zeggen dat Guardiola niet weet waar hij mee bezig is. Die heeft een (collectieve) visie en heeft hem in eerste instantie wel gehaald, dus hij ziet zeker wat in hem. En het feit dat hij hem wil behoeden van de bank door hem aan concurrenten te gunnen zegt in mijn optiek ook wel wat. Kunnen sommige clubs en trainers nog wat van leren, zoals Real met hun non-barca clausules wat het voor Isco bv onmogelijk maakte om over te stappen.

20 mei 2019 om 16:02

ik snap je @romanorossin maar Met Gundogan, de Bruyne, David Silva (op leeftijd) en talent Foden, heb je in principe genoeg spelers die op dezelfde posities spelen. Daarvan is er 1 op leeftijd en een ander best blessure gevoelig.

Had ik liever 1 van mijn gevaarlijke buitenspelers behouden.

Maar goed het is zijn keus.

De perfecte nieuwe Galactico samen met Kylian Mbappe. Mbappe en Sane voorop met Isco erachter kan niet anders dan dodelijk worden.

20 mei 2019 om 14:09

Op papier inderdaad dodelijk, denk dat ze menig verdediging helemaal dol zouden draaien. Ik denk alleen niet dat Real een serieuze poging gaat wagen met Hazard die op komst is. Ik heb Sané nog nooit vanaf rechts zien spelen en als MBappe dan op wonderbaarlijke wijze ook in Madrid belandt deze zomer komt hij natuurlijk vanaf rechts. Sané op links is prima, maar dan moet Hazard als valse spits renderen en we zijn ook al rond met Jovic.. dan heb ik geen idee hoe de opstelling er dan wel niet uit zou zien haha.

Jeeezus dom, dom, dom... je laat werkelijk de beste aanvaller uit je selectie gaan, werkelijk waar ongelofelijk😂

20 mei 2019 om 17:19

Ik potentie misschien wel ja maar vind aguero en sterling toch nog een niveau hoger.

20 mei 2019 om 23:07

Eerlijk gezegd, denk ik er net zo over. Ik ben zeer, maar dan ook zeer gecharmeerd van zijn voetballende kwaliteiten. Ik vind hem ontzettend goed. Liever had ik Sane bij Real dan Hazard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

29 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester City 31 10 1 0
2017/2018 Manchester City 32 10 4 0
2016/2017 Manchester City 26 5 4 0
2015/2016 Schalke 04 33 8 4 0
2014/2015 Schalke 04 13 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bayern schakelt over op 25-voudig international als Sané onhaalbaar is’

Bayern München heeft de komst van Leroy Sané nog altijd niet uit het hoofd gezet, zo meldt Sky Sports zaterdagmiddag. Der Rekordmeister ziet de aanvaller van Manchester City nog altijd als...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Voormalig PSV-doelman Cássio Ramos is bij AS Roma in beeld als opvolger van Robin Olsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren