Van Hanegem: ‘In dit geval zou ik het begrijpen als Feyenoord hem terughaalt’

Maandag, 20 mei 2019 om

Willem van Hanegem is sinds kort op de achtergrond actief bij FC Den Bosch en heeft inmiddels gezien dat er bij de Brabanders een paar ‘leuke spelers’ rondlopen. In centrale verdediger Sam Kerstens ziet hij mogelijk zelfs een optie voor zijn grote liefde Feyenoord, al moet hij wel toegeven dat het mogelijk een te grote stap is voor de stopper.

“Aan de andere kant: je kunt onmogelijk verder gaan met Jan-Arie van der Heijden”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. Door het naderende vertrek van technisch directeur Martin van Geel is er echter niemand die over een aankoopbeleid voor volgend seizoen gaat en dat komt volgens Van Hanegem ‘niet heel professioneel over’.

“Er is geen geld, dus zal de club creatief op zoek moeten naar nieuwe spelers. Leroy Fer is transfervrij. Feyenoord is dol op het terughalen van oud-spelers, maar in dit geval zou ik het wel begrijpen”, wijst hij de Rotterdammers op een mogelijke nieuwe aanwinst. “Zeker omdat hij pas 29 jaar is. Mensen hebben het ook over Adam Maher. Daar zou ik dan weer niet aan beginnen. Ballen ophalen en ermee gaan lopen, daar heeft Feyenoord geen behoefte aan.”

Van Hanegem weet echter ook dat het terughalen van spelers geen garantie voor succes is en als voorbeeld noemt hij Jean-Paul Boëtius: “Maar ik vraag me af of dat aan hem lag. In de Bundesliga speelde hij de laatste weken zó overtuigend en goed, dat ik speciaal voor FSV Mainz ging zitten. Ja, in deze vorm is voor Boëtius zelfs een terugkeer bij Oranje geen gekke gedachte.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord Leroy Fer terug moet halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door bereta)

Leroy Fer die pruimen ze toch niet (meer) in de kuip!? Kan me nog wat spandoekjes herinneren..

20 mei 2019 om 08:05

Ach ja de aanhang van ajax moest Kjel ook niet hebben. Gelukkig kijken deze mensen puur naar kwaliteit en niet de emotie zoals de aanhang wel doet

Balen ophalen en lopen, dat is idd wat feyenoord op het middenveld heeft. Maar maher op die manier beschrijven is erg neerbuigend. Die creativiteit van een maher is juist wat er totaal bij de feyenoord middenvelders ontbreekt

Als je Fer kan halen moet je dat direct doet! Zou heerlijk zijn zo’n powerhouse er bij te hebben. Plus wat lengte is wel lekker zowel aanvallend als verdedigend.

Ik hoop liever niet dat ze hem halen (of wijnaldum ooit nog als die op zn retour is). Die moet je niet meer belonen om ze bij onze mooie club te laten spelen.

Lachwekkende beschouwing van Willem weer. Maher moet niet komen want "ballen ophalen en ermee gaan lopen, daar heeft Feyenoord geen behoefte aan.” Fer met zijn compleet geflopte carriere en postbodevoetbal is echter wel welkom. Als iemand ballen op gaat halen om er mee te lopen is het Leroy Fer wel in de 17 wedstrijden dat hij fit genoeg is om te spelen.

Wel met de Kromme eens. Leroy Fer zou zeker een aanwinst zijn, mits het mogelijk is. Maar betreft Maher ben ik niet echt met hem eens. Maher kan je nou echt niet omschrijven als een lopende middenvelder.

Sorry hoor, maar deze man kan echt niet meer. Waarom neemt niemand deze man tegen zichzelf in bescherming? Enige wat hij nog doet is zichzelf belachelijk maken. Laat hem maar samen met Derksen ergens gaan zitten kaarten met een lekker glaasje azijn er bij.

Bij swansea zijn nu 3 spelers tranfer vrij. Die je kan ophalen. Bony, narsingh en fer. Alle 3 halen. Narsingh met zijn snelheid voorwaart zorgt voor veel dreiging. Dat hebben wij nu niet aangezien onze spelers naar binnen kappen hele dag. Verkoop larsson of liever berghuis. Fer ipv vilhena verkopen. Heb je extra kopkracht. Zelfde type speler. Als jorgenson weg wil of verkocht wordt. Heb je echt een klasbak aan bony. Goed aanspeel punt sterk en scoort goals. Alleen als jorgenson weg gaat. Anders niet. Maher ook ophalen. Heb je eindelijk een voetbalkend middenveld met spelels als tapia ayoub kokcu maher. Fer en toornstra als lopers en bikkels. Dan k i jken wat het beste gecombineerd kan worden. Burger verhuren geen fan van.

20 mei 2019 om 10:58

Als Feyenoord die spelers van Swansea op zou kunnen halen, zou ik dat zeker doen. Maar kan hun salaris worden betaald?

Buiten Berghuis is er niet 1 speler waarvoor je naar de Kuip zou gaan. Maher en Fer gaan ook niets toevoegen lijkt me. Maar ja als je geen geld hebt en geen directeur kom je wel uit bij dit soort spelers. Echt triest dit en het wordt alleen maar minder. Tijd dat Feyenoord wordt overgenomen dus een rijke eigenaar. Is mijn laatste hoop.

Volledig eens met Willem. Fer voegt iets toe dat de selectie nu mist. Namelijk lengte en kracht. Maher is een mindere uitgave van Clasie en mentaal een stuk zwakker. Het enige pluspunt van Maher is dat hij gratis is, daarom kun je hem er voor de breedte wel bij nemen.

Ik vind het grappig dan Willem denkt dat Maher naar Feyenoord zou willen komen? Waarom? AZ kan volgende seizoen boven Feyenoord eindigen en ze hebben in tegen stelling to Feyenoord ook nog eens de betere talenten in de jeugd en meer geld op de rekening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren