Stam schrok van Feyenoord: ‘Ik hoorde het een halfuur van tevoren’

Zondag, 19 mei 2019 om

Jaap Stam werd op 6 maart voorgesteld als nieuwe trainer van Feyenoord voor komend seizoen. De oefenmeester werd aangesteld door Martin van Geel, maar op 27 maart maakte de technisch directeur bekend zelf te zullen vertrekken. Het was een schok voor Stam, zo geeft hij toe in een interview met VTBL. Pas op de dag zelf kreeg de oud-verdediger te horen dat hij in De Kuip niet zou samenwerken met Van Geel.

"Daar schrok ik wel van, want het was vooraf niet besproken of ingecalculeerd", blikt de bij PEC Zwolle weggehaalde trainer terug. "Een halfuur voordat het naar buiten werd gebracht, kreeg ik het te horen. Martin belde me en het was best een schok. Natuurlijk snap ik zijn redenen en respecteer ik die, maar ik ging ervan uit dat wij samen zouden werken. Dat is dus niet zo. Nu wacht ik op iemand anders die zijn rol overneemt."

De wisseling van de wacht in de bestuurlijke laag van Feyenoord zou kunnen betekenen dat Stam minder stevig op het zadel zit bij zijn nieuwe club. De toekomstige opvolger van Van Geel is immers niet verantwoordelijk voor de aanstelling van de trainer. Stam weet dat zo'n situatie altijd tot moeilijkheden kan leiden voor een trainer. "Zo kan het wel lopen, ja. Of het moet andersom gaan: dat ik hem buiten de deur zet", grapt hij.

Stam weet dat de verwachtingen bij Feyenoord 'altijd hoog' zijn, maar spreekt niet de doelstelling uit om kampioen te worden. "Iedereen wil het liefst dat je kampioen wordt, maar je moet wel reëel kijken naar het elftal en naar de club. We moeten bekijken wat we kunnen doen. We hebben het afgelopen jaar gezien dat Feyenoord tegen de topploegen wel resultaten kan halen. Kunnen we dat blijven doen, en kunnen we constanter ons niveau vasthouden tegen de andere ploegen? Dat is natuurlijk wel een doelstelling", blikt hij vooruit.


Poll

Gaat Jaap Stam slagen bij Feyenoord, denk je?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door weethetaltijd)
19 mei 2019 om 23:09

Persoonlijk hoop ik dat die hele mentaliteit van knokken er überhaupt uit gaat. Dat is het enige wat ze doen, maar ga eens voetballen. Ik zit elke week jaloers te kijken naar Ajax en het voetbal wat ze op de mat leggen. Als je dat vergelijkt met Feyenoord die elke wedstrijd moeten strijden en vechten voor een goal. Het ziet er niet uit en het is niet efficiënt. Met Jaap Stam hebben we alleen geen trainer die daar leuke oplossingen voor gaat bedenken ben ik bang.

19 mei 2019 om 23:17

Ik heb geen wedstrijd van reading gezien toen die daar aan het roer stond maar heb wel vernomen dat hij daar wel attractief voetbal speelde. Ik denk dat Jaap Stam zich vooral moet gaan richten op jeugd en ontwikkeling daarvan.

19 mei 2019 om 23:29

Eens. Het hele mentaliteit verhaal is te makkelijk. Alsof iedereen er met de pet ernaar gooit en je de rest wel even aanpakt als je de strijd erin gooit. Hoorde alleen wel veel positieve dingen over het spel en het tactisch inzicht van Stam bij Reading, dus vooral op dat vlak kijk ik naar hem uit. Een sterk voetballend Feyenoord wil ik een keer zien. Vrijwel niet meegemaakt in mijn leven.

19 mei 2019 om 23:29

En iets wat Jaap weinig heeft gedaan is jeugdspelers bij Zwolle laten doorbreken..

19 mei 2019 om 23:32

Het probleem is dat attractief voetbal in Engeland al heel wat anders is dan in Nederland. Voor Championship begrippen spelen practisch alle ED ploegen mooi voetbal. Ik zie Stam eigenlijk als een typische 'van Geel' transfer. Degelijke trainer die zeker het niveau van Feyenoord niet omlaag haalt, maar ik zie hem, met vergelijlbare selecties, ook niet beter presteren dan van Bronckhorst

19 mei 2019 om 23:36

@Etihad Daar sla je de spijker op de kop. Die hele grondgedachte dat je vooral fysiek moet laten zien dat je inzet hebt is in het huidige voetbal behoorlijk achterhaald en zelfs contraproductief. Het gaat tegenwoordig meer dan vroeger om slimme spelers, maar dat moet het publiek wel begrijpen.

19 mei 2019 om 23:42

@blackpool,

Stam is amper een half jaar hoofdtrainer geweest bij Pec,en om eerlijk te zijn, ik ben niet goed thuis in de jeugd van PEC Zwolle, maar had het gekund dat hij vond dat er niets bruikbaars tussen liep?

Toen die aangesteld werd, stond PEC 16de, uiteindelijk 13de geworden, ik vind dan ook niet dat als je op die plekken staat, en je vecht tegen degradatie (om het even kort door de bocht te zeggen), het een goed moment is om jeugd in te passen, en daarop te bouwen/ mee bezig te gaan.

Het wordt een hels karwei, maar hij heeft gelijk als Feyenoord iedere wedstrijd met volle passie kan ingaan, moeten ze mee kunnen doen. Er worden veel te veel punten verloren tegen het rechterrijtje.

19 mei 2019 om 23:48

Ik denk dat ze beter reeel kunnen zijn bij Feyenoord, want mee doen zit er voorlopig niet in. Incidenteel kunnen ze van PSV of Ajax winnen, maar voor de titel zullen ze gewoon zeer veel geluk moeten hebben. Probeer gewoon om internationaal iets te laten zien, daar worden spelers beter van...

Als Feyenoord supporter weet ik dat meedoen om de titel te veel gevraagd is. Toch kan je daarbuiten ook nog best veeleisend zijn. Zo hoop ik dat ze Europees voetbal halen, in ieder geval tot het einde meedoen om de beker te winnen en zeker het gat met Ajax en PSV kunnen verkleinen t.o.v. afgelopen seizoen. Daarnaast hoop ik dat Stam de jonge jongens aantoonbaar beter kan maken en opportunistisch voetbal op de mat legt. Zeker Europees voetbal halen gaat een lastige klus worden, want dat betekent dat Jaap en z'n elftal er meteen moeten staan. Ik ben bang dat de selectie dan nog niet rond is. Ach gelukkig kunnen wij supporters nog even op adem komen...

20 mei 2019 om 02:20

Het lijkt me toch de taak van Feyenoord als club dat je, je selectie zo goed als compleet hebt voor je belangrijke duels moet spelen? Zou amateuristisch zijn als het dan een ongeregelde zooi is en ook oneerlijk tegenover Stam, die dan begint met een achterstand.

20 mei 2019 om 10:59

Lijkt mij ook. Het is dan echter nog transferperiode en merendeel van de uitgaande transfers en huurdeals moeten dan vaak nog plaatsvinden. Ook is er nog steeds geen technisch directeur dus voorlopig staat het aankoop of verkoopbeleid ook nog niet op poten.

Rare beslissing van Feyenoord. Van Geel een coach laten aanstellen terwijl hij niet eens een maand later aangeeft zelf te vertrekken. Desondanks genoeg werk aan de winkel voor Stam. Ik mag ook hopen voor Feyenoord dat ze een capabele TD weten te strikken en een keer goede aankopen kunnen doen. De selectie is simpelweg niet goed genoeg voor de aansluiting met PSV en Ajax. Ondanks dat beide teams spelers verliezen hebben ze natuurlijk wat meer te besteden.

20 mei 2019 om 07:04

betere aankopen word hem niet want feyenoord heeft geen ene cent om uit te geven

Er is geen supporter die de titel eist of zelfs maar verwacht. We zijn niet gek. Beter voetbal dan de afgelopen seizoenen is wat er verwacht wordt. Gio was klaar. Hij kreeg Feyenoord niet aan het voetballen. Er wordt echt niet aan de titel gedacht.

Het klinkt wellicht vreemd, maar het is goed dat van Persie weg is. Bij zijn aanwezigheid en voorheen Kuyt had de trainer niets te vertellen.

Ik lees dat 5 gegadigden voor technisch directeur Feyenoord geen interesse hebben. Wellicht een idee om Gerry Hamstra over te nemen van sc-Heerenveen. Slechts een klein probleem: weet als geen ander de verkeerde spelers te contracteren. Voor de rest een prima kerel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ClasieMiddenvelder331
T. VilhenaMiddenvelder336
S. BerghuisAanvaller3312
J. ToornstraMiddenvelder328
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
J. van der HeijdenVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

197 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2018- PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
1996-2004 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Tonny Vilhena staat voor transfer en ‘zal niet echt de hoofdprijs opleveren’

Tonny Vilhena heeft nogmaals aangegeven te willen vertrekken bij Feyenoord, zo stelt Martijn Krabbendam. De journalist van Voetbal International vertelt bij FOX Sports dat Jaap Stam een poging heeft ondernomen om...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren