Van der Meyde verklapt: ‘Hij stapte af op Ten Hag en het ging er hard aan toe’

Zondag, 19 mei 2019 om

Donny van de Beek maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. In de eerste twee maanden schommelde de middenvelder tussen de bank en de basis, maar in de laatste maanden was hij niet meer weg te denken uit de opstelling van trainer Erik ten Hag. Aan het begin van het seizoen was Van de Beek niet tevreden met zijn situatie, zo verklapt Andy van der Meyde zondagavond bij VTBL.

"Hij had het in het begin wel moeilijk", blikt Van der Meyde terug in het praatprogramma. "Ik weet dat hij toen met Erik ten Hag heeft gesproken en dat ging er best wel hard aan toe. Hij wilde gewoon spelen en heeft dat duidelijk gemaakt. Dat toont wel karakter bij hem. Hij heeft zich teruggeknokt." Volgens de oud-Ajacied wordt Van de Beek enigszins ondergewaardeerd, in vergelijking met zijn ploeggenoten.

"Hij is heel belangrijk geweest voor Ajax. Hij is iemand die altijd tussen de linies speelt, altijd aanspeelbaar is en altijd het strafschopgebied in komt", somt Van der Meyde op. "Het is gewoon een heel grote speler." Van de Beek kwam dit seizoen uiteindelijk in alle 34 competitieduels in actie, waarvan in 28 als basisklant. In alle competities bij elkaar kwam hij tot 57 optredens.

Theo Janssen is onder de indruk van het verhaal dat Van de Beek op Ten Hag afstapte om zijn onvrede te uiten. "Dat had ik niet van hem verwacht, op zo'n jonge leeftijd. Daar heb ik respect voor, want er zijn maar heel weinig jonge spelers die dat doen", weet de oud-middenvelder. Van de Beek wordt in de wandelgangen met meerdere buitenlandse clubs in verband gebracht, maar heeft nog een contract tot medio 2022.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door onlogisch)

Leuk en aardig maar hij speelde gewoon ruk toen en zat terecht op de bank. Dat hij zich terug knokt zegt veel over een speler.

20 mei 2019 om 02:26

Hij heeft het later ruimschoots bewezen, maar de manier waarop hij weer in de basis kwam was niet heel netjes. Dreigen met een vertrek en gaan hinten omdat je niet speelt, terwijl je nog helemaal niks hebt bewezen. Iedereen lijkt dat inmiddels weer te zijn vergeten.

20 mei 2019 om 02:32

Als je op de bank zit kun je moeilijk ruk spelen.

20 mei 2019 om 02:35

Begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd, maar ik neem het je niet kwalijk.

20 mei 2019 om 03:12

Ik neem aan dat hij die basisplaats heeft gekregen met wat hij op.de trainingen liet zien. Een trainer zou echt geen speler een basisplaats geven als hij die niet verdiende. Ook al zou hij dreigen te vertrekken

20 mei 2019 om 13:46

@bossie

Daar ga je normaal gesproken wel vanuit. We kunnen het niet zeker weten. Niet lang na de dreigingen stond Donny ineens weer in de basis. Of het komt door de trainingen, de dreigingen, of een combinatie? Dat gaan we niet weten. Het blijft alleen frappant dat het toch beide in een korte tijds-span gebeurde.

Het wordt nu heerlijk over gebracht alsof hij daarna wel speelde en dat het hierdoor kwam. Hij heeft gesproken met ten hag, of het er hard aan toe ging, dat weer vd Meyde toch niet lijkt me. Maar dat terzijde. Hij speelde niet om een reden. Hij werd gewisseld om een reden. Zo bijzonder was het aan het begin van het seizoen niet. Hij heeft zich goed herpakt daarna en wordt volgens mij niet onder gewaardeerd toch..

Donny is mijn held van het afgelopen jaar. Toen hij goed begon te spelen werd Ajax ook steeds beter. Aankomend jaar hoop ik dat hij blijft en de nieuwe aanvoerder wordt.

Bekijk het eens andersom, vd Beek speelde als een natte krant. Vorig seizoen al beneden zijn potentieel, gezien de gebeurtenissen niet gek natuurlijk. Ten Hag heeft hem toch weten te sprikkelen en Donny heeft dit natuurlijk super opgepakt!

Ik vond het juist irritant dat hij direct gepikeerd was toen hij er een keer naast stond en het direct had over een eventueel vertrek. Door die periode heb ik juist het idee dat Donny best een irritant ventje kan zijn.

Pieken en dalen gekend, vd Beek. Niet best begonnen, dus gewoon terecht op de bank, maar herpakte zich sterk daarna. Het hoogtepunt vond ik zijn goal tegen de Spurs en niet zo zeer de goal of de manier waarop hij de bal ontving en controleerde, maar de rust die hij zich daarna gunde -het leek wel een eeuwigheid- om de bal te plaatsen.
Afgelopen seizoen zeer sterk geeindigd.

19 mei 2019 om 23:17

Hahahaha dat had meer te maken met het feit dat de keeper niet hapte. Een schijnschot is leuk als de keeper besluit te gaan duiken maar Lloris deed helemaal niets. Na het tweede schijnschot besloot Donny dan toch maar echt te schieten. Had weinig met rust te maken maar des te meer met het feit dat Lloris niet hapte.

19 mei 2019 om 23:32

Onzin, zo kon van de Beek zien wat Lloris van plan was. Het getuigd van inzicht dat hij deze keuze maakt i.p.v. wilt schieten, tevens begint het al bij de aanname waardoor hij die tijd voor zichzelf verschaft.

19 mei 2019 om 23:57

Niks onzin aan. Zo kon Van de Beek kon zien wat Lloris van plan was? Lloris bleef stokstijf staan in de goal, viel vrij weinig aan af te lezen lijkt mij zo. De tweede keer bewoog hij ook niet. Zal van de beek dan hebben gedacht: “nou, als hij toch niet beweegt schiet ik hem maar in het doel”? Getuigd niet van inzicht hoor maar is een kwestie van een keeper die niet hapt. Er is overigens geen speler die het in zijn hoofd haalt op die positie zich eens af te vragen wat er nou in een keeper omgaat. Is het überhaupt relevant wat een keeper denkt vanaf die afstand? Hoe kan een keeper sowieso bepalen wat ie doet als de bal nog niet geschoten is? Een keeper anticipeert toch gewoon op een schot of denk jij dat ie in Zon situatie op dat niveau maar lukraak een hoek kiest? Gewoon een prima goal hoor, daar niet van. Maar dat hij zo kon lezen wat Lloris wilde doen slaat natuurlijk nergens op. Zeker als hij dan ook nog eens niet beweegt. Jou reactie lijkt mij grotere onzin.

20 mei 2019 om 06:20

Sorry, maar ieder zijn mening. Ik heb echt het idee dat jij hier fout zit. Het is exact de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt wat hier naar voren komt. Ja de echt goede spelers wachten dan op een keeper. Dus dat heeft hij wel degelijk gedaan. Je ziet het ook en hij heeft het ook zelf aangegeven. Het feit alleen al dat hij ziet dat hij tijd heeft op zo’n cruciaal moment is geweldig en getuigd van inzicht. Ja ik denk dat hij die bal aan het begin van het seizoen te snel en hard op de doelman had geschoten, maar door de trainingen en door de snelheid van handelen in de trainingen op het veld en door de aannames hebben ze gewoon tijd. Kortom super ontwikkeling dus en zie hem graag nog een jaar blijven als leider.

Hij is wel gegroeid en volwassen geworden maar begin seizoen was hij nog niet zover en dan is de bank de juiste plek op dat moment, maar laten we dit soort acties niet meteen goed gaan praten want had Ayoup dit bij Gio gedaan dan werd hij meteen afgemaakt en voor alles en nog wat uitgemaakt.

Van den Beek en zijn zaakwaarnemer hebben allebei gedreigd richting Ten Hag, waarna Ten Hag Van den Beek gewoon zijn zin heeft gegeven.

Het heeft nu goed uitgepakt, maar een groter talent als Neres heeft nu wel plaats moeten maken op de bank daardoor.

20 mei 2019 om 02:24

Nee, eigenlijk zijn Huntelaar en Dolberg hierdoor geslachtofferd uiteindelijk. In de wedstrijden die er toe doen staat Tadic namelijk in de spits zodat er ruimte is voor Neres op de vleugel, zodat Donny erbij kan op het middenveld.

20 mei 2019 om 06:23

En ook dit lijkt me onzin wat je hier verkoopt. Nee ze hebben niet gedreigd. Ja zeker aangegeven dat hij wil spelen, maar de trainer bepaald. En heeft dat prima gedaan. Wat je over Neres zegt is echt onzin. Die speelde namelijk gewoon. Dolberg was daar het slachtoffer van niet vd Beek.

21 mei 2019 om 00:49

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=338743

Ik vind het toch een dubbel verhaal. Nu Donny het goed doet is het karakter laten zien, als hij het niet goed had gedaan was het een ander verhaal geworden. Zelf vind ik dat het niet netjes is van Donny en zijn zaakwaarnemer. Het ging namelijk verder dan een gesprek, maar met dreigementen over een eventueel vertrek. Dan ben je gewoon apart bezig, want het is niet zo dat hij zo goed speelde aan het begin van het seizoen.

van de Beek heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en was op het eind van het seizoen geweldig in vorm.
Zijn grote fitheid op het eind heeft ook zeker een positieve rol hierin gespeeld.
Maar van de Beek heeft het niet al een heel seizoen laten zien. Ik snap dat ie zich enigzins in de picture heeft gespeeld maar ben altijd verbaasd dat er topclubs gelinkt worden aan een speler met een hele goede prestatie voor slechts een deel van het seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frustratie bij Erik ten Hag: ‘Het is belachelijk, het seizoen is crazy’

Ajax is al drie weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar trainer Erik ten Hag mist nog altijd een aantal belangrijke krachten vanwege vakantie. De coach baalt stevig van de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren