Galatasaray van de hel naar de hemel in zenuwslopende titelkraker

Zondag, 19 mei 2019 om

Galatasaray heeft de landstitel in Turkije zondagavond geprolongeerd. De grootmacht klopte titelconcurrent Medipol Basaksehir met 2-1 en heeft een voorsprong van drie punten, met nog een duel te gaan. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van Galatasaray is, grijpt Cim Bom voor de 22ste keer in de clubgeschiedenis de titel. Basaksehir was na een vroeg doelpunt virtueel kampioen, maar moet zich tevreden stellen met de tweede plek en deelname aan de derde voorronde van de Champions League. Galatasaray gaat de groepsfase in.

De wedstrijd was pas zestien minuten oud, toen Elia vanaf de linkerflank de achterlijn zocht tussen twee verdedigers door. Hij bracht de bal voor en vond Riad Bajic, die hoog sprong en de 0-1 tegen de touwen kopte. Omdat het vorige duel tussen beide clubs in 1-1 eindigde, was Basaksehir bij die stand virtueel kampioen. De thuissupporters reageerden woest en gooiden allerlei voorwerpen op het veld; verdediger Mahmut Tekdemir werd ogenschijnlijk geraakt en ging naar het gras. De wedstrijd ging evenwel door en Baseksehir nam de voorsprong mee de rust in, mede door een knappe redding van doelman Mert Günok in een één-op-één-situatie met Marcão.

Galatasaray, met Selçuk Inan als vervanger van Ryan Donk, kwam kort na rust alsnog op gelijke hoogte via een prachtige omhaal van Sofiane Feghouli. De Algerijn kopte na een corner tegen de kruising en vond in de rebound de ruimte voor een diagonale omhaal in de bovenhoek: 1-1. Het leek er vervolgens tot twee keer toe op dat Galatasaray de leiding greep. Younès Belhanda scoorde na een fraaie hakbal van Henry Onyekuru, maar vanwege een handsbal in de aanloop werd het doelpunt afgekeurd. Vervolgens werd ook een treffer van Onyekuru zelf geannuleerd.

De Belg werd gelanceerd vanaf het middenveld en schoof de bal behendig langs Günok, maar stond op het moment van spelen net buitenspel. Driemaal bleek scheepsrecht voor Galatasaray, want kort na de afgekeurde doelpunten werd een treffer van Onyekuru toch toegekend. Een onhandige poging van verdediger Fyodor Kudryashov om de bal weg te werken na een vrije trap resulteerde in een vrije kans voor Onyekuru, die zich daar wel raad mee wist. Omdat een vrije trap van Selçuk tegen de paal belandde bleef het spannend, maar Galatasaray gaf de voorsprong niet meer weg.


Poll

Is Galatasaray de terechte kampioen van Turkije?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door zwaregast)

Re re re, ra ra ra, Galatasaray, Galatasaray Cimbom bom! Wat een slijtageslag was dit zeg. Some will say we had the ref with us. Some will say we had the government with us. Maar de waarheid is bekend, imparator flikt het weer! Ik ga het zo vieren bij de iftar met 1 goede bord sarma met die lekkere 10% vet yayla yoghurt! Geniet ervan mede cimbomlular! One love!

19 mei 2019 om 20:11

Some will say we had the ref with us. Some will say we had the government with us. Maar de waarheid is bekend - de waarheid is wel degelijk bekend dan ja als je kijkt naar de afgelopen weken

19 mei 2019 om 20:20

Some will say zet je tv aan, bein sports hd 1 en zie wie de champ is ! Koekoek ! Nummer 22 vriend !

19 mei 2019 om 20:23

ik zie je steeds maar janken en janken, benoem dan ook het feit dat basaksehir zoveel punten heeft laten liggen, nee?? zolang het maar in je straatje past ofniet??! hahahahahha cry me a river gast

19 mei 2019 om 20:31

Some will say we had the government with us??? Het was Basaksehir dat steun van de regering kreeg maat. Jullie krijgen steun uit een veel sterker hoek, namelijk Pennsylvania!

Wat een wedstrijd!!!!! Back to back kampioen!!!!! Eerste helft slecht gespeeld, tweede helft Basaksehir niks te zeggen. Wat ben ik blij zeg. Her zaman, her yerde: CIMBOM!!!!

wie nu nog beweerd dat gala deze wedstryd heeft gekocht, moet zich laten nakijken bij pieterbaan centrum. er is maar 1 grote team in turkije en dat is GALATASARAY.

19 mei 2019 om 20:34

Gs he'd de eerste corner waaruit het doelpunt kwam, nooit moeten krijgen. De bal was al uit. GS is dus wel degelijk weer geholpen. Buiten dat vind ik het niet normaal hoe onbeschoft GS was tegenover de scheidsrechter. Totaal geen respect voor mens en spel. Sorry, de meeste sporters in Turkije hebben géén omgangsvormen geleerd. In de Champions-league wordt dit gelukkig afgestraft. Als laatst wil ik Muslera en Nagatomo feliciteren met hun verdiende overwinning.

19 mei 2019 om 20:44

"totaal geen respect voor mens en spel." Ok geen moraalridder spelen, IBB deed hetzelfde, Je ziet emre de bal richting tribune trappen, basak spelers die om de minuut floppen en geen kaarten krijgen dan ist normaal dat onze spelers opgefokt raken en andersom ook

19 mei 2019 om 20:53

Gs en andere Turkse clubs met Terim en cohorten voorop kunnen nog veel leren van de basketbalteams uit Turkije. Vooral qua gedrag van de zijlijn als de spelers binnen de lijnen. Dat je dit nog verdedigd. Onbegrijpelijk. Angstig gewoon.

19 mei 2019 om 21:32

Galatasaray is kampioen omdat......... vul zelf maar in. Het heeft geen waarde, het is het failliet van het Turkse voetbal. Galatasaray levert zeer weinig aan het Turkse voetbal. Geen nieuwe talenten/spelers die zich ontwikkelen. Er staat gewoon niks!! Dit in tegenstelling tot dit Trabzonspor. Zij maken spelers beter en leveren ook voor het Turkse voetbal!! Zij zijn kampioenen! Punt!!

Was Galatasaray niet uitgesloten van Europees voetbal voor een paar jaar?

Begon dramatisch Basaksehir was de boveliggende partij had niet verwacht dat Gala dit kon ombuigen, maar wat ben ik trots op de spelers zeg! We hadden wel 4 doelpunten nodig waarvan er 2 goed gekeurd werden al met al ben ik zeer tevreden en kunnen we de jacht openen op de 5de ster! Gefeliciteerd kleurgenoten!

Dik en dik verdiend dit, Terim heeft het weer geflikt en Onyekuru zo belangrijk geweest, we gaan hem echt missen. Nu lekker genieten, Renkdaslar gefeliciteerd!!!!!!

We are the champions❤💛

Haters gonna be hate..!! GALATASARAY #22

19 mei 2019 om 21:31

Yes gonna be hate yes.

Lekker voor PSV dit, ik geloof dat dit hun geplaatste status ten goede komt in de voorrondes van de CL.

holy shit, ik keek even naar de Turkse league. Fenerbahce staat 11e?!!? Wat is daar in hemelsnaam aan de hand.

19 mei 2019 om 20:20

Ze waren bijna gedegradeerd. Cocu zat er nog dit seizoen. Oh wacht, dat was dit seizoen. Waarom voelt het aan als twee?

19 mei 2019 om 23:06

Wow agree, voelt echt alsof hij daar tiiijjjden terugzat : p

Koekoek !! Cim bomm !!!! Nummer 22 !!!! Wat een kampioenschap !!!! Acht punten achter en dan dit. Tranen hier man. Dat ik dit samen mag beleven met mijn zoontje en dochtertje. Echte Galatasaray leeuwtjes zijn het !!

19 BEKERS ONDER FATIH TERIM! Ongekend. Baba. Imparator. Wat zei hij na Erzurum? ‘8 of 18 punten maakt niet uit, wij zijn Galatasaray!’ Ik kan mijn geluk niet op. En geef die Feghouli een contractverlenging! MVP of the season. Ook mooi om te zien hoe Nagatomo Visca geen enkele centimeter ruimte gaf. Marcao die Adebayor als een matador temt. 5 dagen, 2 bekers. Wij zijn de grootste club van Turkije. SAMPIYON! Simdi de hedef 23!

19 mei 2019 om 20:32

Grootste club van Turkije zijn gaat best wel moeilijk man, als je team alleen maar uit buitenlanders bestaat.....

19 mei 2019 om 20:37

Zeg me na Celal: ‘Galatasaray is een Turkse club met buitenlandse spelers die kampioen is geworden.’

20 mei 2019 om 05:06

Het is en blijft een Turkse club.

19 mei 2019 om 20:36

Mvp of the season ? Nee joh, dat is Visca hehe. Samen met die andere tien spelers van Besiktas, Fener en Basaksehir hehe. Feghouli, wat een uber klasbak. Held.

19 mei 2019 om 20:51

Visca heeft teleurgesteld op de belangrijkste wedstrijd van zijn leven terwijl feghouli (en Onyekuru) ons #22 hebben gebracht, mijn vote gaat naar onze keloglan, of je bent sarcastisch anlamadim lol tis bijna etenstijd terug helder nadenken

19 mei 2019 om 20:53

Haha ja was dan ook sarcastisch. In speelweek 13 kan iedereen leuk spelen. Het gaat erom dat je excelleert als de druk erop staat. Zo worden diamanten geslepen en ook kampioenen gesmeden.

19 mei 2019 om 21:30

Gangstarr, weet je trouwens wat ik vergeten ben? We zijn ongeslagen in 2019 door onze nieuwe verdedigende tandem bestaande uit Luyindama en Marcao. Wat een verademing tov Maicon en Serdar.

Feghouli is de beste speler in de Turkse competitie. Hands down

19 mei 2019 om 20:24

Dan te denken dat Terim hem weg wou begin dit seizoen. Dit is de Feghouli die ik ken uit zijn Valencia tijden.

Galatasaray terecht gewonnen deze wedstrijd. Ik neem Basaksehir niet meer serieus als titelkandidaat. Net wanneer ik denk dat ze niet erger kunnen choken dat het jaar ervoor lukt het ze toch om het tegendeel te bewijzen. Cuneyt Cakir heeft goed gefloten, mag ook wel eens gezegd worden.

19 mei 2019 om 20:38

Sportieve reactie. Krijgen we ook nog een felicitatie of vraag ik dan teveel op dit moment ?

19 mei 2019 om 20:52

Net iets teveel, vooral omdat het net voor de iftar is en ik nog dik honger heb 😂. Even serieus normaliter zou ik allang hebben gefeliciteerd maar dit seizoen heb ik gewoon een zure nasmaak overgehouden waardoor ik steeds minder zin krijg in het Turks voetbal. Ik feliciteerd alsnog de sportieve objectieve Gs Supporters met hun kampioenschap.

19 mei 2019 om 20:54

Feliciteer je mij ook? Of gaan we na iftar nog even oorlog voeren hier?😂

19 mei 2019 om 21:03

Seizoen is voorbij dus oorlog is ook voorbij. Gefeliciteerd ook al vond ik je zwaar partijdig dit seizoen. Was wel een aparte manier van kennismaken met jou en zal die discussies ook stiekem missen denk ik 😂 Geniet van jullie kampioenschap.

19 mei 2019 om 21:06

Haha. Sheva en Olumune, seizoen is bijna voorbij, laat ons nog een keer genieten van jullie discussies.

19 mei 2019 om 21:33

Na ik ga zo lekker lahmacun eten bro. Heb wel een laatste tip voor hem: hij mag de scheidsrechtersbond uitnodigen voor een etentje , hebben ze wel verdiend denk ik 😁

19 mei 2019 om 22:15

Sheva ???? Pik jij dit ? Hij zag dat we door de scheidsrechters kampioen zijn geworden. Laat je dit zomaar over je club zeggen ?

20 mei 2019 om 01:07

Als jij na vandaag nog kan beweren dat we kampioen zijn dankzij de scheidsrechters moet je dringend naar Pearl, Firat de Fenerli heeft Basaksehir tot 2 keer toe kunnen helpen, derde keer was scheepsrecht en dik verdiend.

20 mei 2019 om 01:07

Tuurlijk laat ik dat niet zeggen, eten ging er zo lekker in dat ik even een Tukkie ging doen ben volledig opgeladen om te discusseren.

CIMBOM GALATASARAY!!! GALATASARAY SAMPIYON!!!

Ik ben 27 jaar. In geen enkele 1-op 1 titelstrijd heb ik Galatasaray zien falen. Galatasaray is het grootste merk uit Turkije. En Terim bombardeert zijn eigen hall of fame! Champions!

19 mei 2019 om 20:40

27 ? Jonkie gefeliciteerd broeder. Weer eentje erbij. Hoorde je ook die Champions League hymne ?

19 mei 2019 om 20:57

Gansterrr! Hij wordt nu rustig ingefluisterd in mijn beide oren.... Die stinkdier van een Onyekuru houden of niet? Wat een aparte speler haha. Terim? Wat een legende zeg. Dat woord degradeert als Terim ter sprake komt...

19 mei 2019 om 20:41

Volgens mij ben je 2000-2001 vergeten, toen we jullie hegemonie van 4 jaar doorbraken met Denizli, wat was dat lekker zeg. Gefeliciteerd!

19 mei 2019 om 21:28

2002-2003 niet meegemaakt dan, titelrace verloren o.a. week 33 uit bij BJK terwijl ze bij winst de titel nog konden halen.

Na de eerste 15 minuten was Basaksehir nergens. Alleen maar aan het verdedigen en het was wachten op een goal van GS. Prachtgoal van Soso; wat heeft hij zich herpakt zeg. Kon tot tweemaal toe verkocht worden dit jaar, is gebleven en haalt nu het kampioenschap gewoon binnen voor ons. Heerlijk! 22e kampioenschap op 19-05, hoe mooi wil je het hebben?

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

19 mei 2019 om 21:08

Ik heb ze nageteld, het zijn er 22.

Gefeliciteerd met deze kampioenschap GS supporters. Geniet ervan...

19 mei 2019 om 21:09

Huh ? Geen sneer ? Provocatie ? Dankjewel makker. Volgend jaar moeten jullie die oudjes lozen en paar goede aankopen doen. Dan hebben jullie weer een goede team.

20 mei 2019 om 00:31

Naaa, die discussies heb ik al te vaak gehad in een groeps app vol GS supporters. Ook met pijn in de hart hen gefeliciteerd. Terugkomend op BJK. Lozen met Senos is een begin. Necipinho, Canerinho, pektemekinho, Q7, Lens. Zijn hopelijk de volgende. Twee keer kampioenschaps wedstrijd verliezen in twee jaar tijd is te veel van het goede. Hoop op Een ervaren trainer die attractief voetbal laat spelen. Het liefst een buitenlander.

20 mei 2019 om 00:55

Er heerst een vloek op buitenlandse trainers in Turkije. Ik houd ook al rekening met het doorschuiven van Terim naar het bestuur en soms fantaseer ik dus ook over een type Klopp maar dan spat die mooie bel uit elkaar. Het beleid in Tr gaat niet samen met de visies van Europees opgeleide spelers/trainers, helaas.

20 mei 2019 om 08:19

Deels mee eens maar de grondlegger van ons succes bij BJK, zie ik toch meer Bilic dan een Gunes. Ok big game choker was ie wel maar zijn voetbal, persoonlijkheid en drive past gewoon meer bij BJK. Dan maar nog twee seizoenen geen kampioen worden. En dat Turjse clubs geen visie hebben, dat weten we al en dat gaat nooit veranderen. Dan maar liever attractief voetbal om van te kunnen genieteb.

Galatasaray, kampioenswedstrijd, thuis met 50.000 man. Dan weet je natuurlijk wie zwaar favoriet is. Basaksehir komt verrassend 0-1 voor, maar daarna is het al snel duidelijk. Galatasaray gaat dit omkeren. Basaksehir was te zwak, te laf en het was wachten op de doelpunten. 8 punten verspelen, het is allemaal te schrijven op het conto van Avci. Wat een loser. Galatasaray speelt als 11 bloeddorstige pitbulls en winnen dik verdiend deze wedstrijd.

Eerlijk is eerlijk, de laatste weken zijn er wat discutabele scheidsrechterlijke dwalingen geweest, maar daar ga ik niet te diep op in. Misschien ben ik ook niet volkomen objectief als Fener-supporter, ook al probeer ik het wel. Maar dat blijft natuurlijk lastig, dat weten de Besiktas en Galatasaray supporters die hier rondhangen ook :D .Als je het zo op slot zet op het moment supreme, dan verdien je de titel gewoon. Gefeliciteerd boys! Niet te hard toeteren aub :P

19 mei 2019 om 20:51

Thanks makker. Goede reactie. Zo hoort het ! Het gaat je goed positivo.

Zoals we hadden verwacht! GALATASARAY!! We bleven scoren tot dat Var moe werd en goed zou keuren.. Lekker gevoetbalt en verdient gewonnen... Galatasaray toeschouwers geniet van je dag en eten van zometeen haha.. het voelt heerlijk.

Moment dat Gala 2-1 voorkwam te staan, wist ik dat het afgelopen was. Ik herriner me geen enkel finale die cimbom heeft verloren. Zoals Terim het zei: al staan we met 18 punten achter, wij zijn GALA! Of of een betere, zoals Arda Turan het zei: maak niet uit of we met 8 punten voorstaan, de grootste club uit turkije zit in onze nek. Hehehehe. En nog even aandacht voor onze held Emre Belozoglu. Hij wist het, ik zag het aan zijn hoofd. Bij de 2-1 onderuitgezakt van, yine mi lan (alweer)?! Gefeliciteerd allemaal. We hebben 17 Clubfans een kutdag bezorgd, oke oke zonder te overdrijven, stuk of 5.

Zo dit is pas op een heerlijke manier wachten op de iftar. Alle CimBom fans gefeliciteerd met onze 22e kampioenschap. Galatasaray baas! Niemand kan aan ons tippen, zelfs na een achterstand van 8 punten hebben we het toch maar weer geflikt. Aan de spelers zag je gewoon dat ze toch enigszins gestrest waren, na het tegendoelpunt werden ze pas wakker. De benodigde knikkers en het kampioenschap zijn binnen, jongens geniet er van en laat je niet provoceren door de haters hier!

Gefeliciteerd Galatasaray supporters jullie zijn verdiend kampioen.

Lekker jongensssss! Nummer 22 is binnen. Gefeliciteerd leeuwen!

Ik keek vooral de 2e helft met verbazing aan wat er allemaal op en ook vooral naast het veld gebeurde ...maar volgend mijn Turkse collega is dit nieuws in Turkije 🤣

Sariiiiii.. Kirmiziiiii.. Nah ik houd het inhoudelijke momenteel achterwege. KAMPIOENEEEEENNNN ❤️💛

19 mei 2019 om 23:01

Yasemin ! Gefeliciteerd. Wanneer zien we jou weer actiever op de Turkse online velden ?

19 mei 2019 om 23:16

Insgelijks. Als ik van 90% niet de keuken in moet, maybe next season?

20 mei 2019 om 14:32

Bij nader inzien: lekker wegblijven. Vind het niveau een beetje zielig, geen glans meer van vroeger overgebleven in de Turkse topics. Iedereen die een bericht in m’n inbox dropt met scheldwoorden: moge Allah jullie vasten niet accepteren. Aju.

Datum: 24 februari 2019
Wedstrijd: Galatasaray 1-0 Akhisar, Kostas Mitrioglu 90+
Puntverschil toen: 6 punten achter op Basak.

Na die doelpunt van Kostas wist ik zeker dat we kampioen zouden worden. Ik moest namelijk terugdenken aan Gala - Besiktas, toen Elmander in de laatste minuut de 3-2 maakte. Zelfde doel, zelfde cornervlag waar het doelpunt werd gevierd. Weer met Hasan Sas die een Hussein Bolt sprint zette, alle wisselspelers. Ik geloofde erin.

Fatih Terim. Het verbaast me nog steeds dat jij geen standbeeld hebt in Turkije. Mijn liefde richting jou is ongekend. Mijn hart was gesproken toen je voor de nationale elftal koos ipv Galatasaray. Maar je hebt het op zo een geweldige manier goedgemaakt. Jij bent mijn held!

Geniet ervan mede fans. Deze kampioenschap is heel anders. We hebben letterlijk gestreden tegen 17 clubs die officieel aangaven dat ze tegen Galatasaray waren. Je trainer heeft 1/3 van het seizoen moeten toekijken vanaf de tribunes. Je hebt 4 belangrijke basiskrachten minimaal 5 wedstrijden moeten missen. Je hebt 18 weken gespeeld zonder een aanvaller. Toch flikt Gala het wederom om kampioen te worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder62
A. TuranMiddenvelder60
R. BabelAanvaller60
R. FalcaoAanvaller65
M. DiagneAanvaller50
F. ÖztürkKeeper50
Ö. BayramVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

13 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren