Eredivisieschap Excelsior hangt aan zijden draadje na uitnederlaag

Zondag, 19 mei 2019 om

Het voortbestaan van Excelsior in de Eredivisie staat op de tocht. Het elftal van trainer Ricardo Moniz werd zondag in de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs afgetroefd door RKC Waalwijk en verloor met 2-1. Vleugelverdediger Juriën Gaari dompelde de bezoekers uit Rotterdam in rouw met een rake knal in de slotfase van de boeiende wedstrijd in het Mandemakers Stadion.

De eerste mogelijkheid voor Excelsior viel in de vijfde minuut te noteren. Etienne Vaessen redde met zijn vuisten op een inzet van de later in het duel wél trefzekere Jeffry Fortes. Daarna was het duidelijk de beurt aan RKC. Gaari zag een schot in het zijnet belanden en de inzet van Stijn Spierings vloog over het doel van de Rotterdammers heen. Mario Bilate leek de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar Hervé Matthys bracht redding op de lijn. De ploeg van Ricardo Moniz kwam via Elías Már Ómarsson nog dicht bij de openingstreffer in Waalwijk, maar de aanvaller van IJsland liet een goede kopkans onbenut.

De verdiende voorsprong van RKC kwam er enkele minuten na het begin van de tweede helft. Bilate koos goed positie en verschalkte Alessandro Damen op beheerste wijze. De manschappen van Fred Grim wilden doordrukken en zorgden er via Bilate en Dylan Seys voor dat de verdediging van Excelsior constant alert moest blijven. De doelpuntenmaker van RKC kende ook pech, want hij moest eerst een blessurebehandeling ondergaan en werd korte tijd later naar de kant gehaald.

Excelsior deelde na zeventig minuten spelen een mentale dreun uit aan de thuisploeg toen de vrijgelaten Fortes met een harde knal in de kruising de stand gelijk trok. Het momentum was daarna met de Kralingers, maar dat leverde geen zege op. Sterker nog, RKC trok aan het langste eind. De mee opgekomen Gaari kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten en liet Damen vervolgens kansloos met een harde knal vanaf enkele meters van het doel. De vreugde aan Waalwijkse zijde was dan ook groot na het laatste fluitsignaal, al moet de focus alweer snel op de tweede ontmoeting, aanstaande woensdag in Rotterdam. De eerste balomwenteling is om 18.30 uur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Goeie trainer Fred grim, laat RKC leuk en verzorgd voetbal spelen. Zou hem graag eens in de Eredivisie zien, en misschien lukt dat wel gewoon met RKC haha.

19 mei 2019 om 16:38

Mee eens alleen bang dat dat uitdoelpunt excelsior in de eredivisie gaat houden, overigens misgun ik dat moniz niet

19 mei 2019 om 17:45

Ik gun Excelsior ook nog wel een jaartje Eredivisie. Club met doorgaans een uitstekend beleid

19 mei 2019 om 19:29

Met het slechtste kunstgrasveld in NL (samen met vvv) en een eredivisie onwaardig stadion. Heel knap dat ze het zo lang uithouden maar horen er niet thuis, waarbij het veld mijn grootste punt is. Sparta we er terug zou mooi zijn met echt gras. Kunnen we gelijk gaan stemmen

19 mei 2019 om 16:41

@ajax111, hoewel zowel RKC als Excelsior, qua toeschouwersaantallen, kleine clubs zijn zou het best leuk zijn als de Waalwijkers weer eens minimaal een seizoen te gast zijn in de Eredivisie. Zeker en vooral omdat ze vanaf volgend seizoen weer op echt gras gaan spelen.

RkC is toch wel een erg klein clubje geworden na de periode Eredivisie met onder andere Hoogendorp. Niet gek voor een dorpsclub, maar ik had meer support verwacht bij deze promotiestrijd. Aan de andere kant heb je een club uit een grote stad, die elke wedstrijd nog minder support op de been krijgt, op een plastic veld speelt en voor mij persoonlijk 1 van de saaiste clubs uit het Nederlands voetbal is. Weinig identiteit, weinig mensen met binding richting die club etc. Ik zou er persoonlijk niet rouwig om zijn als Excelsior uit de Eredivisie verdwijnt en op basis van vandaag zou het ook terecht zijn.

19 mei 2019 om 16:51

Ik deel je mening over Excelsior. Het is knap dat ze ieder jaar erin blijven met zo’n budget, maar afgelopen zondag tegen az was het ook schrijnend qua support. Het uitvak was gewoon bijna even vol als de rest van het hele stadion. Dan zie ik liever een Go Ahead of Sparta terug.

19 mei 2019 om 16:56

Excelsior is sowieso een schande voor het betaald voetbal. Meest beroerde plastic veld, zou verboden moeten worden.

19 mei 2019 om 17:02

4000-4500 man in het stadion is voor RKC op dit moment meer dan prima. Je moet niet vergeten uit wat voor diep dal RKC komt op zowel sportief als financieel gebied. 3 seizoenen op rij bij de onderste 5 geeindigd in de Kkd. 1000-1500 man op de tribune in die tijd. Nee het is nog altijd niet top, maar de weg is omhoog geslagen, zowel qua beleving als spel.

19 mei 2019 om 17:10

@Patrick ik denk dat je dat als Twente supporter niet te hard moet roepen 😂 jullie zijn de laatste jaren ook een aardig schande voor het voetbal geweest.

19 mei 2019 om 17:17

ADO heeft ook plastic...ook drama. Die paar euries schuld bij ons is minder erg. Voetbal hoort op gras en niet op plastic

19 mei 2019 om 17:28

Maar wel zonder miljoeneninjecties ten koste van de belastingbetaler.

19 mei 2019 om 17:31

Wij hebben goed plastic waar spelers vrijwel nooit over klagen van clubs die op bezoek komen. En als het goed is binnen 2 jaar word er echt gras aangelegd. Maar zoals je zegt de hele competitie oplichten en alles weer op bouwen wat ingestort is met geleend belasting geld dat is veel minder erg dan kunstgras.

19 mei 2019 om 17:40

De reactie waarvan je wist dat die komen zou.

19 mei 2019 om 18:08

Toch bijzonder: bij een topic over Excelsior weer Twente erbij halen. Persoonlijk prefereer ik Twente met het echte gras dan een club waar ze op plastic spelen.

19 mei 2019 om 19:19

Wat is dit kansloze reactie! Wat heeft Excelsior je misdaan? Een schande voor het betaalde voetbal, omdat ze normaal gesproken aanvallend voetbal spelen ipv de busparkeren, omdat ze een gezonde begroting hebben, omdat ze geen suikeroom hebben die de club moet redden, omdat het stadion staat op eigen grond, omdat ze geen onverantwoord beleid voeren....Een schande is het dat supporters hier janken over kunstgras ( ik ben tegen kunstgras ) maar dat wel is besloten door de besturen van de ED. Ofwell wees boos op je eigen bestuur die dot mogelijk hebben gemaakt. En wat meer respect voor een gezonde ED club zou meer op zijn plaats zijn.

19 mei 2019 om 20:30

Eigen schuld, dan moet een Twente-supporter niet zo'n opmerking maken over Excelsior.

Excelsior is alles behalve een schande voor het betaalde voetbal. Het is eerder een aanwinst, een ondergewaardeerde sieraad in hoeverre het met een bescheiden aanpak nog steeds een rol speelt op het hoogste niveau via het eerste elftal en ook via de jeugdopleiding. Veel voetballers uit de regio met uitzicht op een profbestaan dankzij Excelsior. En dan gaat een fan van een club wiens grootste successen mogelijk zijn gemaakt door bedrog met zo weinig respect over Excelsior praten?

Niet zonder terugslag natuurlijk.

20 mei 2019 om 08:43

Jemig Azchelsea doet het nog steeds pijn dat je bent afgetroefd door de kleinste club uit de Eredivisie?

Het uitvak was voor 90% gevuld wat dus ongeveer 350 man is. Thuissupporters staan op officieel gescande kaarten van rond de 2400-2500 supporters. Ja man, even vol.

Leen graag geld bij je, voor 5000 krijg je 500 terug want is toch bijna evenveel. Zie je wat voor nonsens je uit emotie praat?

20 mei 2019 om 08:54

Dan was het beeld vertekenend. Kan me amper voorstellen dat het daadwerkelijk rond de 2500 man waren aangezien vrijwel ieder vak zowat leeg leek (op het vak achter het doel misschien na). Maar goed, dan nog: een lelijk eredivisie-onwaardig stadion die je ook nog maar net voor de helft weet te vullen. Dat is toch gewoon triest? En dat AZ heeft verloren maakt me echt niets uit, je zag dat het ze niet interesseerden aangezien er nergens meer voor gespeeld werd. Niet goed, maar niet mijn reden om een afkeer tegen Excelsior te hebben. Een verschrikkelijk plastic veld en zo’n lage bezettingsgraad bij zo’n lelijk klein stadion daarentegen wél. Dan zie ik in die plek liever een mooie club met een echte identiteit.

Lange minuten leek het als of RKC de eredivisionist was en Excelsior genoegen had met de play-offs. Heel vreemd om zo een wedstrijd te zien, maar wat betreft voetbal zal Excelsior echt veel beter moeten gaan spelen anders degraderen ze. Die Edwards die er in de tweede helft in kwam zou het verschil kunnen gaan maken in de return.

RKC speelde aanvallend en zonder enige stress. Met wat geluk hadden ze meer gescoord, maar de 2-1 viel eigenlijk ook toen het beste van hun spel al verleden tijd was. Ik denk dat hun fysieke conditie nog een probleem kan worden, maar voetballend lieten ze in mijn mening genoeg zien om met een positief gevoel de return te beginnen.

Mooi! Alle kunstgrasclubs er zsm uit!

Een hele mooie uitslag vandaag. Maar ik denk dat het niet genoeg is voor RKC maar ik laat me woensdag graag verrassen. Als wij deze ronde overleven dan gaan wij terug naar de eredivisie.

19 mei 2019 om 17:09

Een van de leukst voetballende ploegen in de kkd afgelopen jaar. Iedereen heeft het altijd over Sparta is een eredivisie ploeg....wat mij betreft is het RKC. Verdienen het meer dan Sparta, de eagles en den Bosch. Leuke no nonsens club

19 mei 2019 om 17:14

Op basis van de 2de seizoenshelft zeker. Dat spel werd ook beloond met de PO. Hopelijk kan RKC woensdag ook scoren dan krijgt Excelsior het heel lastig.

19 mei 2019 om 17:21

Laten we hopen dat Excelsior eruit vliegt, vindt RKC ook gewoon de meer aanvallend ingestelde ploeg. Die gaan scoren bij het onthutsend slechte Excelsior.

Lets go Dylan!!! Het is je gegund!! Kunstgras voor kunstgras helaas.

19 mei 2019 om 17:16

Nee hoor RKC krijgt echt gras

19 mei 2019 om 17:18

Krijgt gras...prima dan...zsm terug i.p.v. kunstgrasclubs.

19 mei 2019 om 17:21

De eerst KO is al gelukt nu nog de 2de wedstrijd

Ik begrijp dat RKC echt gras gaat aanleggen, als dat inderdaad klopt dan mogen ze van mij zeker de eredivisie in. Ik wil niemand tegen de schenen schoppen maar voor mij is Excelsior een net-niet club. Respect voor het beleid wat ze hanteren maar ik zou ze niet missen mochten ze naar de KKD gaan.

19 mei 2019 om 17:38

Dat gaan ze idd doen. Met de trainingsvelden zijn ze al bezig. Na de PO wedstrijden gaan ze aan het veld beginnen.

Aan een zijde draaitje is wel dik overdreven, Exelsior hoeft thuis met minimale cijfers te winnen en ze zijn door. Er is in principe helemaal niks aan de hand.

Het zou mooi zijn om RKC weer terug te zien in de Eredivisie. Excelsior heb ik toch altijd meer een satellietclubje gevonden van Feyenoord, mag van mij part eruit.

Nou 2-1 uit verliezen noem ik geen zijde draadje vz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. MeijerAanvaller50
E. ÓmarssonAanvaller57
A. DamenKeeper50
M. van RooijenAanvaller50
T. VerhaarAanvaller50
J. ZwartsAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 1 oktober
Antonio Rüdiger gaat mogelijk op tijdelijke basis spelen bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren