Hans Kraay verbaasd: ‘Niet voor te stellen dat hij minder is dan Sam Larsson’

Zondag, 19 mei 2019 om

Emil Hansson heeft zondag met zijn spel namens RKC Waalwijk in de eerste helft tegen Excelsior indruk gemaakt op Hans Kraay junior, die de middenvelder annex aanvaller zelfs vergelijkt met Sam Larsson. De presentator en analist was samen met John de Wolf aanwezig in de studio van FOX Sports om het duel in de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs te analyseren en was in de rust lovend over de inbreng van de van Feyenoord gehuurde Hansson.

Kraay junior was ook complimenteus richting Anas Tahiri, een collega van Hansson op het middenveld van RKC. “Dat vind ik heerlijke spelers. Alles is op techniek, alles is vooruit. Hansson is rechtsbenig en speelt een beetje hangend linksbuiten, net als Larsson. Maar hij gaat ook weleens buitenom. Ik weet ook wel dat het de Keuken Kampioen Divisie is, maar ik kan me niet voorstellen dat Hansson minder is dan Larsson. En hij is van Feyenoord, dus hij kan gewoon terug.”

De twintigjarige Hansson meldde zich in 2015 in de jeugdafdeling van Feyenoord en debuteerde twee jaar later in de hoofdmacht van de Rotterdamse club. De Zweedse middenvelder met Noorse roots, in de reguliere competitie goed voor 12 doelpunten en 11 assists in 35 wedstrijden voor RKC, begint na de zomerstop aan zijn laatste contractjaar in De Kuip.


Poll

Vind jij dat Emil Hansson volgend seizoen een kans verdient bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door arsenallz)

niet dat Larsson echt iets aan Feyenoord heeft toegevoegd, maar je kan zoiets nooit met zekerheid zeggen. bij Feyenoord zijn de druk en de verwachtingen veel hoger als bij RKC waar je redelijk vrijuit kan voetballen

19 mei 2019 om 17:55

Volgens mij kan je bij Feyenoord ook vrijuit voetballen. Kampioen ga je toch niet worden, als je 3e of 4e wordt is het wel prima daar. Klopt wel dat je het niet met zekerheid kan zeggen.

19 mei 2019 om 20:24

Als je 3e of 4e wordt is het wel prima daar? Haha. Totaal geen benul wat er leeft bij de club en onder de supporters.

19 mei 2019 om 20:31

Ik hoop niet dat je serieus bent. Je bent wel intens naïef als je meer verwacht van het elftal van Feyenoord. De club heeft daarnaast niet het beleid om hoger te eindigen dan dat. Leuk dat het 'leeft' bij de club, maar in praktijk gebeurt er helemaal niks. Feyenoord kan niet eens fatsoenlijke spelers scouten. Succes met je droom.

19 mei 2019 om 20:34

@zilveren vos: volgens mij verwoorde berghuis het recent nog correct: het doel is langer mee te doen om de titel. En dan kun je best 3e eindigen, maar niet in november al uitgespeeld zijn. Er zijn onrealistische Feyenoorders en er zijn realistische Feyenoorders. Feit blijft dat Feyenoord financieel ruimschoots achter ajax en psv zit, dus zal een titel (voorlopig) een incident zijn. En dus moet de club zich doorontwikkelen

20 mei 2019 om 00:43

Een beetje zoals Arsenal bedoel je? Denk alleen wel dat wij meer kansen op een prijs hebben. Anyway, ik vind het naïef om te denken dat je Feyenoord zomaar kan wegzetten als een niet kanshebber op welke prijs dan ook. Beetje zoals een politieke partij die jou niet ligt maar die misschien toch onverwachts uit de hoek kan komen. We zijn de afgelopen 4 jaar de club met de meeste prijzen in Nederland. Het gat met Ajax wordt steeds groter financieel, maar met eigen jeugd en misschien zelfs met een nieuwe td die verstand van voetbal heeft kan ook wat moois ontstaan

20 mei 2019 om 02:13

@wazza

Je laat je wel kennen, heel schattig. Ik had ook niet anders van je verwacht, even op de man spelen. Volwassen.

Dat je Feyenoord vergelijkt met een politieke partij slaat kant noch wal. Absurde vergelijking. Ik vind het niet naïef om Feyenoord weg te zetten omdat:

1. Ze scouten bizar slecht.
2. Ze hebben geen geld
3. Ze hebben een coach waarvan je niet kan voorspellen wat er gaat gebeuren
4. De selectie heeft nagenoeg geen restwaarde.
5. PSV en Ajax hebben op nagenoeg elke positie een betere speler

Leuk dat Feyenoord de afgelopen vier jaar de club is met de meeste prijzen, maar dat zegt natuurlijk niks. Eigen jeugd? De jeugd van Feyenoord is de laatste jaren ook gewoon matig. Wie is er nou echt doorgebroken omdat hij goed was? Niet omdat zijn concurrent niet kan voetballen of geblesseerd is geraakt. Malacia? Nee die speelt omdat Haps geblesseerd is geraakt, daarnaast blundert Malacia er naar hartenlusten op los. Bijlow? Heeft geen geweldige indruk achtergelaten en Vermeer is weer 1. Voor de rest? Kokcu die af en toe mag opdragen maar geen vaste basisplaats kan veroveren terwijl zijn concurrenten spelers als Clasie en Toornsta zijn. Verder? Helemaal niks. Je hebt nog een paar andere spelers af en toe in de basis staan zoals Sven van Beek, maar dat is ook meer uit armoede overwegingen.

Ik heb geen idee waar jij de illusies vandaan haalt dat Feyenoord ook maar iets klaar gaat spelen de komende jaar.

20 mei 2019 om 13:13

Ik speel zeker niet op de man. Ik vind dat je erg neerbuigend, beledigend en provocerend doet ten opzichte van Feyenoord en zijn supporters (en als ik het dan heel ver wil zoeken en wil redeneren zoals jij dat doet, dan spreek je mij dus ook persoonlijk aan?). Net als dat je zegt 'had niets anders van je verwacht', prima maar je kent me niet en normaal gesproken ga ik nooit op dit soort provocaties in. Om de bal terug te kaatsen zie ik dan jouw profielfoto staan en kan ik daar ook een denigrerend verhaal van maken maar dat doe ik dan maar niet. Verder vind ik het slap gelul in de ruimte. Typetje open deuren intrappen met alles wat je opnoemt. En je leest ook niet heel best als ik zeg dat je nooit iets uit kan sluiten. Daarvan maak jij een versie van 'ik heb geen idee waar jij de illusies vandaan haalt dat Feyenoord ook maar iets klaar gaat spelen de komende jaar'. Dat is toch niet hetzelfde als wat ik zeg of wel? Ik zeg dat je Feyenoord nooit helemaal kan uitvlakken. Dat sommigen dat wel doen maar dat er de afgelopen jaren toch telkens weer een prijs richting Rotterdam ging terwijl niemand dat had verwacht. Volgend seizoen zijn er veel veranderingen. We kunnen verrassen maar ook enorm door de mand vallen. Kan allemaal bij Feyenoord. Ik ben de laatste die dat betwist. En ja, er zal ook heel wat moeten gebeuren om Feyenoord weer op de rit te krijgen. Sven van Beek achterin is meer dan armoedigheid. Dat is een tekortkoming van Gio en een van de redenen dat er gemor en rumoer was rondom Gio, terwijl hij toch de prijzen won. Martin van Geel veegde niet zo gek lang geleden een bod van 5,5 miljoen op van Beek van tafel en dat is precies de reden waarom iedereen zo blij is dat ie weg gaat. Als je me een beetje kent dan heb je gezien dat ik de afgelopen twee jaar nogal fel ben op 1 speler in deze wereld en dat is van Beek. Om toch nog heel even op jouw achterhaalde 'punten' in te gaan.. Scouten slecht? Jup, ware het niet dat je daarmee toch kampioen kan worden (hebben we gezien toch?). Ze hebben geen geld? Mwa, deels.. Er is na het kampioenschap veel geïnvesteerd in niet de juiste spelers met een verkeerde instelling of blessuregevoeligheid. Manco van Geel. Coach verhaal? Klopt ook, Stam heeft nog geen wedstrijd aan het roer gestaan. Geen idee hoe hij het gaat doen. Geen restwaarde? We hebben de beste jeugd sinds de lichting De Vrij, Martins Indi, Wijnaldum en Fer dus ik verwacht dat de nieuwe trainer aangesteld is om daarmee te gaan werken. Dan heb je zeker wel (groeiende) waarde op het veld staan. PSV en Ajax hebben op elke positie een betere speler? Klopt helemaal! Beetje open deuren verhaal, vind je niet?

20 mei 2019 om 13:43

Hoe hypocriet kun je zijn. Je gaat juist in op het Arsenal Logo.

Bij RKC Waalwijk in de KKD spelen is iets heel anders dan bij Feyenoord in de Eredivisie spelen. Veel moeilijkere tegenstanders. In zijn tijd bij Heerenveen bewees Samba Sam gewoon een erg goede winger te zijn voor de Eredivisie. Heel Feyenoord loopt slecht. Het is onnozel om te denken dat Hansson het beter zou doen dan Larsson.

19 mei 2019 om 17:45

Larsson was bij Heerenveen ook gewoon wisselvallig. Hele goede winger op zijn goede dagen. Maar kan ook volledig onzichtbaar zijn een hele wedstrijd.

19 mei 2019 om 17:50

Klopt, maar bijna elke vleugelspeler is wisselvallig. Berghuis, Tadic, Neres, Bergwijn en Lozano hadden dit seizoen allemaal zelfs langere periodes waarin ze bijna compleet onzichtbaar waren.

19 mei 2019 om 21:03

Het verschil is alleen dat spelers als Tadic en Lozano desondanks nog gewoon scoren. Hoe Larsson soms speelde was ronduit schandalig. Dat heb ik de andere heren die jij noemt niet zien doen.

Hansie Hansie vindt het leuk om verrassende uitspraken te doen en de grote ontdekker uit te hangen

Daarom traint hij nog steeds op amateur niveau

Duizend procent gelijk Hansie Hansie, je gaat als een atoomraket op de A16

Of zoiets

19 mei 2019 om 16:36

Man man man... Wat een reactie. Hans traint op amateurniveau omdat hij zo het tv werk kan blijven doen, en dit dus mooi kan combineren met het trainerschap. Heb jij een glazen bol en heb je nog goede talenten voor Feyenoord? Dan hoor ik het graag! (Hij heeft wel El Jebli ontdekt, nu 10 goals bij de Graafschap gemaakt, toch goed gezien van Hansie Hansie).

19 mei 2019 om 20:41

Je bent een fan?

Ik stiekem eigenlijk ook wel hoor maar Hans is in staat om om een peer te vergelijken met een flatgebouw

1000 procent!

Laat ik hem nou voor 97% niet serieus nemen

Dan valt er best mee te leven

Als Derksen het kan, kan ik het ook

Tsja, niet echt vergelijkbaar als ze allebei op een ander niveau actief zijn. Ook Larsson zou uitblinken in de KKD en wss nog veel meer dan Hansson dat doet. Hij behoort zelfs in de Eredivisie al tot de topspelers wat betreft het aantal gecreëerde kansen. Ik denk dus dat Larsson nog wel een paar stapjes beter is (ook 6 jaar ouder, dus dat mag ook wel).

Hansson sluit volgend seizoen aan bij het elftal, dat is nu een paar weken bekend. Vond zelf dat ie wat meer kansen/speelminuten mocht krijgen toen Larsson volledig uit vorm was maar dat is met een Gio niet zomaar een vanzelfsprekendheid. Hopelijk kan Stam er wel wat mee want talent heeft ie wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper100
A. ToubaVerdediger100
V. AnitaMiddenvelder100
A. TahiriMiddenvelder100
S. BakariAanvaller91
L. DaneelsAanvaller90
F. StokkersAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren