Update: Kompany neemt oude bekende van Man City mee naar Anderlecht

Zaterdag, 25 mei 2019 om

Vincent Kompany heeft een paar uur nadat het nieuws over zijn vertrek bij Manchester City naar buiten werd gebracht een nieuwe uitdaging gevonden. Anderlecht meldt zondagmiddag namelijk via de officiële kanalen dat de 33-jarige verdediger terugkeert op het oude nest. De stopper neemt de komende drie jaar de rol van speler-trainer op zich bij de worstelende grootmacht, waardoor hij de opvolger wordt van de een maand geleden ontslagen Fred Rutten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede zet van Anderlecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door speelweb)

Beginnen in dat slangennest..

19 mei 2019 om 12:22

Mag toch hopen dat het als assistent ofzo is. Speler en hoofdtrainer in een heb ik nog nooit iets in gezien...

19 mei 2019 om 12:24

Ruud Gullit was ook speler/manager bij Chelsea. Stelde zich zelf toendertijd ook gewoon op.

19 mei 2019 om 12:27

Ryan Giggs deed dat toch ook bij United?

19 mei 2019 om 12:31

Edgar Davids heeft dit ook gedaan

19 mei 2019 om 12:41

Ja dat was ook geen succes. Kan mij nog herinneren dat hij zichzelf inbracht bij een achterstand en toen zelf faalde. Lachwekkend zo'n trainer/speler functie. Ook totaal nog geen ervaring als coach.

19 mei 2019 om 13:11

Dat is wat ik bedoel. Ik weet dat het eerder is voorgekomen, maar ik zie echt geen meerwaarde in zo’n dubbelfunctie. Volgens mij is ook geen van het bovengenoemde een daverend succes geworden...

19 mei 2019 om 13:16

Gullit heeft toen volgens mij wel de FA cup gewonnen als speler coach van Chelsea

19 mei 2019 om 13:24

Wat te denken van Roberto Carlos bij Anzhi..

19 mei 2019 om 14:33

Glenn Hoddle deed het volgens mij een aantal jaar

19 mei 2019 om 15:37

Vialli ook bij Chelsea

19 mei 2019 om 20:52

Tal van grote namen hebben het gedaan. Low, Gullit, Davids, Giggs, Dalglish en zelfs de legendarische Johan Boskamp.

Vet! Benieuwd of dit wat wordt maar slechter presteren met Anderlecht gaat toch niet. Legend

Wat een grappige maar ook rare keuze van zowel Kompany als Anderlecht.

19 mei 2019 om 12:20

Waarom raar?

19 mei 2019 om 12:25

Hoofdtrainer en speler tegelijk zijn is wel vrij raar te noemen toch?

19 mei 2019 om 12:27

Kompany is denk ik een fantastische speler die de komende 2 jaar de beste verdediger van de Belgische competitie gaat zijn, maar wat als de resultaten tegen vallen na een (half) jaar? Hoe ligt de hierachie dan in de kleedkamer als Kompany "ontslagen" wordt als trainer, maar wel verder gaat als speler. Hij is pas 33, dus ik had als Anderlecht zijnde hem eerst gewoon 2 jaar als speler laten fungeren, want dan zit je straks niet met het probleem dat de oude trainer nog steeds in de kleedkamer zit. En het zou zonde zijn voor Anderlecht als Kompany door zijn functie straks maar een half jaar in het paars speelt.

19 mei 2019 om 12:41

Ja dat is waar, maar als iemand het kan is het Vincent Kompany! Het is raar, maar omdat het Kompany betreft ben ik ook weer niet heel verrast? Dat kan aan mij liggen. Ik vraag mij alleen af hoe het wisselen werkt? En wat als hij nou een rode kaart krijgt? Ik ga Anderlecht met een schuin volgen!

19 mei 2019 om 13:57

Komende 2 jaar ? Die speelt max 30 wedstrijden. Veels te vaak geblesseerd.

19 mei 2019 om 21:38

Vanwaar die overtuiging dat hij dat kan? Heeft nog nooit getraind.

19 mei 2019 om 12:31

Kompany zelf bericht player-manager, nu is een manager in engeland meestal ook coach maar bij ons toch meer achter de schermen. Weet ook niet goed of ie nu echt trainer wordt. We zullen snel meer duidelijkheid krijgen denk ik

19 mei 2019 om 13:18

Sporza meldt:

Kompany wordt speler-trainer bij paars-wit. Michael Verschueren: "vincent zal de tactiek van de ploeg bepalen en mee beslissen wie speelt."

"maar als hij zelf op het veld staat, zal hij een beroep doen op een coach, die hij zelf meebrengt."

19 mei 2019 om 13:22

Hopelijk brengt hij dan kevin de bruyne of david silva. Kunnen ze wisselen als coach/speler. Beetje raar concept maar mij hoor je niet klagen

25 mei 2019 om 12:51

Voor anderlecht is het type kompany natuurlijk een goede zet. In het “zooitje” dat het nu is, kunnen ze wel een echte leider gebruiken. Iemand die over lijken gaat en iemand met gezag. Tegen kompany zeg je geen nee. Qua traineris het nog maar bezien hoe en wat natuurlijk, maar qua persoonlijkheid en aanzien is dit wel iets dat anderlecht nodig heeft.

En wij sloebers maar lang zoeken naar een andere baan haha. Nee het is hem gegund, mooie stap voor Kompany!

Dus over een aantal maanden analist?

Legend.

Hij is een leider van nature, niet enkel voor Anderlecht en Man City, maar voor de hele jeugd in België. Met deze rol kan hij hopelijk een nieuwe stap zetten om het Belgische voetbal naar een hoger niveau te tillen.

Heeft hij ervaring in trainer zijn ? En hoe moet ik dat zien ? Hij beslist in de wedstrijd wie er gewisseld word?

Whuut hahahaha deze verrast me? Maar heeft hij dan al zijn trainers diploma's gehaald?

Geweldige zet! Natuurlijk ook de verwachten dat Kompany terug ging naar Anderlecht. Anderlecht had een duidelijk leiderstype nodig en Kompany is een geweldige leider die zeer veel respect krijgt. Bornauw zal veel kunnen leren van hem!

Ik ben oprecht benieuwd hoe dit uit zal gaan pakken! Mooie uitdaging voor Kompany!

Maar deze man is nog nooit coach geweest? Heeft hij wel zijn papieren gehaald of mag je in België gewoon een beetje freewheelen zonder trainer coach diploma's? Vind het nogal een risico wat hij neemt zeg, stel nou dat het een grote flop wordt.. Dan is dit een gevalletje zware zelfoverschatting. Zowel speler als coach worden bij je eerste trainersjob, ik vind 't nogal wat. En dat bij een "topclub" in nood, ik had voor wat zekerheid gekozen waarvan je weet wat je er van kunt verwachten.

19 mei 2019 om 12:36

Je hebt inderdaad een diploma nodig. Enkel jaren terug, ik weet nietmeer bij welke club was er wel al een coach die zonder diploma op de bank zat maar dan zogezegd “assistent” was ookal maakte hij de beslissingen.

19 mei 2019 om 14:23

Belhocine bij Kortrijk dacht ik

19 mei 2019 om 15:04

Heb het even opgezocht en het was Ivan Leko bij Ohl, terwijl blijkbaar ook fred vanderbist ooit zonder diploma op de bank zat

Als Anderlechtsupporter is dit het beste nieuws in jaaaaaaren.

Kompany staat voor alles waar Anderlecht voor zou moeten staan.
Hij kan Anderlecht weer Anderlecht maken, eindelijk weer volop kansen voor de jeugd.
Eindelijk weer het aanvallende, dominante spel dat Anderlecht weer hoort te spelen.

Eindelijk weer de trots om Anderlechtsupporter te zijn.

19 mei 2019 om 12:49

Ik vrees ervoor. De clown Marc Coucke tranformeert RSC Anderlecht naar FC De Kampioenen. Kompany binnenhalen is niet het probleem, wel dat hij terugkeert als speler-trainer. Deze combinatie in het hedendaagse profvoetbal is gewoon waanzin. Als Kompany echt trainer wil worden van RSC Anderlecht, moet hij zijn spelerscarrière gewoon achterwege laten.

19 mei 2019 om 14:22

Dit is eigenlijk een enorm slimme zet van Coucke geweest. Zakelijk gezien kan je nu spelers contracteren omdat ze toch wel voor/samen met een grote naam als Kompany wil spelen. Ik bedoel, de man die een paar weke geleden het doelpunt van het jaar heeft gemaakt in de Premier League? Het gaat om overtuigen tegenwoordig. Of hij ook daadwerkelijk de geschikte man is, moet blijken.

19 mei 2019 om 14:26

Ik vrees dat de combi speler-trainer slecht gaat aflopen. Deze combi is enkel haalbaar in het amateurvoetbal imo.

19 mei 2019 om 20:57

Overtuigen? Anderlecht speelt niet eens Europa League volgend jaar. Denk niet dat grote namen staan te springen om naar Brussel af te zakken.

Ben zeer benieuwd naar volgend seizoen. Dit is een megastunt van Anderlecht, maar wel eentje met een gigantisch vraagteken achter.

Een fitte Kompany is de beste verdediger in Belgie, maar hoe vaak zal hij fit zijn? En wat is hij waard als coach? Als hij de nieuwe Guardiola blijkt te zijn, is dit natuurlijk een fantastische zet van Anderlecht. Als hij echter flopt en binnen een half jaar 'gedegradeerd' wordt tot gewone speler, tsja, dan zit Anderlecht toch met een probleempje.

20 mei 2019 om 11:37

We kunnen niet allemaal een trainer nemen die in de bak gezeten heeft. Anderlecht heeft net een grote stunt gedaan,die gaan niet met een probleempje zitten zoals je aangeeft. Hou jij je maar bezig met je eigen cluppie

20 mei 2019 om 16:33

Mijn cluppie is vrij aardig bezig. We eindigen al 5 jaar op rij in de top 2. Volgend jaar wellicht opnieuw, met misschien wel Philippe Clement aan het roer.

Dit kan zeker een probleempje worden, ook al is het een stunt, het een sluit het ander niet uit, slimmerd.

20 mei 2019 om 16:56

De jaloersheid druipt er vanaf. Bij elk artikel over Anderlecht zie je de supporters van Brugge reageren als eerste,zelfs op een site van Nederland. Zielig

Ben benieuwd hoe ze dat gaan zien, Anderlecht moet gewoon weer terug naar de basis en weer gaan teren op de jeugdopleiding die ze ook zoveel succes heeft gebracht, nu heb je gewoon teveel wedstrijden dat je kern uit meer buitenlanders bestaat als Belgen, dat is niet erg als die wat toevoegen maar dat is te vaak niet het geval gebleken.

Kompany als leider er bij is perfect maar laat hem gewoon nog spelen en onder de vleugels van een ervaren trainer het in de vingers krijgen, niemand weet of hij het wel in zich heeft.
Een leider in het veld betekent nog niet dat je ook een goeie trainer bent.

Woooow, dat is echt wel crazy. Ik vind het wel een heel goeie zet. Anderlecht zit slecht en kan zo een boost sterk gebruiken. Kompany is een hele intelligente kerel met veel uitstraling. Echt wel iets wat de club kan gebruiken. Zijn uitstraling zal bvb ook voor extra sponsors zorgen. En mss spelers die ook wel sneller voor Brussel zullen kiezen. Ik geloof sowieso dat hij op lange termijn een belangrijke rol in het voetbal zal spelen. Zag hem wel meer als iemand om bvb UEFA te leiden. Verrassend dus, maar ook echte clubliefde en een kans die hij wil grijpen. Ik vind het alleszins zalig voor de Belgische competitie en wens hem het allerbeste toe. Heeft onder heel wat top coaches gewerkt, dus een kans om het meteen goed te doen bij Anderlecht. Plus dan weet hij wat doen als hij geblesseerd is 😜

19 mei 2019 om 21:45

UEFA leiden? Dat lijkt me onder zijn niveau. Secretaris-Generaal van de NAVO, vredestichter in het Midden-Oosten etc. lijkt mij meer geschikt. Draag je niet een beetje door?

Wat een gekke actie van Anderlecht... Breng Kompany dan eerst 2 jaar rustig bij de jeugd... Hij zal vast leiderschaps kwaliteiten hebben. Maar je hebt eigenlijk al geen idee hoe een trainer het gaat doen als die alleen de jeugd heeft gecoacht (van Bommel, Keizer en Gio red.) laat staan als hij alleen nog maar speler is geweest!

Gun het hem verder wel. Fantastische kerel die Kompany

Ik ga niet roepen dat het niet heel veel slechter kan bij Anderlecht maar er is zeker heel veel ruimte voor verandering en verbetering. Ik denk dat je met de combinatie speler/trainer weinig risico loopt. zeker niet als het gaat om een speler als Kompany. En misschien helpt het juist wel om uit de geijkte patronen te komen. Mocht het een succes worden dan is het een geniale zet geweest.

Kan ik als anderlecht-fan enkel blij mee zijn. Onduidelijk wat zijn rol precies gaat inhouden maar dot rotseizoen zo snel achter ons leggen en erna focussen op een toekomst die ik al veel rooskleuriger of moet ik zeggen paarskleuriger zie met dan zonder Vince. Welkom thuis Prince

Legend! Die raket tegen Leicester zoemt nog steeds na.

Kompany gaat de Opstelling/tactiek bepalen en hij zou dan een andere coach meenemen die het coachen over neemt mocht hij zelf op het veld staan. Volgens Anderlecht-supporters zou die dan misschien Henry meenemen, maar lijkt mij niet dat hij zichzelf ziet als "meeloper van" Kompany

19 mei 2019 om 12:56

Die assistent fungeert dan als een totale clown. Wat nou als Kompany het niet eens is met de wissels, hoe overleggen ze. Nee want een idioot domme zet van Anderlecht dit kan alleen maar fout gaan.

Ik vind het een vreemde set. Natuurlijk is het wel vaker gebeurd dat er een speler/trainer bij een club was, maar in dit geval is het speler die by far de beste speler van de selectie wordt en dus inprincipe altijd op het veld hoort te staan. Dan wordt het wel erg lastig om ook nog eens de trainer te spelen die met tactische ingrepen moet komen.

Top van Kompany dat hij terug keert naar de club waar hij groot is geworden. Ideaal voor talenten zoals Verschaeren dat ze onder zo'n topspeler begeleid kunnen worden.

Gullit was player/manager bij Chelsea. Ze wonnen fa cup en dat was begin van chelsea als top club. Hij werd later ontslagen en viali werd toen player/manager. Er zijn ook andere succesvolle player/managers geweest als robson.

19 mei 2019 om 18:30

Ryan Giggs is ook player-manager geweest en won ook de BPL in 2012/13. Het hoeft dus niet slecht uit te pakken.

19 mei 2019 om 22:06

Ryan Giggs was player-manager nadat Moyes ontslagen werd. Volgens mij zijn ze dat seizoen als zevende ge-eindigd. Correct me if I am wrong.

Ik geloof niet zo in deze rol. En omdat Anderlecht nogal eens een ongelukkige keuze maakt, is dit in mijn ogen gedoemd te mislukken.

Als speler en trainer... zijn er voorbeelden waar dat goed gewerkt heeft? Ik kan me er zo geen bedenken, al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik ook niet veel voorbeelden ken. Davids in Engeland natuurlijk, maar verder... Zou mooi zijn voor hem als het lukt, ik vind het altijd wel gaaf als oud-topvoetballers ook goede trainers worden.

Top dat Kompanu terugkeert naar Anderlecht. Ik hoop dat Anderlecht zich weer kan manifesteren als de #1 club van Belgie. Gun ze het allerbeste, altijd al een mooie club gevonden en de binding tussen Ajacieden en Anderlecht supporters is vrij sterk. Weet alleen niet of het verstandig is om hem meteen ook de coach te maken, hopelijk heeft Kompany het al in zich om een hele goeie coach te worden!

Wat een rare zet toch. Geweldige speler voor Anderlecht om terug te keren, als hij fit is dan is die meteen de beste verdediger in de Belgische competitie met grote voorsprong. Maar waarom meteen als coach? Als je hem bij het sportieve beleid wilt betrekken kun je hem toch als assistent laten fungeren onder iemand met meer ervaring? Ik denk wel dat hij de geschikte persoon is om een goede coach te worden, hij is van nature een leider en zeer intelligent persoon, maar vrees dat zowel Anderlecht als hijzelf hier te ongeduldig te werk gaan met hem.

Anderlecht terug naar de europese top brengen ?

19 mei 2019 om 20:59

Europese top? Haha, eerst maar weer de topclub van Belgie worden lijkt me al ambitieus genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Actuele wedstrijden

269 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Anderlecht 5 0 0 0
2018/2019 Manchester City 17 1 6 0
2017/2018 Manchester City 17 1 6 0
2016/2017 Manchester City 11 3 5 0
2015/2016 Manchester City 14 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Feyenoord haalt Arnesen als technisch directeur

Frank Arnesen wordt volgens De Telegraaf zo goed als zeker de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. Naar alle waarschijnlijkheid neemt hij in de winterstop de taken van interim-directeur Sjaak Troost over....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Manchester United is bereid om aankomende zomer mee te werken aan een transfer van Paul Pogba naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren