‘Mino Raiola wijzigt koers en opent veiling voor Matthijs de Ligt’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Mino Raiola verandert van strategie om Matthijs de Ligt bij een nieuwe club onder te brengen, zo meldt Calciomercato zaterdag. Een overstap naar Barcelona lijkt nog ver weg, daar beide partijen geen akkoord hebben over de financiële voorwaarden, en Raiola opent daarom de deur voor andere geïnteresseerde clubs. Hij is van plan om een 'veiling' voor De Ligt op gang te brengen, zo klinkt het.

Raiola en Barcelona hadden aanvankelijk overeenstemming bereikt over een vijfjarig contract, maar daarna zou de zaakwaarnemer van De Ligt de salariseisen hebben verhoogd. In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde RAC1 dat Barcelona voorlopig niet wil voldoen aan de wensen van het kamp-De Ligt. Daardoor zouden clubs uit de Premier League, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus nieuwe hoop hebben op de komst van de aanvoerder van Ajax.

Barcelona zou hebben besloten om het salarisaanbod voor De Ligt niet te verhogen. Volgens Calciomercato klinkt dat nieuws vooral bij Juventus als muziek in de oren. De kampioen van de Serie A is geen voorstander van het idee van een veiling, maar is wel blij om te horen dat De Ligt en Barcelona er nog niet zijn uitgekomen. Juventus had zijn komst eigenlijk al afgeschreven en bereidt nu een nieuw contractvoorstel voor De Ligt voor. De club zou het contact met Raiola weer op gang hebben gebracht.

De Ligt kan bij Barcelona blijven samenspelen met Frenkie de Jong, maar zijn toekomst blijft dus een groot vraagteken. Toch raakt Barcelona niet in paniek, zo schrijft SPORT. "Ondanks dat de financiën een probleem vormen, rekent Barcelona erop dat de speler uiteindelijk bepaalt waar hij volgend seizoen wil spelen, en niet zijn zaakwaarnemer." Woensdag meldde Mundo Deportivo nog dat De Ligt zijn bedenkingen heeft bij een overstap naar Barcelona, omdat hij er niet van overtuigd is meteen een basisplaats te zullen hebben.


Poll

Is Barcelona de beste club voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

104 reacties (laatste reactie door regulator)

Zolang de Ligt maar aan spelen toekomt en Ajax er zoveel mogelijk aan overhoudt

18 mei 2019 om 16:12

Ook belangrijk: Hij moet zich wel goed voelen bij de club die het hoogste bod doet. Als hij de Club met het hoogste bod niet goed vindt, Wat heeft hij dan aan een veiling

18 mei 2019 om 16:27

Dan kan ie de club kiezen met het hoogste bod waar hij zich goed bij voelt.

18 mei 2019 om 16:27

Ik vraag me af waar die term "veiling" vandaan komt. Het lijkt me sterk dat Raiola dat zelf geroepen heeft. En in feite is de verkoop van een speler voor een club altijd een veiling. Die zal altijd proberen een speler te verkopen aan de club die het meeste biedt.

18 mei 2019 om 16:52

Maar bij de club die het hoogste bod gooit hoeft hij zich niet goed te voelen. Dit is gewoon goed voor Raiola. Zo'n verstandige jongen lijkt het me. Voor mij niet logisch waarom hij Raiola als zaakwaarnemer heeft.

19 mei 2019 om 01:46

Inderdaad totaal geen match die 2, De Ligt bepaald waar hij wil spelen want kan overal terecht met zijn kwaliteit. Ajax zei al eerder met minder geld genoegen te nemen als De Ligt daar wil spelen. Marc Netto wil een netto bedrag overhouden van 70miljoen zoals eerder gezegd en alles wat hoger is voor de zaakwaarnemer. De veiling is alleen voor Raiola goed en voor niemand anders, hij vergeet alleen zijn cliënt waar hij nog 16 jaar jaarlijks mooi bedrag over kan van houden.

Liverpool of City zou ook top voor hem zijn.

18 mei 2019 om 16:54

Samen met van Dijk achterin. Misschien nog een top aamvaller voorin. Dan is Liverpool bijna de te kloppen team zou je zeggen.

De Ligt is een verstandige verantwoordelijke gast. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat ook hij Raiola als zaakwaarnemer heeft. Hoe dan ook..hoop op Barca, Liverpool of Bayern.

18 mei 2019 om 16:06

Eens. Alle drie mooie clubs. Hoop persoonlijk op Bayern, maar dat is meer vanwege het feit dat ik in München woon

18 mei 2019 om 19:56

Ik hoop persoonlijk ook bayern, maar denk niet dat bayern er vol voor gaat, ze hebben sule, pavard, mai en ik denk dat of hummels of boateng blijft

18 mei 2019 om 16:08

@frankrijk Aard

Raiola staat bekend om hele dikke salarissen binnen te halen voor zijn spelers. dat is de reden dat de meeste spelers hem als zaakwaarnemer nemen

18 mei 2019 om 16:17

Ja maar naar wat ik las, kreeg hij hetzelfde aangeboden als Frenkie. 10m per jaar en 6m aan bonussen bij te verdienen.. Al zou hij nu 2 miljoen hebben (betwijfel ik) gaat hij er minimaal 5 tot miss wel 8x op vooruit.. waarom nog meer willen? Zou je serieus voor pak hem weg 1 miljoen meer naar Juventus gaan ipv Barça? Denk niet dat Juve hem veel meer kan en zal betalen

18 mei 2019 om 16:20

@pro2312

ik weet het niet. misschien wil De Ligt er nog meer proberen uit te halen, anders kan ik het ook niet verklaren. Raiola is namelijk niet de enige zaakwaarnemer die hem bij Barca kan krijgen

18 mei 2019 om 16:27

Als ik nu naar 5.000 per maand netto zou gaan zou ik dat helemaal de shit vinden.

Maar stel nou dat een andere werkgever mij nét iets minder interessant lijkt maar me wel 10.000 zou willen betalen...

Ik heb helemaal geen 10.000 per maand nodig om kijn huidige levensstijl fantastisch in te vullen. En tóch zou ik dan voor die 10.000 gaan.

Dit is natuurlijk ook waar de zaakwaarnemer voor is. Raiola staat misschien wel bekend als een mindere man. Maar er is vrijwel geen speler ontevreden over hem. Tegenover clubs is hij een nachtmerrie maar voor De Ligt haalt hij gewoon het maximale eruit. Die jongen kan 5 generaties onder hem financieel voorzien. Dat is toch fantastisch

18 mei 2019 om 17:19

Wat een onzin. De Ligt die zal, mag ik hopen, toch de club van zijn dromen kiezen nu bij kan en niet voor de club die de dikste zal met geld biedt.

18 mei 2019 om 17:50

Ja zinedane met 5.000 of 10.000 heb je een punt. Maar als je 19 bent en het gaat over 8 of 10 of 12 miljoen per jaar ... kom op man. bovendien je kunt me niet wijsmaken dat De Ligt het type is dat in deze fase van zijn carrière besluiten neemt op basis van geld, wat in alle gevallen meer dan prima zal zijn. De combinatie De Ligt / Raiola is vanuit Raiola goed uit te leggen. Maar bij De Ligt past gewoon een frisse vent die zijn zaken behartigt. Ik sluit serieus niet uit dat De Ligt hem aan de kant gaat zetten. Raiola heeft al een slechte relatie met Barca en is in staat om zijn trots een transfer in de weg te laten zitten. zal even willen aantonen dat hij niet buigt en als Barca niet barst, dan kan De Ligt zijn droomtransfer weleens op de tocht komen. Lijkt me dat hij dan toch verstandig genoeg is om een andere zaakwaarnemer het te laten afronden.

18 mei 2019 om 18:34

@manodedios, precies zoals je het zegt: het beeld dat ik heb van De Ligt strookt niet met die van Raiola. De Ligt is een nuchtere jongen die het sportieve belang voorop stelt. Raiola denkt, ademt en droomt geld. Ik hoop dat De Ligt hem laat vallen. Het lijkt me sterk dat een andere zaakwaarnemer geen goede deal voor hem kan bewerkstelligen.

18 mei 2019 om 18:40

Mogelijk Juist omdat de Ligt zo'n nuchtere kerel is heeft hij een "roofdier" als Railo genomen. Na wat verder onderzoek heb ik gelezen dat de Ligt heel close is met Barry Hulshoff (al jaren zijn vertrouwenspersoon) en vertelde de Ligt zelf dat Raiola en Barry tegenpolen zijn en Raiola op andere gebieden meer kennis heeft.

Als ik zo af en toe lees wat voor bizarre eisen voetballer stellen in contracten (van het gebruik van het club-vliegtuig tot verbieden dat er overtredingen op de training gemaakt mogen worden op iemand). Daarom zal het mij niet verbazen dat iemand die zo ervaren is als Raiola vele van deze "clausules" kent die de Ligt mogelijk goed in de oren kunnen klinken. Dat hoeft niet eens geld te zijn, het kan van alles zijn.

18 mei 2019 om 18:48

Ja, heel vreemde actie van die louche zaakwaarnemer. Gelukkig is Mathijs een verstandige jongen. Ik zou ook mijn bedenkingen hebben bij Barcelona. Manchester City vind ik een verstandige keuze. Past perfect bij Vincent Kompany.

18 mei 2019 om 18:52

Ik hoop niet op Bayern. De Duitse competitie vind ik niet meer wat het is geweest. Daarnaast is Bayern zelf ook bijzonder verzwakt. La Liga of de Premier League, dat twee beste competities.

18 mei 2019 om 19:06

Hij heeft gewoon een van de beste zaakwaarnemers in de arm genomen. Geweldig voor spelers, pain in the ass voor aantal clubs.

18 mei 2019 om 19:31

Ik denk dat mensen maar een kant van raiola ziet en dat is de kant van de media. Waarom hebben alle grote spelers bijna raiola als zaakwaarnemer? Juist, omdat hij dus het onderste uit de kan haalt voor de spelers. Als je de beste bent in je vak, moet je daar voor betaald worden..

18 mei 2019 om 19:40

@Frankrijk Aard dat geeft toch des te meer aan dat je er ver naast zit. Men redeneert altijd alsof een zaakwaarnemer parttime heiligman moet zijn. Een viezerik is nodig in de hedendaagse vieze voetbalwereld. Raiola zou niet topspelers in stal hebben als hij zoooooo slecht karakter heeft toch?

begrijp echt niet waarom spelers bij raiola gaan.

Een speler als de ligt kan makkelijk aan een even goede deal komen met een eerlijkere agent.

18 mei 2019 om 16:10

Als dit zou kloppen, zou ik, als ik De Ligt was, meteen afscheid van Raiola nemen. Dit zou een nieuwe ondergrens voor Raiola zijn.

18 mei 2019 om 16:14

de ligt is een super talent gewild door vele top clubs.
Het zal toch niet zo moeilijk zijn om een goed deal te krijgen

18 mei 2019 om 16:16

Raiola is ook slechts een adviseur en staat hem alleen bij met transfers. Oftewel zorgen voor een zo hoog mogelijk salaris.

18 mei 2019 om 18:13

De Ligt verdient nu 1 miljoen + bonussen en is 19 jaar. Waarom zou hij geen genoegen nemen met 6 miljoen ipv 10 miljoen per jaar?

18 mei 2019 om 20:40

Als jij 6 miljoen kan krijgen en door een goede zaakwaarnemer 10 miljoen kan krijgen dan zou jij het bij 6 miljoen houden? Knap...

18 mei 2019 om 16:22

Want je weet zeker dat Raiola oneerlijk is? De Ligt heeft hem met een reden aangenomen als zaakwaarnemer, die wil zelf blijkbaar ook een zo hoog mogelijke salaris. Of dat bij Barca, Bayern, City, United of Juve is maakt hem ook weinig uit. Anders had hij Raiola opdracht gegeven om een transfer naar een bepaalde club op gang te brengen.

18 mei 2019 om 16:26

nou goed.
dan heb ik me vergist in de ligt.

18 mei 2019 om 20:38

Geloof dat maar... als ik voetballer zou zijn zou ik ook voor Raiola kiezen... hij kan spelers bij de beste clubs brengen en de spelers zelf ook een topsalaris bezorgen... is het dan gek dat hij daar zelf ook veel aan verdient? Spelers worden er zelf ook heel goed van. Iedereen doet maar alsof de spelers zelf niks beter worden en dat Raiola er alleen maar beter van wordt... wordt toch wakker man! Hij is gewoon de beste zaakwaarnemer... zijn topadvocaten die veel verdienen ook alleen maar geldwolven omdat ze de beste diensten leveren dan andere advocaten? Alsof andere zaakwaarnemer hun werk voor een hongerloon uitvoeren... elk zaakwaarnemer zou het zelfde eisen als Raiola als ze dat konden en waarom? Je doet je werkt en vraagt daar een vergoeding voor, voor wat je zelf kan regelen...

Die aasgier verdient er zelf zo ook meer aan... ik zie alleen Barca of Liverpool als serieuze kandidaten. Bij Juve wil je nu niet instappen en ManU zeker niet!

De Ligt gaat naar de club waar Hij heen wil gaan. En denk dat 10 mln +6 mln variabelen prima is voor hem. Dat Raiola zijn commissie niet geheel voldaan ziet worden is een kleinigheidje. Een veiling is mensenhandel.

Ik vraag mij af in hoeverre dit in het belang van De Ligt is. Die jongen wil toch gewoon spelen bij een club die hem goed ligt, niet bij de hoogste bieder? Raiola is hiermee alleen maar zijn eigen portefeuille aan het spekken. Ik hoop voor de Ligt dat hij de juiste keuze maakt.

18 mei 2019 om 16:15

Vraag me ook af in hoeverre De Ligt hier een stem in heeft. Het aangebode salaris van Barca zal echt niet slecht zijn geweest. Zou hij nou echt nog meer willen, of komt dat puur uit de hoed van Raiola? En als dat zo is, kan De Ligt dan niet gewoon zeggen dat die Raiola eens moet kappen met die eisen, en dat hij gewoon lekker bij Barca wil spelen voor een sowieso riant salaris?

18 mei 2019 om 16:19

Dit zit hem echt niet meer in salaris. De Ligt zal niet basis starten bij Barcelona en wellicht vind hij het perspectief voor zijn toekomst bij die club sowieso niet goed genoeg. Een club moet wel een mate van vertrouwen naar je uitspreken en met een goed en realisatisch plan voor je komen.

18 mei 2019 om 16:22

Ja dat kan De Ligt gewoon zeggen. Die kan daar gewoon spelen voor 2000 in de maand als hij dat graag wil. Alleen bemoeit De Ligt zich er waarschijnlijk niet mee.

Allemaal leuk en aardig die reacties hier, maar de Ligt heeft meermaals aangegeven dat Barcelona zijn droomclub is. Wie the fuck is Raiola dan om dit te dwarsbomen. Als dit waar is dan is de Ligt gewoon een slappe zak. Er is niemand op aarde die mij een avontuur bij mijn droomclub zou dwarsbomen. Nu niet, morgen niet, nooit niet.

18 mei 2019 om 16:22

@shuba

dan zal De Ligt het eens zijn met deze onderhandelingen van Raiola waarschijnlijk. De Ligt is een verstandige gozer, die laat zich volgens mij echt niet de wet voorschrijven

Ik heb vernomen van interne Ajax bronnen dat Juventus bereid is om 105 miljoen voor De Ligt neer te leggen. En dat Ajax Justin Kluivert weer wilt laten terugkeren. Zou een grote stunt zijn.

18 mei 2019 om 19:34

Dat zou ik wel een stunt vinden, maar zie beide niet gebeuren.

Ik denk niet dat De Ligt zich aan de BPL moet wagen. Fysiek is het een hele zware competitie, en voor iemand met zijn grootte en gewicht, is dit extra belastend. Ja, een Van Dijk kan het, maar die is ook meer een gazelle. Ik denk dat de kracht van De Ligt, de combinatie van fysiek en voetballende kwaliteiten, in Engeland onvoldoende tot uiting komen. Je moet daar week in week uit uitblinken. Dat kan naast een Van Dijk, misschien, maar kan een De Ligt 60 wedstrijden bijna foutloos spelen? Misschien met Van Dijk, of naast een Laporte (al is hij zelf geen leider die de druk bij De Ligt zou wegnemen).

Qua carriereplanning zouden 2 andere competities veel interessanter zijn. De Spaanse en de Duitse. Daar heb je iets meer weerstand dan in Nederland, fysiek ook, maar je hebt er nog steeds wedstrijdjes bij - de meeste zelfs - die je met een redelijke overmacht wint. Ook al speel je minder geconcentreerd.

Los van het voorgaande, zijn er 3 clubs die een talentvolle verdediger en leider (evt voor de wisseling van de wacht) nodig hebben. In ieder geval zijn dat City (ja, want Otamendi is het hem niet (bijna zeker naar Atletico) , Stones is goed aan de bal, maar verdedigend niet en Kompany moet het stokje overdragen), Real Madrid (behalve Ramos hebben ze na Pepe geen genadeloze verdediger meer. Varane is een geweldenaar, maar niet altijd even geconcentreerd. Is ook geen leider. De ligt zou voor de lange termijn goed ingepast kunnen worden) En tot slot toch Bayern. De Ligt kan volgend seizoen al onbetwiste basisspeler zijn bij Bayern.

Barca en Liverpool zijn interessante opties, maar bij Abrca spelen al meerdere jonge centrale verdedigers waarin ze hebben geinvesteerd. Liverpool heeft in principe ook gewoon goede verdedigers met Matip en Joe Gomez. Met daarachter Lovren. Je gaat niet 80 miljoen betalen voor een concurrent voor wat er al staat. En De Ligt is niet onbetwist een betere speler dan de 2 voornoemde spelers. Wellicht voor de langere termijn, maar niet nu al. Matip en Gomez hebben zich gewoon goed ontwikkeld naast Van Dijk. En je kunt niet zeggen dat hun verdediging dit jaar een zwakke punt was. Als je de minste goals tegenkrijgt en maar 1x in de competitie verliest, plus een CL finale haalt en misschien wint, dan ligt het niet aan je verdedigers of keeper.

Clubs als Chelsen en Utd zijn voor de speelmogelijkheden van De Ligt wellicht interessant, maar niet qua sportambities op dit moment. Dan is Arsenal wellicht een betere keuze. Emery heeft in 1 jaar redelijk veel dingen op orde gekregen. En dat met minimale investeringen en een totaal ongebalanceerde selectie. Maar Arsenal heeft geen transferbudget. Dus zij worden hem niet.

18 mei 2019 om 16:32

''fysiek is het een hele zware competitie, en voor iemand met zijn grootte en gewicht, is dit extra belastend.''

Serieus? Het gros van de PL heeft het postuur van de Ligt. Met het postuur van Vurnon Anita of Jordy Clasie heb je het pas zwaar als je geen creatieve aanvaller bent.

En Arsenal een betere keuze dan Chelsea of United? Komop, dat kan je toch niet menen.

18 mei 2019 om 16:40

De beste verdediger in de PL van afgelopen 15 jaar was Ricardo Carvalho (uiteraard nu naast VvD) . Je moet net wat wendbaarder zijn, en sneller met een uitmuntende tackle. Ook Kompany heeft in zijn eerste jaren het uitmuntend gedaan, totdat hij zich fysiek te zwaar heeft getraind. Dan ben je te vaak geblesseerd. Terry heeft het heel goed gedaan, maar die verdedigde met weinig ruimte in zijn rug. Vidic en Ferdinand waren uiteraard toppers, maar die speelden in een fysiek minder zwaar PL. Je ziet dat in de huidige PL teveel spelers (zeker ook fysieke) het gewoon niet uithouden. Het is een competitie waarin te veel toppers te vaak redelijk lang of frequent kortdurend steeds geblesseerd zijn. Ik heb De Ligt liever heel. Daar hebben we wat aan in Ned.

Overigens merk ik dat je mijn punt verkeerd hebt begrepen. Ik bedoel niet kwalitatief zwaar. Ik ben het met je eens dat een Klaassen, Clasie en Anita het fysiek veel zwaarder hadden. Maar zij hadden ook voetballend weinig kwaliteiten. Want zie een Eriksen, een David of Bernardo Silva, een Mata in zijn beginjaren, of een Pienaar. Die hebben het gewoon heel goed gedaan in de PL met hun mindere fysiek. Zij waren technisch superieur. Ik bedoel dat het fysiek een hele zware competitie is vergeleken met de eredivisie. En aangezien hij niet iemand is die zich kan verschuilen en duels kan ontwijken, is dit slopend voor ieamand met zijn gewicht.

Dan tot slot. Ik snap dat het gek klinkt, want Chelsea en Utd hebben meer te besteden en hebben afgelopen jaren meer gepresteerd dan Arsenal. Alleen bij Arsenal is eindelijk Wenger out en is de lek in het tactisch falen eindelijk boven. Emery heeft in 1x in zijn eerste seizoen meteen de verdedigende middenvelder positie 2x versterkt, en heeft ook meteen verdedigers en een fatsoenlijke keeper gehaald. Het is nog niet rond, want Wenger heeft op een paar posities na een drama selectie achtergelaten, een gatenkaas. Maar wat Emery met dit Arsenal dit jaar heeft gepresteerd, na zoveel jaren wanbeleid is echt knap. Waarom ik Arsenal aanstip is omdat Emery wel weet wat zijn selectie nodig heeft. De as lijkt langzaam vorm te krijgen. Voorhoede lijkt steeds beter ingespeeld te zijn, maar hebben nog 1 speler voorin nodig. Voor middenveld geldt 1 a 2 extra spelers, en voor de verdediging geldt dat ook. Maar het is nu meer een selectie probleem, en geen mentaliteitsprobleem of een visieprobleem. Dat is juist het probleem bij Utd. Want waar ga je beginnen?

Ik vind dat de selectie van Utd helemaal niet zo slecht is, en maar op enkele posities (vleugelverdedigers, een cv en een top verdedigende middenvelder) aan vervanging toe is, alleen de mentaliteit is niet goed er presteren teveel spelers ondermaats en de selectie is in staat om een trainer te laten stikken. Hebben ze ook gedaan bij Mou (en ik wil hem echt niet verdedigen). Al moet ik toegeven dat er weinig leiders in de selectie zitten en de as kennelijk niet goed genoeg is. Ik zou als De Ligt zijnde daar nu niet willen instappen. Als het seizoen niet lekker start, is er meteen paniek. Bij Chelsea is het eigenlijk een soortgelijke situatie (blijft hun trainer uberhaupt?) . Ze gaan hun beste speler verkopen, hun grootste talenten zijn geblesseerd en de selectie mist op cruciale plekken bepalende spelers.

Ik heb altijd begrepen dat Hulshoff de zaakwaarnemer van De Ligt is. Raiola zou alleen als adviseur geraadpleegd worden indien nodig. Lijkt me dus niet dat hij in de positie is om een deal te maken of breken. Maar in het buitenland kent natuurlijk niemand Hulshoff. Kan me zo voorstellen dat de naam Raiola wat meer lezers opleverd. Bovendien kan ik me iets herinneren over een schorsing van Raiola? Neem dit soort artikelen dan ook totaal niet serieus. Krantenvulling, clickbate, geef het een naam. De Ligt kan zo'n beetje zijn volgende club zelf uitkiezen. Als dat Barça is voor hem zal salaris echt geen struikelblok zijn, hooguit de transfersom, die bepaalt Ajax namelijk zelf en niet een zaakwaarnemer.

Je vraagt je af wat er nou zo moeilijk is aan het volgende: Barca wil de Ligt en kan hem betalen. De Ligt wil naar Barca. Wat is dan het probleem? Is hij niet tevreden met salaris wat Frenkie de Jong krijgt? Dan zit zo'n Raiola er tussen als middle man. Dat voegt in de regel geen klap toe, dus wat voor zin heeft het? Een veiling is prima om een zo hoog mogelijk bedrag op te strijken, maar of dat nou echt de bedoeling is.

18 mei 2019 om 16:41

Volgens mij wil De Ligt niet per se naar Barca, en heeft hij een zwak voor De BPL. Zo houdt hij dus toch nog opties open. Dus ja, hij heeft een zwak voor Barca, mr ook een zwak voor de BPL. Als Barca in de BPL speelde, zou je gelijk hebben.

18 mei 2019 om 17:49

Volgens berichten is raiola voorlopig nog geschorst. Lijkt me raar zulke uitspraken te doen dat je toch aan het onderhandelen bent. Dan kun je toch voorgoed geschorst worden.

18 mei 2019 om 18:03

Raiola is als zaakwaarnemer geschorst. Niet als adviseur.

Ik de berichtgeving aangaande deze zaak nogal eenzijdig.. een veiling? Het boeit de Ligt dus geen reet waar hij heen gaat? Als het maar bij de club is die het meest betaald? Ik vind het allemaal maar ongeloofwaardig.. als die jongen werkelijk een mooi contract aangeboden krijgt gaattie zo naar Barca..

18 mei 2019 om 16:33

Dat kan toch? Ja hij zal vast niet naar China willen omdat hij daar het meeste kan pakken maar hij kan toch geen specifieke voorkeur hebben voor Real Madrid, Barcelona of Manchester City.

18 mei 2019 om 16:33

Maar als een andere club meer geld wil geven aan Ajax kan er nog wat veranderen.

18 mei 2019 om 16:36

Juventus wilt 105 miljoen voor De ligt neerleggen. Nou laat hem dan maar lekker naar Juventus gaan.

18 mei 2019 om 16:43

Als dat zo zal zijn dan weet je dat Barcelona ook meer op de tafel moet leggen. Ik ben echt van mening dat de Ligt nog geen speler van Barcelona is.

Wel grappig, maar een geïnteresseerde club zo er ook met Ajax moeten uitkomen. En Raiola, is hij niet geschorst?

18 mei 2019 om 16:43

Als zaakwaarnemer wel. Als adviseur niet. Hij kan er gewoon steeds bij zijn en alles rond laten komen, zonder zelf die handtekeningen te zetten of op de foto te gaan.

18 mei 2019 om 17:26

Dan kan je die schorsing ook gewoon opheffen. Waarom heeft UEFA Raiola dan gestraft?

18 mei 2019 om 17:34

Je kan toch niet iemand verbieden om adviezen te geven? Dit is gewoon wat het is. Dit ligt niet aan de Uefa, dit is gewoon niet te handhaven.

18 mei 2019 om 18:09

Dus is die straf van de UEFA overbodig 😉

18 mei 2019 om 18:13

Ze geven wel een signaal af. En waarschijnlijk heeft het zeker zijn beperkingen en of kosten. Maar ze kunnen iemand simpelweg niet verbieden te adviseren.

Maar ik snap wel wat je bedoelt. Overigens zag ik een week (of 2) geleden hierover een uitgebreid rapportage bij VI. In die zin, dat die straf niet zoveel zegt. Mocht je geinteresseerd zijn.

18 mei 2019 om 21:26

Adviseren kun je niet verbieden nee. Maar veilen? Dat is toch meer het werk van een zaakwaarnemer dan van een adviseur?

18 mei 2019 om 21:31

Er komt geen veiling. Wat hiermee bedoeld wordt is dat clubs tegen elkaar uitgespeeld worden. Het is dus geen gelopen race voor Barca, maar ook andere geinteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken en een bod doen. Meer wordr hier niet bedoeld. Hiermee wordt Barca onder druk gezet om met de eisen van De Ligt akkoord te gaan, en aan de andere kant kan De Ligt inschatten hoe hij nu na de CL campagne in de markt ligt. Is een volkomen logische strategie. En dat Raiola hierover de lijnen uitzet en een ander het papierwerk invult, kan niet bestraft worden.

Die Raiola is een slimme zaakwaarnemer... Moet ik heel eerlijk toegeven!

Lekker naar Liverpool of Bayern gaan.

18 mei 2019 om 16:43

Laat ze maar beginnen met bieden dan vanaf 110 miljoen. Kijken welke club hem het liefste wilt hebben.

Raiola doet dit alleen om Barcelona te dwingen zijn belachelijke gage te betalen.
De Ligt heeft zelf aangegeven naar Barcelona te willen dus zal Barcelona net zolang wachten tot Raiola zal inbinden.
En misschien zou de Ligt zijn mond nu ook open moeten trekken dat hij op zijn minst gezegd niet zou waarderen als zijn droomtransfer door zijn neus geboord word.

Raiola is als je naar cijfers kijkt een bizar goede spelersmakelaar. Zijn methodes zijn ietswat apart, maar hij sleept er de beste deals uit. Blijkbaar nemen alle haters genoegen met minder un het leven... Mino niet!! Wel gunstig voor de kas van Ajax. De prijs die nu wordt genoemd bij een overgang naar Barca is 70 miljoen. De Ligt is denk ik 100 miljoen waard. Hoop dat hij naar Liverpool gaat. Daar heeft hij gegarandeerd een basisplaats.

Die pizzabakker moet gelijk de deur uit gezet worden. Waar is hij nou eigenlijk mee bezig? Het enige dat hij zou moeten doen is De wennen van De Ligt ten uitvoer brengen. Maar volgens mij is hij enkel op zijn eigen verdiensten bericht.

Die eindigt natuurlijk gewoon in Barcelona gaat zijn maatje FdJ achteraan. Denk dat Barcelona haar fans op haar dak krijgt als hem niet binnen halen na het Champions League debacle. Umtiti niet meer ontastbaar, Pique begint oud te worden en vind de Ligt beter dan Lenglet.

Het lijkt mij gezien zijn speelkansen beter voor de ligt als die naar Atletico gaat die weer gaan bouwen aan een jong en fris team. Waarom bij die club gaan voetballen die totaal geen gerichte inkopen doet...de komende jaren zal het nog wel een zooitje blijven in catalonie

18 mei 2019 om 18:02

Maar bij Atletico verdedigen ze juist met weinig ruimte in de rug. De Ligt heeft juist voor leren verdedigen met ruimte in de rug en de mogelijkheid om mee te voetballen. Ik weet niet of dit qua carriere planning slim zou zijn. Naar mijn mening zijn de clubs in Italie (behalve Napoli en Roma) en Atletico geen optie. En Napoli/Roma zijn nou niet de clubs die hem kunnen betalen of uberhaupt een vooruitgang zijn tov Ajax. Dus die zijn ook geen optie.

Ik ben het wel met jou eens dat Barca jarenlang er niet uitkomt met het contracteren van verdedigers. Ik denk dat ze er afgelopen 6 a 7 jaar zo een 10 spelers hebben gecontracteerd, maar dat behalve Pique niemand een onuitwisbare indruk weet te maken. Het lijkt een verdedigerskerkhof te worden. Maar jah, de spelers die er nu staan, die zouden met nog een jaar best een goede ontwikkeling kunnen doormaken. Zo slecht hebben ze het niet gedaan, over het hele jaar bezien.

18 mei 2019 om 18:16

Ik denk dat het je beter lijkt dat De Ligt naar Atletico gaat alleen voor Atletico en niet voor De Ligt zelf. De ligt zal basis staan bij iedere club ter wereld. Hij kan echt beter dan Atletico. Zou dom zijn als hij naar een club zou gaan die nooit kans maken om de competitie te winnen.

Hoe lang loopt zn contract nog?... wat zou het mooi zijn als hij dit niet pikt van raiola en hem buitenspel zet een voorcontract tekent bij barca voor seizoen 2020/2021 en komend jaar een lange neus naar die Italiaan trekkend lekker bij ons blijft.... weet dat dit niet gebeurt... maar laat mij dromen!

Als deze jongetjes het op het hoge niveau elke week gaan laten zien, mogen ze wat te eisen hebben maar als je in de Mickey Mouse competitie speelt en je weet te pieken in de CL, wees dan eerst blij met wat je aangeboden krijgt en laat je niet als een handelsproduct behandelen. Als Virgel v Dijk gaat roepen dat hij meer meer meer wil, snap ik dat maar deze knapen moeten eerst maar gaan laten zien week in week uit.

Ik geloof er eerlijk gezegd niet zoveel van, de Ligt wilt dolgraag voor Barcelona uitkomen. Daarnaast lijkt mij de De Ligt ook niet het type geld wolf in de slechte zin van het woord.

Super disrespectvol jegens Matthijs ...een ware vleesmarkt!

Met Raiola zit hij 1 jaar bij Barcelona, het volgende jaar bij Manchester City, waarna hij het volgende jaar bij Liverpool speelt. Na 4 jaar nog een seizoen Bayern en iedereen heeft wat hij wil, maar vooral raiola zijn commissies.

16 miljoen per jaar is nog niet genoeg...bah misselijk makend! Ontslaan die Raiola! Gewoon je contract bij Ajax op laten waarderen...je kunt 5 miljoen per jaar krijgen bij Ajax de komende jaren en dan op je 23e!! de stap zetten naar je droomclub barcelona en daar nog 12 jaar de baas zijn en 180 miljoen opstrijken in die tijd. Als dat nog niet genoeg kun je daarna nog maar china voor 25m per jaar.. Het is echt te gek voor woorden.. financieel onafhankelijk ben je al met 1 a 2 miljoen

Mathijs de Ligt hoeft niet persé weg hoor. Ik weet dat hij bij Ajax geen 10m plus gaat verdienen, maar hij is nog jong en kan ook volgend jaar weg. Blijf nog lekker een jaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

118 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Mino Raiola ‘nee’ zegt, is Matthijs de Ligt met hem akkoord’

Matthijs de Ligt heeft een voorstel van Barcelona definitief afgeslagen, zo schrijven media in Spanje. Onder meer de doorgaans betrouwbare radiozender Cadena Ser verzekert dat de toekomst van de negentienjarige verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Everton gaat André Gomes definitief aan de club binden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren