Janmaat nadert ‘kruispunt’: ‘Natuurlijk denk ik geregeld aan Feyenoord’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Daryl Janmaat maakt zich op voor de finale van de FA Cup. Zaterdagavond (18.00 uur) neemt zijn Watford het op Wembley op tegen Manchester City. Het kan zomaar eens de laatste wedstrijd van de Nederlandse rechtsback zijn in het shirt van the Hornets, al is het door de stevige concurrentie onzeker of hij zaterdag überhaupt in actie komt. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Janmaat een zomerse terugkeer naar de Eredivisie niet uit te sluiten.

Het contract van Janmaat loopt af in de zomer van volgend jaar. “We naderen een soort kruispunt'', aldus de vleugelverdediger. “Bijtekenen en in de Premier League blijven, of een terugkeer naar Nederland. Op dit moment zie ik mezelf niet zo snel voor een andere competitie kiezen, al weet je het nooit. Mijn vrouw zou het niet erg vinden als we weer naar Nederland zouden gaan. We hebben drie kinderen en zitten al vijf jaar in Engeland. Maar er zijn meerderde partijen voor nodig, dat is duidelijk. Bovendien ben ik niet transfervrij.”

Janmaat speelde in de Eredivisie voor ADO Den Haag, sc Heerenveen en Feyenoord. Een terugkeer naar Rotterdam ziet hij wel zitten. “Met Feyenoord nog een prijs winnen, dat zou het plaatje compleet maken. Ik lees dat de club eerst spelers moet verkopen om überhaupt aan nieuwe spelers te kunnen denken. We zullen zien, het is pas mei”, aldus Janmaat. “Maar natuurlijk denk ik geregeld aan Feyenoord. Ik heb er in de jeugd gespeeld. Ze hebben mij later teruggehaald naar De Kuip. Ik heb er een mooie tijd gehad.”

Na het duel met Manchester City kan Janmaat op vakantie. Waar hij in het verleden vaak rekening moest houden met het Nederlands elftal, lijkt hij nu uit beeld. In september kwam hij voor het laatst in actie namens Oranje tegen Frankrijk. “Mijn seizoen was lang en zwaar, ik kan ermee leven. Of ik een beetje vergeten ben? Als je in het buitenland speelt, is dat vaak zo. Er zijn jonge jongens die ook prima rechtsback in Oranje kunnen spelen. Zo werkt het toch? We zullen zien wat de toekomst nog brengt.”Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door angelo77)

Ik zou Janmaat toejuichen! Is een goede back met de drive naar voren en maakt Feyenoord beter. Ik zou het volgend jaar graag zo zien! Larsson - Jorgensen - Berghuis Kokcu - Maher - Tapia Haps - Botteghin - St Juste - Janmaat Bijlow

18 mei 2019 om 10:16

Mooie opstelling. Eens. Al zou ik er niet rouwig om zijn als Bongonda op links komt.

Betwijfel trouwens of Berghuis wil blijven.

18 mei 2019 om 10:25

Met het geld die je ontvangt voor berghuis mocht hij weggaan zou ik voor el khayati gaan. Goede speler, feyenoord fan en met stam hopelijk frisse wind door het team. Feyenoord zou zomaar mee kunnen doen met de top aankomend seizoen.

18 mei 2019 om 10:28

El khayatti speelt centraal, op de plek van toornstra en kokcu. Waarom daar een 3e speler voor halen? Als berghuis vertrekt heb je een probleem op rechts

18 mei 2019 om 10:37

@taxidriver213 Ik was het met je eens, tot de laatste zin. Als je kijkt naar teams en resultaten van afgelopen seizoen weet je dat Feyenoord volgend seizoen niet aan zal haken bij Ajax en Psv. Sterker nog; ik denk dat ze alle zeilen bij moeten zetten om Vitesse en Az onder zich te laten

18 mei 2019 om 10:42

Elia wilt ook heel graag terug keren. Zie hem toch liever nog 1 seizoen op de vleugels dan Larsson.

18 mei 2019 om 10:44

Als je een ranglijst zou maken van alleen het linkerrijtje staat Feyenoord bovenaan. Dus blijkbaar konden ze het tegen de betere ploegen wel dat is dus iets mentaals... en elk jaar hoor ik dat ze alle zeilen moeten bij zetten om Vitesse en AZ onder zich te houden en elk jaar hebben ze daar weinig moeite mee... Feyenoord zal met een trainer die ze net iets beter motiveert makkelijk moeten aanhaken. Tegen dr betere teams konden ze zichzelf opladen en tegen de mindere ploegen niet en daar heb je een trainer voor nodig. Leg de beste elf van PSV maar tegenover de beste 11 van Feyenoord en PSV zal maar max op 3 posities beter zijn....

18 mei 2019 om 11:00

Hoef El Khayati totaal niet. Heerlijk voetballertje, maar er moet waarde worden opgebouwd.

Hoop stiekem dat Skov Olsen haalbaar is voor Berghuis z'n plek. Geen idee wat hij moet kosten tho.

18 mei 2019 om 11:07

Het bleef tot bijna het einde spannend wie derde zou worden, feyenoord of az, dus dit jaar had feyenoord veel moeite om az onder zich te houden...

18 mei 2019 om 11:21

Elia, Maher en hopelijk Jamnaat. Narsingh, Fer en Bony mogen transfervrij de deur uit. Misschien zit daar nog iets bij wat betaalbaar is kwa salaris.

18 mei 2019 om 11:35

Ik zie fer wel komen. Daarnaast is Narsingh ook geen slechte speler. Mogelijk als back up.

18 mei 2019 om 11:59

Cheesie, dat riep iedereen drie jaar terug ook. Een jaar later was Feyenoord kampioen. Ik zeg niet dat dat weer zal lukken, maar resultaten van afgelopen seizoenen zeggen niet alles. Wat hebben Vitesse en AZ komend jaar waardoor ze beter gaan presteren dan Feyenoord?

18 mei 2019 om 12:50

@dneres

ik denk niet dat het een mentaal probleem is. tegen Ajax en PSV hoefde Feyenoord het spel niet te maken en zich in een tegenstander vast bijten daar zijn ze goed in. moeten ze echter het spel zelf maken tegen de kleintjes missen ze daar het voetballende vermogen en de creativiteit om zo een tegenstander kapot te spelen. er is geen diepgang of snelheid op de vleugels en geen creativiteit op het middenveld en dan word je voorspelbaar en makkelijk te verdedigen voor een tegenstander die zelf het spel niet hoeft te maken

18 mei 2019 om 14:40

Aan de ene kant vind ik het geweldig om te zien dat oud spelers bij Feyenoord steeds terug willen komen i.t.t. bij veel andere teams waar het gezegd wordt, maar bijna nooit gebeurt. Aan de andere kant vind ik het de doodsteek voor Feyenoord om steeds geld uit te geven aan speler die later niks meer opleveren.

Janmaat zou ik wel terug willen zien in De Kuip, maar financieel zal dat realistisch gezien niet haalbaar zijn ben ik bang voor.

Is dit geen goede back voor Ajax? Janmaat zal toch ook wel eens in de Champions League willen spelen.

18 mei 2019 om 10:02

Ajax heeft genoeg backs. Hopen dat hij naar Feyenoord komt zodat het allround niveau in de Eredivisie omhoog gaat.

18 mei 2019 om 10:14

Maar een echte rechtsback heeft Ajax niet. Mazraoui is meer een middenvelder en Veltman een centrale verdediger.

18 mei 2019 om 10:19

Ik zie Sergino Dest wel aansluiten na de zomer. Maar dat is alsnog een omgeturnde buitenspelers. Vind Mazraoui overigens ook beter als middenvelder.

18 mei 2019 om 11:07

Laat Ajax maar eerst die voorrondes overleven. Voorronde ervaring heeft Janmaat al. Daarnaast is Janmaat Feyenoorder in hart en nieren en zal eerder in Engeland blijven dan naar Ajax gaan

Hij is niet transfervrij, volgens mij houdt het dan al snel op. Ik zou het een prima versterking voor Feyenoord vinden, maar het minimale transferbudget dat Feyenoord tot zijn beschikking heeft moet je in mijn ogen niet besteden aan een 29-jarige back.

18 mei 2019 om 10:43

Ja hopen dat Watford hem wil laten gaan en eerst een jaar verhuurt aan Feyenoord oid.

18 mei 2019 om 11:28

Juist door de snelheid en kracht van Karsdorp en Kongolo konden Botteghin en Vdheijden hoger staan tijdens het kampioensjaar terwijl ook Berghuis en Elia fatsoenlijk werden bediend op de flanken. Prima geldbesteding denk ik al zou ik ook graag een nieuwe CV zien.

De enige positie waar we naar mijn mening een versterking voor moeten halen is rechtsback. Dan kan ST Juste naar het centrum waar hij thuis hoort.

Het blijft toch mooi om te lezen dat veel oud Feyenoorders staan te popelen om terug te keren. Feyenoord is verre van een makkelijke club om als trainer of speler te presteren maar toch voelen ze zoveel dankbaarheid vanuit het Legioen en de club Feyenoord dat ze nog graag een keer terug komen. Janmaat valt natuurlijk niet ik het rijtje Gio, Van Persie en Kuyt maar toch die ik in hem zeker een bruikbare rechtsback voor de komende jaren! St Juste lijkt goed in de markt te liggen en Nieuwkoop is eigenlijk te licht bevonden dus ik hoop stiekem dat St Juste voor een mooi bedrag verkocht kan worden aan een buitenlandse club waarna Feyenoord voor Janmaat kan gaan.

18 mei 2019 om 11:20

Het kan ook zijn dat degenen die staan te popelen om terug te komen, dat vooral doen omdat ze niet slagen in het buitenland. Dan heb ik het niet over de spelers als Kuyt en Van Persie die hun laatste seizoenen hier spelen.

18 mei 2019 om 11:34

Volgens mij is Janmaat wel degelijk geslaagd bij Watford.

18 mei 2019 om 12:06

Met alle respect voor Watford, maar dat is geen grote club.

18 mei 2019 om 12:26

Echt geslaagd is hij niet bij Watford. Bij Newcastle speelde hij bijna alles. Bij Watford zit hij regelmatig op de bank. Tete heeft de afgelopen 2 seizoenen nog meer gespeeld dan Janmaar en Tete wordt door voetbalzone al vaak als bankzitter bestempeld

Janmaat zou toch een partij lekker zijn om te hebben. Voor de eredivisie gewoon een topklasse back. Nieuwkoop als back up. Cuco weg. St Juste. In het centrum.

18 mei 2019 om 10:47

Snap de kritiek op Cuco niet zo... Cuco in het centrum vond ik uitstekend gaan. Duels werden beter uitgevochten, kopduels zonder overtredingen. Ik zou hem gewoon behouden. Ik vind hem zelfs beter dan Botthegim.

18 mei 2019 om 11:05

"Uitstekend" is wel een groot woord.

Zie liever St Juste, Botteghin en een aankoop als Miazga in het centrum. Waarbij Ramon Hendriks ook minuten mag maken, wanneer nodig.
Behalve Botteghin, bouw je dan ook goeie waarde op.

Vertrekt Botta, mag Cuco best transfervrij als extra optie fungeren.

Normaal ben ik niet zo'n fan van terughalen van oude spelers, maar voor twee zou ik graag een uitzondering maken: Janmaat en Salomon Kalou. Janmaat is gewoon een topback in de Eredivisie en daardoor kan St. Juste een centrum vormen met Botteghin waardoor we van Van Beek en Van der Heijden af zijn.

18 mei 2019 om 10:44

Helaas is Guidetti niet meer zo goed, maar van mij mag hij ook terugkomen. Wat een held was dat zeg in dat half seizoen!

18 mei 2019 om 10:48

Half seizoen? Hij speelde gewoon een heel seizoen...

Het zou een goede aanwinst zijn voor Feyenoord. Is nog niet zo oud, kan nog een paar jaar mee en als die zijn niveau weer kan halen is het een absolute aanwinst.
Van dit soort spelers moet je het toch hebben, spelers wiens carrière in het buitenland in het slop is geraakt en in Nederland een nieuwe start kunnen maken en opnieuw in de kijker kunnen spelen.

Om diezelfde reden zou ik bijvoorbeeld ook kijken naar Martins Indi, een goede verdediger wiens carrière stil staat. Bij Feyenoord kan die zich weer in de kijker spelen bij de Europese clubs.

18 mei 2019 om 11:08

Bruno en Janmaat zijn dit seizoen gewoon gewaardeerde basisspelers hoor. "In het slop is geraakt" is dan ook niet waar.

18 mei 2019 om 13:02

Janmaat zit de helft vd wedstrijden op de bank of tribune

18 mei 2019 om 11:53

Ben ik het met je eens, ben alleen bang dat Bruno kwalitatief nog niet zo ver is om een talent naast hem te spelen. Die verzuipt dan omdat diegene nog teveel sturing nodig heeft.

Haps - ? - Geertruida - Janmaat

Zie ik bijvoorbeeld zitten. Soms vind ik Botteghin nog steeds erg goed, met name in de (lucht)duels maar zodra hij over de grond in een 1 op 1 situatie komt is hij weer zo enorm beperkt. St. Juste is net als Bruno nog niet zo ver om centraal met bijvoorbeeld Geertruida te spelen.

18 mei 2019 om 12:03

Geertruida z'n beste positie lijkt toch een beetje box to box te zijn. Daarnaast komen Lewis en Hendriks al op. Geertruida als CV is een beetje zonde. AL zou ik het een aantal maanden geleden geheel eens zijn met Geertruida als CV.

18 mei 2019 om 12:16

Zag inderdaad dat Geertruida soms op het middenveld speelde maar dat wordt dus zijn nieuwe positie? Hoe vond je dat Hendriks dit seizoen heeft gespeeld?

18 mei 2019 om 12:18

Ik betwijfel of Geertruida klaar is voor de basis en of hij überhaupt goed genoeg is voor Feyenoord.

St. Just - Martins Indi als centrale verdediging zou toch wel een goed duo zijn denk ik. Van der Heijden als reserve en Botteghin lekker verkopen.
Janmaat - St.just - Martins Indi - Haps.

Middenveld van Maher - Kokcu - Tapia. Dan heb je naar mijn mening een uitstekend middenveld.

Zo begin je toch al een aardig elftal te krijgen, die zich zou moeten kunnen meten met de top 2 en die ook in de EL het aardig zou moeten doen.

18 mei 2019 om 12:23

Ik vind St. Juste en Martins Indi beide niet stabiel genoeg als centrale verdedigers. Daarachter staat ook nog een onervaren keeper met Bijlow.

18 mei 2019 om 12:33

@rbn_

Ik zou er niet raar van opkijken als hij inderdaad voor die positie gaat. Kan daar z'n intense loopvermogen, aardig scorend vermogen en sterke fysiek heel goed gebruiken.

Hendriks heeft zich echt heel goed ontwikkeld. Dit seizoen ook de absolute leider achterin geweest. Daar gaat Feyenoord een hele goeie aan hebben. Wat een toptalent haha.

18 mei 2019 om 14:10

Toch staat Geertruida vanmiddag weer in de verdediging. Opvallend.

18 mei 2019 om 16:48

Hendriks geblesseerd haha. Daarnaast deed Kokcu ook mee, wat natuurlijk Bouchataoui naar achter schuift. En Geertruida dus automatisch ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Stand
Actuele wedstrijden

178 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Watford 18 0 3 0
2017/2018 Watford 23 3 3 0
2016/2017 Watford 27 2 2 0
2016/2017 Newcastle United 2 0 1 0
2015/2016 Newcastle United 32 2 6 1

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren