MLS schorst Zlatan Ibrahimovic vanwege ‘gewelddadig gedrag’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Zlatan Ibrahimovic mag in de Major League Soccer voolopig niet in actie komen. De Zweedse aanvaller van Los Angeles Galaxy is geschorst voor een actie in de wedstrijd tegen New York City vorige week. De MLS laat weten dat Ibrahimovic voor de komende twee wedstrijden geschorst is.

Ibrahimovic ging in de fout in de wedstrijd tegen New York City op 11 mei. Bij een 0-2 achterstand in het StubHub Center was de ex-Ajacied zijn frustraties niet de baas na een gemiste doelpoging. Hij greep doelman Sean Johnson bij zijn keel, waarop beide spelers naar de grond gingen. Zowel Ibrahimovic als de keeper kreeg geel, maar daar liet de MLS het niet bij..

De reglementen van de Amerikaanse competitie staan toe dat een commissie ook na een beoordeling van de arbitrage over mag gaan tot een schorsing. Dit wordt alleen gedaan wanneer de commissie de overtreding zwaar genoeg vindt voor een schorsing van ten minste twee duels.

Zodoende moet Ibrahimovic zijn actie alsnog bekopen met een schorsing. Hij is voor de komende twee duels vanwege ‘gewelddadig gedrag’ uitgesloten van deelname en moet zodoende de thuiswedstrijden tegen Colorado Rapids (19 mei) en Orlando City (24 mei) aan zich voorbij laten gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door xyzz)

Mooi. Eindelijk wordt hij eens goed gestraft voor dat kinderachtige, agressieve gedrag. Het is een voetbalveld, geen speelplein.. Laatst met Onuoha ook al.

18 mei 2019 om 08:20

Juist, waar ik veel reacties zie dat Zlatan stoer is met zijn uitspraken en acties, is het gewoon kinderachtig, onvolwassen, agressief gedrag. Goed dat hij een sanctie krijgt opgelegd, al zou Zlatan Zlatan niet zijn om er op te reageren met : "ik ben groter dan voetbal, ik ga weg uit de Mls" en dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken : China of de zandbak.

18 mei 2019 om 11:26

Ik hou ook niet van agressief gedrag maar in dit geval komt dat toch duidelijk van de keeper vandaan?

Kan aan mij liggen maar in dat filmpje lijkt het juist dat keeper hem naar beneden duwt. Ik oordeel vast verkeerd.

18 mei 2019 om 08:15

Ik dacht juist dat de keeper hem wou omhelzen

18 mei 2019 om 09:42

Filmpje van de andere kant (wat hier dus niet bijstaat) is heel duidelijk te zien da Zlatan hem bij zijn keel pakt.

18 mei 2019 om 11:08

Kan best zo zijn, maar Zlatan is verrast door alles letterlijk een milliseconde erna. Keeper zoekt ruzie op, regelrecht. Rare gozer die Johnnie. Compleet niet Zlatans fout. Beiden 1 wedstrjid schorsing maar dit slaat nergens op I guess, whatever. Liever geen schorsing en lekker normaal doen maar goed. Zlatan will survive lol

18 mei 2019 om 11:28

Ik snap ook niet waarom Fox alleen een shot vanaf deze kant plaatst. Zullen wel Zlatan fanboys zijn bij de social media afdeling van fox sports.

Moet er wel bij zeggen dat de agressie duidelijk bij de keeper begon.

18 mei 2019 om 11:30

Ga even het filmpje kijken man. De keeper komt tegen Zlatan aan omdat de bal nog in het spel is, alleen ziet het er wat onhandog uit. Daarna is de bal weg en pakt Zlatan hem hard bij de keel en duwt hem weg. 2 wedstrijden komt hij goed mee weg.

18 mei 2019 om 11:41

Onzin, de keeper loopt 2 keer tegen hem aan nadat de bal al over is geschoten. De eerste keer was wellicht per ongeluk maar de tweede zeker niet. Ik kan begrijpen dat Zlatan zich aangevallen voelt en reageert. Vervolgens duikt de keeper naar de grond en grijpt naar zijn gezicht alsof hij net een kaakslag heeft ontvangen.

1 wedstrijd voor beiden was prima geweest, een gele kaart voor beiden wat mij betreft ook.

18 mei 2019 om 11:55

Je begrijpt er duidelijk niets van. Zoek nou dat filmpje op. Hij loopt tegen hem aan, so what? Dat gebeurd 100x per wedstrijd. Zlatan reageert veel te heftig.

18 mei 2019 om 12:15

Ik heb dat filmpje allang gezien. Ik ben het gewoon niet met je eens.

Vertel eens wat ik volgens jou niet begrijp.

18 mei 2019 om 12:21

Ik had ook het idee dat het bij de keeper vandaan kwam. Maar na tegenwoordig hoef je masr een scheet te lafen of spelers rollen tien keer om hun as en komen dertig meter verder zwaar gehavend uit de strijd.

18 mei 2019 om 08:23

Ik denk dat je weinig ziet van zijn rechter hand.

18 mei 2019 om 11:12

Ik denk dat je weinig ziet van de debiele handelingen die Johnsen doet ten opzichte van Zlatan voor dit hele feit gebeurd, Aadje Zlatan verweerd zich als reactie op iets wat op straat jij en ik ook kunnen doen.

18 mei 2019 om 11:24

Dat zie ik zeker wel, maar Ibrahimovic komt mij altijd over als een vervelende en agressieve gast die zijn handen niet thuis kan houden, dus hij heeft de schijn mij tegen. Ik vind het bijzonder dat hij hem direct naar de keel grijpt. Verder wil ik je meegeven dat ik Aad heet.

Volgens mij draait de keeper zich om en gaat dreigend tegen Zlatan aan staan. Zo zie je maar weer, de hetze tegen Zlatan.

18 mei 2019 om 09:43

Zlatan pakt hem wep degelijk bij zijn keel. Zoek het filmpje van de andere kant maar op.

18 mei 2019 om 11:30

Geweld? Hoezo is wat Zlatan deed geweldadiger dan wat de keeper eerst deed?

18 mei 2019 om 11:56

Omdat een duwtje heel wat anders is dan iemand bij zijn keel grijpen.

18 mei 2019 om 12:16

Onzin. Beide vormen van ongevaarlijke agressie.

18 mei 2019 om 12:52

Iemand bij de keel pakken is zeer zeker een vorm van agressie. Sterker nog, je kan het ook zien als een levens bedreigende actie. Vervolgens duwt zlatan de keeper naar beneden en speelt daarbij de onschuld mee om geleidelijk te "vallen". Bijzonder dat je dit goed probeert te praten. Wie er ook eerst begon, de reactie op de actie is nooit goed, in dit geval dus ook niet. Was het wwl een sportieve vent was geweest, had hij weggelopen, maar goed, zlatan staat bekend om het hebben van een ego dat vrijwel 100% narcistisch is.

18 mei 2019 om 13:13

Volgens mij lees je dingen die ik niet zeg. Ten eerste zeg ik net letterlijk dat het een vorm van agressie is. En ten tweede ben ik ook nergens iets aan het goedpraten. Ik zou het alleen niet geweld noemen. Geweld betekent een actie waarmee je bewust probeert een ander persoon letsel aan te brengen. En dat lijkt me hier niet het geval.

En levensbedreigend? Laten we wel even normaal blijven doen. Denk je dat Zlatan een moord gaat plegen op het veld? Hoeveel mensen zijn al verstikt op een voetbalveld sinds de historie van dit spelletje?

Ik ben het met je eens dat een verstandig persoon gewoon wegloopt en dit niet uit de hand laat lopen zoals Zlatan doet. Maar ik ben ook van mening dat hier van een mug een olifant wordt gemaakt. Beide personen zaten fout maar zo ernstig was het allemaal ook weer niet.

18 mei 2019 om 16:17

Dank je voor het reageren op mijn reactie. Het klopt dat het nog niet is voorgekomen dat er een speler dood gaat van het dichtknijpen op het veld. Echter is het wel zo dat het dicjtknijpen van de keel, daarna de beste keeper naar beneden forceert, is echter verre van het goede voorbeeld geven. Op het dichtknijpen van iemands keel staat het volgende qua strafrechtelijke shizzles: Poging doodslag/moord - Poging zware mishandeling - Bedreiging - Mishandeling In NL kan hij hier voor max 2jaar de cel in en een boete tussen de 20-80k aan schade betalen. Daarnaast is het gewoon om mega domme actie als voorbeeldfunctie. Ook al is er nooit een incident gebeurd, je blijft van iemands keel af. Ik neem aan dat je vroeger ook biologie hebt gevolgd in de klas, wetende dat een keel best fragiel kan zijn. Ik kan wellicht een beetje overdrijven, maar ik vind het van de zotte dat hij dit gewoon kan en mag doen. En zlatan was hier overigens bewust mee bezig, mogelijke letsel aanbrengen. Ik type dit verhaal overigens op mn mobiel, mijn excuses voor de zinsopbouw en gramma...

"De reglementen van de Amerikaanse competitie staan toe dat een commissie ook na een beoordeling van de arbitrage over mag gaan tot een schorsing. Dit wordt alleen gedaan wanneer de commissie de overtreding zwaar genoeg vindt voor een schorsing van ten minste twee duels."

Even tussendoor, het is te gek voor woorden dat de Amerikanen dit wel goed hebben geregeld, maar in Europa zou je er gewoon mee weg komen als de scheidsrechter het al beoordeeld had met een gele kaart. Dit moeten ze zo snel mogelijk overnemen.

18 mei 2019 om 11:35

De Amerikanen hebben een hoop zaken op het gebied van sport gewoon veel beter voor elkaar dan hier in corrupt Europa. Zoals het ook typisch was dat de Amerikaanse FBI eraan te pas moest komen voordat corruptie bij de Fifa aan de kaak werd gesteld.

18 mei 2019 om 11:56

Helemaal eens; het argument "als de scheidsrechter het beoordeeld heeft, kan de tuchtcommissie niets meer doen" is zo achterhaald. Met dat argument zou je ook geen VAR hoeven hebben. De scheidsrechter heeft het wellicht verkeerd gezien.

Nog even los van dit voorbeeld van Zlatan.

De keeper provoceert zlatan zo te zien op het filmpje. En daar reageert hij op. Maar ik zie niet dat ibra iets verkeerds doet

18 mei 2019 om 10:31

Als je het filmpje van de andere kant ziet zie het wel duidelijk😊

Op het minste geringste acties van andere spelers word er alleen maar gehaat, maar bij Zlatan mag alles hier op VZ. Hypocrieten hier zeg (niet allemaal) die gast mist een chromosoom. Dit soort mensen horen niet thuis op het voetbalveld. Hij wou toch acteur worden? Is ie al.

18 mei 2019 om 10:50

Ach, als VZ gewoon het filmpje van de andere kant post, waar heel duidelijk te zien is wat Zlatan doet verdedigd niemand hem, vooral omdat de schorsing vrij laag is.

18 mei 2019 om 13:18

En hij zit nu wel dicht bij Hollywood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Los Angeles Galaxy


46 fans
Selectie
SpelersPositieW
Z. IbrahimovićAanvaller3131
D. BinghamKeeper350
C. PavónAanvaller134
E. ZubakAanvaller30
J. AraujoVerdediger180
N. DePuyVerdediger
R. FeltscherVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Los Angeles Galaxy.

2224 fans
Aanvaller, 38 jaar
SeizoenClubW
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
2016/2017 Manchester United 28 17 7 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 31 38 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik noemde Zlatan een waardeloze aanvaller, hij keek me aan en zei niets’

Mike Maignan verdedigt tegenwoordig de kleuren van Lille OSC, maar de doelman genoot zijn opleiding bij Paris Saint-Germain. In zijn jaren in de jeugdafdeling van de Parijse club kreeg de sluitpost...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren