Ali B haalt uit na kritiek van analisten met ‘middelmatige carrières’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, heeft met verbazing gereageerd op de ophef naar aanleiding van zijn speech in de kleedkamer van Almere City in de rust van het duel met SC Cambuur. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie keek Almere na 45 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan, waarop Ali B besloot om de kleedkamer van de thuisploeg in te gaan en de spelers moed in te praten. Zijn actie kwam op stevige kritiek te staan van FOX Sports-analisten Hans Kraay jr. en Kees Kwakman.

Ali B trad rondom de duels met Cambuur op als motivator bij Almere City. "Dit is toch niet te geloven. Wat zullen de spelers nu denken? Die jongen zal gerust wel wat kunnen, maar dit kan toch niet?!", zei Kwakman. "Het is een hartstikke aardige jongen en hij kan echt wel wat", reageerde Kraay jr. "Maar ten eerste moet hij echt wegblijven uit die kleedkamer. En vervolgens heeft hij ook nog eens gezegd dat ze halverwege door twee fouten achterstonden. Ah joh, kom op!"

De rapper zat vrijdagavond aan tafel bij het programma Pauw en ging daar in op de ‘lacherige’ manier waarop er over zijn actie werd gesproken. "Als ik zoiets doe, wordt de trainer (Ole Tobiasen, red.) niet meer serieus genomen door mensen bij VI en door analisten met middelmatige carrières. Dat zijn dan ineens professoren", aldus Ali B, doelend op Kwakman en Kraay jr. "Terwijl het enige relevante is: wat vinden de spelers ervan? En heeft het gewerkt? Nou, in ieder geval de eerste twintig minuten", zei hij met een knipoog. Na rust kwam Almere City terug tot 1-2, maar daar bleef het bij.

Robin van Persie zat vrijdagavond eveneens aan tafel bij het televisieprogramma en sprak lovende woorden. “Ali kan dit heel goed. Zijn brein werkt heel snel. Ook als je met hem praat: hij zegt rake dingen, hij kan mensen raken en hij heeft humor, ook belangrijk. Hij kan zeker een team beïnvloeden, dat is een gave”, aldus de oud-international, die tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer speelde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door tvihanti)

Je moet soort ongein toch niet willen als trainer? Als je nog gemotiveerd moet worden door een B artiest als je de mogelijkheid heb om promotie af te dwingen is er iets niet goed. De trainer kan die tijd beter gebruiken om wat omzettingen te doen en tactische aanwijzingen te geven....

18 mei 2019 om 07:45

Een B artiest? Ali B is een van Nederlands beste rappers. Zijn er niet veel van. Maarja jij komt uit 72 je zal wel hardcore luisteren ofzo?

18 mei 2019 om 07:56

Ali B staat internationaal ongeveer gelijk aan Almere City.... Als het Ali A geweest was had ik hem een A artiest genoemd hoor 😉

18 mei 2019 om 08:00

Nouuu, laten we het op Een van de bekendste houden. Maar volgens mij doet het er niet toe wat iemand doet als het werkt. De trainer vindt het goed en blijkbaar wordt het door de spelersgroep geaccepteerd. Hij doet het blijkbaar goed als het niet bij 1 keer blijft. Wat is er dan op tegen? Dit is puur een gevalletje van 'Out of the box' denken. En we weten allemaal dat in de voetbalwereld nogal lastig kan zijn. P.S. Mijn eerste gedachte was ook :huh?? But if its stupid and it works, it's not stupid.

18 mei 2019 om 08:02

Als je Nederlandse muziek maakt is het natuurlijk moeilijk om je internationaal te meten. Maar ik denk dat menig mensen jaloers zijn op ali.

18 mei 2019 om 08:07

Ali B is nationaal gewoon een van de grootste namen. Samen met Anouk, Marco Borsato etc.. internationaal stelt Nederland niet veel voor nee om een handje vol bands en artiesten na.. zoals Within Temptation. Maar neemt niet weg dat Ali B gewoon gevraagd is deze groep toe te spreken en dat ook echt kan. Ali is geen domme jongen en weet vaak de juiste woorden de gebruiken. Ik vind het geen slechte actie van Almere City.

18 mei 2019 om 08:07

Buurman
Oja, Ali B heeft de rap groot gemaakt natuurlijk.....? Ali B is een popie jopie die zich overal inwurmt, en de huidige generatie slikt alles als zoetekoek, jij bent er 1 van. Met je hardcore.... want realistisch gezien is Ali geen goeie rapper, daarvoor moet je toch echt een jaar of 30 terug, maar dat zal jij niet weten. 'Hardcore'. Hou het gewoon bij voetbal....

18 mei 2019 om 08:09

Dat zegt al genoeg over de kwaliteit van de Nederlandse rappers en niet over hoe goed Ali B is.
Ik ken hem eigenlijk alleen van de tijd van “rampeneren”, “leipe Mocro Flavour” e.d. , maar dat is echt nog uit de tijd dat ik nog op school zat of net ging werken.
Ik weet niet hoe goed hij is als spelersmakelaar, maar daardoor zou hij wel iets zinnigs hebben kunnen zeggen.
En als je als prof motivatie moet halen uit een speech van Ali B dan geeft dat al aan waarom je bij Almere City speelt en niet bij een Eredivisieclub.

18 mei 2019 om 08:26

Zeg ik dat Ali B de rap heeft groot gemaakt? Ik zeg alleen dat hij een van Nederlands beste rappers is. Daar zijn er niet zo veel van.

18 mei 2019 om 08:34

Opgezwolle, Typhoon, Akwasi, Brainpower, Fresku, Zo Moeilijk, Fakkelbrigade, DuvelDuvel, Het VerZet, Skate the Great, Winne etc etc. Er is zoveel meer talent in dit kleine landje dan Ali B. Je moet je gewoon even verdiepen

18 mei 2019 om 08:49

Bedankt FR_JC en KlasseSchone, mensen met (muziek)verstand. Ali B weet gewoon dondersgoed hoe de matketing en dergelijke werken, daardoor scoort hij. Niet om zijn goede teksten of fluwelen uitspraken ofzo. En laten we nou niet gaan doen of Ali B ook maar iets nuttigs zou kunnen zeggen in de kleedkamer.

18 mei 2019 om 09:05

Als je ali b in die lijst toevoegd is ie compleet

18 mei 2019 om 09:22

Haha Buurman.. Is Frans Bauer ook één van Nederlands beste zangers, vanwege z'n naamsbekendheid?

18 mei 2019 om 09:32

@Dorgie begrijp me niet verkeerd Ali B is een geweldige gozer mrt humor en die inderdaad prima weet hoe de marketing in elkaar steekt en meer dan halt Nederland houdt (terecht van hem). Dit zegt alleen niet dat dit komt door zijn geweldige talent voor het maken van muziek zoals jij ook terecht stelt.

18 mei 2019 om 10:16

95 procent rap niet eens meer.

18 mei 2019 om 10:54

@KlasseSchone Ik begreep je niet verkeerd. Ik vind Ali een leuke verschijning, kan hartelijk om hem lachen, hij weet gewoon heel goed waar hij geld mee kan verdienen, niks mis mee😂

18 mei 2019 om 11:02

Sorry maar Ali B mag echt niet in een zin genoemd worden imo met exhte srtiesten als Borsato, Anouk etc. Ali B is ondankss dat ik m niet perse onaardig vind ook niet eens een goede rapper. Die had je nog wel 20 jaar geleden. Maar Ali B staat zeker niet op niveau Borsato, Anouk vind ik.

18 mei 2019 om 11:13

Hardcore? Madball bedoel je?

18 mei 2019 om 11:29

Beste rapper? Whahahahahhahaa Ali b kan vrij weinig.. Wat komt hij überhaupt doen in een kleedkamer man.. Als ik speler was van almere was ik niet meer bijgekomen van het lachen als ali b mij komt vertellen hoe we het wel ff moeten gaan doen.. Had hem serieus de kleedkamer uitgeschopt man...

18 mei 2019 om 11:33

Achja. Ali B is indd niet de beste rapper, maar ik denk dat het hem vrij weinig kan interesseren wat wij daar van vinden. Hij is populair geworden door af en toe een beetje kritiek te leveren op moslims (ondertussen lacht hij ons uit met zn maatjes), maar hierdoor werkt hij zich wel overal naar binnen. Toen hij een keer bij RTL late nicht zat ging het over homo's en het accepteren daarvan, je moest hem en Boef eens horen hoe ze voor homo's opkwamen. Onderweg naar huis hebben ze zich doodgelachen.

18 mei 2019 om 11:55

Vraag fresku en Winne wat ze van ali B vinden. Dan zijn we uit gediscussieerd

18 mei 2019 om 12:26

Late nicht over homo's? Dat heb ik gemist?

18 mei 2019 om 12:40

@fcbuurman

Winne is laatst overleden..

18 mei 2019 om 12:46

Als je Ali B een goede rapper vindt, dan ben je amuzikaal; toondoof. Ali B is een slimme zakenman, die heel goed zijn imago als knuffelmarokkaan ten gelde heeft gemaakt. Hij doet van alles in de artistieke wereld, maar hij is nergens goed in.

Blijkbaar is Ali ook een narcist gezien het feit hij zo lelijk uit de hoek komt na deze terechte kritiek. Die is echt in zichzelf gaan geloven en is wat mij betreft van zijn sokkel afgemieterd. Kraaij en Kwakman waren voorbeeldprofs, die een mooie carriere hebben gehad en staan daar als expert, die weten hoe het werkt in de voetbalwereld. Die Ali heeft helemaal niets te zoeken in een kleedkamer van een profclub.

Van Persie is een grote griezel geworden; die praat tegenwoordig iedereen naar de mond, terwijl hij donders goed weet dat zon B artiest niets te zoeken heeft in een kleedkamer. Aan het begin van het seizoen dacht ik even dat hij volwassen was geworden en positief in het leven stond, maar gaandeweg het seizoen lulde hij alles recht wat krom was, zo ook dit, waardoor dit soort schertsvertoningen niet meer dan een slappe act zijn.

18 mei 2019 om 13:06

@ MRB-Vlogs

Mee eens, dit komt echt op mij over als dat typische Nederlandse gebruik "zeiken om het zeiken". Daarnaast zijn de tijden verandert, iets wat veel van die oude voetbal knarren vaak niet kunnen/willen begrijpen.

p.s. "but if its stupid and it works, it's not stupid"; ook een Mighty Jingles fan toevallig

18 mei 2019 om 13:26

Winne? Volgens mij kom je in de war met dat tragedie van Feis.

18 mei 2019 om 15:18

"kraaij en Kwakman waren voorbeeldprofs, die een mooie carriere hebben gehad en staan daar als expert, die weten hoe het werkt in de voetbalwereld. Die Ali heeft helemaal niets te zoeken in een kleedkamer van een profclub."

Experts... Ik moest even gniffelen. Ervaring maakt je nog geen expert... En voor wie waren die gasten voorbeeldprofs? Niet voor mij iig.

18 mei 2019 om 17:15

@F-18/TACP, denk je werkelijk dat Ali B het op prijs stelt als jij als nobody in de theaterwereld zijn kleedkamer binnenstapt tijdens de pauze van zijn show, en hem erop gaat wijzen dat hij zich twee keer versprak voor de pauze? En hem vervolgens gaat uitleggen hoe het moet, terwijl je niet opgeleid bent in het vak? Natuurlijk niet, hij moet zich concentreren voor het vervolg en zich voorbereiden en dan kan hij niets aan zijn hoofd hebben.

Dit is professioneel voetbal, niet jij en je vrinden in de rust van de wedstrijd tegen Poldervogels 6.

Al die vervreemde meningen zoals deze doen me denken aan de aanvaring tussen Bert van Marwijk met Willem Vissers bij Studio Voetbal nadat Oranje zich weer niet geplaatst had voor een groot toernooi en Hans van Breukelen in Zeist zat en met de PIM kwam. Volgens Willem moesten we kijken en luisteren naar andere sporten en andere manieren van werken en dat we 'out of the box' moesten gaan denken, maar toen BvM hem vroeg naar details stond Willem te sputteren. Het is als iemand die zegt dat hij niet in god gelooft, maar wel dat er iets is. Lullen om het lullen als je geen idee hebt waar je het over hebt. Wat een gezwets.

Out of the box denken is pas nuttig als je kennis hebt van de gehele materie. Wat jullie je aan tegoed doen is simpele kroegpraat.

Ik vond de reacties van de heren analisten ook wel wat overdreven. 'Hij moet uit de kleedkamer wegblijven', en dat soort teksten... Ik denk niet dat Ali B zonder toestemming de kleedkamer binnengedrongen is om de spelers toe te spreken. Zal heus wel in goed overleg gegaan zijn.

Of het zin heeft gehad of niet, lekker belangrijk voor ons als buitenstaanders. Maak je niet druk, dit is zo onschuldig.

Tjonge, het is Almere City maar...

37 jaar oud, en nog steeds zo'n reactie hebben op kritiek. 'Middelmatige carrières'. Je zou maar zo lang rondlopen op de planeet, en dan nog steeds niet volwassen om kunnen gaan met kritiek..

18 mei 2019 om 10:00

Alleen geeft hij ook gewoon kritiek toch? Of is het een gevalletje van ik was eerst dus jij mag niet meer?

18 mei 2019 om 11:26

Hij heeft toch gelijk? Heb je hem gister zien zitten bij Pauw, echt een slimme man. Hij is zeker niet de beste rapper, maar wel 1 van de rijkste. Plus deze man is echt niet rijk geworden van rappen he, hij is commercieel erg sterk en praat zich overal wel tussen.

Klopt toch ook als een bus dat mensen als Kaaiman en Kraaytje serieus genomen worden! Het is toch gewoon een f feit de de meeste mensen geen eigen mening meer hebben, maar gewoon me meepraten met figuren die zelf nog nooit iets gepresteerd hebben, en in het heb a l van Kraag alleen maar trollen!

Ik vind dat iedereen die analisten aanpakt op het feit dat ze nooit hoog gevoetbald hebben af is. Dan heb je wat mij betreft geen relevante mening over voetbal. Alsof zelf op een hoog niveau gevoetbald hebben een vereiste is om een goede mening te hebben. Natuurlijk is het mooi meegenomen maar het gaat erom hoe iemand naar het spel kijkt en niet of iemand zelf tegen een bal kan trappen. Anders zou Van der Vaart een veel betere analist moeten zijn dan Pieter Zwart ofzo...

18 mei 2019 om 11:29

Ik vind het wel relevant. Maar het is ook grappig dat mensen die nog nooit hoog gevoetbald hebben ineens over tactiek enzo gaan praten. Op deze site zie ik regelmatig van dit soort voorbeelden die het beter denken te weten dan Ten Hag of Van Bommel. Ik hoop niet dat jij je aangesproken voelt, maar meningen van ons doen er absoluut niet toe. Het is leuk om je af en toe in een discussie te mengen, maar soms heb ik het idee dat bepaalde mensen hier het voetbal hebben uitgevonden

18 mei 2019 om 13:46

Ik heb het nu ook niet over mezelf of over een andere willekeurige reaguurder op dit forum. Die zou ik als profvoetballer inderdaad niet serieus nemen. Wat wij hier doen is een beetje constateren wat er fout gaat. Dat is natuurlijk erg leuk om te doen maar het is allemaal ook wel erg makkelijk. Waar ik op doelde zijn spelers (of in dit geval Ali B) die een mening van een analist niet serieus nemen puur omdat hij niet van iemand is die op hoog niveau speelde. Dat is natuurlijk wel onzin, je hoeft niet op heel hoog niveau gespeeld te hebben om tactiek goed te kunnen begrijpen. Kijk maar naar figuren als Pieter Zwart of Jurgen Nagelsmann. Als we Ali B moeten geloven moeten we dat soort analisten/ coaches dus niet serieus nemen omdat ze niet op hoog niveau tegen een bal aan konden trappen.

18 mei 2019 om 15:21

volledig met je eens.
Ik ben er ook schuldig van dat ik het denk beter te weten dan sommige trainers. Dan zeg ik weleens dingen in het hitte van moment.
von
Maar als je helder terugkijkt, dan moet een wel denkend mens toch weten dat een trainer het waarschijnlijk veeel beter weet dan ik.

Bijvoorbeeld toen derksen kritiek had op ziyech tegen tottenham. Moet ziyech dat nou serieus gaan nemen?

18 mei 2019 om 15:21

volledig met je eens.
Ik ben er ook schuldig van dat ik het denk beter te weten dan sommige trainers. Dan zeg ik weleens dingen in het hitte van moment.
von
Maar als je helder terugkijkt, dan moet een wel denkend mens toch weten dat een trainer het waarschijnlijk veeel beter weet dan ik.

Bijvoorbeeld toen derksen kritiek had op ziyech tegen tottenham. Moet ziyech dat nou serieus gaan nemen?

Misschien was het beter geweest als Ali in de rust van Feyenoord-ADO de kleedkamer was in gelopen.

Wat is dit dan voor shownieuws gehalte? Laat die man lekker een speech houden. Mensen moeten altijd overal wat van vinden.

Hij heeft wel gelijk. Ik stoor me ook enorm aan hans kraag. Hij heeft zelf echt niet kunnen voetballen. Heeft zijn carrière te danken aan zijn pa. Trappen was hij goed in. Maar als analist lukt hij alsof hij kon voetballen als messi

Ali B. heeft niks te zoeken in voetbalkleedkamers. Voetballers komen toch ook niet ongevraagd hem advies geven bij TV optredens? En persoonlijk: als ik die knaap zie zap ik direct weg. Hij schijnt kwaliteiten te bezitten die ik maar niet kan ontdekken. Of het moet dat enorme ego zijn.

18 mei 2019 om 13:15

@ pinko

Wat jij of ik persoonlijk van hem vinden is in deze totaal irrelevant in, het geeft alleen maar aan dat jij niet in staat bent om een "actie" van een ander objectief te kunnen beoordelen. Want eigenlijk zeg jij gewoon dat wanneer het een celeb betreft die jij om wat voor reden dan ook wel leuk leuk/goed vind; jij het geen probleem vindt.

Of hij daar wat te zoeken had weet jij helemaal niet, volgens mij is Ali supporter van die club en ligt hij ook goed in die club, en daarnaast zal hij heus niet die kleedkamer zijn in gegaan zonder toestemming van de trainer of de club. In Nederland moeten we altijd wel iets hebben om zeiken om het zeiken, en al allemaal Kraay junior die altijd in zijn eigen wereldje leeft.

18 mei 2019 om 14:04

Het niet in de kleedkamer toelaten van personen die daar niets te zoeken hebben wordt door mij objectief beoordeeld; of je het er mee eens bent of niet. En zeiken doe ik meestal thuis;-)).

Nou slaan Hansie en Kees Kwakman wel louter onzin uit en heb ik ze beide nog nooit op een zinnige opmerking kunnen betrappen, maar deze opmerking van fucking Ali B slaat natuurlijk ook nergens op.

18 mei 2019 om 13:18

@ Downwards

Ach hij bijt gewoon van zich af, mag het. Persoonlijk vind ik het altijd zo onzinnig dat je niets mag terug zeggen wanneer anderen jou belachelijk maken.

18 mei 2019 om 14:37

Het is eigenlijk feitelijk gewoon correct. Kraaij en Kwakman hebben hele middelmatige carrières gehad en lopen nu op tv te doen alsof zij er wel verstand van hebben.

Gaat er nou vanavond een speler van Almere City in de kleedkamer staan toeteren tegen Ali B om hem gemotiveerd voor de zaal te krijgen ?
Wat een onzin.
Zo'n gozer wil je als trainer toch niet in de kleedkamer hebben als je in de rust met je manschappen wilt bijpraten ?

Moet niet gekker worden! Rapper die de boel komt motiveren. Al is Ali B op zich wel OK. Wat ie wel beter had kunnen zeggen: middelmatie analisten met middelmatige voetbal carrières. Snap echt niet dat dit soort analisten interessant zijn om naar te luisteren! Dan heb je weinig te doen voor de rest.

Mensen zijn echt grappenmakers zeg. Buiten dat Ali B gewoon een van de bekendste rappers is, is hij iemand met verstand van zaken. Deze man is eigenaar van het platen label triffecta, mede eigenaar van SPEC, doet de voice en geeft opbouwend kritiek, gaat naar universiteiten om daar les te geven over belangrijke levenszaken en ik kan nog wel zo door gaan. Ik lees dan dat mensen zeggen dat het logisch is dat bepaalde spelers bij almere spelen omdat Ali ze motiveerd. Doe je research man

ik denk ook niet dat een speech van Ali B het verschil maakt tussen winst of verliest. het zal idd niks toevoegen aan de prestaties maar als een club daar anders over denkt moet je het ook weer niet te groot maken. in het Nederlandse voetbal geloven ze nu eenmaal heel erg in dit soort amateurpsychologie

Ach , alles beter als Ted "goeroe" Troost denk ik dan maar.

Wat een ophef weer over niks. Nou dus Almere City heeft een motivator (ali B) ingeschakeld. Misschien vinden de spelers hem wel heel erg leuk en weet hij ze leuk te motiveren. Niet echt iets om je zo druk om te maken.

Heeft het gewerkt? Nee. Doei Ali.

Toen Ali nog niet bekend was heb ik eens een underground liedje van hem gehoord op Napster of Kazaa ofzo. Toen deed ie heel gangsta en straat enzo. Extreem middelmatige rapper met een goed gecultiveerd knuffelimago. Slim gedaan hoor, maar wie neemt die oen nou echt serieus. Vermaak voor de hersenloze massa.

Kap gewoon ff met al die onzin meningen, laat iedereen gewoon ZIJN alsjeblieft zeg.. al die domme haat van mensen met 0iq en 0eq ga lekker buitenspelen

Iedereen die ooit op welk niveau dan ook gevoetbald heeft, weet dat je als team in de kleedkamer het moet gaan oplossen. Scheld elkaar uit, zeg de waarheid en zorg er voor dat je in de tweede helft er met z'n allen voor gaat. Niemand, maar dan ook niemand behalve, spelers en eventuele begeleiding hebben iets in de rust te zoeken in een kleedkamer. Voorzitter, sponsor, motivator? Er uit! Als je in zo'n cruciale fase van de competitie nog een motivator nodig hebt terwijl je het hele seizoen met elkaar getraind, gespeeld, gevloekt en gelachen hebt dan klopt er iets niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Telstar250
13.FC Eindhoven21-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. LoenMiddenvelder184
S. HarrisonAanvaller177
T. HunteAanvaller170
M. KaandorpAanvaller173
N. VenemaAanvaller144
T. VerheydtAanvaller42
A. EtemadiKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

16 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 FC Volendam 12 1 1 0
2016/2017 FC Volendam 35 7 2 1
2015/2016 FC Volendam 14 4 1 0
2014/2015 Bidvest Wits 18 2 1 0
2013/2014 NAC Breda 28 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez verwacht metamorfose à la Ryan Giggs bij PSV

Ibrahim Afellay maakte zaterdagavond in de thuiswedstrijd Fortuna Sittard (5-0) zijn langverwachte rentree voor PSV. De aanvallende middenvelder moest lang werken aan zijn fitheid, maar kreeg gisteren eindelijk wat minuten van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren