Oproep voor Copa América vormt voor Neres bekroning op ijzersterk seizoen

Vrijdag, 17 mei 2019 om

David Neres maakt deel uit van de 23-koppige selectie van Brazilië voor de Copa América, zo communiceert de Braziliaanse voetbalbond (CBF) via zijn officiële kanalen. De vleugelaanvaller van Ajax maakte in maart zijn debuut voor de Goddelijke Kanaries, wat een beloning vormde voor een sterk seizoen. Bondscoach Tite heeft Neres nu ook opgenomen in zijn selectie voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap.

Het toernooi om de Copa América wordt tussen 14 juni en 7 juli afgewerkt in Brazilië. In de groepsfase neemt de formatie van Tite het op tegen Bolivia, Venezuela en Peru. Naast Neres bevat de selectie van Brazilië voor de Copa América niet al teveel verrassingen. Andere aanvallers in het keurkorps van Tite zijn onder meer Richarlison (Everton), Roberto Firmino (Liverpool), Philippe Coutinho (Barcelona) en Gabriel Jesus (Manchester City).

Neres maakte in maart zijn debuut in de nationale ploeg van Brazilië, door in de oefeninterland tegen Tsjechië (1-3 zege) een halfuur voor tijd als invaller in het veld te komen. In de wedstrijd tegen Panama, drie dagen eerder, was de aanvaller nog negentig minuten op de bank gebleven. Neres luisterde zijn eerste wedstrijd in het shirt van Brazilië direct op met een assist op Gabriel Jesus.

De oproep voor de Copa América vormt voor Neres een kroon op zijn ijzersterke seizoen bij Ajax. De 22-jarige aanvaller was deze jaargang in vijftig officiële wedstrijden goed voor twaalf doelpunten en vijftien assists. Met zijn sterke spel zou Neres zich bij verschillende Europese topclubs in de kijker hebben gespeeld. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2022 en de Amsterdammers zullen hem niet zonder slag of stoot laten gaan.


Poll

Terechte oproep?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door holland8)

Het is hem gegund. En nu als een slappe vaatdoek spelen zodat de clubs afhaken . Zonder dollen: mooi voor die jongen. Als je de rest van de namen ziet, is het echt knap dat hij zich daartussen heeft gemanifesteerd. Geen Marcelo trouwens? Geblesseerd of gewoon buiten beeld geraakt?

Paar wedstrijden spelen, goaltje en assist meepikken. Waarde met nog eens 10miljoen duurder.

17 mei 2019 om 16:57

Waarde duurder?? Waarde hoger*.

Zozo. Boven Vinicius en Moura verkozen worden.. nice! Het is hem gegund.

17 mei 2019 om 17:13

Logisch toch als je ziet hoeveel speeltijd die andere 2 hebben gehad dit seizoen.

17 mei 2019 om 17:56

Moura is toch één van de betere spelers bij Spurs dit seizoen?

18 mei 2019 om 18:24

Vinicius is al sinds Ajax geblesseerd.

Mooi voor Neres en terecht! maar wat moet Lucas Moura verder doen om uberhaupt geselecteerd te worden? belachelijk!!

17 mei 2019 om 16:58

Snap je punt maar zal waarschijnlijk te maken hebben met de tactiek die de trainer wil hanteren, een Felipe Anderson heeft dit jaar in de PL net zo veel laten zien bijvoorbeeld.

Hoe kan je Vinicius thuis laten?
Beter wint Brazilie de Copa Amerika anders wordt ie ontslagen. Want Vinicius wordt exht wel als de next big thing gezien daar in Brazilie.

Verder positief dan Neres is geselecteerd. Te hopen dat hij 100 procent fit is voor de start van dt toernooi.

17 mei 2019 om 16:55

Laatste periode veel geblesseerd geweest, als hij fit was geweest laatste maanden was hij er vast bij geweest.

17 mei 2019 om 16:58

Die jongen is een tijd geblesseerd geweest. Zidane brengt hem ook heel rustig bij Real Madrid, dus waarschijnlijk ook in overleg met de club besloten om hem niet mee te nemen.
We hebben bij bijvoorbeeld Dolberg gezien dat het niet altijd slim is om spelers die geblesseerd zijn geweest gelijk op te roepen.

@Les Gones, je had veel te vertellen over het wel of niet international zijn van Neres. Hoor graag je mening hierover. Wat betreft de oproep, gefeliciteerd David deze heb je zeker verdiend na je sterke optredens in de CL.

17 mei 2019 om 18:33

Heb nooit gezegd dat ie geen international was of iets dergelijks maar tot op heden nog steeds maar 27 minuten gespeeld. Mensen zeiden een weekje terug voordat deze selectie bekend werd dat ie een x bedrag waard was mede omdat ie international was en belangrijk was (voor Brazilië). Ik zei toen dat ie 27 minuten echt geen invloed hebben op een eventuele verhoogde transfersom. Laten we hopen dat ie speeltijd gaat krijgen en zich kan gaan bewijzen maar de concurrentie is moordend en helemaal als je ook nog eens ziet wie er thuis is gebleven. Mocht ie speeltijd gaan krijgen en zich kunnen laten zien dan gaat het wel van invloed zijn uiteraard op de prijs.

17 mei 2019 om 18:55

Zit je maar te plagen, vond de timing van de discussie gewoon treffend. Je hebt verder geen ongelijk

17 mei 2019 om 19:02

Haha geeft niks. Wel grappig overigens ook de timing was inderdaad perfect.

Van deze selectie kan je toch wel een leuke elftal maken. Jammer dat Vini niet mee mag. Ook onbegrijpelijk dat Moura niet mee mag.maar goed je kan maar een x aantal spelers opstellen.

Prachtig nieuws voor David Neres, maakt ook een serieuze kans om minuten te maken imo. Zou echt een prachtige beloning zijn voor een sterke tweede seizoenshelft van zijn kant.

Moura, Marcelo (Misschien die iets minder wegens omstandigheden) en Fabinho de opvallende afwezige. Voor de rest wel een aardig en sterk team die zeker de favoriet is om met de beker van door te gaan. Verder is het mooi dat Neres is geselecteerd, Op basis van zijn performances in Europa heeft hij dit meer dan verdient, en dat ook nog in zijn eigen land waar de toernooi plaats zal vinden.

Wat is deze jongen gegroeid. Zijn potentie werd door kenners gezien als dit niveau. Misschien zelfs wat minder. Braziliaanse kenners uit Braziliã«, maar ook onze eigen Rugu, hadden voorspeld dat hij de potentie had om een vaste speler van het Braziliaans elftal te worden. Maar hij zit er nu al bij. Op 22-jarige leeftijd. En hij heeft ontzettend goed gespeeld tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham.

Waar ligt zijn top? Enorm goede speler. Had het zelf niet verwacht na zijn begin. Kon naar Dortmund, maar liep dat lopen. Wilde en kon naar China, maar gelukkig kwam Lainez niet. En kijk hoever hij nu is.

Edit: stuk weggehaald over spelers van Ajax die gegroeid zijn. Dat is off-topic. Dit artikel gaat niet over Ajax, maar over de selectie van Braziliã«. M.v.g., Mexicanooo.

17 mei 2019 om 17:57

Het is maar een jaar dat Ajax zo goed presteert in de Champions League, ik ben het eens met de meeste dingen die je zegt. Maar dat Nederlandse clubs goed gaan presteren in Europa had ook te maken doordat iedereen goed in vorm was met wereldtalenten als De Ligt, De Jong en Neres. Ik denk als er 5 spelers weggaan dat ze niet hetzelfde niveau kunnen bereiken. Ajax is eruit gegaan doordat ze dachten dat ze al door waren, de arrogantheid en onervarenheid hebben hun de das om gedraaid. Ze moeten echt kwaliteit inkopen, spelers die wat heeft bewezen in Europa en het liefst de Premier League die weten hoe het eraan toegaat op het allerhoogste niveau. Neres heeft deze oproep absoluut verdiend, ik heb hem altijd beter gevonden dan Ziyech en Tadic. Hij maakt heel vaak het verschil met een assist en doelpunt maar toch werd hij er vaak naast gezet in het begin. Ten Hag heeft deze speler beter gemaakt, meer acties en is zo belangrijk voor het team hopen dat die de juiste stap maakt naar het buitenland want anders kan die weleens terechtkomen in China of de zandbak.

17 mei 2019 om 19:36

' Ajax is eruit gegaan doordat ze dachten dat ze al door waren, de arrogantheid en onervarenheid hebben hun de das om gedraaid.'

Wat een onzin weer over arrogantie! Bij de 2-0 gingen we nog proberen om een goal te scoren. Dat doe je niet als je arrogant denkt al door te zijn. We waren op zoek naar de 3-0 om de genadeklap uit te delen, maar uiteindelijk werd de counter die de 2-1 opleverde ons fataal. Want niet kort daarna viel de 2-2 en begonnen de Spurs erin te geloven. En voor de 2-3 voelden de spelers ook al aan dat het nog helemaal niet zeker was dat we door waren. Waarom zou Onana anders proberen secondes weg te snoepen?

De Spurs waren de 2e helft gewoon beter en wij hadden geen antwoord op hun powerplay met Llorente voorin. Had helemaal niets met arrogantie te maken.

Geen Fabinho, Marcelo en Vinicius? Zeker Fabinho is in bloedvorm de laatste tijd dus dat is best opmerkelijk. Vinicius geblesseerd? Anders snap ik dat ook niet echt

17 mei 2019 om 17:58

Vinicius is in ieder geval wel een tijdje geblesseerd geweest, heeft daarom geen ritme. Raakte geblesseerd tegen Ajax in de heenwedstrijd. Marcelo is niet meer wat het is geweest.

Terecht geselecteerd. Ongelooflijk dat hij zo vaak in de competitie op de bank moest plaatsnemen! Hopelijk een transfer van deze zomer.

17 mei 2019 om 17:11

Hopelijk niet, zie hem nog graag een seizoen in het Ajax shirt rondlopen

Ziekelijk dat Coutinho meemag en Moura thuis blijft.

17 mei 2019 om 17:28

Zijn toch twee compleet verschillende speelstijlen..

17 mei 2019 om 17:42

Coutinho is gewoon een waanzinnige speler die vanwege onbegrijpelijke redenen niet volledig uit de verf komt bij Barca. Bij Brazilie echter gewoon een dragende kracht, zijn er maar weinig beslissender geweest in de afgelopen 2 jaar.

17 mei 2019 om 18:01

Coutinho is opgeroepen als middenvelder en Moura is een vleugelspeler. Dat maakt ook het nodige uit.

Mooie bekroning voor hem op een sterk seizoen. Had niet verwacht dat hij bij Ajax al een beeld zou komen voor de nationale selectie en zelfs een eindtoernooi zou kunnen meemaken.

Ik snap de selectie voor het grootste deel wel maar waar is Fabinho. Die is toch in vorm de laatste tijd. En ik zou Lucas Moura ook zeker meenemen. Ik denk toch in plaats van Neres. Neres vind ik echt een goede speler maar als je gaat kijken hoeveel kwaliteit Brazilie op kan roepen vind ik hem nog net niet goed genoeg voor een belangrijk toernooi als de copa america. Maar het is voor hem zeker een eer om met al die grote namen te trainen een maand lang daar kan hij dan wel weer veel van leren.

Onbegrijpelijk dat Fabinho er niet bij is en Danilo/Fagner wel. We hebben echt een probleem rechtsachter en daar had hij net als in zijn jongere jaren prima kunnen spelen, hij is in bloedvorm namelijk. Mooi voor Neres, niet makkelijk met alle concurrentie die het niet gered hebben. Hij gaat zeker minuten maken, Taffarel was lovend over hem namelijk.

Keuzes, keuzes.. Brazilië heeft vaak toch ook gewoon te veel keuze, gaan bondscoaches raar autoritair doen en zijn het nooit unaniem de beste 23 zoals bij zo veel andere landen. Felipe Luis boven Marcelo en Alex Telles, Fagner boven Danilo, Miranda boven David Luiz. Ook apart dat Fabinho ook zo vaak buiten de boot valt bij Brazilië. Tijdens het WK was het zelfs Fred die de voorkeur kreeg. Zou wat mij betreft als verdedigende middenvelder momenteel echt de nummer 1 zijn. Boven Casemiro en Fernandinho. Tevens hartstikke mooi voor Neres, maar of hij objectief gezien écht al de voorkeur zou moeten krijgen ten opzichte van Vinicius, Douglas Costa, Felipe Anderson of Willian ben ik ook niet van overtuigd. Maar een fantastische selectie houden ze toch wel.

17 mei 2019 om 18:01

Marcelo presteert het hele seizoen al niet. David Luiz is ook niet bijzonder sterk bezig, Rüdiger compenseert heel veel in defensief opzicht bij Chelsea. Douglas Costa is veel geblesseerd geweest en Willian is vergane glorie.

Trouwens, wat een wereld gozer die Neres. Die heeft niet alleen fantastische voetbaltechnische kwaliteiten maar is mentaal ook ijzersterk. Ondanks alle vernederingen toen hij zomaar moest banken voor een stuk mindere speler als Van de Beek (die het later wel beter deed maar natuurlijk nooit en never Neres kwaliteit). Daarom dik verdiend die selectie. Heres Heres!

Wat een onzin selectie zeg. Douglas Costa, Moura, Fabinho, Telles, Marcelo, Willian en Felipe Anderson er niet bij haha. Die zouden bij elk team zowat in de basis staan op een paar teams na..

18 mei 2019 om 18:27

En dan wel Gabriel Jesus oproepen, wat een overschatte speler is dat zeg..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

49 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Liverpool hoopte Bruno Fernandes te kunnen betrekken in het vertrek van Rafael Camacho naar Sporting Portugal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren