Politie complimenteert De Ligt en Van der Sar met ‘uitvoeren van opdracht’

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Het filmpje waarop te zien was hoe Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt tijdens de huldiging van Ajax op het Museumplein een bierblikje vingen toen burgemeester Femke Halsema een toespraak hield, gingen donderdag het internet over. Chris Koers, chef van de Amsterdamse politie, laat een dag later aan AT5 weten dat de politie het duo duidelijk had geïnstrueerd van tevoren.

“Dat onderzoek loopt nog. Daarin moeten we een groot compliment geven aan Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt, die de opdracht die ze van te voren hadden, uitstekend hebben uitgevoerd”, vertelt Koers. “We wisten van te voren dat sommige mensen bepaalde sentimenten hadden, dus op dat soort momenten houden we met alles rekening en dat hebben we natuurlijk ook meegegeven aan de mensen die op het podium stonden en dat hebben ze uitstekend gedaan.”

Er werd tevens vuurwerk gegooid naar Halsema en daarvoor zijn twee mensen aangehouden. “We staan er met veel politiemensen omheen, camera’s. Daarna hebben we die mensen uit de menigte aangehouden, op een gepast moment zoals we dat noemen. Je probeert altijd een aanhouding te doen op een moment dat het veilig kan en niet tot escalatie leidt, zodat er geen gevaar voor andere mensen ontstaat.”

Henk Spaan heeft zich geërgerd aan het gedrag jegens Halsema. “Met Halsema heb ik niet te doen, daarvoor is zij een te sterke vrouw en Matthijs een veel te goede keeper”, zo schrijft Spaan in zijn column in Het Parool over de huldiging van Ajax. “Het ging redelijk relaxed op het Museumplein, behalve dan het gebruik van een vol blikje bier als aanvalswapen. Hopelijk staat die lamzak frontaal op camera.”Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door bommmel)

Het was schrijnend om te zien dat 95% daar niet eens uit Amsterdam komt. Weten niet eens wie Femke Halsema is. Als je uit Almelo, Wolvega of Bergen op Zoom komt, bemoei je lekker met je eigen burgemeester.

Je zag de irritatie van AT5 verslaggevers toen ze niet eens één Amsterdammer konden vinden, alleen maar aangeschoten jeugd uit boerendorpen die op het succes afgaan van een club 200 kilometer verderop.

17 mei 2019 om 15:44

Hoewel er meer dan genoeg 'echte' Amsterdammers waren is het toch niet zo raar dat er mensen buiten de stad op af komen (ik heb trouwens echt nog nooit van Wolvega gehoord, klinkt als een vleesvervanger)?

17 mei 2019 om 15:50

Wolvega is een dorp in Friesland. Ja als je uit Diemen, Amstelveen of Purmerend komt dan snap ik het nog wel. Het is ook altijd schrijnend om te zien dat er altijd leuzen als "alle boeren zijn homo's" worden gezongen. Dat terwijl 95 zelf uit de provincie komt.

Zullen vast wel Amsterdammers op af zijn gekomen, maar ze waren zwaar in de minderheid. En dat voor "onze club uit Amsterdam".

17 mei 2019 om 16:16

Dat er op 100.000+ niet iedereen uit Amsterdam komt lijkt me logisch want dan zou een kwart van alle woningen in de stad leeg zijn op dat moment. Bij de laatste huldiging van PSV kwam ook niet iedereen uit Eindhoven.

17 mei 2019 om 16:18

Het was gewoon een doordeweekse dag he... Als je in Amsterdam kan wonen moet je wel een goede baan hebben tegenwoordig. Ik was ook gewoon aan het werk helaas.

17 mei 2019 om 20:28

@robur dat zegt hij toch helemaal niet man? Of zie jij in ‘alle boeren zijn homo’s’ roepen als een manifestatie van een echte Ajacied zijn? Het slaat toch gewoon helemaal nergens op om iemand die helemaal niet je eigen burgermeester is belachelijk te maken en leuzen te roepen die eigenlijk op jezelf slaan...

17 mei 2019 om 15:44

Wat een onzin. Kijk op de luchtfoto waar in het publiek een grote zwarte vlek stond. Links vooraan. De mensen die zich meer supporter voelen dan andere supporters. En raad eens waar de bekogeling vandaan kwam? Juist. Je doet net of die mensen die ergens anders vandaan komen dan Amsterdam iets hebben misdaan.. Sorry hoor, maar dan moet je geen supporter worden van de grootste club van het land. Dan hou je jezelf toch aardig voor de gek, met je 'support your local'. Haha. Het is gewoon simpel en vooral tekenend dat Van der Sar zich moest inhouden om dat blikje niet vol terug te gooien naar die hoek links voorin. Zoveel betekenen ze dus voor Ajax. Al denken ze daar zelf heel anders over. En 'aangeschoten wild uit boerendorpen'? Ik kom uit een boeren dorp en zou best eens een discussie met je aan willen gaan maar als je jezelf zo beperkt en bevooroordeeld verwoord heeft dat niet zoveel zin. Over bekrompen gesproken. En ja, ik was er ook. Leuk hè? X

17 mei 2019 om 15:46

Daarnaast. Als ik uit het oosten kom en ik ga verdimme iedere wedstrijd op en neer, geniet onwijs van het voetbal (de helft van de mensen met jouw mentaliteit weet nog net dat een bal rond is), mag ik dus niet komen van meneer 'supportyourlocal'?

17 mei 2019 om 15:52

Verder weet ik prima wie Halsema is. Dat ze vrij links is georiënteerd helpt natuurlijk bij voorbaat al niet bij 'harde kernen', zoals ze zichzelf graag noemen. Die zijn vooral rechts. Conservatief en willen vooral vaak bevestiging van mede-rechtsen. Tja, die krijg je niet met Halsema. Halsema en de gemeente zijn inderdaad in de fout gegaan met het incident omtrent de entrada. De wereld was te klein. Al die arme vaders met kindertjes en lieve moeders die zich altijd in de harde kern bevinden. Het was verschrikkelijk. Harde kernen veroorzaken natuurlijk nooit problemen! Die overdreven waakzaamheid is natuurlijk uit het niets zo gegroeid! Eenmalig schoot de gemeente hier inderdaad in door, maar gisteren was óók te danken aan diezelfde Halsema en haar bestuur. Op het museumplein. Onder de alom geliefde tas-Ajacied Van der Laan verboden, maar nu weer terug. Door de uitgekotste Halsema.

17 mei 2019 om 15:57

Maar goed, ik zal stoppen met op mezelf reageren. Snel een kamer zoeken in Amsterdam, dan mag ik wél naar Ajax van meneer Supportyourlocal.

17 mei 2019 om 15:58

Trein vanuit en naar Amsterdam tijdens wedstrijden waar de noodrem wordt aangetrokken of van binnen worden vernield tijdens Ajax wedstrijden of huldigingen.

Zullen vast Amsterdammers geweest zijn die de trein van Amsterdam naar Almelo namen.

17 mei 2019 om 16:04

Denk aan je hartslag Sjonny! Respect overigens als je inderdaad elke wedstrijd op en neer gaat. Dan ben je toch wel een supporter. Ik ben maar een simpele voetbalzone en teletekst voetbalvolger. Maar.... Ik stond dan ook niet te hossen op het museumplein

17 mei 2019 om 16:08

Haha je gaat serieus één incident noemen? Wat wil je dat ik hierop zeg? Dat mensen die niet uit Amsterdam komen zich ook wel eens misdragen? Je meent het!

Of wil je beweren dat mensen uit Amsterdam zelf nog nooit iets hebben vernield? Wat wil je nou precies allemaal zeggen?

17 mei 2019 om 16:10

@diegelbereds Haha, je moet het er voor over hebben he! Je hoeft niet in het stadion te zitten om supporter te zijn. Dat vind ik echt grote onzin, haha. Genoeg mensen die thuiszitten en meer van Ajax houden en de manier waarop ze spelers opleiden, spelen en winnen dan velen die wekelijks in het stadion zitten.

17 mei 2019 om 16:10

Wat is erger: je eigen spullen vernielen of iemand anders zijn spullen vernielen?

17 mei 2019 om 16:13

Hahaha nu moet het niet nog gekker worden. Je gaat nu beweren dat alles wat binnen de grenzen van Amsterdam staat van jou is en jij dat dus kapot mag maken?

Mijn god hé. Ik wens je een fijne dag verder.

17 mei 2019 om 16:17

Ik kom niet eens uit Amsterdam, kom gewoon uit de provincie. Dus waarom zou alles binnen Amsterdam van mij zijn?

17 mei 2019 om 16:21

@Sjonny, niet meer op reageren. Je komt met prima argumenten en hij kan die niet weerleggen. Ik ben een getogen (niet geboren) Amsterdammer en vind het top dat er supporters zijn die bereid zijn te reizen om naar hun club te gaan.

17 mei 2019 om 16:22

Huh wat? Dus als ik de stad waarin ik woon verniel is dat minder erg dan dat ik dat in Amsterdam doe? Hoe je het ook went of keert Amsterdam (en alle andere NL steden) zijn van ons allemaal (want: belasting) en daarom heeft iedereen zich gewoon te gedragen ongeacht woonplaats

17 mei 2019 om 16:43

"Genoeg mensen die thuiszitten en meer van Ajax houden en de manier waarop ze spelers opleiden, spelen en winnen dan velen die wekelijks in het stadion zitten."

Ik heb ze de afgelopen 5 jaar niet gehoord of gezien, jij wel? Hier in de stad kruipen ze sinds de kwartfinale ook uit alle hoeken en gaten. Als het slecht gaat boeit het ze niet, als het goed gaat staan ze opeens vooraan om mee te delen in de glorie. Er zijn erbij die al moeite hebben met spelers opnoemen waarschijnlijk.

17 mei 2019 om 16:55

Jij kent elke Ajax supporter die niet altijd naar het stadion komt? Aangezien je zegt dat je ze allemaal niet gehoord hebt? Ik kan zelf niet vaak naar het stadion aangezien ik in Limburg woon, maar ik support ajax ook als het slecht gaat. Ik heb zelfs geen moeite met spelers opnoemen, knap he!

17 mei 2019 om 15:45

Hahaha jezus wat ben jij kansloos man, soort van alleen mensen uit Amsterdam mogen voor Ajax zijn en aanwezig zijn op de huldiging. Je bent een successupportertje die zichzelf "unieker" probeert te profileren en daarom maar de locatie waar je woont als kenmerk gebruikt waarom jij wel iets te zoeken zou hebben

17 mei 2019 om 15:48

Uhm, volgens mij heeft Ajax supporters door het hele land. De gevoelens jegens Halsema komen voort uit de problemen omtrent de wedstrijd tegen Madrid. Daar waren veelal niet-amsterdammers bij betrokken. Dus het is niet zo gek dat zij Halsema niet zo leuk vinden. Het gedrag keur ik overigens niet goed verder.

17 mei 2019 om 15:48

Ja dit is de realiteit. Grootste gedeelte van het Ajax publiek komt gewoon uit de provincie. De huldiging van Ajax is een soort Koningsdag, daar komen ook hordes provincialen op af, die vervolgens je hele stad onderzeiken en van alles stukmaken. Ben allang blij dat het stedelijk museum dit keer geen tonnen schade heeft.

17 mei 2019 om 15:57

Alle problemen in Nederland bevinden zich dan ook buiten de randstad. Jezus wat een bekrompen reacties hier zeg. Ik heb nog nooit een mede-boer in mijn omgeving iets zien slopen in Amsterdam. Maar goed, Amsterdammers zelf doen dit natuurlijk niet.

17 mei 2019 om 16:14

Dit is helemaal het punt niet. Er zijn genoeg problemen in Amsterdam. Alleen mij valt op dat als er feestjes zijn in Amsterdam (zoals Koningsdag of huldiging Ajax) er zeer veel provincialen komen, en er dingen gesloopt worden. De andere 363 dagen van het jaar is er in dat opzicht niets aan de hand.

17 mei 2019 om 16:19

Dat komt omdat er überhaupt gewoon mensen in grote getale bij elkaar komen. Zet 30000 Amsterdammers met drank op bij elkaar en je hebt exact hetzelfde effect.

17 mei 2019 om 16:26

@foebele, dat het niet goed gaat op die dagen komt doordat er dan veel meer mensen zijn dan op de gewone dagen. Zet ruim honderdduizend Amsterdammers bij elkaar en het gaat ook niet goed.

17 mei 2019 om 16:53

Foebele, nou ik kom onder Rotterdam vandaan en kan je zeggen daar is het niet anders hoor. Ik ken veel mensen die zelfs vanuit Groningen 2 wekelijks naar Feyenoord gaan, kan je toch alleen maar respect voor hebben dat is is clubliefde,

Waar je wieg heeft gestaan bepaald niet voor welke club je wordt je hart bepaald dat!!!

Ik ben voor Ajax al vanaf het moment dat ik voetbal begon te kijken, mijn vader is voor Feyenoord en heeft mij altijd zelf de keuze laten maken voor welke club ik wilde worden, ik laat mijn kinderen het ook zelf bepalen zoals het hoort!

17 mei 2019 om 18:32

Ik ben het helemaal met jou eens hoor. Ik ben zelf voor PSV, al mijn hele leven, en woon inmiddels meer dan 12 jaar in Amsterdam. Daardoor bezoek ik meer wedstrijden van Ajax dan van PSV. Ik ben overigens ook niet zo’n extreem fan van 1 club dat ik een andere club niets gun. Ik was ook ziek van de uitschakeling tegen Spurs. Mijn punt is meer uit frustratie hoe de stad er hier bij ligt na weer een feestje, overal kots en zeik tegen de muren etc. Het voelt gewoon raar als je elke dag door een straat loopt en er een of twee keer per jaar een grote groep mensen de boel komt aftrappen en zich agressief gedraagt. Maargoed eens met jouw punt: waar je wieg staat bepaalt niet per definitie je club voorkeur.

17 mei 2019 om 15:48

Rare reactie, dus omdat ik uit Zeeland kom mag ik niet voor Ajax zijn? Ondanks dat ik er al van kleins af aan wedstrijden van bezoek? En als mijn club dan eindelijk weer succes heeft mag ik niet naar de huldiging om het feest mee te vieren. Waren overigens ook genoeg echte Amsterdammers hoor.

17 mei 2019 om 15:56

Hahahaha, ga toch weg joh. Half Amsterdam is import uit de provincie. De ras-Amsterdammer is een uitstervend ras.

17 mei 2019 om 16:14

Ras Amsterdammers zijn niet uitstervend maar dat is inderdaad slechts een klein deel van alle Ajax-supporters door het gehele land, ja.

17 mei 2019 om 15:59

Als je goed ingevoerd bent, je stelt dat 95% niet uit A’dam komt, dan weet je ook dat er genoeg gasten van de Ultra’s en F-Side, niet uit de hoofdstad komen. Daarnaast, ik heb de verslaggever en verslaggeefster wel degelijk A’dammers zien interviewen...

17 mei 2019 om 16:01

Ja na lang zoeken hebben ze eindelijk wat Amsterdammers gevonden, dat versta ik onder de 5%.

17 mei 2019 om 16:11

Haha wen er maar aan pik. Dat is Ajax. De grootste club van het Land. Het land gaat verder dan de grenzen van Amsterdam, hoe graag je dat ook anders had willen zien.

17 mei 2019 om 16:25

Ik citeer:”Je zag de irritatie van AT5 verslaggevers toen ze niet eens één Amsterdammer konden vinden”... Voetbal is van iedereen en Ajax is niet alleen van/voor A’dammers. Of wil dan ook geen voetballers van buiten A’dam die voor Ajax spelen?

17 mei 2019 om 16:28

Ik ben niet voor Ajax, irriteer me alleen aan successupporters die uit het oosten van het land naar Amsterdam reizen omdat die club succesvol is. Dat terwijl je een club als FC Twente of Heracles in de buurt hebt zitten. Het is heel makkelijk om voor Ajax te zijn, iedereen weet dat ze de beste spelers en meeste prijzen hebben, maar om dan voor die club te gaan zijn.

Als Nederland tegen Spanje speelt in de WK-finale, ben je dan ook voor Spanje?

17 mei 2019 om 16:46

En wie ben jij dan om te bepalen dat het een betere reden is om voor een club te zijn waar je geboren bent? Wat is er zo moedig en stoer aan die "keuze"? Ik kan ook zeggen dat je als mens de weg van de minste weerstand kiest, wanneer je besluit een club te steunen die om de hoek is. Er is immers niemand die aan je supporterschao twijfelt en je hoeft je nooit te verantwoorden? Lekker veilig in je coconnetje zitten brullen omdat je jaloers bent dat sommige streekgenoten wel voor een club zijn die succesvol is. Ik kom uit Haaksbergen, zat in 6 VWO toen Twente kampioen werd en werkte bij FCT in het stadion, weet je hoeveel Twentenaren er op de oude markt stonden die helemaal niets met voetbal hadden? Mijn halve klas bijvoorbeeld al. Mensen die op een festival/feestje afkomen heb je altijd, maar reageer je eigen frustratie niet op zo'n belachelijk manier op anderen af door te bepalen wanneer iemand wel of geen fan mag zijn. Droeftoeter.

17 mei 2019 om 16:56

Ja laten we met ze alle voor Ajax zijn, want ze spelen mooi voetbal. Ja mijn vader is voor Ajax dus ik ben ook voor Ajax. Lekker met z'n allen zingen "want amsterdam is poep op de stoep" terwijl je uit Almelo komt.

Competitie met alleen Ajax erin, lekker naar uitwedstrijden naar Zwolle toe, hele stadion vol met ajacieden in thuisvakken. Mooi man.

Lekker makkelijk om voor een Fortuna Sittard of Willem II te zijn. Met je mede Tilburgers op de tribune samen, Tilburgse liederen zingen. Kan je beter voor Ajax zijn, hun spelen mooi voetbal en winnen veel, en dan tegen je medebewoners in Tilburg zeggen, ja wij zijn kampioen, en jullie niks. Wij zijn de beste hiep hiep hoera.

17 mei 2019 om 17:13

Ik heb de term support your local nooit begrepen, fijn dat je binding hebt met de streek of de plaatselijke voetbalclub maar volgens mij begint het supporter zijn van een bepaalde club al van jongs af aan. Om dan je keuze te baseren op iets waar je als klein jochie geen enkele invloed op hebt(waar je wordt geboren of woont) is dan blijkbaar de enige gegronde reden om supporter te zijn van die club. Komisch verhaal knul 😊

17 mei 2019 om 17:33

Ik was als klein jochie ook voor Ajax, later kwam ik erachter dat het nergens op slaat om voor club te zijn 200km verderop. Iedereen weet dat Ajax het mooiste voetbal speelt en meeste prijzen pakken.

Je staat voor waar je vandaan komt, je gaat toch niet als Groninger je voordoen als Amsterdammer, lekker authentiek ben je dan. Of juichen voor Spanje tijdens de WK-finale omdat je Spanje mooier voetbal vindt spelen dan Nederland.

17 mei 2019 om 18:02

@suppyourlocal: Onzin man, ik heb als rasajacied genoeg slechte jaren gehad. En als je voor Ajax bent, maakt je dat geen Amsterdammer (de fans gisteren van buiten Amsterdam pretenderen nergens dat ze Amsterdammers zijn). Je hele betoog is te triest voor woorden man, laat iedereen zelf bepalen voor welke club ze zijn, ongeacht waar je woont.

17 mei 2019 om 19:16

Bij mij is mijn hele familie voor Twente en ik ben voor Ajax, hoe kom je erbij dat iedereen voor Ajax zal zijn als we ze allemaal vrij de keus laten? Waarom ik voor Ajax ben moet ik toch lekker zelf weten? Ik ben toch ook niet supporter van Feyenoord of PSV geworden de afgelopen jaren? Alsof er geen andere optie bestaat dan support your local of successupporter zijn.

17 mei 2019 om 19:19

Je bent juist totaal niet authentiek als je de menigte in je buurt achterna loopt, misschien even een woordenboekje erbij pakken. In mijn klas was ik de enige die voor Ajax was, hoe authentiek wil je het hebben. Het jongetje die naast mij zat was voor Twente omdat zijn vader voor Twente was, het jongetje voor me was voor Twente omdat Jeroen Heubach in z'n straat had gewoond, het meisje achter me was fan van Twente omdat ze Wout Brama in de supermarkt had gezien. Nou nou wat een valide redenen om fan van een club te worden zeg..

17 mei 2019 om 16:10

Ik ben een geboren en getogen Helmonder dat ligt vlak bij Eindhoven en me vader heeft me van kleins af aan naar mee naar Ajax genomen. De eerste jaren in de meer daarna nog samen seizoenskaart gehad in de arena. Wat ik hier mee wil zeggen is dat ik gewoon in hart en nieren een ajacied ben en uit Brabant dus scheer aub niet iedereen over een kam als je over ajacieden buiten Amsterdam spreekt!!

18 mei 2019 om 00:20

Nick ik vind het prachtig, zoveel respect voor Ajacieden die door heel het land reizen voor hun club ik vind dat heel bijzonder. Helmond ken ik heel goed, ik heb familie daar vroeger ik ging ik vaak naar Plaza, Le Baron toen het bestond, kasteeltuinen concerten geweldige tijden waren dat.

17 mei 2019 om 16:15

@suppyourlocal: Halsema zat vroeger in de Tweede Kamer namens Groenlinks (en daarvoor de Pvda). Verder was ze van 2003 t/m 2010 partijleider van Groenlinks. Ze is dus best een bekend persoon te noemen. Trouwens, als we het over 'boerendorpen' hebben, ben je wel eens 5 tot 10 kilometer buiten Amsterdam geweest? Broek in Waterland, Landsmeer, Oostzaan, Westzaan, etc. hebben gewoon boerderijen hoor...zo groot zijn dorpen als Ransdorp, Uitdam en Zuiderwoude nu ook weer niet.

17 mei 2019 om 16:20

Ik kom gewoon uit de provincie, dus snap de zin niet of ik weleens 5 tot 10 km buiten Amsterdam ben geweest. En ja ik ken mevrouw Halsema, incapabel en zou me kapot irriteren als dat me burgemeester zou zijn. Maar als je als stad massaal op Groenlinks stemt moet je niet gaan zeuren als je een Groenlinks burgemeester krijgt.

17 mei 2019 om 16:33

Mijn god, daar is Suppyourlocal weer.
Weer een stok gevonden om mee te slaan?
En gek he dat de grootste club van Nederland ook de meeste supporters heeft (4,5 miljoen).
Jij denkt dat buiten Amsterdam alleen maar successupporters zijn? Ik zal je uit de dromen helpen, maar het meerendeel is supporter van ajax vanwege het voetbal waar ze voor staan, en ja prachtige seizoenen als deze brengen ook successupporters met zich mee, maar dat is misschien 1 procent van het geheel als het niet nog minder is.

17 mei 2019 om 17:56

@suppyourlocal: doe even normaal man, wat een hoop onzin schrijf je. Waarom schrijnend dat ze niet uit Amsterdam komen? Mag je geen fan van Ajax zijn als je buiten Amsterdam woont? Hoe kom je op deze onzin?

En mbt Femke Halsema begrijp ik de antipathie volledig. Natuurlijk mag je nooit bekogelen oid, die gek moet je vinden en bestraffen. Deze vrouw is lid van een partij waar een groot deel van Nederland veel antipathie tegen heeft. Daarnaast praat ze met een mislukte aardappel in haar keel. Behalve de linkse bakfiets moeders en vaders, vind je ook weinig sympathisanten in Amsterdam zelf voor Halsema. Dus begrijp de gevoelens van zowel de Amsterdammers zelf als de mensen erbuiten.

17 mei 2019 om 18:21

Die 95 % gooide blikje ook niet

Ja, laten we even vuurwerk gooien naar iemand die het weer mogelijk heeft gemaakt dat de huldiging op Museumplein plaatsvindt. Hoop dat deze raddraaiers op beeld staan en zij gewoon in de media tentoongesteld worden.

17 mei 2019 om 15:56

Zoals ik op facebook ook gezegd heb tegen iemand die er "trots" op was dat dit gebeurd was.. Op deze manier geef je de personen de stokken om mee te slaan op een presenteerblaadje cadeau.. zo ontzettend dom

Toch echt heel jammer dat dit gebeurd. Het is echt een prachtige landstitel, ik kreeg, terwijl ik geen Ajax supporter ben, echt een brok in m'n keel toen de titel aan 'onze appie' werd opgedragen.

Waarom moeten er dan toch mensen zo'n nare actie uitoefenen. Man wees blij dat je dit op het museumplein mag vieren....

17 mei 2019 om 15:52

In Nederland heerst er misschien teveel een te softe strafcultuur. Niet alleen in voetbal, maar ook voor andere misdaden kom je snel vanaf met een geldboete, taakstraf of omgangsverbod. Misschien als de strafrecht hier harder optreedt tegen voetbalgeweld, of het nou rellen is, oerwoudgeluiden of een blikje bier gooien, zou dit op een gegeven moment wel effect moeten hebben. Ik heb het dan niet over een stadionverbod, maar gewoon een fikse geldstraf of desnoods een paar maanden brommen, afhankelijk van de daad.

17 mei 2019 om 16:03

Dit is een tijdje een maatregel geweest in Italie. Waar, wanneer je een nazi handgebaar maakte (wat bij Lazio fans nogal eens gebeurde) je tegen een enorme geldboete aan keek en daarnaast een paar weken in de cel kon belanden.

Maar dit resulteerde alleen maar in fans die in volledige woede uitbarstte net buiten het stadion om om zo de politie te jennen, want daar heerste de maatregel weer niet.

Lees ook even het artikel van Urby Emanuelson over zijn tijd in Italie. Het is echt de vraag of je dit soort dingen met een straf op lost. Kijk naar die gozer die een paar jaar geleden tijdens Ajax - Az de keeper van achter wou hoeken. Die is nu z'n straf erop zit een publiek figuur en gaat een programma opnemen... er wordt echt een verkeerde indruk gegeven zo dit soort gasten moet je gewoon 0 erkenning geven.

Misschien is een straf wel beter in Nederland. Tijdje brommen en daarna volledig links laten liggen. Maar in Italie werkte het dus tegenstrijdig

17 mei 2019 om 16:05

Voetbalsupporters die zich misdragen staan aardig hoge straffen op, daarom gebeurt er nauwelijks nog wat in en rondom de stadion vergeleken met vroeger. In Nederland buiten het voetbal om wordt er te laag gestrafd, maar dat zal zo blijven als de d66 cultuur zal blijven bestaan met iedereen een tweede of derde kans te geven.

Volgende keer maar met een net voor het bordes.

@suppyourlocal; Voorop gesteld dat ik volledig tegen het gooien van vuurwerk of voorwerpen naar bepaalde personen ben, vraag ik me wel af wat het uitmaakt waar je vandaan komt als een burgemeester opdracht heeft gegeven een waterkanon op je kop te richten. Of stonden er enkel Amsterdammers bij de Arena tijdens de entrada?

18 mei 2019 om 09:22

De burgemeester gaf die opdracht niet. Ken toch eens je feiten.

Wat zou het supporters aantal klein zijn zonder de supporters buiten Amsterdam, buiten dat Ras echte Amsterdammers niet allemaal voor Ajax zijn en waren. Zonder de supporters buiten Amsterdam was Ajax helemaal niks.

17 mei 2019 om 16:57

Als ze inderdaad gewoon voor Heracles, Heerenveen of Groningen zoude zijn heb je een veel leukere competitie. Vollere stadions, meer geld voor kleinere clubs.

17 mei 2019 om 18:02

Dus jij denkt nu, dat van de ruim 1miljoen Ajacieden.. er dus minimaal 800.000 buiten Amsterdam wonen? Of dat van de 100.000 man gisteren ook 90.000 van buiten Amsterdam kwam?

Matthijs de Ligt: blikvanger..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

119 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Maandag 24 juni
Paris Saint-Germain heeft 75 miljoen euro over voor Sergej Milinkovic-Savic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren