‘Ik denk dat Ajax er echt alles op in zal zetten om hem te kopen’

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Martin Ödegaard zou naar verluidt hoog op het verlanglijstje bij Ajax staan. Volgens Kees Kwakman, Leo Driessen en Vincent Schildkamp zou directeur voetbalzaken Marc Overmars er goed aan doen om de Noorse buitenspeler naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Real Madrid zou het twintigjarige talent echter niet willen verkopen, stelt Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door sjonnyvdbeek)

Als je deze jongen koopt heb je inderdaad de vervanger van Ziyech en hoef je ook geen Bergwijn binnen te halen die vele malen duurder is. Met Tadic, Bande, Klaasjan en Dolberg heb je voorin genoeg opties lopen. Ik zou als Ajax zijnde proberen om deze jongen voor max 25 mln te halen.

17 mei 2019 om 11:43

Puur uit interesse, maar loopt er niet nog een buitenspeler in Ajax 2 die nog leuk kan worden?

17 mei 2019 om 11:51

Voor zover ik weet niet. Kluivert had diegene moeten zijn, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Dan kom je op spelers als Lang, Cerny en Nunnely, maar die zijn geen basismateriaal. Wellicht dat Ajax een balletje op kan gooien bij spelers als Groeneveld of Dilrosun? Maar ik verwacht dat Overmars nog wel iets moois uit zijn hoed gaat toveren. Vorig jaar in juli kwamen de geruchten over Tadic en Blind, en iedereen hier beschouwde het als kansloos en een utopie. En hier staan we dan een jaar later..

17 mei 2019 om 14:08

Groeneveld zou ik geweldig vinden. Die is zo goed!

Als naast De Jong ook Ziyech vertrekt hoop ik dat Odegaard gehaald wordt. Dan hebben we zijn creativiteit hard nodig.

17 mei 2019 om 11:45

Al zou een echte buitenspeler nog wel lekker zijn. Je ziet dit seizoen ook dat als Neres niet kan spelen, er geen diepgang meer is. Als je hem en een van de 3 buitenspelers haalt waar Ajax mee in verband wordt gebracht uit ZA, heb je weer een heerlijke aanval staan

17 mei 2019 om 11:59

Lees het interview met Ten Hag, die geeft aan dat hij meer snelheid voorin op de flanken wil, omdat nu alleen Neres dat heeft. Daarnaast geeft hij aan dat er een spelmaker moet komen als Ziyech vertrekt. Daar heb je Odegaard en Bergwijn dus, die twee aankopen sluiten elkaar niet uit. Ajax is pas net begonnen, ik verwacht nog drie grote aankopen.

17 mei 2019 om 12:01

Volgens mij is Odegaard duurder dan Bergwijn als Real hem al zou laten vertrekken. Maar ik denk dat ze allebei niet naar Ajax komen. Zie PSV eerder die jongen huren want bij Overmars gaat zo'n kost zonder potentieel opbrengst er niet in. Als PSV een beetje slim handelt halen ze Robben en Odegaard binnen om een topaanval met Malen, de Jong, Robben en Odegaard te hebben.

17 mei 2019 om 12:19

Hopelijk kunnen ze een interessante koop / terugkoop constructie bedingen, waarbij Real Madrid eerste recht tot terugkoop met matchend bod of iets dergelijks heeft. Zie hem bij Real Madrid niet echt in de basis staan op korte termijn, dus wellicht dat het kan werken.

17 mei 2019 om 13:20

@piranha

Quote: "zie PSV eerder die jongen huren want bij Overmars gaat zo'n kost zonder potentieel opbrengst er niet in. Als PSV een beetje slim handelt halen ze Robben en Odegaard binnen om een topaanval met Malen, de Jong, Robben en Odegaard te hebben".

De wens is waarschijnlijk de moeder van de gedachte. Overmars is een voorstander van een samenwerkingsverband met Barca en dan heb je het natuurlijk ook over huurspelers. Dus waarom zou hij dan niet in zijn voor een huurcontract voor Odegaard. Daarnaast is er nog nooit een vraagprijs genoemd voor Odegaard en is het verhaal dat Real hem niet zou willen laten gaan ook uitsluitend gebaseerd op geruchten. Ook is duidelijk dat Real de selectie drastisch wil versterken en als je naar de namen kijkt die daarbij worden genoemd, acht ik de kans niet heel erg groot dat Odegaard ondanks dat hij ontegenzeggelijk over veel talent beschikt, binnen twee jaar het vereiste niveau zal aantikken dat nodig is om op speeltijd bij Real te kunnen rekenen. Zijn contract loopt nog maar twee jaar door, dus als hij niet genegen is om zijn contract te verlengen, zal Real hem zakelijk gezien wel moeten verkopen. Veel zal dan ook afhangen wat Odegaard zelf wil. En als ik op zijn uitlatingen in de media afga, heb ik allesbehalve het idee dat hij het een straf zou vinden om bij Ajax te spelen. En als hij moet kiezen tussen Ajax en Psv, acht ik de kans groter dat hij volgend jaar in de hoofdstad speelt dan in de lichtstad.

Ik hoop dat ie gaat komen. Laat zien over een behoorlijk niveau te beschikken. Ik hoop wel dat het koop wordt en geen huur. Als je Zyech voor 40-50 kunt verkopen en Odengaard kunt halen voor 20-25 mio dan doe je het niet persé slecht.

17 mei 2019 om 11:33

Als koop niet lukt gewoon voor de huur gaan. Laat dat maar aan Overmars.

17 mei 2019 om 13:30

@rochus

Quote: "als je Zyech voor 40-50 kunt verkopen en Odengaard kunt halen voor 20-25 mio dan doe je het niet persé slecht".

Overmars heeft een paar dagen geleden nogmaals laten doorscheren dat Ajax en Zyech afspraken hebben gemaakt over een eventuele transfer van Zyech. Vorig jaar mocht hij vertrekken voor een bedrag van 30 a 35 miljoen en afgaande op de uitlatingen van Overmars, is dat bedrag nog steeds van kracht. Dus de kans dat Zyech 40 tot 50 miljoen gaat opleveren, is niet zo heel groot.

Een selectie met daarin oa Tadic, Ødegaard, Blind, Tagliafico, Marin, Dolberg, Neres, Ziyech, Martinez en Onana. Daar kun je al best wel mee aankomen, zeg maar. 5 jaar geleden een absolute droomselectie. Ziyech en/of Neres kunnen nog vertrekken maar man wat een tijden. Wie maakt me wakker?

17 mei 2019 om 11:05

Hoe goed ken jij Marin en Martinez dan? Ja Ajax krijgt weer een sterke selectie, maar vergeet niet dat in ieder geval De Ligt en De Jong vertrekken... Wellicht nog Ziyech, vd Beek, Tadic en Onana... Achja, er komt weer wat voor terug!

17 mei 2019 om 11:41

Marin ken ik zeer goed want kijk veel van het Belgische voetbal. Is een ander type speler dan we nu al in ons team hebben. Grote versterking als je het mij vraagt en geweldig dat we hem al hebben, want anders waren er ongetwijfeld zo tussen nu en 31 augustus teams uit de BPL om de hoek gekomen. Martinez ken ik minder goed en die positiviteit baseer ik vooral op het enthousiasme onder de Argentijnen en volgers van het Argentijnse voetbal online. Onana gaat dus niet weg he. Ik denk dat bij Ziyech en Neres één van de twee vertrekt en Donny zie ik nog wel een jaar blijven.

17 mei 2019 om 13:39

@woody2406

Quote: "hoe goed ken jij Marin en Martinez dan? Ja Ajax krijgt weer een sterke selectie, maar vergeet niet dat in ieder geval De Ligt en De Jong vertrekken... Wellicht nog Ziyech, Klaassen, Tadic en Onana... Achja, er komt weer wat voor terug!"

Onana heeft zijn contract verlengt en zal sowieso komend seizoen in de Arena spelen. Zyech zal waarschijnlijk vertrekken, maar de kans dat Tadic zal vertrekken is niet zo heel groot. En als dat het geval is, zal voor hem heel diep in de buidel getast moeten worden en de vraag is welke club daartoe bereid is als het om een speler van 30+ gaat. Ajax zal individueel volgend seizoen een mindere selectie hebben dan dit jaar, maar dat kan je compenseren door de selectie in de breedte te versterken. In begin jaren 90 was men bij Ajax ook in rep en roer toen Bergkamp en Jonk hun vertrek wereldkundig maakten en een paar jaar later was Ajax de beste club ter wereld. Hetzelfde gold eind jaren 80 voor Psv, toen Gullit vertrok.

17 mei 2019 om 14:18

Ik reageer meer op de namen die genoemd worden; Tadic, Ødegaard, Blind, Tagliafico, Marin, Dolberg, Neres, Ziyech, Martinez en Onana. En de zin 'maak me wakker!' Terwijl Ajax afgelopen jaar met De Jong en De Ligt imo betere spelers had dan Odegaard, Marin en Martinez.

@ Sjonnyvdbeek; Ik denk dat en Ziyech en Neres en vd Beek vertrekken.

We'll see.

17 mei 2019 om 11:56

Met een beetje pech houd je daar Tadic, odegaard, blind, fico, marin, dolberg, martinez en Onana van over. En dan moet je maar geluk hebben dat marin en martinez het goed doen en dat dolberg weer op zijn niveau komt. Dan ziet het er meteen anders uit

17 mei 2019 om 12:54

Hoe zit het met die Bande trouwens dan? Aan het begin van het jaar geblesseerd geraakt, maar stond toch wel bekend als een veelbelovende speler.

17 mei 2019 om 14:28

Is vanaf het begin van het seizoen geblesseerd geweest en is dat nog altijd. Gebroken kuitbeen. Duurt wel heel erg lang inmiddels inderdaad. Maar ja, vorig seizoen had hij een erg goede eerste seizoenshelft bij KV Mechelen maar na de winterstop (toen hij al bij Ajax getekend had) was het wel minder, het valt nog te bezien hoe hij het op zal pakken maar is nog een jonge kerel (20 jaar) dus kan zeker nog van waarde worden!

17 mei 2019 om 15:12

Bandé gewoon beschouwen als nieuwe aankoop en potentiele verassing. Dat 'ie goed kan voetballen staat buiten kijf en hij kent de omgeving inmiddels wel. We zullen zien!

Misschien een rare gedachte en ik weet niet hoe het in Amsterdam leeft, maar zou Ajax niet gewoon Kluivert terug kunnen halen? Heeft binding met de club en lijkt me een betere en goedkopere optie dan Bergwijn en Ödegaard als Ödegaard tenminste als buitenspeler gezien wordt.

17 mei 2019 om 11:09

Dat zou denk ik een verkeerd signaal zijn aan de jeugd. Kluivert heeft (hoop ik) zichzelf hiermee en het is zijn eigen schuld dat hij staat waar hij nu staat.

17 mei 2019 om 11:13

Als je hem voor minder kan terughalen dan je hem hebt laten gaan en geen gekke salarissen biedt, zou dat wel kunnen. Maar dat zie ik Roma (en Kluivert) niet zo snel doen.

17 mei 2019 om 11:59

Hoezo hoop je dat? Dus als iemand denkt een beter pad te zien waar Ajax niet in voorkomt ben je gun je het hem ineens niet meer. Simpel

17 mei 2019 om 11:46

Vind ik zeker een optie. Hij is jong en heeft ook het recht om fouten te maken. Ik denk dat hij nu een stuk nederiger is geworden en niet zijn oren meer volledig naar Raouls laat hangen. Wat mij betreft is Kluivert en zijn Amsterdamse bluf van harte welkom!

17 mei 2019 om 11:47

Moet Raiola zijn natuurlijk.

17 mei 2019 om 12:09

Op zich geen rare gedachte vanuit sportief oogpunt. Echter hoop ik Kluivert niet meer in een Ajax shirt te zien spelen gezien de manier waarop hij Ajax en de fans een jaar lang voor de gek heeft gehouden. Snap wel dat in topsport weinig ruimte is voor emotie, maar puur voor mijn gevoel hoef ik hem niet meer in een Ajax shirt te zien voorlopig.

17 mei 2019 om 13:56

@Giodinho, ik vind Kluivert en Odegaard niet dezelfde soort speler. Kluivert kan Ziyech niet vervangen, terwijl Odegaard wel op diens positie kan spelen.

17 mei 2019 om 15:55

Vandaar dat ik aangaf als ze hem als buitenspeler zien. Als ze in Ödegaard hetzelfde profiel zien als Ziyech dus een beetje hangend vanaf rechts dan begrijp ik wel dat Kluivert niet datzelfde type is nee.

17 mei 2019 om 16:03

Je hebt helemaal gelijk. Ik heb je toevoeging (als buitenspeler) niet gelezen. Mea culpa. ;-)

Edit: ik zou er geen problemen mee hebben als Kluivert terug zou komen, mits Ajax niet meer betaalt dan ze voor hem hebben ontvangen.

Noa Lang is in potentie gelijkwaardig aan Odegaard , heeft zich als middenvelder fantastisch ontwikkeld in de 2e seizoens helft. Creatief, scorend vermogen en een fantastische dribbel. Ik zou het jammer vinden als Ajax veranderd in een totale koopclub.

17 mei 2019 om 11:10

Ik ben mega-fan van Noa, maar Odegaard is een ander niveau. Die is al rond het niveau dat Ziyech had, Lang zal daar nog echt moeten komen (hopelijk).

17 mei 2019 om 11:15

Wat vind je zo bijzonder aan Noa Lang dan? Vind het eerlijk gezegd helemaal niet zo'n bijzondere speler en zie hem eerlijk gezegd ook nooit doorbreken bij Ajax. Had ik van Mazraoui overigens ook niet verwacht, dus laat me graag verassen.

17 mei 2019 om 11:18

Odegaard is 2 jaar ouder, Ziyech zelfs 7 jaar ouder. Noa op 19 jarige leeftijd is beter dan deze 2 waren op die leeftijd. Ziyech speelde op die leeftijd nog bij Jong Heerenveen.

17 mei 2019 om 11:32

Noa Lang? Zijn dribbel, combinaties, diepgang, gogme, creativiteit, solo's en heeft een aardige trap in de benen. Echt een aanvallende middenvelder. Verder enorme agressie, lef in z'n spel.

17 mei 2019 om 12:10

Als ik al die kwaliteiten zo lees vraag ik me af waarom hij op de vleugels niet voldoet?! Lees vaak dat hij tekort komt op de flanken, iets wat ondenkbaar is als hij al deze kwaliteiten bezit.

17 mei 2019 om 13:05

Precies. Hij is te lang misbruikt op de vleugel, maar als middenvelder, echt een hele leuke speler. Komen zijn talenten veel beter tot zijn recht. Echt wel Ajax 1 materiaal. De titel heb je oa aan Noa te denken. Noa draaide de thuiswedstrijd tegen PEC om voor Ajax. Stevende we echt op puntenverlies af.....

17 mei 2019 om 14:42

Leuk en aardig dat Lang beter is op 19 jarige leeftijd dan ziyech en odegaard toen waren. Wat niet zo gek is omdat ze toen beide een half seizoen speelden bij SC heerenveen, maar daar gaat het niet om he. Ze zijn NU beter dan Lang en het is maar zeer de vraag of Lang dat niveau van hun ooit gaat halen, aangezien er genoeg andere talenten zijn die op hun 19de potentie lieten zien, maar uiteindelijk nergens fatsoenlijk slaagden. Het is geen voetbalmanager. Als ajax wil je iemand die er direct staat en mee kan doen op dat niveau. Dan kan lang mooi in de luwte zich ontwikkelen.

17 mei 2019 om 14:47

@ninjakai, "de titel heb je oa aan Noa te denken"
als Tadic er geen 28 in had geschoten had dat ene moment van Lang leuk geweest maar niks aan gehad. Elke speler heeft op zjin manier een bijdrage, maar om te stellen dat we de titel oa aan hem te danken hebben

17 mei 2019 om 11:36

Als je als Ajax aan wilt sluiten bij de Europese (sub) top en jaarlijkse wil overwinteren in de Champions League dat zul je kwaliteit moeten inkopen. Ik vind wel als stelregel 50/50 in de selectie , hoe je daar je basis elftal op samenstelt dat is aan de coach.

17 mei 2019 om 13:51

@Le Papillon

Quote: "als je als Ajax aan wilt sluiten bij de Europese (sub) top en jaarlijkse wil overwinteren in de Champions League dat zul je kwaliteit moeten inkopen. Ik vind wel als stelregel 50/50 in de selectie , hoe je daar je basis elftal op samenstelt dat is aan de coach".

Natuurlijk wil Ajax aansluiting bij de Europese top, maar dan wel zonder de eigen identiteit geweld aan te doen en haar unieke karakter te verloochenen. Het beleid is ingericht naar de jeugdopleiding en Ajax zal onder leiding van de huidige Directie nooit een koopclub worden, maar alleen kopen waar de jeugdopleiding niet in kan voorzien. In de Eredivisie zit de kwaliteit voornamelijk bij de twee topclubs en om kwaliteit in te kopen moet Ajax zich derhalve op de buitenlandse markt richten. En als er iets duidelijk is, is het dat Ajax er heel veel aan gelegen is om te voorkomen dat de club verwordt tot een vreemdelingenlegioen. Dat is ook de voornaamste reden waarom de blik naast de jeugdopleiding vooral is gericht op Nederlandse talenten als Schuurs, Scherpen en Pirie en interesse toont in Bergwijn, terwijl daar een bedrag voor op tafel moet worden gelegd waarvoor je in het buitenland 2 of 3 vergelijkbare spelers kan kopen.

Ajax moet alleen voor Ödegaard gaan als ze hem kunnen kopen. Met de huidige financiële situatie moet je niet aan huurconstructies beginnen. Kopen voor 20 miljoen met een terugkoopclausule van 50 kan wel. Maar huren moet je niet willen.

Trouwens, waarom zou Real moeten verkopen om spelers te kunnen aantrekken? De afgelopen jaren weinig tot niets uitgegeven, wel wat geld binnen gehaald. Natuurlijk kunnen ze nog niet even 7 of 8 spelers van het kaliber van Hazard halen, maar 7 of 8 spelers die een toevoeging zijn voor de club moet toch wel mogelijk zijn?

17 mei 2019 om 11:37

Ik verplaats me even in Real Madrid. Nu Martin Ødegaard voor 20 miljoen verkopen en terugkopen voor 50 miljoen. Dat zou toch volkomen dwaas zijn. Hij staat al onder contract van Real dus Real zal of meer vragen dan die 20 miljoen (voor hun een schijntje) of de terugkoopclausule op een veel lager bedrag bepalen. Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld maar ik beschouw Ødegaard op dit moment als een van de beste spelers in de eredivisie, zijn 'rapportcijfers' bewijzen dat ook. Als Vitessesupporter zou ik hem overigens graag terugzien in de eredivisie, en als dat niet in Arnhem is dan vind ook ik Ajax de meest voor de hand liggende optie. Spannend wel.

17 mei 2019 om 11:49

20 koop en 50 terugkoop is ook maar een idee. Boven de 20 miljoen kopen is voor Ajax niet meer interessant. Hij is goed, maar heeft ook weer niet zã³veel bewezen en voor Real Madrid komt hij nog tekort. Zij hebben er baat bij dat hij zich verder ontwikkelt en bij Ajax zou dat kunnen. Zo'n terugkoopclausule is al een bepaald voordeel dat Real krijgt bovenop een aardig marktconform bedrag van 20 miljoen. En dat kan zelf vele miljoenen waard blijken bij deze regeling.

Als Ödegaard het namelijk goed doet, wil je er als Ajax weer aan verdienen. Bij Ajax worden er bedragen gerekend tussen 60 en 80 miljoen voor zeer talentvolle spelers zoals Frenkie, De Ligt, Vd Beek en Neres. Als dat ook voor Odegaard geldt volgend jaar, is het dus voor Real "goedkoop" om hem voor 50 terug te halen, al zou het maar zijn om hem voor 65 door te verkopen aan een geã¯nteresseerde club.

Zet je als Ajax zijnde de terugkoopclausule te laag, dan wordt het al te snel interessant voor Real om hem terug te kopen en hou je er als Ajax zijnde nog relatief weinig aan over. Vandaar dat ik 50 noem als terugkoop. Kan iets lager zijn, maar niet heel veel.

17 mei 2019 om 13:08

Odegaard is verre van de beste speler in de eredivisie. Zowel bij PSV en Ajax zitten betere. Echt complete waanzin dit. In mijn optiek is Berghuis van Feyenoord ook gewoon beter en is het behoorlijk 50/50 met wat spelers van AZ. Potentie is namelijk wat anders dan kwaliteit.

17 mei 2019 om 14:02

@balcontact

Quote: "ik verplaats me even in Real Madrid. Nu Martin Ødegaard voor 20 miljoen verkopen en terugkopen voor 50 miljoen. Dat zou toch volkomen dwaas zijn. Hij staat al onder contract van Real dus Real zal of meer vragen dan die 20 miljoen (voor hun een schijntje) of de terugkoopclausule op een veel lager bedrag bepalen".

Het probleem is dat je te eenzijdig denkt en je alleen in Real Madrid verplaatst. Je zou je ook in Odegaard moeten verplaatsen omdat die na dit seizoen nog maar een tweejarig contract heeft en Real hem wel moet verkopen als hij niet wil bijtekenen. Bepalend zal dan ook het antwoord op de vraag zijn wat Odegaard wil en niet wat Real wil. Als je kijkt naar de spelers die Real op het oog heeft, is het volstrekt ondenkbaar dat Odegaard binnen nu en twee jaar een basisplaats bij Real zal bemachtigen en kan je je afvragen wat het nut is om een vertrek tegen te houden. Met een 2 jarig contract is huur ook niet de meest voor de hand liggende optie. Bij een terugkoopoptie kan je ook de nodige vraagtekens zetten omdat Odegaard voldoende talent heeft om een prima speler te worden voor veel clubs, maar het maar zeer de vraag is of hij ooit het niveau zal aantikken dat Real nastreeft. En waarom zou je hem dan willen terug kopen?

17 mei 2019 om 12:43

Mee eens, huren is echt niet slim. Zou eigenlijk ook geen terugkoop clausule willen maar wellicht ontkom je daar niet aan. Dan zou ik de terugkoop periode wel beperken na twee jaar en dan wel binnen dat jaar. Denk persoonlijk dat ödegaard misschien zelf wel de conclusie moet trekken dat hij beter weg kan bij Madrid. Hij gaat met al het verwachte aankoopgeweld echt niet in de basis komen. Natuurlijk wil Madrid zo'n belofte niet kwijt maar wat voor perspectief kunnen ze zo'n speler nou eigenlijk bieden?

17 mei 2019 om 14:10

@ravel

Quote: "mee eens, huren is echt niet slim. Zou eigenlijk ook geen terugkoop clausule willen maar wellicht ontkom je daar niet aan".

Als Real hem op ieder moment zou kunnen terugkopen voor een bedrag dat niet veel hoger is dan het bedrag dat Ajax heeft betaald, is er geen enkel verschil tussen huur en koop. Als hij hogerop wil en Ajax zou hem voor een heel hoog bedrag kunnen verkopen, kan je er bijna vergif op in nemen dat Real op dat moment de terugkoop clausule zal activeren om de winst in eigen zak te steken.

18 mei 2019 om 09:53

Klopt daarom zou ik de terugkoop optie indien niet te vermijden beperken tot een bepaalde en vooral beperkte periode.

Odegaard is aan de bal goed en in de combinatie. Hij heeft geen echte versnelling, is niet creatief en heeft een laag scorend vermogen. Hij is daarom twee klassen minder dan Ziyech en dus totaal geen vervanger voor hem. Hij is meer een goeie nummer 6 in plaats van Schone dus. Naast Odegaard zou ik dan Marin, Mazraoui (allemaal dynamisch) en voor de creativiteit Noa lang opstellen en je hebt weer een echt top middenveld.

17 mei 2019 om 11:44

Je begint zo goed met een verfrissende blik en dan eindig je met Mazraoui en Lang op een middenveld top noemen...

17 mei 2019 om 14:29

@domineedirksen

Quote: "je begint zo goed met een verfrissende blik en dan eindig je met Mazraoui en Lang op een middenveld top noemen... "

Een jaar geleden was het Nederlandse voetbal volgens de meeste zelfverklaarde deskundigen op een haar na ter ziele en werden overal ter wereld mensen opgetrommeld om ons te helpen om het weer nieuw leven in te blazen. Amper een jaar later is het Nederlandse voetbal dankzij Ajax en Oranje als een Phoenix uit de as herrezen en heeft niemand het meer over de cultuuromslag die volgens de "kenners" noodzakelijk was om het Nederlandse voetbal te redden. In 1 jaar tijd is het Nederlandse voetbal geheel op eigen kracht getransformeerd van decorstuk tot hoofdrolspeler en als dat iets heeft bewezen, is het wel dat het gras niet altijd groener is aan de overkant.

17 mei 2019 om 12:14

Je kunt hier dus heel verschillend naar kijken. Volgens mij heeft hij juist wel een versnelling in huis, is hij wel creatief en hij scoort hij zeker het laatste half jaar regelmatig terwijl hij geen spits is. Hij is vaak beslissend met assists of ander voorbereidend werk. Nee, ik ben niet zijn zaakwaarnemer, alleen een fan.

Waarom in hemelsnaam voor zo veel geld. Ik denk dat Sinkgraven beter is op het middenveld en die zou je laten gaan. Ga je Odegaard als rechtsbuiten gebruiken, dan kun je beter een echte snelle rechtsbuiten halen die ook op de vleugel hoort. Dan zou ik ook niet gaan voor Bergwijn maar ik denk voor Zirkzee die bij Bayern er niet in zal komen of aan Jahanbakhsh die in Engeland nog niet geslaagd is en mogelijk ook wel wil terugkomen.

17 mei 2019 om 11:50

Zirkzee is een echte spits, hij is helemaal geen buitenspeler. Jahanbakhsh komt technisch gezien te kort, veel diepgang en een goed schot maar Ajax verlangt dit tegenwoordig niet meer van de buitenspelers. Ze vullen het anders in en een succesformule gooi je niet zomaar overboord. Helemaal als je aan de ene kant nog een Neres hebt rondlopen. Het is de bedoeling dat de buitenspelers veel binnendoor komen om ruimte te creeren voor de backs, dan lijkt het me nou net niet verstandig om voor iemand te gaan die overloopt van de snelheid maar onhandig is in de kleine ruimte.

17 mei 2019 om 13:03

@spettersson:

Ik ben het je eens dat Odegaard als rechtsbuiten gebruiken niet de ideale optie is. Als Ajax hem wil halen kan hij in mijn beleving alleen passen op het middenveld.

Mocht men bij Ajax dan toch nog een rechtsbuiten zoeken moeten ze eens gaan kijken naar Dodi Lukebakio, die momenteel op huurbasis bij Fortuna Dusseldorf speelt in de BL. Is eigendom van Watford, maar op te pikken voor 10-15 mln.

21 jaar oud, 10 doelpunten, 3 assists (30 wedstrijden). Is technisch bijzonder vaardig, bloedsnel en sterk in de kleine ruimtes en heeft een snoeihard schot. Valt qua speelstijl te vergelijken met Neres.

Echt een hele interessante speler die in de ED zeker niet zou misstaan.

Zou een prachtige aankoop zijn, heeft nu 67 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld, een uitstekende ontwikkeling dit laatste half jaar doorgemaakt. Met het hoge niveau waar Ajax nu op zit zal hij alleen maar sneller nog beter worden.

Laatste woord is echter aan Real. Ik denk dat hij nog niet kan aantikken op het niveau wat Real nastreeft voor komend seizoen. 2 jaar bij Ajax zou prima zijn, zelfs verhuur is dan niet zo erg.

@domineedirksen De technische staf heeft niet voor niets Mazraoui verkozen tot talent van het jaar. Dat is echt een topmiddenvelder. Heeft snelheid, supertechniek, kan creeren en ballen afpakken. En Noa Lang volg ik al een tijd in Jong Ajax. Die is veel beter dan de meeste mensen weten Een paar jaar geleden zei ik ook op VZ dat Frenky de Jong in het eerste moest. Die zag ik ook spelen in jong Ajax (waar toen ook Nouri fantastisch speelde). Toen riep bijna heel VZ dat het wel mee viel enzovoort. omdat je een speler niet kent betekent nog niet dat hij niet heel goed is. wacht maar af met Noa Lang. Als hij de kansen krijgt zul je zien hoe goed die is. Odegaard is een topaanwinst maar op 6. En daarnaast Marin, Mazraoui en Lang. Dan hebben we nog Donny (ik zie geen club in het buitenland die echt in die jongen geinteresseerd zal zijn, komt op teveel punten (zwaar) tekort) en dan komen Gravenberg en Unuvar er nog aan.

17 mei 2019 om 12:24

Voor op de 6 is Eiting er ook nog. Begon dit seizoen erg sterk, alleen teruggevallen door een blessure. Hopelijk kan hij weer aanhaken want talent heeft hij wel. Lang speelt sinds hij op het middenveld speelt niet verkeerd en Nous kan ook prima mee op het middenveld, maar dan wordt de rechtsback positie wel erg dun met Veltman en Kristensen

17 mei 2019 om 13:01

Mazraoui is helemaal niet zo technisch als jij t nu laat voorkomen. Hij is bovendien niet voor niks aan de rechterkant achter beland. Daarnaast denk ik dat ze hem nu toch echt beoordelen op rechtsachter waar hij nagenoeg het hele seizoen heeft gespeeld niet op het middenveld. Mazraoui heeft vaak last van concentratie das al gevaarlijk op de flank maar helemaal op 't middenveld. Daarnaast betwijfel ik of zijn spelinzicht en handelingsnelheid voldoende zijn voor zo'n cruciale rol op het middenveld. Laat niet weg dat hij inderdaad goede progressie heeft gemaakt dit jaar.

Ik vind dat huren niet zo een geweldig idee, hebben we ook niet meer nodig met de huidige middelen. Hij gaat bij Real de komende tijd toch niet spelen, die houden er veel te lang aan vast. Uiteindelijk zullen ze hem voor 20 miljoen wel verkopen want ze moeten daar de selectie gaan renoveren. Eventueel doe je er een terugkoopoptie bij van 50 miljoen, dat lijkt me nog acceptabel. Maar goed, ik laat het graag aan Marcie over!

Een paar jaar geleden werden spelers als sana, poulsen, zimling, viergever enzovoort aangetrokken. Echt mooi om te zien dat Ajax nu met een hele andere categorie spelers in verband wordt gebracht. Ik heb nu al zin in het volgende CL seizoen!

Als Driessen zegt dat ze hem niet willen verkopen, is de kans vrij groot dat ze hem alsnog verkopen haha, ik zag laatst trouwens ook een bericht dat Ödegaard op de lijst stond van spelers die verkocht mochten worden bij Real. Ik denk dat Ajax er goed aan doet om hem te halen als Ziyech weg gaat

Odegaard, ga toch eens weg met hem. Die komt toch bij lange na niet aan het niveau van Ziyech. Als je er zelfs in de zwakke Nederlandse competitie niet met kop en schouders bovenuit steekt, dan moet je daar niet aan beginnen. Laat Ajax eerst op hun knieën gaan bij Ziyech en smeken alsjeblieft te blijven, daarna kan je altijd nog een opvolger zoeken

17 mei 2019 om 13:52

Haha, ik investeer weer lekker in een seizoenkaart van Vitesse. Hopelijk nog een seizoen met Ødegaard en met Slutskiy. Gaandeweg het seizoen ben ik hen steeds meer gaan waarderen. Als anderen de klasse van Ødegaard niet hoog inschatten vind ik dat prima maar ik voorspel dat zij er over een paar jaar heel anders over denken. Over Slutskiy gaat het nu niet maar dat is zo'n verfrissende persoonlijkheid dat ook hij moet blijven.

@gaeajax94 Eiting is niveau van het oude Ajax. Het nieuwe Ajax verlangd een heel ander niveau spelers. Odegaard is een exacte kopie van Eiting. Maar werkelijk in alles beter. Waardoor hij het nieuwe niveau dat Ajax nastreeft heeft. Maar wel voor de 6 positie. Odegaard is weer in alles een stuk minder dan Ziyech maar daarom staat hij op de 'holding' positie. En niet op een positie waar je moet kunnen creeren, een versnelling moet hebben en scorend vermogen. Dat heeft hij niet. Eiting zou in wedstrijden op Eredivisie nievau kunnen invallen maar beste is hem te verkopen (utrecht ofzo). Vergelijk Eiting bijvoorbeeld met een Tonny Vilhena en dan zie je daarin al een mega verschil. Laat staan dat hij goed genoeg zou zijn voor Ajax. Weg met het niveau van 'het zijn zulke leuke jongens'. Wij willen gewoon goeie spelers. En waar ze vandaan komen en met wat voor accent ze praten maakt niet uit. Als ze kwaliteit hebben en alles geven voor onze club horen ze bij de familie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

25 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren