Arjen Robben: ‘Oké, misschien zag het er overdreven uit, twee of drie keer’

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Arjen Robben neemt zaterdag bij de thuiswedstrijd van Bayern München tegen Eintracht Frankfurt afscheid van het publiek in de Allianz Arena. De routinier gaat de grootmacht na tien jaar transfervrij verlaten en sluit zodoende een periode vol prijzen af. Robben blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de mooiste goals die hij namens der Rekordmeister heeft gemaakt.

“Ik merk dat veel mensen dan zelf beginnen over die volley ooit op Old Trafford tegen Manchester United. Dat was nog in het eerste jaar onder Van Gaal. Met een volley ging-ie precies in het hoekje raak langs Edwin van der Sar. Tuurlijk, op zich mooi. En het was ook belangrijk. Het opende de deur naar de halve finales in de Champions League”, aldus Robben, die deze treffer niet de mooiste vond namens Bayern.

In het voorjaar van 2010 maakte Robben namelijk een geweldige solo in de verlenging van de halve finale in de Duitse beker tegen Schalke 04. Filmpjes op internet brengen de actie pas in beeld iets over de middenlijn. “Maar ik kreeg de bal dus al achterin, rechtstreeks van onze keeper. Ik kies deze goal ook, omdat het typerend was voor de fitheid die ik toen had. In de 114de minuut van een wedstrijd nog een lange solo en dan scoren.”

In de eerste seizoenen hoorde men in het stadion de Duitse versie van 'Tulpen uit Amsterdam' als goaltune bij een treffer van Robben. “Ja, haha, weet ik nog wel”, zegt Robben. “Ik heb overwogen te vragen of ze niet een Gronings liedje hadden. Later is er een algemene Bayern-tune voor in de plaats gekomen als we scoren”, aldus de veteraan, die in tien jaar Bundesliga zelfs slechts vier penalty's meekreeg.

Op de vraag van Kicker of Robben nu 'ontlast' is van de verdenking dat hij altijd makkelijk strafschoppen versiert, antwoordt hij: "Misschien is dat zo, ja... Óf we draaien het om: ik heb alle andere penalty's niet gekregen, omdat de arbitrage die mening had. En oké, ik ben ook wel eens gevallen waarbij het er misschien overdreven uit zag, hoor. Misschien twee, drie keer.”


Poll

Verwacht jij dat Arjen Robben nog in de Eredivisie actief zal zijn als speler?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door hollandspur)

Hehe, misschien twee of drie keer. Overigens wel een zelfbewust interview vind ik. Blijft toch raar, want Robben is in interviews een zeer sympathieke kerel, maar kan dat valsspelen toch niet laten.

17 mei 2019 om 11:59

Typisch iemand die in het veld veranderd, hij is zo bloedfanatiek dat rationeel denken dan onderdrukt wordt en hij doet er dan alles aan om te winnen. Heeft zijn minder mooie kanten maar zulk soort fanatisme is ook wel mooi om te zien.

17 mei 2019 om 12:35

Echt volluit duiken heb ik Robben vrijwel nooit zien doen. Wel kan hij het iets mooier maker dan het was, maar zonder contact naar de grond gaan kan ik me niet van hem herinneren. Het zal vast wel eens gebeurd zijn, maar bij lange na niet zo extreem als andere spelers met die reputatie.

17 mei 2019 om 18:50

Het is nooit valsspelen als je niet wordt gepakt

Ik moet niks van stervende zwanen hebben, maar chauvinistisch als ik ben was Robben in 2014 een prachtige zwaan!

17 mei 2019 om 10:53

Era Penal!

Kan de beelden van Wembley nog heel slecht terugzien maar ben toch erg blij dat deze man de Bundesliga 10 jaar heeft opgefleurd en mij in ieder geval een prachtige zomer in 2014 gegeven heeft!

Die schwalbes bij hem zijn toch wel een vervelend kwaaltje wat er nooit echt uit is gegaan. Jammer.

17 mei 2019 om 12:45

Ik vind die schwalbes toch een stuk minder geworden.

17 mei 2019 om 15:40

Zonder die scwalbes stond Nederland niet in de finale

17 mei 2019 om 17:45

Welke schwalbe bedoel je? In 2010 niet gezien, in 2014 haalden we de finale niet.

Robben heeft het over 2 of 3 keer. Ik zou zeggen: snel met je kinderen mee naar school en na een paar maanden les nog maar een keer tellen Arjen.........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1475 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bayern geeft viertal voorrang boven Hakim Ziyech en Steven Bergwijn’

Bayern München heeft tot dusver nog niet voor vuurwerk op de zomerse transfermarkt gezorgd. De Duitse topclub rondde de komst van Lucas Hernández en Benjamin Pavard in een veel eerder stadium...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren