Oranje Onder-17 haalt weer de EK-finale door zeer late treffer

Donderdag, 16 mei 2019 om

Oranje Onder-17 heeft donderdag in de halve finale met minieme cijfers gewonnen van Spanje (1-0) en staat aanstaande zondag in de eindstrijd van het EK in Ierland. Mohamed Taabouni tekende in minuut 89 voor de winnende treffer van de ontmoeting in Dublin. De leeftijdsgenoten van Frankrijk en Italië staan vanaf 20.00 uur tegenover elkaar in de andere halve finale.

De jeugdinternational, op clubniveau actief voor Jong AZ, zag een schot van net buiten het strafschopgebied in de verre hoek belanden, tot grote vreugde van spelers en staf. Kort daarvoor zag Naci Ünüvar een afstandsschot via de lat terug het veld inkomen en werd een inzet van matchwinner Taabouni onschadelijk gemaakt door de Spaanse defensie.

Spanje Onder-17 had geen tijd meer om in blessuretijd de gelijkmaker te forceren en droop na het laatste fluitsignaal teleurgesteld af. Het elftal van bondscoach Peter van der Veen kan de Europese titel prolongeren, want een jaar geleden werd het EK winnend afgesloten. In de finale werd na het nemen van strafschoppen gewonnen van Italië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door sjonnyvdbeek)

Top gedaan van die jongens, Spanje is een sterke tegenstander dus chapeau. Nu nog de finale winnen maar dat zal opnieuw heel zwaar worden.

Poeh was echt een hele matige vechtwedstrijd met weinig combinatievoetbal. Oranje was fysiek sterker en hebben ook verdiend gewonnen op basis van de tweede helft.

Wel genoten van de twee centrale verdedigers. Het zijn beide fysiek sterke jongens, maar niet te druistig en voetballend behoorlijk sterk. Bogarde de betere van de twee, maar die is ook iets ouder.
Ook Salah-Eddine vind ik echt een hele mooie voetballer daar achterin. Blijft altijd kalm onder druk en doet vaak iets goeds met de bal.

Op het middenveld vond ik eigenlijk alleen Taabouni behoorlijk sterk spelen, maakte natuurlijk een goal maar zette ook twee keer een speler alleen voor de keeper. Waar ik Taylor normaal 1 van de beteren vind, was hij vandaag behoorlijk zwak. Leverde veel ballen in en was iets te geforceerd bezig met aanvoerder zijn naar mijn idee.

Brobbey was fysiek sterk zoals altijd, maar had die ene kans er echt in moet schieten. Hij laat toch vrij vaak grote kansen onbenut. Verder zag je dat Bannis totaal geen speler is voor de buitenkant, speelde zeer ongelukkig. Het ging een stuk beter lopen toen Unuvar er voor hem inkwam, dus hopelijk speelt die ook in de finale.

16 mei 2019 om 19:42

Unuvar kwam erin voor Hansen, niet voor Bannis.

16 mei 2019 om 19:44

Je hebt gelijk, ik bedoel eigenlijk dat Unuvar zijn positie overnam. Laatste minuten stond hij volgens mij wel in de spits en Brobbey aan de zijkant.

16 mei 2019 om 19:51

Het was ook niet echt een veld waar je lekker op kunt voetballen vond ik. Lang gras, zeer droog en hobbelig. Menig pasje en steek al was te kort of te langzaam. Hoe dan ook, daar moet je mee om gaan en zorgen dat je toch gewoon wint. Dat is gelukt en was ook terecht. Mooi door naar de finale.

16 mei 2019 om 19:56

Taabouni speelde echt een verschrikkelijke pot. Het enige wat die eigenlijk goed deed was die goal. Ken hem zeer goed en hij kan echt veel beter.

16 mei 2019 om 20:00

Verschrikkelijke pot vind ik echt zwaar overdreven. Naast die goal ook Brobbey en Hansen alleen voor de keeper gezet. Verder vond ik hem de enige op het middenveld die nog enigszins probeerde te combineren. Fysieke vechtwedstrijden liggen dit soort spelers vaak niet, maar ik vond hem vrij goed.

16 mei 2019 om 20:02

Mening verschillen, vind hem dit EK sws nog erg tegenvallen. Hij kan stukken beter, maar vind Unuvar nu al verder en beter dan hem.

16 mei 2019 om 20:25

Ik vond Maatsen wel sterk, zo veel energie, felheid, en lekker direct.

16 mei 2019 om 20:29

Een voetbaltechnisch matige, maar zeer spannende wedstrijd. Het was een zwak spelend Oranje, maar wel een vechtend en verdedigend ijzersterk Oranje dat bijna niets weggaf. Taylor, die jij bekritiseert, liet bv ook niets door.

Ik vreesde voor die penaltyserie, want hoewel Spanje werkelijk niets voorstelde, zijn penalties een coinflip.

Laten we hopen dat Unuvar voor de finale weer wedstrijdfit is, zodat hij kan starten en Brobbey zijn vizier weer scherp heeft staan.

16 mei 2019 om 20:58

Hmm Bannis weer een de buitenkant dus. Inderdaad niet z'n beste plek en snap eigenlijk ook niet waarom hij daar dan wordt opgesteld. Is in alles veel meer een spits. En Bogarde is inderdaad echt een klasbak. Erg mooi dat ie het ook constant laat zien blijkbaar.

Terechte overwinning. NL over 90 min sterker, Spanje moest het verhaal van een ingeving voorin hebben. Nederland zeer steady achterin!

Ik heb de 2e helft gezien , was niet best hoor .

Taabouni, naast zijn goal, ook met afstand de beste speler aan de kant van Nederland. ook Valera van Spanje is een heel mooie speler. Bannis en Taylor spelden een echt heel slecht wedstrijd (tylor heeft het in de 2e helft wel beter gedaan).

16 mei 2019 om 20:26

Met afstand? Maatsen, Bogarde waren ook enorm sterk. Unuvar viel lekker in.

16 mei 2019 om 21:03

Ja dat vind ik wel. Unuvar deed het prima als hij aan de bal was, had bijna de openingstreffer. En de verdedigers waren ook erg goed, die 10 van Spanje, ondanks dat hij enorm balvaardig is, had weinig te vertellen tegen de centrale verdedigers van Oranje. Maar Taabouni was echt een klasse apart! zo ontzettend goed in de kleien ruimte, steeds de juiste keuzes met 2, 3 Spanjaarden in zijn rug.

Eerste helft onwijs zitten ergeren aan die aanvoerder van Spanje. Het aanstellen wordt ze daar blijkbaar al met de paplepel ingegoten. Ongelofelijk wat een huilebalk zeg.

Kan iemand mij trouwens vertellen waarom Unuvar niet speelde? Vorige wedstrijden was het vanwege een blessure; was hij nog steeds niet topfit?

16 mei 2019 om 19:49

Ik denk dat ze hem gewoon rustig wilde brengen na die blessure.

16 mei 2019 om 19:49

komt net terug van een blessure.

17 mei 2019 om 15:15

Top. Hopelijk speelt 'ie in de finale. Fenomenaal talent.

Eerste helft:

Ik vond Spanje duidelijk beter dan Nederland. Beter aan de bal en leken meer energie te hebben. Er waren fases waar Nederland echt om het middenveld zat te knokken, maar dat was van korte duur. Als je steeds de bal inlevert, dan raak je gewoon de grip kwijt en komt het andere team in een positie dat het meer kan dicteren en domineren en dan loop je achter ze aan en dan lijkt het alsof zij ook meer energie hebben. Nederland gooide alles in de strijd, ook het betere acteerwerk. Oranje spelers maakten een feestje van wat overtredingen van Spaanse verdedigers en naaiden ze geel aan. Drie maal maar liefst en later ging Spanje dat ook doen. Het begon bij de Oranje spelers.

Ik vond Taylor slordig aan de bal, veel balverlies. Draaide zich wel mooi uit een paar situaties waarbij Spanjaarden druk op hem zaten te zetten. Bogarde eveneens slordig, maar dan met name met de lange bal. Hij was wel goed met zijn interventies. Als je een dribbelaar hebt die op spelers af koerst heb je 9 van de 10 keer dat een verdediger meeloopt en niet ingrijpt om niet voor schut te staan. Bogarde is een speler die wel ingrijpt. Maatsen was matig in deze helft. Beetje kleurloos. Werkte wel aardig hard, maar kon het niet helemaal bijbenen. Salah Edinne heb ik aanvallend niet gezien. Zelfs meer gezien van een Hoever. Raatsie scherp bij het uitkomen om steekballen achter onze verdediging op te pakken. Rench was minder dominant aanwezig dan Bogarde. Ik vond Hansen vrij slap, had wellicht vanuit een voorzet moeten scoren, maar had ook een goede actie waaruit gescoord had kunnen worden door Oranje. Onze nr 10 van AZ werkte hard, maar kwam er niet echt aan te pas, net als Bannis. De man die in deze helft toch echt van zich deed spreken was Brobbey. Die vecht, sleurt, wint duels, probeert ballen voor te trekken, is goed in de lucht. Zonder hem was Nederland echt een stuk minder geweest.

Nederland hanteerde in het begin van de eerste helft de lange bal op Brobbey en ik vond dat er nogal simpel uitzien. Spanje probeerde echt over de grond op te bouwen of een keeper die de zijkant met een langere bal probeerde te bereiken om van daaruit aan voetballen toe te komen over de grond (dus niet op het hoofd van een aanvaller en de tweede bal winnen). Pas op het einde van de eerste helft zag ik een normale aanval van Oranje over de grond met wat goed samenspel zoals in de voorgaande wedstrijden. Dat heeft ook te maken met het goede druk zetten van de Spanjaarden. Complimenten aan hun.

Tweede helft:

Begon zoals de eerste helft eindigde met een overtreding, maar Nederland kreeg wel snel de grootste kans tot dan toe. Mooie bal van Taabouni (die wel slordig was met wat andere ballen in deze helft) over een verdediger heen in het pad van Brobbey die alle tijd had om af te ronden, maar in plaats verwoestend uit te halen koos voor de keeper verrassen met het snel schieten op de goal. Bal was te zacht en ook recht op de keeper. Spanje bleef goed druk zetten, bleef goed voetballen en Nederland was voor mij voetballend de mindere. Zo’n Brobbey voorin nodigt het ook gewoon uit om de bal lang te spelen. Wil niet zeggen dat Nederland niet van achteruit probeerde te voetballen, maar het kwam gewoon niet van de grond. De middenvelders draaiden ook onvoldoende naar voren om door te combineren en dat kwam ook doordat er voorin niet zoveel te combineren viel. Spanje had meer controle en drukte Nederland goed terug zodat Nederland met meer mannen achter bal moest spelen. In deze helft kon Nederland wel voor meer gevaar zorgen echter. Ook voor de komst van Unuvar, had Nederland hier en daar een kans. Met de komst van Unuvar komt er meer zekerheid aan de bal. Je zag opeens die combinaties voorin weer. Dat durven combineren rond de 16 meter van de tegenstander of uberhaupt dat je als team opschuift en daar gaat lopen voetballen. Met name dat. Unuvar schoot ook meteen een bal op de lat. Ik denk dat een Sontje Hansen veel beter was geweest met Unuvar in het team, want die kan lekker combineren met goede voetballers in de drukte en als Nederland degene is die de tegenstander goed terug drukt en dicteert. Sontje speelde echter in zijn minuten als een natte krant. Hoe hij sommige luchtduels aanging .. schrok van zijn gebrek aan venijn en duelkracht. Hansen mist ook de snelheid om op de vleugel in het betaalde voetbal te slagen denk ik. Ik vind hem in het centrum beter. Mooie speler als het loopt bij hem, volgende keer beter. Dit was een wedstrijd waarbij veel gebikkeld moest worden, ook omdat Nederland veel balverlies leed. Veel spelers leverden de bal zo in of werkten zwak af. Voordat Taabouni scoorde had hij een hele zwakke afwerking op de goal. Dat zal vast ook wel komen door vermoeidheid. Brobbey was deze helft ook minder aan de bal en werd vaak teruggefloten omdat hij het dan knokkend alsnog wilde winnen. Dat is het resultaat van gebrekkige controle van de bal in de eerste plaats. Er waren veel overtredingen weer en het centrale duo van Nederland kregen beide geel meen ik. Bogarde is zo relaxed. Hij lijkt zo kalm te zijn in alle situaties. Ik heb dit eerder gezegd, maar als ik Ajax fan was, dan zou ik de clubleiding op deze speler wijzen en voor flink wat geld terughalen naar Nederland. Zijn oom werkt nota bene bij Ajax.

Nou ja, de wedstrijd naderde zijn einde en Nederland was voorin te vinden. Was het Maatsen die aflegde op Taubouni? Anyway, die stond rand 16 helemaal vrij en krulde hem in de verre hoek. Keeper kansloos. The boys waren echt blij. Leuk om die passie te zien. Taylor ging helemaal los. Leuk. Professioneel uitgespeeld, Taylor nog even voor de aftrap naar de grond alsof hij kramp had en de wedstrijd dood gemaakt los van een laatste vrij trap in de laatste seconden.

Conclusie

Dit was een vechtwedstrijd met schwalbes (wat begon bij Nederland denk ik), geen goed voetbal. Spanje was beter aan de bal en Nederland kon niet goed onder de druk uit voetballen. Brobbey is dan wel een zegen in je team voor de lange bal en hij werkt ook nog eens snoeihard tot het einde. Met een Unuvar in je team kom je gewoon meer toe aan je aanvalsspel, omdat de zelfverzekerdheid in het hele team toeneemt. Mensen durven door te lopen en zich voorin te melden om daar rond te tikken. Wat een invloed heeft dat jochie naast zijn eigen voetbalkwaliteiten. Ik hoop dat Unuvar fit is tegen Frankrijk/italie en de volle 90 minuten kan spelen. Complimenten aan de jongens voor hun mentaliteit.

16 mei 2019 om 20:44

Kun je voortaan aub ook iets over de warming up vermelden? Ik vind je stukken heel leuk om te lezen! Ga zo door!

Niets kunnen zien aangezien ik op huldiging was maar hoorde dat Salah-Edinne, Rensch en Bogarde het weer goed voor elkaar hadden. Hoever zou je meer van mogen verwachten, aanvallend niet zoals vorige wedstrijd en Taabouni paar goede momenten maar niet zijn pot. Invalbeurt van Ünüvar was sterk. Iemand die kan bevestigen?

16 mei 2019 om 20:32

Ik kan dat allemaal beamen ja. Het stond verdedigend erg goed bij Oranje.

16 mei 2019 om 21:18

Ik heb het idee door jullie als insiders dat Nederland er echt goed voorstaat. De die er achter aankomt is ook echt goed?

16 mei 2019 om 21:49

@wolterx

Rensch had wel tegen het einde meen ik een minder moment waar hij de bal gevaarlijk inleverde. Hij probeerde zoals Bogarde uit een situatie te dribbelen, maar dat ging dan niet goed. Maakte wat overtredingen, maar hij was verder wel solide. Hij viel mij minder op dan Bogarde die ook een paar keer een rush naar voren maakte tweede helft en langs Spanjaarden dribbelde. Dat verraad ook dat die jongen wat over heeft (al zal hij ook ouder zijn). Salah-Eddine was aanvallend eerste helft redelijk stil en had verdedigend het af en toe wat moeilijk. Ik voelde me niet helemaal zeker van zijn kant verdedigend gezien. Tweede helft werd hij beter. Hij heeft zoã¢â‚¬â„¢n beweging waarbij hij een de bal vooruit lang dreigt te trappen en dan al dan niet achter het standbeen langs naar binnen dribbelt en de bal netjes aflevert aan een middenvelder. Dat ziet er gewoon wel mooi en flitsend uit. Op die manier hield Nederland langer balbezit, wat rust geeft in een team. Hij is gewoon een goede speler aan de bal. Een Hoever is gewoon wat minder dynamisch en iets houteriger. Duidelijk meer een centrale verdediger. Maatsen en Taylor vielen aan de bal tegen deze wedstrijd. De spanjaarden waren fysiek ook gewoon best sterk. Unuvar kwam er de eerste 5 minuten na zijn invalbeurt niet aan te pas, maar toen maakte hij wat balcontacten en het team leek zoveel meer vertrouwen te hebben opeens. Taabouni had wat goede momenten inderdaad. Brobbey (niet aan de bal tweede helft overigens, maar wat een knokker), Unuvar (impact op spel team) en Bogarde (niet met zijn lange bal, maar interventie vermogen) vielen me positief op.

Wanneer en hoelaat is de finale?

17 mei 2019 om 09:24

Zondag om half 6 (17.30).

Hoop dat het beter word als gister want dat was niet aan te gluren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


25 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TroostKeeper
M. BogardeVerdediger
K. HoeverVerdediger
Y. LeliendalVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U17.

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Olympique Lyon neemt Tino Kadewere voor vijftien miljoen euro over van Le Havre. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren