Nederlandse succestrainers niet in beeld bij Barça: ‘Valverde heeft onze steun’

Donderdag, 16 mei 2019 om

Ernesto Valverde mag zich ook volgend seizoen trainer van Barcelona noemen. De clubleiding kan niets met de kritiek van de buitenwacht en ziet voldoende aanknopingspunten om de samenwerking voort te zetten. “Hij heeft een contract en we zijn blij met hem”, laat voorzitter Josep Maria Bartomeu donderdag optekenen in de Spaanse media. Geruchten over een eventuele aanstelling van Ronald Koeman of Erik ten Hag verwijst hij naar het rijk der fabelen.

“Valverde heeft de steun van mij en van de directie. Dat heb ik hem de dag na de uitschakeling (door Liverpool in de Champions League, red.) al verteld”, voegt Bartomeu daaraan toe. Koeman en Ten Hag zijn door media in Spanje in verband gebracht met de trainersfunctie in het Camp Nou, maar Valverde is niet bang voor een ontslaggesprek. “Ik heb met de voorzitter gesproken en heb me altijd gesteund gevoeld door de club. Zo'n enorme tik maakt nu eenmaal veel los, iedereen begint dan te steigeren.”

De Spaanse oefenmeester veroverde met Barcelona de 26ste landstitel in de clubgeschiedenis en bereidt zich met zijn ploeg voor op de bekerfinale, op 25 mei tegen Valencia. Er was ook tegenslag, want de Catalanen werden in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool. De 3-0 overwinning op eigen veld bleek uiteindelijk niets waard. The Reds wonnen het returnduel met 4-0 na een fabelachtige tweede helft op Anfield.

Toch overheerst vooral tevredenheid binnen de technische staf van Barcelona. “Het was geweldig. Onze hoofddoelstelling is de competitie en daarnaast willen we ook de beker en de Champions League winnen. We willen altijd meer en het is aan de jongens om zich te herstellen van de domper in de Champions League.” De 55-jarige coach verwacht niet dat een eventuele nederlaag tegen Valencia desastreuze gevolgen voor hem heeft. “Die wedstrijd bepaalt niets”, aldus Valverde.


Poll

Vind jij dat Barcelona eigenlijk afscheid moet nemen van Ernesto Valverde?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door filipmich)

Als ik op mijn werk 20 nieuwe klanten binnenhengel, maar door mijn falen de belangrijkste klant kwijtraak, zit ik de volgende ochtend met met knikkende knieen in de directiekamer. Maargoed, voetbal is een ander wereldje, maar feit blijft wel dat Valverde niet het optimale uit het team haalt. Als straks Messi uitvalt of iets dergelijks heeft hij echt een probleem. Dat je de titel en beker dit jaar gaat winnen is niet zo bijzonder, want RM haakte eigenlijk vanaf dag 1 al af.

16 mei 2019 om 17:03

De belangrijkste klant volgens deze berichtgeving is en blijft de competitie. Die heeft hij gewonnen.

16 mei 2019 om 17:05

Die zogenaamde hoofddoelstelling wordt nu ter plekke uitgesproken om het aanblijven van Valverde te beargumenteren. Maar iedereen weet dondersgoed dat alleen de CL dit jaar telde. Of heeft Messi alleen de titel belooft aan de fans?

16 mei 2019 om 17:55

Dat maak jij ervan. De competitie laat zien dat jij het stabielst team bent over de jaar heen. Ik ben wel van mening dat als Barca dit seizoen de keus had tussen de CL en La Liga, dat de keus zou vallen op de CL omdat ze die 8 uit 11 hebben.

16 mei 2019 om 20:52

Omdat de concurrentie heel slecht was dit seizoen. Real heeft zowat haar slechte seizoen meegemaakt.

16 mei 2019 om 17:03

Tja alleen willen real, barca, city, Liverpool, juve, Bayern, psg allemaal de CL. Moet je dan al die trainers ontslaan omdat er maar een de cup met de grote oren kan winnen?

16 mei 2019 om 17:06

Wel als van de clubs die je noemt alleen Liverpool er nog in zit en al met 0-3 op zijn gat ligt.

16 mei 2019 om 18:29

Dat ze in de halve finale eruit geknikkerd worden is normaal gesproken geen ramp, al helemaal als je daarnaast landskampioen wordt. Alleen de manier waarop. Een 3-0 voorsprong weggeven is gewoonweg niet acceptabel. Al helemaal niet wetend dat je het jaar ervoor op een soortgelijke wijze uitgeschakeld bent. Dan is het geen toeval meer.

16 mei 2019 om 17:22

Sinds 2005 heeft Barca met Messi 10 competitietitels gehaald. Toen messi in dat seizoen debuteerde had Barca 16 titels, Real Madrid 29.
Nu heeft Barca 26 titels en Real 33. Nog 7 titels verschil. Dus ja, Barca wilt absoluut steeds de Spaanse titel. Dit was een hoofdoelstelling.

Uiteraard, staat los daarvan ook de CL winst tot de doelstellingen. Ik denk qua belang even belangrijk. Maar de titel was niet minder belangrijk.

Oke, na #valverdeout wordt het dus #bartomeuout.

Ik ga nu misschien wat verwend klinken, hij heeft de titel gewonnen en zit in de finale van de beker dus een dubbel zit er zeker aan te komen en dat is zeker niet slecht. Maar het hoofddoel was de CL dit jaar.

Mocht hij nu door pech zijn uitgeschakeld geweest de voorbije jaren of door andere externe factoren, dan had ik het nog begrepen. Barça is uitgeschakeld geweest door zijn falen en het falen van de spelers. Daarnaast is het voetbal tegenwoordig gewoon niet om aan te zien en verbloemt Messi heel veel zaken.

Als Bartomeu dat niet inziet, dan is het ook hoog tijd dat hij opstapt.

16 mei 2019 om 17:35

Ik ben het in grote lijnen met je eens. Echter is CL niet de reden dat Valverde wat mij betreft weg moet. Er zijn twee belangrijkere reden; de eerste reden is het vertoonde spel, dat niets anders dan schandalig is (deze reden geef je zelf ook). De tweede reden is de ontwikkeling en integratie van aankopen en jeugdspelers. Hier kan ik een verslag over schrijven, maar omdat ik laatste tijd te veel type, laat ik deze reden voor nu.

Zolang een trainer aan mijn twee genoemde punten voldoet en kampioen wordt, krijgt ie het volle vertrouwen van mij. Ik heb het vaker gezegd; CL maakt mij niet eens uit, Valverde moet weg.

Het is hopen dat het bestuur op een dag oprot, want ik ben het echt helemaal zat.

Geeft twee jaar op rij een voorsprong van 3 doelpunten weg in de CL. Maakt domme wissels. Speelt laf voetbal. Als ik het voor het zeggen had was ie na dit seizoen vertrokken. Maar helaas.

Sjezus, als Valverde ontslagen zou worden zou deze nederlaag tegen Liverpool nog iets positiefs brengen..

16 mei 2019 om 19:08

sommige mensen zijn ook nooit tevreden. 2x achter elkaar de dubbel presenteren en halve finale cl, en nog heb je een groepje supporters die loopt te klagen. want een aanval loopt niet over 4 schijven, of de keeper kan niet meevoetballen.

Holy moly wat is Bartomeu een softie. We leven in de grote mensenwereld kerel. Trainer is niet geliefd bij de fans en faalt op cruciale momenten. Maar nee hoor hij kijkt naar de competitie en beker. Troostprijsjes, Barca moet de beste club ter wereld zijn en niet van Spanje alleen. Diep teleurgesteld dat de visie van FC Barcelona zelfs niet door het bestuur wordt nagestreefd.

16 mei 2019 om 19:05

barca heeft in zijn historie maar 5 keer de cl gewonnen, en jij wil de succesvolle trainer erop afrekenen dat hij hem niet wint. valverde heeft ook nog eens een aantoonbaar mindere selectie dan pep en luis enrique. gaat alles goed met je?

16 mei 2019 om 22:12

Wat ben jij een ongelooflijke wijsneus zeg. Valverde heeft de beste selectie ter wereld tot zijn beschikking. Ik weet niet waar jij het over hebt. Deze Champions League moest gewoon gewonnen worden. Je staat met 3-0 voor in de halve finale en in de finale Tottenham die je al slaag hebt gegeven. Heeft niks met historie, gaat gewoon om dit seizoen.

16 mei 2019 om 23:30

natuurlijk begrijp je mij niet, je zit in met waas voor je ogen achter je computer. je rant naar de trainer en de voorzitter vertroebelt je blik. valverde presteert 2 jaar geweldig met de dubbel en halve cl, en een paar zure fans hebben weer te zeuren over looplijnen, backs die de achterlijn niet halen etc.

wees blij met wat je hebt. dit barca is zwakker dan peps barca.

ik kan me ook een periode herinneren bij barca met trashorras, cristanval en oleguer en rechterrijtjes voetbal. wil je weer terug naar die periode geef je adres

16 mei 2019 om 19:07

De La Liga een troostprijs? Houd toch op zeg. Is samen met de CL de mooiste prijs die je kan winnen.

16 mei 2019 om 22:10

Als je in de halve finale staat met 3-0 voorsprong. En in de finale alleen Tottenham (die je in de groepsfase al hebt vernederd) of Ajax kan treffen. Dan is de La Liga een troostprijs. Heb je al 7x te pakken in 10 jr.

16 mei 2019 om 23:33

slaap jij slecht 's nachts, volgens mij lig jij echt hier wakker van. in de halve finale zijn ze overpowered door liverpool die gewoon sterker is, ook de heenwedstrijd had liverpool moeten winnen, dus het kan geen verrassing zijn. barca is geen dominante speler in europa, wen daar maar aan. als straks messi stopt, speel je om uefa plekken. steun valverde die dubbels aan elkaar rijgt als bbq vlees.

Dus elke trainer die de cl niet wint moet ontslagen worden?

16 mei 2019 om 17:08

Nee, maar als je twee keer op rij op identieke manier wordt uitgeschakeld en dit duidelijk te wijten is aan het maken van domme onlogische keuzes dan dien je inderdaad wel de laan uitgestuurd te worden.

16 mei 2019 om 17:10

Het is niet alleen omdat hij de cl njet wint, maar vooral de manier waarop. Daarnaast speelt zo verdedigend dat ik soms het idee heb dat ik Mourinho's teams aan het kijken ben. Ten slotte heeft hij favorietjes die altijd opgesteld moeten, hoe slecht ze ook spelen.

16 mei 2019 om 17:28

Het gaat om de manier waarop. Barca geeft 2 keer een voorsprong van 3 doelpunten weg, door het laffe tactiek van Valverde. Barca is geen ploeg dat kan verdedigen, ze hebben altijd aanvallend voetbal gespeeld. Valverde wilt dat veranderen, en dat werkt niet. Ze hadden hem vorig jaar al moeten ontslaan na de wedstrijd tegen Roma, laat staan nu, hij herhaalt zijn fouten.

16 mei 2019 om 17:44

Nee maar wel elke trainer die geen mooi voetbal kan spelen met Barcelona. Na Pep is het enorm achteruit gegaan en dat is ook wel logisch wanneer je Xavi en Iniesta kwijtraakt, maar zo matig als het nu is is echt niet acceptabel. Omdat het wereldsterren en geweldige voetballers zijn lijkt het soms nog wat, maar deze trainer heeft werkelijk waar niets toegevoegd aan Barcelona. Ja zogenaamd een betere verdediging, dat hebben we al 2 jaar op rij kunnen zien in de Cl.

Wat baal ik toch dat Frenkie onder deze anti-voetbal trainer moet gaan spelen.

Het is dus duidelijk dat Barcelona voor het seizoen 20/21 iets speciaals heeft gepland. Misschien Guardiola terug of iets in die richting. Er is NO WAY dat Bartomeu tevreden is met CL vernedering, anti voetbal en 2 van zijn top aankopen die niet goed functioneren in Valverde's systeem. Die is volgend jaar 100 weg.

De foto van dit artikel geeft mij weer hoe ik hier over denk. Ongelovelijke laffe besluiting. Valverde heeft duidelijk niks geleerd van vorig jaar. Hoe kun je dat goed vinden als bestuur, hoe kunnen ze nou niet zien dat dit voetbal enorm saai en traag is en niet des barca, hoe vaak heeft Messi de baan van valverde gered door zijn prachtige acties die punten opleverde. De hele filosofie van deze club verdwijnt lijkt het wel.

16 mei 2019 om 17:47

Helaas. Laporta was degene die de visie van Cruijff uitdroeg, na zijn vertrek is het er niet beter op geworden. Dit bestuur geeft overduidelijk niets om hoe het spel eruitziet en dat is mijn inziens al genoeg om op staande voet ontslagen te worden.

16 mei 2019 om 18:11

Daarom zou je een piqué als president moeten hebben.

16 mei 2019 om 19:09

doe niet zo melodramatisch. barca heerst nog steeds in spanje, misschien kun je wat dankbaarheid tonen als barca fan ipv steeds je klaagzang te spuien. er zijn clubs die vechten tegen degradatie, of clubs wiens topspelers steeds worden weggeplukt door topclubs.

17 mei 2019 om 00:03

Ben je op je p** getrapt ofzo? Wie ben jij om te zeggen dat ik niet dankbaar ben. Als ik vind dat mijn club niet goed speelt door een trainer dan mag ik dat gewoon zeggen. Die laatste zin boeit mij echt helemaal niks fijne dag.

Nog een jaartje saai voetbal van Barca dus. Wat nu ook zo goed als zeker is dat zowel Ranitic als Vidal niet weggaan. Dit is heel jammer voor Arthur, en voor De Jong geldt hetzelfde, op de bank zitten. Rakitic speelt liever met fysieke en ervaren spelers, zeker in grote wedstrijden. Dit is niet normaal meer, snap niet dat dit bestuur niet ziet, dat dit niks meer met het Barca spel te maken heeft.

16 mei 2019 om 17:58

@kluivert09

dat Rakitic blijft begrijp ik wel, die heeft ook wel wat aanvallende kwaliteiten en scoort af en toe een goal. je kan moeilijk gaan spelen met een middenveld dat bestaat uit Arthur, Busquets en De Jong. wie moet er dan voor de aanvallende impulsen gaan zorgen op je middenveld?

16 mei 2019 om 19:09

Rakitic hoort er gewoon in hoor. Die zorgt voor gevaar met zijn loopacties en met name zijn schot. De Jong en Arthur kunnen beide helemaal niet schieten zoals Rakitic.

Valverde is duidelijk geen elite coach en zelfs met de beste selectie van de wereld kan deze gast geen 3 doelpunten verschil verdedigen. Wegwezen, en wel zo snel mogelijk. Het liefst zie ik Bartomeu ook verdwijnen bij deze mooie club.

Pfff dus nog een jaar met rakitic,busquets en vidal als middenveld met suarez voorin en sergo roberto achterin.jep dat wordt genieten geblazen.het is gewoon een nachtmerrie die maar blijft voorduren.zelfs een complete afgang bij liverpool is niet genoeg om deze man weg te krijgen.dat zegt meer dan genoeg.

Tuurlijk blijft deze nutteloze fluttrainer bij barca.die domme en walgelijke bartomeu is blij met zijn poppetje en ja-knikker en de oude spelers zijn ook blij en weten dat ze hun plek kunnen behouden al spelen ze shit voetbal.dit is dus wat er gebeurd wanneer je als shit trainer de steun krijgt van een dwaas als president en wat oude spelers die bang zijn voor wat concurrentie en het hele jaar door altijd hun basisplaats willen behouden.

Dat is het probleem van dit barca.er zijn geen echte leiders meer.niemand die er iets van zegt of opkomt voor de filosofie van de club die de laaste tijd beschadigd is.niemand van de ervaren spelers die onder guardiola heeft gespeeld zegt niets hierover.iemand als pique die altijd een grote mond heeft had namens de spelers tegen de leiding moeten zeggen dat ze een trainer willen die de crujff filosofie uitdraagt en dit niet acceptabel is.

Helaas het zijn allemaal slappe gasten geworden met een shit mentaliteit.ze zijn gewoon blij met de gang van zaken.zolang ze hun basisplek behouden en hun dikke slaris krijgen lijkt het hun niet meer te boeien hoe er wordt gespeeld en onder wat voor een stijl trainer.

Het is toch zo duidelijk wat er hier aan de hand is.die rat van een bartomeu doet zijn uiterste best om alles kapot te maken wat johan en guardiola hebben opgebouwd.van de cruijff filosofie en speeltijl blijft er weinig over.met het binnenhalen van een trainer die espanyol,olympiacos en bilbao heeft getraind en die totaal geen cruijff style hanteerd,geef je al aan dat je een andere koers gaat bewandelen.

Als barca fan heeft het geen zin meer om hier je energie in te steken,want noch de leiding noch de spelers willen verandering.ze vinden het allemaal wel best.wij de fans worden gewoon genegeerd en het doet er niet toe wat wij ervan denken.het is hopeloos toe kijken en wachten op het nieuwe tijdperk vanaf 2021.

16 mei 2019 om 19:36

goed verhaal, lekker kort ook. misschien moet barca terug naar de periode 2000-2003 zodat jij de huidige successen weet te waarderen. voorzitter is democratisch gekozen en brengt met trainer valverde alleen maar titels. dat de cl niet wordt gewonnen is spijtig, ook pep en luis enrique wisten hem vaak niet te winnen. sterker nog, pep weet m al 9 jaar niet te winnen terwijl hij miljarden pompt in zijn selecties bij barca, city en bayern.

16 mei 2019 om 23:54

Nee ok, de uitleg is lang. Maar de essentie zit wel juist: teveel makkelijke zekerheden voor een aantal spelers. Waardoor alles te gezapig loopt en ze dus echte matchen op inzet gaan verliezen. Zoals bvb Liverpool en Roma. Die mentaliteit is idd gecreëerd door Valverde. En door de Ok resultaten verder wordt dit in stand gehouden, maar dit is op lange termijn niet goed

Schijnt zo te zijn dat de oude garde van het elftal blij met hem zijn, waarschijnlijk hebben ze veel vrijheid en altijd garanties op een basisplek. Als de spelers hem steunen omdat ze het nu comfortabel hebben is het heel lastig om hem eruit te gooien. Maar jammer dat ze al die miljoenen supporters niet horen.

Valverde gaat de eerste coach worden die 3 keer op rij een dikke voorsprong in de champions league uit handen gaat geven.

Bartomeu wilde ik al eruit toen luis enrique coach was.
Echter wist ik dat hij zou blijven nadat Barca de treble won. Toen was er opeens euforie enzo en was al het slechte vergeten.
Hij heeft met het aanstellen van valverde bewezen hoe bagger hij is

Waarom moet Valverde weg? Ik vind het een enorme stabiele coach met een nuchtere blik. Oké het draait vaak om Messi.. Maar laten we eerlijk zijn sinds Xavi en Iniesta weg zijn gaat het wat moeizamer. Die 3-0 voorsprong op Liverpool zouden ze nooit weg geven omdat ze de bal goed konden rond tikken zonder in gevaar te komen. Tikki takka mapangpang zou dat worden

Om te janken dit... Weer een seizoen waarin de club dus niet het maximale uit de laatste goede jaren van Messi zal halen...

De manier van spelen onder Valverde is waardeloos. Dat komt niet alleen door zijn filosofie, maar ook door zijn onbegrijpelijke opstellingen en slechte wissel beleid. Alles is afhankelijk van Messi en geen enkele speler ontwikkelt zich optimaal dankzij Valverde... In plaats van een middenveld met Arthur en Roberto kiest die er, zelfs nu er in de competitie niks meer op het spel staat, voor 3 controleurs boven de 30...

Ik ben al jaren een enorm grote Barcelona fan. Echter kan ik sinds de aanstelling van dit bestuur steeds minder van mijn clubje genieten. Sinds deze grijze muis van een trainer, zonder enige uitstraling, is aangesteld gaat het nog harder achteruit met mijn clubje. Dit bestuur heeft al vele grote schandalen overleeft helaas, maar met het aantrekken van De Jong zag ik eindelijk een stap in de goede richting. Nu zijn er ineens geruchten dat De Ligt toch niet naar Barcelona komt, wat weer typisch voor dit bestuur zou zijn... Lekker 125 mil betalen voor Griezmann met zijn vervelende praatjes op en naast het veld... Ik vrees voor deze club met diens prachtige geschiedenis voor het moment dat Messi, Suarez, Busquets en Piqué ermee stoppen...

Bartomeu en Valverde Out!

Iedereen is natuurlijk ontstemt met de CL-uitschakeling en dat het wel eens kon gebeuren nadat Dembele de 4-0 had gemist was het eerste wat ik toen dacht. Maar speel die match op Anfield 10 keer en Barca stoot zeker 8 keer door. Als Valverde voor het tweede seizoen op rij de dubbel kan pakken (als want die is nog niet binnen) dan kan je hem moeilijk ontslaan. Hopelijk pakt die dan de treble volgend jaar (met De Ligt, De Jong en Griezmann erbij moet dat zeker kunnen). De transfers worden ook beter met Abidal dus ja, het is niet allemaal kommer en kwel. Valverde is zeker geen Tata Martino als zal die natuurlijk nooit het aura van een Pep krijgen. Ik heb ook al een paar keer geroepen Valverde out maar ik zie Valverde ook wel leren van zn fouten en elk seizoen beter worden en dan komt die treble toch dichtbij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2017- Barcelona
2013-2017 Athletic Club
2012-2013 Valencia
2010-2012 Olympiacos
2009-2010 Villarreal

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren