‘Feyenoord is niet concreet, dat is het enige wat ik erover kan zeggen’

Donderdag, 16 mei 2019 om 14:46Yanick Vos • Laatste update: 10:50

De wedstrijd tegen NAC Breda was waarschijnlijk de laatste van Younes Namli in het shirt van PEC Zwolle. Het contract van de middenvelder loopt af in de zomer van 2020 en verschillende clubs hebben interesse. Namli werd al in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, maar concreet speelt er nog niets, zo vertelt hij aan FOX Sports.

De afgelopen twee transferperiodes werd Namli al gelinkt aan een transfer, maar zover kwam het niet. De komende transferwindow lijkt het er volgens de speler van PEC Zwolle wel van te komen. “Ja, klopt, die kans is zeker aanwezig”. Aldus Namli na het doelpuntloze gelijkspeln tegen NAC. "Als spelers hebben we allemaal ambitie. Ik heb deze twee jaren heel erg genoten bij Zwolle, heb het hartstikke naar mijn zin hier. Ik heb altijd mijn best gedaan. Ik heb me ontwikkeld als speler en als mens. Nu gaan we zien wat er gaat gebeuren.”

Nu trainer Jaap Stam de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord maakt, is de link met Namli snel gelegd. “Alle interesse is natuurlijk mooi. Feyenoord is niet concreet op dit moment, dat is het enige wat ik daarover kan zeggen", reageert Namli. “Feyenoord is een mooie club, dat zeker. Alleen er zijn veel mooie clubs. Ik ga met mijn zaakwaarnemer praten. Er spelen al wat dingen, we gaan het zien."

Vorige maand gaf Stam in een interview met De Stentor nog aan dat hij Namli goed genoeg vindt voor de stap naar een club uit de traditionele top drie. “Ik weet niet hoe Younes er zelf in staat, maar ik denk dat hij daar goed genoeg voor is. In de top speel je met nog betere spelers om je heen en een speler als hij kan dan nog beter renderen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Het is alleen omdat Stam met hem gewerkt heeft, maar eerlijk gezegd vind ik dit niet het materiaal waar Feyenoord naar op zoek moet gaan. Het kan natuurlijk helemaal anders uitpakken, maar dat idee had ik eerder bij Ayoub en daar hebben we helemaal niks van gezien. Heb er niet heel veel vertrouwen in, maar laat me graag verassen.

16 mei 2019 om 15:13

Ayoub heeft eigenlijk niet eens de kans gekregen te falen. Zelfde geldt voor Tapia. Het is het goede recht van Gio om geen gebruik van die spelers te maken, maar er was het afgelopen seizoen iig aanleiding genoeg om te sleutelen aan het middenveld.
Met Kokcu beschikt Feyenoord trouwens al over een creatieve speler. Wanneer eventueel Namli zou komen moet die minuten gaan maken. Prima, zolang dat maar niet ten koste gaat van Kokcu.

16 mei 2019 om 15:52

@ijsmuts

Tapia heeft in 3 seizoenen helemaal niks laten zien, ook niet in de wedstrijden dat hij wel speelde en dat waren er 30. die moet Feyenoord gewoon verkopen. Ayoub vond ik bij Utrecht al niet heel bijzonder. wel een bruikbare speler voor zo een club maar geen speler die Feyenoord naar een hoger niveau gaat tillen en dat verwacht ik ook niet van Namli

bewaar dat geld lekker en steek het een keer in een goed scoutingsapparaat ipv in al die middelmaat die Feyenoord constant aantrekt. dan kunnen we in de toekomst misschien wel een keer spelers halen die wat toevoegen aan Feyenoord

16 mei 2019 om 16:57

Feyenoordtrol Japie is ook weer wakker geworden Gio heeft veel spelers vertrouwen gegeven op hun eigen positie. Tapia (die het in de cl niet eens onverdienstelijk deed als centrale verdediger) is een middenvelder. Nooit 2 wedstrijden achter elkaar op die plek mogen spelen. Vertrouwen is belangrijk voor spelers. Gio had dat niet in Tapia en dat mag, maar Tapia afvallen om wat kansloze invalbeurten is me te makkelijk.
Ayoub tilt Feyenoord ook niet naar een heel hoog niveau, maar dat deed huurling clasie dit jaar ook niet. Dan had je beter Ayoub op kunnen stellen.

16 mei 2019 om 17:03

Tapia speelde meerder wedstrijden gewoon slecht. En het is wel heel makkelijk om altijd clasie te noemen of niet? Ayoub is ook geen cvm waar normaal Clasie staat. Ayoub speelt op dezelfde positie als Vilhena en die staat nooit wissel.

16 mei 2019 om 17:47

@ijsmuts

ben jij zelf niet gewoon een Feyenoord troll? je zit nu al 2 jaar lang een falend beleid tot in het ongeloofwaardige toe te verdedigen

iemand die zich in 3 jaar tijd niet in de basis weet te spelen is voor mij gewoon een miskoop. er is geen trainer ter wereld die een van zijn beste spelers 3 seizoenen lang op de bank gaat neerzetten. Gio wil als coach ook gewoon zo goed mogelijk presteren namelijk dus die wil ook met een zo sterk mogelijk elftal aantreden. als Tapia dan idd zoveel beter was als zijn concurrentie op het middenveld had hij wel in de basis gestaan

in de wedstrijden die ik van Tapia heb gezien heeft hij op mij ook geen indruk kunnen maken eerlijk gezegd. ook niet in de wedstrijden dat ik hem op het middenveld bezig zag. hij vertraagde het spel constant door veel te lang te lopen met de bal

wat je punt wat betreft Ayoub ben ik het dan wel met je eens. ik snap niet dat Feyenoord hem heeft aangetrokken, maar ik zou iemand met een vast contract ook ten alle tijden de voorkeur geven boven een huurling die ook niet heel veel toevoegt zoals Clasie

16 mei 2019 om 19:23

@Japie; ik heb zowel kritiek als goede punten benoemd de laatste maanden in het beleid van vGeel. Daarentegen heb jij over de laatste jaren nog nooit 1 woord iets positiefs gemeld, sterker nog, je hebt regelmatig dingen verzonnen om vGeel zwart te maken. Dan mag de neutrale lezer kiezen wie de troll is.

16 mei 2019 om 19:24

@sander: ik verwijt clasie niets hoor. Ik verwijt in dit geval de trainer het onbegrensde vertrouwen in een huurling die een jaar lang nauwelijks boven het gemiddelde uitsteekt. Daarmee is Feyenoord natuurlijk niet geholpen op lange termijn.

16 mei 2019 om 15:39

Hopelijk komt hij en zul je genieten van hem

Ik zie toch wel dat Feyenoord uit een andere vaatje tapt dan Ajax en in mindere mate Psv.

Ayoub, Namli, Diks, Botteghin, VD Heijden, etc. Ze zouden hun geld in moeten zetten op spelers met meer potentie. Of haal top of haal niets, maar geen net-niet.

Ik vind Berghuis overigens wel een goede aankoop en RVP ook.

16 mei 2019 om 15:06

Idd Bedoel met goeie scouting kan je ook goede spelers binnen halen. Sanchez kostte 5 miljoen, tagliafico 4 miljoen. Dat zijn bedragen die feyenoord de afgelopen jaren ook kon betalen.

16 mei 2019 om 15:17

Of 5.5 miljoen voor Kristensen en Cassierra, het gaat er dus maar om dat je net dat beetje gelukt hebt.

16 mei 2019 om 15:18

@thetruth, sanchez stond in zijn tijd in Colombia in de belangstelling van Barcelona en basel. Tagliafico stond voor zijn komst naar ajax in de belangstelling van dortmund en monchengladbach. Ook al kon Feyenoord de transfersom op tafel leggen, dan nog is Feyenoord (zeker voor een buitenlander) veel minder aantrekkelijk als springplank. Om de lagere salarissen nog maar achterwege te laten.

16 mei 2019 om 15:56

@alexdevidal

ja maar er zaten iig een paar aankopen tussen die Ajax echt beter hebben gemaakt. Feyenoord doet nog veel meer miskopen of spelers die niet veel toevoegen of nooit voor veel geld doorverkocht gaan worden. Larsson ( 6 miljoen), Haps (6 miljoen), St.juste (4,8 miljoen), Vejinovic (3,5 miljoen), Bilal (3,5 miljoen), Amrabat (5 miljoen).

daarom is het aankoopbeleid van Ajax in die prijsklasse niet te vergelijken met dat van Feyenoord. die doen alleen maar miskopen voor dat geld, waar Ajax er af en toe nog een voltreffer tussen heeft zitten voor bedragen tussen de 2 en 5 miljoen zoals Sanchez, Milik, Frenkie De Jong, Onana en Tagliafico bijvoorbeeld. die hebben wij niet

16 mei 2019 om 15:53

@jeffereysch

ik ben het helemaal met je eens. Feyenoord moet eens een keer een goede scouting gaan neerzetten want het aankoopbeleid gaat echt helemaal nergens meer over

16 mei 2019 om 16:58

@jeffreysch

Doe even wat onderzoek aub.
Je noemt spelers die al 5 jaar bij Feyenoord speelde.
Toen Feyenoord Botteghin en vd Heijden haalde, in 2015-2016, haalde Ajax spelers als Gudelj, heitinga en huurde men Sanogo. Dat is exact hetzelfde vaatje.

17 mei 2019 om 14:38

@gloryunited
Spelen Sanogo, Gudelj en Heitinga dan nog bij Ajax?
Botteghin en VD Heijden namelijk wel.

En waarom noem je geen Younes uit exact die zelfde periode op? Omdat het je argumentatie niet versterkt? En waarom alleen 2015/2016?

17 mei 2019 om 15:00

heel simpel: jij zegt dat Feyenoord uit een ander vaatje tapt dan Psv en ajax en dan noem je 2 spelers bij Feyenoord die in 2015-2016 gehaald zijn. Dan laat ik zien dat Ajax in dat jaar ook uit hetzelfde vaatje tapte. Dat staat compleet los van het feit of ze nu nog bij Ajax spelen of niet. Dus ik vind het onterecht dat je Botteghin en vd Heijden noemt in combi met ander vaatje tappen.

Over de andere namen hoor je me niet want daar heb je gewoon gelijk

16 mei 2019 om 20:49

Je moet het wel kunnen betalen.

Daarnaast waren Botteghin (won de zilveren schoen) en vd Heijden (transfersvrij gehaald als breedteversterking) geen verkeerde aankopen toen.

Vind t wel een aardige speler brengt iig de nodige creativiteit die feyenoord op t middenveld mist. Of die t niveau van feyenoord aan kan is dan wel weer de vraag.

Hier zit je als feyenoord supporter toch niet op te wachten lijkt me? Pure middelmaat.
Haal wat beters, wil je meedoen volgend jaar.

16 mei 2019 om 15:04

De illusie dat we mee gaan doen volgend jaar is niet bij menig van ons aanwezig. Daar hoef je je geen zorgen over te maken...

16 mei 2019 om 15:35

Als feyenoord supporter zijnde is het aardig genant ja

16 mei 2019 om 15:49

Bekijk het positief, zolang we geen nieuwe TD hebben komen deze geruchten toch niet uit.

Namli XD Ja joh, Ayoub Namli en Burger ofzo, kenne we lekker voor plek 10 gaan. Echt dit gaat toch heulemaal nergens over, dat hier alleen al over gesproken wordt...

16 mei 2019 om 15:40

We zullen het zien , deze man is betrokken bij bijna alle doelpunten van Pec.
Volgend seizoen wil ik je horen

16 mei 2019 om 15:56

Zou natuurlijk altijd kunnen, heb alleen niet bijzonder veel vertrouwen in een topper van de middenmoot. Laatste paar jaar niet bijzonder goed uitgepakt.

16 mei 2019 om 16:29

Deze jongen heeft 4 doelpunten en 7 assists in de Eredivisie bij een club waar de druk vele malen lager is dan bij Feyenoord. Dat is een heel normaal rendement. En om even in te haken op jouw argument: Namli is met 11 doelpunten tegenover de 44 van PEC betrokken bij exact 25. Dat is wel even heel wat anders dan "bijna alle doelpunten". Niets wijst erop dat Namli het zou gaan redden bij Feyenoord.

Dit zou wel weer een hele vreemde aankoop zijn. Namli is een leuke speler voor een club als Pec, maar je mag van Feyenoord wel verwachten dat ze hoger mikken. Op deze manier en met dit soort spelers zul je eerder afglijden dan de aansluiting met de top twee weer vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
18.PEC Zwolle12-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller200
S. TedićAanvaller160
J. WestermanAanvaller00
J. KestingKeeper00
K. LamprouKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

3 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren