Ten Hag prijst Ajax-spitsen: ‘Maar let op, er komt een derde spits aan’

Donderdag, 16 mei 2019 om

Erik ten Hag wil Kasper Dolberg niet kwijt. Als het aan de trainer van Ajax ligt speelt de 21-jarige spits ook volgend seizoen in de Johan Cruijff ArenA. De Deense aanvaller heeft een moeizaam seizoen achter de rug en moest het onder Ten Hag voornamelijk doen met invalbeurten. De coach van de kersverse landskampioen verwacht volgend seizoen meer van Dolberg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door sirius)

Nee, trainer, Klaas is nu nog gewoon speler’ Haha super

Lang geleden dat er een hele rits aan goede spitsen klaarstonden bij ajax! Baas Klaas is altijd goed voor goals, Dolberg hou ik vertrouwen in voor aankomend seizoen, benieuwd of Traore het ook in de ED kan. En dan komen Danilo en Brobbey er nog aan!

16 mei 2019 om 14:12

Eerst zien dan geloven of ze t waar maken.

16 mei 2019 om 14:30

Nogal logisch. Het is enorm lastig om te toekomst te voorspellen. Zo was bijvoorbeeld Fischer een wereldtalent die de youth league aan flarden schoot en was Nous een anonieme speler die zelfs geen profcontract kreeg aangeboden. Waar de een een zware blessure opliep en daarna vooral tegen zichzelf aan het voetballen was bleef de ander blessurevrij en vocht zich met veel karakter naar een steeds hoger niveau.

Momenteel lopen er een heleboel grote talenten rond die een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan. Met de nadruk op kunnen, het zal van vele dingen afhangen of ze het ook gaan halen.

16 mei 2019 om 14:51

Traore, Danilo, Brobbey komen er alle drie aan. Daarnaast zie ik dat Sierhuis enorme stappen maakt bij Groningen op fysiek vlak, iets dat zijn te kortkoming was. Ajax heeft een terug koop optie. Over een jaar stopt Huntelaar en moet 1 van die 4 talenten zijn plek in gaan nemen. Terwijl het voor Dolberg maken of breken iskomend seizoen.

16 mei 2019 om 15:51

Misschien stopt KJH volgend jaar niet eens. Zit nog weinig roest op deze klassebak!

16 mei 2019 om 19:15

Van Danilo ben ik niet kapot. Is wel topscorer bij Jong Ajax, maar dat is alleen omdat Traoré pas vanaf januari aansloot. Ik denk dat Traoré voor Ajax de Spits van de toekomst is, wat een geweldenaar is dat zeg! Sierhuis geef ik nog wel een kans in Ajax 1. Maar denk dat hij uiteindelijk word verkocht. Over Brobbey 'Brobbeast' kunnen we lang of kort over praten. Dat is een Beast in wording!

16 mei 2019 om 14:59

Staan die nu klaar dan?

16 mei 2019 om 15:02

Als Ajax ballen heeft moeten ze een bod doen op Sam Lammers.
Perfecte Ajax spits, die het dan maar moet uitvechten met Dolberg. Das een beter vooruitzoicht voor hem dan achter Luuk de Jong bij Psv. 15 miljoen moet genoeg zijn.

16 mei 2019 om 16:46

Ik denk niet dat Lammers nu al klaar is voor Ajax en Psv. Hij heeft het goed gedaan bij Heerenveen, maar nog een jaartje verhuren zou niet eens een gekke gedachte zijn. Verder denk ik dat PSV graag zelf met hem door wil en hij komt uit die regio.

Huntelaar is het perfecte voorbeeld voor die twee anderen, voetballend niet bijzonder maar met de juiste instelling en gretigheid kan je een heel eind komen. Vooral Dolberg zal echt een tandje (of heel gebit) bij moeten schakelen anders streeft Traore hem ook nog voorbij.

Wat zonde dat dit seizoen er alweer op zit zeg.

16 mei 2019 om 14:31

In het eerste seizoen van Dolberg liet hij zo veel drive en overtuiging zien dat ik nog steeds niet begrijp dat hij al 2 jaar zo slap speelt. Ik vraag me af of hij wel eens met een (sport) psycholoog praat of daar voordeel aan zou hebben.

Volgend jaar wordt wel make-or-break voor hem. Hij heeft het talent om in de top van Europa te spelen maar zonder inzit wordt het net zo makkelijk de middenmoot van Denemarken.

16 mei 2019 om 14:48

Denk inderdaad dat dat hem wel goed zou kunnen doen. En zoals je zegt wordt het zeer zeker make-or-break voor hem volgend seizoen. Kwam net toevallig op een artikel van meer dan een jaar geleden en daar stond tussen de reacties ook al dat Dolberg een belabberd seizoen speelt en dit seizoen alles of niets zou worden voor hem. Geeft wel aan hoe dringend de situatie aan het worden is.

16 mei 2019 om 14:55

Ben het niet eens met voetballend niet bijzonder. Kijk eens naar zijn afrondtechniek...dit maakt hem juist speciaal in zijn kracht. Ok hij is geen Messi of zo maar hij heeft een unieke stijl in de 16.

16 mei 2019 om 15:07

Hij heeft geen unieke stijl. Hij is een typische afmaker zoals er wel meerdere zijn, en die blinken uit in het afronden met zowel hoofd als voeten. En in het positie kiezen in de 16. Zijn basistechniek is niet best, hij heeft geen dribbel, is traag etc. Echter weet hij zelf precies wat zijn zwaktes zijn en wat zijn kracht is en door een combinatie van zelfkennis en top mentaliteit presteert hij zo goed.

Als Dolberg half zijn karakter had hadden we nu geen twijfels meer over hem gehad.

Laat Dolberg maar wat minuten maken bij Jong Ajax anders. Deze jongen presteert zwaar ondermaats. Of hij in het seizoen onder Bosz bovn zichzelf uitsteeg in 15 wedstrijden of dat hij na zijn blessure structureel minder geworden is? Geen idee. Maar op dit moment is hij geen Ajax materiaal

16 mei 2019 om 13:00

Is echt een van de meest frustrerende spelers die ik bij Ajax heb gezien. Door zijn introverte karakter toont hij geen beleving en passie, wat het toch net wat extra vervelend maakt wanneer hij belabberd presteert. Ook gaat het fout bij de simpele dingen zoals schoeisel. Die jongen glijd zó vaak uit wanneer hij een bal wilt aannemen of verwerken. Bovendien verliest hij bijna al zijn 1 tegen 1 duels met verdedigers, wint zelden een vrije trap mee en maakt geregeld zelf de overtreding. Al die dingen leveren balverlies op.

Om het nog erger te maken zie je dan ineens uit het niets een balaanname die de klasse verraad, of een actie waarvan je denkt: Dat is het! Nee, ik snap dat Ten Hag hem niet wilt afschrijven, maar ik zou er niet rouwig om zijn als er door geselecteerd zou worden.

16 mei 2019 om 14:28

Zijn gebrek aan inzet heeft weinig te maken met een introvert karakter. Hij moet gewoon harder werken en anders voorbereiden op een carrière bij een Deense middenmoter.

16 mei 2019 om 13:06

Als dat had gemogen, dan was dat wel gebeurd. Maar de regels schrijven nu voor dat hij niet meer bij Jong Ajax minuten mocht maken en dan blijft er maar één optie over. Binnen een dramatisch seizoen, 11 goals en 5 assists in de competitie is toch niet slecht. Zeker als je bekijkt dat hij aan minuten maar 16 volle wedstrijden heeft gespeeld.

Ik heb nog steeds de hoop dat het er wel uitkomt bij hem en als die hoop waarheid wordt, dan heb je een absolute topper lopen. Moest wel lachen gisteren toen hij uitgebreid lachend in beeld kwam... hij kan het dus wel...

16 mei 2019 om 13:42

Slechts op het scorebord zijn de cijfers neit slecht. Op het gras is zijn performance erg matig. Mist grote kansen, Jaagt niet fel genoeg. Dat hij onzichtbaar is vaak was vroeger zijn wapen nu zijn mankement.

16 mei 2019 om 14:02

Ik benoem zijn seizoen als dramatisch en geef enkel aan dat zijn cijfers daarin niet eens zo heel slecht zijn. Zeg ik iets verkeerd dan? Wat volgens mij zeg je precies hetzelfde als reactie erop

Klaas-Jan, wat een baas ben jij ook. Ik vond je altijd al fantastisch en hoewel ik het jammer vond dat je nooit de eerste spits van oranje was begreep ik het wel. Je hebt niet het talent van spitsen Robin, Ruud of Patrick, maar wat een heerlijke gewoon gebleven gozer ben je. Wat speel je ook al lang op topniveau. Ik vind het heerlijk om te zien hoe je voorop in de strijd gaat en hoe je geniet van het spelletje. Je brengt plezier en strijd over aan een nieuwe generatie voetballers. Dat is veel belangrijker dan je vele belangrijke doelpunten. Klaas-Jan Huntelaar je bent een held voor mij!

Het koele uiterlijk van Dolberg speelt wel echt mee in de beoordeling van hem merk ik bij mezelf.
Alsof het hem geen reet interesseert allemaal.

Ik hoor net zoals Zlatan in het begin dat hij het wel geweldig doet op de trainingen dus afschrijven doe ik 'm nog niet, maar dit jaar moet hij wel leveren.

Verder vind ik de uitleg van Ten Hag magertjes dat hij nog nooit zonder blessure een voorbereiding onder hem heeft meegemaakt.. alsof dát zo belangrijk is.

16 mei 2019 om 13:40

Denk wel dat dat belangrijk is eerlijk gezegd. Je komt dan toch binnen in een team wat al lekker draait zonder jou, en dan moeten je medespelers zich gaan aanpassen aan jouw stijl als spits. Dat is echt wel anders dan van het begin af deel zijn van het systeem

16 mei 2019 om 15:30

Ik denk dat je dat ernstig overschat. Na twee trainingen hebben jouw ploegmaatjes echt wel door wat voor type spits je bent en zullen ze daarin meedenken.

Op die manier geef je aan dat als je een voorbereiding overslaat, je veel moeilijker aan het voetballen raakt dan met die voorbereiding, daar geloof ik niet zo in.

Verder heeft hij wel degelijk bewezen klasse te hebben vorig seizoen, en klasse zorgt voor acceptatie, waar dan ook. Met andere woorden, onzin redenen om hem te beschermen wat ik wel begrijp, maar niet accepteer.

Iedereen aan te raden dit hele interview te lezen. Prachtig interview met Erik. Mooie vent met een prachtige visie.

16 mei 2019 om 15:00

Sluit ik mij bij aan. Naast een goede trainer is het ook een bovengemiddeld intelligente man. Erg prettig om naar te luisteren.

Ik heb nog liever het zuigende irritante gedrag van Suarez dan het apathische gedrag van Dolberg. Zit totaal geen gif in die jongen. Kan niet mee met het huidige niveau van Ajax. Als Ajax als doel heeft om constant van Champions League niveau te zijn dan moeten ze hem geen vertrouwen meer geven. Dolberg is hoogstens Europa League niveau.

16 mei 2019 om 16:43

Dolberg heeft momenteel duidelijk geen zelfvertrouwen en dan vind ik het nogal schandelijk dat mensen hem afrekenen op zijn voorkomen. Dat die jongen apathisch oogt, wil niet zeggen dat hij niet z'n stinkende best doet. Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt er al heel erg snel voor dat het energieloos lijkt.

16 mei 2019 om 18:03

Sirius precies, hetzelfde om het gel*l om Erik Ten Hag zijn "Boerse" accent.

Ik zeg: Traore! Dat wordt er een zeg. We krijgen weer een echte internationale topspits. Maar ook Dolberg niet afschrijven. Geef m een goede vakantie en in het nieuwe seizoen vertrouwen. Dan komt het wel goed. Hij is in de basis gewoon veel te goed om af te schrijven. Het is zoals Ten Hag zegt, we hebben volgend seizoen 3 topspitsen.

16 mei 2019 om 13:50

Traore is een dwerg die helemaal geen indruk maakt. Is leuk dat ten Hag hem prijst maar dat is ook tegen beter weten in. Zal snel verhuurd worden aan Cambuur ofzo en over een paar jaar verder gaan bij Willem II. Danilo en zeker Brobbey komen eraan en zijn veel sterkere kandidaten dan Traore.

16 mei 2019 om 14:20

Dwerg? Die gozer is gewoon 1.83 en heeft een goed fysiek.

16 mei 2019 om 14:22

@piranha
Je noemt Traore (1.83) een dwerg, maar Danilo niet (1.74). Daarnaast is Traoré 2 jaar jonger dan Danilo en maakt volgens mij meer indruk dan hem (van wat ik lees). Zo niet, kan in die 2 jaar nog ontzettend vele gebeuren. Vreemde beredenering heb je.

16 mei 2019 om 14:25

Ja joh, Traore de dwerg? Echt een beest, bonk spier wat op je afdenderd, maar hey, je zal het vast beter weten toch.

Wordt Danilo nu afgeschreven?

16 mei 2019 om 16:42

Speelt bij Jong nu meer vanaf de zijkant, omdat Traore daar in de spits staat. Maar doet het helemaal niet slecht en heeft aardig wat goals gemaakt afgelopen jaar.

Straks... Brian Brobbey. De nieuwe spits van Ajax

Volgend seizoen Huntelaar dolberg en tadic voor de vaste plek strijden. Traore en brobbey erbij voor de ervaring. Kijk er nu al naar uit. Er komt zo'n goede lichting aan. Unuvar komt er ook aan. Paar goede gerichte aankopen. Moet goed gaan komen.

16 mei 2019 om 13:54

Dat goede lichting verhaal kennen we nu wel. Zelden wordt het ook echt waargemaakt.

16 mei 2019 om 14:20

@timba
Frenkie, VD Beek, De Ligt en Onana. Nouri had hier ook bij kunnen horen. 5 spelers uit een goede lichting vind ik ongelooflijk goed. Helemaal als je bedenkt dat Onana niet eens tot de goede talenten werd toegerekend (in Jong Ajax).

16 mei 2019 om 15:19

Waarvan 2(3) zelf opgeleid. Die lichting komt dus voor een deel van andere clubs. Had ook maar moeten zien of Nouri zich in de basis had gespeeld en ten koste van wie.

16 mei 2019 om 15:58

Daar roep je wat.. middenveld met donny frenkie en appie.. zou wat geweest zijn

Die traore maakt wel echt indruk op m9j. Voor iemand die in de winter naar no os gekomen. Nieuwe land, club, niveau en niet te vergeten klimaat en dan zo snel indruk maken

Ach die @ Piranha roept maar wat voor het effect. Traore een dwerg van 1.85m... Maar Brobbey en Danilo zijn zeker ook interessante spitsen maar die zijn nog wat jonger. Dus ook hun tijd zal komen. We worden gelukkig ook weer een spitsenclub (hoop ik).

16 mei 2019 om 14:18

Danilo Pereira is 20. Traoré, 18. Wat vind je trouwens van beide spitsen? Wat is hun potentieel?

16 mei 2019 om 14:21

Danilo is alweer 20 jaar. Nog steeds jong maar de tijd begint toch te dringen om het bij Ajax nog te gaan maken. Anders staat de volgende alweer klaar om zijn plekje in te nemen.

Sierhuis niet vergeten! Die doet het redelijk goed bij Groningen. En schoot ze er aan alle kanten in bij Jong Ajax. Ik hoop dat hij het gaat redden

Sierhuis is Eredivisie niveau geen internationaal niveau. Daar heb je hele andere eisen en kwaliteiten voor nodig. Dat hebben die Traore en Brobbey in principe wel.

@greek_hero misschien wordt het geen Wilfried Bony maar een Didier Drogba. Waarom niet?

Hoop dat Traore volgend jaar gaat doorbreken, ik denk eerlijk gezegd dat het bij Dolberg niet meer gaat lukken, gozer lijkt zo vast te zitten met zichzelf.

Het is voor Dolberg nu wel heel erg moeilijk aan het worden. Z'n blessures kwamen niet bepaald op goede momenten, maar hij lijkt elk greintje zelfvertrouwen kwijt te zijn geraakt en nergens zie je ook nog maar een beetje van de Dolberg in de Europa League twee seizoenen geleden.

Nu ben ik wel van mening dat men wel heel snel hun conclusies klaar hadden destijds, maar zo slecht als hij nu is hoort hij niet te zijn. Dan wijst het er wel op dat het zelfvertrouwen momenteel ver te zoeken is en dat die ijzige houding een act is of verkeerd word geinterpreteerd (ik denk vooral het tweede).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

116 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren