‘Van Aanholt onderdeel van ‘double swoop’ van 57 miljoen naar Engelse top’

Donderdag, 16 mei 2019 om

Patrick Van Aanholt staat in de belangstelling van Manchester United, zo weet The Sun donderdagochtend te melden. The Red Devils zouden van plan zijn om op korte termijn een bod van 57 miljoen euro uit te brengen bij Crystal Palace, voor een zogenaamde double swoop. Naast Van Aanholt wil Manchester United naar verluidt ook Aaron Wan-Bissaka overnemen van the Eagles.

Het is geen geheim dat Ole Gunnar Solskjaer zijn selectie na het teleurstellende seizoen graag wil versterken. Manchester United eindigde op de zesde plaats in de Premier League en liep zo plaatsing voor de Champions League mis. Naast een centrumverdediger moeten er minimaal twee vleugelverdedigers worden aangetrokken. Antonio Valencia gaat vertrekken en Manchester United zoekt naar een opvolger voor Ashley Young.

Luke Shaw werd weliswaar gekroond tot Player of the Year, maar Manchester United wil desondanks een ervaren vleugelverdediger aan de selectie toevoegen. Om die reden hebben the Red Devils naast Wan-Bissaka ook Van Aanholt in het vizier. Solskjaer zou gecharmeerd zijn van zijn ‘energie en aanvallende impulsen’, waardoor de Nederlander wordt beschouwd als een goed alternatief voor Shaw in de defensie.

Overigens zou Manchester United niet de enige club met belangstelling voor Van Aanholt zijn, want ook AS Roma en Juventus hebben hem naar verluidt op de korrel. De negenvoudig international van Oranje speelt sinds januari 2017 voor Crystal Palace, dat hem destijds voor 10,5 miljoen euro overnam van Sunderland. In de afgelopen jaren kwam Van Aanholt tot 82 officiële wedstrijden voor the Eagles, waarin hij goed was voor 11 doelpunten en 3 assists.


Poll

Zie jij Patrick van Aanholt naar Manchester United verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Bizar, als je ziet hoe een van aanholt speelt bij een degradatie kandidaat. Ik zie hem absoluut slagen bij een Dortmund ofzo past bij een aanvallende team

16 mei 2019 om 12:20

Crystal Palace is echt geen degradatiekandidaat..

16 mei 2019 om 12:50

Ik vind van Aanholt een goede speler hoor maar als united terug wil naar de top dan is dit in mijn ogen toch niet de kwaliteit die ze na moeten streven.

16 mei 2019 om 13:13

Prima back-up speler. Shaw heeft een goed seizoen gehad, maar je wilt niet nog een jaar Young als back-up zien als back.

16 mei 2019 om 13:36

Shaw een goed seizoen gehad? Valt reuze mee hoor, geen rendement levert nooit assists af heeft onlangs pas z'n 1e goal in z'n loopbaan gemaakt.. Snap ook werkelijk waar niet hoe hij is uitgeroepen tot beste speler bij united hoop dat v aanholt komt en weet wel zeker dat ie shaw eruit gaat spelen!!

16 mei 2019 om 13:41

Want het gaat alleen maar om goals en assists bij een linksback natuurlijk.

De beste man blijft lopen, is verdedigend zeer stabiel en zet superveel aanvallen op.

Kijk voor de rest niet naar van Aanholt, maar als ik het hier zo lees doet hij het best prima. Is hij verdedigend sterker geworden?

Als ik dit overigens zo lees, waarom staat deze jongen niet basis in het Nederlands elftal?

16 mei 2019 om 12:00

Jaa hij is verdedigend zeker sterker geworden, maar vooral aanvallend is die heel goed. Wat mij betreft zou ik hem in het Nederlands elftal in de basis zetten

16 mei 2019 om 12:11

Nauwelijks. Verbaas me dan ook over de reacties hier. Zal uiteraard geen Southampton Crystal Palace kijken, maar tegen de toppers heb ik m telkens gezien. Wát matig is hij nog steeds op verdedigend gebied. Gewoon een veredelde linksbuiten

16 mei 2019 om 13:12

Van Aanholt is in het algemeen een betere en sterkere speler geworden, maar verdedigend blijft hij natuurlijk kwetsbaar op een dergelijk niveau al heeft hij ook in verdedigend opzicht wel stappen gemaakt.

Dat is denk ik ook de reden dat hij in Oranje geen basiskracht is. Verdedigend is hij nog steeds een te groot risico en men moet natuurlijk ook niet overdrijven. Van Aanholt heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt in Engeland, maar hij is natuurlijk geen hele bijzondere speler.

16 mei 2019 om 13:54

Dat hij verdedigend minder sterk is dan aanvallend is denk ik niet de reden dat hij geen basiskracht is bij Nl.
Iedereen weet dat ook blind niet de allerbeste verdediger is op de linksback, centraal prima maar linksback ook verdedigend niet geweldig.
Blind is al jaren eerste keus bij NL, een soort lieveling van de trainers lijkt het bijna.
Al moet ik zeggen dat hij aan de bal erg goed is vooral zijn inspeel passes.

Maar ik zou ook graag aanholt wat vaker daar willen zien.

16 mei 2019 om 14:11

Blind is stabieler en kan zowel op de omschakeling spelen als op de aanval. Van Aanholt rendeert niet met ruimte in de rug en is grotendeels afhankelijk van z'n aanvallende inbreng. Ook daarin heeft hij vooralsnog niet weten te imponeren in Oranje.

16 mei 2019 om 14:21

Waaruit trek je deze conclusies Sirius? Bij welke club heeft hij gespeeld met constant 30 m in zijn rug?

16 mei 2019 om 16:09

Daarmee bedoel ik dat Van Aanholt zwak is als hij moet verdedigen. Van Aanholt is een aanvallend ingestelde back, dus hij heeft regelmatig veel ruimte achter zich.

17 mei 2019 om 10:58

Blind is daarentegen weer veel te sloom voor de moderne invulling van de linksbackpositie.

Man Utd het nieuwe AC Milan..

16 mei 2019 om 11:54

Het is maar een back up.

16 mei 2019 om 12:02

Milan ging uiteindelijk ten onder door financielële problemen, United speelt in de beste competitie ter wereld met ongelooflijk hoge tv-inkomsten. Zelf genereren ze ook nog ongelooflijk veel geld. Ook heeft United nog wat toppers (in wording) rondlopen. Zeker anders dan Milan.

16 mei 2019 om 13:10

@marc Juventus

Maar deze club is ook hevig in verval en verliest op sportief gebied natuurlijk wel veel geld. Bovendien heeft Manchester United ook de grootste schuldenlast van alle topclubs en dat de club tegenwoordig ook op moet passen, bleek afgelopen zomer wel.

Ze kochten Fred, Dalot en Grant voor een totaal van 82,7 miljoen euro en dat is aanzienlijk(!) minder dan het uitgavepatroon van de jaren ervoor. Het is dus nog maar de vraag wat de club deze zomer te besteden heeft, want de populariteit van de club slinkt de laatste jaren door het sportieve verval.

Verder is de term 'toppers in wording' geheel relatief en spelers ontwikkelen zich niet snel bij een club in verval. Als ze zich wel ontwikkelen, vertrekken ze sneller. Jongens als Rashford zijn ook snel vertrokken als het niet snel beter gaat.

16 mei 2019 om 13:27

Over dat budget. Het is een aantal keer voorbij gekomen. 250m exclusief verkopen.

16 mei 2019 om 14:09

Maar is dat inclusief of exclusief salarissen, tekengeld, commissies en bonussen? Bovendien heeft de club naar mijn weten nergens naar buiten gebracht dat het budget 250 miljoen euro is waardoor dit enkel geruchten zijn.

Maar goed, niets wijst erop dat er iets verandert binnen het aankoopbeleid en dan krijg je wederom hetzelfde. Nog meer geld over de balk gooien voor nog meer disbalans en nog meer chaos.

Waar blijft die ervaren technisch directeur waar ze naar op zoek waren? Zolang die er niet komt, maak ik me ernstige zorgen over de nabije sportieve toekomst. Solskjaer is natuurlijk ook geen 'wonderdokter'.

Yes. Please. Er moet een back up linksback komen.

AWB is top. Niet wetende of Semedo beschikbaar is, is hij misschien wel de beste optie.

16 mei 2019 om 12:03

57 miljoen voor een back up linksback? Ik denk dat ze beter hun geld in andere posities kunnen steken.

16 mei 2019 om 12:04

Het is 57 miljoen voor een linksback en rechtsback. Niet iedereen geeft 57 miljoen aan 1 back.😜

16 mei 2019 om 12:11

Goed lezen chef. 57m voor beide spelers.

16 mei 2019 om 12:21

Jullie hebben gelijk!

16 mei 2019 om 12:59

Back-ups moeten nou niet bepaald een prioriteit zijn. Ten eerste denk ik al niet dat Crystal Palace akkoord gaat met 57 miljoen euro en ten tweede heeft de huidige selectie van Manchester United te veel pijnpunten om al een dergelijk bedrag uit te geven aan een talent en Van Aanholt.

Ik zou het leuk vinden om weer een Nederlander bij United te zien, maar op basis van kwaliteit zie ik liever Chilwell en Pereira van Leicester.

16 mei 2019 om 12:20

Ik denk niet dat ze voor Chilwell zullen gaan gezien ze opzoek zijn naar een backup. Chilwell is veels te duur.

16 mei 2019 om 12:36

En Tierney dan?

16 mei 2019 om 12:54

Tierney zal ook snel 30-40m kosten. Om dat voor een back up te betalen? Mehhh.

16 mei 2019 om 15:19

Denk je dat Tierney zo duur zal zijn? Hij komt 'maar' van Celtic he.. Ik denk persoonlijk dat Tierney wel voor 20-25M valt op te halen. Maar voor mij persoonlijk hoop ik natuurlijk dat United hem overslaat, zodat Arsenal hem kan halen haha!

16 mei 2019 om 12:33

Leicester vraagt veel voor hun spelers. Het budget gaat ook opraken en er moeten nog minimaal 4 andere posities worden versterkt.

16 mei 2019 om 13:12

Daar heb je gelijk in. We hebben eigenlijk eerst een goede basis nodig voordat er breedte versterkingen worden gehaald. Een solide verdediging scheelt al een hoop, dus ik hoop dat ze wel daarmee beginnen.

Wan- Bissaka lijkt me een erg goede aankoop. Sibibe is anders ook misschien een optie? Van Aanholt lijkt me niet echt geschikt maar als back up is hij wel prima.

Die twee spelers voor 57 miljoen halen is wel erg optimistisch. Gezien de nationaliteit van Bissaka zal palace voor dat bedrag alleen al dat vragen. Hoe dan ook, het zijn beide erg goede backs. Van Aanholt is door de jaren heen steeds stabieler geworden en is aanvallend gewoon enorm gevaarlijk. Bissaka speelt voor zijn leeftijd ook al enorm knap en is een echte hielenbijter die ze mannetje niet zomaar laat lopen.

Dit is de vijver waarin United moet vissen. Spelers van halverwege twintig van een middenmoter. De club zal nog jaren achter de subtoppers spelen.

16 mei 2019 om 12:46

wat lul jij nu?

Wan Bisakka is 21 jaar. en Van Aanholt is een back up. Volgens mij speelt bij Arsenal een zekere Kolasinac. Die kwam van een Duitse middenmotor.

16 mei 2019 om 12:57

Z'n argument slaat inderdaad kant nog wal, maar het is natuurlijk wel vreemd dat de club direct 57 miljoen euro uit wil geven aan een back-up en een redelijk getalenteerde back die nog maar moet laten zien dat hij het vereiste niveau heeft.

De basis heeft namelijk aardig wat kwalitatieve impulsen nodig en dan is het erg dom om direct 57 miljoen euro uit te geven voor twee spelers die je niet per se nodig hebt. Als ze met dit soort spelers aan komen zetten, maak ik me ernstige zorgen voor komend seizoen. Dan ga je de aansluiting met de top 5 namelijk niet vinden.

16 mei 2019 om 13:09

Heb je Young aan het werk gezien dit seizoen? Een rechtsback is een must. En de toppers staan niet allemaal te springen om voor United te spelen nu.

Het inzetten op gevestigde namen heeft ook niet gewerkt, zoals je nu al ziet.

United gaat talentvolle en gretige spelers halen. Bissaka is die 40m +- prima waard.

16 mei 2019 om 13:23

Het inzetten op gevestigde namen is niet het probleem van Manchester United. Het probleem is dat er geen pijl op het aankoopbeleid te trekken is. Ze hebben een target-man zonder aanvoer, de logica betreft hun middenveld is compleet afwezig om nog maar te zwijgen over de pure middelmaat die er bij de club rondloopt.

Verder snap ik dat ze een rechtsback nodig hebben. Die hele verdediging moet vervangen worden buiten Shaw, maar Bissaka is ook absoluut geen zekerheid op verbetering. Manchester United is wel even heel wat anders dan met alle respect een Crystal Palace.

Verder is het maar de vraag welke spelers vertrekken. De Gea heeft nog een 1-jarig contract, de situatie rond Pogba heeft het kookpunt bereikt nu de achterban ook klaar met hem is en ik denk dat een aantal andere spelers inmiddels ook hun zaakwaarnemer aan het werk hebben gezet.

16 mei 2019 om 13:39

Welke speler is wel een absolute zekerheid? Bij elke speler die je koopt is er een kans dat hij mislukt. Of je nou van een kleine of grote club komt.

16 mei 2019 om 14:04

Daar heb je gelijk in, maar ik denk persoonlijk niet dat dit soort spelers Manchester United weer naar een hoger niveau tillen en er is geen enkele indicatie dat er betreft het aankoopbeleid iets gaat veranderen deze zomer.

Dit is de vijver waarin United moet vissen. Spelers van halverwege twintig van een middenmoter. De club zal nog jaren achter de subtoppers spelen.

Om maar even m'n Hollandse bril af te zetten: Als je als Manchester United achter jongens als Van Aanholt aan gaat, kan het nog weleens heel erg lang gaan duren voordat Manchester United weer naar de top van Engeland gaat. Hij is geen slechte speler, maar hij heeft ook zeker niet het niveau van de top van de Premier League.

Dan heb je weer zo'n speler van het niveau Everton en daar heeft Manchester United er al veel te veel van. Ik snap dat hij gehaald zou worden als back-up, maar Van Aanholt zal niet goedkoop zijn en het budget van Manchester United is ook niet meer wat het een aantal jaren geleden geweest is. Die verliezen (veel) geld door de wanprestaties.

Het probleem is dan ook niet dat ze Van Aanholt willen, maar dat een back-up geen prioriteit mag zijn als de basis nog heel veel werk nodig heeft. Spelers worden met het jaar duurder en al het geld dat Manchester United deze zomer ter beschikkig heeft, zal moeten gaan naar duidelijke versterkingen die het niveau echt weer (behoorlijk) omhoog brengen.

16 mei 2019 om 13:09

United verliest helemaal niet veel geld, ze halen veel meer binnen dan dat ze 'verliezen'. Worden elk jaar rijker. Zullen deze zomer weer met geld strooien zoals ze dat al jaren doen.

16 mei 2019 om 14:02

Ik schreef niet dat ze verlies draaien, maar dat ze geld verliezen door de prestaties en dat zal zo z'n effect hebben op het budget. In ieder geval, dat denk ik.

Patricks aanvallende intenties zijn wellicht interessant voor een club als United, maar verdedigend was het dit seizoen niet het niveau dat je mag verwachten van een back. Tegenwoordig lijkt dat weinig uit te maken en richten topclubs zich volledig op een aanvallend ingestelde back. En ja, dan is van Aanholt een van de sterkste van de PL. Dat ze interesse hebben in Wan-Bissaka is niet zo opvallend. Die zal ongetwijfeld op elk lijstje staan van de Engelse top.

Echt bizar dat Van Aanholt zo weinig speelminuten krijgt van Koeman. Van Aanholt is onze eigen Marcello. Vergelijkbare speelstijl, supersnel, handig, aanvallend goed, verdedigend goed. Is een absolute topspeler in de Premier League. Misschien wel de beste linksback van de Premier League. Luke Shaw speelt bij Man United en is Engels international maar werkelijk in alles minder dan Van Aanholt. Hoe is het dan mogelijk dat Van Aanholt geen linksback staat in Oranje? Maar de langzame Blind die in Oranje fout na fout maakt. Onbegrijpelijk.

16 mei 2019 om 14:52

Van Aanholt kan niet verdedigen, dat is feit. Snap dan ook goed dat je dan niet direct daarvoor kiest als basisspeler. Als backup is dat natuurlijk een ander verhaal. Hij is aanvallend misschien wel de beste back in de Premier League dus je kan hem alsnog brengen voor aanvallende impulsen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

13 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Crystal Palace 12 2 0 0
2018/2019 Crystal Palace 36 3 3 0
2017/2018 Crystal Palace 28 5 7 0
2016/2017 Crystal Palace 11 2 1 0
2016/2017 Sunderland 21 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea zegeviert in stadsderby en boekt zesde Premier League-zege op rij

Chelsea heeft zaterdag alweer de zesde opeenvolgende overwinning in de Premier League geboekt. De ploeg van manager Frank Lampard was in eigen huis met 2-0 te sterk voor stadsgenoot Crystal Palace,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Kai Havertz staat bovenaan het verlanglijstje van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren