Grote clubs ‘hangen om Ziyech heen’: ‘Het zal vanzelf bekend worden’

Donderdag, 16 mei 2019 om

Ajax kroonde zich woensdagavond officieel tot kampioen van Nederland. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij de Graafschap met 1-4, waarna een groot feest losbarstte. Met 21 doelpunten en 24 assists in 49 officiële wedstrijden was Hakim Ziyech dit seizoen van grote waarde bij Ajax en hij zou komende zomer weleens een transfer kunnen maken.

“Het zal vanzelf bekend worden. Zodra het zo ver is, hoort iedereen het vanzelf”, zegt Ziyech in gesprek met VTBL. Hij krijgt vervolgens de vraag hoe groot de kans is dat hij volgend seizoen nog bij Ajax speelt. “Daar ga ik niet op in”, zo klinkt het direct stellig. Ziyech heeft een goede band met Alfred Schreuder, die de functie van assistent-trainer bij Ajax inruilt voor het hoofdtrainerschap bij TSG 1899 Hoffenheim. “Het is jammer dat hij weggaat, maar zo'n kans krijgt hij niet altijd. Iedereen begrijpt wel dat hij die kans pakt.”

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij wel rekening houdt met een vertrek van Ziyech. “Ziyech behouden? Hij gaat weg als zich een goede club aandient. Dat gebeurt, denk ik, want hij staat door zijn geweldige spel in de Champions League veel meer in de spotlights dan vorig jaar. Hele grote clubs hangen om hem heen. Bij zijn komst hebben wij Hakim trouwens een mooie transfer beloofd.”

Ajax verzekerde zich afgelopen weekend al officieus van de landstitel, doordat PSV zondag met 1-0 onderuit ging op bezoek bij AZ. Ziyech bekent dat de ontlading daardoor nu een stuk minder was, omdat het eigenlijk al bekend was dat de Amsterdammers zich tot kampioen zouden kronen. “Fijn. Het was al een week bekend, maar nu is het officieel”, zegt Ziyech over de behaalde landstitel.

“In sommige fases is het nog wel lastig om zo'n wedstrijd te moeten spelen, maar ik denk niet echt dat we in de problemen zijn geweest”, vervolgt de middenvelder. Hij wijst de titel aan als hoogtepunt van het seizoen, ondanks het behalen van de halve finale van de Champions League. Ajax werd daarin op dramatische wijze geëlimineerd door Tottenham Hotspur. “Kampioen worden is wel het hoogtepunt. Het is jammer dat er halve finale staat, dus dan is het toch kampioen worden. Dit verzacht de pijn een beetje.”

In the Zone | Hakim Ziyech geeft zijn shirtje aan Henk de Jong
Meer video's

Poll

Zie jij Hakim Ziyech komende zomer bij Ajax blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door sirius)

Stiekem hoop ik dat Ziyech nog één seizoen blijft bij Ajax, maar eigenlijk was dit seizoen al een extratje. Hij heeft het dit seizoen weer geweldig gedaan en het vooral laten zien in de grote wedstrijden. Wat een geweldenaar! Er moeten daarom ook genoeg ploegen zijn die hem hebben zien spelen en hem graag willen kopen. Ik ben dan ook vooral benieuwd wat Ziyech's volgende club is. Wordt een subtopper a la Tottenham, Sevilla of Dortmund? Of wordt het toch de absolute top met Bayern?

16 mei 2019 om 08:43

Vorig seizoen jullie wouden ook dat hij een seizoen blijf en nu nog een seizoen blijft en volgend weer nog een seizoen blijf. 🤪

16 mei 2019 om 09:10

En volgend jaar hopelijk ook weer.

16 mei 2019 om 08:46

Dit seizoen kan je hem voor de hoofdprijs verkopen, dat gaat hij volgend jaar nooit meer opbrengen. Ik denk dat een ploeg a la Dortmund of Sevilla goed voor hem is want hij is vooral technisch zeer sterk. In de Premier League zal die het fysieke geweld niet aankunnen (denk ik).

16 mei 2019 om 08:53

Ik hou hem liever tot z'n 30e bij de club dan dat we nog meer geld hebben!

16 mei 2019 om 09:03

Voetbal gaat vooral om sportieve prestaties in plaats van financieel gewin. Dat ligt bij een club als City misschien anders . Ziyech voor de hoofdprijs verkopen lijkt me ook voor Ajax niet het doel, als een mooie club komt mag die voor een leuk bedrag weg. Niet persé de hoogste bieder aan ziyech of ajax.

16 mei 2019 om 09:37

Ja maar Dortmund en Sevilla gaan dat bedrag niet voor hem betalen. Ik denk dat Overmars hem niet voor minder dan 35 wil laten gaan en dus zal het wel iets als Arsenal of Spurs worden voor wie zo'n bedrag makkelijk te betalen is en teams zijn waarbij de speelstijl dichtbij die van Ajax ligt.

16 mei 2019 om 10:22

Het geld kan als mij supporter echt niet schelen. Ik kijk niet naar voetbal voor het geld. Ajax hoeft hem voor het geld niet te verkopen. Ik begrijp dat ze hem een mooie transfer gunnen. Dat is ook met hem afgesproken. Maar ik zou het nog beter vinden als ze hem een nieuw contract geven met flink wat tekengeld in ruil voor de afspraak dat hij blijft.

16 mei 2019 om 11:15

Nee dat begrijp ik ook. Ajax heeft de beste papieren voor de Eredivisie, die winnen ze zonder Ziyech ook wel volgend jaar. De Champions League was dit seizoen natuurlijk fantastisch, ik kan er alleen maar jaloers op zijn. Het had mij leuk geleken om Manchester City versus Ajax in de halve finale te zien en dan een ticket te kopen voor in de Arena. Punt is dat ik er niet vanuit ga dat ze weer zo ver en goed spelen aangezien er al een paar andere sterkhouders zullen vertrekken. Dan kan je toch beter nu cashen en er talent voor terugkopen (lees bijvoorbeeld Odegaard). Op de lange termijn zou je dan (in theorie) elk seizoen aantrekkelijk kunnen spelen met jong en interessante talenten. Dan moet het aankoopbeleid wel van de huidige kwaliteit blijven en er geen grote of teveel miskopen tussenzitten. Dat houdt het ook interessant en Ajax heeft die mogelijkheid omdat ze voor extreem veel (100% eigen verdienste) kunnen verkopen.

16 mei 2019 om 12:43

@Etihad stel dat Ziyech ineens zou blijven tot zijn 30e, dan heb je nog een paar jaar lang een absolute topper in je team. Met het geld op de bank kun je alsnog spelers als Odegaard kopen. Je kunt wel iedereen verkopen omdat je er nu meer geld voor krijgt, maar je gaat geen spelers kunnen terughalen die van hetzelfde kaliber zijn. Dus dan kun je beter proberen een paar geldkoeien te verkopen en een paar te houden. Ziyech lijkt me dan absoluut eentje die je wilt houden, omdat het niet om dusdanig duizelingwekkende bedragen gaat zoals bij De Jong en De Ligt.

16 mei 2019 om 12:49

De kans dat hij blijft acht ik best groot, daar de clubs die een mega bedrag zouden kunnen betalen, volgens mij toch niet helemaal overtuigd zijn. En de kapitaalkrachtige, mindere Goden uit bijv. Engeland zal hij wel laten schieten. Wordt dus een lastige keuze voor zowel Ajax als Ziyech, qua transfersom en bestemming.

16 mei 2019 om 12:56

Wat goed voor Ziyech is en dat de club de hoofdprijs moet vragen staat los van elkaar. Ik zeg wat goed is voor Ziyech als voetballer en welke teams bij hem passen. Aan de andere kant van het verhaal staat de hoge vraagprijs na zijn geweldige seizoen. Zoals we weten worden heel veel spelers niet aan de ploeg verkocht die het best voor hem of haar is op voetballend gebied, maar vooral het hoogste salaris.

16 mei 2019 om 13:03

Ik denk dat Ziyech met zijn hart gaat kiezen en niet met zijn portemonnee. Bovendien rendeert Ziyech het beste als het team rekening met hem houdt, met zijn manier van spelen. Als dat niet gebeurt, komen zijn talenten niet zo optimaal tot uitdrukking. En omdat hij weet wat hij bij Ajax heeft, hoop ik dat hij, met een verbeterd contract, zal blijven. Ik denk het niet, maar hoop het wel.

16 mei 2019 om 09:08

Tottenham staat in de finale van de cl,dat kun je geen subtop noemen...

16 mei 2019 om 09:13

Leicester die in 2016 kampioen werd is toch ook niet opeens een Europese topploeg? Dat Tottenham de finale haalt is super knap, maar ze zijn imo wel subtop (wel aan de bovenkant van de subtop overigens). Maar het zal waarschijnlijk incidenteel zijn dat ze de finale halen. Prachtige club met mooie spelers, maar staan niet bekend om het pakken van prijzen en dat is in mijn ogen belangrijk om als topploeg weggezet te worden (ook als ze de finale van de CL weten te winnen).

16 mei 2019 om 09:13

En Ajax haalde halve finale, zijn zij dan ook de absolute top?

16 mei 2019 om 09:18

Premier league kan je never nooit vergelijken met de Eredevisie. Tottenham wordt 3e in Engeland, Dan ben je een topclub. Denk niet dat Ajax zo hoog zou eindigen in Engeland.

16 mei 2019 om 09:24

4e! Chelsea was derde. Ben het nog steeds niet met je eens, want Tottenham is een leuke ploeg, maar doet nooit echt serieus mee (tot nu). Vrees dat het incidenteel is

16 mei 2019 om 09:27

@ns010

Dat is dan maar net hoe je tegen de term 'topclub' aankijkt. Tottenham is een ploeg die het zeker goed doet in de Bpl, maar nooit (uiteindelijk) serieus mee doet om de prijzen. Dat noem ik geen topclub. Ook niet als ze incidenteel de finale van de CL behalen en deze winnen. Ploegen als Real, Barca, Juventus, Bayern vind ik de absolute top.

16 mei 2019 om 09:31

Tottenham is subtop! Een eendagsvlieg. Volgend seizoen is dit voorbij. Hoevaak hebben ze de premier league of de champions league gewonnen? Dat zegt al genoeg denk ik.

16 mei 2019 om 09:49

@marieke90

Ik wist dat deze comment zou komen. Tottenham is een geweldig mooie club, maar ik schaar ze nog niet onder de absolute top clubs. Ajax heeft het dit seizoen ook geweldig gedaan in Europa, maar dat wij zijn ook geen Europese top.

De Europese top zijn voor mij clubs die met regelmaat bij de laatse acht van de Champions League zitten en in hun eigen competitie ook serieus meedoen om het kampioenschap. Dan denk ik aan clubs zoals Bayern, Juventus, Madrid, Barcelona, etc.

Tottenham doet mee om de bovenste plekken, maar haakt altijd snel af als het gaat om de hoofdprijs: het kampioenschap. Maar nogmaals, ik vind het een prachtige club.

16 mei 2019 om 09:57

Maar dat is niet het argument wat hierboven wordt gegeven, toch? Het argument is dat als je de finale haalt, je een Europese topclub bent. Dus dan zijn er of maar twee clubs top, of Ajax is het ook

16 mei 2019 om 11:31

Met de Engelse televisie inkomsten zou Ajax zeker wel in de top eindigen, betere jeugdopleiding en jeugdscouting, betere scouting en beter beleid dan de Engelse clubs

16 mei 2019 om 11:32

MARIEKE90, Tottenham heeft voor het eerst sinds ik mij kan heugen goed gepresteerd in de cl.Daarnaast is het in de competitie over het algemeen tussen plek 3 en 6. De top strijd al jaren voor plek 1 of 2 plus heeft ook een geschiedenis als het gaat om prijzen!

16 mei 2019 om 11:44

Hij zegt ook met regelmaat. Dat doen de spurs niet.

16 mei 2019 om 12:19

Ja en als Ajax in Engeland zou voetballen, zouden ze die ruimte niet krijgen om op deze manier te werk te gaan. Daar moet je er namelijk gelijk staan en is er geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling van jonge spelers. Dus dit argument slaat gewoon nergens op..

16 mei 2019 om 12:53

Koeral, voor jou is Liverpool dus ook geen topclub, want al 15 jaar niks gewonnen en 30 jaar geen kampioen. Ondanks 2 CL finales op rij dus maar een matig clubje volgens jou logica. Logisch, als je de uitschakeling door Tottenham zo moeilijk verwerkt.

16 mei 2019 om 13:47

@harry

Wat stomme en flauwe reactie weer zeg. Moet ik hier nog op reageren? Nou vooruit, ik spendeer mijn tijd aan jou..

Ten eerste geef ik helemaal nergens aan dat ik het een matig clubje vind. Dat maak jij er doodleuk van en slaat werkelijk helemaal nergens op. Ik zeg zelfs dat ik vind dat ze bovenaan de subtop horen. Dat is 1.

Dan nu 2. Liverpool heeft een rijke historie en op basis daarvan een topclub, maar presteren de laatste jaren vrij weinig inderdaad. Op basis van de naam (dus ook geschiedenis) was het de afgelopen jaren een topclub, maar qua prestaties zeer zeker niet. Maar jouw vergelijking slaat nergens op voor de rest.

En dan 3 over de uitschakeling is echt lachwekkend. Je hebt wederom geen idee waar je het over hebt en maakt jezelf compleet belachelijk. Trotsheid op Ajax overheerst!

Dus doe me een lol en ga geen onzin meer verkopen kerel, je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt!

Gun hem van harte een prachtige transfer. Bayern, Liverpool, Spurs, Chelsea, United. Ik zie hem bij elk van die clubs in de basis geraken. Pure klasse en een speler waar er niet veel van zijn. Word dit de beste Marokkaanse speler ooit?

16 mei 2019 om 08:42

Misschien is hij wel al de beste Marokkaanse speler ooit? Er schieten me niet echt toppers te binnen. Benatia als verdediger wellicht, maar verder?

16 mei 2019 om 08:51

In deze tijden wel maar in de jaren 90 had Marokko op elke positie wel een top speler

16 mei 2019 om 08:53

Uhh, wie dan?

16 mei 2019 om 08:56

Haji van La Coruna. Die stond werkelijk op iedere positie, zo goed was hij.

16 mei 2019 om 08:57

Bouderbala?

16 mei 2019 om 09:17

@diegelbereds
Benatia wordt inderdaad vaak genoemd, maar mensen vergeten Naybet heel vaak. Die man was echt goed, maar heeft inderdaad nooit bij een topclub gespeeld. Hadji is denk ik tot nu toe nog wel de grootste Marokkaanse voetballer uit het verleden, maar ik verwacht eigenlijk wel dat Ziyech dat gaat worden. Dat ligt natuurlijk ook aan de carrièrekeuze die hij nu moet gaan maken. Eigenlijk toch wel een cruciale beslissing in zijn loopbaan. Ook gezien zijn leeftijd.

16 mei 2019 om 12:50

La Coruna was toch wel een topclub in Spanje in de jaren dat Naybet er speelde? Ze werden in ieder geval kampioen als ik het me goed herinner. Naybet was inderdaad een goede speler. Bouderbala heeft op mij een goede indruk achtergelaten op het wk van 1986, vandaar dat ik hem noemde.

16 mei 2019 om 11:09

We gaan nog veel marrokaanse parels zien in Nederland de komende jaren. Eerst waren het de surinamers nu komen langzaam de marrokaanse talenten waarvan de ouders hier heen zijn verhuisd boven drijven. Misschien krijgen we over een jaar of 10 20 wel Pools/Nederlandse talenten

Het is je gegund Hakim! Je hebt je na alle kritiek ontzettend goed herpakt door keihard te werken voor het team en nooit op te geven! Je mooie acties en assists zullen enorm gemist worden, je afstandschoten niet heel veel succes!

Ik ben al blij genoeg dat hij er dit seizoen nog bij was. Denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht aan het eind van vorig seizoen. Hopelijk gaat die naar een mooie club waar hij direct speeltijd krijgt

Het is te hopen voor Ajax, maar ook voor de Nederlandse competitie, dat Ziyech besluit te blijven. En ik acht die kans niet onmogelijk. Natuurlijk zal die kijken welke clubs zich melden en of daar zijn droomclub bij zit. Maar hij zal ook kijken welk elftal er volgend seizoen bij Ajax staat, 5 basisspelers blijven sowieso en ik denk dat als ook zijn maatje van de Beek blijft, aangevuld met wat goede aankopen, hij het zeker niet erg vind om er een seizoen aan vast te plakken. Hij heeft met Ajax de EL finale gehaald en bijna de CL finale, hij weet dat dit geen incident is en er met Ajax ook Europees succes te behalen is. Al met al ben ik er positief over maar Overmars moet wel koste wat kost van de Beek behouden.

16 mei 2019 om 10:25

In het uitgebreide interview geeft Overmars ook aan dat Ajax Van de Beek wil houden. Ze willen zijn contract opwaarderen.

16 mei 2019 om 13:38

Ziyech heeft allang te kennen gegeven te willen vertrekken en na dit seizoen is hem behouden eigenlijk onmogelijk.

Verder is een Europa League finale niet te vergelijken met de halve finale van de Champions League. Europees succes hoeft wellicht geen incident te zijn, maar succes in de Champions League is dat op dit moment nog wel. Ziyech zal absoluut niet de doelstelling hebben om Europa League te spelen.

Verder moet je nog maar afwachten wat er van Van De Beek overblijft als Ziyech, De Jong en De Ligt vertrekken. Ik acht de kans nog steeds best reeel dat Van De Beek boven zichzelf uitsteeg, want over het hele jaar gezien heeft hij bij lange na niet altijd indruk gemaakt.

Ik word verdrietig bij het idee dat hij gaat. Dit jaar was ajax als collectief een goed team met veel kwalitatief ook top spelers. Maar 1 in het bijzonder, Hakim Ziyech.. Creatieve brein van het Ajax spel. Versnelt t spel met steek pass. Verplaatst t spel met cross pass. En de werklust.. De werklust jonguh.. Nooit gedacht toen hij van twente kwam.. Ik ga je missen Hakim.

16 mei 2019 om 08:58

Ik word juist trots bij de gedachte dat hij gaat. Deze Ziyech is toch een heel andere speler dan degene die we bij Twente ophaalde. Heeft zich zo ongelofelijk verbeterd en is een van de voorbeelden waarom dat geneuzel van de Nederlandse subtop naar buitenlandse top vrijwel nooit iets oplevert.

De Ziyech van Twente was echt nog niet klaar voor die stap, terwijl hij toen al een van de betere was van de eredivisie. Die Ziyech was waarschijnlijk geëindigd op soort gelijke manier als een vincent janssen.

De Ziyech die Ajax gaat verlaten is een compleet product. Heeft inhoud, duelkracht en verdedigd als een van de beste mee, zonder dat dit enorm ten koste is gegaan van zijn creativiteit. Hij heeft alle Ajaxharten veroverd, zelf de meest cynische fans, zonder dat iets aan zijn karakter heeft veranderd. Hij heeft zijn spel veranderd, niet zijn karakter.

Die gaat met opgeheven hoofd door de voordeur.

16 mei 2019 om 09:21

Tuurlek, trots. Ik ben met elk woord met je eens. Mocht een mooie club komen, gun ik hem uiteraard. Maar ik zie hem liever gewoon blijven. Lang genoeg dat hij een icoon wordt voor Ajax. Dat hij dezelfde status krijgt als sneijder etc. Mooi man.

16 mei 2019 om 10:27

Ik heb liever een status als Litmanen. Sneijder zei dat hij zou blijven en ging een paar dagen daarna toch weg. Bovendien verdient hij liever zijn geld in een land zonder hoog niveau van voetbal in plaats van afbouwen in Nederland. En dat terwijl hij meer dan genoeg geld heeft.

16 mei 2019 om 11:36

I stand corrected. Idd net als Litmanen.

Wat ga ik deze jongen missen. Ik denk dat we nog lang moeten wachten op de volgende ziyech in de eredivisie. Hij heeft natuurlijk ook moeilijke tijden meegemaakt, mensen die hem uitfloten enz, maar lang niet iedereen was negatief over hem. Je kunt ook duidelijk een lijn in zijn ontwikkeling zien. Eerst was het alleen passen op de voorste spelers en hun voor de goal zetten, dat lukte niet altijd. Moet je hem nu zien: steekpass, snelheid, dribbelen, meeverdedigen, goed staan/lopen, en natuurlijk goals maken. Wow. Verder is hij een voorbeeld voor de jeugd en de nieuwkomers, een leuke jongen om mee om te gaan en een speler die de hele groep op sleeptouw kan nemen als het ff tegenzit in een wedstrijd. Ziyech met de laatsgenoemde kwaliteiten waren ondenkbaar voor sommige "supporters". Hij heeft ze op zijn eigen tempo geleerd en uitgevoerd en daar moeten wij als fans geduld mee hebben. Zijn ontwikkeling bij ajax moet worden gezien als voorbeeld voor ons: gooi zo'n talent niet te snel overboord. Kijk naar Dolberg. Hij kan het nog steeds. Geef hem tijd, ik zie hem over een jaar als held weggaan bij Ajax.

En dan te bedenken dat Ziyech een complete paniekaankoop was. Ajax had destijds geen interesse in de beste speler van Twente. Overmars ging pas tot actie over toen de kritiek vanuit de achterban op het gebrek aan creativiteit te groot werd. Zo zie je maar dat het raar kan lopen in het voetbal.

16 mei 2019 om 09:30

Is gewoon goed beleid joh 😉 Nog even en hij komt uit de Ajax jeugd.

Geef hem een vet contract dat ie voor 5 jaar bijtekent en dan volgende zomer pas verkopen voor mio of 40. Realistisch ?

Ik heb het gevoel dat er toch een kans is dat ie wil blijven. Bijna alles na Ajax is een stap achteruit

16 mei 2019 om 09:28

Alles na Ajax een stap achteruit😂. Ik zou toch liever bij de spurs of een Bayern spelen in een Europese topcompetitie. Misschien moeten jullie dispensatie aanvragen voor de premier league.

16 mei 2019 om 14:10

Ja, Engeland Duitsland, Spanje etc, zijn betere competities.
Bayern is wel absolute top, City, Juve, Real, Barca ook.
Maar club als Arsenal, Tottenham, Sevilla, AS Roma, Everton, Valencia, Leverkusen, Inter Milan zijn niet perse een stap vooruit hor.

Ajax is een grotere club in vergelijking met genoemde clubs. Al willen vele anti-Ajax supporters dat niet zien.

Ajax is Europese top, dat hebben we dit jaar gezien.
Zonder de internationale successen van Ajax en bijbehorende punten zou de NL competitie nog oninteressanter zijn.
Bij Ajax kan je ook miljonair worden en de komende jaren speelt Ajax ook op CL niveau een rol van betekenis

De halve finale dit jaar is geen incident en volgend jaar haalt Ajax minstens weer de kwartfinale.

Het kan verkeren: van uitgefloten worden in eigen huis naar Europese topmiddenvelder. Het kan in onze hoofdstad binnen 1 jaar. Ziyech is sinds Heerenveen al een topspeler. Bedankt Marco!

16 mei 2019 om 10:02

Klinkt wellicht wat raar en ik heb hem zeker nooit uitgefloten maar sinds die periode is hij echt aanzienlijk beter gaan spelen en is daarnaast ook echt harder gaan werken. Het zou mij niet verbazen als hij ook besefte dat balverlies leiden minder slecht overkomt als jij je daarnaast profileert als een echte prof met die waanzinnige inzet die hij de laatste periode geëtaleerd heeft.
Mijn god wat gaan we hem missen zeg, niet alleen bij Ajax maar echt over alle Nederlandse velden

16 mei 2019 om 11:06

In de tijd van Twente werkte hij zich ook al een slag in de ronde. Hij zorgde persoonlijk voor lijfsbehoud. In de Arena kon men zijn vele balverlies en gedrag niet accepteren. Het is niet zo dat hij beter is gaan spelen en harder gaan werken vanaf de uitfluitmomenten. Hij was bij Heerenveen en Twente al een werkpaard.

16 mei 2019 om 11:43

Het kan zeker verkeren - vergeet ook niet hoe een Keizer door de complete media werd afgebrand omdat hij het in zijn hoofd haalde om Ziyech rechtsbuiten te zetten ipv op ‘10’

16 mei 2019 om 13:44

Zo populair was Ziyech ook niet in Enschede het laatste seizoen. Ziyech is altijd een hele goede speler geweest, maar het blijft natuurlijk afwachten hoe hij het gaat doen als hij een stap omhoog zet. Dit seizoen waren er van nare trekjes geen sprake, maar wat gebeurt er als het allemaal niet meer zo loopt als hij wil? Ik ben wel benieuwd of hij nu echt het licht gezien heeft of dat het zo goed ging omdat dit jaar alles meezat.

Fantastische speler dit jaar in de eredivisie, ben wel benieuwd of hij met zijn maniertjes en veel balverlies in een topcompetitie ook boven komt drijven.

16 mei 2019 om 10:17

Haha balverlies ok, maar maniertjes? Welke dan?

16 mei 2019 om 11:03

Tijdje terug wilde hij niet eens met de media praten. Ruzie met van Basten. Komt verder niet heel sympathiek over in de interviews die hij geeft. Belgebaren na het scoren. Haantje is het die tegenspraak niet kan accepteren.

16 mei 2019 om 11:10

Jij vindt hem niet sympathiek overkomen in interviews. Dat jij iets vindt, maakt het niet waar. Daarnaast waren de 'belgebaren' een grapje tussen hem en zijn vrienden. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat figuren als jij met dit soort ongegronde opmerkingen komen om hem af te branden.

16 mei 2019 om 11:16

Haha, “belgebaren”’als “maniertjes” bestempelen... en ruzie met Van Basten kan/mag niet? Van Basten is een levende voetballegende maar wil niet zeggen dat hij foutloos is in wat hij doet en zegt. En daar reageert Ziyech op. Daarnaast heeft hij nooit geweigerd om met media te praten. Of Helene Hendriks moet toevallig de media vertegenwoordigen...

16 mei 2019 om 11:46

@fct1981. Als hij tegenspraak niet kon accepteren had hij niets gedaan met de kritiek die hij kreeg.. na de kritiek is hij juist harder gaan werken om het tegendeel te bewijzen. Dan moet je mentaal erg sterk zijn hoor!

16 mei 2019 om 12:15

Hij is niets harder gaan werken dan dat hij al deed. Kijk de beelden maar na. Speelt nog steeds met hetzelfde risico. Vindt je hem sympathiek dan? Hij is zo stug als een bevroren tuinslang in zijn interviews, hij is alles behalve sympathiek, zeker wanneer hij wat tegengas krijgt. Niemand zegt dat van Basten geen schuld heeft, volgens mij ging dat om meneer zijn maniertjes/gedrag. Zoals met Hélène Hendriks tja ...zo’n interview weigeren omdat ze wat van zijn balverlies vindt...dat geeft zijn gedrag toch aardig weer. Verhaal in een notendop, mooi dat je het nog even zelf aanstipt. Ik doelde op zijn Twente tijd, waar hij een heel seizoen de media weerde.

16 mei 2019 om 12:19

Nogmaals, JIJ vindt hem niet sympathiek. Ik stel voor dat je leert wat het verschil is tussen je eigen mening en een feit danwel een geaccepteerde mening. Ik weet wel zeker dat De Kogel hem meer dan sympathiek vindt.

16 mei 2019 om 14:10

Als media alleen over je slechte kant loopt te praten is het vrij logisch dat je het op een gegeven moment zat gaat raken. Wat Van Basten betreft, die mag de pot op.

16 mei 2019 om 14:23

Stug kan best, zn lichaamstaal liet wellicht af en toe te wensen over, maar ga jij de negatieve (rand)zaken maar benadrukken en dat als representatief houden voor de persoon Ziyech. Ik zie/lees genoeg andere zaken die positief kenmerkend zijn voor deze man maar die nauwelijks worden belicht. Ieder zn meuk en smaak, valt niet over te twisten 👍🏽 Waar ik t wel met je eens ben is dat hij niet harder is gaan werken. Is nml niets veranderd tov afgelopen seizoen en t seizoen onder Bosz. Ook toen had ie al n hoog arbeidsethos.

16 mei 2019 om 14:43

Zoek de definitie van sympathiek op en speel een interview van Ziyech af. De kogel vindt hem sympathiek....tja

16 mei 2019 om 14:36

Je bent snel gepikeerd, moet je niet in Amsterdam zijn op dit moment i.p.v. op voetbalzone? Huldiging komt eraan. Maak je niet zo druk over wat commentaar op Ajax, gelijk over de kkd en Twente beginnen...hou het on topic. We zijn al genoeg in het nieuws geweest de laatste 2 jaar.

16 mei 2019 om 15:50

Ik kan wel incasseren, denk dat jij over minder incasseringsvermogen beschikt, wanneer je jouw reacties een beetje bekijkt in dit topic. Blinde vink, guppekop etc. Het is een beetje sneu wanneer je het leest. Gepikeerd omdat wij iets vinden van het grote Ajax of de nieuwe Marokkaanse Cruyff. Dat Ziyech het leuk doet bij Ajax is prima, daar kan ik wel mee leven, eigenlijk blij dat hij wegging bij ons, maar dat verhaal zal ik je besparen. Jij komt waarschijnlijk met een hele intelligente tegenreactie; je mag het laatste woord hebben; pak je moment.

Ik hoop natuurlijk dat hij nog een jaar blijft, maar ik snap het volkomen als hij naar een mooie club vertrekt, het is hem van harte gegund ook.

Liverpool is nog opzoek naar een CAM Ziyech is welkom

16 mei 2019 om 10:43

Denk dat Ziyech het heel lastig daar gaat krijgen, maar wat zou het geweldig zijn als hij hetzelfde kan brengen bij Liverpool als dat hij bij Ajax dit seizoen heeft gedaan

Ik hoop dat ie blijft, maar als ie gaat zie ik hem wel creativiteit brengen bij ManUnited hangend op rechts in een vrije rol.. Zo een type speler is wat United nodig heeft en dan de rest van het team aanvullen met van Aanholt om te concurreren met de zwakke shaw, Wan-Bissaka voor de rechtsback positie, Coulibaly centraal achterin en voor het middenveld haal je Rabiot en N'dombele als blok achter aanvoerder Pogba want dat is wat ManUnited moet doen het team om Pogba heen bouwen.. Come On United!! #GGMU

Ik hoop voor Ajax dat hij nog een seizoen blijft. De combinatie van Ziyech met Tadic vind ik een combinatie die lekker loopt en ik denk dan ook dat ze met hun samen het weer heel leuk kunnen gaan doen in de CL

Het liefst zie ik hem blijven maar hij gaat het in het buitenland goed doen. Er is wel een kans dat hij blijft, hij doet alles met zijn hart. We gaan het zien. Maar 35 miljoen voor deze klasse is in de huidige markt echt een koopje.

Zou mooi zijn als hij blijft maar daar reken ik niet op. Voor een mooi bedrag en mooie club gun ik hem ook die stap! Ödegaard dan als vervanger halen denk ik

ik zou als ik hem was ook een stap maken want hij is inmiddels alweer 26 jaar en hoe vaak wil je nog tegen clubs als FC Groningen en Excelsior spelen?

16 mei 2019 om 13:39

@greek_hero

in de topcompetities natuurlijk een stuk minder. hier heb je bv een top 3, in Engeland en Italie speel je elk seizoen tegen 5 of 6 clubs van dat kaliber. de nummer 12 uit de PL bv zou hier gewoon in de subtop meedoen

16 mei 2019 om 13:46

In de Premier League zijn alle clubs beter dan de genoemde twee en in Laliga en de Bundesliga is het overgrote deel (al dan niet alles) ook beter dan Groningen, laat staan Excelsior.

Ondanks dat Ziyech goede stappen heeft gemaakt in zijn minpunten zie ik hem nog slagen bij de absolute top.

Een club daar net onder is denk ik beter voor hem.

In mijn ogen mist hij toch wat fysiek om daar in mee te kunnen.

Je zag het in die wedstrijd tegen Feyenoord uit waar een Verdonk als ene pitbull op hem verdedigde en er nog telkens over heen ging. Toen was hij nergens, dit soort dingen gebeurd bij iedere club in de Premier League, Bundesliga en Spaanse competitie.

Ik zou het heel prettig vinden als Ziyech, Neres, van de Beek, de Ligt net als Tagliafico en Onana nog een jaartje blijven bij Ajax. Dan vind ik Arsenal, Man Utd, of Liverpool wel bij hem passen.

16 mei 2019 om 13:48

De Ligt en Ziyech zijn niet realistisch. Ziyech wou vorig seizoen al vertrekken en zal dit seizoen ongetwijfeld de stap gaan maken. Nooit meer ga je zoveel interesse krijgen. Verder zit de complete wereldtop achter De Ligt aan en een groot deel daarvan kan achterin wel wat versterking gebruiken. Wat er met Neres, Van de Beek, Tagliafico en Onana gebeurt, durf ik niet te zeggen.

16 mei 2019 om 14:35

Niet realistisch als een kans van wat? 80% dat beide vertrekken? Stel dat de Ligt persee naar Barca wilt, en zij na Griezmann en de 3 centrale die ze al hebben toch geen 80 miljoen willen betalen voor de Ligt, zou hij best nog een jaartje kunnen blijven. Hij is pas 19.. misschien wilt zijn vriendin nog een studie afmaken? Weet jij veel.. Zelfde verhaal met Ziyech, misschien komen zijn droomclubs niet voorbij? Ik ben heel benieuwd de komende weken, en het enige dat ik hoop is dat er snel duidelijkheid komt. Geen trek in uitgaande transfers eind augustus.

16 mei 2019 om 16:14

Als de clubs waar Ziyech aan zit te denken deze zomer niet komen, komen ze nooit. Dit is het seizoen waarin de spelers van Ajax in de spotlights stonden.

Ik snap natuurlijk wel dat men hoopt dat ze blijven, maar het is toch wel overduidelijk dat Ziyech de volgende stap wil maken en dat de gehele wereldtop achter De Ligt aan zit.

Als Barcelona namelijk deze zomer niet komt, heeft De Ligt ook niet de zekerheid dat ze volgend seizoen of het seizoen daarna wel komen. Objectief gezien is de kans gewoon heel klein dat ze niet vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

270 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp steunt bekritiseerde Ajacied: ‘Ik vond hem met afstand de beste’

René van der Gijp neemt het daags na de Champions League-uitschakeling van Ajax door Valencia (0-1 nederlaag) op voor Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker kon het verschil dinsdagavond niet maken voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren