Dusan Tadic: ‘Dat is misschien wel de reden waarom ik gekocht ben’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Ajax won woensdagavond met 1-4 van De Graafschap en Dusan Tadic was met twee treffers andermaal van grote waarde bij de kampioen van de Eredivisie. De Servische aanvaller tilde zijn doelpuntentotaal zo naar 28 en is daardoor samen met Luuk de Jong van PSV topscorer van Nederland geworden. Desondanks hecht Tadic weinig waarde aan die eretitel, zo vertelt hij aan FOX Sports.

“Nee, het maakt mij niet uit. Het team is het belangrijkste, deze prijzen winnen. Dit is leuk, ik ben trots dat ik een aandeel heb in dit succes, deze groep en bij deze club”, laat Tadic weten. De Serviër zag dat er dit seizoen het nodige veranderde bij Ajax. “We wilden prijzen winnen en Champions League spelen. De club gaat nu de goede kant op. De mentaliteit is veranderd. Dat is misschien wel de reden waarom ik gekocht ben, mijn professionaliteit en mentaliteit.”

“Zonder die dingen win je niets. Ajax dankt de titel aan de verbeterde mentaliteit”, vervolgt de aanvaller, die dit seizoen in 55 officiële wedstrijden goed was voor 36 doelpunten en 24 assists. Tadic krijgt vervolgens de vraag op welke positie hij het liefst speelt. Dit seizoen speelde hij als spits en als vleugelaanvaller, maar hij heeft geen duidelijke voorkeur voor een van deze posities. “Waar ik het meest de bal krijg.”

Tadic werd reeds in verband gebracht met een vertrek, maar lijkt voorlopig niet bezig met een volgende stap. “Ajax en Dusan Tadic is een goed huwelijk. Je kan nooit iets beloven voor honderd procent. Maar ik vind alles hier top”, stelt Tadic. De afgelopen weken passeerde zijn uitspraak we need to pak schaal veelvuldig de revue. De aanvaller moet lachen als hij ermee geconfronteerd wordt. “Iedereen lacht er een beetje om, maar ik bedoelde het serieus. Ik ben heel blij nu.”


Poll

Denk jij dat Dusan Tadic komende zomer bij Ajax blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jappano)

Niks aan gelogen. Mentaliteit de afgelopen maanden was enorm goed. Kwaliteit speelt uiteindelijk ook wel mee. Dit team kon zo soepel de bal rondspelen. Dat was in tikkie terug tijdperk wel eens anders..

15 mei 2019 om 23:23

Schitterend man! Mooie speler, prachtig seizoen. Ook het beste seizoen uit zijn carriere! Wij zijn kampioen! Heerlijk

16 mei 2019 om 08:57

Tadic is ook het schoolvoorbeeld van een voetballer die plezier uitstraalt. Niet voor het geld, maar omdat hij het leuk vind.

Wat een geweldenaar die Tadic!
Ijzersterke winnaars mentaliteit en koning op alle fronten dit seizoen!
Nr 2 CL topscorer (9 doelpunten)
Meeste assist gegeven CL (7 assists)
Nr 1 topscorer Eredivisie (28 doelpunten)
Nr 1 assists Eredivisie (13 Assists)

Reken daar nog de 3 goals in de voorrondes CL bij dan heeft de beste man 40 doelpunten en 20 assists gegeven.
Dit zijn Messi/Ronaldo cijfers, ongekend!

15 mei 2019 om 23:27

Als hij 8 jaar jonger was geweest was hij nu 90 mln waard denk ik. Maar Tadic bracht inderdaad een dosis mentaliteit en gif mee die goed complimenteerde met de onbevangenheid van de jongere spelers. En 28 doelpunten is toch wel een behoorlijk aantal hoor, zeker aangezien niet vaak in de spits stond.

15 mei 2019 om 23:30

En dat voor maar 12 miljoen! Overmars is sowieso de beste ter wereld in zijn vak.

15 mei 2019 om 23:32

Hij heeft bizarre cijfers gehaald, gewoon een van de beste aanvallers in Europa dit jaar.

16 mei 2019 om 12:02

@hoogindeconcen: Julli lopen wel erg mee in de polonaise. Tadic heeft een goed seizoen gedraaid, maar is natuurlijk bij lange na niet één van de beste aanvallers in Europa. Hij is eerder Eurpees kampioen strafschoppen nemen met 11 uit 12 in de Eredivisie en 2 in de Chamions League.

@donomar: Jouw statistieken kloppen niet. Tadic heeft slechts 6 doelpunten gemaakt in de Chamions League en staat daarmee op plek 3 die hij deelt met een groot aantal anderen. 2 van deze 6 komen uit een strafschop.

Tadic heeft natuurlijk een mooi seizoen, maar wanneer je de statistieken realistisch in perspectief zet hebben deze cijfers natuurlijk niks te maken met Messi, die overigens al 12 doelpunten in de zelfde campagne had gemaakt. Ook hier kloppen het aantal assists niet. Tadic had er 4. Wat desalniettemin een plek in de top 10 oplevert.

Jammer dat er wordt gegoogeld met cijfers en elke nuancering ontbreekt.ja, een fantastistich seizoen met goede cijfers en een belangrijk aandeel. Nee, niet een van Europa's beste aanvallers en zeker geen Messiaanse cijfers.

16 mei 2019 om 15:21

Noem jij maar even drie aanvallers die over het afgelopen seizoen betere statistieken kunnen overleggen op het hoogste podium. Goals en assists. De man is gewoon mvp van de CL hoor, of misschien 2e na Messi. Weinig aanvallers hebben afgelopen seizoen beter gepresteerd.

Wat is het heerlijk om te weten dat deze man er volgend jaar weer staat. Heeft de Erdivisie kapot gespeeld en dat gaat hij volgend jaar weet doen.

Wat wel opvallend is dat hij in 4 seizoenen Engeland maar 21 doelpunten maakte en nu in 1 seizoen Ajax al 28.

15 mei 2019 om 23:39

Is bijna niet te vergelijken. Hij speelt in Nederland bij de nr 1 die dominant speelt. In Engeland speelde die in een laaggeplaatst team dat minder scoort en minder dominant is.

16 mei 2019 om 03:19

Heeft ook de succesvolle seizoenen onder Koeman mee gemaakt waarin ze zich nestelde bij de subtop. Heeft daar 134 wedstrijden gespeeld.. zijn stats van dit seizoen zijn gezien zijn gehele carrière zeker opvallend

16 mei 2019 om 06:26

De ene na de andere goal in de eredivie, maar minder scoren in het buitenland. Ik vind dat een abc’tje, we zijn t er toch ook wekelijks over eens dat de eredivisie weinig voorstelt?

Bij Luuk de jong wordt vaak geconcludeerd dat t hem in de eredivisie wel lukt, maar niet goed genoeg is voor een topcompetitie.

16 mei 2019 om 06:28

Ik snap dat argument, maar Tadic heeft ook erg veel gescoord in de CL (9?). Dat is toch wel een topcompetitie zou je zeggen.

16 mei 2019 om 06:35

De jong heeft zijn goals daar ook gemaakt. In minder duels en bij een ploeg die vaak onderliggende partij was. Ik pak er gewoon de argumenten bij van deze discussie.

Ik vind Tadic een betere voetballer, maar vind ook dat op basis van doelpunten in vergelijking Luuk de jong weinig credits krijgt.

16 mei 2019 om 12:10

@dutchlions: Tadic staat in de Champions League op 6, niet op 9. Overigens zijn van die 6 doelpunten 2 gescoord uit een strafschop. Het is gewoon een goede speler, zeker geen fenomenale speler. Niets meer, niets minder.

16 mei 2019 om 08:52

Niks opvallends aan. Veel spelers kunnen het in het buitenland minder waarmaken. Scoren tegen,city arsenal of liverpool is net even iets moeilijker dan tegen respectievelijk nac,excelsior of graafschap

16 mei 2019 om 12:06

@youngblood: Dat zegt ook veel over het niveau verschil. Niet vlor niets hebben doelpunten in de Eredivisie factor 1,5 en in de Premier League factor 2. Daarnaast heeft hij de beste speler uit de Eredivisie achter zich, die veel grote kansen creëert. Tel daarbij nog het enorm grote aantalstrafschoppen (maar liefst 11). En een groot deel van het verschil is verklaard.

Tadic heeft me enorm verbaasd dit seizoen. Balvast, scorend vermogen en een echte teamplayer. Vind het in het centrum wel beter renderen dan op de flank. In mijn ogen heeft Ajax dan ook geen nieuwe spits nodig. Met Tadic, Dolberg en Huntelaar hebben we drie spitsen waarvan de 2e volgend seizoen wel eens alle mondjes hier in NL kan gaan snoeren. Ook Traore maakt een goede indruk tot nu toe en we hebben de kopsterke Dostanic rondlopen en natuurlijk de beer Brobbey. Ajax moet niet gaan overdrijven en gewoon gericht gaan inkopen en verder spelers uit de jeugd de kans geven om bepaalde posities te gaan vullen. Gravenberg en Naci Unuvar moeten zich ontpoppen en heb op een of andere manier redelijk veel vertrouwen in Carel Eijting. Fysiek is hij niet top maar hij zit op een leeftijd dat hij juist op dat gebied enorme stappen moet/gaat maken.

15 mei 2019 om 23:43

Naar mijn mening is Dolberg inmiddels wel klaar bij Ajax. Zijn echte kwaliteit heeft hij al een lange tijd niet meer laten zien en hij bezit ook het gif niet om te compenseren. Zou mooi zijn als ze met al het geld een goede spits halen!

15 mei 2019 om 23:48

Dat heb ik dus ook. Ik zie zomaar Eiting volgend jaar de plaats van Frenkie overnemen zonder al te veel moeite. Hij is heel snel afgeschreven door heel veel mensen na een slechte wedstrijd. Maar dat waren Donny en Daley ook. Ik denk dat Carel volgend jaar heel wat mensen gaat verbazen.

16 mei 2019 om 05:24

Eiting de plek van De Jong overnemen? Dat is hetzelfde als van een Audi naar een Dacia gaan. Eiting voldoet nog lang niet aan het niveau van Ajax en zal dat ook nooit doen. Het beste lijkt een verhuur aan een club als Groningen. Hopen dat hij zich in de kijker speelt. Datzelfde geldt eigenlijk voor De Wit.

16 mei 2019 om 08:03

Ik heb heel wat wedstrijden van Eijting gezien waarin hij heel goed speelde als controlerende middenvelder.

Ik vond hem bij tijd en wijle een 'vervelende' speler. Mekkeren, aanstellen, klagen met een hoogtepunt rond de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Daarna heb ik hem er niet meer op kunnen betrappen enkwam de gweldenaar in hem naar boven.
Zowel in de competitie en CL enorm belanrijk geweest, een geweldenaar. Hou dat negatieve gedrag achterwege en speel op je kunnen! Dan ben je een gewldige speler.

16 mei 2019 om 03:10

Dat vervelende gedrag blijft terugkomen op momenten waarom hij niet lekker in de wedstrijd zit. Zal wel met zijn winnaarsmentaliteit te maken hebben. Erg vervelend voor tegenstanders, voor supporters net wat minder vervelend.

Toen ik hoorde dat Ajax interesse had in Tadic moest ik wel een beetje lachen, zelfs in mijn stoutste dromen had ik daar niet op gerekend. Toen hij eenmaal binnen was had ik hoge verwachtingen. Het bizarre is dat hij al die hoge verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft. Wát een seizoen heeft deze man gespeeld zeg.

Zag Tadic vorig seizoen bij Southampton vaak geweldige dingen doen aan de bal. Wat me verbaasde dat dit nauwelijks opgepakt werd. Vond het dan ook ongelooflijk dat Ajax deze wereldtopper zo gemakkelijk kon oppikken!

Geweldige speler goede mentaliteit en hopelijk blijft hij bij de club hoop ik voor zyich eigenlijk ook en van der beek maar dromen mag zal ik maar zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

235 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 7 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij leverde van de zogenaamde sterren van Ajax nog de beste prestatie’

Wim Kieft en Johan Derksen richten zich na de Champions League-uitschakeling van Ajax door Valencia tot Dusan Tadic en Hakim Ziyech. De twee vedettes konden het verschil dinsdagavond niet maken voor...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren