‘Nu zal blijken hoe goed Marc Overmars zijn huiswerk heeft gedaan’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Ajax wil doorpakken na het veroveren van de landstitel. Zeker nadat maandagnacht bekend werd dat de club interesse heeft in Steven Bergwijn van PSV wordt Ajax veelal vergeleken met Bayern München, dat er evenmin voor terugdeinst om sterspelers van concurrenten in te lijven. In de studio van FOX Sports zegt Arnold Bruggink echter dat hij de vergelijking niet kan plaatsen.

"Ik snap dat Bayern München-verhaal nog niet helemaal. Ik hoor dat iedere keer voorbijkomen, maar Bayern wordt dit weekend waarschijnlijk voor de zevende keer op rij kampioen. Die kunnen overal spelers weghalen", zegt Bruggink, die zelf in Duitsland voetbalde voor Hannover 96. "Ajax wordt nu voor de eerste keer in vijf jaar kampioen. Waarom hebben we het daar nu dan over? Wie zegt dat er zo'n periode aankomt voor Ajax? Misschien wel als je naar geld kijkt, maar Johan Cruijff zei ook altijd dat je niet kunt scoren met een zak geld."

Het is volgens Bruggink van groot belang wat Ajax gaat doen op het gebied van inkomende transfers. Hij stipt aan dat de club het vertrek van Frenkie de Jong en het waarschijnlijke vertrek van Matthijs de Ligt niet 'zomaar' gaat opvangen. "Nu zal blijken hoe goed Marc Overmars zijn huiswerk heeft gedaan. Natuurlijk heeft Ajax veel spelers op de lijstjes staan, maar de vraag is: hoeveel gaan er komen als Ajax zijn beste spelers laat gaan? Ze moeten ook gewoon Champions League-voorrondes spelen, dus het wordt allemaal zo eenvoudig niet."

Dit seizoen werd Ajax de eerste club die vanuit de voorrondes tot de halve finale van het miljardenbal reikte. "Het is jammer dat we uiteindelijk niet door konden stoten tot de Champions League-finale", reageert Klaas-Jan Huntelaar na het behalen van de landstitel. "Het zat er wel in, maar we hebben het zelf verspeeld en dat is zuur, dat blijft het ook wel even. Maar uiteindelijk hebben we een heel mooi jaar afgesloten met twee prijzen." Het was het eerste kampioenschap voor de 35-jarige spits. "Ik was er zeker aan toe. Een keer werd ik bij Ajax op één goal geen kampioen, dus het was een mooi jaar."


Poll

De vergelijking tussen Ajax en Bayern München is voorbarig


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door steeck03)

overmars doet al 10 jaar goed zn huiswerk maar volgens professor dokter bruggink moet hij zich nog bewijzen. doet me denken aan zo'n lichtgewicht recruiter die op basis van onzin een perfecte kandidaat gaat beoordelen.

15 mei 2019 om 23:08

Het slaat natuurlijk helemaal nergens op wat je zegt. Nu het een jaar goed gaat wordt Overmars (terecht) de hemel in geprezen maar de voorgaande jaren heb ik genoeg commentaar op hem gezien. Bruggink slaat gewoon de spijker op de kop door te concluderen dat Ajax bij lange na het Bayern van NL nog niet is.

15 mei 2019 om 23:12

dit artikel gaat over de transfermarkt. als er 1 td heeft bewezen dat vak uitstekend te beheersen, is het marc overmars wel. die zogenaamde analisten hebben nooit een excel lijst geopend en denken het beter te weten dan overmars.

15 mei 2019 om 23:24

Behaalde succesen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Waar Overmars nu terecht geprezen wordt, zal hij zich nu opnieuw moeten bewijzen. Niemand zegt het beter te weten dan Overmars, wat hun commentaar allemaal gemeen heeft is dat Overmars genoeg huiswerk te doen heeft. Frenkie en eventueel De Ligt zijn niet makkelijk te vervangen. Maargoed dat weet Overmars ook we en die gaat, zoals jij zegt Bocherief, is dat hij zich hier wel al in bewesen heeft. De resultaten zullen uiteindelijk voor zich spreken.

15 mei 2019 om 23:28

Edit: Maargoed dat weer Overmaars ook wel en die heeft, zoals jij zegt Bocherief, zich hier al in bewezen. De resultsten zullen uiteindelijk voor zich spreken.

15 mei 2019 om 23:29

@bocherief: Het gaat helemaal niet over de laatste 10 jaar. Ik hoor Bruggink daar niets over zeggen. Hij zegt alleen dat er veel spelers gaan vertrekken en dat de komende periode gaat blijken of dat opgevangen kan worden. Is toch ook gewoon zo. Zal 'a hell of a job' worden om volgend jaar een gelijkwaardig team op te kunnen stellen... zul je je huiswerk goed voor moeten doen.

16 mei 2019 om 00:09

Qua resultaten is Ajax nog lang niet de Nederlandse Bayern Munchen. Qua relatieve financiële verschillen wel. Denk dat men dat bedoelt met de opmerking de Nederlandse Bayern. Ajax dreigt dit jaar een eigen vermogen van 350 miljoen euro te krijgen. Dat is zo extreem veel, daar kan PSV niet tegenop. De rest al helemaal niet.

16 mei 2019 om 07:31

Laat dat uitstekend maar weg. Overmars heeft zowel top als flop binnengehaald. Ziyech was niet nodig maar is op het laatste moment gehaald omdat supporters begonnen te morren.

15 mei 2019 om 23:09

Overmars verdiend een standbeeld voor zijn beleid. Iedereen die hem weg wil ná volgend seizoen, wat heel goed een minder seizoen kan worden, is gek. Deze man is verantwoordelijk voor het gezonde beleid wat nu wordt gevoerd en ik hoop dat hij de hand op de knip houdt. Ajacieden, bereid je ook voor op een minder seizoen. Halve finale CL en de dubbel is geen vanzelfsprekendheid en dat is echt niet aaan Marc aan te rekenen.

15 mei 2019 om 23:28

Overmars gaat echt geen hand op de knip houden nu, wat is dat voor onzin, Ajax gaat gewoon 80 miljoen uitgeven, en dat kan makkelijk. Marin, Pierie en Scherpen zit je op een kleine 20, Martinez plus 7, Odegaard plus 15-20, centrale verdediger plus 15, en dan hopelijk nog Bergwijn of een vergelijkbaar kanon.

15 mei 2019 om 23:47

Ik denk dat Ajax ook wil laten zien dit jaar, dat ook Ajax een ‘kanon’ kan kopen zoals jij dit noemt. Ze zullen ook echt moeten investeren als ze weer kampioen willen worden. Ik gok dat PSV er ook niet sterker er op word, maar kunnen die echt goeie spelers terughalen? Heb geen idee hoe het daar zit qua financiën, aangezien ik laatst las dat ze wel 1 grote verkoop per zomer nodig hadden. PSV fans die er ongetwijfeld meer van weten?

15 mei 2019 om 23:48

Dit is geen football manager. 3 gerichte aankopen voor max 50 mil anders verstoor je de balans en neem je onnodige risico's

16 mei 2019 om 07:32

Ook de RvC zijn verantwoordelijk voor het gevoerde beleid, niet enkel Overmars.

15 mei 2019 om 23:58

Knap... Overmars is (pas) 8 jaar in dienst van Ajax en de eerste jaren waren zeker niet altijd succesvol.
Dit jaar verdient Overmars de lof die hem toebedeeld wordt

16 mei 2019 om 08:16

@bochherief

Quote: "overmars doet al 10 jaar goed zn huiswerk maar volgens professor dokter bruggink moet hij zich nog bewijzen. doet me denken aan zo'n lichtgewicht recruiter die op basis van onzin een perfecte kandidaat gaat beoordelen".

Bruggink trapt deuren in die wijd open staan, maar inhoudelijk heeft hij gewoon gelijk. Ook al wil jij dat kennelijk niet horen. Het voetbal hangt aan elkaar van het opportunisme en het woord "krediet" komt niet voor in de voetbalvocabulaire. Overmars begint dus gewoon weer op 0 aan het begin van het volgende seizoen en als er geen representatief elftal komt te staan waarmee prijzen (kunnen) worden gewonnen, wordt hij weer net zo hard van het voetstuk gestoten waar hij nu op is geplaatst als hij er op is gezet. En door dezelfde personen die hem er op hebben gezet. En dat geldt voor Erik ten Hag in het kwadraat. Frank de Boer heeft vier schalen geworden en ondanks dat valt hem vooral hoon ten deel en wordt iedere gelegenheid aangegrepen om de strontkar over hem uit te gieten. Dus hoezo kraamt Bruggink onzin uit. Hij heeft het gewoon bij het rechte eind. Het hoeft volgend jaar maar even tegen te zitten of de onderbuiken zullen weer gaan opspelen en het negatieve sentiment weer de overhand krijgen in de Arena met als gevolg dat de capuchonnetjes weer uit de mottenballen worden gehaald. De successupporters van Ajax hebben zulke irrele verwachting dat ze sowieso zullen worden teleurgesteld en dan is er weinig voor nodig om tij te doen keren.

Aangezien de vervanger van Frenkie al binnen is doet hij zijn huiswerk prima.
Met Marin aangekocht en Mazraoui lijkt worden doorgeschoven naar het middenveld helemaal prima.

Bruggink heeft het nog niet helemaaal in de gaten. Razvan Marin is al binnen, dat is een topper voor de Eredivisie. Odegaard en Lisandro Martinez gaan snel volgen. Daarna zal er een topper centraal achterin bij komen, en Neres en Donny krijgen opwaardering. Ajax gaat de competitie volgend jaar kapot maken.

15 mei 2019 om 23:34

Mooi wat aannames. Brugginl heeft dus volkomen gelijk: we moeten nog maar zien of Overmars zn werk goed heeft gedaan. Elke aankoop wordt vantevoren al de hemel in geprezen vaal,maar die beste vent uit Roemenië moet het alsnog eerst maar laten zien. Verder is er nog niemand gehaald en is de kans ook prima aanwezig dat die neres en vd beek gewoon verkocht worden

15 mei 2019 om 23:49

Overmars is zijn werk vrij goed aan het doen. Mazraoui en Huntelaar hebben verlengd, en tegen alle zure verwachting in Onana en Tagliafico ook. Marin is al binnen en tot nu toe is alleen Frenkie weg. In Amsterdam kijkt men met vertrouwen naar de toekomst. Wat men buiten Amsterdam ziet, tja... blah blah blah

15 mei 2019 om 23:53

Mooi onzin. Overmars doet echt al jaren zijn werk goed. Dat is geen aanname, dat is een feit. Verzameld de juiste mensen om zich heen, durft zijn nek uit te steken en haalt fantastische spelers op. Dan komen de mensen weer met lijstjes miskopen. Zal mij worst wezen. Overmars stelde zonder budget selecties samen die kampioen werden (was echt budget Feyenoord toen der tijd) en toen was hij creatiever dan van Geel. Niet alleen eredivisie, nee buitenlandse competities afstruinen op goedkope kansjes. Die wel op het juiste moment verkocht werden. Spelers als Millik, Younes, maar ook El ghazi kwamen. Niet goed genoeg om Europa te bestormen, wel goed genoeg voor de eredivisie. Toen mocht hij iets meer uitgeven van zijn zuurverdiende centen en Ajax stelde opeens weer iets voor op het 2e niveau van Europa. Vervolgens mocht hij serieus geld uitgeven en Ajax bestormde de top van Europa. En alles wat hij uitgeeft, heeft hij nog zelf verdiend ook met goed beleid. Intussen worden de eerste aankopen weer afgebrand. Magallan kan er niets van, zeiden we ook over Neres. Bande was al een prutser nog voordat die een minuut speelde. Pierie is vulling en Scherpen is troep. Dus zelfs na bewezen diensten en deksels op neuzen, gaan we met z'n allen vrolijk verder. De balans slaat heel ver in het voordeel van Overmars uit. Om nog maar te zwijgen over het feit dat die man coaches weet aan te trekken die perfect bij Ajax passen, terwijl die namen van te voren door niemand genoemd worden. Het debacle keizer kun je geen eens op zijn conto schrijven, die wilde hij namelijk niet. Bosz en Ten Hag wilde hij heel duidelijk wel....

16 mei 2019 om 07:12

We zullen het volgend seizoen allemaal zien. Het blijft speculeren. Heel leuk dat Nico en onana blijven maar dat zijn niet de jongens die het grote verschil brachten waardoor Ajax kampioen werd. Dat zijn. De jong de ligt en zyjech. Die vervang je niet zomaar. Voor de rest zijn alle spelers van Ajax redelijk makkelijk vervangbaar. Maar die drie zijn van grote klasse en er zijn niet veel spelers van dat kaliber die in Nederland willen spelen.

16 mei 2019 om 08:26

@hoogindeconcen

Quote: "overmars is zijn werk vrij goed aan het doen. Mazraoui en Huntelaar hebben verlengd, en tegen alle zure verwachting in Onana en Tagliafico ook. Marin is al binnen en tot nu toe is alleen Frenkie weg. In Amsterdam kijkt men met vertrouwen naar de toekomst. Wat men buiten Amsterdam ziet, tja... blah blah blah"

Marin is bijzonder talentvol maar het is allesbehalve een zekerheid dat hij er meteen zal staan. Dat is veel vaker niet dan wel zo met aankopen uit het buitenland. En je hoeft in Amsterdam maar drie wedstrijden niet goed te spelen of je wordt meteen als miskoop bestempeld. Pirie en Scherpen worden dat al voordat ze nog maar 1 wedstrijd hebben gespeeld. Het is logisch dat men in Amsterdam vol vertrouwen is omdat net de dubbel is gewonnen en de halve finale is gehaald. Maar je weet net zo goed als ik dat daardoor de verwachtingen voor het volgend seizoen naar boven zullen worden bijgesteld en dat het sentiment zich zal keren als volgend seizoen niet een vergelijkbare prestatie zal worden geleverd. Dat dat schier onmogelijk is, hebben de vele successupporters van Ajax geen boodschap aan, zijn willen ook biefstuk bij de maaltijd als de hele veestapel dood is.

15 mei 2019 om 23:56

Goed om te zien dat je er veel vertrouwen in hebt, maar er zijn geen enkele garanties. Ik ken alleen die Odegaard en die is nog niet eens binnen. De andere zijn niet zo goed als de Jong en de Ligt, dus daar lever je al kwaliteit in. Ten Hag heeft dan ook nog eens wat tijd nodig om het team weer vorm te geven, hopelijk snel genoeg om de voorronde CL door te komen. Martinez heeft misschien wat aanpassingstijd en een goede cv ligt niet voor handen. En wie gaan er nog weg? Tja, ik weet het nog niet, kan die Overmars een mooi lijstje hebben, je koopt niet alles voor de Eredivisie. Genoeg vraagtekens en weinig garanties, misschien de start van het seizoen afwachten?

16 mei 2019 om 00:04

Nee niks de start afwachten, wij gaan nu al vertrouwen op Overmars. Marin is een topper. Martinez wordt gehaald om over een jaar Nico op te volgen. Er kan zo 80 miljoen uitgegeven worden, en dan wordt er nog steeds ruim 100 aan de balans toegevoegd, waar nu al 180 in de plus op staat. Overmars gaat voor vuurwerk zorgen. De Ligt en Ziyech zullen vertrekken maar ik verwacht nog zeker twee en waarschijnlijk drie grote aankopen.

16 mei 2019 om 00:05

Nee niks de start afwachten, wij gaan nu al vertrouwen op Overmars. Marin is een topper. Martinez wordt gehaald om over een jaar Nico op te volgen. Er kan zo 80 miljoen uitgegeven worden, en dan wordt er nog steeds ruim 100 aan de balans toegevoegd, waar nu al 180 in de plus op staat. Overmars gaat voor vuurwerk zorgen. De Ligt en Ziyech zullen vertrekken maar ik verwacht nog zeker twee en waarschijnlijk drie grote aankopen.

16 mei 2019 om 00:11

Ik ben er nog niet zo zeker van dat Ziyech zal vertrekken.. Het lijkt er een beetje op dat hij het nu wel heel erg naar zijn zin heeft bij Ajax.. Daarbij is hij net een kledinglijn hier begonnen en is hij erg gehecht aan zijn familie hier.. Hij heeft zelf aangegeven dat hij alleen weg gaat als hij 100% een goed gevoel bij een club heeft.. Met de juiste aankopen kan Ajax weer mee doen in Europa en is er sportief gezien ook niet perse nodig om te vertrekken..

16 mei 2019 om 06:31

“Ik ken alleen die odegaard” en vervolgens zeggen : De andere zijn niet zo goed als de jong en de ligt. Hoe weet je dat nou als je ze niet kent? Overmars is gewoon al prima bezig voor volgend seizoen. En op de jong na is er ook nog niemand weg he 😊

16 mei 2019 om 08:35

@hoogindeconcen

Je geeft feitelijk zelf al je ongelijk aan met je bijdrage. De verwachting dat Overmars 80 miljoen tot zijn beschikking heeft om aankopen te doen, is op niets anders gebaseerd dan een aanname. Een aanname waarbij je bovendien uitsluitend oog hebt voor het eigen vermogen, terwijl niet het eigen vermogen maar de begroting bepalend is voor de financiele mogelijkheden die Overmars heeft omdat de aankopen niet alleen fiscaal moeten worden afgeschreven en je het bedrag wat daarmee is gemoeid dus niet aan andere aankopen kan uitgeven, maar dat duurdere aankopen in de meeste gevallen ook hogere salarissen met zich meebrengen. Het is vast niet je bedoeling, maar met je onrealistische verwachtingen, geef je zelf al aan waarom de tekst Arnold Bruggink veel meer hout snijdt dan die van jou.

16 mei 2019 om 15:16

Nee hoor, de transferuitgaven zullen echt niet gebaseerd zijn op de reguliere begroting, dat slaat nergens op, wanneer je een kleine 300 miljoen inkomsten hebt die niet begroot waren (100CL, 200 voor Frenkie, De Ligt en Ziyech). Er is trouwens al 18-20 miljoen uitgegeven tot nu toe, Martinez komt er straks bij voor 7, dus dan zit je al op minimaal 25. Als de Ligt en Ziyech vertrekken, wat 90 procent zeker is, dan zullen er nog minimaal 2 en hoogstwaarschijnlijk 3 spelers gehaald worden die er direct staan, Ten Hag en Overmars hebben al aangegeven dat er versterkingen van de categorie Tadic en Blind gaan komen en men zet in op Bergwijn, die gewoon zeker 30 miljoen zal kosten, dus hoe onrealistisch denk jij dat 80 miljoen transferuitgaven is? Spreek je over 2 maanden wel!

16 mei 2019 om 06:55

Eigen jeugd is niet geheel onbelangrijk bij Ajax. Ik wil niet alleen gekochte spelers zien, maar ook zelf opgeleide.

16 mei 2019 om 15:19

Zoals Mazraoui, Veltman, de Ligt, Blind, van de Beek, Eiting, Lang en de Wit? Ajax heeft ook de pech dat pareltjes vroeg weggaan, zoals de Ligt nu en Kluivert eerder, er komt de laatste jaren onwijs veel door uit de jeugd man, maar bij Ajax is dat nou eenmaal nooit genoeg.

16 mei 2019 om 17:23

Klopt, maar wat ik wil zeggen is. Niet alles wat weg gaat vervangen door aankopen. Aankopen prima, maar alleen als ze duidelijk beter zijn dan wat er is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

181 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 15 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zwijmelen’ in Milaan: ‘Frenkie de Jong gaf voetballes in een kathedraal’

Frenkie de Jong moest dinsdagavond genoegen nemen met een invalbeurt bij Barcelona. De middenvelder, die op 24 september tegen Villarreal voor het laatst de rol van invaller had vervuld, kwam in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Manchester United lijkt de meeste interesse te tonen in Kai Havertz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren