Van Bommel gaat vol voor de aanval in jacht op doelpunten

Woensdag, 15 mei 2019 om

PSV begint met Luuk de Jong als centrale spits aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, woensdagavond vanaf 19.30 uur tegen Heracles Almelo. De aanvoerder werd in de afgelopen drie duels opgesteld als aanvallende middenvelder, maar geeft nu leiding aan een voorhoede met Donyell Malen en Steven Bergwijn. Ten opzichte van de nederlaag tegen AZ (1-0) van zondag verliezen Cody Gakpo en Michal Sadílek hun basisplek.

Erick Gutiérrez en Gastón Pereiro beginnen in de basis, wat zondag niet het geval was. Zodoende kiest trainer Mark van Bommel voor een meer aanvallende opstelling dan tegen AZ, PSV heeft tegen Heracles alleen nog een mathematische kans op de landstitel. Omdat het verschil in doelsaldo met Ajax veertien doelpunten bedraagt, moet de club hopen dat de koploper verliest bij De Graafschap en moet PSV zelf met een monsterscore winnen van Heracles. De KNVB heeft de kampioensschaal voor de zekerheid meegenomen naar het Philips Stadion.

Trainer Frank Wormuth van Heracles gunt doelman Michael Brouwer, de stand-in van Janis Blaswich, een basisplaats. Dit seizoen mocht Brouwer een keer invallen in de competitie en keepte hij twee bekerduels. Bovendien maakt Mats Knoester zijn basisdebuut. Het was al duidelijk dat Wormuth geen beroep kon doen op Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak; Maximilian Rossmann en Mohamed Osman waren twijfelgevallen en zijn er niet bij.

Rond de wedstrijd neemt PSV afscheid van Santiago Arias. De Colombiaan loopt een ereronde van het veld om de supporters uit te zwaaien. Hij vertrok in de zomer van 2018 naar Atlético Madrid en er was tot dusver nog geen 'uitzwaaimoment' gepland. Van zijn club Atlético heeft hij nu de gelegenheid gekregen om alsnog afscheid te nemen.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Gutiérrez, Pereiro; Malen, De Jong, Bergwijn

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Droste, Knoester, Van den Buijs, Van Hintum; Drost, Konings, Merkel; Van der Water, Dalmau, Dos Santos


Poll

Verwacht je een monsterscore van PSV tegen Heracles Almelo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Als guti het redt voor ons maken we een beeld van hem

Daar ben je helaas 2 maanden te laat mee. Zou mooi zijn als de Jong iig nog de topscorerstitel pakt

15 mei 2019 om 18:54

Hoe staan De Jong en Tadic ervoor?

15 mei 2019 om 19:02

De jong 28 Tadic 26

15 mei 2019 om 20:54

Dank. Gezien de wedstrijd zie ik Tadic dat niet meer evenaren vandaag.

Hahaha en dan nu met Gutierrez beginnen. Gewaagd hoor, een aankoop zo snel inpassen!

15 mei 2019 om 18:30

Ongelofelijk he....te slecht va van Bommel nu wel 😞

15 mei 2019 om 18:51

Je weet hoelang Neres zich moest aanpassen en waar hij nu staat? Niet zo lacherig doen al zou ik zelf liever Guti ook vaker hebben gezien

15 mei 2019 om 18:52

Wat een onzin zeg. Hij heeft toch al vaker gespeeld. Lekker provocerend om dit zo neer te zetten

15 mei 2019 om 19:19

Joh, beetje plagen. Kalmte.

Uitstekende opstelling, had ik alleen liever al een wedstrijd of 10 eerder gezien.

Ik wil graag 100 goals....5-2 zeg ik

15 mei 2019 om 18:31

100 totaal niet deze wedstrijd natuurlijk

Ik snap dat van Bommel alles op alles zet voor het onmogelijke scenario, maar als hij na de winterstop minder behouden had gespeeld had ik de kans groot geacht dat de schaal naar PSV was gegaan.

15 mei 2019 om 19:10

Want? Dan hadden ze buiten het aantal doelpunten ook nog steeds drie punten moeten goedmaken. Je kan zeggen met een meer anvaklende opstelling had je mss ergens anders geen puntem laten liggen, maar dan had je wss weer andere wedstrijden verloren...

Mark gelooft er nog in! Beetje mosterd na de maaltijd natuurlijk dit, maar zou wel lekker zijn om nog een klapper te maken aan het einde, ook naar de fans toe.

15 mei 2019 om 19:02

Ik hoop vooral dat Gutierrez zijn moment pakt. Prachtige speler, die alleen door Van Bommel niet op waarde werd geschat. Als de Mexicaan er vanavond twee of drie in peert is-ie volgend jaar elke week de eerst die op papier staat.

Overigens geen zorgen voor volgend jaar. Met twee basiswaardige internationals - flink bedrag ertegenaan gooien - ben je klaar om de leegloop op te vangen. Misschien nog een box-to-box-middenvelder erbij om wat meer smaken op het middenveld te hebben, maar verder zie ik het rooskleurig in.

Unnerstal
Dumfries
Álvarez
Franco
Angelino
Rosario
Lammers
Gutiérrez
Malen
Romero
Gakpo

En nu dat ze geen kans meer hebben, hebben ze een top opstelling. Man man man... heb er geen woorden voor. Deed dit paar speelrondes geleden man.

Eindelijk een fatsoenlijke opstelling😴

Dit is een mooie opstelling helaas veeel te laat

Hoezo vol op de aanval? Hij stelt gewoon de beste elf spelers op. Had dit een paar maanden eerder gedaan.

Tja, hier ben je alleen wel al een half seizoen te laat mee, zo zou het de gehele 2de seizoenhelft al moeten hebben gestaan.

15 mei 2019 om 18:40

ach hij laat nu in ieder geval zien dat hij fouten heeft gemaakt. beetje laat om het nu wel aan te passen maar das beetje karakter van van bommel

Dat komt een beetje laat Mark.
Je had weken eerder aan je doelsaldo moeten werken.

Nu heeft het geen nut.

15 mei 2019 om 18:56

Wat moet-ie dan doen in deze wedstrijd? Wat heeft wel nut dan?

Wie verwacht er nou dat PSV vandaag een doelsaldo van 14 goals gaat goedmaken? Uberhaupt moet Ajax al verliezen, en zelfs dan is het nog steeds schier onmogelijk.

15 mei 2019 om 18:52

Ik zie nergens dat iemand dat verwacht, maar mag hopen dat ze gewoon vol gas gaan de laatste pot.

15 mei 2019 om 18:52

Toch durf ik het na de afgelopen voetbalweken niet helemaal uit te sluiten

Tjonge, wat een zure reacties zeg! Ook ik vind dat Van Bommel als eigenwijze, beginnende trainer fouten heeft gemaakt. Zijn flater tegen Rkc, zijn gepuzzel op het middenveld, geen plan B en zelfs tegen kleinere clubs vasthouden aan twee controlerende middenvelders die nooit scoren. Maar kom op, anderzijds is open huis houden met Schwaab en Viergever, die dan ook nog meer verantwoordelijk worden voor de opbouw toch vragen om problemen?

Vergeet niet dat Van Bommel erin slaagde binnen enkele maanden een team op de been te brengen dat 16 van de eerste 17 wedstrijden winnend afsloot, in de zwaarste poule van de Champions League bewondering voor Psv's spel oogstte en geprezen werd - hem werden zelfs Guardiola-achtige kwaliteiten toegedicht als trainer voor de toekomst! - voor de ongekende doelpuntenproductie, die zelfs in gewonnen wedstrijden tot diep in de blessuretijd gerealiseerd werd. Dan is het makkelijk schieten op een man die buiten Eindhoven toch al graag gehaat wordt, wanneer hij aan het eind met lege handen staat. Zoveel cynisme als je hier nu leest heeft hij naar mijn mening niet verdient.

En dat hij nu wel aanvallender speelt - ikzelf had ook graag gezien dat hij vaker op Gutierrez vertrouwde - is toch alleen maar logisch? Natuurlijk gelooft hij niet dat ze met 8-0 winnen en De Graafschap Ajax met 6-0 de bus in duwt. Maar moet-ie dan maar aan Sadilek en Rosario vasthouden omdat hij dat het hele seizoen heeft gedaan? Zo doe je het nooit goed natuurlijk.

15 mei 2019 om 23:53

Ach, al met al was het een seizoen met een prachtige eerste seizoenshelft (ondanks de laatste plaats in de CL poule heb ik écht met plezier naar de wedstrijden gekeken) en een veel mindere tweede seizoenshelft waar ik soms wel echt in slaap viel van Psv.

Ik ben niet ontevreden over Van Bommel. Zeker gezien vrijwel de gehele technische staf er binnen twee weken vandoor ging.

Maar volgend seizoen wordt wel een interessant jaar voor Van Bommel. Wie gaan er weg bij Psv, en vooral, wie komen er terug.
Het is duidelijk dat de pijnpunten bij PSV nu bij een rechtsbenige centrale verdediger en een creatieve middenvelder gaan liggen. Met eventueel 1 extra vleugelspeler mochten zowel Lozano als Bergwijn vertrekken.

Ik hoop dat Van Bommel volgend jaar met een tactiek kan komen die voor meer afwisseling zorgt. Zodat een ploeg zich in de tweede helft niet volledig kan gaan indekken

16 mei 2019 om 10:46

Zeker. Komende zomer mogen De Jong en Van Bommel laten zien wat ze waard zijn. Het lijkt me duidelijk dat de langer zittende kern vertrekt. Schwaab, De Jong, Zoet, Hendrix en natuurlijk Pereiro. Het jonge grut dat je over hebt heeft veel potentie maar ook nog behoefte aan houvast van oudere spelers om een tegengewicht aan hun grilligheid te bieden. Viergever kan daar in de selectie aan bijdragen, maar het kan eigenlijk niet dat hij nog langer basisspeler is. PSV moet naar mijn idee niet één maar twee nieuwe centrale verdedigers halen, een box-to-box-middenvelder halen die complementair is aan de kwaliteiten van Rosario en Gutiérrez en inderdaad nog een directe versterking op de vleugels. Malen is een zekerheidje volgend jaar, maar Gakpo en Aboukhlal zou ik vooral als stand-in zien vooralsnog. Als John de Jong erin slaagt Robben terug te halen, zou ik dat een huzarenstukje vinden.

Ik gok op een 17-1 van PSV vandaag en een De Graafschap die in de 90ste minuut de 1-0 binnenschiet. Een duitse jeugdspeler van de Graafschap met een kale kop en een soort nepsnor genaamd 'schmeetz'

overigens maakt Rosario vandaag zijn 1e,2e én 3e doelpunt van het seizoen in een hattrick in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Gutierrez maakt het daarna af met de overige 14 doelpunten en L. De jong schiet er wel eentje binnen. Maar helaas in het eigen doel in de laatste minuut onder het mom van 'ik moest toch écht die topscorerstitel pakken'.

15 mei 2019 om 19:36

Dat laatste is eigenlijk wel interessant. Een eigen doelpunt, telt dat ook mee in de strijd om de topscorerstitel?

15 mei 2019 om 20:28

Als een eigen doelpunt al meetelt vind ik dat hij van het totaal aantal goals afgetrokken moet worden

15 mei 2019 om 21:00

Zou wat zijn hej. Had een speler van NAC beter gelijk 30+ goals kunnen maken vandaag. Toch al gedegradeert.

Oe jongens, Guti speelt nu moeten we . opletten.
Niet gemeen bedoeld hoor, maar zo had je toch het hele jaar al kunnen spelen?

Dus nu de kans zo goed als nihil is gaat hij wel zo aanvallend spelen? Had dat dan (veel) eerder gedaan in plaats van laf verdedigen met een ploeg als PSV.

Eerlijk gezegd verwacht ik een zege van heracles. Dus een monsterscore zit er zeker in. Heracles schat ik hoger in als rkc. En die wonnen al vrij makkelijk van psv

Op Rosario na eindelijk een keer een prima opstelling... En dat in de allerlaatste wedstrijd, ongelooflijk...

Wel grappig dat die in die allerlaatste wedstrijd wel voor de doelsaldo gaat, maar toen PSV in punten voor stond en gelijk dat er niet toe deed.

En dan na 25 seconden met 0-1 achterkomen lolll

Het is al 1-1 het gaat goed met de jacht op doelpunten lol, vorige wedstrijden ook al dramaaaa eindhoven

Enthousiasme is nodig als je een situatie wil omkeren, maar bij deze moet je gewoon beseffen dat het gedaan is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel: 'Waarom zeg je dat niet? Je hebt toch zo'n dingetje?'

Mark van Bommel is na de wedstrijd tussen PSV en Rosenborg BK (1-1) in de Europa League boos op de arbitrage. Diep in de blessuretijd claimde de thuisploeg een penalty na...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren