‘PEC moet ondanks goede gesprekken verder zoeken naar opvolger Stam’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Maurice Steijn wordt niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Voetbal International meldt woensdag dat de huidige oefenmeester van VVV-Venlo geen heil ziet in de opvolging van Jaap Stam. Laatstgenoemde werd in december aangesteld, maar een half jaar later is zijn dienstverband in Zwolle alweer voorbij. Stam is met ingang van volgend seizoen de nieuwe coach van Feyenoord.

Steijn hield een goed gevoel over aan het gesprek met de clubleiding van vorige week donderdag en dat positieve gevoel was wederzijds. De beleidsbepalers van PEC wilden met hem in zee, maar de oefenmeester in Limburgse dienst ziet toch af van een samenwerking met de Blauwvingers. De voorwaarden in het aangeboden contract zijn naar verluidt een niet te nemen hobbel.

Om dezelfde reden ging vorig jaar een overgang naar Feyenoord niet door. Steijn kon in Rotterdam als assistent-trainer beginnen, maar tot een deal kwam het nimmer. In een eerder stadium zei hij ‘nee’ tegen het hoofdtrainerschap van FC Utrecht. De trainer van de huidige nummer twaalf in de Eredivisie wil zijn beslissing om het aanbod van PEC te weigeren vooralsnog niet van commentaar voorzien.

Steijn, nog in de race voor de Rinus Michels Award, heeft vijf succesvolle jaren in Venlo achter de rug. VVV kende de afgelopen seizoenen zelden degradatiezorgen en is uitgegroeid tot een volwaardige middenmoter op het hoogste niveau. Het seizoen 2018/19 wordt woensdagavond afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.


Poll

Had jij Maurice Steijn een goede trainer gevonden voor PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door after)
15 mei 2019 om 16:19

Hahahaha. Prima wij zijn blij dat hij blijft. Als hij nu niet tenminste niet in gesprek is met een andere club.

15 mei 2019 om 16:19

Ja ontzettend matig. Alsof charisma een doorslaggevende factor is in het trainerschap. Hij heeft 5 jaar uitstekend gepresteerd bij VVV.

Gezien er nog weining vrije trainers zijn zou ik als ik PEC Zwolle was een lijntje uitgooien naar Ron Jans. Is na dit seizoen vrij van zijn werkzaamheden bij FC Groningen en is al eerder trainer geweest bij Zwolle. Past ook bij de clubcultuur daar

15 mei 2019 om 16:21

Heeft alleen zelf al aangegeven dat een terugkeer is uitgesloten.

15 mei 2019 om 16:33

@wwelover, ook voor Ron Jans geldt: Zeg nooit nooit in het leven

15 mei 2019 om 16:22

Beste nieuws ooit, forza vvv

15 mei 2019 om 16:24

@diadan, ik had juist om de door jou aangestipte argumenten al eerder verwacht dat PEC Zwolle een hengeltje zou uitgooien naar Ron Jans. Misschien dat dat nu alsnog gaat gebeuren? Wat Maurice Steijn betreft vermoed ik dat hij na wat wikken en wegen meer brood ziet in een grotere en ambitieuzere club als PEC Zwolle. Bijvoorbeeld een club als FC Twente? Een ding is voor mij wel duidelijk: Steijn is na vijf Venlose jaren absoluut toe aan een nieuwe uitdaging.

15 mei 2019 om 16:31

Want? Elk jaar een stapje omhoog gedaan. Heerlijk die rust in de tent. Vijf jaar met 1 trainer, die ook nog eens stappen maakt. Je zou er zomaar jaloers op worden.

15 mei 2019 om 16:40

@infinity91, aan de andere kant: Verandering van spijs doet eten.

15 mei 2019 om 17:24

Oh maar ik heb ook niets tegen vreemdgaan hoor!

15 mei 2019 om 23:19

Heerlijk!

Zie hem graag naar Enschede komen, uitdaging genoeg hier en (voordat een ander het zegt) de gemeente Enschede wil wel meewerken aan een mooi salaris. Denk dat hij wel heeft bewezen spelers beter te maken en met jong talent te kunnen werken.

15 mei 2019 om 17:26

Tuurlijk. Gooi er nog maar wat afkoopsommetjes van gemeenschapsgeld tegenaan.

15 mei 2019 om 19:11

Afkoopsom? Voor wie??? Steijn welkom in Enschede.

15 mei 2019 om 21:15

Dat gemeenschapgeld gaat t stadion in.. maar t roeptoetert wel lkkr he steven?!

Ben benieuwd waar PEC uitkomt. Wat doet Erwin Koeman tegenwoordig eigenlijk? Misschien dat dat iets is?

15 mei 2019 om 19:58

Ik vind die Peter Hyballa wel wat voor PEC. Heeft De Graafschap blijkbaar afgezegd om financiële redenen. PEC kan vast wel wat meer bieden dan de Superboeren lijkt me. Dus sla je slag zou ik zeggen.

15 mei 2019 om 19:58

Ik vind die Peter Hyballa wel wat voor PEC. Heeft De Graafschap blijkbaar afgezegd om financiële redenen. PEC kan vast wel wat meer bieden dan de Superboeren lijkt me. Dus sla je slag zou ik zeggen.

16 mei 2019 om 12:27

Ook geen gekke gedachte, er zijn overigens best veel clubs op zoek, dus lastige zoektocht.

Nou, dan Lukkien maar proberen. Heeft het uitstekend gedaan in Emmen. Past ook wel bij Zwolle, denk ik.

Sorry als ik hiermee zwollenaren tegen het been trap maar een hele sportieve vooruitgang van venlo naar zwolle is het niet En ik neem aan financieel ook niet

15 mei 2019 om 18:53

Pec had dit seizoen een begroting van 13 miljoen en vvv 7 miljoen. Er zou bij Pec dus zeker meer mogelijk moeten zijn. Ik denk eerder dat het sportieve plaatje nogal onduidelijk is.
Marcellis en Boer zijn gestopt, Van Polen en Lachman lopen op hun laatste benen en Kingsley en Namli zullen waarschijnlijk vertrekken. Er staat Pec dus een behoorlijke uitdaging te wachten om een eredivisiewaardige selectie samen te stellen.

15 mei 2019 om 23:47

Gelukkig won Steijn dit seizoen 2x van Zwolle...

John van 't Schip, Marco van Basten, Edgar Davids, Gert-Jan Verbeek, Edwin van de Looi, Henk Fraser, Fred Rutten zijn misschien opties ????

15 mei 2019 om 21:03

Wat een bij elkaar geraapt zooitje namen noem jij zeg. Snap niet helemaal hoe je tot dit rijtje gekomen bent

Zie hem graag naar Twente komen. Zou me niet verbazen dat Ted al met hem gesproken heeft. Ervaren trainer die het maximale uit VVV heeft gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente12-2
13.PEC Zwolle10-6
14.FC Emmen10-7
15.VVV-Venlo9-14
Voor de complete stand: Eredivisie

8 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
José Mourinho heeft al een eerste versterking op het oog als hij Zinédine Zidane daadwerkelijk aflost bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren