Slutsky acht Ödegaard rijp voor Ajax: ‘Natuurlijk is hij daar klaar voor’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Martin Ödegaard staat volgens diverse media in de belangstelling van Ajax en Vitesse-trainer Leonid Slutsky begrijpt dat wel. De Noorse aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis in Arnhem en maakte grote indruk. Slutsky acht het talent, dat tot medio 2021 onder contract staat bij Real Madrid, klaar voor een overstap naar de aanstaande landskampioen.

Met 9 assists en 102 gecreëerde kansen behoort Ödegaard dit seizoen tot een van de meest creatieve spelers in de Eredivisie. Hij werd in de media al de gedroomde opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax genoemd. Slutsky is ervan overtuigd dat de Noor het niveau bij Ajax aankan. “Je vraagt mij of Martin klaar is voor de next level? Nou, natuurlijk is hij daar klaar voor”, reageert de trainer van Vitesse in gesprek met Voetbal International.

Ödegaard gaf onlangs al aan het best te zien zitten om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen. Of dat bij Ajax zal zijn is nog even afwachten. Hij laat weten dit Champions League-seizoen in ieder geval genoten te hebben van de Amsterdammers. “Natuurlijk heb ik het hele seizoen genoten van Ajax. En niet alleen ik, ook voor een land als Noorwegen en alle kleinere voetballanden geven de prestaties van Ajax hoop.”

De talentvolle buitenspeler annex aanvallende middenvelder gaat niet in op de geruchten over een mogelijke overstap naar Ajax. “Ik wil nu bij Vitesse Europees voetbal halen, belangrijk zijn. Daarna ga ik met de Noorse selectie op pad en dan pas gaan we om de tafel zitten met Real Madrid. Daar sta ik nog onder contract. Ik zit midden in het seizoen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door skutsjesilen)

Wat een heerlijke aankoop gaat dit zijn. Bij ajax kan hij zich ontpoppen tot de grote smaakmaker van de eredivise, met betere spelers om hem heen. Perfect om ziyech te vervangen. Als ajax het goed aanpakt, zie ik ajax voor de komende 10 jaar als alleenheerser in de ED.

15 mei 2019 om 13:03

Ik hoop het eerlijk gezegd niet, ik ben wel ajacied maar ik hou van onze eredivisie vanwege de spannende titelstrijd en de onvoorspelbare afloop

15 mei 2019 om 13:06

Ik snap je punt, maar ajax moet nu denken aan permanente aansluiting bij de europese top. Het is heel belangrijk om nu de juiste stappen te zetten. Daarbij hoort dat ajax dan steeds verder van PSV en Feyenoord afstand neemt.

15 mei 2019 om 13:07

Het blijft sowieso wel spannend. Volgend jaar staat er weer een totaal nieuw team en dat gaat altijd punten kosten om weer ingespeeld te raken. Daarnaast zijn spelers van het kaliber De Ligt en De Jong simpelweg niet te koop.

15 mei 2019 om 13:10

Luisbarca
Ajax gaat hoe dan ook niet aansluiten bij de Europese top. Het is leuk dat Ajax 1 seizoen mee kan doen met uitzonderlijke spelers. Maar dat gaat echt niet elk seizoen gebeuren. Je kan wel veel geld hebben maar de spelers die nodig zijn voor Europees succes gaan gewoon weg niet naar de eredivisie.

15 mei 2019 om 13:15

Xyzz

Het is inderdaad even zoeken in het begin, maar met het juiste aankoopbeleid en met de spelers die wel blijven kan je een bepaalde vastigheid creã«ren, en van daaruit voortborduren.

15 mei 2019 om 13:16

Permanente aansluiting bij de Europese top? Wat Ajax aan eigen vermogen heeft geeft de Europese top jaarlijks uit aan transfersommen alleen al. Ik snap dat men nu is gaan zweven, maar het is niet realistisch om te verwachten dat ze de aansluiting bij de Europese top gaan vinden.

15 mei 2019 om 13:17

Sorry hoor maar aansluiting bij de Europese top? Dat voelt een beetje alsof Heracles na 1 goed seizoen voor komend seizoen gaat zeggen dat ze bij de top 3 van Nederland willen aansluiten.
Dit seizoen is het super wat Ajax heeft gedaan in de CL en met de huidige inkomsten zie ik ze ook wel 8 van de 10 keer kampioen worden. Maar aansluiten bij Barcelona, Madrid, Liverpool, City, Psg, Bayern? Dat lijkt mij nog steeds onmogelijk voor een ED club omdat er gewoon te veel verschil zit in sponsor- en tvgeld inkomsten.
Met goed beleid zal er soms een uitschieten zijn zoals dit jaar, ik zie het een beetje als een AZ dat al jaren goed beleid voert en dan met een uitschieten mee doet om het kampioenschap, maar echt aansluiting vinden is toch wel een hele andere stap.

15 mei 2019 om 13:17

Macereal

Bayern en Manchester city zijn wel aan de top. Lijkt me mooi als ajax op welke manier dan ook beetje bij beetje aansluiting kan zoeken bij de top.

15 mei 2019 om 13:44

Sirius,

Ajax heeft zelf gezegd dat ze graag weer willen aansluiten bij de subtop van Europese clubs, is geweldig dat ze dit jaar gewoon bij de top horen.

Maar het proces naar een stabiele plek bij de Europese subtop is nu gaande, uitschieters naar boven zullen dan vast ook wel weer eens voorkomen.

Maar de absolute top is financieel moeilijk haalbaar, qua voetbal heb je dit seizoen kunnen zien wat je met goed beleid kan bereiken.( goede aankopen, toptalenten die doorstromen naar het eerste)

15 mei 2019 om 13:45

Porto. Dat is het grote voorbeeld. Bijna altijd kampioen in eigen land en eigenlijk jaarlijks overwinteren in de CL. Dat zou toch een mooie stap zijn.

15 mei 2019 om 14:32

Whahaha.

"ik snap je punt, maar ajax moet nu denken aan permanente aansluiting bij de europese top."

Hier ben ik gestopt. Je draait volledig door.

15 mei 2019 om 14:46

@lucasandersen,

Ik hoop eerlijk gezegd ook van niet, maar dan om hele andere redenen. Odegaard moet wat 15 a 20 miljoen kosten. Dat is 5 tot 10 miljoen extra voor alleen het feit dat hij bij Madrid onder contract staat.

Is hij in staat om direct een zelfde impact te hebben als Ziyech of Tadic (meteen vanaf het begin de beste van het elftal zijn)? Ik verwacht van niet. Waarom zou Ajax dan zoveel betalen voor een speler?

Omdat je het geld hebt, hoef je het niet als een bezetene weg te geven. Ben bijvoorbeeld ook blij dat het met de mexicaan is stuk gelopen. 15 miljoen en doorverkooppercentages. Daar moeten toch spelers voor te halen zijn die een stuk meer bewezen hebben.

Wat betreft alleenheerser in de eredivisie, dat gebeurd nooit. Daar is de rest gewoonweg niet goed genoeg voor. Daar heb je toch zeker 5 a zes clubs voor nodig die op soortgelijk niveau zitten als Feyenoord en AZ. Matig presteren is direct puntenverlies tegen die tegenstanders. Maar dat is verre van het geval.

15 mei 2019 om 13:52

Alleenheerser, omdat je een zak geld hebt en een keer weer kampioen wordt in de laatste 5/6 jaar? Ben de tijd nog niet vergeten dat de Fischers, El Ghazi’s en Klaassens de nieuwe Messi’s zouden worden. Misschien kun je beter een interne competitie maken tussen Ajax 1 tm Ajax 18. Alleenheerser, dat je het überhaupt durft te melden na zoveel jaren droogte.

15 mei 2019 om 13:59

Ga toch niet zo zuur lopen doen man. Dat is toch gewoon op basis van de financiele mogelijkheden. Al stond ajax 50 jaar droog, als je ineens zoveel veel meer geld hebt te besteden dan de rest, is dat niet gek om te zeggen. Wat een slap gelul steeds over dat 5 jaar geen prijzen.

15 mei 2019 om 14:35

Zuur? Hij reageert op iemand die het spoor volledig bijster is. Als je 'ineens' zoveel geld hebt zegt dat genoeg. Dat betekent namelijk dat het incidenteel is en niet structureel.
Iets wat volgens mij de meeste Ajacieden vergeten die al een tijd over Europese top praten en alleenheerser in de ED.

15 mei 2019 om 14:52

@nolimit

Uhm de zak geld is bij Ajax structureel en niet incidenteel. Heb je gezien wat die uitgegeven hebben aan het begin van het seizoen. Volgens op een jaar zonder prijzen, europees voetbal of veel verkopen. Dat vergeten mensen zoals jij en fct1981.

Het geld van Ajax is structureel en niet incidenteel. Het lijkt erop dat jullie het spoor volledig bijster zijn. Er wordt namelijk al langer gesproken over wat zou gebeuren als Ajax het vele geld eens goed zouden besteden aan gerichte aankopen.

Volgens mij ben je de schokgolf vergeten die plaats vond toen Ajax doodleuik 12 miljoen neerlegde voor Neres, niet meer dan een talent uit Brazilië en zelfs een die helemaal nog niet zoveel gespeeld had. Dat was ver voor dit succesvolle CL seizoen.

Er word ook al jaren gespeculeerd over wat Ajax met al dat geld wil doen. Ook ver voor dit CL seizoen.

Ajax heeft ook al veel eerder uitgesproken dat ze de aansluiting willen vinden met de subtop van Europa met af en toe een topjaar. Werden keihard uitgelachen.

Dus ja een hele zure reactie.

15 mei 2019 om 15:56

Waarom kijk je naar de laatste 5/6 jaar en bijvoorbeeld niet naar de laatste 10? Volgens mij zit daar iets achter... maar wat?

15 mei 2019 om 17:16

Diezelfde vraag kan ik aan jou stellen waarom het om 10 jaar moet gaan.

15 mei 2019 om 17:17

Een zak geld ken niet scoren...was getekend Johan Cruyff

15 mei 2019 om 17:21

Zuur of realistisch...alsof Je nu door een zak geld ineens elk jaar halve finale CL gaat halen. De wedstrijden tegen Slavia Praag / Rosenborg / Kopenhagen / Steau nog niet zo heel lang geleden staan nog steeds tegenover het prachtige resultaat van afgelopen jaar. Iets met hoogmoed komt voor de val. Zak geld mag dan structureel zijn, zoals jij beweert. De resultaten zijn nog steeds incidenteel of je moet opeens de Europa League ook een prijs vinden, dat was Ajax toch te min?

Tuurlijk is hij klaar voor Ajax, maar is Ajax klaar voor hem? Zal toch echt een buitenspeler moeten vertrekken want hij lijkt mij geen 2e keus achter Neres of Ziyech.

15 mei 2019 om 13:08

Denk je dat ziyech blijft? Dat zou geweldig zijn maar ik denk het niet.

15 mei 2019 om 13:09

Odegaard kan ook op het middenveld spelen als vervanger van Frenkie De Jong.
Dan krijgt Ajax een middenveld met Odegaard, Blind en Vd.Beek en een aanval met Ziyech, Tadic en Neres.

15 mei 2019 om 13:11

Neres lijkt op weg naar PSG en Ziyech heeft ook een duidelijke vertrekwens, maar die zie ik mogelijk toch nog wel blijven onder goede omstandigheden..

Onana
Nous Veltman Blind Nico
Marin
Van de Beek Odegaard
Neres Tadic Bergwijn (rustig ademhalen graag)

Niet verkeerd toch?😉

15 mei 2019 om 13:19

@free eves:Veltman op cv zetten gaat je teveel punten kosten..daar moet echt een kopsterke reus staan en geen 2 spelers in het centrum van bekant 1.80m.

15 mei 2019 om 13:31

Je ik had al wat twijfels bij dit duo. Maar onze Argentijnse vriend en Schuurs lijken ook nog niet klaar. Dus dan zal er in een cb geïnvesteerd moeten worden!

15 mei 2019 om 13:32

Sorry geen Veltman centraal die zou ik rechtsback zetten en Magallan is een x een kans geven naast Blind ipv een paar minuten en nous eventueel middenveld of rechtsback de rest oke maar Bergwijn niet en zeker niet als het meer moet gaan kosten dan 20 miljoen

15 mei 2019 om 13:44

Marin is op zn best op 8 als box to box. Op 6 ga je zijn aanvallende kwaliteiten te niet doen. Zonde. Terwijl op 8 ga je zijn aanvallende kwaliteiten EN zn werklust bij balverlies optimaliseren. Op 6 moet overmars een balletje opgooien naar genk voor berge. Zelfde type speler als frenkie. Dus middenveld 6.berge 8.marin 10.vd beek. Back up. De wit, gravenberch, schone, eiting. Unuvar op zijn tijds laten meetrainen.

15 mei 2019 om 13:50

Dit is waarschijnlijk iets realistischer:
Onana
Nous/veltman - Magallan (of aankoop) - Martinez - Nico
Marin Blind
Donny
Odegaard - Tadic- Neres

Mocht Neres vertrekken dan zal wellicht Bergwijn of een andere flankspeler komen.

15 mei 2019 om 13:54

Marin, Van de Beek en Odegaard veel te aanvallend. In feite speel je dan met 3 aanvallende middenvelders. Zou sowieso nog Blind of Mazraoui toevoegen aan dit middenveld i.p.v. Odegaard.

Ik heb een betere opstelling:

Onana
Mazraoui Alderweireld Vertonghen Tagliafico
Odegaard Blind Vd.Beek
Ziyech Tadic Neres

Kost maar zo'n 55 miljoen aan nieuwe versterkingen en wat meer aan salaris voor de verdediging en het behouden van Vd.Beek, Ziyech en Neres.

15 mei 2019 om 13:40

Alderweireld en Verthongen gaan echt voor het salaris wat ze nou verdienen opgeven en hoe oud zijn ze eigenlijk 33 Verthongen nee zou ik niet meer willen als club zijnde

15 mei 2019 om 13:58

Betere opstelling, dat zeker. Maar is de opstelling realistisch in jouw ogen? Bovendien, hebben Alderweireld en Vertonghen niet aan te geven nog minstens een jaar te willen wachten voor een terugkeer?

15 mei 2019 om 14:37

Dat is aan Overmars om uit te zoeken of het realistisch is. Wat wel in het voordeel is van Ajax is dat ze de halve finale CL hebben bereikt met indrukwekkend voetbal. Dat kan ze misschien over de streep trekken om bij Ajax terug te keren.

Leuk dat mensen zoveel creatieve ideeën hebben voor hoe de opstelling er volgend jaar uit kan zien. Persoonlijk verwacht ik het iets anders dan tot nu toe is beredeneerd.

Mijn verwachte opstelling:
Onana
Veltman (r) Magallan (bij slechte prestatie Schuurs), Blind, Tagliafico
Mazraoui (r mid), Marin, Vd Beek
Neres (r), Huntelaar/dolberg, Tadic

Misschien als één van de bovenstaande voorhoede spelers weggaat (bijv Neres) dat dan Odegaard wordt gehaald of een andere buitenlandse speler. Bergwijn wordt een moeilijk en duur verhaal. Dat is hoe ik de opstellling verwacht. Wat vinden jullie?

15 mei 2019 om 14:29

Aub geen Magallan. Kan er echt niks van. Onbegrijpelijke aankoop van Overmars. Heeft Ajax alleen nog maar ellende gebracht. Graag een nieuwe aankoop.

Wat een lekker spelertje voor Ajax! Iemand die er meteen staat, kwaliteit impuls is ook nodig aangezien Ziyech en Neres kans maken op een vertrek.

IK weet nog steeds niet wat ik moet vinden van deze jongen. Hij is overduidelijk een van beste aan de bal in de eredivisie. Maar het is ok vaak zo een slappe hap met deze jongen. Doet me wat dat betreft denken aan die Deense Middenvelder van Ajax 3 jaar terug. Lijkt heel typerend voor Scandinavische jongens van tegenwoordig. Het zijn allemaal van die jochies met weinig karakter, geen bluf, ze lijken snel geã¯ntimideerd en laten zich snel kleineren op het veld.

Een Eriksen, Zlatan of een Litmanen die wereldspelers zijn geworden lijken meer een uitzondering dan de norm.

Ik snap de interesse in Odegaard en Bergwijn niet. Die hebben zeker hele goede wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen, maar ze zijn beiden ook hele gedeelten van het seizoen volstrekt onzichtbaar geweest en dat voor de Nederlandse competitie. In beide gevallen zal de hoofdprijs betaald moeten worden, en dat is het goed recht van de verkopende clubs. Voor die prijzen moet Ajax niet willen kopen, maar dan moet je je interesse verleggen. Ik begrijp dat Overmars graag ook Nederlanders in zijn team wil hebben, maar er zijn ook Nederlanders te vinden in buitenlandse competities waaraan misschien gedacht zou kunnen worden. Promes en Propper worden veelvuldig genoemd, maar denk ook aan Mensah, Groeneveld of Zirkzee. Zeker die laatste zal een stuk goedkoper zijn dan Bergwijn.

Martin Ødegaard zegt zelf dat hij, samen met Real Madrid, pas in de zomer tot een beslissing zal komen. Waarom zouden we dat niet geloven? Ik snap de interesse in hem heel goed, hij is de absolute smaakmaker van Vitesse geworden. Ik sluit langzamerhand niet meer uit dat hij nog een jaar bij Vitesse blijft omdat Real de hoofdprijs (koop of huur) zal vragen aan bijvoorbeeld Ajax, ofwel een voor Ajax ongunstige deal met een terugkoopbeding zal willen sluiten. Ødegaard wil ook liever niet nog voor een jaartje aan weer een andere club worden verhuurd, heb ik gelezen. Het is eerst zijn eigen afweging, daar is hij nuchter genoeg voor. Natuurlijk zal hij inschatten of hij bij een grote club echt aan spelen toekomt. Bij Vitesse straalt de spelvreugde er op af en het publiek heeft hem niet voor niets met een staande ovatie beloond na de laatste reguliere thuiswedstijd. Nu nog goede playoffs en zijn prijs wordt nog hoger.

Misschien kan Ajax Odegaard eerst huren met optie tot koop. Maakt hem ook nog wat goedkoper.

Odegaard is goed aan de bal en in de combinatie. Maar hij mist een versnelling en heeft mede daardoor een belabberd scorend vermogen. Doordat hij die versnelling niet heeft zal hij ook niet effectief zijn op topniveau. Real niveau zal hij daarom ook nooit halen. Ziyech is echt twee klassen beter vrees ik. Toen Ziyech nog bij Twente speelde (een beetje vergelijkbaar met Odegaard bij Vitesse) was hij ontegenzeggelijk de beste speler van de Eredivisie en scoorde hij in die twee seizoenen geloof ik 16 en 18 goals (17 competitie en 1 beker). En heel veel assists, kansen gecreeerd etc. Ziyech is sneller, heeft een versnelling, is veel handiger in de kleine ruimte. Odegaard als vervanger van Ziyech is een grap. Hij is meer een gestyleerde en dynamische versie van Schone. Op die 6 positie komt hij het meeste tot zn recht, een beetje Strootman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper160
D. DoekhiVerdediger160
A. ObispoVerdediger160
J. GrotAanvaller161
B. LinssenAanvaller168
T. MatavžAanvaller166
O. TannaneAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

25 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Sociedad 14 3 3 0
2018/2019 Vitesse 35 9 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren