Opmerkelijke actie Ali B verklaard: 'Hij was hier afgelopen week ook al’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Ali B verscheen in de rust van de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (1-2 nederlaag) in de kleedkamer van Almere City FC om de spelers op te peppen. Het stond halverwege namelijk 0-2 voor de gasten uit Friesland. In de studio van FOX Sports werd er schande van gesproken. Met name Kees Kwakman kon de actie van de zanger niet waarderen. “Dit is toch niet te geloven. Wat zullen de spelers nu denken? Die jongen zal gerust wel wat kunnen, maar dit kan toch niet?!”, zei de verontwaardigde analist.

Bij aanvoerder Damon Mirani was de verbazing een stuk minder groot. “Hij (Ali B, red.) was hier afgelopen week ook al voor een speech ter inspiratie”, verklaarde de verdediger na afloop in gesprek met FOX Sports. “Hij wilde ons nog even een hart onder de riem steken en pushen om volle bak te gaan. We zijn er in de tweede helft ook nog vol voor gegaan, maar het mocht helaas niet baten.”

Mirani zag doelman Agil Etemadi bij beide treffers van Cambuur in de fout gaan, maar wilde zijn ploeggenoot niet publiekelijk afbranden. “De fouten kwamen snel achter elkaar en op een vervelend moment”, refereert hij aan de tegendoelpunten in de beginfase van de wedstrijd. “Het was een mokerslag en dat kon je ook wel zien. Daarna hebben we het wel goed opgepakt, maar de ballen vielen elke keer net niet goed.”

Etemadi zelf stak de hand in eigen boezem. “Dit doet heel veel pijn”, beaamde de sluitpost van Almere City na de nederlaag in de eerste ronde van de nacompetitie. “In vijf minuten gooiden we alles weg en persoonlijk is dat heel zuur. Ik greep twee keer slecht in. Het doel was om de halve finales te bereiken en ik ben de schuldige voor het feit dat we het niet gehaald hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door metaalverf)

Het enige wat ik hierop kan zeggen: Schoenmaker blijf bij je leest!

15 mei 2019 om 12:34

het enige wat ik zeg : triest om Ali B als kop van jut te gebruiken,om zo het falen van spelers en staf te verbloemen.

15 mei 2019 om 12:36

Maar wat is het probleem precies? Ik begrijp dat het niet gebruikelijk is, maar daar is toch ook alles mee gezegd?

15 mei 2019 om 12:45

Nou het probleem is dat je in zo'n rust je tijd wel beter kan besteden, dan aan zo'n buitenstaander die even gaat uitleggen wat er niet goed ging en de groep doormiddel van een speech probeert te motiveren. Misschien kunnen ze volgende keer een hele rits aan (semi)-bners uitnodigen om iets leuks te zeggen? Hoeft de coach helemaal niks meer te zeggen, want blijkbaar kan hij ze niet motiveren als die dit door dit soort volk laat doen.

15 mei 2019 om 12:58

ach, lekker kortzichtig Kleinegeneraal.
Het kan best motiverend werken wanneer je opeens een andere motivatiespeech hebt dan het standaard riedeltje. Voldoende voorbeelden van trainers die filmpjes laten zien. Ali B is nou ook niet zo verschillend tov een filmpje.

Het is altijd afwachten hoe het uitpakt en geen garantie voor succes, maar wat afwisseling kan zeker geen kwaad.

15 mei 2019 om 13:06

Een filmpje is wel wat anders dan iemand die de kleedkamer inkomt hé. De kleedkamer is het domein van de voetballers en dat moet je naar mijn mening gewoon zo houden.

15 mei 2019 om 13:14

Weet wel dat Ali B zelf bij de club voetbalt. Het is dus geen onbekende bij de club. Hijbis niet ingehuurd om als BNer een speech te houden.

15 mei 2019 om 13:23

Zoals ik zei Kleinegeneraal, kortzichtig. Dat een kleedkamer alleen voor de voetballers is slaat ook helemaal nergens op. Wat is er mis mee om even iemand paar minuten binnen te laten voor een peptalk?

Je kan vraagtekens hebben of Ali B een goede peptalker is. Ik zou er niet warm van worden, maar dat is een andere discussie. Het is hetzelfde als vrouwen en kinderen een succesboodschap op laten nemen. Any given sunday verknippen met wat wedstrijdbeelden of wat mij betreft die Jan Troost uitnodigen.

Afwisseling in peptalks kan gewoon goed werken. Met het standaard riedeltje schiet je niets mee op. Evenals het psychologisch inzicht van de trainer die moet beslissen of hij fouten hard aanpakt om spelers sherp te krijgen of ze in bescherming neemt om ze ontspannen te krijgen.

15 mei 2019 om 13:46

Nou je bent bezig met een wedstrijd hé. Je zit in een totale focus (als het goed is) en dan wordt zo'n focus verstoord omdat er even iemand denkt het verschil te kunnen maken door in de kleedkamer een motivatie speech te geven. Nogmaals begin je weer over een succesboodschap laten opnemen, maar dit is fysiek je binnen het domein en de focus van de voetballers begeven. In jouw voorbeeld van een succesboodschap inspreken door de vrouw en kinderen zouden zij dus fysiek in de kleedkamer aanwezig moeten zijn. Zie je het al voor je? Dat is leuk bij een veteranen wedstrijd bij een opening van een sportcomplex, maar wij hebben het hier over de playoffs naar de eredivisie. Ik blijf het gewoon ronduit belachelijk vinden dat de coach dit soort onzin toestaat, maar hier zullen wij het toch niet overeens gaan worden. Als coach hoor jij je spelers te kunnen raken, anders moet je maar een ander vak gaan zoeken.

15 mei 2019 om 17:29

Misschien jouw focus, maar hoeft niet voor een ander te gelden.

Het is niet raar want hij was er vorige week ook? Hoe kortzichtig ben je dan? was het vorige week ook niet raar?

15 mei 2019 om 16:23

Tja je kan het ook omdraaien. De actie is raar omdat Keesie en Hansie het raar vinden. Wie is er nu kortzichtig dan? Had iedereen het ook raar gevonden als voetbalzone hier geen artikel over had geplaatst?

Hoezo zou ali b dat podium krijgen om als emiel rattelband te gaan fungeren in de rust. Bovendien is hij ook nog spelersmakelaar, dan vind ik het ook nog een kwalijke zaak. Waarom zou de trainer hem in godsnaam in de kleedkamer laten. Als trainer heb je nu ook gewoon je zeggenschap over de groep verloren (ik kan ze niet motiveren, dus laat ik het ali b maar doen). Btw, Almere heeft terecht gewonnen.

Wat is hier zo erg aan? Dat het niets toevoegt zal best, maar zoveel kwaad zal het toch niet kunnen. Onze Bn'ers hebben nu eenmaal een wat hoge dunk van zichzelf en denken dat iedereen op ze zit wachten. Laat lekker gaan.

Met het effect wat hij bereikt heeft zou ik zeggen, ga ook even langs de Graafschap.

Moet niet gekker worden, nog even en Jomanda wordt opgeroepen om in te stralen dat ze gaan vlammen

Ali B en almere city gaan al way back, die gozer heeft toen het nog omniworld heten volgens mij zelfs een paar keer, min of meer voor de grap, meegetraind. Bij gebrek aan geschiedenis en clublegendes daar, zou je Ali B met een beetje goede wil zelfs de enige coryfee van Almere city kunnen noemen.

15 mei 2019 om 17:31

Mensen doen net of hij toevallig een keer bij de club kwam aanwaaien. Die Oasis zanger staat ook ineens bij Man city in kleedkamer. Laat ze toch lekker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.NAC Breda2813
5.NEC2713
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KoolwijkMiddenvelder140
O. BouyaghlafenAanvaller133
T. VerheydtAanvaller138
T. ReceveurMiddenvelder111
S. HarrisonAanvaller101
M. WoudKeeper140
M. KaandorpAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren