Besluit De Graafschap wekt verbazing: ‘Weet niet waar dit ineens vandaan komt’

Woensdag, 15 mei 2019 om 11:18Yanick Vos

Bart Straalman lijkt De Graafschap na dit seizoen te verlaten. De 22-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract in Doetinchem en kreeg onlangs de mogelijkheid om zijn verbintenis te verlengen. Straalman wil echter pas na de wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond en de aansluitende duels in de nacompetitie een definitief besluit nemen, waarop de Superboeren het aanbod weer introkken.

“Ik weet niet waar dit besluit ineens vandaan komt. Ik ben vanaf het begin heel duidelijk geweest”, citeert de Gelderlander de verbaasde aanvoerder van de nummer zeventien in de Eredivisie. De speler uit de eigen jeugdopleiding wil eerst weten of zijn werkgever ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief is. “Ik ga pas over twee à drie weken over mijn toekomst nadenken. Of De Graafschap dan nog een optie is, zie ik wel. Dat hangt af van meerdere factoren, ook wie de nieuwe trainer wordt.”

Straalman doelt daarmee op het aanstaande vertrek van Henk de Jong, die samen met assistent-trainer Sandor van der Heide terugkeert bij SC Cambuur en wiens opvolger nog niet wereldkundig is gemaakt. Saillant detail is dat De Graafschap met de huidige positie op de ranglijst waarschijnlijk te maken krijgt met de nieuwe werkgever van De Jong en Van der Heide. De Friezen waren in een tweeluik te sterk voor Almere City FC en plaatsten zich voor de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie, waarin zeer waarschijnlijk De Graafschap de tegenstander is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door janh)

Ik snap Straalman wel. Nog zoveel onzekerheid rondom De Graafschap. Dan wil je geen overhaaste beslissingen nemen. Vind dat de club het dan niet heel slim speelt om daar geen begrip voor op te brengen

15 mei 2019 om 11:56

Ik snap wat jij bedoelt, maar de Graafschap is toch ook al bezig om een team voor het volgende seizoen samen te stellen. Als iemand dan pas laat duidelijkheid wil geven ga je schakelen.

15 mei 2019 om 12:16

Laat? Hij besluit toch gewoon aan het einde van de nacompetitie. Dus voor het openen van de transfermarkt? Gezien de onduidelijkheid over de situatie bij de Graafschap zullen andere verdedigers van dat niveau (bodem ED/top KKD) ook niet direct tekenen lijkt mij.

15 mei 2019 om 13:00

De Graafschap kan ook pas serieus aan de selectie & contracten werken ze weten in welke divisie ze zitten

15 mei 2019 om 13:11

@mozias en jij denkt niet dat je al op zoek moet gaan naar welke spelers er vervangen moeten worden voordat de transferwindow open gaat? Als je dan pas rond gaat kijken ben je lekker kortzichtig bezig en dan is de wereld weer te klein dat ze paniek beleid voeren...

15 mei 2019 om 13:18

Maar als de club snel duidelijkheid wil, is het toch ook duidelijk dat hetzelfde voor een speler geldt? De toekomst van de Graafschap is onzeker, maar ook de toekomst van de spelers in nogal onvoorspelbaar momenteel. Dan is het niet vreemd dat deze Straalman even wil wachten voor hij z'n contract verlengt.

15 mei 2019 om 13:19

@JanH maar van de ene kant wil de Graafschap door met Straalman anders bieden ze geen nieuw contract aan. Van de andere kant hebben ze geen geduld om 11 dagen te wachten. Gaat de Graafschap er dan van uit dat ze degraderen? Waarom een deur dicht gooien als je juist alle mogelijkheden moet openhouden?

15 mei 2019 om 14:44

@sirius ik vind dat zeker niet raar, dat is zijn goed recht. Net zo goed als dat de Graafschap nu mag zeggen dat ze liever alvast opzoek gaan naar een ander als het voor deze speler er vanaf hangt of ze Eredivisie of KKD spelen..

Ik zeg ook nergens dat ik het een slimme keuze vindt van de Graafschap overigens. Alleen dat ik het wel begrijp.

15 mei 2019 om 11:57

Ze hebben daar best begrip voor.. Alleen moet de club ook verder met plan A & plan B voor volgens seizoen. Wetend welke poppetjes ze voor welke positie moeten halen en ere of eerste divisie. Als ze Bartje vragen en hij houdt de club in onzekerheid dan neemt de club nu de toutjes in handen en maakt deze keuze om zekerheid in te bouwen.

15 mei 2019 om 12:35

@graafschap!
Ik snap dat De Graafschap door moet schakelen naar plan B wanneer je geen zekerheid hebt. Enige probleem is dat ze nu alle lijntjes met plan A doorsnijden. Je kan prima door gaan zoeken naar plan B en wachten wat deze jongen beslist.

Op 26 mei heb je zekerheid, dat is over 11 dagen. Je kan mij niet vertellen dat De Graafschap dan al een nieuwe verdediger heeft. Ook de (eventuele) nieuwe spelers van De Graafschap willen weten waar ze aan toe zijn. Die gaan echt niet overmorgen tekenen. Daarbij moet de graafschap zelf ook weten waar ze aan toe zijn. Eredivisie of Eerste divisie maakt nogal een verschil op je budget. Kan je toch nét wel die iets betere duurdere speler halen in plaats van een andere.

Ik denk dat De Graafschap hier geen goede zet heeft gedaan. Je wilt het liefste al je opties openhouden en nu gooi je, voor mijn gevoel, keihard de deur dicht voor één van je opties wat nota bene je aanvoerder is en een basisspeler.

Snap Straalman wel...onder de Jong kreeg hij pas halverwege seizoen de kans om eindelijk de falende niewpoort(jes) te vervangen en met verve samen met van de Pavert een solide duo Nu van de Pavert ziek is en de combi met niewpoort(jes) bagger loopt heeft ie eigenlijk niets te eisen en mag ie blij zijn als ie mag blijven. Denk dat het op zich wel een goede verdediger is maar dan wel met goede spelers om hem heen en een trainer met vertrouwen in hem.. Anders einde profcarrière want de laatste paar wedstrijden hebben de interrese in hem doen verdampen lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder311
R. SeuntjensAanvaller3114
D. van MieghemAanvaller3010
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper310
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren