‘Stadionramp en mishandelde Liverpool-fan bespot door spelers Man City’

Woensdag, 15 mei 2019 om

In Engeland is ophef ontstaan over een uitgelekt filmpje op social media waarin spelers en staf van Manchester City na het kampioensduel met Brighton & Hove Albion van afgelopen zondag al zingend de spot drijven met titelrivaal Liverpool. In het liedje zou naar verluidt lacherig worden gedaan over een mishandelde supporter van the Reds en het Hillsborough-drama van dertig jaar geleden.

Sean Cox werd in het seizoen 2017/18 zo ernstig mishandeld door de aanhang van AS Roma dat hij in het ziekenhuis belandde, en bij de ramp in het stadion van Sheffield Wednesday kwamen in 1989 96 supporters van Liverpool om het leven. Een woordvoerder van the Citizens ontkent de felle aantijgingen en komt met een statement in de Engelse media. “Het is een parodie op een liedje dat werd gezongen tijdens de Champions League-finale van 2018 in Kiev (toen Real Madrid met 3-1 won van Liverpool, red.). Het is verwerpelijk om te denken dat de teksten te maken hebben met Sean Cox of Hillsborough.”

Op de veelbesproken beelden, waarschijnlijk gemaakt tijdens de terugvlucht van Manchester City na de kampioenswedstrijd in Brighton, zou ook Mohamed Salah op de hak zijn genomen. De aanvaller van Liverpool werd in de finale van het miljardenbal van een jaar geleden keihard onderuit gehaald door Sergio Ramos en moest al in de eerste helft de strijd staken. De naam van Ramos wordt in het liedje vervangen door Vincent Kompany, die Salah torpedeerde tijdens het duel tussen de rivalen in januari.

Het elftal van Josep Guardiola kwam zondag op achterstand tegen Brighton & Hove Albion, maar toonde veerkracht en won uiteindelijk met ruime cijfers (1-4). 98 punten waren genoeg voor de tweede landstitel op rij. In 2018 kwam Manchester City op precies 100 punten uit. Liverpool verzamelde het eveneens indrukwekkende aantal van 97 punten en eindigde de voetbaljaargang in de Premier League op de tweede plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door zwaailicht)

Dat clubs/spelers in deze tijden nog van zulke domme fouten maken. Een beetje spot mag wel maar je gaat natuurlijk geen zwaar mishandelde supporter, een uit de wedstrijd geschopte speler of stadiondrama met tientallen doden belachelijk maken...

15 mei 2019 om 11:58

Heb je het artikel gelezen? Het is waarschijnlijk gewoon lulkoek..

16 mei 2019 om 07:39

alleen al het feit dat er discussie hierover staat is dom van City (spelers) natuurlijk.. Geen filmpje is geen gezeur. Geen al dan niet dubieus gezang is geen gezeur..

Wauw.... 0.0 respect voor de tegenstander. Had dit niet verwacht van een professionele club als Man City. Diep triest. Maar hier zal waarschijnlijk toch niks mee gedaan worden.

15 mei 2019 om 11:37

Dit gebeurd binnen de spelersgroep en had gewoon niet naar buiten mogen komen. De persoon die dit gefilmd heeft en vervolgens ook nog online gezet heeft is naar mijn mening nog dommer bezig dan de spelers van City.

15 mei 2019 om 11:51

Want het is niet erg om dit te zingen als de buitenwereld het niet weet.. Wat een niveau weer

15 mei 2019 om 12:08

Wel, alleen dan komt er geen ophef over

15 mei 2019 om 12:32

Niet helemaal waar; als je gewoon respect hebt voor je tegenstander dan is er ook niet zo veel ophef ....

Nogal dom. Je kan zeggen dat ze niet wisten wat ze zeiden, maar ze kennen dat nummer wel, dus dan had iemand beter kunnen nadenken en wat onderzoek moeten doen.

Of op z'n minst niet die zooi online gooien.

Verder is het ook dom om te verwijzen naar een nederlaag in een CL-finale van een club dat daar kwam omdat ze jou uit dat toernooi hebben geknikkerd.

City-spelers komen hier heel dom over inderdaad.

15 mei 2019 om 11:44

Om eerlijk te zijn: Welke voetballer komt er wel heel slim over dan? Want de meeste voetballers zijn niet de meest heldere lichtjes. En zeker niet als je ze in een groep bij elkaar zet als ze net de titel gepakt hebben.

15 mei 2019 om 11:55

Lampard, Mignolet, Gerrard, Rossi, Henderson zijn/waren allemaal spelers met een stel hersens.

15 mei 2019 om 13:17

Natuurlijk heb je een aantal intelligente voetballers, maar het grootste deel is volgens mij nog te dom om te poepen. Net zoals bij de meeste bekende mensen van tegenwoordig helaas.

15 mei 2019 om 16:55

Vrij weinig eigenlijk. We hadden een keeper die kennelijk niet wist wat een Hitlergroet was. Dus het verbaast me eigenlijk niet.

Schandelijk gedrag van die blauwe mancs. De club heeft zelf al geen enkele uitstraling en de spelers zelf schijnbaar ook niet. Zingen over mishandelde fans als sean is walgelijk. En daar zou de club tegenop moeten treden maar city kennende doen ze dat niwt die schuiven liever her en der met wat olie dollars om de sponsor inkomsten te verdoezelen. Ze worden niet voor niks onderzocht die plastic olie club. Echte fans kennen ze daar niet. En zonder die arabieren zouden ze slechts een grijze middenmoter/ degradatie kandidaat zijn.

15 mei 2019 om 11:35

Populistisch geneuzel wat je loopt te verkondigen. Je bericht zit vol met subjectieve meningen en provocatie. Manchester City is al jaren zelfvoorzienend en er stroomt geen oliedoller meer binnen. De Manchester City Football Group is een uitermate winstgevend bedrijf, dat zijn geen meningen maar feiten. Daarnaast heb jij een uitzonderlijk talent door alles te kunnen verstaan in het filmpje, ik vind dat zeer knap.

15 mei 2019 om 11:41

Bullshit! Kijk eens naar de "sponsordeals", dat zijn gewoon verkapte vormen van een eigenaar die er geld in pompt.

15 mei 2019 om 11:44

Jij bent een blauwe manc. Goh daarom word city onderzocht wegens financiele misstanden dus en mogelijk uitgesloten van champions league. Praat de acties toch niet steeds goed man. Heb niet gezegd ik alles gehoord heb maar wel meer dan dit filmpje

15 mei 2019 om 11:44

Stravven helemaal gelijk

15 mei 2019 om 11:50

Onderzocht worden betekent niet dat ze schuldig zijn. Jij lijkt je oordeel al klaar te hebben Zwollenaar. Ik praat niks goed want er valt niks goed te praten. Je praat alleen iets goed als er in eerste instantie fouten zijn gemaakt, maar die zijn er niet tot op heden?

15 mei 2019 om 11:52

Maar op de opmerking over sponsoring durf je niet te reageren..

15 mei 2019 om 11:56

Je praat het wel goed want er is al bewezen dat ze de sponsorinkomsten hebben verzwegen en dat er door de investeringsmaatschappijen van die arabieren stelselmatig geld in die club pompt. En wat een titelfeest zeg geen enkele vreugde bij de fans en ja ook die beelden staan op Twitter. City zal nooit en te nimmer de fanbase krijgen die een liverpool bijv wel heeft

15 mei 2019 om 11:58

@xemu:

Ik durf wel te reageren over de opmerking over sponsoren en ik kan je vertellen: Man City doet gewoon aan legale sponsor contracten en er steekt geen eigenaar meer geld in de club. Man City heeft zojuist met Puma een super sponsordeal van 70 miljoen euro per jaar.

15 mei 2019 om 12:03

@zwollenaar1987:

Leuk en aardig over die fanbase, maar Man City heeft op Facebook meer likes op hun Facebook pagina dan Liverpool hoor en op Instagram heeft Liverpool slechts 3 miljoen meer volgers dan Man City. Het valt dus reuze mee met dat de fanbase van Liverpool groter is dan dat van Man City.

15 mei 2019 om 12:05

@Zwollenaar1987 Geen vreugde van de fans? Ik weet niet welke beelden jij hebt gezien, maar ik zag toch erg blije fans. Vergeet niet dat het een uitduel was , dus er waren niet veel City fans in het stadion. De fans die Liverpool heeft zijn uniek, geen enkele club daaran tippen

15 mei 2019 om 12:06

@ Zwollenaar1999 Voor een persoon die in 1987 is geboren (daar ga ik vanuit, gezien je naam), reageer behoorlijk onvolwassen. Alles in jouw reactie duidt op het feit dat je City haat en iedere kans grijpt om ze zwart te maken. Je komt met opmerkingen over sponsoren, terwijl ze nooit ergens voor gestraft. Iets met hoge bomen vallen veel wind? Dingen die succesvol zijn zullen altijd door zure mensen verpest willen worden.

En verder geen vreugde bij de fans? Heb je een selectieve foto op twitter gezien? City heeft een enorme fanbase, die misschien nog niet zo groot is als Liverpool inderdaad. Het is een oorspronkelijke club van het volk. En dit volk is niet opeens overgestapt naar United.

15 mei 2019 om 12:10

The passion, the emotion, the sheer ecstasy on show here. A homecoming fit for the back to back Premier League Champions...https://t.co/UodCkn1iFS kijk deze tweet maar dan zie je wat ik bedoel

15 mei 2019 om 12:17

@etihad

volgens artikelen op internet is City nog steeds in handen van de Abu Dhabi United Group. dat klinkt niet erg Engels

15 mei 2019 om 12:21

En jij zegt dat het allemaal feiten zijn. Als het echt allemaal feiten zijn waarom dan nog een onderzoek?

15 mei 2019 om 12:23

Een like hoeft niet automatisch te betekenen dat je fan bent en zegt niks over de daadwerkelijke fanbase. Er zijn zoveel mensen in de wereld die verschillende clubs liken. Kijk eerst bij jezelf bijvoorbeeld, eerst was je zowel Liverpool fan als City fan.

15 mei 2019 om 12:30

Een uitermate winstgevend bedrijf. Zielloos dus, want we hebben het hier over een sport niet over een holding met een aantal franchises, discutabele sponsordeals, een "leeg" stadion, een historie van vrijwel 0. Etihad Stadion, stroomt geen dollar binnen zeker? Etihad Airways op de borst, stroomt geen oliedollar binnnen zeker? Groot gemaakt en levend gehouden door een gast met een gewaad en een olie imperium. Deal with it, praat niet recht wat krom is.

Haha die Zermatt toch. Liverpool heeft niet veel meer fans dan City. Geloof in je eigen bubbel en luister vooral niet naar Marco Borsato zijn De Meeste Dromen Zijn Bedrog, want dan kom je bedrogen uit.

15 mei 2019 om 12:35

Etihad,

Shell, Unilever, grote farmaceutische bedrijven e.d. komen ook overal mee weg, maakt dat ze minder schuldig?

15 mei 2019 om 12:46

@zermatt

zoals je het zegt steekt geen geld Meer (geloof het overigens niet) is al voldoende om te laten zien dat het een koopclubje is en een leuk projectje van een sjeik. Zoals het sponsoren van het stadion door het bedrijf van de sjeik. Zal vast legaal zijn maar cosher is het niet.

Sinds wanneer is FB een graadmeter voor het aantal fans? Dat is echt ridicuul. Ik volg bijvoorbeeld op twitter ook United, Arsenal, Liverpool en Chelsea. Op United na ben ik zeker geen fans van die club. Ik ben echter wel een voetbalfan en blijf graag op de hoogte van nieuws. Facebook is dus een slechte indicatie voor een fanbase.

15 mei 2019 om 12:52

@ Japie Want een sponsor moet uit Engeland komen om geen geen oliegeld te zijn. Ik vraag me af hoeveel % in Engeland gesponsord wordt door Engelse (?) sponsoren? @ Zermatt Vergeet de sponsordeal met Tinder niet een jaar terug en daarvoor Nexen tires. Geen oliedollars?

15 mei 2019 om 12:58

Zo stoere jongen. Likes staat ook echt gelijk aan fans. NOT.

15 mei 2019 om 13:14

Zermatt, kijk eens in het verleden. Toen Etihad als sponsor binnenkwam had City nog niets gepresteerd, maar toch betaalden ze in een keer 40 miljoen per jaar, meer dan wat gevestigde clubs als Arsenal, United, Real en Bayern kregen. En "toevallig" is die deal verhoogd toen de FFP regels in werking gingen. De deal met Puma is leuk en aardig, en nog enigszins marktconform ook, maar de deal met Etihad is dat alles behalve.

Volgende punt: Likes op facebook. Serieus? Volgens jou manier van meten hebben Coca Cola, Mr. Bean, Spngebob, Intel, The History Channel en Youtube meer fans dan City. Niet echt relevant, en zoals hier verder ook aangegeven is: Je kan op FB meerdere clubs liken zonder dat je fan bent.

15 mei 2019 om 13:15

Abu Dhabi United Group is geen sponsor Etihad, ze zijn eigenaar! Net zoals Leipzig, Salzburg en New York eigendom zijn van Red Bull, zijn eveneens New York, Melbourne, Girona, Yokohama, Torque (Uruguay), Sichuan (China) eigendom van de City Group -> Abu Dhabi -> Emirates -> Olie.

City mag van mij het voorbeeld volgen van Girona, Torque en weer degraderen, zoals ze begin deze eeuw nog deden.

15 mei 2019 om 13:23

Zwollenaar, dat filmpje is ge-edit...

15 mei 2019 om 15:09

@gloryunited: Jij zegt wel heel leuk: " Zoals het sponsoren van het stadion door het bedrijf van de sjeik. Zal vast legaal zijn maar cosher is het niet." Hoe zit het dan met clubs als: Real Madrid, AC Milan en Arsenal. Zij hebben toch een een vliegvaartmaatschappij uit een oostblok land als shirt sponsor?? En dat is dan wel legaal in jouw ogen?? Arsenal heeft Emirates zelfs als stadion naam en Barcelona ook jaren lang Qatar Airways als hoofdsponsor. Hoezo is Man City dan illegaal bezig met Etihad als hoofdsponsor?? Jij bekijkt het puur selectief wat jouw uitkomt om Man City onderuit te halen. Datzelfde geld ook bij Stravven, zonder er bewijs voor te hebben.

15 mei 2019 om 17:49

Ten eerste: het hebben van een luchtvaartmaatschappij an sich is niets mis mee, wie je als shirtsponsor wil moet je zelf weten (zolang je het als club natuurlijk een aanvaardbaar merk vind, ik kan begrijpen dat sommige clubs niet happig zijn op sommige merken).

Volgens mij zijn de eigenaren van de genoemde clubs ( Arsenal, Real en Milan) niet zakelijk gelinkt aan het bedrijf Emirates, terwijl Sjeik Mansour wel degelijk duidelijk aan Etihad gelinkt is. Etihad is een staatsbedrijf, en de halfbroer van Sjeik Mansour is het staatshoofd van de Uae. Toevallig allemaal. Plus: Emirates sponsort 6 Europese clubs als ik me niet vergis, Etihad volgens mij enkel City.

Logisch redeneren en dingen van meerdere kanten bekijken is blijkbaar lastig. Het gaat erom dat de sponsordeals met Etihad ver buiten proportie waren toen ze zijn afgesloten, met mogelijk als een van de redenen om de inkomsten op te blazen zodat het beter lijkt met de ffp. Tifofootball heeft hier een hele goede uitleg voor gemaakt op Youtube, net zoals ze dat doen voor heel veel andere voetbalzaken. Misschien dat je dat eerst moet kijken.

15 mei 2019 om 17:58

Zermatt niemand zegt dat ze illegaal bezig zijn. Er wordt gezegd dat het geen charmante, zuivere koffie is. Dat is gewoon zo als je een beetje moreel besef hebt. Of vind jij sponsordeals groter dan de topclubs normaal voor een middenmoter, op zn grootst, in de Premier League. Dat was City toen namelijk, als je het geen degradatiekandidaat wil noemen.

15 mei 2019 om 20:23

@etihad Het filmpje is vertaald en duidelijk genoeg punt. Dat je hier nog over durft te twijfelen is minder slim. City football group die lampard koopt met hun New York franchise en verhuurd aan de Manchester franchise is correct? Een van de competitie vervalsingen naar mijn mening en velen anderen en dat is niet voor niets. Onderzocht worden door de FIFA/fa en niet schuldig worden bevonden omdat er voor dit soort constructies nog geen regels waren is natuurlijk een excuus waardoor het geen straf krijgt, maar ze voeden terecht de disrespect bij voetballiefhebbers.

Er wordt werkelijk alles gedaan om het geprolongeerde kampioenschap van City in een duister daglicht te zetten. Het kan aan mij liggen, maar ik hoor absoluut niks schadelijks in het bijgevoegde filmpje. De gehele tekst is geeneens fatsoenlijk te verstaan. Verder is 80% van de selectie en de staf geen Engels, dus het lijkt mij sterk dat de spelers en staf de spot drijven met Liverpool in deze gezongen tekst. Het is gewoon Engelse banter, niks meer niks minder.

15 mei 2019 om 11:22

Ik heb betere beelden gezien en ze zingen over duidelijk people battered in the streets, always the victim and kompany injured salah.

15 mei 2019 om 11:25

Mee eens, toch doet dit soort media zijn werk en zal het altijd blijven bestaan. Ik durf te wedden dat 80% van de comments op dit topic schande spreekt van het gedrag van de Manchester City fans. De media hoort alleen wat het wilt horen, en laat dat nou net toevallig meer clicks opleveren?

15 mei 2019 om 11:26

Fans moet staf en spelers zijn.

15 mei 2019 om 11:39

@etihad, het is een heksenjacht richting city waarbij de media, mensen online (ook op dit forum) continu dezelfde uitspraken opgooien. City heeft geen fans, stadium is altijd leeg, ploeg heeft geen historie, kopen om te kopen, geen visie en ga maar door. Om moe van te worden.

Begrijp me niet verkeerd, het zou zeker kunnen dat er dingen geroepen zijn die niet helemaal respectvol zijn naar Liverpool. Maar het is hoe dan ook opgeblazen, zoals het altijd wordt.

15 mei 2019 om 11:47

Helaas wel Zwaailicht. Ik snap sommige voetbalfans en de afgunst richting Manchester City wel. Tegen Manchester City zijn is hardstikke populair op dit forum, ik denk dat veel fans toch een beetje jaloers zijn.

15 mei 2019 om 12:39

Geen visie zal je niet snel iemand horen zeggen. Geen ziel, net als Red Bull. Meerdere franchises om een ziel proberen te kopen wereldwijd maakt nog niet dat je er 1 hebt.

15 mei 2019 om 12:46

Afgunst kan in veel gevallen kloppen, maar dat praat dit gedrag niet goed. Begrijp me niet verkeerd, het zal zo ongeveer overal wel over de schreef gaan. Maar het gaat gewoon tien stappen te ver. En nog publiceren ook... Afgunst of niet, het gedrag mag best verwerpelijk bestempeld worden. Ook als het om je eigen club gaat (neem dat maar aan van een Tukker hè ).

15 mei 2019 om 12:57

Ik praat het gedrag niet goed als elk woord dat in dit artikel beschreven wordt ook daadwerkelijk is gezegd. Dan is het kansloos en is het zeker verwerpelijk. Dan heb ik mijn neutrale bril op, maar het lijkt nu meer om de publiciteit te gaan. Uit de beelden kan ik niet opmaken wat beschreven wordt in dit artikel, en dan schiet je logischerwijs in de verdedigende rol.

15 mei 2019 om 13:05

@etihad, alle personen die reageren hebben blijkbaar een andere video gezien dan in dit bericht wordt gebruikt. Zoals ik al eerder op deze post heb gereageerd zijn mensen zo door en door negatief als het om City gaat, dat ze gelijk alle bekende uitspraken over de toonbank gooien. Maar goed, achter een toetsenbord is het allemaal wel zo gemakkelijk, toch?

15 mei 2019 om 17:09

Ik wordt moe van altijd dat gebash op city. Pfff er zijn toch veel mensen die alleen maar een online leven hebben. Triest heel triest

15 mei 2019 om 21:03

Afgunst komt niet vanuit populariteit of de successen die ze behalen het komt precies door dit soort filmpjes. De weerstand die jij voelt is dan ook logisch, want ik lees meestal veel reacties van forum mensen zoals stravven en nog wat meer bekende namen die er al wat langer zitten dan jou relatief jonge carrière met 21 jaar. We hebben het over de jaren gevolgd, ook voor de overname en zijn anti-city geworden precies door dit soort dingen. Jaloezie zal er niet zijn, zelfs niet door een paar jaar leuk voetbal, believe me young grasshopper

16 mei 2019 om 06:59

Want wijsheid komt met de jaren? En ik volg Manchester City ook al wat langer, sinds Nigel de Jong. Je moet ergens beginnen natuurlijk opa! (Lees het met een knipoog want 9 jaar valt natuurlijk wel mee haha)

15 mei 2019 om 11:27

Jij hoort niks, maar je geeft ook aan dat je het niet kan verstaan. Verder lijkt het je sterk dat spelers en staf de spot drijven met Liverpool, maar gaat het tegelijkertijd om banter.

Lees je zelf wel wat je typt?

15 mei 2019 om 11:35

@liniaal, ik heb gelukkig twee gezonde oren. Dat ik iets niet hoor, betekent niet dat ik niet de functie 'horen' ben vergeten te ontwikkelen. Dit betekent dat anderen het ook niet op een juiste manier zullen horen. Je hoort Engelsen iets zingen en je hoort ook de naam van Liverpool vallen. Dit heet banter.

Wellicht dat je beter de liniaal langs je wijsneus kunt leggen voor je reageert.

15 mei 2019 om 12:18

Misschien een cursusje begrijpend lezen volgen voordat je dit soort uitspraken doet.

Je hele reactie hangt gewoon van tegenstellingen aan elkaar. Je kan niet tegelijkertijd zeggen dat je het niet kan verstaan en dat de spelers niets raars zingen. Verder sluiten 'banter' en "het lijkt me sterk dat spelers en staf de spot drijven met Liverpool" elkaar uit.

Dus: lees je je eigen reacties voordat je op de groene knop drukt?

15 mei 2019 om 13:00

Jammer dat je exact hetzelfde schrijft als in je vorige reactie. Iets twee keer herhalen maakt je statement niet minder zuur. Ik stel voor dat je de reactie boven jou reactie leest, dat geeft namelijk antwoord op je uitspraken.

15 mei 2019 om 20:41

Als je het tekstueel even opzoekt en wat zou weten van Sean Cox en de events daar om heen plus de hillsborough ramp, zou je dit niet een heksenjacht noemen. Je zou dit op zijn minst een stel oliedomme spelers moeten vinden....

15 mei 2019 om 21:06

Dubbel

Heeft toevallig iemand de lyrics van dit hoogstandje bij de hand, want ik versta geen sikkepit wat er (zogenaamd) wordt gezongen.

15 mei 2019 om 11:37

“All the way to Kiev To end up in defeat Crying in the stands And battered on the streets Kompany injured Salah Victims of it all Sterling won the double The scousers won fuck all Allez Allez Allez" Normaal zingen de fans 'Ramos injured Salah', maar de spelers in het vliegtuig zongen Kompany.

15 mei 2019 om 11:45

Dat eh...klinkt toch niet zo erg? na al deze media hype had ik wat ergers verwacht

15 mei 2019 om 12:30

Daar ben ik het wel mee eens, ja. Zingen over een blessure en de misère van de tegenstander in Europa (terwijl je zelf nog nooit iets bereikt hebt in de El/cl) is niet hoogstaand maar ook niet schandalig zoals de titel doet vermoeden.

15 mei 2019 om 21:13

Het is een directe verwijzing naar het Sean Cox verhaal en hillsborough vind men ook. Sean Cox vind ik overduidelijk, hillsborough niet echt, maar al wel erg genoeg om er wat van te vinden.

Dit moet echt keihard bestraft worden. Een sneer naar de rivaal kan en mag, maar verwijzen naar een fan die voor zijn leven vecht of heeft gevochten is lager dan laag. Hier mag de FA grondig onderzoek naar doen. Schorsen die hap.

Ze weten er mooi allerlei onzin bij te halen. Er is geen enkele verwijzing naar Hillsborough te horen en toch liegen ze dat er maar bij, want anders blijft er niks over behalve dat het een matige tekst is.

''al the way to Kiev, to to end up in defeat, crying in the stand, battered in streets, Ramos injured salad, victims of it all, Sterling won the double, and the scoucers won fuck all. Allez Allez allez''

Dit is de text. Hier is in mijn optiek niet heel veel mis mee al moet je je afvragen of het als spelersgroep slim is om dit te zingen en te filmen.

15 mei 2019 om 11:39

Battered in the streets slaat op een ernstig verwonde Liverpool supporter die heeft moeten vechten voor zijn leven. Dat is minder sympahtiek, maar dat zullen de spelers hier niet mee willen zeggen.

15 mei 2019 om 11:44

Dat is een leugen natuurlijk. Het hele liedje heeft betrekking op hetgeen wat er in Kiev gebeurd is. Verliezen, ongeregeldheden in de straten(dat gebeurd nu eenmaal in Kiev), tranen van de nederlaag na afloop en de blessure van Salah.

15 mei 2019 om 12:28

Oh, je hebt gelijk. Ik dacht gezien de link die gelegd werd tussen Sean Cox en dit liedje dat hij in Kiev rondom de finale in comateuze toestand is geraakt n.a.v. supportersgeweld. Maar die situatie vond dus plaats rondom de heenwedstrijd van de halve finale vorig seizoen.

De link met Hillsborough en Cox zie ik dan ook niet.

15 mei 2019 om 13:11

Nou mooi man, ik ga naar de finale in Kiev. Zit een happie te eten en een groep idioten met bivakmutsen stormen naar binnen en gooien een stoel op me pan.

En spelers die miljoenen verdienen gaan daar grapjes over maken maargoed gebeurd nou eenmaal in Kiev....

What the fuck is dit voor reactie?

15 mei 2019 om 11:41

Tsja en waar zijn die verwijzingen naar Hillsborough dan? Er werd ook gehuild op de tribune vanwege de verloren finale in Kiev. Ook zijn er in Kiev ongeregeldheden geweest op straat. Dat had echter geen enkele betrekking op wat er met Cox gebeurd is.

Geen hoogstaand nummer natuurlijk, maar de onzin die er allemaal maar wordt bijgehaald slaat nergens op.

15 mei 2019 om 12:12

'always the victim never your fault' hebben Man U fans ooit gezegd over Hillsborough. Dus het is een vrij indirect verwijzing. Op de City spelers dat sanppen weet ik niet.

15 mei 2019 om 13:02

Iedereen heeft altijd ooit wel iets gezegd.

15 mei 2019 om 16:08

Ik weet eigenlijk wel zeker dat ze dat niet weten, alleen Walker miss, een wat oudere engelse speler. Net als 90% hier wss niet weet waar het over gaat.

Ik zelf dacht dat always the victim een verwijzing naar het slippertje van Gerard is ofzo.

Ik vind het wel mooi. Dit is pure ontlading na een zeer zware titelstrijd. Dan mag je je toch wel laten gaan? Overigens is er in de tekst niet 1 verwijzing naar Hillsbrough. De sensatie-media in Engeland moeten zich diep schamen.

15 mei 2019 om 12:24

Na een kampioenschap je laten gaan met drank en wat zingen dat is geen probleem, maar de spot drijven met mishandelde fans, sterspeler die uit een finale is geschopt en een stadionramp gaat dan toch echt wel te ver.
Ik zou er niet aan moeten denken dat Feyenoord of PSV komend seizoen kampioen worden en dan nog teksten gaan bedenken om over Nouri te gaan zingen.

15 mei 2019 om 13:34

Er wordt niks gezegd over de ramp? Alleen over de dingen die in Kiev zijn gebeurt (dat praat ik niet goed). Maar er wordt niks over de stadionramp gezongen.

15 mei 2019 om 15:57

Maar Nouri is anders. Dan zou er een duidelijke verwijzing naar gemaakt worden + iedere speler weet gewoon wat er is gebeurt.

Gozers als Jesus, Sane, Mendy, Aguero en nog de helft van het elftal weten wss amper wat er 30 jaar geleden is gebeurd daar. Laat staan dat ze zo'n vage verwijzing naar de ramp begrijpen.

Dit vind ik persoonlijk toch wel wat te ver gaan eigenlijk. Vier lekker je feestje en ik zou me niet eens bezig gaan houden met de concurrent.

Ik zie overigens hier wat mensen reageren met dat er alles aan zou worden gedaan om City in een negatief daglicht te zetten, een beetje een vreemde reactie als je mij vraagt. Sinds Pep daar zit wordt die club enorm opgehemeld en constant op een voetstuk gezet. Het is echter niet meer dan normaal dat bij dergelijk gedrag, zoals er in dit filmpje te zien is, daar enkel vraagtekens bij worden gezet.

15 mei 2019 om 15:24

Het is echt onzin dat sinds Guardiola daar zit, Man City plots op een voetstuk wordt geplaatst. Man City wordt nog vaak zat de grond in geboord. Lees maar eens de bovenstaande reacties terug.

15 mei 2019 om 21:19

Omdat de stadion fans van city echte arbeidersklasse is en nogal eens vaker zo slecht uit de hoek komt met teksten die te ver gaan is op hun wat aan te merken ja, de club is ook al niet zuiver te noemen en als spelers nu ook dom mee gaan doen is er wel wat van te zeggen ja

Ik ben pro city, ik probeer te kijken naar hoe ze spelen en hoe ze omgaan met wedstrijden. dat financiele verhaal van 10 jaar geleden enz, dat probeer in in perspectief te zien. Maar hierin begrijp ik niet wat de lol er van is.. je bent zelf kampioen geworden dmv fantastische prestaties. Je staat op het punt om alle 4 de engelse prijzen te winnen. Waarom moet je andere clubs in een kwaad daglicht zetten om zelf een gevoel van trots te creeeren. Wees gewoon blij voor jezelf en op je eigen prestaties en laat andere erbuiten.

Tsja... Als fans dit zingen kan ik het nog begrijpen, want die weten soms niet beter. Maar als spelers dit gaan zingen dan ben je gewoon echt heel hersenloos.

Mag toch hopen dat dit niet waar is. Ook beetje dom om een liedje te zingen over een verloren CL finale van de tegenstander, terwijl je zelf geen reet presteert Europees. Nog een reden om Liverpool de CL te gunnen. Op die andere dingen ga ik momenteel niet in omdat het speculatie betreft en het dus niet zeker is of die verwijzingen kloppen..

het CL succes van Liverpool zit het in Europa falende City blijkbaar erg dwars. waarom ben je bezig met je concurrent die je achter je hebt weten te houden in de competitie op je kampioensfeest?

15 mei 2019 om 13:08

Ik denk eerder dat het succes van City jou dwars zit. Je naam steekt voor mij in berichten die gerelateerd zijn aan City boven de rest uit. Ik heb de opmerking dat je alleen maar haat projecteert al eens bij jou geplaatst. Dit ontken je vervolgens. Ik denk dat je ook gelijk hebt. Het is geen haat, het is jaloezie.

15 mei 2019 om 13:17

@zwaailicht

ik ben geen liederen aan het zingen over Manchester City als ik een feestje vier

elk kritisch geluid dat word gegeven op iets dat met de heilig verklaarde Guardiola of Messi te maken heeft word al snel uitgelegd als jaloezie. dan moet er altijd met 2 maten gemeten worden. als ik letterlijk in elk topic louter en alleen veren in hun reet had gestoken was jij waarschijnlijk de grootste voorstander van mijn reacties

buitencategorie speler en een prima coach verder maar dat betekend niet meteen dat je nooit kritiek mag hebben op City, Barca of Pep. ook daar gaat er wel eens iets fout namelijk maar als je dat een keer constateert word je gelijk aangevallen en neergezet als "hater"

word er dan steeds kritiek geleverd op bv een Pogba, Justin Kluivert, Neymar of PSG dan is het verder wel helemaal prima en zie je deze zelfde Guardiola of City fans die niet tegen kritiek kunnen in elk topic helemaal los gaan op deze spelers en club omdat ze toevallig geen Barca verleden hebben

15 mei 2019 om 13:20

Hoe verklaar jij jouw intrinsieke drang om op ieder City of Guardiola op een negatieve manier te noemen dan? Ik ben oprecht benieuwd.

15 mei 2019 om 16:59

Ik sluit me even aan. Ik ben ook erg benieuwd, want jij hebt altijd kritiek op Manchester City.

15 mei 2019 om 21:29

Intrinsieke drang, kom op zeg we zijn op een voetbalforum denk ik dan, maar om vervolgens dan zo zwak en niet inhoudelijk te reageren op zijn argumenten staat helemaal lijnrecht tegenover je fancy woordkeuze. Reageer op argumenten, niet met van die zwakke weerkaatsende vragen... Ik vind de drang om de vaak overdreven positieve reacties te smoren en de zwakheden aan te kaarten, objectief en analytisch. De conclusie kan nog net zo goed zijn dat je iemand goed vind, maar inclusief de zwakheden en exclusief de overdrevenheid is het sneller objectief.

16 mei 2019 om 08:42

@schop1989, het bericht is vier alinea's lang ondertussen. Op het moment van reageren stond er één regel. Je kunt op berichten reageren, of je kunt er op uit zijn om een negatieve sfeer te creëren rondom bepaalde onderwerpen. Niet alleen rondom City of Pep, rondom ieder onterecht negatief bericht op dit forum denk ik er zo over. Verbitterde personen zijn een trend te noemen op internet, dit zie je op sociale media en op dit forum.

Zonder dat je het weet sla je ook de spijker op z'n kop. Kritiek hebben en zwakheden aanhalen is helemaal prima, maar juist die overdrevenheid en opeens verschillende andere onderwerpen erbij halen (die geeneens waar zijn) is juist het probleem. Maar goed, ik zie dat je Liverpool supporter bent en je zult het nooit eens zijn in dit onderwerp.

https://frighteningverse2.wordpress.com/2016/04/28...

Apart om dit liedje te zingen. Ten eerste slaat het al nergens op om een liedje als spelers over een andere club te zingen, volgens mij komt geen speler uit Manchester zelf, behalve Foden dan, en ze zouden allemaal ergens anders spelen voor meer geld. Spelers hebben niks met de rivaliteit tussen 2 steden.

Daarnaast vreemd om een liedje te zingen waar supporters worden aangehaald die klappen hebben gekregen (helemaal met de Sean Cox verhaal in het achterhoofd wat niet direct een link in het liedje is maar toch) en nog vreemder om liedje te zingen waar een collega bespot word. Heb ik eerlijk gezegt nog nooit gezien.

Maargoed nogmaals het bewijs dat voetballers niet de slimsten zijn. City, mooi voetbal maar een echte club zal het nooit worden.

15 mei 2019 om 15:30

Een echte club zal het nooit worden?? Chelsea was in 2004 ook groot geworden door geld van Abramovic en wordt nu ook gewoon gezien als echte club met veel supporters. Hoezo Man City dan niet in de toekomst?

Ah het is City had niks anders verwacht van een klasseloze club 🤷🏻‍♂️

Het zit hun gewoon dwars dat als ze zelf prijzen pakken nooit de uitstraling zal hebben van een Liverpool of United.

15 mei 2019 om 21:32

En dan verschuilen achter het mom, we wisten het niet.... Er zitten genoeg spelers die het wel konden weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

809 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 12 2 1 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
2015/2016 Real Madrid 23 2 9 2
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid maakt indruk en wacht verrichtingen van Barcelona af

Real Madrid heeft drie dagen na het midweekse doelpuntenfestijn tegen Galatasaray in de Champions League weer flink uitgehaald. Het team van Zinédine Zidane haalde met 0-4 uit tegen Eibar en maakte...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren