Bayern München klopt mogelijk aan bij PSV: ‘Ik kan er weinig over zeggen’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Bayern München denkt volgens diverse Duitse media achter de schermen na over een scenario waarbij Niko Kovac vertrekt. Het eerste seizoen van de trainer bij de Duitse grootmacht verloopt niet vlekkeloos en ook de landstitel is met nog een speelronde te gaan nog niet zeker. Onder anderen Mark van Bommel zou volgens BILD op het lijstje van opvolgers staan.

Bayern wil hoe dan ook een coach voor de groep hebben staan die de Duitse taal machtig is. Van Bommel speelde van medio 2006 tot januari 2011 voor de Duitse topclub, waarna hij nog actief was bij AC Milan en PSV. De coach, die in zijn eerste seizoen als trainer van PSV geen prijzen gaat pakken, ligt momenteel nog tot medio 2021 vast in Eindhoven.

Van Bommel wilde dinsdag niet ingaan op de geruchten. "Er zijn geruchten, maar zolang er niets concreets is, kan ik er weinig over zeggen. Pas daarna ga je over iets nadenken", zo citeerde de NOS. Op de vraag waarom de oud-middenvelder niet met zekerheid kon zeggen dat hij volgend seizoen wederom de leiding heeft bij PSV, antwoordde hij: "Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij PSV."

Ook Ralf Rangnick van RB Leizpig is een optie als Bayern de landstitel en/of de winst van de beker misloopt en Kovac zodoende het veld moet ruimen. Volgend jaar staat Julian Nagelsmann voor de groep bij de huidige nummer drie van de Bundesliga en Rangnick zou niet wederom een rol op de achtergrond ambiëren. De zestigjarige Duitser staat open voor een nieuw avontuur als trainer.

BILD meldt ook dat Erik ten Hag niet naar Bayern zal gaan. De trainer van Ajax stond op de radar van de grootmacht, maar volgens de Duitse boulevardkrant is Ten Hag volgend seizoen nog 'gewoon' actief bij Ajax. Ook onder meer Tottenham Hotspur, Chelsea en Barcelona zouden Ten Hag op het lijstje hebben staan, maar deze clubs zouden nu dus eveneens bot vangen.


Poll

Verwacht jij dat Niko Kovac volgend seizoen nog trainer is bij Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Van Bommel heeft echt nog niks laten zien. Dat hij psv op gegeven moment met 2 cvm en een spits laat spelen op het middenveld.. totaal geen creativiteit. Nee van Bommel wordt gewoon de nieuwe de boer en Cocu. Prima binnen de grenzen maar zal het niet redden daar buiten

15 mei 2019 om 08:50

Heb bij Van Bommel het idee dat hij een betere motivator is dan een trainer/strateeg. Wellicht dat hij nog een Simeone-achtige coach kan worden, maar hij moet volgend seizoen wel laten zien dat hij ee goeie trainer kan zijn. Het verval in de tweede seizoenshelft was echt groot.

En mocht hij gaan, weet je dat Bayern altijd nog Heynckes achter de hand heeft om het roer over te nemen .

15 mei 2019 om 11:28

Ajax is word met de hakken over de sloot kampioen. Ik snap niet zo goed hoe mensen beweren dat Ajax individueel vele malen beter is maar dat van Bommel ook een slechte coach is.

15 mei 2019 om 12:38

Ajax heeft veel meer wedstrijden gespeeld dan PSV, heeft spelers die voor veel meer geld weggaan (dit laatste als antwoord op jouw opmerking dat Ajax individueel betere spelers heeft) en dankzij Ten Hag speelt Ajax mooier voetbal. Welk deel ervan begrijp je niet? Er zijn genoeg supporters van PSV die hem ook geen goede trainer vinden.

15 mei 2019 om 12:44

Psv speeelt toch niet 34 keer tegen ajax? Psv is gewoon veel beter dan de overige teams dus logisch dat ze zolang meedoen.

15 mei 2019 om 12:47

Van bommrl heeft het gewoon slecht gedaan dit jaar. Knvb-beker verprutst, 6 punten voorsprong weggegeven ( hadden er 8 kunnen zijn) en wat mij betreft de klap op de vuurpijl: naar Ajax gaan met 5 punten voorsprong en dan tegen 10 man vasthouden aan defensieve speelstijl. Hoezo zijn er nog mensen die vinden dat hij het goed heeft gedaan?

15 mei 2019 om 17:06

van Bommel niks laten zien? volgens mij behoorlijk veel punten gehaald. weer zo'n domme reactie. vooor een eerste jaar heeft hij het prima gedaan

Misschien wel de potentie, maar nog zeker niet de ervaring en het vernuft.

15 mei 2019 om 09:12

Eens. Ik heb me de afgelopen tijd wel verbaasd over van Bommel. Qua gedrag heeft hij nog veel te leren.

15 mei 2019 om 11:39

Alsof iemand als Diego Simeone zich altijd rustig gedraagt. Ik vind het wel mooi die karakters langs de lijn. Van Bommel zie ik liever dan die dooie Cocu.

15 mei 2019 om 11:51

Je hebt gelijk, als Simeone zich niet rustig gedraagt dan hoeft niemand zich rustig te gedragen. Als Pepe op iemands rug mag staan dan mag iedereen het.

15 mei 2019 om 12:06

Het enige is dat het er bij Van Bommel, imo, zo gemaakt uit ziet. Dat heb ik bij Mourinho persoonlijk ook heel erg.

15 mei 2019 om 12:08

Waar slaat dat nou weer op? Je kunt voetballer en coaches totaal niet vergelijken. En van Bommel of Simeone zitten niemand fysiek te belagen ofzo.

15 mei 2019 om 14:28

Rugu, Wat een belachelijke reactie, lekker dingen ridiculiseren..

15 mei 2019 om 11:32

Precies wat ik dacht! Dit is de ideale vervolgstap, maar dan wel pas over minimaal een jaar of twee. Maar zeg maar eens 'nee' als Bayern voor je langskomt.. De Boer heeft het eens gedaan bij Liverpool, omdat hij er niet klaar voor was en daar zal hij nu nog weleens aan terugdenken

Zoals het er nu uit laat zien idd een 100 in 1 dozijn coach die verdedigend denkt ipv aanvallend.

15 mei 2019 om 09:07

Wel knap van een honderd in een dozijn coach dat hij 83 punten haalt met het slechtste middenveld uit de clubgeschiedenis

15 mei 2019 om 09:21

De eerste seizoenshelft werd zijn ploeg juist geloofd vanwege de pressing die ze uitoefenden en het hoge aantal goals dat ze scoorden.

15 mei 2019 om 09:44

daar was ook niks van terug te zien in de 2e seizoenshelft

15 mei 2019 om 12:53

De eerste seizoenshelft speelden ze heel veel slechte (uit)wedstrijden (zwolle, groningen, fortuna) maar werden punten gepakt. Dat heeft een heleboel verbloemd

We zullen 'm missen als kiespijn straks.... Laten we hopen dat Bayern toehapt.

Maar bij Bayern zullen ze (terecht) voor ervaring kiezen en niet voor een rookie gaan. En eerlijk is eerlijk daarvoor zijn zijn prestaties bij Psv ook niet groot genoeg geweest dit seizoen !

15 mei 2019 om 09:43

Van Bommel heeft tot het eind meegestreden om de titel tegen een heel sterk Ajax. Gezien het aantal punten van psv was je in andere jaren vaak kampioen geweest.
Van Bommel heeft de jeugd een kans gegeven, iets wat Cocu absoluut niet deed.
Dus helaas geen prijs, maar zeker wel een goede prestatie neergezet.
En als ik gisteren zie hoe verbeten hij reageert op het Bergwijn nieuws, dan past Van Bommel wel heel goed in een Duitse krimi, maar hou ik hem toch nog graag even in Nederland.
Ja het is een irritante etter, maar wel onze irritante etter 😀

15 mei 2019 om 09:55

Wat je zegt is niet perse onwaar. Hij stond een straatlengte voor en heeft dat weggegeven. Daarnaast was de rest zwak waardoor er weinig punten werden verspeeld door Ajax en Psv. Wanneer een trainer goed is zie je een positieve ontwikkeling gedurende het jaar, hier gebeurde het tegenovergestelde.

15 mei 2019 om 12:55

Hij heeft gewoon de titel weggegeven diir angsthazenvoetbal te spelen tegen ajax (de psv-stijl), een dikke voorsprong weggegeven (6 punten, hadden er 8 kunnen zijn) en de beker verprutst. Hoezo goede trainer?

Dit lijkt mij onwaarschijnlijk, het gaat nu wel heel snel om na het eerste seizoen als trainer van PSV direct naar de Europese top te gaan. Zelfs voor Ten Hag lijkt zo'n stap mij enorm, hoewel die er met het niveau wat nu behaald is wel dichter bij is. Van Bommel moet volgens mij vooral nog heel veel vlieguren maken aan het roer bij Psv, laten zien over meerdere jaren goed of zelfs top te kunnen presteren en dan wordt een dergelijke vervolgstap als trainer realistischer in mijn ogen.

Net zoals bij een speler, lijkt mij een tussenstap naar een iets grotere club beter dan meteen naar een topclub gaan. Verder is dit natuurlijk een bericht wat meer in de wandelgangen past. Zie een Bayern echt niet Mark van Bommel kiezen.

Als Bayern zijnde ik voor Ten Hag gaan. Hij speelt leuk voetbal en is een oude bekende bij de club.

Ik zou eerder voor Ten Hag gaan. Die is tactisch beter dan Van Bommel en heeft al meer laten zien. En hij heeft al eens gewerkt als trainer binnen de club.

15 mei 2019 om 09:42

Tactisch beter? Waar is dat op gebaseerd? Hij heeft vooral betere spelers tot zijn beschikking. Toen hij in Eindhoven weg werd gespeeld, was hij een tactisch onbenul volgens velen.

15 mei 2019 om 11:01

Tactisch is misschien niet helemaal het goede woord. Van Bommel heeft 2 keer ajax onschadelijk weten te maken en is dus zeker geen tactische leek. Bedoelde eigenlijk dat Ten Hag beter is in een team aanvallend neer te zetten. Ten Hag is het gelukt om van ajax 1 van de best voetballende teams van Europa te maken. Ze konden de bal makkelijk rond laten gaan en hoog druk zetten tegen topteams. Als dat je al lukt bij ajax dan zou het helemaal moeten lukken bij Bayern zou je zeggen. Zoiets heeft van Bommel nog niet laten zien dus wat dat betreft zou ik als je nu moet kiezen voor Ten Hag gaan.

15 mei 2019 om 10:02

"die is tactisch beter dan Van Bommel en heeft al meer laten zien"

Wat is knapper:

83 Punten pakken met spelers als Onana, De Ligt, Blind, Tagliafico, Mazraoui, Van de Beek, De Jong, Schone, Neres, Tadic en Ziyech, of 80 punten pakken met Zoet, Angelino, Schwaab, Viergever, Dumfries, Rosario, Hendrix, Pereiro, De Jong, Bergwijn en Lozano?

15 mei 2019 om 10:12

Dat laatste natuurlijk, maar de CL-campagne van Ajax vergoedt veel. Resultaattechnisch hebben beide trainers het gewoon prima gedaan.

15 mei 2019 om 11:10

Wat is knapper:
Met tien man van 1-1 naar een 3-1 winst gaan of tegen tien man het na te laten om aanvallend te spelen en een overwinning te halen?

Ik zeg niet dat Ten Hag perfect is, maar van Bommel heeft aardig wat steken laten vallen door met een middenveld te spelen waar 0,0 creativiteit in zit. Als je tegen tien man niet aanvallend durft te wisselen, om de genadeklap uit te delen, dan lijkt mij dat tactisch niet zo sterk. Daarentegen heeft ten Hag de fout gemaakt om Frenkie de Jong centraal achterin op te stellen in de eerste wedstrijd tegen Psv.

De keuze voor Van Bommel zou ik niet begrijpen. Bayern staat voor degelijkheid (dus een bewezen trainer voor de groep), het winnen van prijzen en de laatste jaren is dat ook veelal met aantrekkelijk voetbal. Van Bommel is nog onervaren, heeft bij PSV geen prijzen gepakt en weinig mooi voetbal laten zien.

Niet dat Van Bommel alles verkeerd heeft gedaan hoor. Maar deze stap zou op dit moment wel erg opmerkelijk zijn en daarom niet erg geloofwaardig. Wel positief voor Ajax omdat Ten Hag ook in verband wordt gebracht met Bayern en we blij mogen zijn als die nog even blijft.

15 mei 2019 om 09:24

Er veranderde heel veel binnen PSV de afgelopen zomer en niemand gaf een cent voor hun kansen, desondanks speelden ze tot de laatste speeldag mee voor het kampioenschap. De eerste helft van het seizoen ook gewoon met goed voetbal maar dat lijkt iedereen nu ineens weer vergeten te zijn.

15 mei 2019 om 09:31

Ik zeg toch ook dat Van Bommel niet alles verkeerd heeft gedaan. Als je alles positief benadert heeft hij een prima seizoen gedraaid, als je alles negatief uitlegt, was het seizoen een ramp. De waarheid ligt imo ergens in het midden. Maar daarmee kom je dan volgens mij nog niet echt in de picture om bij Bayern Munchen trainer te worden...

15 mei 2019 om 09:43

het gaat er meer om de manier waarop. Je staat 8 punten voor op ajax, je ziet dat het niet loopt. Iedereen ziet dat je met 2 verdedigende middenvelders zoveel minder dreiging hebt. vervolgens brengt hij jongen spelers in die het niet brengen ondanks dat je een pereiro (10m+) en guti (7m gekocht) op je bank hebt zitten als creatieve spelers. Maar stellig blijven zeggen dat je beter speelt dan de eerste seizoenshelft.

Dan kom je gelijk met punten met ajax en heb je -5 doelgemiddelde? op ajax minder. Dan weet je vooral als je tegen een de graafschap etc dat je gewoon vol in de aanval moet, maar je blijft spelen met 2 verdedigende middenvelders die al Maanden uit vorm zijn. waardoor je maar met 1 gd verschil wint. Zon wedstrijd moet je gewoon met 5-0 minimaal winnen dan krijgt ajax het benauwd. maar nee je blijft hetzelfde spelen en laat je creatieve spelers op de bank zitten.

En dan nog niet over AZ begonnen. je zet je topscorder op het middenveld en laat je creatieve spelers op de bank zitten?

Van bommel is een prima coach hoor met veel potentie. Resultaten dit jaar met PSV zijn gewoon top, gezien het materiaal. Echter: laat hem nou net als we met spelers gewoon zijn, eerst een paar jaar ervaring opdoen. Wordt ie hopelijk wat veelzijdiger qua tactiek, opstellingen en wissels en gaan de nare randjes van zijn gedrag er (hopelijk) vanaf. Dat laatste is overigens een slechte eigenschap, waar grote clubs(lees: grote bedrijven die zeer veel waarde hechten aan image) niet op zitten te wachten. Als bommel dat uit zijn systeem krijgt, kan die ver komen!

Wat ik V Bommel tot nu toe gezien heb lijkt het me een trainer met veel potentie. Tot de 1 na laatste ronde meegedaan voor het kampioenschap met een iets mindere ploeg dan Ajax, jeugd meer de kans gegeven.

Zet het team meestal logisch neer, al mocht die van mij iets meer creativiteit op het middenveld gebruiken. Al ligt dat natuurlijk ook aan de beschikbare selectie.

Bayern lijkt me komend seizoen echter nog te vroeg. Laat hem nog lekker leergeld betalen in de Eredivisie,,1 ä 2 jaar. Meer Europese ervaring opdoen als trainer, een keer kampioen worden.

15 mei 2019 om 10:12

je hebt peirero en guti als creatieve middenvelders maar die laat je maande niet spelen.

Nee nee nee dat zal ik absoluut NIET toejuichen. Leuk dat hij een verleden heeft bij Bayern maar nee, wij willen lekker aanvallend voetbal spelen. Jammer dat LvG met pensioen is, anders was hij wat mij betreft de ideale coach geweest. Kovac mag van mij weg, maar probeer dan Tuchel of Klopp(dromen mag altijd)

Ik was erg onder de indruk van Van Bommels aanpak en resultaten in de eerste helft van het seizoen. Als beginnend trainer heeft hij wat uitdagingen gehad en fouten gemaakt. Zijn grootste flater was natuurlijk het bekerdebacle tegen Rkc, terwijl bij gebrek aan Plan B zijn wekelijkse gepuzzel op het middenveld onrust gaf binnen de selectie en irritatie bij de fans, die ook liever een aanvallender middenveld zien. Verder irriteert het me dat Bommel momenteel de media haalt met uitspraken over aansprekende statistieken in een poging verzachtende omstandigheden te zoeken voor het uitblijven van een prijs.

Maar al met al zie ik hem graag leren van zijn fouten volgend seizoen. John de Jong moet zichzelf bewijzen als TD door vroeg en creatief de selectie naar een hoger niveau te tillen. Van Van Bommel verwacht ik dat hij die spelers, in combinatie met aanwezig talent en basiskrachten maakt tot een nieuw geheel waarin hij spelers als Gutiérrez, Romero, Mauro en Lammers straks niet links laat liggen. De trainer in hem moet deze jongens door ontwikkelen en als manager moet hij vaststellen hoe hij hun kwaliteiten het best benut. Zeker wanneer hij erin slaagt een aanvallender, creatiever, dynamischer en veelzijdiger team dan dit jaar – waarin het op aanval ‘hoopt’ en op behoud vertrouwt - weet op te bouwen, kan PSV gerust volgend jaar de titel winnen. Ajax wordt alleen maar zwakker en verkeert in een vlaag van zelfoverschatting waar je nu volop van kunt profiteren.

Als die serieus een aanbieding krijgt heeft die alle geluk van de wereld. Neem aan van niet, Maar omdat die ex speler is en aanvoerder was zal die vast wel ergens op een lijstje staan. Als ik Bayern was zou ik echt letterlijk alles doen om Ten Hag te halen. Kent de club en de visie die hij heeft kan Bayern weer terug laten keren naar het niveau wat ze afgelopen jaren haden

15 mei 2019 om 13:58

Kom op man! Hij heeft toch een prima debuutseizoen? Als hij nou totaal was weggevaagd... ik ga niet muggenziften hoor, maar het zit hem nu in details. Stel dat De Ligt gewoon rood had gekregen tegen PEC Zwolle uit en Schwaab doet gewoon zijn werk in de Arena in plaats van op zijn gat te gaan liggen was-ie kampioen. En dan was het een geweldenaar. In de eerste seizoenshelft werd hem Guardiola-achtige kwaliteiten toegedicht en was Ten Hag een onhandige boer die toevallig geluk heeft met zijn spelersmateriaal. Nu is Van Bommel de typische zuiger die hij altijd was die nu lekker heeft gefaald en is Ten Hag ineens rijp voor Bayern? Lijkt me nogal sterk niet? Waarheid zal wel ergens in het midden liggen?

Overigens spreek je jezelf tegen. Bommel speelde 4,5 jaar bijna alles in Muenchen, maar dat is verwaarloosbaar? En Ten Hag trainde twee jaar het B-team en 'kent de visie van de club' en kan om die reden (!) Bayern weer een boost geven? Sowieso: wat zegt kennis van clubvisie over iemands kwaliteiten?

15 mei 2019 om 14:06

Kent de club, En de visie die hij heeft schreef ik, Dat is iets heel anders wat ik zeg. Hij heeft het niet slecht gedaan dat zeg ik ook niet, Alleen hoe hij speelt vs hoe Ten Hag speelt is gewoon een groot verschil

15 mei 2019 om 18:42

Hoe is dat een argument dan? Ajax heeft Blind en De Ligt achterin! Zet dat eens af tegen Viergever en Schwaab! Alleen dat detail laat toch wel zien dat die vergelijking totaal mank gaat? Bij PSV zijn die gasten veel te traag, technisch zwakker en ook in de opbouw nooit helemaal foutloos. Logisch dat je dan met twee controlerende types ervoor speelt en kiest voor zekerheid.

Dacht je dat Van Bommel - en zo wordt er ook over Cocu gepraat - niet net als Ten Hag lekker vrijuit zou willen aanvallen met spelers als De Jong, Tadic en De Ligt in hun ploeg? Ten Hag wordt een droomselectie in de schoot geworpen door een rijke TD, Van Bommel mag blij zijn met een stunt als Lozano, moet hopen dat zijn talenten hem niet in de steek laten en heeft tactisch veel nijpender vraagstukken voor zijn kiezen gekregen. En ondanks zijn prijsgebrek is het juist waanzinnig knap op welke manier hij het zo lang heeft uitgehouden. Maar de manier waarop beide ploegen spelen zegt meer over de aanwezige kwaliteit en mogelijkheden dan hun kwaliteiten en spelvisie als coach.

Ik wordt zo schijt ziek van die reacties zoals angsthazen voetbal enz.
PSV speelt gewoon het klassieke 4-3-3 systeem met de punt naar voor zoals ze al jaren hebben gedaan.
Onder Coco met de punt naar achter maar veel meer verdedigend ingesteld
Dit is ook het systeem wat Ajax jaren heeft gespeeld (spelen nu 4-3-1-2)
Dat de controleren spelers geen fatsoenlijke bal naar voor kunnen spelen is een ander verhaal.
Voor de winterstop speelde ze precies zo alleen lukte dat toen wel.
Wat PSV te opzichte van Ajax zeker mist is een box to box speler (van de Beek) deze hebben ze wel maar de een is geblesseerd (thomas) en de ander wil van Bommel niet gebruiken (ramselaar)
Alle wedstrijden hebben ze nog met minimaal 3 aanvallers en een aanvallende middenvelder gespeeld.
Waar ik het wel mee eens ben is dat Van Bommel 2 verkeerde spelers gebruikt op het middenveld ( 3 met de Jong er bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper140
J. KimmichVerdediger141
R. LewandowskiAanvaller1416
T. MüllerAanvaller141
B. PavardVerdediger132
Thiago AlcântaraMiddenvelder120
Philippe CoutinhoMiddenvelder123
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren