Matthijs de Ligt: ‘Dan kan Frenkie me opfokken, dat kan echt irritant zijn’

Woensdag, 15 mei 2019 om

Frenkie de Jong verkast na dit seizoen naar Barcelona, terwijl Matthijs de Ligt ook op weg lijkt naar de Catalaanse grootmacht. Beide spelers van Ajax blikken in gesprek met de NOS met veel plezier terug op het seizoen 2018/19, waarin de TOTO KNVB Beker werd behaald en de halve finale van de Champions League werd bereikt. Woensdag tegen De Graafschap zal naar alle waarschijnlijkheid ook de landstitel werkelijkheid worden voor Ajax.

De Ligt en De Jong hebben genoten van elkaars kwaliteiten, zo geven de Ajacieden aan. "Ik vond de actie van Frenkie à la Andrés Iniesta tegen Luka Modric bij Real Madrid het mooist. Met als gevolg dat Modric op de grond viel”, zegt De Ligt. De Jong wijst als mooiste moment van De Ligt het doelpunt van de negentienjarige verdediger aan tegen Juvenus in de kwartfinale van de Champions League.

“Al waren de kopballen tegen Tottenham Hotspur in de Champions League en Feyenoord in de beker ook belangrijk. Tegenwoordig zet een tegenstander bij een hoekschop drie man op hem." Het duo kan elkaar ook 'opfokken'. “Als ik soms bij een rondo in het midden sta, kan Frenkie me aardig opfokken. Dat kan echt irritant zijn. Dan moet je jezelf inhouden om hem niet door midden te schoppen”, aldus De Ligt.

"Matthijs is negentien, maar als je hem soms hoort praten denk je dat-ie al met de VUT (vervroegde uittreding, red.) is. Dan denk ik soms: doe even rustig aan en doe niet net alsof je alle wijsheid al in pacht hebt”, aldus De Jong, die hoopt dat zijn teamgenoot hem volgt naar Barcelona. “Ik weet oprecht niet wat Matthijs gaat doen", stelt de middenvelder.

“Hij moet het zelf weten, maar van mij mag hij zeker naar Barcelona. Dat lijkt me gezellig en voor Barça is het top om zo'n goede speler te halen waar je nog lang mee verder kunt. Als ik Barça was, had ik het wel geweten...", besluit De Jong. De Ligt zou al akkoord zijn met Barcelona, dat naar verluidt circa zeventig miljoen euro zal moeten betalen aan Ajax om de stopper over te nemen.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt komende zomer vertrekt naar Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door yelle)

Hahaha, dit vind ik wel leuk om te lezen. Volgens mij worden een aantal spelers in de kleedkamer wel regelmatig in de zeik genomen met als voorbeeld wat de Jong hier over De Ligt zegt. Toch hoop ik dat De Ligt uiteindelijk naar Liverpool gaat, ze lijken met Klopp echt de definitieve aansluiting met de absolute top te hebben gevonden.

15 mei 2019 om 08:10

Maar Liverpool heet Joe Gomez al. Zelfde kaliber als Matthijs en daarbij nog Engels, wat niet onbelangrijk is. De Ligt is misschien iets beter, maar het scheelt echt niet veel, al is Gomez helaas een beetje blessuregevoelig.

15 mei 2019 om 08:18

Gomez heeft het inderdaad in zich om 'vast' naast Virgil te spelen, maar is ontzettend vaak geblesseerd. Zelfs Matip en Lovren hebben dit seizoen geweldige wedstrijden gespeeld. Als Liverpool echt wil doorzetten naar het niveau topclub hebben ze júist een aantal back-ups nodig van wereldklasse. Virgil samen met De Ligt zou een geweldig duo zijn. Laat Gomez, Matip of Lovren maar back-up zijn bij de minder belangrijke potten of blessures.

15 mei 2019 om 08:34

Dan kan Gomez beter weggaan @liverpsv. Joe Gomez heeft te veel potentie en volwassenheid om een back-up te worden.

15 mei 2019 om 08:47

@Troy010 haha stop nou eens met Gomez van hetzelfde kaliber noemen man. De Ligt is een ander kaliber dan alle verdedigers onder de 23 jaar momenteel. Dat ziet iedereen, behalve de mensen die het niet willen zien. Aangezien er 010 in je naam staat, durf ik een suggestie te doen dat je het allemaal niet zo leuk vindt, al die succesvolle Ajacieden. Uiteraard kan ik ernaast zitten wat dit betreft! Joe Gomez is uiteraard een groot talent en kan ver komen, maar op dit moment staat hij zeker niet naast De Ligt qua talent en kwaliteit. Daarbij komt ook z'n blessuregevoeligheid om de hoek kijken. Fitheid is toch ook een kwaliteit, eigenlijk. Een geweldige speler die nooit fit is heb je namelijk minder aan dan een veel mindere die altijd fit is. Verder heeft hij niet de bizarre fysiek van De Ligt. Beiden zijn uitermate grote talenten maar De Ligt - ben normaal niet echt voorstander van al het ophemelen - is wel echt een ander kaliber en als je dat niet ziet, dan zegt dat meer over jou dan over hem. Sorry dat ik het zo bot zeg.

15 mei 2019 om 09:06

Sjonnie. Enorm flauw en sneu om het ‘010’ argument aan te dragen als iemand een afwijkende mening heeft. Laat hem lekker in zijn waarde. Verder: wellicht is de ligt iets verder maar zou jij 70+miljoen neertellen voor een verdediger die maar een beetje beter is dan je eigen toptalent? De noodzaak is er niet en dan is het bedrag vrij hoog.

15 mei 2019 om 08:22

De ligt heeft het ook hoog in zijn bol gekregen maar dat ziet niemand. Vriendin van de basisschool ineens op zij geschoven voor een model. Achter de schermen krijgen we niks mee. Op tv doet bij als of ie het lieverdje is

15 mei 2019 om 08:24

Jeetje, misgunner

15 mei 2019 om 08:27

Laat die jongen lekker. Als hij blij wordt van een model hahah. Zo knap is ze ook weer niet dus hij zal het vast niet alleen voor het uiterlijk doen😋

15 mei 2019 om 08:33

@(Mis)GunnerBarca

Man man... Omdat zijn relatie met het meisje, dat hij al sinds de basisschool kent, op de klippen is gelopen en hij nu een nieuwe vriendin heeft, die toevallig ook model is, heeft De Ligt het hoog in zijn bol gekregen? Wat een nonsens.

Die jongen begeeft zich tegenwoordig nou eenmaal oin andere kringen dan de basisschool. Dan kom je vanzelfsprekend ook andere mensen tegen. Zoals modellen bijvoorbeeld. Daar kun je verliefdheid oplopen. Fout hè?

Ineens is hij hierdoor geen lieverdje in jouw ogen en houdt hij zijn relatie teveel achter de schermen? Zou ik ook doen. Privé is privé. Of wil je gezellig tussen hun inkruipen? Je lijkt me vooral nogal een ietsie pietsie jaloers.

15 mei 2019 om 08:36

Wat heeft dit in hemelsnaam met voetbal te maken?

15 mei 2019 om 08:38

De bal is rond, de hoge bol van Matthijs ook

15 mei 2019 om 08:38

Jij bent nog met je allereerste vriendin of gewoon hypocriet.?

15 mei 2019 om 11:19

Hahaha @GunnerBarca, wat jij niet weet is dat zij even oud zijn en allebei in Oud Zuid op school hebben gezeten. Ze hebben ongetwijfeld dezelfde vrienden en zo zijn ze waarschijnlijk met elkaar in contact gekomen. Daarbij is zij geen model op het hoogste niveau, gewoon een leuk niveau. Ja ze is knap, zeker. Maar om nou te zeggen dat hij met haar is, omdat ze model is... Nee man. Gewoon een leuk meisje

15 mei 2019 om 12:16

dat was toch de dochter van Keje?

15 mei 2019 om 17:41

Bedankt voor je uitgebreide gestaafde argumentatie he! Schan-da-lig inderdaad, dat hij een volledig normaal liefdesleven leidt, absoluut reden om aan te nemen dat het absoluut geen lieverdje is!

Wat ga ik deze gasten missen zeg aankomend seizoen. Zulke leuke jongens ook, buiten hoe voetbalkwaliteiten om.

15 mei 2019 om 09:53

Helemaal mee eens. Dat was ook nog los van het feit dat ze zo ver kwamen internationaal wat me trots maakte: als je die gasten voor de camera ziet staan, maar een Donny net zo goed, dan doet dat goed. Het zijn nuchtere, beschaafde jongens die weinig onzin uitkramen. Ook voor Oranje is dat toch op termijn fijn. Lekker representatief. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een Van Dijk in het buitenland. We hebben toch ook jaren gehad dat we ons helemaal kapot ergerden aan de houding van wat Oranje klanten, terecht of onterecht. Zelfs Memphis, die in het verleden en momenteel nog wel eens in Frankrijk wat frustrerend was/is om te interviewen, staat bij Oranje inmiddels prima voor de camera. Het maakt het allemaal een stukje leuker om supporter van het Nederlandse voetbal te zijn dan pakweg 3 a 4 jaar geleden.

15 mei 2019 om 10:08

@downwards, dat is zeker waar. Behalve dat het de meest talentvolle selectie in jaren is, is het ook de meest sympathieke groep in jaren. Joël Veltman en Tadic kunnen een enkele keer nog wel eens een irritant streekje hebben, maar die vormen de uitzondering. Types als de jong, lozano, van Bommel en Dumfries (in mindere mate), maken psv als geheel tot een minder sympathieke ploeg.

15 mei 2019 om 13:49

Ik vind dat de vervelende trekjes van Tadic wel meevallen? Is echt een oost-europese winnaarsmentaliteit maar geen afgunst of iets.

Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat je de spelers van PSV erbij haalt. Snap echt niet dat Dumfries er bijvoorbeeld bij haalt. Is misschien niet het grootste licht voor de camera, maar is misschien wel de liefste speler die ik voor een camera heb zien staan. Totaal ongemakkelijk door alle aandacht. Toen ik hem een paar maanden geleden in het stadion sprak sprak hij m'n pa zelfs met 'u' aan. Tegen een fan! Lozano daarnaast is een 22 jarige vader die in Nederland met z'n jeugdliefde een gezinnetje opbouwt, kijk eens een interview met hem terug en je raakt meteen verliefd

Ik denk niet dat je heel goed naar de PSV groep kijkt individueel. Jammer! Want ik ben het wél eens dat de Ajax groep dit seizoen erg leuk is op-en-buiten het veld.

15 mei 2019 om 14:44

Je hebt gelijk als je een speler ook bekijkt buiten het veld. Wat jij schrijft over Lozano gold jaren geleden ook voor Suarez. Bij de uitreiking van zijn prijs voor beste voetballer van het jaar of beste spits (ik weet niet meer welke) had hij zijn dochtertje meegenomen. Ze was toen nog een baby en hij zat grotendeels verliefd naar haar te kijken in plaats van naar de mensen op het podium. Ik vond dat heel leuk om te zien.

15 mei 2019 om 17:50

Elke speler loopt weleens te mekkeren hier en daar. Voetbal is oorlog. Kan me ook nog een pot herinneren dan Frenkie de hele tijd liep te zeiken en ook terecht werd gewisseld. Eigenlijk zou gedrag in het veld niet moeten tellen, daar wordt je gewoon een ander mens. Ook goede vrienden van me switchen haast van persoonlijkheid als ze het veld opstappen. Als je dan alleen de interviews buiten de wedstrijden om bekijkt vind ik Luuk juist harstikke sympathiek overkomen. Dumfries is haast aandoenlijk op sommige momenten. Lozano komt wat minder voor de camera maar maakt in grote interviews ook niet de indruk een kwal te zijn. Van Bommel heeft soms wel de neiging wat arrogant uit de hoek te komen, niet erg sympathiek.

Om even aan te tonen dat het ook anders kan: een speler die juist wél in het verleden zo nu en dan in interviews enorm negatief uit de hoek kwam was Ziyech, die tijdens die hele soap toen hij wegging bij twente en heereveen gedroeg hij zich zo nu en dan bijna schofterig. DIt wordt de eerste club waar hij op een normale manier gaat vertrekken. Die jongen heeft echt een enorme stap gezet als mens, fijn om te zien.

Tldr; gedrag op het veld laat niet echt zien wat voor een persoon iemand is, sympathie valt wel af te lezen uit wat er om dat veld gebeurd. Ik vind de Psv'ers niet minder sympathiek dan de Ajaxieden op dat vlak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

173 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 12 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona-trainer ‘bevrijdde’ De Jong uit benarde situatie op vliegveld’

De Catalaanse protestacties op het vliegveld van Barcelona op maandag 14 oktober hadden vervelende gevolgen voor onder meer Frenkie de Jong, zo weet Cadena SER maandag te melden. De middenvelder kwam...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren