Kleedkamerspeech Ali B valt volledig verkeerd bij analisten: ‘Kan toch niet?!'

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Almere City strandde dinsdagavond in de kwartfinales van de Keuken Kampioen Play-Offs. De Zwarte Schapen verloren op eigen veld met 1-2 van SC Cambuur, hetgeen na het 2-2 gelijkspel uit de heenwedstrijd onvoldoende was om door te stoten. De manschappen van trainer Ole Tobiasen werden in de rust toegesproken door nota bene Ali Bouali, beter bekend als Ali B, maar ook zijn motiverende woorden waren uiteindelijk niet genoeg voor een toereikend resultaat.

Kees Kwakman en Hans Kraay jr. steken hun verbazing over de gang van zaken bij Almere bij FOX Sports niet onder stoelen of banken. "Dit is toch niet te geloven. Wat zullen de spelers nu denken? Die jongen zal gerust wel wat kunnen, maar dit kan toch niet?!", vraagt Kwakman zich hardop af. "Het is een hartstikke aardige jongen en hij kan echt wel wat", wordt de oud-verdediger van onder meer FC Volendam aangevuld door Kraay jr. "Maar ten eerste moet hij echt wegblijven uit die kleedkamer. En vervolgens heeft hij ook nog eens gezegd dat ze halverwege door twee fouten achterstonden. Ah joh, kom op!"

Ali B trad rondom beide wedstrijden van Almere tegen Cambuur op als motivator voor het elftal van Tobiasen. Laatstgenoemde bevestigt na de met 1-2 verloren terugwedstrijd dat de rapper in de rust een kleedkamerspeech gaf, nadat Almere halverwege tegen een 0-2 achterstand aankeek: "Ali is van de week ook geweest en op zo’n moment helpen alle handjes natuurlijk. Hij heeft de jongens in de rust gezegd dat er eigenlijk niets aan de hand was en dat we door twee grote fouten achterstonden. Het had niets met voetbal of tactiek te maken."

"Hij is dus al eerder geweest om ze te motiveren. Ze stonden in de rust echter met 0-2 achter, dus dat heeft niet gewerkt en dan doet hij het nu nog een keer. Laten we het maar niet te lang hierover hebben", vervolgt Kwakman. "En René Hake (trainer van Cambuur) is bezig met Anouk", besluit Hans Kraay spottend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door metaalverf)

Het heeft wel goed uitgepakt, want Almere scoorde meteen na rust 😂

het word idd steeds gekker in de voetballerij. eerst motiverende filmpjes en nu motiverende rappers

14 mei 2019 om 23:46

kansloos, als speler zit je hier niet op te wachten. ik zou in de rust mn zaakwaarnemer appen om op zoek te gaan naar een andere club. net zoals die dansende gek van john van de brom is dit ook een lachwekkende beslissing

14 mei 2019 om 23:53

idd, die John Troost ofzo ook zo een vaag figuur

15 mei 2019 om 00:12

Was John Troost zondag ook niet in Alkmaar? Want PSV kon denk wel wat troost gebruiken

15 mei 2019 om 00:35

ik denk het ook. ze geven daar gewoon een voorsprong van 8 punten weg in Eindhoven

15 mei 2019 om 05:41

Ze scoren anders wel direct na rust...

15 mei 2019 om 11:38

@dneres

ja en dat kwam vast en zeker door de geweldige speech van Ali B

15 mei 2019 om 00:35

Motiverende filmpjes is niks mis mee. Die zijn meestal in elkaar gezet met beelden van de ploeg zelf of met prestaties van spelers die in het verleden voor de club uitkwamen.

Maar dit met Ali B is gewoon totale onzin.

15 mei 2019 om 00:41

@supernico1

ik bedoel meer dat ze soms zo een Amerikaanse speelfilm ter motivatie opzetten over een of ander fictioneel honkbal team die onder aanvoering van Al Pacino als coach ofzo kampioen word tegen alle verhoudingen in

15 mei 2019 om 00:51

Ah zo. Dacht dat je meer iets bedoelde in de trant van het filmpje die Ajax liet zien aan de talenten die wellicht zouden vertrekken om ze te overtuigen te blijven. Vin dat soort filmpjes ter inspiratie nog wel kunnen.

Maar dat met motivatiefilmpjes als die film met Al Pacino, is inderdaad wel gek, Op een gegeven moment heeft elk sportteam die film wel gezien, denk ik.

15 mei 2019 om 01:33

@japie

Het is ongelooflijk overdreven natuurlijk, maar de kracht van film is dat het je wel uit een bepaalde realiteit haalt, je focust op de film en het gevoel dat zo'n film geeft heeft wel degelijk effect op de gemoedsstand. Het zou niet moeten, en het is vergezocht, maar ik geloof zeker dat zoiets effect kan hebben.

15 mei 2019 om 03:08

De volgende keer maar gewoon een lekker wijf met 3 pingpong balletjes uitnodigen.

15 mei 2019 om 09:32

Bettine Vriesekoop? Ben erg benieuwd hoe dat gaat vallen bij de boys.

Dit kan je toch niet serieus nemen? Als er een gerenommeerde voetballer iets komt zeggen kan ik nog wel inkomen (al zou ik dat ook nog ongepast vinden), maar dit slaat gewoon echt nergens op. In zo'n rust moet je elkaar gewoon even flink de waarheid zeggen en niet zo'n buitenstaander die nooit op prof niveau heeft gevoetbald (weet dat die bij een bvo in de jeugd heeft gezeten) en even komt vertellen wat er goed en fout ging. Zegt ook wel veel over de trainer en het vertrouwen wat hij in zichzelf heeft als die dit soort dingen toelaat.

Ik vind het erg jammer dat Ali B Almere City niet genoeg kon motiveren om een matig Cambuur uit te schakelen. Ik ben nu en zal nog wel een tijdje boos blijven dat Almere City weer minstens een seizoen in de KKD moet voetballen. Volgens mij had de clubleiding van Almere City als doel dat Almere City voor 2021 in de Eredivisie moet voetballen dus de druk zal volgend seizoen erg hoog zijn bij Almere City en hopelijk promoveren ze volgend jaar wel.

14 mei 2019 om 23:55

Sorry maar Ali b moet een voetbal club motiveren nog even en Jomanda wordt opgeroepen om goede krachten in te stralen Ik kom uit almere en hoop ook dat ze eredivisie gaan spelen maar de eerste paar jaar nog even niet want het is soms niet om aan te zien

15 mei 2019 om 01:03

Met Ali B op doel en in de spits dan.. Nja..beter dit dan dat dese clown gaat zingen

Ach laat lekker gaan joh. Het komt inderdaad niet al te professioneel over maar het kan ook weer niet veel kwaad.

Volgende keer beter...

Nou als ze dat willen dan kan het toch gewoon? Wat een gezeik om niks weer. typisch

Hoop echt dat Almere nooit in de Eredivisie komt, hartstikke leuk allemaal de snelst groeiende stad van Nederland. Dit soort dingen bewijzen dat het echt een sneue club is.

Niets geks aan hoor! Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat Mark van Bommel tegen Heracles niemand minder dan Hans Kazan heeft uitgenodigd om in de rust het een en ander te proberen.

Moet eens klaar zijn met dit soort onzin. What's next? Rapper Sjors die bij MVV een donderspeech gaat geven?

Hou op hoor.

15 mei 2019 om 01:01

Nee..Prins Carnaval die als Sjeng balletjes hoog gaat houden bij Roda..

15 mei 2019 om 11:43

Piet Veerman bij Volendam … zag op zijn Wikipedia pagina dat hij alleen nog optreedt voor intiemere gelegenheden

Jezus..is dat n zanger, een ouwe hippie of n excuus- Mocro? Heeft ie ergens verstand van? Bleek niet, Almere heeft best aardige spelers, maar tacties leek het nergens naar: keeper Cambuur in 45 min 1 x op de proef gesteld

Ik snap niet zo goed hoe de trainer dacht dat het een goed idee is om Ali B uit te nodigen. Alles wat hij doet is semi getalenteerde rappers populair maken. Ook knap maar het heeft helemaal niks met voetbal te maken...

Is toch niks geks aan?! Lee Towers doet dat ook altijd bij Feyenoord

Ik ben ontzettend trots op de club uit mijn plaats, zeker door hun goede ontwikkeling.
Echter, maken ze de laatste maanden/weken een paar bijzondere keuzes, zoals het oefenen van penalties met 'arenageluiden' en nu weer deze speech. Past niet bij het professionele karakter dat deze club wilt uitstralen.
Persoonlijk vindt ik het ook jammer dat ze Michele Santoni ontslagen hebben, had hem graag voor de club behouden zien worden.

Volgens mij is hij ook vertegenwoordiger van spelers. Al weet ik niet of die ook bij Almere City spelen. Blijft belachelijk dat je iemand als Ali B in je kleedkamer moet hebben om je te kunnen motiveren.

Man man man, alsof de analyses van Kees Kwakman en Hansie wel iets toevoegen in deze wereld. Wat een gezeur om niks, wilde er eigenlijk niet op reageren, maar omdat er schijnbaar ook nog mensen het er mee eens zijn zal ik toch maar reageren. Ten eerste als Almere had gewonnen had niemand het er over gehad. Ten tweede, dit soort mensen worden continu ingehuurd om te motiveren, bij zowel sportclubs als bij gewone bedrijven. Deze BNNers hoeven ook niks inhoudelijks brengen, ze moeten enkel motiveren en dat gaat vaak makkelijk door het juist niet over inhoud te hebben. Ten derde, laat het roch lekker aan Almere zelf over, hun keus. Heerlijk de bemoeienis van iedereen over alles en iedereen op het internet.

15 mei 2019 om 11:36

Helemaal met je eens ...

Die analyses van Kwakman, die voegt echt niets toe behalve dat hij een stoel warm houdt. Je ziet ook de irritatie in het gezicht van Kraaij als Kwakkie zijn mond open wil doen … Is er dan niemand die wel iets kan melden die daar aan de desk wil komen zitten? Zo nee, ga er dan aub met z'n tweeën zitten.

Slechte resultaat van Almere is vooral gevalletje "eigen schuld, dikke bult". Wat een collectieve wanprestatie werd daar geleverd tegen een ploeg die het defensief goed dicht had zitten en nagenoeg geen kans hebben weggegeven.

Het nut van dit soort motivatiesessies (ook in het bedrijfsleven) is altijd discutabel … heb er veel meegemaakt en achteraf altijd afgevraagd waarom dat geld zo werd weggegooid. Als Ali B dan toch op je tribune zit … als je er maar niet teveel van gaat verwachten :-)

15 mei 2019 om 13:00

Mee eens, twijfel ook soms aan het nut van motiveren. Zal ook een beetje afhangen hoe de betreffende persoon het aanpakt. Als diegene een leuk verhaal heeft, dan kan het ongetwijfeld werken.

Slim om het falen van spelers en staf te verschuiven richting een rapper. en wij nemen dat klakkeloos over. mn respect voor Ali groeit met de dag...

Kan Cambuur Ali B niet een contract geven? Kan die mooi langs in de kleedkamers van de tegenstanders. Pakte dit keer goed uit :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Actuele wedstrijden

16 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren