PSV’er aast op transfer naar buitenland: ‘Clubs als VVV of PEC geen optie’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Eloy Room is bezig aan zijn laatste weken als reserve-doelman bij PSV. De keeper heeft een aflopend contract in Eindhoven en met een transfervrije status hoopt hij op een stap naar het buitenland. Verschillende Eredivisie-clubs hebben interesse, maar op Vitesse na kan geen enkele Nederlandse middenmoter hem verleiden tot het zetten van zijn handtekening.

De dertigjarige Room maakte in de zomer van 2017 de overstap van Vitesse naar PSV. Hij verloor de concurrentiestrijd van Jeroen Zoet en kwam niet verder dan drie wedstrijden in de Eredivisie. Hij werd de afgelopen weken gelinkt aan verschillende Nederlandse clubs, waaronder PEC Zwolle en VVV-Venlo. Khalid Sinouh, zaakwaarnemer van Room, hoorde niets van deze clubs.

Clubs uit de middenmoot van de Eredivisie hoeven geen moeite te doen. “Geen enkele Nederlandse club is tot op dit moment concreet geworden voor Eloy. Clubs van het kaliber VVV of PEC zijn bovendien geen optie. Eloy hoopt op een mooie buitenlandse transfer. Daar zijn we al wel mee bezig”, reageert de belangenbehartiger van de sluitpost in gesprek met Voetbal International.

Room staat wel open voor een terugkeer bij Vitesse. “Dat is jarenlang zijn club geweest en hij woont ook nog op de hoek. Bovendien is die club in staat zijn salaris te betalen. Maar de focus ligt in eerste instantie op het buitenland”, besluit Sinouh. Vitesse ziet doelman Eduardo na dit seizoen terugkeren naar Chelsea. Het contract van Remko Pasveer loopt door tot medio 2020, terwijl Jeroen Houwen en Bilal Bayazit vastliggen tot de zomer van 2021.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door theedge)

Buitenland? 2e divisie in Duitsland of Engeland misschien. Matige keeper geen toegevoegde waarde snel laten gaan.

14 mei 2019 om 13:01

Je maakt een grapje zeker? Zie hem nergens in de basis staan bij een club in de Championship of 2. Bundesliga. Misschien dat hij net als Boy Waterman in Cyprus kan gaan keepen of een land als Griekenland/Bulgarije maar zie hem echt niet slagen in Duitsland of England.

14 mei 2019 om 13:18

Als 2e keeper wel.

14 mei 2019 om 13:11

Room zal alleen in de 3e divisie van Engeland en de 2e divisie laag liever in Duitsland aan de bak kunnen. Misschien moet Sinouh voor hem gaan rondkijken in België of Schotland

14 mei 2019 om 13:34

Jezus wat een negativiteit. Hij wil niet naar clubs als VVV. Dat mag toch gewoon? Hij zegt toch ook nergens dat hij denkt naar een grote club te kunnen? Hij wil gewoon naar 'het buitenland'. Een keer iets anders. Net als wij dat wel eens willen. Althans, ikzelf.

14 mei 2019 om 13:37

Met een 'mooie' club doelt hij misschien wel op een club in de Portugese hoogste afdeling, of wellicht kelder Serie A of Ligue 1. Daar kan hij prima keeper zijn hoor. Zo slecht is hij ook weer niet. Bij PSV tweede keeper zijn is geen schande. Hij heeft een Oranje-doelman voor zich.

14 mei 2019 om 15:56

Ik denk niet dat je daar als transfervrije keeper aan de bak komt. Wanneer er een hoop geld voor je wordt neergelegd speel je doorgaans ook wel maar in veel Zuid Europese landen is het veelal vriendjespolitiek onderin de competitie. Als je daar als ''Gratis-man'' binnenkomt denk ik niet dat je echt aan de bak komt als je niet aanzienlijk beter bent dan je concurrent. Als ik Eloy's keeperskunsten de afgelopen jaren in ogenschouw neem denk ik dan ook niet dat hij daar aan de bak komt.

Maar wie weet, het is hem gegeven.

Vitesse het gewenste salaris betalen? Dat vraag ik me af. Er is bij Vitesse een grote besparing in de jeugdafdeling aan de gang. Er zal best wat mogelijk zijn voor het eerste elftal, maar denk geen forse salarissen, dus zie hem eerder naar het buitenland gaan.

Ik vraag me af waar hij denkt uit te komen. Misschien in de zandbak, of in China, maar die zijn allebei niet echt geld aan het uitgeven aan keepers.

14 mei 2019 om 15:43

Eloy kennende zal die niet graag naar de zandbak of China gaan. Een club uit de 2. Bundesliga of Portugese competitie zie ik hem wel naar toe gaan

14 mei 2019 om 15:46

Als ik me niet vergis mag je in China alleen Chinese doelmannen onder contract hebben. De zandbak zit ook niet op de tweede keeper van PSV te wachten. Die halen liever een grote naam die bijna gaat stoppen. Eerder een land als Bulgarije, Griekenland of Cyprus.

Als die nou week in week uit had gekeept dan had een leuke competitie er nog wel in gezeten, maar ik denk dat er weinig clubs op een reservekeeper zonder wedstrijdritme zitten te wachten.
De laatste wedstrijd die ik herinneren van hem is het bekerduel met Rkc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
De directie van Bayern München denkt er nu al serieus over na om de optie in de huurovereenkomst van Philippe Coutinho te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren