‘Flinke vraagprijs Barcelona staat transfer Jasper Cillessen in de weg’

Dinsdag, 14 mei 2019 om

Jasper Cillessen wordt de laatste dagen hevig gelinkt aan een transfer naar Portugal. De doelman van Barcelona zou op het punt staan om aan de slag te gaan bij Benfica, dat de Oranje-international een uitweg zou bieden. Volgens A Bola is de overgang van Cillessen nog niet beklonken, daar Benfica aanhikt tegen de vraagprijs van de Catalaanse grootmacht.

Het was vooralsnog onduidelijk of het een huurdeal of een definitieve transfer betrof, maar volgens de Portugese krant onderhandelt men over een bedrag wat voor een definitief vertrek van Cillessen bij Barcelona moet zorgen. Benfica zou echter niet aan de vraagprijs kunnen voldoen. Barcelona verlangt 25 miljoen euro, een bedrag waar men bij Benfica van schrikt, zo klinkt het.

Om Barcelona toch te kunnen verleiden met een lager bedrag, wil men spelers betrekken bij een eventuele deal, zoals João Ferreira. De achttienjarige vleugelverdediger komt al regelmatig uit voor de Onder-23 van Benfica. Het is onbekend of Barcelona openstaat voor een constructie waarbij spelers naar Barcelona verkassen in ruil voor Cillessen.

Mundo Deportivo meldde onlangs dat een deal beklonken zou zijn. De Spaanse krant kon de exacte transfersom niet melden, maar eerder meldde O Jogo dat de keeper van het Nederlands elftal niet mocht vertrekken voor een bedrag onder de 25 miljoen euro. Cillessen, vanwege de aanwezigheid van Marc-André ter Stegen de tweede keus bij Barcelona, ligt tot medio 2021 vast in het Camp Nou.


Poll

Verwacht jij dat Jasper Cillessen komende zomer vertrekt bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door moyashi)

Ik gun hem een transfer naar een mooie club. Helaas hebben andere grote clubs al een geweldige keeper in huis, dus dat zal lastig worden. Misschien dat Arsenal nog iets voor hem is? Cech wordt oud en ik weet niet of Leno wat is eigenlijk? Voor de rest zie ik hem nergens eerste keeper worden (juventus, Atletico, Liverpool, Tottenham, Real, Man C, Man U etc.). Jasper blijft een geweldige keeper en voor het NL elftal zal het goed zijn als hij wekelijks gaat keepen. Hij krijgt nu ook de voorkeur boven Zoet gelukkig, maar dan kan hij zich wellicht nog doorontwikkelen.

14 mei 2019 om 12:33

Leno begint het steeds beter te doen. Denk dat Cilessen ergens heen wilt als absolute nummer 1. Denk niet dat Arsenal dat kan bieden met Leno in haar gelederen

14 mei 2019 om 12:33

Inderdaad. Moet wel zeggen dat ik 25 miljoen echt een koopje vind, fijn dat Barça agataot van de (ongeveer) 50 van vorig jaar

14 mei 2019 om 12:34

Wij hebben hem niet nodig, met Leno hebben we al een hele goede 1e keeper. Miesschien iets voor Dortmund??

14 mei 2019 om 12:37

Zonder Leno was Arsenal geen vijfde geworden, dus dat wordt hem ook niet. Je hebt gelijk over de topclubs, allemaal zijn ze voorzien. Hoe zit het in Italie bij Napoli en Inter? Een club uit de Engelse middenmoot zou ook leuk zijn, toch leuker dan de Portugese competitie lijkt mij

14 mei 2019 om 12:51

Inter heeft Handanovic natuurlijk, Napoli is zon gek idee nog niet

14 mei 2019 om 13:01

Napoli heeft met Meret een groot keeperstalent in huis van 22 die het steeds beter doet. Dortmund lijkt me beter

14 mei 2019 om 13:10

Bedankt voor de reacties.

Dan wordt Arsenal hem ook niet. Clubs als Napoli en Dortmund zijn ook wel mooi voor hem inderdaad. Vind ik mooiere clubs als Benfica eerlijk gezegd.

14 mei 2019 om 13:16

Ik zou ook liever 2e keeper zijn bij Barça dan 1e keeper bij Benfica

14 mei 2019 om 13:35

Napoli haalt komende zomer sowieso Meret, en waarschijnlijk Ospina als back-up. Arsenal is met Leno voorzien van een eerste keeper, een reservekeeper is nog wel nodig denk ik. Ik weet niet wat De Gea komende zomer gaat doen, misschien kan er daardoor nog wel een keeperscarrousel op gang komen.

14 mei 2019 om 12:44

Leno is een van de beste keepers van de PL. En is ook nog jong dat gaat hem niet worden! Dortmund of Napoli misschien?

14 mei 2019 om 14:03

Is Porto anders geen optie? Die zullen toch ook een opvolger van Casillas nodig hebben.

14 mei 2019 om 15:58

Als De Gea vertrekt bij United kan dit wel een mogelijkheid worden. De enige grote club die mogelijk is tenminste. Anders moet hij naar clubs als West Ham, Wolves, Sevilla, Schalke. En wat mij betreft: gewoon lekker blijven man.

Ik vind 25 miljoen, in de huidige markt, nog niet eens zo'n gek bedrag voor Cillessen. Een prima keeper, die (in de wedstrijden dat hij speelde) in mijn ogen bewezen heeft het niveau aan te kunnen. De Portugese competitie is toch wat lager qua niveau dan de Spaanse competitie. Niet te vergeten dat het gewoon de eerste doelman van het Nederlands elftal is.

14 mei 2019 om 13:40

Als we 25 miljoen voor een reservedoelman al niet eens zo gek meer vinden, dan zijn we met z'n allen toch compleet van 't padje. Krankzinnige voetbalwereld

14 mei 2019 om 13:56

Tja, waren we dat al niet toen er 225 miljoen voor Neymar werd betaald?

14 mei 2019 om 13:57

Dat we compleet van 't padje zijn in de voetbalwereld is al langere tijd duidelijk, maar laten we het wel in perspectief zien. Cillessen is de tweede keeper bij één van de grootste clubs van de wereld, achter één van de betere keepers ter wereld. Het is niet dat hij op de bank zit bij, met alle respect, een club als Levante of Eibar. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij elke dag kan/mag trainen met een zekere Lionel Messi.

14 mei 2019 om 13:59

Dat sowieso, al is dat ook qua merchandise en publiciteit nog enigszins te verantwoorden en op te vangen.

Tja Barca moet proberen om die linksback in de deal te betrekken. Barca heeft hem zo goed als gratis naar Benfica laten gaan. Die Alba moet echt worden vervangen, maar dit bestuur is zo dom, dat ze hem voor 5 jaar hebben verlengd.

14 mei 2019 om 12:39

Alba heeft het dit jaar fantastisch gedaan.

Ik vind 25 miljoen een prima bedrag voor Cillessen. Ik zou als Barcelona zijnde hem dan ook zeker niet voor minder weg doen. Maar wat moet Benfica met Cillessen, die hebben toch al een prima keeper op doel staan?

14 mei 2019 om 12:47

25 miljoen voor een tweede keeper die op een paar bekerwedstrijden niks speelt is toch best een fors bedrag, zeker voor een club als Benfica. Als die 1ste keeper zou zijn is die dat misschien wel waard. Leno ging bijvoorbeeld voor 25 en die vind ik toch wel wat beter..

14 mei 2019 om 13:36

Leno kwam van een Duitse club, die vragen over het algemeen minder dan Engelse, Spaanse en Italiaanse clubs.

25 mil voor iemand die misschien 20 keer speelde in de afgelopen jaren. Niet alleen het aankoop beleid begint bizar re worden bij barca.. op basis van wat moet deze jongen zoveel kosten? Lachwekkender kan bijna niet xD. Nou kunnen we iig allemaal lachen vandaag

14 mei 2019 om 12:40

Zoveel? 25 mil voor nummer 1 van Oranje. Daarnaast laat ie in zijn minuten gewoon zien dat het een geweldige keeper is. 25 mil is tegenwoordig niks. Of moet ie voor 5 op te halen zijn?

14 mei 2019 om 13:06

Ja 5 tot 10 zou redelijk zijn! Eerste keeper van oranje boeie!! Die vent speelt nooit, ja hij laat af en toe leuke dingen zien maar dan ben je niet meteen 25 waard. Heeft nooit de strijd met MATS aan kunnen gaan en jij als trouwe barca supportet kan mij vast wel vertellen hoeveel officiele wedstrijden hij in de laatste 2 jaar bij barca heeft gekeept? Met 25 is niks tegenwoordig is ook een flutargument want jij zou het dus vanaf nu prima vinden als elke speler minimaal 25 mil waard is? Of gaat dat om barca spelers?

14 mei 2019 om 13:13

Heb t ff voor je opgezocht; Jasper bij barca over de afgelopen 3 jaar : 4 la liga wedstrijden, 23 copa del rey , 2 champions leagues. Toch al bijna 10 wedstrijden per jaar. Wauw wat een topper. Ik vraag me af als barca een nieuwe keeper haalt die gemiddeld 10 wedstrijden per jaar speelt of die dan ook 25m moet kosten.

14 mei 2019 om 14:07

Jerom de enige reden waarom Jasper niet speelt is omdat Ter Stegen een fenomeen is. Jasper kan zo mee bij clubs Spurs napoli dortmund. Waarom zou je zo'n geweldige keeper voor goedkoop laten gaan

14 mei 2019 om 14:22

Omdat je niet tot nauwlijkz aan kan tonen dat hij dat waard is. Heeft totaal geen restwaarde en dat hij achter mats is gebleven laat gewoon zien dat hij te kort is gekomen (helaas). Het is geen slechte keeper maar dat maakt je geen 25mil waard. Als hij zooo geweldig was had hij wel meer gekeept.

14 mei 2019 om 14:58

Bekijk het eens vanuit Barca, als hun een vervanging voor Cillessen moeten halen zijn ze ook dat soort bedragen kwijt. Daarnaast hoeft hij niet weg, perfecte tweede keeper die ze maar 13 mil. heeft gekost. Ze gunnen Cillessen wel een transfer maar wel tegen een respectabel bedrag. Hij heeft nog 2 jaar op z'n contract en 10 mil. levert ie volgend jaar ook op. Barca heeft zo vaak spelers te goedkoop weggedaan dus gewoon poot stijf houden.

14 mei 2019 om 15:07

Ook vanuit het perspectief van barca is het onzin. Ja een vervanger zal geld kosten ( of ze gebruiken een keer jeugd.. iets met meer dan een club ). Dat barca 13m betaald voor een reserve keeper is prima, maar als die dan eigenlijk nooit speelt kun je er niet vanuit gaan dat hij 2x zoveel waard is ''want wij moeten een nieuwe reserve keeper kopen''. De reden dat barca vaak spelers goedkoop verpatst is te wijden aan mismanagement en miskopen. Ze kunnen hun poot wel stijf houden maar ze hadden beter jasper wat wedstrijden kunnen laten keepen. Overigend noem je t maar 13m maar voor 3 jaar terug wasdat veel geld voor een reserve keeper. Hoe je erbij komt dat zijn waarde nu verdubbelt is valt ook niet uit je reactie af te leiden.

14 mei 2019 om 14:14

Dat lijken mij ook de enige normale alternatieven die nog redelijk niveau hebben. De rest van de (sub)top in Europa heeft al een goede keeper.

Een idee om een eerste optie op Joao Felix en/of Grimaldo te regelen? Dat zou slim zijn gezien de leeftijd van Suarez en Alba.

14 mei 2019 om 12:40

Zo slim is het bestuur niet

14 mei 2019 om 15:01

Het is pas de eerste fase vd onderhandeling, Barca wil 25 mil, Benfica zet er een jong talent tegenover. Dat ligt nog te ver uitelkaar, mssnie krijg je uiteindelijk een deal als Cillessen + 15 mil voor Grimaldo. Joao Felix ga je wss niet losweken deze zomer.

Het is normaal een dooddoener, maar waarom gaat deze gozer niet lekker terug naar Ajax. Geef je hem een vorstelijk salaris, heb je nog minimaal 5 jaar een goede keeper. Stapje terug van Barce, vast, maar wie wil er nou z'n halve carriére op de bank zitten. Ik snap dat echt niet.

14 mei 2019 om 12:59

Je mag maar 1 keeper opstellen en je kan het niet maken naar Onana, die net heeft toegezegd een jaar te blijven, om hem op de bank te zetten. Keuze tussen de Barcabank en Ajaxbank lijkt me voor Cillessen een niet al te moeilijke keuze.

14 mei 2019 om 13:46

Ah, dat van Onana wist ik niet. Nee oké, dan slaat het inderdaad nergens op.

14 mei 2019 om 13:42

Ajax gaat natuurlijk never nooit zoveel betalen

Nog maar een jaar Barcelona en dan terug naar Ajax. Dat lijkt mij het beste...

Prima bedrag voor een keeper met zijn kwaliteiten hoor, inderdaad best wel een koopje. Als ik Overmars was, zou ik dit ook zo neerleggen. Alleen hebben wij pas na komend seizoen een keeper nodig, als Andre weggaat.

ik hoorde Porto en Benfica noemen als belangstellenden. dat lijken me prima clubs voor hem die bij zijn niveau passen en daar zal hij waarschijnlijk wekelijks in de basis spelen als eerste keeper

Tja, zou hem toch nog altijd liever zien bij Juve dan die Pool met die huilwenkbrauwen die altijd staat te kijken alsof de poep in zijn onderbroek af begint te koelen en hij het niet tegen de meester durft te zeggen. Dat is al een reden dat ik Szczesny nooit zou nemen, de uitstraling van een volle luier.

Verder zal er misschien bij United een vacature komen mocht DDG weg gaan en Oblak onhaalbaar blijkt. Dan zal hij toch naar een club toe moeten onder de top zoals een Portugese club of iets uit de categorie als AS Roma en anders volgende jaar stuivertje wisselen met Onana? Dat is toch waar ik stiekem op hoop.

14 mei 2019 om 15:10

Rare reactie over szczesny want binnen de club ligt hij wel goed. Daarbij hebben ze perin toch ook gehaald dus een alternatief is al in huis.

14 mei 2019 om 15:19

@lovely boy

Cillessen heeft ook de uitstraling van een pak diepvries spinazie dus dan ga je wat dat betreft als Juve zijnde er niet zwaar op vooruit. ik vind Cillissen geen verkeerde keeper ofzo maar geen keeper voor de absolute top. in Portugal lijkt hij me prima op zijn plek of bij een club als Sevilla of Everton bijvoorbeeld

Barcelona moet zich niet gek laten maken. Die jongen is echt wel 25-35mil waard. Als we kijken naar zijn prestaties in afgelopen 2 Copa Del Rey's, dan heeft hij echt wel Barcelona vaak zat gered.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Valencia 14 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Jasper Cillessen moet vrezen na zege op Ajax: ‘De positie ligt open’

Jasper Cillessen toog afgelopen zomer van Barcelona naar Valencia met de bedoeling om in de sinaasappelstad meer aan spelen toe te komen en de Oranje-international was vooralsnog de eerste keus onder...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren