Dinsdag, 14 Mei 2019

Transferbudget en plannen Manchester City bekend

NEC wil graag door met Mattijs Branderhorst. De bijna transfervrije doelman wordt nu nog gehuurd van Willem II, maar de Nijmegenaren hebben hem gevraagd te blijven. (Omroep Gelderland)
Ferland Mendy hoeft niet alleen op belangstelling van Real Madrid en Napoli te rekenen. Ook Juventus aast op de linksback van Olympique Lyon, dat 45 miljoen euro verlangt. (Diverse Franse media)
/
Manchester City kan komende zomer ruim tweehonderd miljoen euro spenderen. Manager Josep Guardiola wil een verdediger, twee middenvelders en een spits toevoegen aan zijn selectie. (Daily Mail)
Club Brugge neemt geen genoegen met een habbekrats als Wesley verkocht gaat worden. Men vraagt dertig miljoen euro voor de aanvaller, een recordsom voor een Belgische club. (Het Laatste Nieuws)
Mesut Ozil heeft geen trek in een vertrek bij Arsenal. De middenvelder heeft in het recente verleden een Chinese aanbieding, waarbij hij een miljoen euro per week kon verdienen, geweigerd. (Diverse Engelse media)
Het Poolse Piast Gliwice is dit seizoen in eigen land bij de beste vier clubs geëindigd. Zodoende ontvangt PEC Zwolle vijftigduizend euro, aangezien men bij de transfer van aanvaller Piotr Parzyszek deze clausule in de deal hebben vastgelegd. (Voetbal International)
65 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Waarom een spits? Met aguero heb je een topper en met jesus een waanzinnig talent. Dat is gewoon dom met geld smijten naar mijn mening

14 mei 2019 om 12:07

Jesus heb ik nou nooit dingen zien doen waarvan ik denk 'dat is nou een waanzinnig talent'

14 mei 2019 om 13:38

@voetbal14253

Pep schijnt spelers altijd beter te maken dus laat hem dan van Jesus ook maar een topspits maken. die jongen word geselecteerd voor een land als Brazilie, dus die moet wel wat kunnen

of gaan we nu alleen de ontwikkeling van spelers die toevallig goed presteren bij City op het conto van Pep schrijven om weer een reden te vinden deze coach de hemel in te prijzen? alles wat goed presteert ligt wel aan Pep en alles wat niet presteert ligt niet aan Pep?

14 mei 2019 om 14:04

@japie_krekel

Je hebt zeker gelijk, als je ziet wat Pep met Sterling heeft gedaan, petje af.

Hoop dat er ook zo'n rek in Jesus zit

14 mei 2019 om 12:12

Daily Mail :-)

14 mei 2019 om 12:49

Misschien een type Llorente, zodat Pep zijn ploeg ook eens een 'plan B' heeft voor als het niet loopt. En Jesus, die moet nog veel boterhammen eten.

14 mei 2019 om 13:08

Pep had heel graag Frenkie er bij gehad. Hij past ook wel bij dat voetbal. Ik verwacht dat ze Rodri van atletico gaan halen. Prima verdedigende middenvelder. Dan is de selectie wel sterk genoeg, het moet wel leuk blijven voor de andere teams...

14 mei 2019 om 13:14

@bon Jovi:

Dan zou Giroud een betere optie zijn. Giroud kan als de beste met z'n rug naar goal spelen en is ideaal als storm ramp in slotfase. Bovendien is Giroud ook nog eens twee jaar jonger en een betere afmaker dan Llorente en ook nog een transfervrij. Giroud zou een betere optie zijn dan Llorente.

14 mei 2019 om 13:18

Ik zeg 'een type Llorente'. Niet Llorente zelf uiteraard.

Ze moeten toch een keer de Champions League winnen

14 mei 2019 om 13:15

@voetbal14253

ze zijn zeker aan hun stand verplicht iig een keer de kwartfinale te overleven. er staat een selectie van een miljard en Pep word bestempeld als de beste coach ter wereld. laat ook maar een keer wat zien op internationaal niveau dan met deze geweldige selectie

Kopen kopen kopen , dat is toch geen beleid voeren.
Ik ben alles behalve een Ajax supporter maar wat Ajax doet (en de rest van de eredivisie in het klein) dat is beleid. Toekomstgericht opleiden posities die niet voldoende kwaliteit herbergen aanvullen van buitenaf.
Het lukraak elk seizoen weer nieuwe spelers kopen omdat je het jaar ervoor geen succes heb gehad heeft niets met visie en beleid te maken dat is paniekvoetbal....

14 mei 2019 om 12:37

Ze hebben 2 jaar op rij succes gehad.. daarom willen ze versterking hebben om volgend jaar opnieuw aan die verwachting te kunnen doen. Overigens wel sneu voor pep dat die maar 200 miljoentjes krijgt.. kan net wwt geluk net 3 spelers voor krijgen. Beetje teleurstellend beleid dit.

14 mei 2019 om 12:55

Deels mee eens, maar aan de andere kant heeft Man City ook nauwelijks echte talenten in eigen opleiding die ooit de Europese top zullen halen. Guardiola is niet iemand die zomaar de jeugd de kans geeft om maar een kans te geven. De desbetreffende jeugdspeler(s) moeten wel het potentieel, talent en mentaliteit hebben om de Europese top te halen en momenteel zijn alleen Foden en misschien Eric Garcia dat. Foden krijgt al steeds meer wedstrijden een basis plaats bij Man City, terwijl hij nog maar 18 jaar is. Garcia is een uitstekend verdedigend talent en zou in toekomst Kompany en Otamendi kunnen vervangen.

Weliswaar Daily Mail nu dat Guardiola op zoek is naar een verdediger, maar dat zal geen centrale verdediger zijn. Het is sowieso onzin dat Guardiola twee middenvelders wilt en een spits (tenzij Jesus wilt vertrekken). Guardiola wilt een linksback en een CVM als opvolger voor Fernandinho.

14 mei 2019 om 13:43

City had wel degelijk talenten, maar ik kan begrijpen dat een Sancho denkt: Ik ga hier nooit een kans krijgen, ik vertrek. En dat gaat met veel meer talenten zo zijn als je op iedere positie twee toppers hebt staan. Bij City komt Foden er misschien doorheen, maar dat is ook nog afwachten. Bij andere clubs (lees: Spurs) krijg je als jonge speler veel meer de kans.

14 mei 2019 om 13:45

@dr.jero

ze hebben succes gehad maar alleen op nationaal niveau, internationaal was het wederom een fiasco en een alles behalve succesvolle CL campagne.

hoeveel miljoenen wil je uitgeven om landskampioen te worden? ze hebben al veel meer uitgegeven als de directe concurrentie de afgelopen jaren

14 mei 2019 om 14:28

De afgelopen jaren hebben liverpool en united ook gewoon veel gekocht (zullen niet onder doen voor city de laatsye 2 of 3 jaar )Ik weet zeker dat eigenaar wel tevreden is met die nationale titels. 100 en 98 punten.. pfeww dat is me wat zeg. Dat ze in de cl niet tot de finale komen tjaa, vorig jaar tegen liverpool zijn ze gewoon gen**id! ( ik gunde het liv meer hoor maar t was onterecht) en dit jaar scoor je in de absolute slotseconden de winnende die afgekeurd wordt door de var (terecht). Ze waren dus wel heel dicht bij. Al was dit jaar hun 'route' beschamend simpel. Maar twee titels achter elkaar in de PL is niet meer gelukt sinds united het flikte dus dat is best wel een succes ^^

14 mei 2019 om 15:10

@dr.jero

het probleem in de CL is een beetje dat Pep dan opeens alles omgooit en gaat spelen hoe City normaal niet speelt. ik snap dat nooit zo goed maar hij is niet de enige coach die dat doet. Klopp deed dat laatst ook opeens tegen Barca door Wijnaldum in de basis te zetten als centrum spits. misschien is dat dan toch de druk die op coaches staat in de CL waardoor ze allerlei rare capriolen gaan uithalen

City moet ook gewoon een pinchhitter gaan kopen. als het voetballend een keer niet lukt is het wel handig als je een plan B kan uitvoeren in de slotfase van een wedstrijd. we hebben gezien hoe belangrijk dat soms kan zijn met Llorente bij de Spurs. in principe een vrij matige speler maar wel iemand die in zo een plan B een cruciale rol kan spelen met zijn lengte en kracht in de duels

in de competitie zijn ze idd ongenaakbaar en doen ze het uitstekend, maar ik denk dat als City aankomend jaar weer de kwartfinale niet overleefd dat dat dan wel heel zwaar word opgenomen. een club wil op internationaal niveau uiteindelijk ook hoge ogen gooien

14 mei 2019 om 12:41

Ik kan je vertellen dat Man City juist een club is met visie en beleid. Weliswaar gaat dat met veel geld uitgaven gepaard, maar dat kan ook niet anders. Man City heeft namelijk niet zo veel talent in eigen jeugd rondlopen. Hierdoor kan Man City niet anders dan spelers kopen om bij te benen bij de Europese en Engelse top, hoe jammer het ook is. Phil Foden is eigenlijk het enige echte talent. Jadon Sancho is ook een groot talent uit de jeugdopleiding van Man City, maar helaas weigerde hij z'n contract te verlengen en kon Man City niks anders dan hem verkopen aan Dortmund, vanwege het 1 jaar contract dat hij heeft. Ik heb als Man City supporter zelf ook het liefst dat ze het beleid voeren, zoals Ajax dat doet en dat proberen ze ook, maar als er geen talenten aanwezig zijn die ooit het niveau van Europese top hebben, wordt het moeilijk om ook in te zetten op jeugd. Geen een club op aarde geeft zomaar een jeugdspeler de kans als de desbetreffende jeugdspeler niet de potentie heeft om het niveau van de 1ste te halen. Ajax ook niet.

Verder heeft Ajax het grote voordeel dat zij als enige club een hele grote kweekvijver om talenten binnen te kunnen harken. Ajax heeft ten opzicht van Man City, een veel grotere aantrekkingskracht voor jong talent en heeft daarom een veel grotere kweekvijver om uit te vissen en talenten te selecteren.

Man City daarentegen moet concurreren met Man Utd, Liverpool, Chelsea, Spurs en Arsenal als het op talent aankomt. Daarnaast heeft Man City ook nog eens een mindere reputatie dan die clubs, waardoor het voor Man City veel lastiger is om jong talent te scouten dan voor Ajax, terwijl Man City wel gewoon wilt inzetten op jeugd talent. Zeker nu Guardiola de manager is Man City.

14 mei 2019 om 12:49

"Manchester City heeft namelijk niet zo veel talent in eigen jeugd rondlopen" Met Sancho, Foden en Zinchenko is niks mis. Ze krijgen de kans niet, wat logisch is gezien alle aankopen.

14 mei 2019 om 12:57

Wat is precies hun visie en beleid? Spelers die 70 miljoen kopen om die een heel seizoen te laten banken?

14 mei 2019 om 12:58

@ zeurmatt. De reden waarom jeugdspelers er niet door kunnen breken is omdat elke positie 3 dubbel gedekt is door een aankoop. En het jaar daarna een nieuwe aankoop. De jeugd zal geen kans krijgen en zal die dus ergens anders moeten pakken. Als je kampioen bent en je betaald 70m voor een reservespeler, terwijl zoals je suggestief zegt sancho dat op had kunnen vullen laat dat dus zien dat er niet naar de jeugd word gekeken anders hadden ze hem nu nijnde selectie gehad. Maar peppie vind het prettiger om topspelers aan te trekken. (Niks mis mee verder, hij doet wat hij moet doen om zijn succes te bewerkstellen)

14 mei 2019 om 13:00

@suarez 7:

Zinchenko krijgt wel degelijk kansen hoor. Net als Foden. Je moet geen onzin lopen verkondigen, zonder de feiten te checken. Zinchenko heeft dit seizoen, in alle competites, liefst 28 wedstridjen gespeeld! Foden zelfs 26 wedstrijden, maar dat waren vooral inval beurten, wat logisch is als je pas 18 jaar bent. Foden had echter tegen bijvoorbeeld Spurs gewoon een basisplaats. Net als tegen Leicester City en Cardiff City in de Premier League. In Champions League speelde hij nog volle 90 minuten tegen Hoffenheim.

Wat je nu doet is gewoon goedkoop scoren om Man City in een negatief daglicht te zetten.

14 mei 2019 om 13:07

@dr.jero:

Jij loopt nu Sancho erbij te halen als voorbeeld maar nogmaals:

Guardiola en Man City wilde Sancho, in zomer 2017, dolgraag behouden en hadden hem speelminuten belooft en een fantastisch toekomst perspectief geschetst voor hem bij Man City!! Sancho was toen nog maar 17 jaar en Man City wilde hem koste wat het kost behouden. Sancho weigerde echter z'n 1 jaar contract te verlengen en Man City wilde voorkomen dat hij naar een concurrent ging. Daarom hebben ze hem verkocht aan Dortmund. Dat was niet omdat ze niet keken naar jeugd, maar omdat Sancho z'n contract weigerde te verlengen.

14 mei 2019 om 13:18

Hij weigerde omdat er geen toekomstperspectief was. Leuk dat je op de bank mag zitten maar je wilt spelen. Talent sijpelt weg onder pep omdat ze weten dat er geen beginnen aan is. Tuurlijk wouden ze hem dolgraag houden. Maar niet graag genoeg om riyad niet aan te trekken. Nogmaals ik vind het prima dat pep dat doet. Maar de relatie tussen goede jeugd en kans op speeltijd is er niet tot nauwlijks bij city.

14 mei 2019 om 13:33

@dr.jero:

Mahrez kwam pas in de winter van 2018. Als Sancho was gebleven, was Mahrez nooit gekomen en hadden Sancho zeker kansen gegeven.

14 mei 2019 om 13:36

City heeft zeker heel wat talent rondlopen in hun jeugd , zo je minstens toch verwachten want voor iedere jonge speler dat iet of wat kan voetballen geven ze al heel wat geld voor. Maar hun jeugd wordt eigenlijk gebruikt voor winst te maken spelers dat ze dan verkopen voor een paar miljoen en met wat geluk breken ze daardoor en koopt City ze voor heel wat geld terug. Waarom zou je ook het risico nemen om jeugd te laten spelen als je kan kopen wie je wilt.

14 mei 2019 om 13:42

@michthered

dat de jeugd daar een kans gaat krijgen kan je voorlopig sowieso vergeten na de gefaalde CL campagnes de afgelopen 3 jaar. die gaan weer flink met geld smijten om dit jaar te proberen eindelijk wel een keer wat te gaan laten zien in Europa

14 mei 2019 om 14:33

@ zermatt. Dus Sancho was een volwaardige A selectie speler voordat hij naar dortmund ging? En daarom hebben ze mahrez gehaald? Hoeveel minuten heeft sancho in het 1e gemaakt in officiële wedstrijden bij city?

14 mei 2019 om 15:40

@dr.jero:

Sancho maakte nog geen minuut bij Man City, maar dat is ook logisch als je pas nog 16 jaar bent. Bijna niemand maakt op die leeftijd minuten bij de eerste elftal van hun club. Messi en Cr7 ook niet. Toen Sancho naar Dortmund vertrok, was hij pas net 17 jaar en moest het in z'n eerste jaar bij Dortmund doen met wat inval buurten. Bijna niemand krijgt als die 16 jaar is speelminuten in het eerste elftal. Bij Ajax ook niet. Frenkie de Jong zat op die leeftijd zelfs nog op de bank bij Willem II. Ook de talenten bij Ajax krijgen op z'n vroegst bij Ajax pas minuten als ze begin 18 jaar zijn. Frenkie de Jong, te boek als een van de grootste talenten ter wereld, kreeg pas op z'n 20ste een basisplaats bij Ajax, net als Donny v/d Beek.

14 mei 2019 om 16:53

Er is heel veel mis met Sancho namelijk zijn transfer. Er dreigt Europese uitsluiting voor City vanwege deze transfer.

Nou ik hoop toch dat spelers als Jesus, Sane en Mahrez de deur achter zich dichttrekken bij dat enge clubje. Toch vreselijk om zulke spelers op de bank te zien zitten terwijl ze bij elke andere PL club zouden schitteren in mijn ogen (misschien Jesus niet). Het lijkt me ook wel eens zaak dat de UEFA dit aan gaat pakken want City verkoopt amper iets en kunnen toch elke keer extreme bedragen spenderen.

14 mei 2019 om 12:33

Enge clubje? Kan je dat toelichten?
Ze kopen inderdaad veel spelers, gaat genoeg geld in de club rond. Maar denk dat de Uefa dit prima in de gaten houd, momenteel worden ze ook weer gecontroleerd op hun Ffp.

Verwacht dat Guardiola ook niet zomaar een budget toegewezen krijgt zonder dat dit gecontroleerd zal zijn. Je kunt niet meer dan 11 spelers opstellen dus ja bij City moeten er ook sterren op de bank zitten.

14 mei 2019 om 12:51

Omdat City een simpele middenmoter was totdat ze in 2007 werden overgenomen door oliegeld. Jaren lang alleen maar lomp geld over de balk gesmeten en dmv miljarden investeringen letterlijk hun plek gekocht in de top van het Engelse voetbal. Sindsdien hun fanbase toegenomen met 90%, wat dus in principe alleen maar successupporters zijn. Hebben spelers op de bank die bij elke andere PL club zowat de beste spelers zouden zijn. Dat er nu enige vorm van beleid in zit klopt wel maarja dat is ook niet zo moeilijk als je miljarden kan uitgeven..

14 mei 2019 om 15:04

Weet niet of je de achtergrond weet van Man City, maar City is de club van het lokale volk. Utd was meer voor de internationale fans en de rijken. Hoe denk je dat Utd ooit groot is geworden? Het begint allemaal met investeerders, het is alleen nu zo dat er meer grote investeerders komen uit landen waar nog meer geld ligt. Het nieuwe stadion dat City kreeg ligt overigens gewoon in de buurt waar het oude stadion eerst stond. Dat is geen chique wijk ofzo. Wat ik ook mooi vind is dat City al jaren hun seizoenskaarten niet verhoogd voor hun fans. Ja ze hebben het geld al, maar ze zouden het wel kunnen verhogen om nog meer inkomsten te genereren.

14 mei 2019 om 16:58

De jeugd transfer rond Sancho bijvoorbeeld. Er zijn illegale betalen in de zaakwaarnemer van Sancho rond deze transfer opgedoken City beweert dat alles 'toeval' is en dat zijn zaakwaarnemer voor hun wat scouting werk in zuid Amerika gedaan heeft.

Op dit moment gaan de geruchten dat City uitgesloten gaat worden van Europees voetbal.

14 mei 2019 om 12:50

Vorig jaar 70 miljoen uitgegeven dus dat vakt wel mee. 200 tv geld van dit jaar en je hebt je budget. Er vanuit gaande dat ze door middel van commerciele inkomsten de kosten kunnen betalen, is het prima te doen toch?

14 mei 2019 om 12:52

Ja en de jaren daarvoor? Uitgaven lopen in ruim 10 jaar al richting de 2 miljard..

14 mei 2019 om 13:17

Vanaf 2000 zitten ze nu idd op 1.85 miljard en 530 miljoen aan verkopen. Ter vergelijking, real 1.88, barca 1.75 en united 1.56. Ik schrijf dit om te laten zien dat city niet de enige is die zulke bedragen uitgeeft. Als je ziet waar city vandaan komt en waar ze nu staan en hoe de club er nu voorstaat, dan hebben ze het toch goed besteed. Ze hebben de afgelopen jaren heel erg veel spelers laten gaan voor weinig tot niks. Of ze waren aan het einde van hun carriere of ze hadden het gewenste niveu niet. Er wordt nu veel geroepen over de prijzen voor de verdedigers die ze hebben gekocht, maar ze hebben 6 spelers laten gaan die vaak basis stonden maar boven de 30 waren. Ze hebben nu verdedigers lopen die direct het niveau aankunnen en nog jaren mee kunnen. City is een goedlopend bedrijf en daar halen ze veel geld mee op. Jij hebt het nu over de afgelopen 10 jaar, maar je zegt dat de uefa nu iets moet controleren en daar reageer ik op. Dat heeft dus niets met 10 jaar geleden te maken. Nu doen ze niks verkeerd, toen misschien, maar nu niet meer.

14 mei 2019 om 13:21

Je kan wel vanaf 2000 meten maar toen was city nog niet in handen van een miljardair. Je zou als je de vergelijking goed wilt hebben het vanaf de overname moeten weergeven. Natuurlijk staan real,barca,utd heel hoog want zij domineerde de markt ook al in die tijd.

14 mei 2019 om 13:26

@jdg84

je moet dan alleen ook wel noemen wat er aan uitgaande transfers, merchandise etc. is binnen gekomen bij alle deze clubs als je een duidelijke balans wil kunnen opmaken. komen de meeste inkomsten voort uit het eigen vermogen van een club of uit externe geldschieters? dat is wel belangrijk bij zo een vergelijking

14 mei 2019 om 15:46

Volgens mij is uitgaand niet van belang, aangezien deze clubs niet hoeven te verkopen als ze niet willen. Daarnaast hoef je een uitgaande transfer van 100 miljoen niet te vervangen voor een ingaande van 100 miljoen. En externe geldschieters, hoe ga je dat eerlijk trekken dan? Tellen sponsoren dan mee? Of door de bank gefinancierde leningen zonder rente? Want dat zijn privileges die je krijgt als je groot bent, niet als je klein bent en groot wil worden. Ja, city heeft hulp gehad bij de overname, maar dat is alweer een tijdje terug en kan je niet meer vergelijken met de club die city nu is. Een vergelijking trekken oo basis van verdere gegevens is dus helemaal niet duidelijker, behalve als je excuses wil maken waarom een club het wel uit mag geven en de andere club niet. Ik tref een vergelijking op basis van uitgaande sommen, omdat dat het enige feit is wat op tafel ligt. Dit is uitgegeven door clubs om spelers te kopen. Of ze dat geld uit eigen kas, de bank, een sponsor of iemand zijn broekzak hebben, dat doet er niet toe. Zolang de uefa niet optreedt, moet je de betreffende clubs als gelijk beschouwen.

14 mei 2019 om 15:51

En ik praat de geschiedenis niet goed hoor, maar ze staan al jaren onder controle, hebben al een keer straf gehad op basis van de ffp en daarna hebben ze recordomzet na recordomzet en hebben ze 3 jaar geleden voor het eerst winst gemaakt. Het city van nu is zelf draaiend en is zonder inbreng van “externe”. Dus wat ze nu uitgeven, dat kunnen ze en mogen ze uitgeven. Net zo veel als dat united etc etc dat mag doen.

14 mei 2019 om 16:01

Ik heb gewoon een rond jaartal gepakt en het zoals je het aangeeft is dat niet heel reeel voor het beeld. Maar ik wilde alleen aangeven dat er gewoon veel geld uitgegeven wordt. Door alle grote ploegen. Maar dat city zijn geld nu gewoon door city zelf verdient geld is, dat moet een keer doorkomen. City heeft door middel van externe een basis neer kunnen leggen voor het city van nu. Het city van nu is commercieel een top 10 club van de wereld. Dus wat zij nu uitgeven hebben ze zelf binnen “verdiend”. Dus waarom zouden ze het niet mogen.

Kan pep niet een keer doen waarvoor die betaald wordt: spelers beter maken? Hij blijft maar blikken met nieuwe spelers opentrekken. Gewoon een overschatte coach daar waar die komt eerst aanklopt bij de directie voor een zak met geld.

14 mei 2019 om 13:02

Hij maakt spelers wel degelijk beter! Bernardo silva is een mooi voorbeeld. Maar ook sane en kdb hebben toch wel aan inzicht gewonnen onder pep. Ik vind hem geen overschatte coach want hij wint veel ( zowel wedstrijden als prijzen) de enige kanttekening is dat hij het alleen met topclubs laat zien. Het zou mij bv mooi lijken als hij naar AC milan zou gaan met een budget van 200miljoen en dan na een jaar ook kampioen worden en zulk voetbal laat zien. Maar of hij dat risico neemt ik neem aan van niet. Hij zal hierna voor psg of juventus gaan. ( wss na volgend jaar)

14 mei 2019 om 13:14

@dr.jero

je noemt spelers die bij hun vorige clubs ook al geweldig speelden. Pep weet ze prima te laten renderen wat ik kan waarderen omdat er genoeg coaches zijn die hun spelers op de verkeerde posities neer zetten of niet het aanvallende potentieel uit hun spelers halen door voor een verdedigende manier van spelen te kiezen. Guardiola is een uitstekende coach, zonder twijfel maar spelers met het talent van De Bruyne, Sane en Bernardo Silva hadden ook onder een andere coach wel de top gehaald.

Bernardo Silva was fenomenaal samen met Mbappe met AS Monaco in de CL en de Franse competitie, Sane was dat met Schalke zoals we toen ook konden zien tegen Real Madrid en De Bruyne hetzelfde verhaal bij Wolfsburg in de Bundesliga en met RC Genk natuurlijk. deze spelers zijn inmiddels allemaal weer verder in hun ontwikkeling omdat ze wat ouder zijn en meer wedstrijden hebben gespeeld. Pep zijn aandeel is dat hij deze spelers ook weet te talenten renderen en hun weet te benutten op hun kwaliteiten en daar verdiend hij zeker credits voor maar deze spelers hadden het ook zonder Pep gered in de top

14 mei 2019 om 13:25

@ Japie. Natuurlijk! Elke speler op zulk niveau is goed anders haal je ze niet. Pep heeft ze wel echt beter gemaakt. Je trekt als topclub geen waterzakdraagers aan ( of nauwlijks). ik als real madrid fan zou bv best wel benieuwd hoe goed Isco was geworden onder pep. Hij laat spelers echt geloven dat ze het verschil maken en dat is een zeldzame kwaliteit van een trainer ( om dat dus bij meerdere tegelijkertijd te prikkelen )

14 mei 2019 om 13:31

@dr.jero

ik weet het niet. ik vond deze spelers voordat ze onder Pep speelden ook al geweldig spelen

14 mei 2019 om 14:37

@ japie. Ze waren zeker goed, maar kijk bv naar bernardo vorig jaar en dit jaar.. dat is gewoon den wereld van verschil, vorig jaar zag je de potentie en nu komt die potentie tot uiting.. iets waarvan ik verwacht dat pep er een belangrijke rol in speelde. David silva idem ( was altijd al goed, al toen die bij valencia met david villa speelde ) maar onder pep net een paar procent beter. Tuurlijk zijn er veel factoren belangrijk maar peppie is wel bezeten door het spelletje ^^

14 mei 2019 om 15:11

@dr.jero

natuurlijk heeft hij daar een aandeel in maar ik bedoel meer te zeggen dat dit gewoon echte kwaliteitspelers zijn ook. Pep heeft bv ook al een tijdje Otamendi onder zijn hoede en die bakt er nog steeds niks van

14 mei 2019 om 15:55

Isco is zijn hele carriere al wisselvallig. Daar kun je als coach niet veel aan doen en ik verwacht ook niet dat het bij Guardiola anders zou zijn geweest. Het enigste wat Guardiola wellicht had gedaan was er een spelmaker van maken waardoor de wisselvalligheid minder schadelijk zou zijn.

Onwaarschijnlijk ze kunnen al 2 ploegen opstellen met hun selectie en nog zullen ze geen cl winnen.
Liverpool zal ook mogen investeren dan als ze City willen bijhouden.

14 mei 2019 om 13:45

Liverpool heet een grote zwakte: De selectiebreedte. De eerste 11 namen zijn echt heel goed, maar daarna wordt het toch wat lastiger qua spelers.

14 mei 2019 om 13:52

Inderdaad in de breedte moet er heel wat bijkomen.

14 mei 2019 om 14:39

Liverpool investeert al jaren veel. Verder niet erg natuurlijk maar we moeten niet doen alsof liverpool het met eigen jeugd doet. Een keeper van 63m is bv geen kattenpis ^^. Wel moet ik bekennen dat de aankopen vrij goed uit de verf komen (al is dat bij city vaak ook )

14 mei 2019 om 14:49

ze hebben geen keuze of je verliest de aansluiting met de top helemaal. Van Dijk en Allison dat is de 1ste keer dat Liverpool echt met geld gooide maar je zie ook wat het direct oplevert.

14 mei 2019 om 15:15

Keita en fabinho voor de breedte, shaquiri was vrij goedkoop voor zijn kaliber speler. En tot nu toe ( al ga ik ervanuit dat ze de cl winnen) heeft het ze niks opgeleverd behalve dan dat ze mee hebben gedaan in de titelstrijd. Ik bedoel meer aan te geven dat city niet de enige is die exorbitante bedragen investeert. Ik snap verder ook wel waarom liverpool dit doet.

14 mei 2019 om 15:48

@michthered:

Liverpool strooide in het verleden ook al flink met geld door onder andere Carroll en Benteke te kopen hoor. Van Dijk en Alisson waren niet de enige. Weliswaar record aankopen, maar dat waren Benteke en Carroll toen der tijd ook.

14 mei 2019 om 15:52

Maar Liverpool word niet in verband gebracht met uiterst schimmige sponsordeals en een eventuele uitsluiting van de Champions League. De geruchten omtrent City en de FFP worden steeds hardnekkiger en zelfs de New York Times schrijft er nu over.

Het begint rond uit walgelijk te worden wat voor geld die club uitgeeft aan posities die onderhand drie dubbel bezet zijn. Hier hoef je geen topcoach voor te zijn want hier wordt de gemiddelde hansworst kampioen mee.

Een titel kan je wel kopen, sympathie niet, en dat is wat deze club niet heeft en ook niet zal krijgen op deze manier.

14 mei 2019 om 15:54

Dat mag jij vinden. Er zijn genoeg mensen die sympathie hebben voor het voetbal wat Man City speelt. Weliswaar met veel aankopen, maar wel aankopen binnen de visie van Guardiola. Guardiola is duidelijk bezig met een fundament te bouwen voor de toekomst bij Man City. Niet alleen met aankopen, maar ook door de jeugd te verbeteren. In de toekomst zullen er steeds meer jeugdspelers doorbreken en hiervoor is veel geduld nodig, aangezien je niet in een keer een goede opleiding hebt en ook nog eens de juiste talenten hebt gevonden. Met Foden is de eerste slag al geslagen en hij lijkt David Silva te gaan opvolgen bij Man City. Jadon Sancho moest ook de toekomst worden bij Man City, maar helaas vertrok hij.

Verder moet je niet geloven wat Daily Mail hier zegt. Guardiola zal alleen voor een linksback en een CVM gaan, omdat Mendy blessuregevoelig is en Fernandinho al 34 jaar is. In de jeugd loopt er helaas nog geen speler rond die die posities kunnen invullen. Claudio Gomes is nog te groen. Datzelfde geld voor Douglas Luiz. Beide zouden in de toekomst wel de 2e optie kunnen zijn achter de nieuwe Cvm, als Fernandinho definitief Man City verlaat.

Tja, hier staat niemand van te kijken. Die club blijft spenderen zolang het kan. Met regelmaat worden ze in verband gebracht met het verbreken van de FFP regels, maar uiteindelijk zal de straf toch wel weer meevallen en deze club kan maar blijven kopen.

Waarom Chelsea een transferverbod en Man city niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Leroy Sané is nog altijd van plan om Manchester City aankomende zomer te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren